mcde Δημ. June 10, 2006 Author Κοινοποίηση Δημ. June 10, 2006 Γιατί συνδυασμοί πλήκτρων Fn+Backspace για το Delete και ότι άλλο έχει αντικαταστήσει το δεξί κλικ του ποντικιού (που είναι απαραίτητο στα windows) για casual χρήση είναι μια χαρά, όχι όμως για καθημερινή αποκλειστική χρήση windows. Βασικά δεν πιστεύω ότι έχει νόημα να αγοράσεις ένα τέτοιο μηχάνημα αν δεν σκοπεύεις να έχεις σαν βασικό λειτουργικό το MacOS και τα Windows για όταν και αν τύχει. http://mcde.gr/tw/twitter-bird-light-bgs.png Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
stereo Δημ. June 10, 2006 Κοινοποίηση Δημ. June 10, 2006 Τo ότι λείπει το delete οκ, δε νομίζω ότι είναι και τόσο τραγικό. Αυτό που έχει αντικαταστήσει το δεξί click είναι το ότι αν έχεις 2 δάκτυλα πάνω στο trackpad ενώ πατάς το κουμπί, τότε κάνει δεξί click. Και αν μετακινείς 2 δάκτυλα αντί για ένα τότε κάνει scroll προς την κατεύθυνση που θες αντί για να μετακινεί τον δείκτη του ποντικιού. Κατα γενική ομολογία (και όχι μόνο δική μου), μία φορά να τα χρησιμοποιήσεις αυτά τα δύο, μετά δε θες να ακούσεις ξανά για 2 πλήκτρα ή να ψάχνεις για το που ακριβώς είναι η scroll ζώνη στα άλλα trackpads. Βασικά έχεις κάτσει να το δουλέψεις; Και σε Χ και σε Windows; Και δε μιλάω για λίγη ώρα, μιλάω υπο κανονικές συνθήκες. Χωρίς να το κάνουμε Mac vs Windows, είναι λάθος να επαναλαμβάνονται συνεχώς οι γνωστοί μύθοι περί υψηλής τιμής, ασυμβατότητας (ιδίως μετά το bootcamp δεν υφίσταται καν θέμα) και ΚΥΡΙΩΣ ευχρηστίας. http://imagegen.last.fm/Silver3rows/recenttracks/stereo-d.gif http://mon.otonous.info Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
eLeKtriK EyE Δημ. June 10, 2006 Κοινοποίηση Δημ. June 10, 2006 Τo ότι λείπει το delete οκ, δε νομίζω ότι είναι και τόσο τραγικό. Αυτό που έχει αντικαταστήσει το δεξί click είναι το ότι αν έχεις 2 δάκτυλα πάνω στο trackpad ενώ πατάς το κουμπί, τότε κάνει δεξί click. Και αν μετακινείς 2 δάκτυλα αντί για ένα τότε κάνει scroll προς την κατεύθυνση που θες αντί για να μετακινεί τον δείκτη του ποντικιού. Κατα γενική ομολογία (και όχι μόνο δική μου), μία φορά να τα χρησιμοποιήσεις αυτά τα δύο, μετά δε θες να ακούσεις ξανά για 2 πλήκτρα ή να ψάχνεις για το που ακριβώς είναι η scroll ζώνη στα άλλα trackpads. Βασικά έχεις κάτσει να το δουλέψεις; Και σε Χ και σε Windows; Και δε μιλάω για λίγη ώρα, μιλάω υπο κανονικές συνθήκες. Χωρίς να το κάνουμε Mac vs Windows, είναι λάθος να επαναλαμβάνονται συνεχώς οι γνωστοί μύθοι περί υψηλής τιμής, ασυμβατότητας (ιδίως μετά το bootcamp δεν υφίσταται καν θέμα) και ΚΥΡΙΩΣ ευχρηστίας. Αυτά είναι ταρζανιές. Αν θέλεις Windows να κάνεις τη δουλειά σου πάρε laptop - δόξα τω Θεώ υπάρχει τεράστια ποικιλία και σίγουρα θα βρεις κάτι που να καλύπτει τις ανάγκες σου - όποιες κι αν είναι αυτές. Αν τώρα θέλεις MacOS ή σου αρέσουν τα όμορφα μηχανήματα (όχι πως δεν υπάρχουν όμορφα laptop) τότε περνάς σε ένα iBook. Δεν είναι πανάκεια... Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
stereo Δημ. June 10, 2006 Κοινοποίηση Δημ. June 10, 2006 Αυτά είναι ταρζανιές. Αν θέλεις Windows να κάνεις τη δουλειά σου πάρε laptop - δόξα τω Θεώ υπάρχει τεράστια ποικιλία και σίγουρα θα βρεις κάτι που να καλύπτει τις ανάγκες σου - όποιες κι αν είναι αυτές. Αν τώρα θέλεις MacOS ή σου αρέσουν τα όμορφα μηχανήματα (όχι πως δεν υπάρχουν όμορφα laptop) τότε περνάς σε ένα iBook. Δεν είναι πανάκεια... Τι είναι ταρζανιά; Το πως κάνεις scroll ή δεξί click; Όχι, είναι απλά ένας διαφορετικός τρόπος για να τα κάνεις, που αρκετός κόσμος τον βρίσκει καλύτερο από τον άλλο. Δεν το συνεχίζω διότι δε με ενδιαφέρει να αποδείξω το αν είναι καλύτερα ή όχι. Όσοι πιστοί προσέλθετε. Όσα λέτε και υποστηρίζετε όμως, απλά δεν είναι ακριβώς έτσι. http://imagegen.last.fm/Silver3rows/recenttracks/stereo-d.gif http://mon.otonous.info Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
eLeKtriK EyE Δημ. June 10, 2006 Κοινοποίηση Δημ. June 10, 2006 Τι είναι ταρζανιά; Το πως κάνεις scroll ή δεξί click; Όχι, είναι απλά ένας διαφορετικός τρόπος για να τα κάνεις, που αρκετός κόσμος τον βρίσκει καλύτερο από τον άλλο. Δεν το συνεχίζω διότι δε με ενδιαφέρει να αποδείξω το αν είναι καλύτερα ή όχι. Όσοι πιστοί προσέλθετε. Όσα λέτε και υποστηρίζετε όμως, απλά δεν είναι ακριβώς έτσι. Αυτός ο διαφορετικός τρόπος ταιριάζει στον Mac με το MacOS. Τα Windows έχουν φτιαχτεί για τον original τρόπο των PC. Αν θες Windows είναι βλακεία να πάρεις Mac. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
IRONMAIDEN Δημ. June 11, 2006 Κοινοποίηση Δημ. June 11, 2006 ποιο apple laptop μου προτεινετε να παρω? Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ariadgr Δημ. June 11, 2006 Κοινοποίηση Δημ. June 11, 2006 ποιο apple laptop μου προτεινετε να παρω? Για να σου απαντήσει κάποιος αυτή την ερώτηση πρέπει να γνωρίζει: 1) Τι χρήση πρόκειται να κάνεις (τι απαιτήσεις θα έχεις από το μηχάνημα) 2) Πόσα χρήματα διαθέτεις Επίσης φαντάζομαι θα έχεις διαβάσει τα site: > Macbook > Macbook (σελίδα Rainbow) > Macbook Pro > Macbook Pro (σελίδα Rainbow) Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
IRONMAIDEN Δημ. June 11, 2006 Κοινοποίηση Δημ. June 11, 2006 γυρω στα 2000 υπολογιζω εγω. παιχνιδια δεν παιζω,για νετ πιο πολυ κ κατευασμα.αλλα θελω να ειναι γρηγορος κ να εχει dvdrom οπωσδηποτε. τα κοιταξα αλλα ειναι ενα σορο... κανενα που βγηκε τωρα κ ειναι καλο? Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ariadgr Δημ. June 11, 2006 Κοινοποίηση Δημ. June 11, 2006 να εχει dvdrom οπωσδηποτε. Εδώ και χρόνια όλοι οι υπολογιστές έχουν DVD-ROM. Μήπως εννοείς DVD-recorder (DVD-R); τα κοιταξα αλλα ειναι ενα σορο... κανενα που βγηκε τωρα κ ειναι καλο? Αν όντως τα είχες κοιτάξει, τότε θα έβλεπες ότι η Apple αυτή τη στιγμή έχει μόνο 3 φορητά τα οποία ανακοινώθηκαν και πολύ πρόσφατα :!: 1 Macbook στις 13" και 2 Macbook Pro στις 15" και 17" Δε μπορεί να σου φαίνονται ένα σωρό αυτά τα 3 μηχανήματα. :confused: Όλοι εδω έχουν την καλύτερη διάθεση να σε βοηθήσουν και να λύσουν τις απορίες σου, αλλά αν και εσύ δεν διαθέσεις χρόνο για να διαβάσεις τα στοιχειώδη για το θέμα που ενδιαφέρεσαι, δε γίνεται δουλειά. :) Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
IRONMAIDEN Δημ. June 11, 2006 Κοινοποίηση Δημ. June 11, 2006 ναι εχει ενα σωρο pc...δεν ειδα αν ειναι λαπτοπ η κανονικα.σαν λιστα τα κοιταξα κ δεν εψαξα παραπανω. αν ειναι μονο 3 τι να μου προτεινετε?θα κοιταξω καποιο απο τα 3. ευχαριστω. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
CarpeNoctum Δημ. June 12, 2006 Κοινοποίηση Δημ. June 12, 2006 ναι εχει ενα σωρο pc...δεν ειδα αν ειναι λαπτοπ η κανονικα.σαν λιστα τα κοιταξα κ δεν εψαξα παραπανω. αν ειναι μονο 3 τι να μου προτεινετε?θα κοιταξω καποιο απο τα 3. ευχαριστω. Επειδή απ' ό,τι καταλαβαίνω δεν έχεις ξαναδουλέψει σε MacOS τι είναι αυτό που σε κάνει να θες να αγοράσεις ένα Apple με τόσα λεφτά μόνο για Internet/Downloading? Φαντάζομαι επίσης ότι γνωρίζεις ότι τα Apple δεν τρέχουν Windows αλλά το λειτουργικό που λέγεται MacOS. Είσαι διατεθιμένη να το μάθεις? Νίκος http://carpenoctum.gr/ Pushme.to - Twitter - Facebook Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
RAVER Δημ. June 12, 2006 Κοινοποίηση Δημ. June 12, 2006 Επειδή απ' ό,τι καταλαβαίνω δεν έχεις ξαναδουλέψει σε MacOS τι είναι αυτό που σε κάνει να θες να αγοράσεις ένα Apple με τόσα λεφτά μόνο για Internet/Downloading? Φαντάζομαι επίσης ότι γνωρίζεις ότι τα Apple δεν τρέχουν Windows αλλά το λειτουργικό που λέγεται MacOS. Είσαι διατεθιμένη να το μάθεις? καποιος θα τις εχει πει οτι τα MacOS ειναι καλυτερα και οτι το λειτουργικο τους ειναι απροσπελαστο απο επιθεσεις ιων.αλλα οπως και να το κανουμε μια κοπελα μικρη, ειναι αλλο να εχει υπολογιστη τετοιoν και αλλον να εχει εναν acer,siemens.αυτη καλα καλα δεν ξερει τι θελει να παρει :wacko: :) [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ariadgr Δημ. June 12, 2006 Κοινοποίηση Δημ. June 12, 2006 ...