ariadgr Δημ. June 28, 2006 Κοινοποίηση Δημ. June 28, 2006 Πρόκειται να αγοράσω ένα laptop και κατέληξα στο Sony Vaio FE21M. Ωστόσο, την τελευταία στιγμή πριν το πάρω είδα ότι ο σκληρός δίσκος του είναι στις 4200 στροφές και ξενέρωσα απίστευτα... Αν κάποιος έχει το εν λόγω μηχάνημα θα ήθελα να πει πως βρίσκει την απόδοση του σκληρού δίσκου. Γενικά πιστεύετε ότι θα έχει μεγάλη διαφορά από έναν 5400 ή αξίζει να τον πάρω έτσι? Το έχουμε αναφέρει ένα σωρό φορές ότι ΝΑΙ, έχει μεγάλη διαφορά ο 4200 με τον 5400 και πόσο μάλλον με έναν 7200. Μπορείς να τον αντικαταστήσεις, αλλά νομίζω η Sony είναι ιδιότροπη με την εγγύηση και σε μερικά της μοντέλα πρέπει να λύσεις όλο το μηχάνημα για να αλλάξεις δίσκο. :!: Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
stilskin Δημ. June 28, 2006 Κοινοποίηση Δημ. June 28, 2006 Γίνεται αυτό?:confused: Ναι γίνεται αλλά καλό είναι τώρα λόγω ζέστης να υπάρχει και μια βάση με ανεμιστήρες ή αν θές να πείς οτι είσαι απόλυτα ασφαλές να το έχεις συνδέσει πάνω σε ενα ups το λαπτοπ. Το εχω αφήσει και εγω 3-4 φορές για 2 μέρες να κατεβάζει και η θερμοκρασία ήταν αυξημένη. http://briefcase.pathfinder.gr/download/534985 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
DENIOR Δημ. June 28, 2006 Κοινοποίηση Δημ. June 28, 2006 Aν κατάλαβα καλά τι εννοείς, σε αγγλικά XP πας Control panel -> Date,time, language and regional options -> Add other languages -> Details ->Add, ανοίγει νέο παράθυρο και εκεί επιλέγεις Greek -> ΟΚ. Μετά πάλι ΟΚ στο πρώτο παράθυρο (όπου θα δεις να έχει προστεθεί η επιλογή greek στα διαθέσιμα πληκτρολόγια) για να επιβεβαιώσεις την προσθήκη. Αφού το κάνεις ισχύουν τα γνωστά, μπορείς δηλαδή να εναλλάσσεις ελληνικό και αγγλικό πληκτρολόγιο με alt +shift ή από την language bar. Σε υπερευχαριστώ για τη βοηθεία σου. Μπορώ πλέον να γράψω με Ελληνικούς χαρακτήρες :) . Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
PaRisC Δημ. June 30, 2006 Κοινοποίηση Δημ. June 30, 2006 παιδια, θα μας πει κανεναν που ξερει ή καλυτερα εχει LG laptop αν εχει μεινει ευχαριστημενος, αν θερμενεται ευκολα, κτλ. καθως εχουν βγει παρα πολυ καλα LG laptop και ενα συγκεκριμενο το οποιο ειναι απαιχτο! Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mcde Δημ. July 2, 2006 Author Κοινοποίηση Δημ. July 2, 2006 Τα off-topic posts μεταφέρθηκαν εδώ: http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?t=142067 http://mcde.gr/tw/twitter-bird-light-bgs.png Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
konosbak Δημ. July 3, 2006 Κοινοποίηση Δημ. July 3, 2006 τι γνωμη εχετε γιαυτο: Μοντέλο Pavilion dv4350EA Επεξεργαστής 1.70GHz Intel Pentium M735 2MB L2 Cache 400Mhz FSB Λειτουργικό Windows XP Home Μνήμη 1024MB Σκληρός Δίσκος 60GB ATA 100 Οθόνη 15.4" Wide XGA Bright View Ανάλυση 1280x800 Κάρτα Γραφικών Intel Graphics Accelarator 900 Λοιπά Χαρακτηριστικά Up to 128 MB 4XAGP 3D Suport Οπτικά Μέσα DVD±RW Double layer Ήχος 16 Bit ,3D,Sound Blaster Pro Ηχεία 2 ενσωματωμένα Δικτύωση IEEE 1394 Lan Modem 56k Θύρες USB x 4 VGA x 1 Headphones x 1 Microphone x 1 Express Card Μπαταρία Li-Ion 6 cell Αυτονομία 2 Ώρες. Βάρος 3.00 kgr Διαστάσεις 359Χ258Χ33 Λοιπά Χαρακτηριστικά 6 in 1 card reader θελω ενα laptop απο 800 - 900 ευρω. δεν θα παιζω παιχνιδια, το θελω για internet(adsl), office, και λιγα πραγματα, γιατι ειμαι αρχαριοσ, απο επεξεργασια φωτογραφιων και βιντεο απο βιντεοκαμερα. και οτι ισωσ προκυψει στο μελλον. ειναι ασχημο που η καρτα γραφικων ειναι αυτη που εχει? Υ.Γ. θελω ενα μηχανημα που να εχει ποιοτητα κατασκευησ, οχι turbox κ.α. επισησ θελω να το συνδυασω με καρτα τηλεορασησ. σκεφτομαι για την pinnacle pctv 310 η΄ 320. ειναι καλεσ εξισου, και ποια θα βοηθουσε περισσοτερο ενα αρχαριο με τετοια ευχαριστω Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
kotetsi Δημ. July 3, 2006 Κοινοποίηση Δημ. July 3, 2006 Το μηχάνημα που αναφέρεις μια χαρά μου φαίνεται για τη χρήση που το προορίζεις (Internet και Office). Στα θετικά του είναι το ότι έχει 1024MB RAM αλλά ο σκληρός του με προβληματίζει καθώς το πιθανότερο είναι να δουλεύει στις 4200 στροφές (= μειωμένη ταχύτητα σε σχέση με αυτούς που δουλεύουν στις 5400 που είναι το πλέον αποδεκτό για laptop). Τώρα, όσον αφορά την κάρτα γραφικών εξαρτάται αν είναι καλή ή όχι από αυτά που θα προκύψουν στο μέλλον (όπως λες στο post σου). Αν μετέπειτα θελήσεις να παίξεις και κανένα παιχνιδάκι, ασχοληθείς με επεξεργασία φωτογραφιών, κάνεις ένα rendering στο 3D Studio MAX βρε αδερφέ, τότε η συγκεκριμένη δε θα σε καλύψει. :shifty: Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
basil26 Δημ. July 3, 2006 Κοινοποίηση Δημ. July 3, 2006 Τα Pavilion είναι μόνο για πιτσαδόρους... αν δεν είσαι πιτσαδόρος καλύτερα να κοιτάξεις κάτι άλλο... Η οθόνη έχει πολύ μικρή ανάλυση... η μπαταρία κρατάει μόνο 2 ώρες (επίσημα - οπότε υπολόγισε περίπου 1.30 ώρα πραγματικής λειτουργίας) Υ.Γ Laptop στα 800-900 με ποιότητα κατασκευής δεν θα βρεις... αν μπορέσεις βάλε κάτι παραπάνω... Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
nikoskat Δημ. July 3, 2006 Κοινοποίηση Δημ. July 3, 2006 Τα Pavilion είναι μόνο για πιτσαδόρους... αν δεν είσαι πιτσαδόρος καλύτερα να κοιτάξεις κάτι άλλο... Η οθόνη έχει πολύ μικρή ανάλυση... η μπαταρία κρατάει μόνο 2 ώρες (επίσημα - οπότε υπολόγισε περίπου 1.30 ώρα πραγματικής λειτουργίας) Υ.Γ Laptop στα 800-900 με ποιότητα κατασκευής δεν θα βρεις... αν μπορέσεις βάλε κάτι παραπάνω... αφου δε μπορει, τι να κανει ο ανθρωπος; τι εννοεις για πιτσαδορους; απο το να παρει κατι απο πλαισιο, χιλιες φορες καλυτερα. η αναλυση μια χαρα μου φαινεται, εμενα τοσο εχει και ειναι μια χαρα :confused: Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
basil26 Δημ. July 3, 2006 Κοινοποίηση Δημ. July 3, 2006 Αυτό εννοείται.... μακριά από υλοποιήσεις Plaisio!!! Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
RAVER Δημ. July 3, 2006 Κοινοποίηση Δημ. July 3, 2006 θελω ενα laptop απο 800 - 900 ευρω. δεν θα παιζω παιχνιδια, το θελω για internet(adsl), office, και λιγα πραγματα, γιατι ειμαι αρχαριοσ, απο επεξεργασια φωτογραφιων και βιντεο απο βιντεοκαμερα. και οτι ισωσ προκυψει στο μελλον. ειναι ασχημο που η καρτα γραφικων ειναι αυτη που εχει? Υ.Γ. θελω ενα μηχανημα που να εχει ποιοτητα κατασκευησ, οχι turbox κ.α. επισησ θελω να το συνδυασω με καρτα τηλεορασησ. σκεφτομαι για την pinnacle pctv 310 η΄ 320. ειναι καλεσ εξισου, και ποια θα βοηθουσε περισσοτερο ενα αρχαριο με τετοια ευχαριστω Καλησπερα.Εγω θα σου προτεινα εναν Toshiba.αυτον τον αγορασε η αδερφη μου μετα απο παροτρυνση δικη μου και το μηχανημα δουλευει αψογα και ανομονη κοντα στις 4 ωρες(μονο internet explorer).η Hp δεν εχουν και την καλυτερη αναμονη και επισης ζεσταινονται αρκετα.:) [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
kormos Δημ. July 3, 2006 Κοινοποίηση Δημ. July 3, 2006 Καλησπέρα... Δεν ξέρω τι άποψη έχει ο καθένας και με τι κριτήρια μιλάει...;) Αλλά κα ιεγώ έχω HP και σας πληροφορώ ότι δουλεύει συνήθως 18 ώρες ίσως και 24 καμμιά φορά την ημέρα και δεν έχω κανλενα απολύτως πρόβλημα...;) Και ακόμα απ όσο ξέρω σχεδόν όλα διάρκεια "μαμίσιας" μπαταρίας είναι κοντά στο 2ωρο :shifty: "Δεν με πειράζει να πηγαίνω για δουλειά αλλά αυτή η 8ωρη αναμονή για να γυρίσω σπίτι με σκοτώνει!!!!!!!" Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
RAVER Δημ. July 3, 2006 Κοινοποίηση Δημ. July 3, 2006 Εγω εχω toshiba m40x και σε λειτουργια internet και winamp μου κραταει κοντα στις 4 ωρες!!!.τετοια αυτονομια δεν την εχω δει και σε πολλα laptops. [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
kpartsi Δημ. July 3, 2006 Κοινοποίηση Δημ. July 3, 2006 Η αυτονομία, γενικά, δεν είναι θέμα μάρκας laptop αλλά θέμα σύστασης hardware δηλ. μέγεθος οθόνης, είδος επεξεργαστή, ταχύτητα σκληρού δίσκου, είδος κάρτας γραφικών κτλ. και βέβαια τρόπος χρήσης και προγραμμάτων. -iPod Nano Chromatic 8 GB Red [product] -iPhone 3G 16GB black -MacBook Pro 15,4'', 2.53GHz, 4GB, HDD 500GB, NVIDIA GeForce 9400M+9600M GT 512MB Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
RAVER Δημ. July 3, 2006 Κοινοποίηση Δημ. July 3, 2006 Συμφωνω σε αυτο που λες..αλλα εχω συγκρινει τον δικο μου toshiba με εναν acer στα ιδια χαρακτηριστικα και ο δικος μου (ταχυτερο σκληρο και μεγαλυτερη καρτα γραφικων) και το αποτελεσμα ηταν 1 ωρα περισσοτερη αναμονη. [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
kpartsi Δημ. July 3, 2006 Κοινοποίηση Δημ. July 3, 2006 Μάλλον ο δικός σου θα έχει μεγαλύτερη μπαταρία. -iPod Nano Chromatic 8 GB Red [product] -iPhone 3G 16GB black -MacBook Pro 15,4'', 2.53GHz, 4GB, HDD 500GB, NVIDIA GeForce 9400M+9600M GT 512MB Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
cool_ted Δημ. July 3, 2006 Κοινοποίηση Δημ. July 3, 2006 egw agorasa prin kamia vdomada ton acer 9412...mou exei afisei poli kales edipwseis mexri twra...tha ithela na kanw ena parapono omws...prin ton agorasw to prospektous tou plaisiou egrafe(kai to grafei akoma)oti eixe epexergasti intel core duo T500 2Ghz enw telika eixe intel core duo T250 1.73 Ghz...me liga logia xeirotero...shmera gia tin istoria xanapiga sto plaisio kai tous to anefera aplws(den eipa tpt parapanw-den eixe noima alloste) kai mou eipan oti odws exei ginei lathos(ama thelw to pisteuw oti itan pragmatiko lathos)... aplws to anaferw gia na xerete ti paizetai se auta ta (megala k gnwsta) magazia...parebiptodws eixe simvei kati analogo kai sto laptop tou aderfou mou me tin idia etairia(adi gia 512mb ram opws anaferotane eixe 256mb)!!ta sxolia dika sas... Free Your Mind...;) Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
konosbak Δημ. July 4, 2006 Κοινοποίηση Δημ. July 4, 2006 αφου δε μπορει, τι να κανει ο ανθρωπος; τι εννοεις για πιτσαδορους; απο το να παρει κατι απο πλαισιο, χιλιες φορες καλυτερα. η αναλυση μια χαρα μου φαινεται, εμενα τοσο εχει και ειναι μια χαρα :confused: IBM LENOVO 3000 2.0GHZ TB03RGC Κωδικός κατασκευαστή: TB03RGC. Επεξεργαστής : Intel® Pentium® M Processor 760 2.0 GHz , 2MB Level 2 cache , 533MHz Front Side Bus (FSB), Τεχνολογία Intel® Centrino™ Mobile Οθόνη: 15"" XGA TFT Μνήμη: 1024 MB DDR2 PC2-4200 533MHz, Δυνατότητα επέκτασης στα 2048 MB Σκληρός Δίσκος: 100GB. Οπτικός Δίσκος: DVD±RW Dual Format, Double Layer Κάρτα γραφικών: Intel Graphics Media Accelerator 900, Μνήμη βίντεο κοινής χρήσης 128MB. Modem: 56Kbps, V90 FaxModem. Κάρτα δικτύου: LAN 10/100 RJ45. Intel PRO/Wireless LAN 802.11 B/G, Ενσωματωμένο Bluetooth Θύρες επικοινωνίας: 1 x PCI/PCI Express, 1 x IEEE 1394 , 1 x S-Video out, 1 x External Display , 1 x External Microphone/Line-In, 1 x Headphone / Line out , 1 x RJ-11, 1 x RJ-45, 4 x USB 2.0, 1 x DC-in Βάρος: 2,8kg Extra: Εξελιγμένη τεχνολογία Software Lenovo Care που σας προσφέρει ασφάλεια και αξιοπιστία. Συσκευή ανάγνωσης ψηφιακών μέσων 3 σε 1 (SD/MMC/MS) Μπαταρία: Li-ion. Αυτονομία 3,2 ωρών Λειτουργικό:Microsoft Windows PRO. Εγγύηση 1 έτoς αν μπορεσω λογω χρηματων ισωσ παρω το πιο πανω. για αυτο τι γνωμη υπαρχει? η καρτα γραφικων ειναι στα ιδια επιπεδα αλλα μετα χοντραινει η κατασταση. η τιμη του αυτου ειναι στα 1.170 ανεβαινω στα 270 ευρω σε σχεση με to hp. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
konosbak Δημ. July 4, 2006 Κοινοποίηση Δημ. July 4, 2006 να ρωτησω και κατι βρε παιδια οι επεκτασεισ εγγυησεων αξιζουν τον κοπο η΄ ειναι κοροϊδια? Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
tria12345_ Δημ. July 4, 2006 Κοινοποίηση Δημ. July 4, 2006 να ρωτησω και κατι βρε παιδια οι επεκτασεισ εγγυησεων αξιζουν τον κοπο η΄ ειναι κοροϊδια? Οι επεκτάσεις αξίζουν και με το παραπάνω. Γιατί συνήθως όλοι φοριτοί μετά τον πρώτο χρόνο αρχίζουν και βγάζουν προβλήματα. Οπότε καλύτερα δεν είναι να υπάρχει εγγύηση πέραν του χρόνου που σου δίνει η εταιρία? [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
konosbak Δημ. July 4, 2006 Κοινοποίηση Δημ. July 4, 2006 Οι επεκτάσεις αξίζουν και με το παραπάνω. Γιατί συνήθως όλοι φοριτοί μετά τον πρώτο χρόνο αρχίζουν και βγάζουν προβλήματα. Οπότε καλύτερα δεν είναι να υπάρχει εγγύηση πέραν του χρόνου που σου δίνει η εταιρία? μπορεισ ομωσ να αγορασεισ εναν υπολογιστη απο το πλαισιο π.χ. και να πασ σε ενα αλλο μαγαζι να αγορασεισ την επεκταση εγγυησησ γιατι το πλαισιο δεν την προσφερει? θα ισχυει Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
tria12345_ Δημ. July 4, 2006 Κοινοποίηση Δημ. July 4, 2006 μπορεισ ομωσ να αγορασεισ εναν υπολογιστη απο το πλαισιο π.χ. και να πασ σε ενα αλλο μαγαζι να αγορασεισ την επεκταση εγγυησησ γιατι το πλαισιο δεν την προσφερει? θα ισχυει Αν αγοράσεις προιόντα πλαισίου (Turbo-X) όχι δεν μπορείς. Αν όμως αγοράσεις οποιαδήποτε άλλης εταιρίας μπορείς κάλυστα να πας όπου θες και να κάνεις την επέκταση της εγγύησης χωρίς κανένα πρόβλημα. [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
para5 Δημ. July 4, 2006 Κοινοποίηση Δημ. July 4, 2006 Εγώ προσωπικά έχω έναν Fujitsu Siemens Amilo D τον οποίον και χρυσοπλήρωσα πριν από δύο χρόνια με όχι και καταπληκτικά χαρακτηριστικά (1630 euro και δεν είναι καν centrino) και τον πήρα ελαττωματικό. Για αντικατάσταση φυσικά ούτε λόγος (στην Ελλάδα είμαστε άλλωστε), και τον έχω πάει εκτός εγγύησης δύο φορές για επισκευή και για επανεγκατάσταση των Windows. Η μπαταρία επίσης μόλις αποσυνδεθεί κρατά για ακριβώς δύο λεπτά και ύστερα βγάζει ένδειξη άδειας μπαταρίας και σβήνει. Προσωπικά σκέφτομαι πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο αντικατάστασής του τώρα για να γλυτώσω και άλλα προβλήματα στο μέλλον (και φυσικά να γλυτώσω και το άδειασμα της τσέπης μου). Σκέφτομαι να προτιμήσω να αγοράσω ένα MacBook φορητό ούτως ώστε να γλυτώσω και τα Windows για πολλοστή φορά. Και θέλω να ρωτήσω. Αξίζει τα λεφτά του, ή θα τα ξαναφάω στις επισκευές; Επίσης είναι αξιόπιστοι; (επειδή ο Η/Υ μου είναι απαραίτητος και πραγματικά δεν μπορώ να τον αποχωρίζομαι) Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
stereo Δημ. July 4, 2006 Κοινοποίηση Δημ. July 4, 2006 Σκέφτομαι να προτιμήσω να αγοράσω ένα MacBook φορητό ούτως ώστε να γλυτώσω και τα Windows για πολλοστή φορά. Και θέλω να ρωτήσω. Αξίζει τα λεφτά του, ή θα τα ξαναφάω στις επισκευές; Επίσης είναι αξιόπιστοι; (επειδή ο Η/Υ μου είναι απαραίτητος και πραγματικά δεν μπορώ να τον αποχωρίζομαι) Τι χρήση σκοπεύεις να κάνεις; http://imagegen.last.fm/Silver3rows/recenttracks/stereo-d.gif http://mon.otonous.info Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
DesertSMisSRaiN Δημ. July 4, 2006 Κοινοποίηση Δημ. July 4, 2006 Tα macbook δεν "κολλάνε", είναι δηλαδή πολύ πιο σταθερά. Επίσης είναι πολύ ακλύτερα μηχανήματα σαν κατασκευή. Βέβαια με τα ίδια χαρακτηριστικά θα βρεις και φτηνότερο laptop αλλά τα Apple είναι πάντα κλάσεις ανώτερα (και αισθητικά και σαν μηχανήματα!). Επίσης δεν κολλάνε ιούς, έχουν πολύ καλύτερες εφαρμογές για επεξεργασία εικόνας/ήχου και πολλά άλλα καλά! Τα στραβά; Μπορεί να μη χαλάνε εύκολα, αλλά αν μπλέξεις με τη rainbow σώθηκες! Αν το μαγαζί απ'όπου θα τα πάρεις σου πει πως το αναλαμβάνουν εκείνοι το...talking με τη rainbow είσαι ΟΚ. Επίσης άλλο αρνητικό, είναι πως δεν υπάρχουν ΟΛΕΣ οι εφαρμογές σε εκδόσεις για MAC οπότε κάποια πράγματα αναγκαστικά θα πρέπει να τα αποχωριστείς (εκτός και αν αποφασίσεις να βάλεις και windows μαζί με τα mac ΟS στο macbook σου) "Our lives are not our own. From womb to tomb, we are bound to others, past and present. And by each crime and every kindness, we birth our future." Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts