Jump to content

Xiaomi Mi Mix

glynos
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

τελικα τα παιδια που περιμεναν απο gear & eglobalcentral , παραλαβατε ολα καλα η με τελωνεια κλπ ?
[85]IPHONE(6)3G-3GS-4-5-5s-6plus[NOKIA(42)1100 6110 6150 6210 6310i 3210 3310 3330 8210 8310 8810 8850 7650 3510 3100 5100 5140 3200 6610 6600 7200 2650 7260 6101 6230 6670 3230 6111 N71 5300 6290 6300 N76 1650 5220 6303i c2-03 202 206 301 515 225] [ERICSSON z200 v800 w800i T280i 337 388 768 788 t20 t20s t28][sHARP G400 G30i G25 G703 GX29 GX770] [PANASONIC (3)] [sAMSUNG 5522 7722 8262 9060][XIAOMI RN2-3-4-5A-5 MIMAX1-2-3 MI MIX][POCO F2-X3]

• Απαντήσεις 704
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

τελικα τα παιδια που περιμεναν απο gear & eglobalcentral , παραλαβατε ολα καλα η με τελωνεια κλπ ?
eglobalcentral.eu κανένα θέμα. Ερχεται "από" Αγγλια, οποτε ΕΕ και όλα καλα :lol:

Phone 15 Pro Max Titanium Blue 256GB iOS 17.1.1

iPhone 13 Black 128GB iOS 17.1.1

iPad mini 8,3" 6th gen Gold 256GB iOS 17.1.1

iPad Pro 11" 4th gen Grey 256GB iOS 17.1.1

Apple watch 7 Black 45mm watchOS 10.1.1

Honor magic 4 Lite Blue 6/128GB Magic UI 4.2 (Android 11)

Εγώ από Gearbest παρέλαβα χωρίς τελωνείο, αλλά πήρε 1.5 μήνα

(Registered Air Mail, Netherlands Registered, shipping cost €6, Shipping Insurance €15)

Αλλά απ' ότι λένε τα παιδιά οι πρακτικές έχουν αλλάξει, και από την πλευρά του Gearbest που δεν δέχεται να δηλώσει μικρότερη τιμή από την πραγματική και από την πλευρά των τελωνείων που κρατάνε για εκτελωνισμό προϊόντα πολύ μικρής αξίας όπως θήκες.

Εμένα ευτυχώς δεν μου έχει τύχει ακόμα ...

----- προσθήκη μηνύματος 4 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Έχει βγει ένα unofficial build του Lineage 14.1 για MΙ MIX

https://forum.xda-developers.com/mi-mix/development/unofficial-mi-mix-lithium-lineage-14-1-t3574745

Για όποιον έχει κουραστεί με το miui και την απενεργοποίηση εφαρμογών και services της xiaomi :)

Υπάρχουν κάτοχοι της συσκευής ευχαριστημένοι και απογοητευμένοι από την αγορά του mix ; Πείτε τους λόγους για τους οποίους το πουλήσατε κάποιοι και τους λόγους που δεν πρόκειται να το πουλήσετε σύντομα οι άλλοι. Με ενδιαφέρει η αγορά του και αυτήν την στιγμή είμαι κάτοχος iphone 7 plus. Ήμουν κάτοχος και άλλων πολλών ναυαρχίδων στο παρελθόν και θέλω τιμές απόψεις από τους χρήστες .

KNIGHT RIDER

One man can make a difference

Υπάρχουν κάτοχοι της συσκευής ευχαριστημένοι και απογοητευμένοι από την αγορά του mix ; Πείτε τους λόγους για τους οποίους το πουλήσατε κάποιοι και τους λόγους που δεν πρόκειται να το πουλήσετε σύντομα οι άλλοι. Με ενδιαφέρει η αγορά του και αυτήν την στιγμή είμαι κάτοχος iphone 7 plus. Ήμουν κάτοχος και άλλων πολλών ναυαρχίδων στο παρελθόν και θέλω τιμές απόψεις από τους χρήστες .

Καλημερα,καλο Πασχα!!

Το χρησιμοποιω, εδω και 2,5 μηνες, σα βασικη συσκευη. Εχω περασει την ελληνικη ROM, απο την οποια ειμαι απολυτα ικανοποιημενος, ειδικα οσον αφορα τη διαχειριση της RAM. Ποιοτικοτατη και στιβαρη κατασκευη, χορταστικη σε μεγεθος & φωτεινοτητα οθονη, ταχυτατο, χωρις κολληματα, υπερδιαρκεια μπαταριας. Μετρια καμερα, η οποια απαιτει πολυ σταθερο χερι, καλη ποιοτητα στις κλησεις, αριστο σημα και στις 2 καρτες. Στο δικο μου χερι, το οποιο ειναι μικρο, καθεται αρκετα καλα, χωρις να με δυσκολευει στη χρηση. Πρωτοποριακη σχεδιαση, πολλες νεες τεχνολογιες (πιεζοηλεκτρικο ακουστικο κλπ). Συνολικα, η καλυτερη εμπειρια χρησης, μετα απο πολλα χρονια, εχοντας χρησιμοποιησει τις περισσοτερες ναυαρχιδες, των τελευταιων ετων. Δε σκοπευω να το αλλαξω συντομα!!:D

Τα καλά:

- Είναι το πιο όμορφο κινητό από πλευρά σχεδιασμού και καινοτομίας.

- Χρησιμοποιεί το πιο πολυτελές υλικό κατασκευής, το κεραμικό, δεν έχει καθόλου μεταλλικά ή πλαστικά στοιχεία, ακόμα και τα κουμπιά είναι κεραμικά, μόνο ο φακός της φωτογραφικής και η οθόνη είναι glass. Όταν το κρατάς αντιλαμβάνεσαι αυτή την αίσθηση του καλού υλικού. Επίσης το κεραμικό δεν γρατζουνιέται όπως το γυαλί, θέλει πολλή προσπάθεια για να το γρατζουνίσεις.

- Έχει πολύ υψηλό λόγο οθόνης προς σώμα. Έχει περίπου το ίδιο μέγεθος σώματος με το IPHONE 7 PLUS που έχεις, και το iphone έχει οθόνη 5.5" ενώ το MIX 6.4"

(πάτα εδώ view side by side: http://www.phonearena.com/phones/size/Xiaomi-Mi-MIX,Apple-iPhone-7-Plus/phones/10294,9816)

- Αν πάρεις το 6GB/256GB έχεις πολλή μνήμη και άπειρο χώρο αποθήκευσης

(Αν το έβγαζε η APPLE μπορεί και να το έδινε €1500 :) )

Τα κακά:

- Λόγω του ότι είναι bezel-less, αν πέσει κάτω πέρα από κάποια ζημιά στο γύρω γύρω, είναι πολύ πιθανό να ραγίσει και η οθόνη. Άρα θέλει σίγουρα μια καλή θήκη και πολλή προσοχή.

- H κάμερα όπως έχει αναφερθεί δεν είναι καλή σε χαμηλό φωτισμό, δεν έχει σταθεροποίηση, δεν υποστηρίζει camera2 api κλπ

- Δεν κυκλοφορεί επισήμως εκτός Κίνας. Αυτό σημαίνει ότι (1) δεν έχεις εγγύηση στην Ευρώπη (2) δεν έχεις σέρβις ακόμα και με πληρωμή (3) δεν υπάρχουν ανταλλακτικά. Αν για οποιοδήποτε λόγω σπάσει/χαλάσει, μάλλον θα αναγκαστείς να αγοράσεις άλλη συσκευή.

- Η οθόνη είναι ανάλυσης FHD (1080) και τεχνολογίας LCD όταν όλες οι καλές συσκευές android είναι εδώ και πολύ καιρό ανάλυσης QHD και τεχνολογίας AMOLED. Εσένα πάντως που έχεις IPHONE δεν σε ενδιαφέρει αυτή η σύγκριση γιατί και τα IPHONE είναι συσκευές χαμηλής ανάλυσης και δεν έχουν τεχνολογία AMOLED (λογικά στο IPHONE 8 θα βάλουν). Αυτό δεν σημαίνει ότι η οθόνη του MIX είναι κακή. Είναι πολύ καλή, κανένα πρόβλημα σε αυτή.

- Το λειτουργικό του δεν είναι pure Android αλλά έχει το MIUI, μια τροποποίηση της Xiaomi. Το MIUI δεν έχει ανοικτό κώδικα άρα ποτέ δεν μπορείς να είσαι σίγουρος τι κάνει το λειτουργικό από πίσω (και όπως και τα λοιπά κινέζικα προέρχεται από μια χώρα που έχει παράδοση στο να παρακολουθεί τα πάντα). Βέβαια και στο pure Android μπορεί η συσκευή να παρέχει στοιχεία χρήσης κλπ, αλλά υποθέτουμε ότι αυτό γίνεται στην έκταση που συναινούμε, καθώς ο κώδικάς του ανοικτός και δημοσιευμένος, και διαθέσιμος σε όλους για έλεγχο (και αν θες κάνεις build τη ρομ μόνος σου). Βέβαια και το iOS που έχεις έχει κλειστό κώδικα, αλλά η Apple ενδιαφέρεται κυρίως για τους μετόχους της (με την καλή έννοια, είναι η εταιρία με την μεγαλύτερη χρηματιστηριακή αξία στον κόσμο) και δεν ενδίδει στις απαιτήσεις αρχών ή άλλων, ούτε θα κάνει κάτι που ενδεχομένως αν γνωστοποιούνταν θα έβλαπτε την κερδοφορία της.

- Το MIUI του MIX έχει ακόμα Android 6 όταν τα περισσότερα high end android έχουν ήδη από καιρό Android 7. Αλλά στο MIUI έχουν προσθέσει και κάποια πρόσθετα στοιχεία από το Android.

- Το MIUI του MIX δεν ανανεώνεται τόσο γρήγορα όσο τα MIUI άλλων συσκευών της Xiaomi. Αυτό είναι κατανοητό γιατί γίνεται, έχει πολύ απλά κυκλοφορήσει σε πολύ μικρές ποσότητες σε σχέση με άλλα μοντέλα της Xiaomi.

- To ΜΙΧ έχει κυκλοφορήσει σε ελάχιστες ποσότητες εκτός κίνας, υπάρχει ελάχιστη βάση χρηστών, που σημαίνει ότι αν συναντήσεις κάποιο πρόβλημα δεν βρίσκεις εύκολα τη λύση όπως σε άλλες συσκευές όπου όποιο πρόβλημα συναντήσεις το έχουν ήδη συναντήσει χιλιάδες άτομα πριν από σένα και έχει βρεθεί λύση.

- To MIX, ως συσκευή που δεν είναι για εκτός Κίνας, δεν υποστηρίζει την μπάντα 800 του 4G (μία από τις τρεις μπάντες 4G που χρησιμοποιούνται στην Ελλάδα). Στην πράξη, εγώ δεν έχω δει να υστερεί σε λήψη 4G στην Αττική σε σχέση με κινητό που είχα πριν που υποστήριζε και τις τρεις μπάντες. Πιο έξω δεν ξέρω τι γίνεται.

Γενικά το MIX είναι μια πολύ όμορφη και καλή συσκευή, αλλά και το IPHONE 7 PLUS είναι μια καλή συσκευή και δεν νομίζω ότι υπάρχει λόγος να την αλλάξεις. Αν σε τρώει η τσέπη σου και ντε και καλά πρέπει να ξοδέψεις, σε Android εξέτασε και το S8+ το οποίο μπορεί να υστερεί σε σχέση με το MIX σε συντελεστή εντυπωσιασμού αλλά ίσως έχει καλύτερη ισορροπία ντιζάιν και πρακτικότητας.

Τα καλά:

.....................................................

Τα κακά:

.....................................................

Φιλε μου για τα υπέρ, δεν χρειάζεται να σχολιάσω ....

Τώρα στα κατά, όλα έχουν αντέχουν και περαιτέρω σχολιασμού :

- Λόγω του ότι είναι bezel-less, αν πέσει κάτω πέρα από κάποια ζημιά στο γύρω γύρω, είναι πολύ πιθανό να ραγίσει και η οθόνη. Άρα θέλει σίγουρα μια καλή θήκη και πολλή προσοχή.

Όλες οι συσκευές, και ειδικά όσες είναι με μικρά bezels σε περίπτωση που σου πέσει κάτω (βλέπε edge συσκευες). Αρα ξέρεις τι παίρνεις.

- H κάμερα όπως έχει αναφερθεί δεν είναι καλή σε χαμηλό φωτισμό, δεν έχει σταθεροποίηση, δεν υποστηρίζει camera2 api κλπ

Δεν έχω κάτι να πω εδώ

- Δεν κυκλοφορεί επισήμως εκτός Κίνας. Αυτό σημαίνει ότι (1) δεν έχεις εγγύηση στην Ευρώπη (2) δεν έχεις σέρβις ακόμα και με πληρωμή (3) δεν υπάρχουν ανταλλακτικά. Αν για οποιοδήποτε λόγω σπάσει/χαλάσει, μάλλον θα αναγκαστείς να αγοράσεις άλλη συσκευή.

