Jump to content

Φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές

mcde
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Στα περισσότερα σύγχρονα φορητά, μπορείς να εγκαταστήσεις λειτουργικό όπως και σε ένα desktop μηχάνημα. Απλά φρόντισε να κατεβάσεις από το δίκτυο τους απαραίτητους drivers.

Καλημέρα...

Ήθελα να σε ρωτήσω κάτι ακόμα...

Όταν πήρα το δικό μου ενα hp δεν είδα κάτι τέτοιο και του έκανα format όπως στα desktop...

Είναι απαραίτητο το partition που προαναφέρετε στα laptop? :confused:

"Δεν με πειράζει να πηγαίνω για δουλειά αλλά αυτή η 8ωρη αναμονή για να γυρίσω σπίτι με σκοτώνει!!!!!!!"

• Απαντήσεις 9,7χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Όχι δεν είναι απαραίτητο αυτό το partition. Γι'αυτό άλλωστε γράφω στο προηγούμενο post ότι μπορείς να στήσεις ένα laptop όπως ένα desktop μηχάνημα.

Τα partition τα κάνουν εξαρχής κάποιες εταιρείες, όπως η Sony, IBM-Lenovo, Toshiba etc για λόγους κυρίως οικονομίας, όπου μέσα σε κάποιο φάκελο βάζουν τους drivers ή ακόμα και το λειτουργικό σύστημα (OS), όπως πχ σε αυτό που σου γράφω τώρα, ένα lenovo 3000 N100, στην συσκευασία του οποίου δεν υπήρχε καν CD/DVD!!!

Το στήσιμο του laptop, όπως προείπε και ο mcde, γίνεται πολύ απλά όπως κάθε PC, αλλά φυσικά χρειαζόμαστε τους drivers, τους οποίους εύκολα ή λιγότερα εύκολα, βρίσκουμε στο διαδίκτυο... η HP πχ για τον φίλο που ρωτάει, έχει στο site της ακόμα και σήμερα, του Compaq Armada που είχα το 1999!!!

[sIGPIC][/sIGPIC]

Όχι δεν είναι απαραίτητο αυτό το partition. Γι'αυτό άλλωστε γράφω στο προηγούμενο post ότι μπορείς να στήσεις ένα laptop όπως ένα desktop μηχάνημα.

Τα partition τα κάνουν εξαρχής κάποιες εταιρείες, όπως η Sony, IBM-Lenovo, Toshiba etc για λόγους κυρίως οικονομίας, όπου μέσα σε κάποιο φάκελο βάζουν τους drivers ή ακόμα και το λειτουργικό σύστημα (OS), όπως πχ σε αυτό που σου γράφω τώρα, ένα lenovo 3000 N100, στην συσκευασία του οποίου δεν υπήρχε καν CD/DVD!!!

Το στήσιμο του laptop, όπως προείπε και ο mcde, γίνεται πολύ απλά όπως κάθε PC, αλλά φυσικά χρειαζόμαστε τους drivers, τους οποίους εύκολα ή λιγότερα εύκολα, βρίσκουμε στο διαδίκτυο... η HP πχ για τον φίλο που ρωτάει, έχει στο site της ακόμα και σήμερα, του Compaq Armada που είχα το 1999!!!

Σας ευχαριστώ για τις πληροφορίες...:)

"Δεν με πειράζει να πηγαίνω για δουλειά αλλά αυτή η 8ωρη αναμονή για να γυρίσω σπίτι με σκοτώνει!!!!!!!"

παιδια να ρωτήσω,εχω τον sony vaio fe21m και γενικα αν κανω οτιδηποτε,οταν κανω μετα με το προγραμμα vaio recovery tool restore και μου γινεται το laptop οπως το πηρα.δλδ οταν εκτελω αυτην την διαδικασια ειναι σαν να κανω φορματ λογικα ε?και κατι αλλο,βρηκα το MUI για ελληνικα αλλα απο οτι ειδα στα αρχεια readme ειναι γενικα για windows xp και παλιο προγραμμα πρεπει να ναι,μια φορα το εκτελεσα στο Pc και μου γιναν σχεδον ολα ελληνικά εκτος το media center και κατι αλλα.επειδη φοβηθηκα οτι μηπως δεν ειναι καλα για την σταθεροτητα του συστηματος,εκανα restore το pc και δεν τα ξαναεβαλα.τι λετε να κανω?αυτο που θελω να μαθω ειναι αν ειναι καλα για το συστημα γενικα να βαλω μετα τα ελληνικα και αν υπαρχει προβλημα που δεν μεταφραζονται ολα κτλ.Επισης και κατι αλλο,θελω να συνδεσω το laptop me to desktop για να μεταφερω τα αρχεία μου,εχω καρτα δικτυου και στα δυο και καλωδιο ethernet αλλα οσο και αν προσπαθησα δεν καταφερα τπτ.

help!

thanks

παιδια να ρωτήσω,εχω τον sony vaio fe21m και γενικα αν κανω οτιδηποτε,οταν κανω μετα με το προγραμμα vaio recovery tool restore και μου γινεται το laptop οπως το πηρα.δλδ οταν εκτελω αυτην την διαδικασια ειναι σαν να κανω φορματ λογικα ε?και κατι αλλο,βρηκα το MUI για ελληνικα αλλα απο οτι ειδα στα αρχεια readme ειναι γενικα για windows xp και παλιο προγραμμα πρεπει να ναι,μια φορα το εκτελεσα στο Pc και μου γιναν σχεδον ολα ελληνικά εκτος το media center και κατι αλλα.επειδη φοβηθηκα οτι μηπως δεν ειναι καλα για την σταθεροτητα του συστηματος,εκανα restore το pc και δεν τα ξαναεβαλα.τι λετε να κανω?αυτο που θελω να μαθω ειναι αν ειναι καλα για το συστημα γενικα να βαλω μετα τα ελληνικα και αν υπαρχει προβλημα που δεν μεταφραζονται ολα κτλ.Επισης και κατι αλλο,θελω να συνδεσω το laptop me to desktop για να μεταφερω τα αρχεία μου,εχω καρτα δικτυου και στα δυο και καλωδιο ethernet αλλα οσο και αν προσπαθησα δεν καταφερα τπτ.

help!

thanks

Όταν περνάς ένα MUI στο λειτουργικό τότε το μοναδικό που επιρεάζεται είναι τα string τα οποία και τα μεταφράζει στη γλώσσα που περνάς.Κατά τα άλλα ο πυρήνας του λειτουργικού παραμένει ο ίδιος και αμετάβλητος.

[sIGPIC][/sIGPIC]

Θα μπορούσε κανείς να βοηθήσει; Θέλω ν'αγοράσω τον

Acer Aspire 3004WLMi που έχει την εξής κάρτα γραφικών. "

Κάρτα γραφικών: SIS M760GX με χρήση μέχρι και 128ΜB από τη μνήμη του συστήματος " Είναι καλή για παιχνίδια; Θα έχω προβλήματα; Ευχαριστώ

Ανάλογα τα παιχνίδια :D

Για Sims μια χαρά...

Για Doom μείναι μακριά

(ωπ, έκανα και ρίμα... :ρ)

"Our lives are not our own.

From womb to tomb, we are bound to others, past and present.

And by each crime and every kindness, we birth our future."

Mε το Doom θα κολλάει πολύ;

ναι....ίσως να τρέχει ΟΚ στα minimum details αλλά δεν θα το χαρεις πίστεψέ με!

"Our lives are not our own.

From womb to tomb, we are bound to others, past and present.

And by each crime and every kindness, we birth our future."

Ανάλογα τα παιχνίδια :D

Για Sims μια χαρά...

Για Doom μείναι μακριά

(ωπ, έκανα και ρίμα... :ρ)

Είσαι σίγουρος πως θα τρέξει το sims2?

To δικό μου σύστημα το .... για να τρέξει...

Γενικά αυτά τα ενσωματομένα τσιπάκια είναι για jpg φωτο και παιχνίδια 5αετίας

btw: πολύ wow ρίμα...

Θα μπορούσε κανείς να βοηθήσει; Θέλω ν'αγοράσω τον

Acer Aspire 3004WLMi που έχει την εξής κάρτα γραφικών. "

Κάρτα γραφικών: SIS M760GX με χρήση μέχρι και 128ΜB από τη μνήμη του συστήματος " Είναι καλή για παιχνίδια; Θα έχω προβλήματα; Ευχαριστώ

Ποιό Doom; Αν ήταν μόνο αυτό. Αμφιβάλω αν θα σου παίξει κανένα σοβαρό παιχνίδι των τελευταίων 2-3 χρόνων. Γενικά αυτή η κάρτα δεν κάνει για παιχνίδια.

-iPod Nano Chromatic 8 GB Red [product]

-iPhone 3G 16GB black

-MacBook Pro 15,4'', 2.53GHz, 4GB, HDD 500GB, NVIDIA GeForce 9400M+9600M GT 512MB

Πρώτο μου post..καλώς σας βρήκα λοιπόν..

Στο θέμα μας τώρα..

Πριν από λίγες ημέρες αγόρασα το πρώτο μου laptop και θέλω μια μική βοήθεια.

Όλα καλά με το ασύρματο δίκτυο μέσω του desktop , στην περίπτωση όμως που φεύγουμε διακοπές και δεν υπάρχει άλλη λύση πέρα από μια mobile connect card (ούτε τηλεφωνική γραμμή , ούτε desktop) ,τί κάνουμε;

Και πες ότι το παίρνω απόφαση και αγοράζω μια τέτοια κάρτα (μάλλον Vodafone ), πού στο καλό να τη βάλω (θα παρακαλούσα να μην ακούσω την προφανή απάντηση !) όταν το laptop δεν έχει υποδοχή pcmcia ;

Ευχαριστώ

Από όσα ακούς μην πιστεύεις τίποτα,

Από όσα βλέπεις...τα μισά!

Πρώτο μου post..καλώς σας βρήκα λοιπόν..

Στο θέμα μας τώρα..

Πριν από λίγες ημέρες αγόρασα το πρώτο μου laptop και θέλω μια μική βοήθεια.

Όλα καλά με το ασύρματο δίκτυο μέσω του desktop , στην περίπτωση όμως που φεύγουμε διακοπές και δεν υπάρχει άλλη λύση πέρα από μια mobile connect card (ούτε τηλεφωνική γραμμή , ούτε desktop) ,τί κάνουμε;

Και πες ότι το παίρνω απόφαση και αγοράζω μια τέτοια κάρτα (μάλλον Vodafone ), πού στο καλό να τη βάλω (θα παρακαλούσα να μην ακούσω την προφανή απάντηση !) όταν το laptop δεν έχει υποδοχή pcmcia ;

Ευχαριστώ

φιλε εγω οταν αγορασα το laptop,μου δωσανε και μια καρτα vodafone gprs με 60 ευρο χρονο για να τον αξιοποιησω αναλογος.ολα καλα μεχρι εδω.οι ταχυτητες τις οποιες ελεγε ποτε δεν τις αγγιξα..ισως επειδη στην περιοχη μου δεν υπαρχει καλο σημα.επισης τον χρονο τον καταναλωσα σε 4 ωρες--->δηλαδη εφαγα 60 ευρο σε 4 ωριτσες :cry:

μεγαλη κοροιδια...:mad:

καλυτερα να πας σε internet cafe εκει και με μια usb stick να παιρνεις "μπακαπ" παρα να αγορασεις αυτην την απατη.ασε που κοστιζει γυρω στα 200 ευρο και αν επιλεξεις την 3g πραγμα που δεν θα βρεις και το απαιτουμενο δικτυο θα θελεις πολλα περισσοτερΑ χρηματα.

[sIGPIC][/sIGPIC]

Αν δεν έχει τέτοια υποδοχή το μηχάνημα, αυτή η κάρτα σου είναι άχρηστη. Αυτό που μπορείς να κάνεις, είναι να χρησιμοποιήσεις ένα κινητό σαν modem (να βάλεις δηλαδή σ'αυτό τη sim από την κάρτα), με bluetooth ή usb, αν βέβαια έχεις κάποιο διαθέσιμο.

Ή μπορείς να πάρεις ένα USB to PCMCIA (ένα τυχαίο αποτέλεσμα από το google) και να κάνεις τη δουλειά σου (αν και δεν έχω δοκιμάσει καμμία εδώ και καιρό).

Αν δεν έχει τέτοια υποδοχή το μηχάνημα, αυτή η κάρτα σου είναι άχρηστη. Αυτό που μπορείς να κάνεις, είναι να χρησιμοποιήσεις ένα κινητό σαν modem (να βάλεις δηλαδή σ'αυτό τη sim από την κάρτα), με bluetooth ή usb, αν βέβαια έχεις κάποιο διαθέσιμο.

Δηλαδή μπορώ να αγοράσω μόνο την κάρτα sim(43 ευρώ) και να χρησιμοποιήσω το Κ750 σαν modem μέσω usb ;

http://www.vodafone.gr/live1/page.jsp?pid=0005050100&vars=0000000000

Vodafone Mobile Connect Προπληρωμένης Χρήσης

Με την ενεργοποίηση της υπηρεσίας αποκτάτε αυτόματα και 43 € δωρεάν όγκου χρήσης, ενώ η ανανέωση του όγκου χρήσης μπορεί να γίνει με οποιαδήποτε κάρτα ανανέωσης χρόνου ομιλίας της Vodafone. Τέτοιες κάρτες είναι διαθέσιμες σε όλα τα συνεργαζόμενα με τη Vodafone καταστήματα και στα περίπτερα.

Μπορείτε να αποκτήσετε ολόκληρο το πακέτο της υπηρεσίας με τις κάρτες δεδομένων ή μόνο το πακέτο σύνδεσης στις παρακάτω τιμές και με τις εξής χρεώσεις.

Eπιλέγοντας την Προπληρωμένη έκδοση της υπηρεσίας Vodafone Mobile Connect επωφελείστε από:

· Τη δυνατότητα περιστασιακής χρήσης

· Καμία υποχρέωση καταβολής μηνιαίων παγίων

Τιμή Promo Pack GPRS Προπληρωμένης Χρήσης 172 €

Τιμή πακέτου σύνδεσης GPRS Προπληρωμένης Χρήσης 43 €

Τιμή Promo Pack 3G/GPRS Προπληρωμένης Χρήσης 296 €

Τιμή πακέτου σύνδεσης 3G/GPRS Προπληρωμένης Χρήσης 43 €

Χρέωση για κίνηση εκτός του δωρεάν ογκου 0,0042€/Kb

Χρέωση περιαγωγής Υποστηριζόμενο Δίκτυο περιαγωγής 11,9€/ΜΒ

Μη υποστηριζόμενο Δίκτυο περιαγωγής

17,85€/MB

Αποστολή SMS 0,13€/SMS προς εθνικά δίκτυα

0,26€ προς ξένα δίκτυα

0,26€ κατά τη διάρκεια περιαγωγής προς οποιοδήποτε δίκτυο

Δηλαδή μπορώ να αγοράσω μόνο την κάρτα sim(43 ευρώ) και να χρησιμοποιήσω το Κ750 σαν modem μέσω usb ;
Ναι, το είχα κάνει παλιότερα. Όμως δεν το συνιστώ, παρά μόνο αν υπάρχει μεγάλη ανάγκη να έχεις πρόσβαση στο δίκτυο και δεν υπάρχει άλλος τρόπος. Είναι πολύ ακριβό και αν δεν έχεις κάποιο 3G κινητό είναι πολύ αργό. Περισσότερες πληροφορίες υπάρχουν στο Vodafone forum όπου και έχει συζητηθεί το θέμα.

Υπαρχει για οποιον ενδιαφερεται ενα site http://www.flexist.de το οποιο εχει οτι θελετε απο ανταλλακτικα laptop και οχι μονο,ειδικα για fujitsu-siemens . Πληρωμη με paypal και στελνει Ελλαδα μεσω DHL .Ειναι στα γερμανικα αποκλειστικα αλλα βρισκεις ακρη!Εγω αγορασα ανεμιστηρακι μαζυ με την ψηκτρα του γυρω στα 49 ευρω.Εχω fujitsu-siemens amilo d-7800,και δεν

μπορουσα να βρω πουθενα!! Επισης υπαρχει ενα αλλο site , http://www.escom.de το οποιο ειναι της ιδιας

εταιριας. Αυτα τα λιγα!!! :)

Ναι, το είχα κάνει παλιότερα. Όμως δεν το συνιστώ, παρά μόνο αν υπάρχει μεγάλη ανάγκη να έχεις πρόσβαση στο δίκτυο και δεν υπάρχει άλλος τρόπος. Είναι πολύ ακριβό και αν δεν έχεις κάποιο 3G κινητό είναι πολύ αργό. Περισσότερες πληροφορίες υπάρχουν στο Vodafone forum όπου και έχει συζητηθεί το θέμα.

Δυστυχώς , επειδή δεν υπάρχει άλλος τρόπος το ψάχνω

Ευχαριστώ

Σκέφτομαι να αγοράσω τον "HP Pavilion DV 5195 EA" είναι καλός για παιχνίδια υψηλών απαιτήσεων;

:cry:

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ:

Επεξεργαστής/CPU :Intel Dual Core T2400 1.83GHz

Οθόνη/Screen (inches) : 15,4

Mνήμη/Memory (ΜΒ) : 1,024

Σκληρός δίσκος/Hard disk (GB) :100

Κάρτα γραφικών/Graphics card :NVidia GeForce Go7400 TurboCache 256ΜΒ

Οπτικό μέσο : DVDR/W Dual Layer

Κάρτα δικτύου/Network card :802.11b/g (WiFi), Bluetooth, 10/100

Υποστηρίζει Mobile Connect Card : Nαι

Εγγύηση/Guarantee :1 Έτος Bring In

Μπαταρίες/Batteries :Li-Ion

Μπορείτε να μου προτείνετε κάποιο laptop καλό για παιχνίδια κόστους μέχρι 1300Ε; Πολλά δε ζητάω; :)

Φιλία είναι μια ψυχή που ζει σε δύο σώματα.

Αριστοτέλης.

Υπάρχει κανείς που να ξέρει που μπορώ να βρώ Kensigton lock? Δεν φαίνεται να φέρνει κανείς πλέον. wtf?

Sorry αλλά τι είναι αυτό?:O

EDIT

Μήπως είναι αυτό?:O

Επισκέπτης
This topic is now closed to further replies.
 Κοινοποίηση

• Create New...