Jump to content

Φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές

mcde
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Μάλλον στα διάφορα περιοδικά του χώρου έχουν βαρεθεί να βγάζουν τα ACER καλύτερα σε σχέση με τιμή/απόδοση και αποφάσισαν να μη τα παρουσιάζουν καθόλου.

Φίλε kterz η μετατροπή σου λες να δουλέψει -με κάποιες αλλαγές βέβαια στο 5024; Δεν παίζει 2ΜΒ cache απ'όσο ξέρω..

Για να είμαι ειλικρινής δεν ξέρω. Καταρχάς πρέπει να είναι 200pin η μνήμη που έχει ήδη. Δεύτερον δεν έχω ιδέα αν το Turion δέχεται DDR2. Τα μόνα στοιχεία που έχω δει για το 5024 είναι από εδώ. Το crucial δεν το έχει (όπως ούτε τη σειρά 1690) ως επιλογή. Το μόνο που μπόρεσα να σκεφτώ είναι να δοκιμάσω στο crucial το HP Pavilion ze2000z, το οποίο επίσης έχει Turion επεξεργαστή και βρήκα να δέχεται απλή DDR 2700 200pin. Αν το έχεις ήδη πάρει το 5024, τότε ρίξε μια ματιά με το CPU-Z για να δεις τα specs που έχει η μνήμη που έχει πάνω

• Απαντήσεις 9,7χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Κοίταξε, εγώ αν έπαιρνα τώρα (και με βάση τις δοκιμές που έκανα), θα έπαιρνα για την ώρα 1 sodimm DDR2 1GB 533Mhz (εσύ προφανώς αυτό εννοείς) ούτως ώστε σε δεύτερο χρόνο να μπορώ να προσθέσω άλλο ένα χωρίς αυτό που πήρα να πάει χαμένο.

Πράγματι, είναι περίεργο ότι δεν υπάρχουν στην Αθήνα (και σε on line καταστήματα, αλλά και σε μια γρήγορη βόλτα που είχα κάνει στη Στουρνάρα), πάντως εγώ έμεινα ευχαριστημένος από το Play247 (χωρίς να τους ξέρω από πριν) (πλήρωσα με αντικαταβολή επίσης).

Επαναλαμβάνω όμως ότι δεδομένου ότι η συγκεκριμένη μνήμη δεν είναι επισήμως υποστηριζόμενη από την Acer, δεν είναι σίγουρο 100% ότι θα δουλέψει (υπάρχει ένα ρίσκο, το οποίο εγώ πήρα και ευτυχώς μου βγήκε).

Μάλλον αυτήν θα πάρω τελικά - όταν αλλάξει ο μήνας δηλαδή :p - αλλά παρατήρησα κάτι στο 247 που με βάζει σε σκέψεις, τσέκαρε το αν θες Kterz να μου πεις τη γνώμη σου: πως είναι δυνατόν η ddr2 1gb 533 να έχει 152 και η απλή 333 206ευρώ; :confused:

Μάλλον αυτήν θα πάρω τελικά - όταν αλλάξει ο μήνας δηλαδή :p - αλλά παρατήρησα κάτι στο 247 που με βάζει σε σκέψεις, τσέκαρε το αν θες Kterz να μου πεις τη γνώμη σου: πως είναι δυνατόν η ddr2 1gb 533 να έχει 152 και η απλή 333 206ευρώ; :confused:

Δεν ξέρω πάντως και στο site της Kingston είναι πιο ακριβή. Δες την απλή DDR και την DDR2

Ίσως να παίζει ρόλο το CAS latency ή το γεγονός ότι τώρα παράγονται DDR2 πιο μαζικά (ή να είναι πιο εύκολη η παραγωγή DDR2 1GB σε σχέση με απλή DDR -πάντα για SODIMM μιλάω). Επίσης, έχει σημασία και πού κατασκευάζεται. (Εμένα το ένα sodimm ήταν κατασκευής USA από μια εταιρία που λέγεται ELPIDA και το άλλο Made in China κατασκευής ...ΗΥΝΙΧ)

Πρόσεξε πάντως να είναι συμβατή με το μηχάνημα, αφού βλέπεις ότι χρησιμοποιούν άλλη τάση (DDR2=1.8V DDR=2.5V)

Δεν ξέρω πάντως και στο site της Kingston είναι πιο ακριβή. Δες την απλή DDR και την DDR2

Ίσως να παίζει ρόλο το CAS latency ή το γεγονός ότι τώρα παράγονται DDR2 πιο μαζικά (ή να είναι πιο εύκολη η παραγωγή DDR2 1GB σε σχέση με απλή DDR -πάντα για SODIMM μιλάω). Επίσης, έχει σημασία και πού κατασκευάζεται. (Εμένα το ένα sodimm ήταν κατασκευής USA από μια εταιρία που λέγεται ELPIDA και το άλλο Made in China κατασκευής ...ΗΥΝΙΧ)

Πρόσεξε πάντως να είναι συμβατή με το μηχάνημα, αφού βλέπεις ότι χρησιμοποιούν άλλη τάση (DDR2=1.8V DDR=2.5V)

Αφού παίζουν και οι τάσεις ρόλο δεν βλέπω ELPIDA φίλε μου kterz πολύ μπλέκει το ζήτημα και όχι τίποτα άλλο αλλά φοβάμαι να το ρισκάρω και να το σκαλίζω το μηχάνημα. Πάντως στο site της Kingston έκανα search για το 4101 και δεν διασαφηνίζει αν παίρνει και τις δύο. Βρήκα κάπου ένα διάγραμμα του chipset 915PM το οποίο αναφέρει ότι παίρνει και τις δύο. Βγάλε άκρη τώρα

Αφού παίζουν και οι τάσεις ρόλο δεν βλέπω ELPIDA φίλε μου kterz πολύ μπλέκει το ζήτημα και όχι τίποτα άλλο αλλά φοβάμαι να το ρισκάρω και να το σκαλίζω το μηχάνημα. Πάντως στο site της Kingston έκανα search για το 4101 και δεν διασαφηνίζει αν παίρνει και τις δύο. Βρήκα κάπου ένα διάγραμμα του chipset 915PM το οποίο αναφέρει ότι παίρνει και τις δύο. Βγάλε άκρη τώρα

Γιατί πολύ απλά δεν κατεβάζεις το CPU-z για να δεις τί έχει το 4101 πάνω του. Αν έχει απλή DDR, πάρε απλή DDR, αν έχει DDR2 πάρε DDR2.

Γιατί πολύ απλά δεν κατεβάζεις το CPU-z για να δεις τί έχει το 4101 πάνω του. Αν έχει απλή DDR, πάρε απλή DDR, αν έχει DDR2 πάρε DDR2.

Λοιπόν αγαπητέ kterz κατέβασα αυτό που είπες και είδα ότι κι εγώ Hynix μνήμες έχω στα 2700 166mhz όπως το ανέμενα. Πάντως θα το ψάξω και για ddr2 δε το βάζω κάτω!

-Το Asus V6870VLP γράφει στο test (του ενός περιοδικού) ότι διατίθεται από Interset και Πουλιάδη 1810€ +Φ.Π.Α.(=2153) με 3 χρόνια εγγύηση

-Το άλλο περιοδικό γράφει ότι το Asus W3V διατίθεται από Interset 2021€ με Φ.Π.Α και 2 χρόνια εγγύηση (επίσης ξέχασα να αναφέρω ότι έχουν για τεστ και το Asus W2V στα 3000€ περίπου, το οποίο επίσης έλαβε κορυφαία επίδοση)

Όσο για τα Acer δεν ξέρω. Το ένα περιοδικό είχε τα 4101 και 1804 για τεστ (Η αντιπροσωπεία έδωσε δηλαδή μόνο αυτά; ) Τα μοντέλα της συγκεκριμένης δοκιμής κυμαίνονταν από 671- 2500€ και υπήρχαν Dell, Fujitsu-Siemens, Toshiba, IBM, SONY, Asus, HP, Apple, MITAC, Innovator, Multirama, Turbo-X, TwinHead, Acer

Το άλλο περιοδικό δεν είχε ούτε ένα Acer. Οι τιμές κυμαίνονται από 880- 3000€ και υπήρχαν μοντέλα Asus, Sony, IBM, HP, Toshiba, Image, Turbo-X, Hyundai.

Whatever, όπως είπα ουδέν σχόλιο (μήπως ενοχλεί που πουλάνε τόσο καλά τα Acer, λέω μήπως)!

Φίλε μου μπορείς να μου πείς έστω με pm ποιά περιοδικά είναι αυτά που αναφέρεις?

Ευχαριστώ.

Καλημέρα.

Ενδιαφέρομαι να ξανα-αγοράσω ενα laptop, και κοιτάζοντας κάποια ηλεκτρονικά μαγαζιά το μάτι μου έπεσε σε 2 μοντέλα της Acer. Tα 2 αυτά μοντέλα, έχουν διαφορετικο επεξεργαστή και διαφορετική κάρτα γραφικών.

Το μεν πρώτο είναι το ACER 3023WLMI,SMPR3000+,15.4"CB,512 με CPU AMD Sempron™ processor 3000+ up to 256 KB L2 cache και κάρτα γραφικών ATI® MOBILITY™ RADEON™ X700, with 128MB VRAM ,

Το δεύτερο ACER 1692WLMI, CTR 2.0, 15.4", 512MB, 80GB, με CPU Intel® Mobile Intel® Centrino 1.73GHz with 2MB L2 Cache και κάρτα γραφικών ATI® MOBILITY™ RADEON™ X600, with 128MB

Το μεν πρώτο στοιχίζει 988 ευρώ τελική, ενώ το 2ο 1289 ευρώ τελική. Το Laptop το θέλω κυρίως για παιχνίδια (LineAge πχ) και για εφαρμογές γραφείου, ίντερνετ. Οχι για επεξεργασία εικόνας, βίντεο, DVD-ripping.

Ποιος απο τους 2 επεξεργαστές είναι πιο γρήγορος? Απο τις κάρτες γραφικών? Η X700 με την X600 έχουν κάποια διαφορά? Γνωρίζετε τι γίνετε με το θέμα της μπαταρίας και της κατανάλωσης?

αντι αυτων θα σου προτεινα το acer 5022 ή το 5024 με τιμες 1050 και 1300 περιπου αντιστοιχα.

σε ο,τι αφορα τους 2 που αναφερεις η καρτα χ700 ειναι πολυ καλυτερη απο την χ600 αλλα και ο centrino πιο γρηγορος απο το semptron.

Δηλαδή οι Turion64 είναι ταχύτεροι απο τους Centrino (πχ ο Turion64 1.8, σε σχέση με τον Centrino 1.73?) Απο πλευράς κατανάλωσης?

Υπάρχει κάποιο Link να μην σας τρελαίνω στις ερωτήσεις?

oxi o centrino ειναι πιο γρηγορος απο τον αντιστοιχο turion αλλα δεν ξερω τι μπορei να aλλαξει οταν ερθουν τα 64bit windows.

δες εδω για αντιπαραθεση turion vs centrino :http://www.gamepc.com/labs/view_content.asp?id=turion64&page=2&cookie%5Ftest=1

Paidia edw sto exwteriko (Kanadas) pou eimai exw petixei laptops se kales times sigkritika me tin Ellada.Merikes erwtisoules kanw opoios xerei...

1)Exw petixei ena LG laptop poly kalo alla apo oti xerw h etaireia de asxoleitai me ti paragwgi pc.Toulaxiston sto episimo site tis de vrika kati.Episis apo oti mou eipan tis LG einai ayta pou krata pio poly h bataria tous peripou 6,5 wres.

2)Na koitaxw opwsdipote na einai Centrino?

3)Apo strofes sklirou diskou(RPM) de mporw na vrw kati parapanw apo 4200.Tha argei arketa to pc?

An thelei kapoios na voithisei perissotero as koitaxei edw,ayto to site na mou proteinei kapoion kalo.

http://www.futureshop.ca/catalog/proddetail.asp?logon=&langid=EN&sku_id=0665000FS10060900&catid=22497#

Vevaia piga sto magazi alla den exei olous osous deixnei sto site.Diathetw mexri 3000$ dhladh 2000 eyrw.

