Jump to content

Φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές

mcde
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος Directx ( 5 Νοέ. 2004 , 07:43)

Ξέρει κανείς εάν τα καινούργια laptop της H.P. και της Toshiba έχουν στο καλώδιο του τροφοδοτικού τους φις σούκο (νομίζω το λένε) το οποίο κουμπώνει ολόκληρο στην αντίστοιχη πρίζα ή έχουν το απλό που μπορείς να βρεις σε ένα «φωτιστικό» για παράδειγμα;

Υ.Γ.

Είναι πολύ σημαντικό ερώτημα οπότε ας απαντήσουν μόνο εκείνοι που έχουν τέτοια φορητά (σας ευχαριστώ πολύ).

Τα περισσότερα laptop έχουν μπρίζα χωρίς γείωση, δηλαδή την μικρή. Ποιος ξέρει γιατί?

• Απαντήσεις 9,7χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος rohamis ( 5 Νοέ. 2004 , 10:15)Τα περισσότερα laptop έχουν μπρίζα χωρίς γείωση, δηλαδή την μικρή. Ποιος ξέρει γιατί?

Το δικό μου έχει γείωση ;-) (Compaq Presario 2820EA)

Flying is easy, just throw yourself at the ground and miss...

Ευχαριστώ πολύ!

Υ.Γ.

Ερωτώ διότι όπως έχω γράψει και παλαιότερα (ο valerio μπορεί να το θυμάται) φορητά με «απλό» φις για κάποιον λόγο όταν τα συνδέω στις πρίζες του σπιτιού δημιουργούν στιγμιαία εκκένωση (λάμψη) στους πόλους της πρίζας οπότε μιας και λέω να αγοράσω κανένα νέο φορητό προτιμώ τα κυλινδρικά φις (ψυχολογικοί λόγοι) σε στυλ IBM (αυτό που έχω τώρα) ή Compaq..

Old programmers never die. They just terminate and stay resident.

sosta les..einai 2 poloi gia tin fasi kai oudetero antistixa kai i giosi gia ton aytomato...rele diafigis... aftes onomazonte shouko...

stin pragmatikotita o monos rolos pou iparxoun einai oti ean gia kapio logo iparksi provlima diarois apo tin siskevi pou xrisimopieis tote peftei i asfalia ston pinaka tou spitiou gia na se prostatepsei apo tixon ilektropliksia....

exo enan toshiba kai exei apli dipoliko fis,,,aloste tha to theorousa avolo kai perito na eixe fis gia souko to kalodio tou trofodotikou...

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος Directx ( 5 Νοέ. 2004 , 14:20)

Ευχαριστώ πολύ!

Υ.Γ.

Ερωτώ διότι όπως έχω γράψει και παλαιότερα (ο valerio μπορεί να το θυμάται) φορητά με «απλό» φις για κάποιον λόγο όταν τα συνδέω στις πρίζες του σπιτιού δημιουργούν στιγμιαία εκκένωση (λάμψη) στους πόλους της πρίζας οπότε μιας και λέω να αγοράσω κανένα νέο φορητό προτιμώ τα κυλινδρικά φις (ψυχολογικοί λόγοι) σε στυλ IBM (αυτό που έχω τώρα) ή Compaq..

Απόλυτα φυσιολογική την βρίσκω την λάμψη. Θα πρέπει να την έχεις παρατηρήσει και σε άλλους φορτιστές πχ για κινητά και όχι μόνο στο laptop.

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος rohamis ( 5 Νοέ. 2004 , 21:11)

Απόλυτα φυσιολογική την βρίσκω την λάμψη. Θα πρέπει να την έχεις παρατηρήσει και σε άλλους φορτιστές πχ για κινητά και όχι μόνο στο laptop.

Φυσικά (αλλά όχι πάντα), απλά νιώθω περισσότερη ασφάλεια με τις «σούκο» ;)

Old programmers never die. They just terminate and stay resident.

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος onefluffycloud ( 6 Νοέ. 2004 , 00:33)

padws to trofodotiko twn toshiba centrino einai poly mikro,eidika se sigrisi me to trofodotiko twn acer gia paradeigma ;)

vre a pagene pou tha mas peis kai gia ta trofodotika twn acer :p

katarxas min to genikeveis!!! den paei na pei oti epeidi to diko mou trofodotiko einai pio megalo apo to diko sou oti ola ta trofodotika einai idia!!! katalaves???? ;) eeeeeetsi!!! kai epeisis exw dei toshiba me megalitero trofodotiko apo to diko mou!!!

ma kai si dineis simasia sto megethos!!!!!!!!!! :P o tropos metraei.... :whistle: :D :D :D

Μπορει καποιος να μου μη που μπορει οφειλετε και ενας φορητος dell ενω ειναι συνδεδεμενος στο ρευμα και ενω δουλευει κανονικα δεν φορτιζει της μπαταριες?

Ειτε ειναι κλειστος ειτε ανοιχτος δεν φορτιζει καμια απο τις δυο μπαταριες.Εχουν αδειασει και οι δυο με αποτελεσμα να τον εχω ολο στην πριζα.Που μπορει να ωφειλετε?εχω τρελαθει

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος 0giorgos0 ( 8 Νοέ. 2004 , 01:35)

Ειτε ειναι κλειστος ειτε ανοιχτος δεν φορτιζει καμια απο τις δυο μπαταριες.Εχουν αδειασει και οι δυο με αποτελεσμα να τον εχω ολο στην πριζα.Που μπορει να ωφειλετε?εχω τρελαθει

Αν η ηλικία του φορητού είναι μεγάλη μπορεί να πέθαναν οι μπαταρίες και να μη φορτίζουν άλλο, οπότε χρειάζεσαι καινούργιες.

Αν η ηλικία του φορητού είναι μικρή (κάτω από 3 χρόνια) τότε μπορεί να σου απαντήσει μόνο η Dell τηλεφωνικά (μπορεί να έχει πάθει κάτι το κύκλωμα φόρτισης...).

Έχει εγγύηση ο φορητός; Οι μπαταρίες; (Σημείωσε: 3 χρόνια εγγύηση φορητού, 1 χρόνος εγγύηση μπαταρίας για μηχανήματα από την Dell).

• 2 weeks later...

Παιδιά τι γνώμη έχετε για το ACER ASPIRE 1522WLMi ; Αναφέρω χαρακτηριστικά:

Chipset:VIA K8N800 series.

Επεξεργαστής:AMD Athlon processor 64 3000+ με 1 MB L2 cache.

Οθόνη:15.4" WXGA TFT LCD με ανάλυση 1280x800 pixels και 16.7 εκατομμύρια χρώματα.Μνήμη:512MB (2x256MB) DDR333 με δυνατότητα επέκτασης στα 2048ΜΒ.

Σκληρός Δίσκος:60GB ATA.

Οπτικός Δίσκος: DVD Dual drive.

Floppy Disk:Δεν περιλαμβάνεται.

Κάρτα γραφικών:nVidia GeForce FX Go5700, με μνήμη 64MB.

Modem:56kbps.

Κάρτα δικτύου:10/100 Built in Wireless LAN 802.11g.

Θύρες επικοινωνίας: 1 x S-video-out (NTSC/PAL) port, 1 x IEEE 1394 port, 4 x USB 2.0 ports, 1 x CardBus PCMCIA, 1 x RJ-11, 1 x RJ-45 jack, 1 x VGA port, 1 x microphone-in jack, 1 x headphone-out jack, 1 x Infrared (FIR) port, 1 x Parallel port.

’λλα χαρακτηριστικά: Κάρτα ήχου Sound Blaster Pro. Αναγνώστης καρτών MultiMediaCard (MMC), Secure Digital (SD), SmartMedia, Memory Stick.

Διαστάσεις: (WxDxH) 36x29.2x4.7cm.

Βάρος: 3.6 Kg.

Μπαταρία: Μπαταρία Λιθίου 4-cell (Li-Ion), 2 περίπου ώρες αυτονομία.

Προεγκατεστημένο λογισμικό: Microsoft Windows XP Home Edition.

Εγγύηση: 1 έτος διεθνής εγγύηση

ΤΙΜH:1200 + ΦΠΑ = 1400e

Βασικά θέλω να αντικαταστήσω το desktop pc λόγω συνεχών μετακινήσεων.Ασχολούμαι πιο πολύ με video editing (divx encoding κλπ.)και πολύ λίγο με παιχνίδια.Αξίζει? Επειδή δεν γνωρίζω πολλά από notebooks,αντέχουν στο χρόνο (3-4 χρόνια) ή λόγω των νέων τεχνολογιών θα "σέρνεται" και θα θελήσω να τον αντικαταστήσω; Προφανώς αν ασχολούμαι με τα ίδια προγράμματα,έχω το ίδιο λειτουργικό κ.ο.κ. υποθέτω ότι θα αντέξει.Ποιος όμως δεν έλκεται από το κάθε τι καινούριο είτε software είτε hardware;To ίδιο δεν ισχύει και στα desktop; Πριν από χρόνια είχα AMD Duron και ήμουν ευχαριστημένος.Έπειτα "δε μου αρκούσε" και πήρα AthlonXP.Τώρα υπάρχουν οι Athlon64.

Θα ήθελα τη γνώμη σας.

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος The_Mentor (17 Νοέ. 2004 , 13:53)

@tpapag μου θυμίζει΄λίγο παιχνιδομηχανή, για τι δουλειά το θέλεις?

Aν διαβάσεις προσεκτικότερα θα δεις ότι το λέει.

Βασικά θέλω να αντικαταστήσω το desktop pc λόγω συνεχών μετακινήσεων.Ασχολούμαι πιο πολύ με video editing (divx encoding κλπ.)και πολύ λίγο με παιχνίδια.

Ι need a six month vacation, twice a year.

Α sorry δεν το πρόσεξα, κόλλησα στον AMD.

Πιθανόν να χρειαστείς και μία είσοδο S-Video. Υπάρχει το Toshiba Qosmio F10-101 me 128MB VGA, αλλά είναι Centrino 1.7.Βέβαια είναι πιο ακριβό, αλλά την δουλειά σου θα την κάνεις και με το παραπάνω. Επίσης έχει οθόνη που δεν έχεις ξαναδεί.

Σαν specs το Acer , δεν είναι κακό και πιθανόν λόγου AMD να είσαι στο σωστό δρόμο για Video editing. Λίγο η αξιοπιστία του μηχανήματος με ανησυχεί αλλά εάν εσένα σου κάνει, εμένα δεν μου πέφτει λόγος.

Η 64Mb vga κάρτα θα σε δυσκολέψει λίγο, διότι θα τραβάει resources από το μηχάνημα με αποτέλεσμα ίσως να σου σέρνεται λιγάκι.

Ο μόνος τρόπος είναι να κάνεις ένα τεστ επιτόπου και να δεις εάν πραγματικά σου κάνει για την δουλειά που το θέλεις.

Τα χρήματα πάντως είναι οκ.

Different Shit Different Day

@tpapag

Πλεον κυκλοφορει ο Aspire 1524LMi. Η διαφορα με τον 1522 ουσιαστικα ειναι στον επεξεργαστη 3400+ και στην τιμη 1532 με ΦΠΑ

@The_Mentor Τα συγκριτικα τα εχεις δει για Intel και AMD 64;

Οριστε καποιο που βρηκα: http://www.gamepc.com/labs/view_content.asp?id=gmso&page=1&MSCSProfile=95385A1F52DEA1A229D5B3754205446465E145DFB47C350F6394F8D1C8CB5835E586BE825D8D92798C780AF14315922F87F341BED811000DFE6C994CA0BD0453E7ACF81FB396B3DC63765EBE3706C53EDD2AFDF854AF3A1FAB264A9DEBD7B2BC97573E61986AD399DC198D04C0E9FC5FD53DF479A0A2401B7FE2EB926A121B40267B809E286C8882

Επιπλεον μην ξεχνας οτι υπαρει καποια διαφορα αναμεσα στα 64 και στα 32 bit.

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος The_Mentor (17 Νοέ. 2004 , 13:53)

@tpapag μου θυμίζει΄λίγο παιχνιδομηχανή, για τι δουλειά το θέλεις?

den nomizo na eheis dei polles tetoies paihnidomihanes :!: ...

alitheia se vrisko ligo epithetiko apenanti stin AMD?

@mystic Δεν ξεχνάω την διαφορά των 32bit ούτε είμαι επιθετικός απέναντι στην AMD(για τον @alfa), αλλά όσων αφορά την Intel την θεωρώ πιό αξιόπιστη.

Για το θέμα των παιχνιδομηχανών, σαν εισαγωγικό μοντέλο είναι μια χαρά, και θα υποστηρίξει αρκετά από τα τρέχοντα, οπότε να η απάντησή σου.

Για video editing, όπως ανέφερα και παραπάνω το θεωρώ ότι πιθανόν να κάνει, αλλά ο τελικός κριτής είναι μονάχα ο ίδιος με τεστ που θα του κάνει ΠΡΙΝ την αγορά.

Different Shit Different Day

σκέφτομαι την σοβαρά την αγορά ενός φθηνού laptop... δεν έχω ιδιαίτερες απαιτήσεις... τις "βαριές" δουλείες θα τις κάνω στον desktop όπως και τώρα... δεν έχω σκοπί να διαθέσω πάνω από 1.200Ε... μάλλον bto από το πλαίσιο θα πάρω.. να προτιμήσω celeron αντί για p4?είναι καλύτερα να πάρω 2*256 ram αντί για μια 512 (παίζει dual channel όπως στους desktop?) το να περάσεις windows σε ένα άδειο laptop είναι το ίδιο απλό με το να τα περάσεις σε έναν desktop? (προσπαθώ να αποφύγω την αγορά λειτουργικού για οικονομικούς λόγους)

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος antonis_wrx (20 Νοέ. 2004 , 17:27)

το να περάσεις windows σε ένα άδειο laptop είναι το ίδιο απλό με το να τα περάσεις σε έναν desktop? (προσπαθώ να αποφύγω την αγορά λειτουργικού για οικονομικούς λόγους)

Καμία απολύτως διαφορά,απλά θα ορίσεις στο Power Schemes > Portable/Laptop. :)

129026.png?1640591734

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος ariadgr (20 Νοέ. 2004 , 18:43)

@antonis_wrx:

Προτείνω Acer Aspire 1681WLCi από mgmanager.

Οπωσδήποτε centrino.

Όλοι τις ίδες τιμές έχουν. Από Πλαίσιο μέχρι το συνοικιακό της κακιάς ώρας.

http://skopia.digitalrice.com/ads/myphone-skopia.jpg

Ελληνικός στρατός και στρατιωτική θητεία - http://www.ellinikos-stratos.com/

Collecting coins - http://www.fleur-de-coin.com/

Επισκέπτης
This topic is now closed to further replies.
 Κοινοποίηση

• Create New...