Jump to content

Φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές

mcde
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

• Απαντήσεις 9,7χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Auto http://www.multirama.gr/Multirama/product.aspx?a_id=111&cc_id=BrandedNote&cp_id=53257

h' auto

http://www.multirama.gr/Multirama/product.aspx?a_id=111&cc_id=BrandedNote&cp_id=48029.

Gia diarkeia mpatarias den me noiazei idiaitera giati tha to xrisimopoiw kirios spiti.Apo epidoseis poio ta 2 pleonektei?Epishs me noiazei na einai oso ginete poio athoribos(exw descktop pc me athlon 1,4 kai cooler 7200rpm kai thelw kati athorivo).To wireless 802.11 ti einai?Mporw na to aksiopoihsw apla tha yparxei?

thanks

ALFA ROMEO rulezzzzz

pedia thelo na me voithisi kapios sthn epilogi kapiou laptop epidi den exo idea.Thelo ena laptop opou na mpori na trexei to phoshop CS2 kai to Dream Weaver na exeis modem kai karta diktiou.An mpori kapios na mou protini kapio tha tou eimoun ebgnomon :O

One second of actions is better than a thousand years of talking.

http://img110.exs.cx/img110/4117/eyeBlink_front.gif

http://www.dpgr.gr

ξερει κανεις πως μπορουμε να τσεκαρουμε τον κωδικο μπαταριας στα amilo[χωρις να λυσεις καπακι :!: ] γιατι η εταιρια εβγαλε ανακοινωση οτι οι κωδικοι που εχουν L1 και G1 υπερθερμενονται και προφανως ειναι επικινδυνες για εκρηξη :!: :worry:

http://pics.homere.jmsp.net/t_24/64x64/031106_tiger.gif I'M NOT PERFECT BUT I'M SO CLOSE THAT SCARES ME

LIVE YOUR LIFE ;) :!:LIFE IS SHORT.......AND YOU'RE TALL :this:

Καλησπέρα σε όλους!!! :)

Τώρα γράφω αυτό το μήνυμα από το καινούριο μου laptop, το acer aspire 1692 wlmi:D

Εκτός από το ότι είναι πολύ όμορφο, είναι και αρκετά γρήγορο!!

Η οθόνη άψογη, χωρίς κανένα καμμένο pixel, και όλα δουλεύουν στην εντέλεια.

Θέλω να σας ρωτήσω αν χρειάζομαι τίποτα παραπάνω εκτός από το cd για να κάνω εγκατάσταση τα win xp sp2 professional που έχω.

Όταν τον άνοιξα σήμερα για πρώτη φορά, έκανε εγκατάσταση κάποια άλλα προγράμματα που νομίζω δίνονται από την acer για τους πελάτες της.

Αυτά πως θα τα εγκαταστήσω μετά?

Από τα cd που είχε μέσα στη συσκευασία βλέπω μόνο το nti cd/dvd maker, norton antivirus 2005.

Έχει επίσης και κάτι άλλα cd: recovery cd instruction sheet, και άλλα 3 cd που λένε: aspire 1690 series recovery cd rev 1.0, disk 1, 2 και 3.

Ξέρετε να μου πείτε τι να κάνω?

Ευχαριστώ πολύ:)

Σκέφτομαι να μην περάσω και τα professional (δεν βαριέσαι) και να αφήσω τα home που έχει το μηχάνημα μέσα.

haris_led να αφήσεις το λειτουργικό ως εχει διοτι το εχεις πληρωμένο (ειναι αυ8εντικο) και εχει επάνω τα σήματα της acer (κυρίλε :p )..