Φαντάζομαι επίσης ότι γνωρίζεις ότι τα Apple δεν τρέχουν Windows αλλά το λειτουργικό που λέγεται MacOS. Είσαι διατεθιμένη να το μάθεις? To έχουμε αναφέρει ένα σωρό φορές σε αυτό το topic ότι τα Intel Macs έχουν τη δυνατότητα να τρέξουν natively και Windows. :innocent: Βέβαια εσύ γράφοντας "τα Apple δεν τρέχουν Windows" μπορεί να εννοείς ότι προεγκατεστημένα έρχονται με MacOS. Αλλά καλό είναι, για να μη μπερδεύουμε και αυτούς που διαβάζουν το thread και δεν είναι ενήμεροι για την κατάσταση, να εξηγούμε τι γράφουμε. :) Και αυτό διότι μέχρι πρότεινως, ειδικά με την Apple, υπήρχαν χρήστες που ήθελαν να αγοράσουν κάποιο Mac, αλλά είχαν επιφυλάξεις τύπου "τι θα γίνει αν δε μάθω το MacOS ή δε μου αρέσει". Οπότε τώρα δεν υπάρχει αυτό σαν πρόβλημα. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
CarpeNoctum Δημ. June 12, 2006 Κοινοποίηση Δημ. June 12, 2006 To έχουμε αναφέρει ένα σωρό φορές σε αυτό το topic ότι τα Intel Macs έχουν τη δυνατότητα να τρέξουν natively και Windows. :innocent: Βέβαια εσύ γράφοντας "τα Apple δεν τρέχουν Windows" μπορεί να εννοείς ότι προεγκατεστημένα έρχονται με MacOS. Αλλά καλό είναι, για να μη μπερδεύουμε και αυτούς που διαβάζουν το thread και δεν είναι ενήμεροι για την κατάσταση, να εξηγούμε τι γράφουμε. :) Και αυτό διότι μέχρι πρότεινως, ειδικά με την Apple, υπήρχαν χρήστες που ήθελαν να αγοράσουν κάποιο Mac, αλλά είχαν επιφυλάξεις τύπου "τι θα γίνει αν δε μάθω το MacOS ή δε μου αρέσει". Οπότε τώρα δεν υπάρχει αυτό σαν πρόβλημα. Ναι οκ.. εντάξει.. πάσο γι αυτό. Νίκος http://carpenoctum.gr/ Pushme.to - Twitter - Facebook Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
stereo Δημ. June 12, 2006 Κοινοποίηση Δημ. June 12, 2006 Εγώ ξέρω ότι το mac μου μπουτάρει το Χ σε 18 δευτερόλεπτα με το ρολόι και τα windows σε 37, ενώ το pc μου (το οποίο είναι βέβαια ενός χρόνου) θέλει πάνω από ενάμιση λεπτό, γύρω στα 2, και αυτό μετά από φορμάτ. Το ίδιο βέβαια λέει και όλο το internet, από τα απλά blogs μέχρι το PC Magazine, ακόμα και όταν οι συγκρίσεις γίνονται με σύγχρονα μηχανήματα. Το Time λέει ότι στα windows τα πάει καλύτερα ακόμα και από τα πολύ ακριβότερα DELL, στις μετρήσεις του PC World δε, βγήκε δεύτερο σε ταχύτητα στα windows από όλα τα μηχανάκια που μέτρησαν. Μόνο ένα της Asus το ξεπέρασε. Η πραγματικότητα είναι πολύ διαφορετική από το να αφορίζουμε κάτι, κυρίως αν δεν έχουμε ιδία γνώμη και εμπειρία. Δεν είναι πανάκεια τα μηχανάκια της Apple, δώστε τους (και στον εαυτό σας) όμως την ευκαιρία που τους αξίζει. http://imagegen.last.fm/Silver3rows/recenttracks/stereo-d.gif http://mon.otonous.info Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
IRONMAIDEN Δημ. June 12, 2006 Κοινοποίηση Δημ. June 12, 2006 Επειδή απ' ό,τι καταλαβαίνω δεν έχεις ξαναδουλέψει σε MacOS τι είναι αυτό που σε κάνει να θες να αγοράσεις ένα Apple με τόσα λεφτά μόνο για Internet/Downloading? Φαντάζομαι επίσης ότι γνωρίζεις ότι τα Apple δεν τρέχουν Windows αλλά το λειτουργικό που λέγεται MacOS. Είσαι διατεθιμένη να το μάθεις? μαρεσει πολυ απο εμφανιση...δεν εχω προβλημα με τα χρηματα. κ δεν θελω εναν υπολογιστη μαυρο που τον εχει ολος ο κοσμος.απο εκει ξεκιναει το θεμα.επισης δεν εχω προβλημα να μαθω τα MacOS,ισα ισα θελω να δω πως ειναι...αμα δεν μαρεσουν τα αλλαζω... κατα τα αλλα ολοι οι υπολογιστες ιδιοι ειναι(με τα ιδια μηχανιματα μεσα..)οποτε γιατι να μην παρω την εξωτερικη εμφανιση που μου αρεσει μαζι με τα τεχνικα χαρακτηριστικα που θελω?βασικα δεν θελω να προσπαθησετε να μου αλλαξετε γνωμη γιατι ουτε προκειτε κ ουτε θελω...:D δλδ μονο 3 laptop βγαζει η apple?μπορω να το φτιαξω εγω οπως θελω οπως στο πλαισιο? Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
stereo Δημ. June 12, 2006 Κοινοποίηση Δημ. June 12, 2006 δλδ μονο 3 laptop βγαζει η apple?μπορω να το φτιαξω εγω οπως θελω οπως στο πλαισιο? Βασικά ούτε καν 3. Δύο βγάζει, το macbook και το macbook pro. Το 1ο βγαίνει με 13.3 οθόνη, το άλλο με 15 και 17. Μικροδιαφορές αυτά μεταξύ τους έχουν στους δίσκους, στις μνήμες και στις ταχύτητες των επεξεργαστών. Εσύ δεν μπορείς να πειράξεις τίποτα πέρα από την ποσότητα της μνήμης και τη χωρητικότητα του δίσκου, είτε κατά την παραγγελία είτε μετά. http://imagegen.last.fm/Silver3rows/recenttracks/stereo-d.gif http://mon.otonous.info Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mcde Δημ. June 12, 2006 Author Κοινοποίηση Δημ. June 12, 2006 μαρεσει πολυ απο εμφανιση...δεν εχω προβλημα με τα χρηματα. κ δεν θελω εναν υπολογιστη μαυρο που τον εχει ολος ο κοσμος.απο εκει ξεκιναει το θεμα.Αν το θέμα είναι να έχει άσπρο χρώμα το μηχάνημα τότε μπορείς να κοιτάξεις τα φορητά της Asus. Έχει διάφορα μοντέλα σε λευκό χρώμα. Επίσης όλα τα μηχανήματα που βγάζει έχουν πολύ καλή ποιότητα κατασκευής. http://mcde.gr/tw/twitter-bird-light-bgs.png Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
melo175 Δημ. June 12, 2006 Κοινοποίηση Δημ. June 12, 2006 helLoOOoOo se olous... Loipon aurio 8a agorasw laptop alla den kserw pio akrivws... 8a i8ela tin voithia sas gia ena laptop 1)girw sta 1500 e (tosa dia8eto) 2)na borw na vlepw movies + tv 3)na borw na paizw paixnidia 4) na ftiaxnw tin mousiki mou... EEeEe auta ...ta vasika... ta sony einai kalaaa? M E L O :innocent: Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
IRONMAIDEN Δημ. June 12, 2006 Κοινοποίηση Δημ. June 12, 2006 Αν το θέμα είναι να έχει άσπρο χρώμα το μηχάνημα τότε μπορείς να κοιτάξεις τα φορητά της Asus. Έχει διάφορα μοντέλα σε λευκό χρώμα. Επίσης όλα τα μηχανήματα που βγάζει έχουν πολύ καλή ποιότητα κατασκευής. μπα δεν μαρεσει η asus.εχει κ χαλια ονομα :p αν επερνα κατι αλλο κ οχι apple θα επερνα sony. μαρεσει το λευκο χρωμα κ το μηλαρακι που αναβει :) βασικα δεν θελω να ειναι κ πολυ μεγαλο αλλα ουτε να στραβοθω κιολας. αν παρω την μικρη οθονη δεν θα ειναι καλα? θελω να ειναι ευχρηστο κ να μην ειναι σαν να κουβαλαω τσουβαλια. εχει κανενα γνωστο μαγαζι apple στην θεσσαλονικη? θα κατευω αυριο κ λεω να το κοιταξω λιγο. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
RAVER Δημ. June 12, 2006 Κοινοποίηση Δημ. June 12, 2006 H asus μπορει να εχει χαλια ονομα οπως λες :rolleyes: αλλα εχει αξιοπιστια που τσακιζει κοκκαλα.απ'οτι καταλαβα εσυ δεν θελεις υπολογιστη επιδοσεων και αξιοπιστιας,εσυ ψαχνεις το πιο μουρατο και ολα τ'αλλα ερχονται σε δευτερη μοιρα. :whistle: [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ariadgr Δημ. June 12, 2006 Κοινοποίηση Δημ. June 12, 2006 εχει κανενα γνωστο μαγαζι apple στην θεσσαλονικη? θα κατευω αυριο κ λεω να το κοιταξω λιγο. > Κέντρο Επίδειξης Θεσσαλονίκης Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
topman Δημ. June 12, 2006 Κοινοποίηση Δημ. June 12, 2006 helLoOOoOo se olous... Loipon aurio 8a agorasw laptop alla den kserw pio akrivws... 8a i8ela tin voithia sas gia ena laptop 1)girw sta 1500 e (tosa dia8eto) 2)na borw na vlepw movies + tv 3)na borw na paizw paixnidia 4) na ftiaxnw tin mousiki mou... EEeEe auta ...ta vasika... Θα'λεγα να πάρεις κανένα ACER από τα καινούρια με TV tuner on board αλλά θα φάω ξύλο από τους υπόλοιπους, οπότε καλά είναι και τα sony... Ειδικά από εμφάνιση σκίζουν...! (Έχουν και μεγάλο "Enter" - μη γελάτε είναι σημαντικό αυτό....):cool: [sIGPIC][/sIGPIC]....a dozen summers against the world.... Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
VeCo Δημ. June 12, 2006 Κοινοποίηση Δημ. June 12, 2006 H asus μπορει να εχει χαλια ονομα οπως λες :rolleyes: αλλα εχει αξιοπιστια που τσακιζει κοκκαλα.απ'οτι καταλαβα εσυ δεν θελεις υπολογιστη επιδοσεων και αξιοπιστιας,εσυ ψαχνεις το πιο μουρατο και ολα τ'αλλα ερχονται σε δευτερη μοιρα. :whistle: Περί ορέξεως κολοκυθόπιτα. Αυτό θέλει η φίλη, αυτό ας πάρει. Δεν υπάρχει λόγος να την πείσουμε για κάτι άλλο, αφού το δήλωσε εξ αρχής ότι προτιμάει Apple. This blessed plot, this earth, this realm, this England... William Shakespeare: King Richard II Act 2, Sc 1 London is a state of mind Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ταξιδιωτης22 Δημ. June 13, 2006 Κοινοποίηση Δημ. June 13, 2006 εγω παντως απο το sony μου δηλωνω απολυτα ικανοποιημενος. Η υπομονή είναι πικρή,αλλά ο καρπός της είναι γλυκός. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts