Jump to content

Ευθανασία και ανίατες ασθένειες

Michelle
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Αστα να πανε ρε ταξιδιωτη...

Αυτα ειναι τα ασχημα της ζωης, τα "χαστουκια" που σου κανουν το κεφαλι να γυρναει σβουρες και μακαρι σε κανεναν να μην τυχει ποτε...

Μονο ομως -βλεποντας- με κατι τετοια πολλοι συναθρωποι μας καταλαβαινουν τι παει να πει πραγματικα να σου χανεται η γη κατω απο τα ποδια σου, και οχι "μικροπροβληματα" -ενιοτε και χαζα- που μπορει να εχουν-εχουμε...

Με λιγα λογια μονο οταν βλεπουμε τα τοσο ασχημα εκτιμουμε οσα εχουμε!

Και κανενα "δοξασοι ο Θεος" που και που, για οτι εχουμε (μην κολλησουμε στο ποιος πιστευει και πιος οχι), και για την υγεια μας δεν βλαπτει...

Ταξιδιωτη μακαρι να γινει το "θαυμα" και να αρχισουν ολα να πηγαινουν προς το καλλιτερο απο σημερα κιολας!

• Απαντήσεις 108
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Έχω ζήσει παρόμοια κατάσταση,πριν κάποια χρόνια με έναν φίλο μου,τότε ήταν στα 17 του,μαθαίνω ότι θα πάει Ιταλία με τους γονείς του και μας είχε πει ότι πάνε διακοπές.Συναντηθήκαμε την μέρα που φεύγανε τον χαιρέτησα και περιμένα να γυρίσει μετά κάποιες μέρες.Τελικά πέρασαν κοντά 2 μήνες όταν γύρισαν οι γονείς του παρέα με ένα φέρετρο..Έφυγε απο την ζωή απο λευχαιμία,δεν ήθελε κανείς να το μάθει,ήθελε όλοι να τον θυμούνται πάντα χαμογελαστό.17 χρονών παλικάρι έφυγε χωρίς κανείς να εξηγήσει το γιατί..Κρίμα :(

βασιλη τραγικη η κατασταση που μας ειπες,πω,πω δεν μπορω να το φανταστω αυτο,μιλαμε ειναι περα απο το μυαλο μου αυτη η ιστορια.ποτε επιτελους θα βρουνε καποιο φαρμακο,καποιο εμβολιο η κι εγω δε ξερω τι ωστε να καταπολεμιστει αυτη η ασθενεια που πιστευω οτι ειναι οτι χειροτερο υπαρχει.

Η υπομονή είναι πικρή,αλλά ο καρπός της είναι γλυκός.

Πολλές, οι περισσότερες μορφές καρκίνου θεραπεύονται αν προληφθούν...Γιαυτό να κάνετε τακτικά check up's!

Βασίλη ότι σχόλιο και να κάνουμε πάνω σε αυτό, είναι περιττά....

Ότι αρχίζει, πάντα πρέπει να τελειώνει. Είναι φυσικός νόμος...:yinyang:

μα αληθεια τα check up τι συμπεριλαμβανουν κι εννοω τι ειδους εξετασεις σου κανουν?

Όταν λέω check-up εννοώ γενικές εξετάσεις αίματος. Κολλητός μου φίλος, έκανε τυχαίες εξετάσεις αίματος και του ανακαλύψανε όζους (πρόδρομοι καρκίνου) στον Θυεροειδή Αδένα, τον οποίο και αφαίρεσε.

Γενικά, το "καλό" των καρκινικών, ή προκαρκινικών καταστάσεων είναι οτι απελευθερώνουν στο αίμα ειδικές, ανιχνεύσιμες ουσίες..αν όχι σε όλες τις περιπτώσεις στην συντριπτική πλειοψηφία...(τουλάχιστον έτσι νομίζω...αν είναι κάποιος γιατρός ή φοιτητής ιατρικής ας απαντήσει πιο τεκμηριωμένα)

...

Ότι αρχίζει, πάντα πρέπει να τελειώνει. Είναι φυσικός νόμος...:yinyang:

δηλαδη με μια εξεταση αιματος μπορεις να δες αν ο οργανισμος βαδιζει προς κατι τετοιο?καταλαβα απο βδομαδα θα παω στον οικογενειακο μας γιατρο να μου κανει.

δυστυχως αυτη τη στιγμη θα γραψω για ενα προσωπικο μου δραμα που περναω αυτον τον καιρο,οχι δεν συμβαινει κατι σχετικα με την υγεια μου αλλα κατι αλλο που θα σας γραψω τωρα.

εχω μια πολυ καλη φιλη εδω και καιρο,βγαιναμε μαζι,διασκεδαζαμε,συζητουσαμε και γενικα ειχαμε μια πολυ καλη επαφη σαν φιλοι,την ενιωθα σαν δικο μου ανθρωπο.

εδω και περιπου 1,5 μηνα δεν την εβλεπα αλλα ουτε και μηνυματα στελναμε κι οποτε της εστελνα μηνυμα η την επαιρνα τηλεφωνο ηταν κλειστο το κινητο της,ειχα παραξενευτει πολυ με την συμπεριφορα της,καλα σκεφτηκα αλλαξε κινητο και δεν μου εστειλε ουτε ενα μηνυμα?ωστοσο στο σπιτι της δεν ειχα παει ποτε γιατι οι γονεις της ηταν καπως παραξενοι και δεν χρειαζομουν μπλεξιματα,σκεφτηκα λοιπον να περασω απο το σχολειο της και να δω ποιοι εχουν μεινει για να δωσουν τον σεπτεμβρη ωστε να παω καμια μερα και να μαθω αν την βλεπει κανενας συμμαθητης της,πηγα λοιπον και ειδα και πηγα την δευτερα το πρωι στο σχολειο και πετυχα κατι συμμαθητες της που ειχαν μεινει και ειχαν παει να δωσουν,τους ρωτησα και μου ειπαν,δυστυχως φιλε μου η κοπελα πεθαινει,επαθε καρκινο στη μητρα,στην αρχη μου κοπηκαν τα ποδια και σκεφτηκα πως αποκλειεται να συμβαινει κατι τετοιο σε νεα κοπελα μολις 19 χροννων,πηγα λοιπον στο γραφειο του σχολειου και ρωτησα μι ακαθηγητρια της που μαλιστα ειχε παει στο νοσοκομειο να την δει και μου ειπε αναλυτικα οτι ηξερε.

οντως επαθε καρκινο στη μητρα και μαλιστα της την αφαιρεσαν κιολας αλλα ειναι ηδη σε προχωρημενο σταδιο κι εχει κανει μετασταση,ειναι χαλια η φιλη μου ειναι ακομα στο νοσοκομειο και της εχουν βαλει σωληνακια για να ενεργειται,εχει αδυνατισει λεει πολυ και γενικα μου ειπε οτι δεν την βγαζει κι οτι ειναι στα τελευταια της.

εφυγε η γη κατω απο τα ποδια μου,απο εκεινη την ωρα κι επειτα δεν μπορει να μου φυγει καθλου απο το μυαλο,δεν μπορω να πιστεψω οτι αυτος ο ανθρωπος που ηταν γεματος ζωντανια χαμογελο,που ειχαμε συζητησει τοσα πολλα πραγματα μαζι θα φυγει απο την ζωη,οχι δεν το πιστευω,δεν μπορει να συμβαινει τοσο απλα....

δεν εχω παει ακομα να την δω,εμαθα οτι θα την πανε σπιτι της,εκει θα παω κι εγω για να την συναντησω ξανα,δεν ξερω πως θα το αντεξω ομως αυτο που θα αντικρυσω εκεινη τη στιγμη,δεν ξερω,νιωθω σαν χαμμενος αλλα θελω να την δω,θελω και πρεπει να ειμαι εκει.

δεν ξερω αν βγηκα off topic,συγχωρηστε με παντως επρεπε να τα πω.

μακαρι να γινει ενα θαυμα.

Παναγία μου... Κρίμα ρε γαμώτο, να χάνονται άνθρωποι σε τόσο μικρή ηλικία από αυτές τις κωλοαρρώστιες. Άλλο είναι να πεθαίνει από αυτές τις αρρώστιες ένας άνθρωπος 70-80 χρονών και άλλο ένα παιδί 19 χρονών. Δεν μπορώ να πω τίποτα άλλο φίλε :( Μακριά από μας. Έχεις τίποτα άλλα νέα από την κοπέλα;

Επισκεφθείτε το site μου για τις αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας: http://www.leoforeia.gr/

εχω νεα!!!

λοιπον σημερα ειχα παει μια βολτα στην αγορα και ξαφνικα τι βλεπω.την κοπελα που πασχει απο καρκινο μαζι με μια φιλη της,φυσικα εμεινα με το στομα ανοιχτο οταν την ειδα,τις πλησιασα και με ειδε και δακρυσε πραγματικα.

προτεινα να παμε για ενα καφε κι οντως πηγαμε η κοπελα βγηκε απο το νοσοκομειο την παρασκευη,εχει χασει παρα πολλα κιλα κι εχει βαλει και περουκα λογο του οτι με τις χημιοθεραπειες της εχουν πεσει τα μαλλια.ειναι οντως ψυχολογικα χαλια,σε σπανιες περιπτωσεις πετουσε που και που ενα χαμογελο αλλα γενικα ειδα οτι πραγματικα χαρηκε που με ειδε.εγω δεν περιμενα απο αυτα που ειχα ακουσει οτι θα εβγαινε απο το νοσοκομειο.

την αλλη βδομαδα δυστυχως θα ξαναμπει παντως.

απ οτι μου ειπε παντως η φιλη της που ηταν μαζι οι γιατροι λενε οτι εχει καποιες ελπιδες,μακαρι ρε παιδια,το ευχομαι.παντως δεν ηταν καθολου καλα αφου με το ζορι μιλουσε αλλα χαρηκε που πηγε βολτα ξανα.μακαρι να πανε ολα καλα.

jeremias o ozos den einai akribos precancerosa,dld prokarikiniko stadio...

einai suni8ismeno fainomeno se atoma pou exoun problhmata me ton 8uroeidh adena tous..otan enas h perissoteroi ozoi megalosous,h katastash antimetopizete farmakeytika..an de dosei apotelesmata proxorame se xeirourgikh 8erapeia afaireshs tou ozou..o 8uroeidhs afaireitai se alles periptoseis..

oso gia tis eksetaseis aimatos,nai einai alh8eia pos mporeis na prolabeis kapoies katastaseis,dustuxos omos oxi oles...

:love:Μη με αγγίζεις....Κάνω *ΤΖΙΖ*

εχω νεα!!!

λοιπον σημερα ειχα παει μια βολτα στην αγορα και ξαφνικα τι βλεπω.την κοπελα που πασχει απο καρκινο μαζι με μια φιλη της,φυσικα εμεινα με το στομα ανοιχτο οταν την ειδα,τις πλησιασα και με ειδε και δακρυσε πραγματικα.

προτεινα να παμε για ενα καφε κι οντως πηγαμε η κοπελα βγηκε απο το νοσοκομειο την παρασκευη,εχει χασει παρα πολλα κιλα κι εχει βαλει και περουκα λογο του οτι με τις χημιοθεραπειες της εχουν πεσει τα μαλλια.ειναι οντως ψυχολογικα χαλια,σε σπανιες περιπτωσεις πετουσε που και που ενα χαμογελο αλλα γενικα ειδα οτι πραγματικα χαρηκε που με ειδε.εγω δεν περιμενα απο αυτα που ειχα ακουσει οτι θα εβγαινε απο το νοσοκομειο.

απ οτι μου ειπε παντως η φιλη της που ηταν μαζι οι γιατροι λενε οτι εχει καποιες ελπιδες,μακαρι ρε παιδια,το ευχομαι.παντως δεν ηταν καθολου καλα αφου με το ζορι μιλουσε αλλα χαρηκε που πηγε βολτα ξανα.μακαρι να πανε ολα καλα.

Ελπίζω όλα να πάνε καλά με τη φίλη σου και να βρει επιτέλους την υγεία της. Και μην ανησυχείς όλα θα πάνε καλά. Σε τέτοιες περιπτώσεις πάντα πρέπει να ελπίζεις. :)

Πραγματικά όμως με τις χημειοθεραπείες θα ήταν χάλια εεε ? Κατι ξέρω και εγώ μιας και η μητέρα μου έκανε λόγω του ίδιου προβλήματος με τη φίλης σου (πρώτα καρκίνο στο στήθος και μετά μετάσταση στη μήτρα αλλα ευτυχώς τώρα είναι υγιέστατη μετά απο 3 χρόνια και όλες οι εξετάσεις τις καλές. Ειδες που σου είπα πως πρέπει να υπάρχει ελπίδα ? )

α ρε φιλε μακαρι να γινει ετσι οπως το λες κι εσυ.

Εύχομαι ειλικρινά μέσα από την καρδιά μου ανάρρωση στην φίλη σου, ταξιδιώτα.

Αλλά έτσι όπως περιγράφεις την κατάσταση μου φαίνεται πολύ δύσκολο πλέον.

Μερικές πράξεις της όπως κλείσιμο του κινητού , απομόνωση , υποδηλώνουν ότι μέσα της ψυχολογικά , δυστυχώς έχει παραδοθεί. Και αυτό είναι ό,τι χειρότερο , μιας που έχει αποδειχθέι ότι η αντιμετώπιση σοβαρών ασθενειών μπορεί να βασιστεί κατά πολύ μεγάλο ποσοστό στην προσωπική θέληση και στο πείσμα του ασθενή.Ξέρω περιπτώσεις που άτομα έπασχαν από καρκίνο σε προχωρημένο στάδιο μάλιστα , και πίστεψαν μέσα τους ότι "δεν θα πεθάνω εγώ από μία *ωλοαρρώστια " και πράγματι τα κατάφεραν.

παρα πολυ σωστο αυτο που εγραψες φιλε μου κι εγω πιστευω οτι να σε παρει απο κατω μια τετοια περιπτωση τοτε εισαι χαμμενος απο χερι.μακαρι να τα καταφερει αλλα πολυ φοβαμαι οτι αν δεν αλλαξει σταση θα το χασει το παιχνιδι,θα βαλουμε τα δυατα μας μηπως και καταφερουμε να την κανουμε να αισθανθει καλυτερα κι ελπιζω να το καταφερουμε.

εχω νεα!!!

Χάρηκα πάρα πολύ με αυτά τα νέα. Εύχομαι να πάνε όλα καλά :) Έμαθες αν έχει κάνει αλλού μετάσταση η κ***αρρώστια; Γενικά πως είναι η κοπέλα; Το ότι θα μπει ξανά στο νοσοκομείο δεν είναι τόσο κακό. Για θεραπείες, εξετάσεις κ.λ.π. θα μπει μέσα που θα είναι για το καλό της. Εκείνη την μέρα πάντως που διάβασα το μήνυμά σου που λες το τι συνέβη στην φίλη σου στενοχωρήθηκα πολύ. Είναι κρίμα μια κοπέλα 19 ετών να πάει από αυτό το πράγμα.

EDIT

παρα πολυ σωστο αυτο που εγραψες φιλε μου κι εγω πιστευω οτι να σε παρει απο κατω μια τετοια περιπτωση τοτε εισαι χαμμενος απο χερι.μακαρι να τα καταφερει αλλα πολυ φοβαμαι οτι αν δεν αλλαξει σταση θα το χασει το παιχνιδι,θα βαλουμε τα δυατα μας μηπως και καταφερουμε να την κανουμε να αισθανθει καλυτερα κι ελπιζω να το καταφερουμε.

Όσο για αυτό το μήνυμά σου: συμφωνώ απόλυτα. Κάντε με τους φίλους/φίλες της ότι περισσότερο μπορείτε για να την εμψυχώσετε. Κάντε της πράγματα που ξέρετε ότι της αρέσουν, πηγαίνετέ της κανένα δωράκι μήπως χαρεί κ.λ.π.

Επισκεφθείτε το site μου για τις αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας: http://www.leoforeia.gr/

πολυ στεναχωριεμαι οταν ακουω τετοια πραγματα!!!στα καλα καθουμενα δες τι επαθε η κοπελα!δεν υπαρχει μεγαλυτερο αγαθο απο την υγεια ολα τα αλλα ειναι ασημαντα!!!!

ευχομαι να γινει καλα η κοπελα και να συνεχισει τη ζωη της ευτυχισμενη....

http://www.fdsoftware.it/mairi/images/Gif/G_Fatina_che_scompare_R.gif

Λίγο μακάβριο θέμα, απλά θέλω να δω πως σκεφτονται οι συνforumίτες για το συγκεκριμένο πολυσυζητημένο γενικά θέμα. Ο προβληματισμός μου προέκυψε απο μια σημερινη συζήτηση που είχα με μερικούς συναδέλφους και έχει ώς εξής:

• Συμφωνείτε με την ευθανασία ενός ανθρώπου αν δεν υπάρχει ελπίδα σωτηρίας, η ασθένεια του είναι επώδυνη και ο ίδιος έχει δώσει τη συγκατάθεση του? Πιστεύετε ότι πρέπει να νομιμοποιηθεί? Υπο ποιές προϋποθέσεις? )...
ΌΧΙ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΩ.
Η ευθανασία είναι ο "εκούσιος" θάνατος.
Σε περίπτωση δικής μου απόφασης (αν δηλαδή αφορά τον ευατό μου) , πρόκειται για αυτοκτονία, και αυτό σύμφωνα με τη θρησκέια μας είναι μεγάλη αμαρτία.

Επίσης το να εγκαταλείπεις την προσπάθεια, είναι το ποιό εύκολο.
Αλλά αυτό το κάνουν οι δειλοί.

Αν πρόκειται για άλλο άτομο (το οποίο δεν είναι σε θέση να δώσει την συγκατάθεσή του), τότε σε αυτή την περίπτωση το θεωρώ φόνο.
Όσον αφορά τη νομιμοποίηση , αυτό θα βρεί αρκετά νομικά κολλήματα, διότι αν συντρέχουν και κληρονομικές υποθέσεις , τότε τα πράγματα περιπλέκονται.
π.χ.
Αφού δεν πεθαίνει ο παππούς , κάν' του την ένεση να τα 'κονομήσουμε μια ώρα αρχήτερα.

Αν ήσασταν σε τέτοια θέση (χτύπα ξύλο...) και αν ήταν νομιμοποιημένη η ευθανασία σε τέτοιες περιπτώσεις, θα κάνατε?
Σε καμία.
Είμαι γεννημένος μαχητής και όσο δύσκολα κι' αν έρθουν τα πράγματα , δεν θα το βάλω κάτω ΠΟΤΕ!

Αν ένας πολύ κοντινός κι αγαπημένος σας άνθρωπος ήταν σε τέτοια θέση (πάλι χτύπα ξύλο) αλλά δεν ήταν σε θέση να έχει επαφή με το περιβάλλον για να δηλώσει αν θέλει ή όχι να του γίνει ευθανασία, θα δίνατε τη συγκατάθεση σας για να του γίνει ευθανασία (αποφασίζοντας γι'αυτόν) αν είχατε το νόμιμο δικαίωμα?
Όχι γιατί όπως είπα και ποιό πάνω , το θεωρώ φόνο.
Ακόμα κι' αν δίνει την συγκατάθεσή του εγώ θα κάνω ότι μπορώ για να τον/την εμποδίσω.

Τονίζω ότι στις προαναφερθείσες υποθετικές περιπτώσεις ο ασθενής πάσχει απο ασθένεια ανιάτη, οι γιατροί έχουν αποφανθεί ότι δεν υπάρχει ελπίδα σωτηρίας (φυσικά μερικές φορες κι αυτοι κάνουν λάθος) και η ασθένεια είναι εξαιρετικά επώδυνη (πχ καρκίνος)...

Ακόμα και σ' αυτή την περίπτωση , δεν πρέπει να χάνουμε την πίστη μας.

Πρέπει με θάρρος και γενναιότητα να αντιμετωπίζουμε τα πάντα, και που ξέρεις... η ζωή μερικές φορές έχει και πολύ ευχάρηστες εκπλήξεις...

;)

φιλε μου απο οτι ειχα ακουσει ναι πρεπει να χει κανει μετασταση,το θεμα ειναι οτι δεν μπορεσα να μαθω τιποτα οταν συναντηθηκαμε γιατι δεν μπορουσα να ρωτησω κατι τετοιο,μονο οταν σηκωθηκε να παει καπου ρωτησα την φιλη της καιμου ειπε οτι οι γιατροι εχουν ελπιδες,αυτο μονο.

φυσικα και θα προσπαθησουμε να την βοηθησουμε οσο μπορουμε και μακαρι να το δεχτει κι αυτη.

Ο καθένας μας πιστεύω πως έχει ένα καντηλάκι. Όταν τελειώσει το λάδι, τότε την κάνουμε από αυτόν τον κόσμο. Πιστεύω πως κανένας δεν έχει δικαίωμα να σβήσει το καντηλάκι πριν την ώρα του.

http://briefcase.pathfinder.gr/download/csarad/24825/530117/ardas06.jpg

ARDAS FESTIVAL - KASTANIES, EVROS, GREECE

Oτι καλλιτερο Ταξιδιωτη ευχομαι για την κοπελα...

Μακαρι ολα να πανε καλα και μπραβο της για το κουραγιο της...

Μεσα απο την καρδια μου μακαρι να πανε ολα κατ' ευχην!

Oτι καλλιτερο Ταξιδιωτη ευχομαι για την κοπελα...

Μακαρι ολα να πανε καλα και μπραβο της για το κουραγιο της...

Μεσα απο την καρδια μου μακαρι να πανε ολα κατ' ευχην!

φιλε μου να σαι καλα για τα καλα σου λογια οπως επισης ευχαριστω και ολα τα παιδια που εχουν συμμετοχη στο θεμα που περναω αυτον τον καιρο γιατι πιστεψτε με ζω κι εγω το προσωπικο μου δραμα με αυτο το θεμα.

ειναι πολυ αδικο να φυγει τοσο νωρις απο τον κοσμο μας,φαινεται οτι το παλευει εστω και ζορικα,για να δουμε ομως.

Ο καθένας μας πιστεύω πως έχει ένα καντηλάκι. Όταν τελειώσει το λάδι, τότε την κάνουμε από αυτόν τον κόσμο. Πιστεύω πως κανένας δεν έχει δικαίωμα να σβήσει το καντηλάκι πριν την ώρα του.

Πολύ σωστή άποψη!!!

Γι' αυτό και σε περιπτώσεις έντονου θυμού, είναι καλό να αποφέυγουμε να : "κατεβάζουμε καντήλια", if you know what i mean...

:p

Ταξιδιώτη, εύχομαι ότι καλύτερο για την φίλη σου!Μακάρι να τα καταφέρει.

Εχώ χάσει έναν θείο μου από καρκίνο και ξέρω τι θα πει.Ο άνθρωπος έλιωσε πραγματικά. :cry:

Δυστυχώς κάποιοι σπαταλούν δισεκατομμύρια για όπλα αντί να τα δώσουν για ιατρική έρευνα. :whip: :mad:

ΆΚΥΡΟ

370.000.000.000 dollars το χρόνο οι ΗΠΑ για στρατιωτικές δαπάνες.

Το πολύ 10 εκατομμύρια για aids.

αυτο δεν χωραει σχολια!!!!!!

για αυτο και θεος στελνει katrines στις ΗΠΑ!!!!!ο απλος ο λαουτζικος ομως τα πληρωνει!

http://www.fdsoftware.it/mairi/images/Gif/G_Fatina_che_scompare_R.gif