Jump to content

Ενημέρωση για κάλυψη και βελτιώσεις / προβλήματα δικτύου

kinitoneidimonas
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Δε διαφωνώ ως προς το θέμα των αδειών και στο ότι δε δίνονται εύκολα και φυσικά δε σημαίνει ότι η Cosmote είναι καθ΄όλα νόμιμη!Όσες αδειοδοτημένες κεραίες έχουν οι άλλες 2,άλλες τόσες έχει και η Cosmote!

Το θέμα είναι όμως πως κεραίες οι οποίες λειτουργούν εδώ και πάνω από 10ετία δεν είναι ακόμη αδειοδοτημένες.Θα μπορούσαν όμως τόσα χρόνια να πιέσουν οι εταιρίες(έστω για τις περιοχές που έχουν δύστροπους κατοίκους,όπως Κατερινη,Βόλος,ορισμένες περιοχές της Αθήνας-Κηφισιά,Κορυδαλλός κλπ-,ορισμένες περιοχές στην Θεσσαλονίκη-Πολίχνη,Νεάπολη,Σταυρούπολη,Καλαμαρια κλπ και άλλες περιοχές).

Δεν είπαμε να αδειοδοτήσουν πλήρως κεραίες που καλύπτουν π.χ. τον Θεσσαλικό κάμπο ή τα ορεινά της Ηλείας και της Αρκαδίας.Εκεί άλλωστε δε θα αντιμετωπίσουν πρόβλημα.Αλλά δε νομίζω να κόπτονται σε υπερβολικό βαθμό και οι εταιρίες για πλήρη αδειοδότηση.

Εφόσον ξέρουν τα προβλήματα αυτά σε κατοικημένες περιοχές,ας φροντίσουν για κάποια λύση με την ΕΕΤΤ,όπως π.χ. να υποχρεώνεται κάθε αρμόδια υπηρεσία να δίνει άδεια έπειτα απ’την προσκόμιση της μελέτης το πολύ μέχρι ένα 3μηνο κλπ,κλπ.

Διότι αν δε γίνει αυτό,δε θα μπορέσουν να αποκτήσουν την κάλυψη της Cosmote και κυρίως αυτό αφορά την 3η γενιά που απαιτεί κεραίες και πυκνό δίκτυο για να λειτουργήσει.Η προσθήκη 3ης γενιάς στους ήδη υπάρχοντες ιστούς δε βοηθάει,δεδομένου του αραιου δικτύου της Vodafone λόγω ξηλωμάτων σε κάποιες περιοχές!Και αυτό το βιώνω καθημερινά στην Θεσσαλονίκη.Παρατηρώ την Cosmote με ποιοτική και ισχυρή κάλυψη 3ης γενιάς παντού,εντός κατοικημένων περιοχών,και απ’την άλλη το Vodafone καρτοκινητό μου να έχει μόνο 2η γενιά!Σε κεντρικοτατα σημεία,τα οποία είναι δύσκολα από θέμα κάλυψης,όταν η Vodafone μπορεί να στήνει ιστούς κάθε 10 χλμ. για παράδειγμα και η Cosmote κάθε 2 χλμ. έχει ιστό με 3η γενιά.Στην τελική,ας κάνουν καλύτερο καμουφλάρισμα,διότι σε κάποιες περιπτώσεις είναι τραγικό και προκλητικό!!Χίλιες φορές να υπάρχει ένα τέλειο καμουφλάρισμα το οποίο να μην προδίδει τι υπάρχει μέσα του παρά ένα καμουφλάρισμα της πλάκας που προκαλεί τους ανώμαλους και αμόρφωτους κατοίκους της περιοχής!

• Απαντήσεις 4,2χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Η λύση είναι μία, να υπάρξει συγκεκριμένο νομοθετικό πλαίσιο με συγκεκριμένες διαδικασίες που θα συμμετέχει η ΕΕΤΤ. Νομίζω πως οι εταιρείες έχουν πιέσει προς αυτή τη κατευθυνση αλλά ίσως το κράτος φοβάται την αντίδραση του κόσμου...

Το μόνο σίγουρο είναι πως αν πας να κάνεις αυτοψία σε μια κεραία και καλά "παράνομη" (με την έννοια ότι δεν έχει άδεια) δεν πρόκειται να βρεις κάτι μεμπτό (π.χ εκπομπή σε ανώτερα/παράνομα επίπεδα ακτινοβολίας κ.τ.λ).

Αυτήν η φράση του bored01 εξηγεί ακριβώς την κατάσταση που επικρατεί!

Καμία κεραία εντός κατοικημένων περιοχών τουλάχιστον δεν εκπέμπει υπερβολικά πολύ!Το αντίθετο μάλιστα!Όταν διαμαρτύρονται κάποιοι(συγνώμη κιόλας)ηλίθιοι κάτοικοι και καλά για λόγους υγείας,στην πραγματικότητα γνωρίζουν πως η κεραία δεν είναι αδειοδοτημένη,οπότε άσχετα από το λόγο για τον οποίο στέλνουν την εταιρία στα δικαστήρια(για την υγεία και καλά),γνωρίζουν πως η κεραία θα απενεργοποιηθεί ούτως ή άλλως λόγω έλλειψης πλήρους αδειοδότησης!

Η πρόφαση είναι η υγεία η δικη τους και των παιδιών τους αλλά βρίσκουν ‘‘νομικό κενό‘‘ στην εγκατάσταση της κεραίας(δεν έχει όλες τις απαιτουμενες άδειες,άρα εξορισμού είναι παράνομη),οποτε ξηλώνεται!Απλά τα πράγματα!

Το θεμα είναι πως είτε για λόγους υγείας(και καλά)είτε για λόγους ελλειπούς αδειοδότησης,η κεραία θα ξηλωθεί τελικά!

Κάτι σχετικό επίσης:σε διπλανό σπίτι απ’το δικό μου λειτουργούσε μέχρι τον Μάιο κεραία της Vodafone(είχε το καλύτερο δίκτυο 3ης και 2ης γενιάς σε όλη τη γύρω περιοχή-το θυμάμαι με νοσταλγία τώρα πλέον :cry: :cry: ),η οποία απενεργοποιήθηκε λόγω των ηλίθιων γειτόνων μου!Όμως απ’τον Μάιο μέχρι τώρα δεν κατέβηκε η (καμουφλαρισμένη)κεραία ούτε βγήκε και ο-καμουφλαρισμένος επίσης-εξοπλισμός απ’το τετράγωνο κουτάκι που υπάρχει πάντα δίπλα απ’την κεραία!Αυτό είναι σημάδι πως κάποια στιγμή η Vodafone ενδέχεται να ξαναλειτουργήσει σύντομα την κεραία;;Διότι φυσιολογικά,4 μήνες τώρα,θα έπρεπε να είχε πάρει και την κεραία και τον εξοπλισμό,αν δεν είχε όλες τις άδειες! :confused: Απορία τό’χω!

Υ.Γ.:Πάντως,η Cosmote στην περιοχή ‘‘σκοτώνει‘‘ στην 2η γενιά!Ακόμη και σε ισόγειο έχω ένταση -60 dBm!Κεραία εν τω μεταξύ δε βλέπω!Πώς στο καλό την έχουν καμουφλάρει;;Έχω ένα σχετικό ταλέντο να ‘‘ξετρυπώνω‘‘ κεραιίτσες,ακόμη και τις πολύ καλά καμουφλαρισμένες,αλλά στην προκειμένη περίπτωση σηκώνω τα χέρια ψηλά!!Το θέμα είναι όμως πως δεν την αναβαθμίζουν σε 3η γενιά για προφανείς λόγους....(γείτονες......).Και καλά κάνει βασικά!Ας υπάρχει και ένα gsm δίκτυο της προκοπής στην περιοχή!!

Γεια σας παιδιά. Μένω στους Μύλους Αργολίδας και σήμερα το δίκτυο 3G της cosmote 'σέρνεται' όσον αφορά το ίντερνετ. Κλήσεις γίνονται κανονικά. Εχθές οι ταχύτητες ήταν μια χαρά. Μήπως ξέρετε τι μπορεί να φταίει; ευχαριστώ...

Από χθες δεν μπορώ να έχω οποιαδήποτε συνομιλία μέσω του δικτύου της Κοσμοτέ στο Βόλο!!!Τα έχει παίξει εντελώς το δίκτυο...και για 2η μέρα δεν έχω κινητό!

Μήπως φταίει η συσκευή μου;

Την παλεύουν ή μπα;

ΕΝΤΙΤ:Εντάξει μόλις κατάφερα και έβγαλα κλήση!!!

getolika,χθες προσπάθησα 15 φορές να σε πάρω τηλέφωνο,δε τα κατάφερα...

Μετά βαρέθηκα! Αμάν πια,έχει παραγίνει το κακό...

Easy2Install:Easy2Integrate:Easy2Scale :: /// PD Baseband Developer

[sIGPIC][/sIGPIC]

Παιδιά,τα προβλήματα που αναφέρετε είναι για 3g δίκτυο ή για gsm?Γιατί και στο σπίτι μου τα 2 τελευταία πρωινά το 3g απλά δε λειτουργεί!Βγάζει 1 στις 20 κλήσεις και για Ίντερνετ δε συνδέεται καν!Αλλά μόνο τα πρωινά!Μετά το μεσημέρι όλα μια χαρά!Όλως περιέργως,το gsm κομμάτι του δικτύου,τις ίδιες ώρες,λειτουργεί απροβλημάτιστα και οι κλήσεις βγαίνουν με χαρακτηριστική άνεση και χωρίς προβλήματα στον ήχο!! :blink:

Ένα μεγάλο μπράβο στην ΚΟΣΜΟΤΕ για την τέλεια κάλυψη 3ης γενιάς που έχει στους ΣΟΦΑΔΕΣ Καρδίτσας. Από ταχύτητες δε μπορώ να δοκιμάσω αλλά μέσα στο σπίτι μου έχω -55dBm 3g και πολύ καλή ποιότητα. Ξελάσκαρε και το 2ης γενιάς στους ΣΟΦΑΔΕΣ!

[sIGPIC][/sIGPIC]

• 2 weeks later...

Ένα μεγάλο "ουυυυ" στην κοσμοτέ για την έλλειψη χωρητικότητας στο Βόλο.

Μας τα έχει σπάσει με το "δίκτυο κατειλημμένο" και το "σφάλμα σύνδεσης" κυρίως σε 3g και λιγότερο σε 2g...

Μα είναι δυνατόν να μην μπορώ επί ώρες να βγάλω (ή λάβω) κλήση; Δοκίμασα να πάρω τηλέφωνο στην Ι.Καρτάλη και μέχρι την Κανάρη δεν μπορούσα να καλέσω.

Τα παράτησα και μίλησα μετά από 2 ώρες (τα κατάφερα και πάλι με δυσκολία, με την 3η φορά).

Το βράδυ της Παρασκευής ειδικά η κατάσταση δεν παλευόταν...

Τι να το κάνω να ξεχειλίζει το σήμα και τηλέφωνο να μην έχω;

Και έχουν το θράσσος να μοιράζουν πακέτα ciao στην παραλία, λες και δεν μας φτάνουν οι ήδη υπάρχοντες τζαμπατζήδες που το έχουν ξεφτιλίσει με τα 600 λεπτά...

@kotsianis τώρα το είδα, αλλα πιστεύω να σε κάλυψα.:p

Και έχουν το θράσσος να μοιράζουν πακέτα ciao στην παραλία, λες και δεν μας φτάνουν οι ήδη υπάρχοντες τζαμπατζήδες που το έχουν ξεφτιλίσει με τα 600 λεπτά...

Γιατί τζαμπατζήδες? Αφού υπάρχει η υπηρεσία και τους συμφέρει, την αξιοποιούν και καλά κάνουν. Στο CU που υπάρχει ίδια υπηρεσία δεν κρεμάει ποτέ το δίκτυο, άρα δεν φταίνε οι χρήστες αλλά το δίκτυο...

Ήμουν στον Βόλο χτές και είδα ότι η μόνη βελτίωση που έγινε τα τελευταία 2χρόνια ήταν να μπεί στο κατάστημα public ένα micro με cell id 46892,46893

Ήμουν στον Βόλο χτές και είδα ότι η μόνη βελτίωση που έγινε τα τελευταία 2χρόνια ήταν να μπεί στο κατάστημα public ένα micro με cell id 46892,46893

προς το χειρότερο μόνο πάει,χάλια ποιότητα ήχου,πολλές πεσμένες κλήσεις,πολλές διακοπές στον ήχο! Καλύτερα να μη λειτουργούσε το δίκτυο,αυτή η "λειτουργία" είναι εκνευριστική! Δε μπορώ να ακούσω με τίποτα αυτούς που έχουν ΚΟΣΜΟΤΕ...:blink:

[sIGPIC][/sIGPIC]

Και εγώ το ίδιο πρόβλημα. Ενώ υπάρχει κάλυψη φουλ υπάρχουν πολλές διακοπές στις κλήσεις και μερικές φορές πέφτει η γραμμή.:blink: . Γιατί;

Προφανώς γιατί το συγκεκριμένο κατάστημα κάνει συνδέσεις κοσμοτέ...

Στην Θεσ/νίκη πάντως το δίκτυο λειτουργεί μια χαρά,γενικά στο κέντρο και σε δυτική Θεσ/νίκη.Ούτε dropped ή failed calls ούτε τίποτα!Η μόνη ένσταση αφορά την ταχύτητα σε δίκτυο 3g σε σχέση με την Vodafone πάντα-όχι βέβαια τραγικά πράγματα ή τρομερές διαφορές-,αλλά κατά τα άλλα όλα λειτουργούν μια χαρά!

Κίνηση κατά κεραιών κινητής τηλεφωνίας στην Πατριάρχου Γρηγορίου Ζ' στις Σέρρες

Μετά από Πρωτοβουλία Κατοίκων της περιοχής Καλκάνη, πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τετάρτη ανοιχτή συνέλευση στην οδό Πατρ. Γρηγορίου Ζ΄ ,με τη συμμετοχή πολλών κατοίκων.

Στη συνέλευση πήραν το λόγο αρκετοί πολίτες και διατύπωσαν τις ανησυχίες τους για τις επιπτώσεις στην υγεία των κατοίκων της Περιοχής από τη λειτουργία της Κεραίας Κινητής Τηλεφωνίας του ΟΤΕ, η οποία είναι εγκαταστημένη στην Πατρ Γρηγορίου Ζ΄.

"Από διάφορες μελέτες που έγιναν παγκοσμίως από ανεξάρτητους ερευνητές και επιστήμονες, η λειτουργία των κεραιών κινητής τηλεφωνίας θέτει σε μεγάλο κίνδυνο την υγεία των περιοίκων. Σε γειτονιές που λειτουργούν κεραίες από 10ετίας παρατηρείται αύξηση καρκινοπαθειών και θάνατοι. Είτε «νομίμως» είτε παρανόμως εγκατασταθούν οι κεραίες ακτινοβολούν εξ' ίσου επικίνδυνα.

Οι ευρισκόμενοι σε ακτίνα 500 μέτρων δέχονται μεγάλο μέρος της ακτινοβολίας. Πιο ευαίσθητες ομάδες θεωρούνται τα παιδιά λόγω μικρότερου σωματικού όγκου, οι ηλικιωμένοι και οι ασθενείς. Όσο αδρανούμε η έκθεση στην ακτινοβολία διαρκώς αυξάνεται".

θα ηθελα να χαρακτηρισω (προσωπικη μου αποψη) απλα ως μια ακομη ΓΡΑΦΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ καποιων πολιτων αλλα δυστυχως ορισμενες φορες ο φόβος πιανει τοπο :(

να ναι καλα οι κατοικοι της περιοχης και ειμαι ΣΙΓΟΥΡΟΣ πως αν ξηλωσουν ΑΥΤΗ την κεραια θα ζησουν αυτοι και τα παιδια τους πολλα πολλα χρονια ευτυχισμενοι.

ευλογειτε

Έτσι μπράβο!!! Γκρεμίστε τις κεραίες! Καλύτερα να μην έχω σήμα και να έχω την ζωή μου παρά το αντίθετο! :cool:
.

Έτσι μπράβο!!! Γκρεμίστε τις κεραίες! Καλύτερα να μην έχω σήμα και να έχω την ζωή μου παρά το αντίθετο! :cool:

Κατά την άποψή σου αυτή η σχέση ζωής-κεραίας είναι αλληλένδετη; :O Ή δε θα έχω σήμα ή θα πεθάνω;

[sIGPIC][/sIGPIC]

xenopoule πολύ πετυχημένο το ποστ!!!:lol:

Άσχετο,αλλά πιστεύω ο τίτλος του θέματος πρέπει να αλλάξει σε "Ενημέρωση για κάλυψη και αποξηλώσεις"...

Προβλήματα παρουσιάζει το 3g της cosmote στην αθήνα..

http://www.myphone.gr/gallery/data/500/9260sakalogo.gif

Α proud member of the Alliance, opposed to members of the Horde!

Προβλήματα παρουσιάζει το 3g της cosmote στην αθήνα..

Δυσλειτούργησαν μάλλον τα RNCs...

Μα τι κάνουν επιτελους αυτοί οι CosmOTEτζηδες.

Δυσλειτούργησαν μάλλον τα RNCs...

Μα τι κάνουν επιτελους αυτοί οι CosmOTEτζηδες.

Ολα μαζι? :wacko: