Jump to content

Φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές

mcde
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

εχει κανεις αποψη για το Toshiba Satellite Α300-1Τ2 Plus ? ειμαι αναμεσα σε αυτο κ στο HP Pavilion dv6-1040ev αλλα κλινω προς το toshiba λογω του οτι ειναι ελαφρυτερο .

ξερει κανεις αν η εγγυηση με καλυπτει στην αγγλια πχ αμα το αγορασω απο ελλαδα ?

Τον παραπανω υπολογιστη τον Toshiba τον εχει ενας φιλος μου.τον πηρε απο e-shop και ηρθε με ελληνικα windows vistsa και με cd recovery windows xp english.

εχει καλυ αποδοση και επισης ειναι πολυ αθορυβο.

εγω προτεινω να παρεις toshiba! :up:

[sIGPIC][/sIGPIC]

• Απαντήσεις 9,7χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Προτείνω ανεπιφύλακτα να πάρεις το Toshiba!

Κυριακή 18.06.23 Νέο meeting @ Thessaloniki

Συζητήσεις, διαγωνισμοί, εκπλήξεις... σας περιμένουμε!

💡"ο κάθε άνθρωπος είναι ευτυχισμένος τόσο... όσο του επιτρέπει το μυαλό του..."

Α.Lincoln

μεετινγγ.jpg

Εγώ έχς παλιό laptop με θερμοκρασίες αφρικής...φτάνει σε σημείο κλεισίματος, αλλα πήρα μία βάση με ανεμιστιράκια και μπορώ να πώ οτι κάνει δουλεία , ρίχνει αρκετά τη θερμοκρασία..

Άνοιξα το λάπτοπ, καθάρισα το ανεμιστηράκι κ όλη την περιοχή και πλέον φτάνει τους 79 maximum αλλά επεσε και πού ο θόρυβος...

Αύριο περιμένω τον cooler να ρίξουμε κι άλλο τις θερμοκρασίες.. :)

Καλημέρα σας!

Πρόσφατα αγόρασα αυτο: http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.906683 από το e-shop.Προς το παρόν έχω μείνει πολύ ευχαριστημένος, απλά θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση καθώς είναι το πρώτο μου λάπτοπ και δεν γνωρίζω πολλά.

Επειδή το χρησιμοποιώ αρκετά μπορώ να έχω βγαλμένη την μπαταρία για να κρατήσει περισσότερο η διάρκεια ζωής της να το έχω συνέχεια στην παροχή ρεύματος .Θα επηρεάσει αυτό πουθενά το λάπτοπ ή την διάρκεια ζωής του?

ΑΜ: 9936 (ευτυχώς κάτω από 10.000)

Εγγραφή στον ΔΣΘ 22-2-2010

Καλημέρα σας!

Πρόσφατα αγόρασα αυτο: http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.906683 από το e-shop.Προς το παρόν έχω μείνει πολύ ευχαριστημένος, απλά θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση καθώς είναι το πρώτο μου λάπτοπ και δεν γνωρίζω πολλά.

Επειδή το χρησιμοποιώ αρκετά μπορώ να έχω βγαλμένη την μπαταρία για να κρατήσει περισσότερο η διάρκεια ζωής της να το έχω συνέχεια στην παροχή ρεύματος .Θα επηρεάσει αυτό πουθενά το λάπτοπ ή την διάρκεια ζωής του?

Μπορείς να το κάνεις, ωστόσο αν κοπεί το ρεύμα θα σβήσει το laptop με πιθανές επιπτώσεις στο υλικό και το λογισμικό.

Επίσης ναι μεν δε θα φθείρεις τους κύκλους φόρτισης-αποφόρτισης της μπαταρίας, ναι μεν δε θα τη ζεσταίνεις, αλλά πάντως δε θα γλιτώσεις τη φθορά λόγω χρόνου από την οποία υποφέρουν όλες οι μπαταρίες λιθίου. Σε 1-2 χρόνα θα χρειαστείς άλλη ό,τι και να κάνεις.

Μπορείς να το κάνεις, ωστόσο αν κοπεί το ρεύμα θα σβήσει το laptop με πιθανές επιπτώσεις στο υλικό και το λογισμικό.

Επίσης ναι μεν δε θα φθείρεις τους κύκλους φόρτισης-αποφόρτισης της μπαταρίας, ναι μεν δε θα τη ζεσταίνεις, αλλά πάντως δε θα γλιτώσεις τη φθορά λόγω χρόνου από την οποία υποφέρουν όλες οι μπαταρίες λιθίου. Σε 1-2 χρόνα θα χρειαστείς άλλη ό,τι και να κάνεις.

Άρα είτε έτσι είτε αλλιώς, η φθορά της μπαταρίας θα επέλθει.Και σε περίπτωση διακοπής ρεύματος μπορεί να έχω πρόβληματα στο ίδιο το λάπτοπ...άρα καλύτερα να έχω αφημένη την μπαταρία πάνω γιατί το κόστος αντικατάστασης της είναι πιο χαμηλό από ένα τυχόν πρόβλημα στο λάπτοπ.

Ευχαριστώ πολυ!

(οφ τόπικ- βλέπω έχεις και το αμάξι που πούλησα πριν 2 εβδομάδες...το πολάκι μου!)

ΑΜ: 9936 (ευτυχώς κάτω από 10.000)

Εγγραφή στον ΔΣΘ 22-2-2010

Εγω 3 χρονια που χρησιμοποιω φορητο υπολογιστη την μπαταρια ποτε δεν την εχω βγαλει.(ισως αμα ειχα UPS,να την εβγαζα).

βεβαια ο χρονος αποδοσης με μπαταρια..εκει που κραταγε κοντα στις 2.50-3 ωρες!! τωρα αγγιζει μολις την 1.20 ωρα κατω απο ειδικες συνθηκες.:cool:

[sIGPIC][/sIGPIC]

Εγω 3 χρονια που χρησιμοποιω φορητο υπολογιστη την μπαταρια ποτε δεν την εχω βγαλει.(ισως αμα ειχα UPS,να την εβγαζα).

βεβαια ο χρονος αποδοσης με μπαταρια..εκει που κραταγε κοντα στις 2.50-3 ωρες!! τωρα αγγιζει μολις την 1.20 ωρα κατω απο ειδικες συνθηκες.:cool:

ίσως, αν της έκανες μια πλήρη φόρτιση-αποφόρτιση μια φορά την εβδομάδα, σήμερα να ήταν σε καλύτερη κατάσταση.

Πάντως, σε 1 ή 2 χρόνια δεν δικαιολογείται νομίζω τέτοια φθορά μόνο και μόνο λόγω χρόνου στις μπαταρίες. Μου φαίνεται υπερβολικό.

Μετά τα 3-4 χρόνια οκ...

MyName: Γιάννης.

Samsung s22 ultra ~ Samsung Tab S9 ~ Asus ZenBook 14

μα αναφερει ηδη οτι η μειωση αυτη ειναι για 3 χρονια συνεχους χρησης στο ρευμα

ειναι πιο καλα απο οτι θα περιμενα

και εγω το δικο μου φορητο που το εχω περιπου 3 χρονια επισης στο ρευμα κραταει λιγοτερο πλεον, αλλα το εχω μονο σαν ups και τιποτε αλλο

μα αναφερει ηδη οτι η μειωση αυτη ειναι για 3 χρονια συνεχους χρησης στο ρευμα

ειναι πιο καλα απο οτι θα περιμενα

και εγω το δικο μου φορητο που το εχω περιπου 3 χρονια επισης στο ρευμα κραταει λιγοτερο πλεον, αλλα το εχω μονο σαν ups και τιποτε αλλο

Σόρρυ παιδιά, διάβασα "βάλει" ενώ γράφει "βγάλει"

MyName: Γιάννης.

Samsung s22 ultra ~ Samsung Tab S9 ~ Asus ZenBook 14

Έχει γίνει πάρα πολλές φορές η συζήτηση για τις μπαταρίες των laptops. Σε γενικές γραμμές να έχετε υπόψη σας ότι:

1. Υπάρχει φυσική φθορά στις μπαταρίες, είτε χρησιμοποιούνται, είτε όχι. Δηλαδή και σε ένα ντουλάπι να την βάλετε, πάλι φθείρεται με τον χρόνο.

2. Η διάρκεια ζωής μιας μπαταρίας εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τη διαχείριση που κάνει το μηχάνημα. Υπάρχουν laptops που περνάνε το ρεύμα από την μπαταρία είτε αυτή είναι γεμάτη, είτε όχι και άρα φθείρεται περισσότερο εφόσον το μηχάνημα είναι συνεχώς στο ρεύμα. Υπάρχουν laptops που φορτίζουν την μπαταρία μόνο όταν χρειάζεται, δηλαδή εφόσον είναι φορτισμένη, δεν περνάνε το ρεύμα από αυτήν για να τροφοδοτηθεί το μηχάνημα και επομένως η φθορά της είναι πολύ μικρότερη (πάλι εφόσον το μηχάνημα είναι συχνά στο ρεύμα).

12άρι με optical drive το πιο οικονομικό πιο έιναι;

(εννοείται χωρίς vista...)

Creek A50i R | Denon TU-530 | Dynavox TC-750 | Huawei P20 | KLH Model Six | MacBook Air 13 2014 & MB397G/A | MacBook Pro 13 Late 2013 | Pioneer BDP-320 | SONY KDL-22EX550 | QED XT Evolution    Μετά από χρόνια... Εκεί που δεν το περίμενες, αλλά το έλπιζες... Και προσπαθούσες συνέβη... Ναι ήμουν κάτω από την μπάρα των FM στην Ευρώπη...

Eχω ενα HP Pavilion dv6770ev και πριν 7 ημερες επαψε να αναβει η ενδικτικη λυχνεια του caps lock και του scroll lock στο πληκτρολογιο και οταν παταω αυτα τα πληκτρα,μου εμφανιζεται ενα μικρο παραθυρο διαλογου κατω δεξια με την εντολη που εχω δωσει.Δηλαδη,οταν παταω το caps lock αντι να αναψει το λαμπακι διπλα απο το πληκτρο,εμφανιζεται η εντολη στην οθονη<<CAPS LOCK:ON>>.Τι πρεπει να κανω για να επανελθει το πληκτρολογιο στην αρχικη μορφη;

έχεις πειράξει μάλλον τις ρυθμίσεις, το έχεις κάνει για άτομα με προβλήματα ακοής...

Ψάχνω λάπτοπ για φίλο, για απλή χρήση (Office, Browsing, κανένα movie), μέχρι 500-600 euro.. Προς 15,4 οθόνη καταλήγω, και ψάχνω κάτι σε καλή κατασκευή (Toshiba?) αλλά δεν ξέρω για τι CPU να ψάχνω..

Ψάχνω λάπτοπ για φίλο, για απλή χρήση (Office, Browsing, κανένα movie), μέχρι 500-600 euro.. Προς 15,4 οθόνη καταλήγω, και ψάχνω κάτι σε καλή κατασκευή (Toshiba?) αλλά δεν ξέρω για τι CPU να ψάχνω..

Κάτι τέτοιο ή αυτό νομίζω θα κάνει πολυ καλά την δουλειά του

Κάτι τέτοιο ή αυτό νομίζω θα κάνει πολυ καλά την δουλειά του

Thanx.. Τα είδα προχτές και τα 2 στο Μουλτιράμα αλλά η ποιότητα κατασκευής (τα πλαστικά) είδικα του Compaq ήταν πολύ κάτω του μετρίου..

δες αν είναι το laptop sata ή ide.

μετά κάνεις την επιλογή σκληρού.

θα το δεις στο σάιτ του κατασκευαστή.

Τωρα αποφασισα να κανω την αναβαθμιση! Το μονο που αναφερει στο site της sony ειναι:

Σκληρός Δίσκος: 160GB Serial ATA

Άρα Sata συνδεση?

Αυτος στις 7200 στροφες με 320gb πως σας φαίνεται?

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.303008

Προτεινετε οτιδηποτε στις 7200 στροφες κ 320gb+

Βασικα βρήκα κ αυτον στα 500gb http://www.wdc.com/en/products/products.asp?driveid=506

αλλα ειναι στις 5400.

Υπάρχει σκληρος 500gb στις 7200?

Ευχαριστώ πολύ!

Το Toshiba το είδες ? Πως σου φάνηκε ? Το έχω δουλέψει και απο κοντά, λόγο δουλειάς...έχουν καλύτερη πιστεύω ποιότητα κατασκευής.

Yπάρχει πιο φτηνό Laptop με 2gb μνήμη,160gb σκληρό δίσκο,15αρα οθόνη και Intel επξεργαστή εκτός από το ACER EMACHINE E525-902G16MI ?

Κυριακή 18.06.23 Νέο meeting @ Thessaloniki

Συζητήσεις, διαγωνισμοί, εκπλήξεις... σας περιμένουμε!

💡"ο κάθε άνθρωπος είναι ευτυχισμένος τόσο... όσο του επιτρέπει το μυαλό του..."

Α.Lincoln

μεετινγγ.jpg

Γειά χαρά σε όλους/ες, αναρωτιέμαι μήπως μπορεί κάποιος να με βοηθήσει, έχω ένα laptop 5ετίας περίπου το οποίο εδώ και λίγο καιρό μου παρουσιάζει το πρόβλημα ότι δεν φορτίζει ανοικτό, αλλά μόνο κλειστό. Δηλαδή, όταν φτάνει η μπαταρία στο τέλος περίπου (στο 7% το έχω εγώ) και ζητάει να φορτιστεί, με το που βάζω τον φορτιστή, σβήνει. Αφαιρώντας τη μπαταρία τελείως, και ανοίγοντάς το, κάνει πάλι το ίδιο. Σβηστό όμως, φορτίζει κανονικά. Η μπαταρία, μετά από τόσα χρόνια, επειδή την άφηνα να αδειάσει πρώτα, κρατάει περίπου 50΄. Όσο δουλεύει με αυτήν, δε σβήνει. Με το που θα μπεί ο φορτιστής τσαφ...and that's it. Για να δουλέψει, πρέπει πρώτα να φορτίσει. Το δοκίμασα με ένα άλλο φορτιστή με τα ίδια χαρακτηριστικά να δω μην είναι από εκεί, και πάλι το ίδιο. Μπορεί κανείς να μου δώσει καμιά ιδέα τι μπορεί να είναι, για να καταλήξω αν αξίζει να το κοιτάξω η να τερματίσει ευδοκίμως την καριέρα του μαζί μου? Motherboard, ή ενδεχομένως κάτι από hardware και πιο ανιχνεύσιμο? Thanx in advance.

To ειπες και μονος σου! δωσε 50 ευρο παραπανω και παρε ενα Toshiba! ;)

[sIGPIC][/sIGPIC]

Επισκέπτης
This topic is now closed to further replies.
 Κοινοποίηση

• Create New...