Τα 3 cd είναι τα recovery οποτε κατι πάει στραβα και εισαι για format αντι για format περνας τα recovery cd, bootαρεις απτο πρώτο και τα περνας με τη σειρα οποτε αυτα ζητη8ούν και ετσι οταν τελειώσεις το λειτουργικό σου 8α ειναι οπως οταν ανοιξες τον υπολογιστή για πρώτη φορα, ετοιμος μαζι με τα drivers και μερικά προγράμματα.. (επίσης κυριλε :p )

Τα αλλα 2 cd ειναι το antivirus κτλ τα βαζεις αν 8ες προαιρετικά..

haris_led να αφήσεις το λειτουργικό ως εχει διοτι το εχεις πληρωμένο (ειναι αυ8εντικο) και εχει επάνω τα σήματα της acer (κυρίλε :p )..

Τα 3 cd είναι τα recovery οποτε κατι πάει στραβα και εισαι για format αντι για format περνας τα recovery cd, bootαρεις απτο πρώτο και τα περνας με τη σειρα οποτε αυτα ζητη8ούν και ετσι οταν τελειώσεις το λειτουργικό σου 8α ειναι οπως οταν ανοιξες τον υπολογιστή για πρώτη φορα, ετοιμος μαζι με τα drivers και μερικά προγράμματα.. (επίσης κυριλε :p )

οκ. ευχαριστώ πολύ :)

Επί τη ευκαιρία ήθελα να ρωτήσω τα εξής:

- Όταν αγοράζεις έναν Η/Υ που έχει εγκατεστημένα τα windows, πρέπει να τα ενεργοποιήσεις κιόλας τηλεφωνόντας στη Microsoft ή αυτό έχει προβλεφθεί πριν ακόμη αγοράσεις το μηχάνημα από την κατασκευάστρια εταιρεία?

- Τα recovery cds που δίνονται κάνουν την ίδια δουλειά που κάνει και το format, ή σε περίπτωση που θέλω να φέρω τον Η/Υ μου στην αρχική κατάσταση, μόνο με το λειτουργικό, θα αφήσουν "κατάλοιπα" από πριν?

- Είναι αλήθεια το ότι το laptop σου μπορεί να ελεγχθεί ανά πάσα στιγμή στο δρόμο για να διαπιστωθεί αν έχει γνήσιο ή πειρατικό λογισμικό?

:shifty:

- Όταν αγοράζεις έναν Η/Υ που έχει εγκατεστημένα τα windows, πρέπει να τα ενεργοποιήσεις κιόλας τηλεφωνόντας στη Microsoft ή αυτό έχει προβλεφθεί πριν ακόμη αγοράσεις το μηχάνημα από την κατασκευάστρια εταιρεία?

- Τα recovery cds που δίνονται κάνουν την ίδια δουλειά που κάνει και το format, ή σε περίπτωση που θέλω να φέρω τον Η/Υ μου στην αρχική κατάσταση, μόνο με το λειτουργικό, θα αφήσουν "κατάλοιπα" από πριν?

- Είναι αλήθεια το ότι το laptop σου μπορεί να ελεγχθεί ανά πάσα στιγμή στο δρόμο για να διαπιστωθεί αν έχει γνήσιο ή πειρατικό λογισμικό?

Νομιζω πως μονο αν ειναι δηλωμενο σε εταιρεια μπορουν να στο ελεξουν.

http://img515.imageshack.us/img515/4932/moodswf6.jpg

Ta laptop tis acer toulaxiston pou kserw den xreiazontai energopoiisi..

Nai akribws to idio+(drivers)

apo poion? mallon oxi.. :D

Καλησπέρα σε όλους:)

Επειδή το καινούριο μου απόκτημα ζεσταίνεται αρκετά από κάτω, θέλω να μου πείτε ποιό από τα 2 προϊόντα είναι καλύτερο.

e-shop, ή πλαίσιο?

Νομίζω ότι αυτό το e-shop είναι καλύτερο γιατί έχει 2 ανεμιστηράκια.:cool:

Καλησπέρα σε όλους:)

Επειδή το καινούριο μου απόκτημα ζεσταίνεται αρκετά από κάτω, θέλω να μου πείτε ποιό από τα 2 προϊόντα είναι καλύτερο.

e-shop, ή πλαίσιο?

Νομίζω ότι αυτό το e-shop είναι καλύτερο γιατί έχει 2 ανεμιστηράκια.:cool:

Εγω εχω αυτο του Πλαισιου και με τη θερμοκρασια δεν εχει προβλημα,αν και εχει μονο ενα ανεμιστηρακι.Παντως δεν ειναι και ο,τι πιο βολικο για να γραφεις.Του e-shop φαινεται καλυτερο.Κοιτα και αλλα γιατι εγω ειχα βρει ενα αρκετα καλο,με 3 ανεμιστηρακια,που μπορουσες να απενεργοποιησεις το 1 ή τα 2(αναλογα τη χρηση) και επιπλεον δεν ειχε κλιση(καλυτερο για το γραψιμο).

Προς τον φίλο haris...

Καλορίζικος φίλε και να τον χαίρεσαι...Αν δεν τα χρειάζεσαι τα XP Pro πραγματικά, δεν υπάρχει λόγος να τα βάλεις.

[sIGPIC][/sIGPIC]....a dozen summers against the world....

Προς τον φίλο haris...

Καλορίζικος φίλε και να τον χαίρεσαι...Αν δεν τα χρειάζεσαι τα XP Pro πραγματικά, δεν υπάρχει λόγος να τα βάλεις.

Ευχαριστώ πολύ!!! :D:D

Είναι πολύ καλός, δουλεύει μια χαρά, αν και καμμιά φορά ψιλοκολλάει στο ξεκίνημα όταν φορτώνει κάποια προγράμματα.

Τελικά παρήγγειλα την ψύκτρα από το e-shop και δουλεύει μια χαρά και αυτή!

Πάει πολύ καλά στο GTA San Andreas :)

Και τα μπλε led-ακια έχουν πολύ γέλιο!

Επίσης πήρα και τον μικρό φακό για να γράφω (όπως τώρα) το βράδυ!!

http://www.e-shop.gr/images/PER/VSMALL/PER.802213.jpg

Και αυτός είναι άψογος, και το μηχανηματάκι μου είναι πολύ όμορφο με τα φωτάκια και τα leds :up::up:

Λοιπον παιδια, τελικα κατεληξα σε αυτόν τον φορητό, toshiba, βγαινει και σε καλουτσικη σχετικα τιμη http://www.edirect.gr/ViewShopProduct.aspx?Id=46393&iTab=2

Ερωτηση, επειδη θα τον χρησιμοποιω παραλληλα με το desktop, εχω dsl συνδεση με το jetspeed 520. Ο φορητος θα ειναι centrino, μπορω να τα συνδεσω αμεσα με μια καρτουλα που θα μπει στον desktop και τελος?Θελω

1)να μπορω να χρησιμοποιω το ιντερνετ απτον φορητο,να παιρνει δηλαδη απτον desktop. Αξιζει η να παρω μια και καλη ενα wireless router?

2) Nα κανω κοινη χρηση με τον εκτυπωτη

3) Αυτο πιο πολυ σαν απορια΄ μπορω να ακουω τα mp3 που εχω στον desktop μεσω του φορητου?

Ευχαριστω πολυ (ξανα) :)

http://img515.imageshack.us/img515/4932/moodswf6.jpg

Και οι δικιές μου πρώτες εντυπώσεις είναι πολύ καλές. Θέλω τη γνώμη σας για κάποια πράγματα:

Βασικά, θέλω να βάλω 2χ512 RAM αλλά το μόνο μέρος που βρήκα να έχει DDR2 Kingston 512 στα 533Mhz είναι το play247.gr (από Πάτρα). Δεν ξέρω αν με FSB 533 χρειάζεται πραγματικά κάτι παραπάνω από 333 (αφού ούτως ή άλλως μπαίνει σε dual mode, οπότε 333*8*2~5,3 GB/sec (ενώ το FSB έχει 533*8~4,2GB. Η μνήμη που έχει το δικό μου από τη μάνα του είναι της Hynix -μιας κορεάτικης δεν ξέρω αν την ξέρει η μάνα της- DDR2 256x2 στα 333Mhz- το άνοιξα για να το δώ).

(Σημείωση: Στο site της Kingston διάβασα ότι η χαμηλότερη συχνότητα για DDR2 είναι 400Mhz. Φαίνεται η Hynix έκανε παγκόσμια πρωτοτυπία εδώ για να μειώσει το κόστος)

Σε ένα άλλο sub-thread διάβασα ότι μπορεί να μπει ως αξεσουάρ Bluetooth. To δικό σου έχει ενσωματωμένo; (το δικό μου έχει απλώς το LED).

Γενικά πιστέυω ότι τα specifications δεν είναι ξεκάθαρα (π.χ. η προσφορά από το Ram-shop και το site της Acer έγραφαν ότι έχει Bluetooth και ΑΤΙ x600 και το δικό μου δεν έχει Bluetooth και έχει ATI x700- για να είμαι ειλικρινής δεν πρόκειται να καταλάβω τη διαφορά αφού δεν παίζω παιχνίδια ιδιαίτερα)

Για την ώρα θα κρατήσω τα (ελληνικά :mad: ) WinXP Home, αλλά αυτό που μου την έσπασε πάρα πολύ είναι ότι by default ο δίσκος φορμάρεται σε 2 partitions των 40GB (και μάλιστα FAT32 άσε που δουλεύει στα 4200rpm). Μετά τη RAM (σε κανά δίμηνο) έχει σειρά ένας δίσκος 7200rpm και τα XP pro (πως αλλιώς να κάνεις developing σε SQL server;)

Πρόβλημα με θερμοκρασία δεν έχω ιδιαίτερο για να πω την αλήθεια, ενώ και με το wireless rooter την έχω καταβρεί :D (Αυτά τα γράφω πίνοντας φραπεδούμπα στην ταράτσα!)

παιδια τι λετε για αυτον :http://h10010.www1.hp.com/wwpc/gr/el/ho/WF06b/532971-531879-1731729-1731729-1731729-12150996-40837759.html δεν μου αρεσει η μεγαλη οθονη!!!

Κανείς με ACER 5024 Wlmi;

Να κάνουμε μία σύγκριση με τον 1692 γιατί στα χαρτιά εκτός επεξεργαστή όλα ίδια είναι...

Κανείς με ACER 5024 Wlmi;

Να κάνουμε μία σύγκριση με τον 1692 γιατί στα χαρτιά εκτός επεξεργαστή όλα ίδια είναι...

Δες αυτό:

Ιδίως αυτό που λέει

<quote>

It does 'give way' a bit in the upper left corner but for the rest feels solid.

</quote>

είναι αλήθεια και για το 1692, όπως και το αυξημένο reflection της οθόνης

Σίγουρα η μεγάλη διαφορά στις επιδόσεις πιστεύω ότι θα είναι σε 64 bit λειτουργικό και εφαρμογές.

να σας κάνω μια ερώτηση(75 σελίδες ΔΕ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΩ,θα κουδουνίσει το κεφάλι μου :p ) Επειδή αρχίζω σιγά σιγά να ψάχνω για φορητό βλέπω ότι πολλοί χρησιμοποιούν intel centrino.Αν και έχουν λιγότερη συχνότητα έχω ακούσει πως υπερτερούν σε κατανάλωση,είναι πιο δροσεροί(έχω πιάσει φορητό από κάτω και το κατάλαβα αυτό αμέσως) και πιο αποδοτικοί σε σχέση με άλλους επεξεργαστές(ας πούμε AMD) Το τελευταίο θέλω να μου εξηγήσετε.Δηλαδή ένας επεξεραστής centrino στα 2ghz είναι καλύτερος από έναν amd ahtlon στα 3200+mhz? Aν ναι πως πάει αντίστοιχία(πόση διαφορά στην πράξη παρατηρείται σε όφελος σε ΜΗΖ ενός centrino)

Οι fujitsou(έτσι γράφετε; :lol: )-siemens είναι καλοί;πάντως από τιμές είναι αρκετά καλή και από φήμη επίσης.καλά λόγια δεν έχω ακούσει για τους acer.ισχύει κάτι τέτοιο; επειδή δε πιστεύω και πολύ αυτά που λέγονται αν δε ρωτήσω κάποιο χρήστη...Αυτά από εμένα! :)

Easy2Install:Easy2Integrate:Easy2Scale :: /// PD Baseband Developer

[sIGPIC][/sIGPIC]

Υπολόγιζε 800MHz παραπάνω ή λίγο περισσότερο, ανάλογα με την εφαρμογή.

http://skopia.digitalrice.com/ads/myphone-skopia.jpg

Ελληνικός στρατός και στρατιωτική θητεία - http://www.ellinikos-stratos.com/

Collecting coins - http://www.fleur-de-coin.com/

Δες αυτό:

Ιδίως αυτό που λέει

It does 'give way' a bit in the upper left corner but for the rest feels solid.

είναι αλήθεια και για το 1692, όπως και το αυξημένο reflection της οθόνης

Σίγουρα η μεγάλη διαφορά στις επιδόσεις πιστεύω ότι θα είναι σε 64 bit λειτουργικό και εφαρμογές.

Το είχα συμβουλευτεί αυτό φίλε kterz και μπορώ να πω ότι δεν μου φαίνεται τόσο σοβαρό.Πιο πολύ με ανησυχεί αυτό το

memory running only at 133 MHz

ίσως όμως να αλλάξει αυτό με τα 64άρια.

Pros:

good value for money: cheaper than a Pentium M (760) system but performance comes very close

excellent graphics adapter

up to three and a half hours battery life

large and clear 15.4" CrystalBrite screen

Cons:

memory only running at 133 MHz - why Acer ?

4200rpm hard disk

keyboard gives way at left side

fan rather noisy when at full speed

no Bluetooth

Thanks !

να σας κάνω μια ερώτηση(75 σελίδες ΔΕ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΩ,θα κουδουνίσει το κεφάλι μου :p )...............................................Οι fujitsu(έτσι γράφετε; :lol: )-siemens είναι καλοί;πάντως από τιμές είναι αρκετά καλή και από φήμη επίσης.καλά λόγια δεν έχω ακούσει για τους acer.ισχύει κάτι τέτοιο;

Πρώτον: Ένας pentium M 1,8 είναι περίπου στα ίδια με Pentium 4 στα 3 ghz (ή athlon 64 2800+) αλλά μιλάμε για δύο εντελώς διαφορετικές φιλοσοφίες. Όχι μόνο επειδή είναι διαφορετικοί επεξεργαστές αλλά κυρίως γιατί ο Mobile φτιάχτηκε με βάση την οικονομία ισχύος.

Έπειτα: Όσον αφορά τους FUJITSU-SIEMENS και τους ACER κατά καιρούς έχουν ακουστεί παράπονα από χρήστες κυρίως όμως όσον αφορά το service και όχι το hardware. Εγώ έχω έναν ACER 1692 WLMi και ως τώρα δεν έχει παρουσιάσει το παραμικρό πρόβλημα. Και έχω ακούσει και καλά λόγια για το service που έχω εδώ κοντά. Ό, τι άλλο χρειαστείς, εδώ είμαστε. Πάντως μην πάρεις φορητό αν πραγματικά δεν τον χρειάζεσαι..Ειδικά σ'αυτούς τους καιρούς που όλα αλλάζουν.

Επισκέπτης
This topic is now closed to further replies.
 Κοινοποίηση

• Create New...