Jump to content

Φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές

mcde
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Παιδια, εγω πάντος τα τελευταία 5 χρόνια εχω φορητό και είμαι πολυ ευχαριστημένος στα πάντα. Εχω δουλεψει με πολλές μαρκες. Toshiba-Compaq-Acer + dell. Αποψή μου είναι πως οι dell είναι μακράν... Ποιότητα, συμβατότητα, σέρβις. Το κακό είναι πως συνήθως πωλούνται online και οι τιμές δεν είναι με δόσεις κλπ κλπ...
[sIGPIC][/sIGPIC]

• Απαντήσεις 9,7χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Basika....

1) M-A-K-R-I-A apo tis ypertates MOYFES tis syn8eseis laptop apo multirama kai plaisio (Build to order kai Turbo-X)!!!

einai APATES!

Synarmologoymeno Laptop mono sthn Ellada bgalane oi "eksypnoi" ki ayto ta leei ola!!!! Kanoyn peiramata eis baros mas! :mad:

Mia kolhth moy phre Turbo-X ton septembrh kai twra 8elei na ton petaksei giati einai gia klwtsies!! :blink:

kai sth telikh gia deite mhpws ayto poy pate na parete me syn8esh yparxei se etoimo se kalh kai sigoyrh marka kai pi8anon kai pio fthno!!!

(Egw pantws 2450 euro phra to diko moy kai sto plaisio me 15' ,ki oxi 17' o8wnh poy exw twra kai me 64 karta grafikwn ki oxi 128 poy exw, alla me ola ta alla sxedon oloidia moy to bgazane 2100 eyro)

2) Protimhste epwnhma kai gnwsta alla oxi entelws gnwsta kai top! ekei agorazete pleon th firma ki oxi th poiothta! H compaq gia paradeigma to exei kseytilisei! panakriboi!! Yparxoyn ena swro alles etairies poy prosferoyn polla periostera sth mish timh!

3) Prin agorasete skefteite oti ayto to mhxanhma 8a to exete gia ta epomena 2-3-5 xronia opote protimhste na parete kati poly kalo kai grhgoro (apo apopsh epeksergasth, klp klp) giati ta notebook den pernoyn tis trelles anaba8miseis!!! Opote protimhste na ta skasete pio xontra twra para na lete meta: "ti m*****a ekana tote kai den edwsa 100-200.000 drx parapanw na kanw th doyleia mou"

4) An eixate desktop ews twra (kai eidikotera me megalh o8wnh) kai genika den kanete kai tis trelles metakinhseis-taksidia protimhste kati me 17ara o8wnh! Pleon yparxoyn ena swro montela se oles tis markes (akoma kai ta lamogia sto plaisio bgalane 17ara wide axaxaxa :lol: )

5) Mhn ksexasete kai mhn tsigoyneyteite na skasete merika euro (sunh8ws 100-200 eyro) parapanw gia na exete eggyhsh-asfaleia kai foul support gia 2-3 xronia kai hsyxo to kefali sas! :cool:

6) OLES oi markes einai aksiopistes mexri apodeiksews toy enantioy! :alien: :wacko: :p

Μια ίσως αφελής ερώτηση: :o

Η μπαταρία του φορητού λειτουργεί κατα κάποιο τρόπο και ως UPS;

Αν δηλαδή ο φορητός είναι στην πρίζα και πέσει η τάση, θα σβήσει;

Έχεις τα πινέλα, έχεις τα χρώματα, ζωγράφισε τον παράδεισο και μπες μέσα.

----Νίκος Καζαντζάκης

ακριβως οπως τα λες.τις πρωτες μερες που ειχα παρει το φορητο,εγινε μια διακοπη ρευματος.ολα σβησανε, το laptop δουλευε κανονικα.ρε γαμωτο λεω τι γινεται;μετα καταλαβα οτι ηταν η μπαταρια αλλα για μερικα δευτερολεπτα δεν ειχα καταλαβει τι γινοταν!

Μακρυά από τα Compaq παιδιά!

Τουλάχιστο από τα entry models (για τα άνω των €2000 δεν μπορώ να ξέρω).

Τα 2512EU/2527EU και πολύ θόρυβο κάνουν και πολύ αργά είναι για τον επεξεργαστή τους (μάπα κάρτα γραφικών). Τα μοντεμ τους συνδέονται συνήθως 45-46kbps σε γραμμή που το παλιό μου PC συνδεότταν μονίμως 50-52kbps. Το δικό μου μάλιστα έχει 4 καμμένα πίξελ και αργει πααααααρα πολύ (Cel 2.6 GHz και πάει σαν 0,6GHz)

Tα έχουν κάνει πολύ χάλια απ΄ όταν έγινε η συγχώνευση ΗP/Compaq.

Σε σύγκριση με το παλιό Compaq Armada του αδελφού μου (αγορασμένο το 2001) καμία σχέση (αναλογικά πάντα) επιδόσεις και πιότητα κατασκευής)

Προτείνω ACER ή ακόμα καλύτερα TOSHIBA αν το αντέχει η τσέπη σας.

Όποιος γελάει όταν όλα πάνε στραβά, έχει βρει κάποιον να "του τα φορτώσει". :rolleyes:

Αν πήρες laptop celeron δεν σου φταίεi η compaq! όσο για τα καμένα pixels έπρεπε να το κυνηγήσεις. Εγώ έχω 1 καμένο subpixel και το κυνηγάω!

Όσο για τη συγχώνευση.. μακάρι η compaq να έπαιρνε από τα καλά της ΗΡ, εγώ βλέπω μαλλον την ΗΡ να παίρνει τα κακά της Compaq. άλλωστε τα περισσότερα ΗΡ laptop που πουλάνε τώρα είναι compaq με άλλο σήμα.

Τα HP ήταν κορυφή ( και κακώς την πρόδωσα την ΗΡ με fujitsu-siemens :( )

[imgalign]http://www.rigasplastika.gr/nicolas/320ci.jpg[/imgalign]

rigasnic :: The ex-night shift ::

HP ZT3050EA: Pentium M 1.6GHz, 512MB DDR, 60GB, 15.4'' (1280*800), DVD-RW, ATI RADEON MOBILITY 9200 64MB, 802.11b, SD card reader, 3 USB 2.0.. Τιμή γύρω στα 2400-2500 (ΜΕ φπα)...

Άοψογο ακούγεται αλλά πανάκριβο ρε γμτ...

Υπάρχει και το acer WLMI 2003 που είναι ακριβώς το ίδιο χωρίς SD card και κάνει 1.800 (χωρίς ΦΠΑ)

Τι λέτε?

Αυτό το μοντέλο δεν είναι με τη wide οθόνη; Αν ναι κοίταξε το, μπορεί να μην σε βολέψει στο μέγεθος..

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος antonis_wrx (26 Ιαν. 2004 , 14:00)

HP ZT3050EA: Pentium M 1.6GHz, 512MB DDR, 60GB, 15.4'' (1280*800), DVD-RW, ATI RADEON MOBILITY 9200 64MB, 802.11b, SD card reader, 3 USB 2.0.. Τιμή γύρω στα 2400-2500 (ΜΕ φπα)...

Άοψογο ακούγεται αλλά πανάκριβο ρε γμτ...

Υπάρχει και το acer WLMI 2003 που είναι ακριβώς το ίδιο χωρίς SD card και κάνει 1.800 (χωρίς ΦΠΑ)

Τι λέτε?

απο κοντα τα ειδες? ε αμα τα δεις θα σκεφτεσαι μονο το wlmi2003, ειναι πολύ ομορφο και τα αξιζει τα λεφτα του και σε σχεση με το αλλο που ειναι πολυ πιο ακριβο και δε λεω για compaq :whistle: ...

ερωτηση προς rigasnic: ποια η διαφορα pixel kai subpixel και πώς ακριβώς το κυνηγάς αν το καλυπτει το 1 η εταιρια οκ αν οχι?

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος rigasnic (26 Ιαν. 2004 , 13:15)

Αν πήρες laptop celeron δεν σου φταίεi η compaq! όσο για τα καμένα pixels έπρεπε να το κυνηγήσεις. Εγώ έχω 1 καμένο subpixel και το κυνηγάω!

Όσο για τη συγχώνευση.. μακάρι η compaq να έπαιρνε από τα καλά της ΗΡ, εγώ βλέπω μαλλον την ΗΡ να παίρνει τα κακά της Compaq. άλλωστε τα περισσότερα ΗΡ laptop που πουλάνε τώρα είναι compaq με άλλο σήμα.

Tσαμπα το κυνηγας!

Διοτι οι εταιρειες δικαιολογουν μεχρι και 4 pixels ..

Aν εχεις 5 κ πανω σου αλλαζουν το μονιτορ!

Ι need a six month vacation, twice a year.

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος elteo (26 Ιαν. 2004 , 16:40)

Tσαμπα το κυνηγας!

Διοτι οι εταιρειες δικαιολογουν μεχρι και 4 pixels ..

Aν εχεις 5 κ πανω σου αλλαζουν το μονιτορ!

Λάθος κάνεις! είναι ανάλογα τη πολιτική της εταιρείας και η fujitsu το αλλάζει από 1 και πάνω! Και εγώ έχω 1/3 μόνο :(

Είμαι σε επικοινωνία μαζί τους, θα δούμε ;)

ερωτηση προς rigasnic: ποια η διαφορα pixel kai subpixel και πώς ακριβώς το κυνηγάς αν το καλυπτει το 1 η εταιρια οκ αν οχι?

το subpixel είναι νομίζω ένα απο τα 3 βασικά χρώματα του pixel. Για παράδειγμα εμένα έχει καεί μόνο το μπλε και έχει μείνει μόνιμα On. έτσι σε περίπτωση άσπρου background που χρησιμοποεί όλα τα χρώματα δεν φαίνεται τίποτε. Σε περίπτωση μαύρου background φαίνεται εκείνο το πιξελ μπλε.

Το κυνηγάς.. παρακαλώντας το! και μην ακούτε πάντα τι λένε τα μαγαζια γιατί και μένα το oneway μου είπε ότι αλλάζουν την οθόνη με 3 πίξελ και πανω καμένα ενώ η fujitsu μου πε ένα!

πιστευω θα τη βρεις την ακρη αν καλυπτει τουλαχιστον 1 δεν νομιζω πως αποδεχονται γενικα τον ορο subpixel.. ενοειτε οτι δεν θα τους το πεις εσυ, παιζει βεβαια ρολο και σε ποιο σημειο ειναι το καμμενο αν ειναι στο κεντρο ειναι πιο ευκολο να γινει αντικατασταση τραβανε κατι νοητες γραμμες κτλ. ομως μου δημιουργειται μια ευλογη απορια δεν γινεται με καποιο τροπο να καψει καποιος μερικα pixel? με καποιο προγραμμα ισως.. μαλλον η απαντηση θα βρισκεται στο πως καιγονται γενικα αυτα!

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος evripidis (27 Ιαν. 2004 , 01:11)

πιστευω θα τη βρεις την ακρη αν καλυπτει τουλαχιστον 1 δεν νομιζω πως αποδεχονται γενικα τον ορο subpixel.. ενοειτε οτι δεν θα τους το πεις εσυ, παιζει βεβαια ρολο και σε ποιο σημειο ειναι το καμμενο αν ειναι στο κεντρο ειναι πιο ευκολο να γινει αντικατασταση τραβανε κατι νοητες γραμμες κτλ. ομως μου δημιουργειται μια ευλογη απορια δεν γινεται με καποιο τροπο να καψει καποιος μερικα pixel? με καποιο προγραμμα ισως.. μαλλον η απαντηση θα βρισκεται στο πως καιγονται γενικα αυτα!

και όμως τον όρο subpixel από αυτους τον πρωτοάκουσα.

πρόγραμμα να τα καει δεν νομίζω. Αυτά συνήθως ειναι εξαρχής έτσι. Στην πορεία ίσως γίνονται με καμια πτώση... :worry:

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος antonis_wrx (26 Ιαν. 2004 , 14:00)

Τι λέτε?

Αυτό να πάρεις. Το πήρε ένας φίλος και είναι πολύ ευχαριστημένος. Και η τιμή του έχει πέσει. € 1642 + φπα είναι η νεα τιμή

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος ariadgr (27 Ιαν. 2004 , 17:33)

Αυτό να πάρεις. Το πήρε ένας φίλος και είναι πολύ ευχαριστημένος. Και η τιμή του έχει πέσει. € 1642 + φπα είναι η νεα τιμή

στο πλαίσιο πάντως όσο είπα το δίνουν ακόμα! Θα δείξει...

Ποιά η γνώμη σας για την Packard Bell?

Πιστεύετε οτι είναι αξιόπιστη;

Όταν ο ελεγκτής γραφικών είναι 32ΜΒ shared τι σημαίνει;

Υπογραφή εκτός Ο.Π.Χ.

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος MiKe-Dee (29 Ιαν. 2004 , 12:33)

Ποιά η γνώμη σας για την Packard Bell?

Πιστεύετε οτι είναι αξιόπιστη;

Ύστερα από σχεδόν 1,5 χρόνο με τον igo 2640, μπορώ να πω ότι δε μου δημιούργησε απολύτως κανένα πρόβλημα είτε μηχανικό, είτε από software. Οπότε μπορώ άνετα να χαρακτηρίσω την Packard Bell απολύτως αξιόπιστη. :)

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος MiKe-Dee (29 Ιαν. 2004 , 12:33)

σημαίνει ότι δεσμεύει μέχρι 32 ΜΒ από την μνήμη του συστήματος για χρήση για την κάρτα γραφικών.

J

ΥΓ Service για Packard bell, Ποιος δίνει? πόσο καιρό? ανταλλακτικά? αν δίνει πάντως extension εγγύησης σε λογική τιμή εγώ θα τα έδινα τα επιπλέον χρήματα. (πρόσεξε τι καλύπτει, μην δώσεις τα λεφτά τσάμπα και βερεσέ)

~j77

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος j77 (29 Ιαν. 2004 , 16:06)

ΥΓ Service για Packard bell, Ποιος δίνει? πόσο καιρό? ανταλλακτικά? αν δίνει πάντως extension εγγύησης σε λογική τιμή εγώ θα τα έδινα τα επιπλέον χρήματα. (πρόσεξε τι καλύπτει, μην δώσεις τα λεφτά τσάμπα και βερεσέ)

Δεν είμαι σίγουρος, αλλά δες εδώ

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος rigasnic (26 Ιαν. 2004 , 13:15)

Είχα το Omnibook XE3 εδώ και 2 χρόνια κι ακόμη τα πάει καλά. Αν εξαιρέσεις ότι το πήγαμε 3 φορές για modem στην HP μέχρι που τελικά μας το άλλαξαν (το μόντεμ).

Τώρα παρήγγειλα το Fujitsu-Siemens Amilo M με centrino στα 1.6

Για ποιο λόγο να ανησυχώ κατά την γνώμη σου? Τι μου προτείνεις να προσέξω?

Παίδες πέρασα σήμερα από το πλαίσιο και είδα κάποιους φορητούς που είχε ανοικτούς. Οι οθόνες τους δεν μου φάνηκαν καλές κανενός. Ξασπρισμένα κάπως τα χρώματα και άμα κοιτούσες λίγο από το πλάι ήταν ψιλό χάλια. :o :( Όλοι φορητοί έτσι είναι. Ένας από αυτούς ήταν και ο ferrari acer.
http://www.myphone.gr/gallery/data/500/24376flag.gif Καφενείο Φοιτητών

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος scarf (30 Ιαν. 2004 , 21:44)

Είχα το Omnibook XE3 εδώ και 2 χρόνια κι ακόμη τα πάει καλά. Αν εξαιρέσεις ότι το πήγαμε 3 φορές για modem στην HP μέχρι που τελικά μας το άλλαξαν (το μόντεμ).

Τώρα παρήγγειλα το Fujitsu-Siemens Amilo M με centrino στα 1.6

Για ποιο λόγο να ανησυχώ κατά την γνώμη σου? Τι μου προτείνεις να προσέξω?

το ΧΕ3 είχα και εγώ, ήμουν πολύ ευχαριστημένος.

Δεν ήξερα ότι βγήκε σειρά Μ στην fuzitsu. Εγώ έχω το lifebook (proffesional σειρά και καλά)

Επειδή τα fujitsu έχουν πολύ μεγαλύτερη ανάλυση από το 1024χ768 της ΗΡ (αυτό πολύ μου αρέσει) έχουν περισσότερες πιθανότητες για κεμένα pixels. Αν μπορείς πες τους να το ανάψουν πριν το πάρεις ;)

Κατά τα άλλα φαίνεται ότι η HP είναι μια πιο έμπειρη εταιρεία στο θέμα των φορητών.. Όλα είναι σε πιο εργονομικές θέσεις. Πολλές μικρές λεπτομέρειες όπως:

-το πληκτρολόγιο είναι λίγο παραπάνω βαθια από ότι πρέπει = χτυπαει το ρολόι μου στο πλαστικό του laptop όταν γράφω

-ωραία η οθόνη υγρών κρυστάλλων που σου δείχνει μπαταρία, δίσκο, cd, caps κτλ αλλά δεν φαίνεται αν δεν σηκωθείς όρθιος! (λόγω κλίσης)

-δεν έχει ps2 για εξωτερικό πληκτρολόγιο

-μεγαλύτερο τροφοδοτικό (πώς το στριμώχνει η ΗΡ, στριμώχτε το και εσείς!)

-δεν έχει εξωτερικά κουμπάκια για το volume

-έχει το δίσκο κάτω από το touchpad=ζεστο touchpad

-υποστήριξη: έκανε καποια βλακεια ο δίσκος, επικοινώνησα με το service στην Αγγλία - θέλουν 5 μέρες για να το δουν. Τους λέω αυτή είναι professional σειρά, έτσι εξυπηρετείτε;; ναι μου λένε.. Α ρε HP με το oneday service.. ( με support pack που είχα) τελικά δεν το έφτιαξα το δίσκο.

Αποτέλεσμα: Δεν είναι κακο laptop και κάνω μια χαρά τη δουλεια μου. Ειδικά ο centrino είναι υπέροχος, το ίδιο και το WLAN αλλά η απουσία εμπειρίας της εταιρείας στα laptop είναι παραπάνω από φανερή! ;)

Παίδες πέρασα σήμερα από το πλαίσιο και είδα κάποιους φορητούς που είχε ανοικτούς. Οι οθόνες τους δεν μου φάνηκαν καλές κανενός. Ξασπρισμένα κάπως τα χρώματα και άμα κοιτούσες λίγο από το πλάι ήταν ψιλό χάλια. Όλοι φορητοί έτσι είναι. Ένας από αυτούς ήταν και ο ferrari acer.

μπορεί να είχαν φως στραμένο επάνω τους, να τα βρώμικες ή απλά διαλυμένες. Μην κρίνεις από αυτό, μια χαρά είναι οι οθόνες των laptop.

Επισκέπτης
This topic is now closed to further replies.
 Κοινοποίηση

• Create New...