YG:Sorry gia ta greeklish

Καλησπέρα, ενδιαφέρομαι για την αγορά ενός laptop που θα χρησιμοποιηθεί για δουλειά δηλαδή επεξεργασία video, ήχου και εικόνας και εφαρμογές γραφείου-internet οπότε θέλω δυνατή CPU. Δεν με απασχολεί το gaming, γιαυτό έχω τον Η/Υ στο σπίτι. Τιμή μέχρι 1200ευρώ περίπου. Είμαι μεταξύ του Siemens Amilo7645 που είδα στο Γερμανό με AMD Turion-64 στα 1.8GHz, του Acer ASPIRE 5024 με τον ίδιο επεξεργαστή, του IBM G41 με P4/3GHz του AmiloD7850 πάλι με P4 αλλά στα 3.2GHz τα δύο τελευταία από Multirama. Πως σας φαίνονται τα παραπάνω μοντέλα; Έχετε να προτείνετε μήπως κάποια άλλα;Οι Centrino τι λένε;αξίζουν τα λεφτά που ζητάνε;

Πριν απ' όλα θα έπρεπε να σε απασχολήσουν τα εξής: α) είναι μάλλον δύσκολο να κάνεις επεξεργασία βίντεο και εικόνας σε φορητό, φημίζονται βλέπεις για τις φθηνές οθόνες τους, β) αντίστοιχα, οι κάρτες ήχου σε όλα τα φορητά είναι από απαράδεκτες ως απλώς ανεκτές, υποθέτω πως θα στραφείς σε εξωτερική κάρτα για επεξεργασία ήχου?

Θα κοιτάξω τα μοντέλα που σε ενδιαφέρουν και θα επανέλθω μόλις έχω περισσότερο χρόνο.

Πριν απ' όλα θα έπρεπε να σε απασχολήσουν τα εξής: α) είναι μάλλον δύσκολο να κάνεις επεξεργασία βίντεο και εικόνας σε φορητό, φημίζονται βλέπεις για τις φθηνές οθόνες τους, β) αντίστοιχα, οι κάρτες ήχου σε όλα τα φορητά είναι από απαράδεκτες ως απλώς ανεκτές, υποθέτω πως θα στραφείς σε εξωτερική κάρτα για επεξεργασία ήχου?

Θα κοιτάξω τα μοντέλα που σε ενδιαφέρουν και θα επανέλθω μόλις έχω περισσότερο χρόνο.

Φίλε Prince μια ερώτηση πάνω σε αυτό. Η εξωτερική κάρτα ήχου απαιτεί και ενισχυτή για σύνδεση με πικάπ; Έχω δει μια Terratec Aureon 7.1 firewire και μια Creative sound blaster audigy 2 nx.

Φίλε Prince μια ερώτηση πάνω σε αυτό. Η εξωτερική κάρτα ήχου απαιτεί και ενισχυτή για σύνδεση με πικάπ; Έχω δει μια Terratec Aureon 7.1 firewire και μια Creative sound blaster audigy 2 nx.
Ναι, θα χρειαστείς προενισχυτή μεταξύ του πικαπ και της κάρτας ήχου, δεν είναι κάτι ακριβό όμως.

Ναι, θα χρειαστείς προενισχυτή μεταξύ του πικαπ και της κάρτας ήχου, δεν είναι κάτι ακριβό όμως.

Προτείνεις κάποια από τις δύο εξωτερικές κάρτες ήχου; Για τι ποσό μιλάμε περίπου για τον προενισχυτή; Είδα κάτι παρεπιμπτόντως στο elektor.gr στα 15 ευρώ. Για τέτοιο ποσό μιλάμε; Thanx

Προτείνεις κάποια από τις δύο εξωτερικές κάρτες ήχου; Για τι ποσό μιλάμε περίπου για τον προενισχυτή; Είδα κάτι παρεπιμπτόντως στο elektor.gr στα 15 ευρώ. Για τέτοιο ποσό μιλάμε; Thanx
Θα προτιμούσα την Terratec μόνο και μόνο επειδή είναι FireWire, πιστεύω πως θα δουλεύει καλύτερα από την Creative που είναι USB. Όσο για τον προενισχυτή, ναι, για τέτοια χρήματα συζητάμε, όχι τίποτα τρελά λεφτά.

Prince για κάρτα ήχου θα παρω εξωτερική, μαλλον σε USB γιατί οι firewire ξεφεύγουν πολύ, μέχρι 100ευρώ το πολύ θέλω να δώσω.

Για τις οθόνες το ξέρω ότι είναι κατώτερες γι αυτό και ρωτάω αν έχετε δει κάποιο μοντέλο από αυτά από κοντά, ως τώρα έχω δει τα δύο siemens που αναφέρω και όντως δεν ενθουσιάστηκα από τις οθόνες τους... Το Acer ή το IBM το έχει δει κανείς μήπως;

Prince για κάρτα ήχου θα παρω εξωτερική, μαλλον σε USB γιατί οι firewire ξεφεύγουν πολύ, μέχρι 100ευρώ το πολύ θέλω να δώσω.

Για τις οθόνες το ξέρω ότι είναι κατώτερες γι αυτό και ρωτάω αν έχετε δει κάποιο μοντέλο από αυτά από κοντά, ως τώρα έχω δει τα δύο siemens που αναφέρω και όντως δεν ενθουσιάστηκα από τις οθόνες τους... Το Acer ή το IBM το έχει δει κανείς μήπως;

Δυστυχώς δεν έχω δει κανένα από αυτά τα φορητά και δεν έχω προλάβει να κοιτάξω και τα χαρακτηριστικά τους. Πάντως έχω εμπειρία από Acer, είχα ένα Ferrari 3000LMi και μπορώ να πω πως ναι μεν η οθόνη ήταν υψηλής ανάλυσης και είχα μεγάλο desktop αλλά η απόδοση στα χρώματα ήταν μέτρια, προτιμούσα πάντα να κάνω επεξεργασία στο μεγάλο, παρόλο που δεν έχω και καμιά αξιόλογη οθόνη, τουλάχιστον η TFT έχει διάφορα ρυθμιστικά και μπορείς να την φέρεις σε καλή κατάσταση ενώ το φορητό... τίποτα. Δεν μπορώ να πω περισσότερα όμως, θα δω μήπως βγάλω άκρη από τα χαρακτηριστικά τους.

Καλησπέρα, ενδιαφέρομαι για την αγορά ενός laptop που θα χρησιμοποιηθεί για δουλειά δηλαδή επεξεργασία video, ήχου και εικόνας και εφαρμογές γραφείου-internet οπότε θέλω δυνατή CPU. Δεν με απασχολεί το gaming, γιαυτό έχω τον Η/Υ στο σπίτι. Τιμή μέχρι 1200ευρώ περίπου. Είμαι μεταξύ του Siemens Amilo7645 που είδα στο Γερμανό με AMD Turion-64 στα 1.8GHz, του Acer ASPIRE 5024 με τον ίδιο επεξεργαστή, του IBM G41 με P4/3GHz του AmiloD7850 πάλι με P4 αλλά στα 3.2GHz τα δύο τελευταία από Multirama. Πως σας φαίνονται τα παραπάνω μοντέλα; Έχετε να προτείνετε μήπως κάποια άλλα;Οι Centrino τι λένε;αξίζουν τα λεφτά που ζητάνε;

Επανέρχομαι με μερικά σχόλια για τα συγκεκριμένα φορητά,

AMILO A7645 - AMD Turion 64 MT-32 (1.8GHz), καλό ακούγεται αν και δεν γνωρίζω αρκετά για την συγκεκριμένη πλατφόρμα. Το υπόλοιπο μηχάνημα δεν είναι και κανένα θαύμα, οθόνη XGA, κάρτα γραφικών SiS, περίπου 2.8 κιλά... δεν βλέπω κάτι εξαιρετικό, μπορεί να είναι πιο ωραίο στην πραγματικότητα, δεν ξέρω

Acer Aspire 5024WLMi - καμία σχέση με το Fujitsu εκτός από την ταχύτητα του επεξεργαστή, βλέπω οθόνη 15.4" Wide XGA Crystal Brite, τι να είναι αυτό? πιθανότατα κάποια γυαλιστερή επικάλυψη της οθόνης για καλύτερο contrast και υψηλότερη φωτεινότητα, σαν Sony ή Toshiba, προσωπικά δεν μου αρέσει διότι καθρεπτίζει τα πάντα αλλά λένε πως κάνει την δουλειά που υποτίθεται πως κάνει... κάρτα γραφικών ATI Mobility Radeon x700, καλή, θα παίζει ωραία όλα τα καινούργια παιχνίδια, design... κλασικό Acer, μέτρια πλαστικά, συντηρητικό αλλά αξιόλογο για τα χρήματα του

IBM ΤhinkPad G41 - βασικά δεν υπάρχει πλέον IBM ThinkPad αλλά Lenovo ThinkPad και δεν βρίσκω πουθενά G41... μυστήριο...

Fujitsu-Siemens Amilo D7850 - άλλο ένα μοντέλο που καταργήθηκε, μια σύντομη αναζήτηση στο google δεν μου βρήκε αποτελέσματα στα αγγλικά και δεν υπάρχει πλέον στο fujitsu-siemens.co.uk, δεν το αφήνεις καλύτερα?

Συμπέρασμα:Acer Aspire 5024WLMi αλλά δες και το Aspire 1524WLMi με Athlon 64 3400+ ή το HP Compaq nx9105 με Athlon 64 3400+ που έχει και Bluetooth

Guyz,μια βοήθεια!

Έχω τον Fujitsu-Siemens Amilo A1630.Σήμερα του έκανα format,αλλά μόλις πήγα να του περάσω τους drivers για τον card reader δεν τον αναγνώριζε με τίποτα! Μετά από λίγο ψάξιμο βρήκα αυτό το site στο οποίο δίνουν ένα link για ένα patch που διορθώνει το πρόβλημα!Όσο όμως και αν προσπάθησα δεν μπόρεσα να το κατεβάσω! Αν το έχει κανείς αυτό το αρχείο ας ρίξει ένα σφύριγμα!

Edit: Τελικά κατάφερα να το κατεβάσω, αλλά δεν το πέρασα ακόμα για να δω αν δουλεύει!

Edit 2: Το πέρασα πριν λίγο!Αν και μου αναγνώρισε τον Card Reader(και κάθε φορά που βάζω μια κάρτα μου εμφανίζει το εικονίδιο "Safely Remove Hardware" στην traylist), δεν μου δείχνει πουθενά τα περιεχόμενα της κάρτας!:( Ούτε στο My Computer εμφανίζει εικονίδιο, ούτε μου βγάζει popup window με τα περιεχόμενα! (Στο εικονίδιο της traylist έχω ενεργοποιημένο το "Display Device Components"). Τι φταίει;:cry:

Never tell your problems to anyone...20% don't care and the other 80% are glad you have them.

Daily Article - Το Καλύτερο Άρθρο της Ημέρας

η προσθήκη μνήμης RAM σε laptop είναι απλή? δηλαδή μπορώ να το κάνω μόνος μου ή πρέπει να το τρέχω σε service?

η προσθήκη μνήμης RAM σε laptop είναι απλή? δηλαδή μπορώ να το κάνω μόνος μου ή πρέπει να το τρέχω σε service?

Απλή. Και αν δίνει και τις οδηγίες βήμα-βήμα ο κατασκευαστής ακόμα απλούστερη. Συνήθως ένα καπάκι ανοίγεις και την τοποθετείς. Για εγγυημένη συμβατότητα της μνήμης που θα πάρεις δες και εδώ.

μετά από αρκετό ψάξιμο ο μόνος φορητός που βρήκα να μου ταιριάζει είναι ο HP Compaq nx8220 Business Notebook PC (PG804EA) link τον υπολογιστή το θέλω κυρίως για προγραμματισμό,internet,wifi applications.Πιστεύετε ότι με καλύπτει;Παιχνίδια δεν παίζω και αν κάποτε θελήσω έχω δυνατό pc για αυτό.Βασικά με ενδιαφέρει η φορητότητα και η ταχύτητα! Αν έχετε κάτι άλλο να προτείνετε με intel centrino 2ghz το δέχομαι ευχαρίστως! έχω ακούσει καλά λόγια για fu...-siemens αλλά κανένας δε βλέπω να βγαίνει στα 2ghz :cry:

Easy2Install:Easy2Integrate:Easy2Scale :: /// PD Baseband Developer

[sIGPIC][/sIGPIC]

Επισκέπτης
This topic is now closed to further replies.
 Κοινοποίηση

• Create New...