Jump to content

Φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές

mcde
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

1. η dell είναι η μητρική της acer

2. θεωρούνται κατώτερα σε σχέση με τα ibm, compaq που είναι τα άκρως επαγγλεματικά (βέβαια αρκετοί το αμφισβητούν αυτό αλλά από προσωπική πείρα το υποστηρίζω)

Καμία σχέση δεν έχουν με την Acer, είναι δύο εντελώς ανεξάρτητες και ανταγωνιστικές μεταξύ τους εταιρείες. Τόσο ποιοτικά όσο και από πλευράς νοοτροπίας βρίσκονται βέβαια στα αντίθετα άκρα.

Η μόνη θυγατρική της DELL που ξέρω είναι η Alienware (gaming PCs, υψηλότατης απόδοσης και πανάκριβα).

Ειδικά από τα Compaq δεν είναι με τίποτα κατώτερα τα Dell. Έχουν περάσει αμφότερα από τα χέρια μου και ήμουν εξίσου ευχαριστημένος, αλλά επιλέγω Dell λόγω service. Αν και τα δύο μηχανήματα είναι εξαιρετικά και έβγαλαν ελάχιστα προβλήματα, κάποια στιγμή που χρειάστηκα το service η HP μου ζήτησε να το στείλω στην Ολλανδία και η όλη διαδικασία διήρκεσε 10 μέρες. Στην Dell παίρνεις τηλέφωνο, έρχεται ο τεχνικός την ίδια ή την επόμενη μέρα και στο φτιάχνει. Για ένα business user αυτό δεν συγκρίνεται με τίποτα, αλλά και για ένα απλό χρήστη είναι πολύ ευπρόσδεκτο (μόνο εγώ ξέρω πόσο μου βγήκε η πίστη να ολοκληρώσω εργασία που έπρεπε να παραδοθεί 2-3 μέρες μετά την επιστροφή του notebook από το service. Αν είχα Dell το θέμα θα λυνόταν επι τόπου).

Για τα ΙΒΜ-Lenovo έχω τις αμφιβολίες μου μετα την εξαγορά. Τα σκέτα Lenovo δεν λένε τίποτα, φαντάζομαι ότι τα μοντέλα με το όνομα της IBM θα είναι πολύ καλά, αλλά είναι στο ίδιο επίπεδο με παλιά; Είμαι λίγο επιφυλλακτικός με τους Κινεζους. (Και μην πεταχτεί κανείς έξυπνος να πει ότι και όλα στην Κίνα φτιάχνονται γιατί το θέμα είναι ποιος έχει την τελική ευθύνη, ποιος κάνει τον ποιοτικό έλεγχο και όχι που είναι το εργοστάσιο κατασκευής).

Τα Dell είναι ακριβά αλλά πιστεύω ότι αξίζουν τα λεφτά τους.

Μια και αναφέρθηκε το Macbook, είχα την ευκαιρία να το χρησιμοποιήσω για μερικές μέρες πρόσφατα και απο πλευράς φορητότητας είναι απλά εκπληκτικό. Πανάλαφρο, πολύ λεπτό και με εξαιρετική αυτονομία, αποτελεί πολύ καλή επιλογή για κάποιον που θέτει τη φορητότητα ως πρώτη προτεραιότητα.

-Candygram.

-Candygram, my foot. You get out of here before I call the police. You're the shark, and you know it.

-Wait. I-I'm only a dolphin, ma'am.

• Απαντήσεις 9,7χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Καμία σχέση δεν έχουν με την Acer, είναι δύο εντελώς ανεξάρτητες και ανταγωνιστικές μεταξύ τους εταιρείες. Τόσο ποιοτικά όσο και από πλευράς νοοτροπίας βρίσκονται βέβαια στα αντίθετα άκρα.

Η μόνη θυγατρική της DELL που ξέρω είναι η Alienware (gaming PCs, υψηλότατης απόδοσης και πανάκριβα).

Απ'όσο θυμάμαι, η Dell εξαγόρασε την Alienware πριν από ένα χρόνο περίπου. Για την Acer... απλά καμία σχέση.

pantos apo thema forhtothtas kai timhs deite ki auto http://www.play247.gr/index.php?main_page=product_info&cPath=4_24_74&products_id=5184 episis uparxoun kai polla alla diaforon etairion pou exoun polu kalh timh kai polu kalh forhtothta !! ego prosopika den nomizo oti tha agoraza ena macbook!!

Καλησπέρα,το καλοκαίρι αγόρασα εναν φορητό υπολογιστη sony vaio(FE21M).:Όλα καλά ηταν μέχρι τώρα,ειμαι απολυτα ικανοποιημένος.

Το θέμα είναι οτι σημερα που δοκίμασα να παρω το Laptop μαζι μου,δεν αναβε,δλδ με χρήση μπαταρίας ειναι νεκρό.Η μπαταρία την τελευταια φορα που την χρησιμοποιήσα ήταν ok,την έχω πάντα συνδεμένη στο Pc,αλλα σπάνια να την χρησιμοποιήσω πλήρως.

Τα windows μου λένε οτι δεν εχω συνδεμένη μπαταρία,και οτι παιρνει ο υπολογιστης ρευμα απο το δικτυο.

Με λιγα λόγια ειναι σαν να μην εχω καθολου συνδεμένη μπαταρία στο Laptop..

Τι να κάνω?εχω εγγυηση,θα είμαι εντος ή θα με χρεώσουν?

Αυριο θα επικοινωνήσω και με την sony.

τπτ?

tasosvel η sony 6 μήνες δίνει?γιατι αν ναι εχουν περάσει γμτ...

nervous είχες παρόμοιο πρόβλημα με μένα?sony vaio εχεις?

edit: τέλεια....μολις επικοινώνησα με την sony,και με χαρά μου ανακοινώσαν οτι δεν έχει ούτε μία μέρα εγγυηση η μπαταρία και οτι πρεπει να αγοράσω νέα(200 ευρώ εχει κιολας).Τι πράγματα ρε παιδια είναι αυτά?εκτος απο το αγοράσω άλλη ενδέχεται να γίνει κάτι?

η ποιότητα των Thinkpad είναι η κορυφαία σε φορητή συσκευή και είναι ήδια τα τελευταία 5 χρόνια.

επίσης έχουν το καλύτερο πλητκρολόγιο σε laptop.

(όποιος έχει δουλέψει θα καταλάβει γιατί τα γράφω αυτά).

όσο κάτι περί Κίνας και ανακρίβιες: δεν έχει σημασία που είναι χτισμένο ένα εργοστάσιο ;) οι προδιαγραφές και τα υλικά είναι τα ίδια, τι αλλάζει? το κόστος του ΑΔ και οι φόροι (η μισή E200 είναι κατασκευασμένη στην Κίνα).

Υ.Γ. όσο περί Acer, λάθος από ΚΤ.

Alex = the best!

http://www.myphone.gr/gallery/data/500/9260sakalogo1.gifτο blog μου

PIN: 20DDA1B0 (Storm)

ta thinkpad ton dell? ego exo ena compaq kai pisteuo oti toso to plhktrologio tou oso kai to thinkpad tou einai apsoga !! den exo doulepsei dell!! alla se alla montela den exo vrei kalutero !!

@georgegx20vf den mporo na katalavo pos ginetai xafnika h mpataria na mhn douleuei katholou !!kai o nervous sony vaio exei kai prin 4-5 selides egrapse akrivos to idio provlima!! sunithos anavei kai krataei gia polu mikro xroniko diasthma !! episis sunithos auto ginetai meta ton xrono !! ego sto compaq pou thn douleua para polu kai mou krathse axioprepos 1,5 xrono !!

eleos oute mia mera egguhsh gia thn mpataria????? apo edo kai sto exhs asus pou dinoun ena xrono gia thn mpataria!!

akrivos etsi einai ,otan to ixa paragkili (prin 1.5 xrono)ixa enan allo 3 kila alla eksisou dinato ,alla itan 600 euro pio akrivos alla i gineka mou pou ton agorase akouse kapio pou tis ipe pare ton allo exi megalitero epeksergasti kai einai pio ftinos ...opote mono foritos den einai .

ton ipologisti ton xrisimopio mono gia internet (den exo ora gia paixnidia distixos ).

gia mena o forhtos prepei na einai forhtos!!! eixa ena poy htan arketa varhs kai ithela kati gia na ton exw synexeia mazi xwris na mou kovei th mesh etsi protimisa ta 2,26 kila ths HP.

http://www.eshop.gr/show_per.phtml?id=PER.900220

ΜΗ ΔΙΝΕΙΣ ΣΗΜΑΣΙΑ!

@georgegx20vf den mporo na katalavo pos ginetai xafnika h mpataria na mhn douleuei katholou !!kai o nervous sony vaio exei kai prin 4-5 selides egrapse akrivos to idio provlima!! sunithos anavei kai krataei gia polu mikro xroniko diasthma !! episis sunithos auto ginetai meta ton xrono !! ego sto compaq pou thn douleua para polu kai mou krathse axioprepos 1,5 xrono !!

eleos oute mia mera egguhsh gia thn mpataria????? apo edo kai sto exhs asus pou dinoun ena xrono gia thn mpataria!!

Ασε στα καλα καθούμενα νεκρή η μπαταρία,ειναι σαν να μην υπάρχει,δεν δίνει ρευμα τπτ,ουτε καν ενα λαμπάκι δεν ανάβει,ελεος.Μονο οταν συνδέσω το ρευμα ξεξινάει το pc.

Τι να πω κρίμα για την sony...,μου την έσπασε παρα πολύ στο τηλ,στην εξυπηρέτηση,λεει ΄΄οι μπαταρίες των sony vaio δεν εχουν καθόλου εγγυηση΄΄λέω αποκλειεται ούτε 6 μήνες?τι μηνες λέει ούτε μια μέρα.

Στο τέλος,θέλετε να σας στείλω καινουρια?200 ευρώ έχει...

το pc το εχω απο τον Ιουλιο,σε 6 μήνες μέσα..

Καλησπερα σε ολους .:)

Παιδια ,οι κατοχοι Vaio εχουν αντιμετωπισει ποτε προβλημα

με την μπαταρια του ,ή εγω ειμαι μονο ο ατυχος? :cry:

Στα καλα του καθουμενου ,τα επαιξε μετα απο περιπου 9 μηνες χρησης :mad:

Δηλαδη ενω ειναι τοποθετημενη στο laptop , δεν ανταποκρινεται ...

Κανενα tip εχετε να προτεινετε ?

Η μπαταρια δεν δινει καθολου power ,δεν αναβει το vaio :( :cry:

Θα το κοιταξω αυτο σχετικα με την εγγυηση.

nervous κατάφερες τπτ?εχουμε ακριβώς το ίδιο πρόβλημα...

Ασε στα καλα καθούμενα νεκρή η μπαταρία,ειναι σαν να μην υπάρχει,δεν δίνει ρευμα τπτ,ουτε καν ενα λαμπάκι δεν ανάβει,ελεος.Μονο οταν συνδέσω το ρευμα ξεξινάει το pc.

Τι να πω κρίμα για την sony...,μου την έσπασε παρα πολύ στο τηλ,στην εξυπηρέτηση,λεει ΄΄οι μπαταρίες των sony vaio δεν εχουν καθόλου εγγυηση΄΄λέω αποκλειεται ούτε 6 μήνες?τι μηνες λέει ούτε μια μέρα.

Στο τέλος,θέλετε να σας στείλω καινουρια?200 ευρώ έχει...

το pc το εχω απο τον Ιουλιο,σε 6 μήνες μέσα..

Δεν ισχύει αυτό. Όλα τα προϊόντα έχουν υποχρεωτικά εγγύηση από το νόμο!

Για τις μπαταρίες συνήθως οι κατασκευαστές δίνουν εγγύηση μικρότερη της εγγύησης του υπολογιστή, π.χ. μπορεί να δίνουν 1 χρόνο για τη μπαταρία ή 6 μήνες. Όχι όμως λιγότερο. Είναι παράνομο.

Πρέπει να σου την αντικαταστήσουν ΔΩΡΕΑΝ.

210 678 2000

0080044121496 (δωρεάν, μόνο από σταθερό τηλέφωνο)

είναι τα τηλέφωνα που έχω για τη Sony. Αν μίλησες με το πρώτο, πάρε το δεύτερο.

Αν δε βγάλεις άκρη, αναφέρεις το θέμα στην Γενική Γραμματεία Καταναλωτή (τηλ. 1520 από σταθερό) και να δεις για πότε θα σου την αντικαταστήσουν...

Εννοείται ότι θα αναφέρεις ότι το μηχάνημα είναι εντός εγγύησης και αυτό συνέβη ξαφνικά.

Επίσης καλό θα ήταν να έχεις το όνομα του υπαλλήλου της Sony που σου έδωσε αυτή την πληροφόρηση...

ρε παιδια αφου ενα μεγαλο προβλημα στα λαπτοπ ειναι η υπερθεμανση,

θα αξιζε το κοπο να δωσει καποιος "καποια" €€€€€ για να παρεις καποια βαση που να ψυχει κιολας το λαπτοπ?

εχω δει στο πλαισιο αυτο

Notebook Cooler (Black) αξιζει ?

τι γνωριζει καποιος,η αν εχετε να προτεινετε καποιο αλλη?ο

Εγώ παρατηρώ υπερθέρμανση από τώρα... Δεν θέλω ούτε καν να φαντάζομαι τι θα γίνει αμά μπουκώσουν τα ανεμιστηράκια από τη σκόνη κτλ κτλ... :rolleyes:

Είναι και core 2 duo που υποτίθενται δεν θερμαίνονται τόσο.. :p

Έχω επίσης βάσιμες υποψίες πως κάτι artfacts που μου έβγαζε στο WoW, πρέπει να ήταν λόγω ζέστης.. Θα τσεκάρω και θα επανέρθω (κοινώς μπορεί και να το δοκιμάσω αυτό το cooler)! ;)

Mobiles: Samsung Galaxy Nexus

loipon doste mia sumboulh !! enas filos mou exei ena laptop sony vaio !! shmera to efere spiti mou na to do !! exei to exhs provlima me to pou anoigei h thiki tou cd tou to laptop svhnei !! peite kamia idea !! lete na thelei allagh olou tou cd?

Παιδιά θελω να αγοράσω laptop το οποιο να "σηκώνει" ευκολα προγραμματα Djing οποως Traktor, Mixmeister, Virtual Dj κλπ.Δηλαδά να εχει δυνατο επεξεργαστη, μνημη, Wi-Fi, και ισως καρτα ηχου(μπααα).. Αα και ισως Widescreen!

Σκέφτομαι καποιον υπολογιστη ή της IBΜ ή Τoshiba ή Apple(με τα οποια δεν εχω καμια σχεση)!

Φυσικά το lapton δεν θα ειναι μονο για μουσικη αλλα και για πολλα αλλα..

Απο τιμες δεν εχω ιδεα αλλα σκεφτομαι αν βρω καμια προσφορα στα 1000 ευρα..

Για πειτε τι εχετε υπ' οψη σας!!

Παιδιά θελω να αγοράσω laptop το οποιο να "σηκώνει" ευκολα προγραμματα Djing οποως Traktor, Mixmeister, Virtual Dj κλπ.Δηλαδά να εχει δυνατο επεξεργαστη, μνημη, Wi-Fi, και ισως καρτα ηχου(μπααα).. Αα και ισως Widescreen!

Σκέφτομαι καποιον υπολογιστη ή της IBΜ ή Τoshiba ή Apple(με τα οποια δεν εχω καμια σχεση)!

IBM Apple με καλό επεξεργαστή και 1000 ευρό μόνο μεταχειρισμένο και αυτό με δυσκολία.

Κάνα acer ίσως...

...

oxi kai acer !!:) exei kai fujitsu siemens !!:)

με αυτα τα λεφτα που διαθετεις αντε να παιζεις κανενα mp3 και κανενα video.Με αυτα που ζητας θελεις κανα 1800αρι + την καρτα ηχου.επισης γιατι θελεις τοσα προγραμματα Djing.βαλε τον τρακτορα και θα εισαι μια χαρα ;)ολα τα αλλα ειναι περιττα!

[sIGPIC][/sIGPIC]

Εξαρτάτε τι εννοείς καλό επεξεργαστή και μνήμη.

Για μένα αυτά στην εποχή των vista αντιστοιχούν σε T7200 και 2γίγα μνήμη.

Ο φθηνότερος με αυτά τα χαρακτηριστικά είναι αυτός που μας έδειξες πριν λίγες μέρες με 1200ευρόπουλα, άρα...

...

IBM Apple με καλό επεξεργαστή και 1000 ευρό μόνο μεταχειρισμένο και αυτό με δυσκολία.

Κάνα acer ίσως...

Ειπα οτι αν βρω καμια προσφορα στα 1000,.. Δηλαδη να κανει 1200-1300 και να το σε προσφορα 1000!

Εεε οχι, Acer δεν θα παρω..:X

Μπα ουτε fujitsu siemens!:rolleyes:

με αυτα τα λεφτα που διαθετεις αντε να παιζεις κανενα mp3 και κανενα video.Με αυτα που ζητας θελεις κανα 1800αρι + την καρτα ηχου.επισης γιατι θελεις τοσα προγραμματα Djing.βαλε τον τρακτορα και θα εισαι μια χαρα ;)ολα τα αλλα ειναι περιττα!

Βασικα οπως λες Traktor θα βαλω ουσιαστικα και θα δουλευω.. τα αλλα θα τα εχω backup για διαφορους λογους!

1800??Μπα δεν δινω τοσα!

Εξαρτάτε τι εννοείς καλό επεξεργαστή και μνήμη.

Για μένα αυτά στην εποχή των vista αντιστοιχούν σε T7200 και 2γίγα μνήμη.

Ο φθηνότερος με αυτά τα χαρακτηριστικά είναι αυτός που μας έδειξες πριν λίγες μέρες με 1200ευρόπουλα, άρα...

Για επεξεργαστη η κανεναν μικρο Dual Core η κανεναν 64μπιτο και τα δυο κατα προτιμηση AMD..

Για μνημη 1Gb με δυνατοτητα επεκτασης ειναι αρκετο!

Για επεξεργαστη η κανεναν μικρο Dual Core η κανεναν 64μπιτο και τα δυο κατα προτιμηση AMD..

Πάλι δύσκολα αλλά με πολύ ψάξιμο ίσως βρεις TOSHIBA.

Τα άλλα δύο ξέχνα τα.

...

Αυτό που θέλεις να κάνεις με το μηχάνημα, δεν απαιτεί τόσο μεγάλη υπολογιστή ισχύ. Με έναν οποιοδήποτε μηχάνημα με Core Duo θα είσαι μια χαρά, π.χ. με ένα Toshiba γύρω στα €1000-€1200. Αυτό που θα χρειαστείς σίγουρα είναι μια κάρτα ήχου με επιπλέον εξόδους, ώστε να μπορείς να έχεις το monitor στη μία και την κύρια έξοδο στο άλλο. Αυτές οι κάρτες συνδέονται είτε στην pcmcia (ίσως υπάρχουν και pc-express πλέον), είτε σε usb.

Αυτή τη στιγμή η καλύτερη λύση τουλάχιστον από πλευράς επιδόσεων είναι η σειρά Core 2 Duo της Intel.

Απο αυτα τα linkς που εβαλες ποιο ειναι ποιο value for money?

Nομιζω οτι ο Toshiba στο πρωτο link μια χαρα ειναι..

Αναμεσα σε ολες τις εταιριες που φτιαχνουν laptops αν εξαιρεσουμε την Apple, υπαρχει καποια που να εχει καλυτερες μουσικες επιδοσεις?

Αυτό που θέλεις να κάνεις με το μηχάνημα, δεν απαιτεί τόσο μεγάλη υπολογιστή ισχύ. Με έναν οποιοδήποτε μηχάνημα με Core Duo θα είσαι μια χαρά, π.χ. με ένα Toshiba γύρω στα €1000-€1200. Αυτό που θα χρειαστείς σίγουρα είναι μια κάρτα ήχου με επιπλέον εξόδους, ώστε να μπορείς να έχεις το monitor στη μία και την κύρια έξοδο στο άλλο. Αυτές οι κάρτες συνδέονται είτε στην pcmcia (ίσως υπάρχουν και pc-express πλέον), είτε σε usb.

Ναι σιγουρα θα αγορασω καρτα ηχου(εξωτερικη, για προενισχυση) για αυτο δεν θελω να δωσω πολλα χρηματα για το laptop!

Απο αυτα τα linkς που εβαλες ποιο ειναι ποιο value for money?

Nομιζω οτι ο Toshiba στο πρωτο link μια χαρα ειναι..

Αναμεσα σε ολες τις εταιριες που φτιαχνουν laptops αν εξαιρεσουμε την Apple, υπαρχει καποια που να εχει καλυτερες μουσικες επιδοσεις?

Ναι σιγουρα θα αγορασω καρτα ηχου(εξωτερικη, για προενισχυση) για αυτο δεν θελω να δωσω πολλα χρηματα για το laptop!

η σειρά Z της IBM θα σε καταπλήξει. είναι τα μόνα 100% επαγγελματικά μηχανήματα. :)

όσο για επεξεργαστή: Intel Core2Duo για να μπορείς ανα πάσα στιγμή να βάλεις vista x64 και σε 3 χρόνια (λογικά αν τον θέλεις για δουλειά τον έχεις κρατήσει μέχρι τότε) τα Vienna (που δεν θα είναι βέβαια Major release αλά κατά 99% θα είναι μόνο για x64).

Alex = the best!

http://www.myphone.gr/gallery/data/500/9260sakalogo1.gifτο blog μου

PIN: 20DDA1B0 (Storm)

Επισκέπτης
This topic is now closed to further replies.
 Κοινοποίηση

• Create New...