Καμια Κινεζικη συσκευή δεν εισάγεται επίσημα στην Ελλάδα. Η μάλλον, αν θέλεις Κινεζικη συσκευή να την αγοράσεις επίσημα από Ελλάδα, πας σε άλλες λύσεις, με το ανάλογο επιπλέον κοστος. Το ΜΙΧ όπως και άλλες συσκευές που αγοράζονται απ Κινα, δεν έχουν εγγύηση στην Ελλάδα, ακόμη και αν καποοιες εταιρίες κάνουν εισαγωγή και είναι οι εδώ επίσημοι resellers / αντιπρόσωποι. Δίνουν εγγύηση και service μονο στις συσκευές που εισάγουν αυτοί ..... Και ας φέρνουν το ίδιο μοντέλο με αυτό που πηρε ς από Κινα

- Η οθόνη είναι ανάλυσης FHD (1080) και τεχνολογίας LCD όταν όλες οι καλές συσκευές android είναι εδώ και πολύ καιρό ανάλυσης QHD και τεχνολογίας AMOLED. Εσένα πάντως που έχεις IPHONE δεν σε ενδιαφέρει αυτή η σύγκριση γιατί και τα IPHONE είναι συσκευές χαμηλής ανάλυσης και δεν έχουν τεχνολογία AMOLED (λογικά στο IPHONE 8 θα βάλουν). Αυτό δεν σημαίνει ότι η οθόνη του MIX είναι κακή. Είναι πολύ καλή, κανένα πρόβλημα σε αυτή.

Κανένα σχόλιο

- Το λειτουργικό του δεν είναι pure Android αλλά έχει το MIUI, μια τροποποίηση της Xiaomi. Το MIUI δεν έχει ανοικτό κώδικα άρα ποτέ δεν μπορείς να είσαι σίγουρος τι κάνει το λειτουργικό από πίσω (και όπως και τα λοιπά κινέζικα προέρχεται από μια χώρα που έχει παράδοση στο να παρακολουθεί τα πάντα). Βέβαια και στο pure Android μπορεί η συσκευή να παρέχει στοιχεία χρήσης κλπ, αλλά υποθέτουμε ότι αυτό γίνεται στην έκταση που συναινούμε, καθώς ο κώδικάς του ανοικτός και δημοσιευμένος, και διαθέσιμος σε όλους για έλεγχο (και αν θες κάνεις build τη ρομ μόνος σου). Βέβαια και το iOS που έχεις έχει κλειστό κώδικα, αλλά η Apple ενδιαφέρεται κυρίως για τους μετόχους της (με την καλή έννοια, είναι η εταιρία με την μεγαλύτερη χρηματιστηριακή αξία στον κόσμο) και δεν ενδίδει στις απαιτήσεις αρχών ή άλλων, ούτε θα κάνει κάτι που ενδεχομένως αν γνωστοποιούνταν θα έβλαπτε την κερδοφορία της.

Το MIUI γενικά έχει δώσει τον κωδικα, γιαυτο και πλέον οι custom Roms δίνουν και παίρνουν .... (βλέπε ελληνική miui)

- Το MIUI του MIX έχει ακόμα Android 6 όταν τα περισσότερα high end android έχουν ήδη από καιρό Android 7. Αλλά στο MIUI έχουν προσθέσει και κάποια πρόσθετα στοιχεία από το Android.

Καλα, αυτό δεν είναι και κανονας ...... Εδώ έχει συσκευές που φοράνε ακόμη 5.1 ...........................

- Το MIUI του MIX δεν ανανεώνεται τόσο γρήγορα όσο τα MIUI άλλων συσκευών της Xiaomi. Αυτό είναι κατανοητό γιατί γίνεται, έχει πολύ απλά κυκλοφορήσει σε πολύ μικρές ποσότητες σε σχέση με άλλα μοντέλα της Xiaomi.

Όντως ισχύει αυτό, μια και οι κάτοχοι είναι πολύ λίγοι .... Εχεοι μικρο κοινό. Όμως η MIUI γενικά δίνει updates κάθε βδομάδα

- To ΜΙΧ έχει κυκλοφορήσει σε ελάχιστες ποσότητες εκτός κίνας, υπάρχει ελάχιστη βάση χρηστών, που σημαίνει ότι αν συναντήσεις κάποιο πρόβλημα δεν βρίσκεις εύκολα τη λύση όπως σε άλλες συσκευές όπου όποιο πρόβλημα συναντήσεις το έχουν ήδη συναντήσει χιλιάδες άτομα πριν από σένα και έχει βρεθεί λύση.

Mια καλη βάση χρηστων είναι η ελληνική κοινότητα, οπου μπορείς να θέσεις τα ερωτήματα σου ........ και συνήθως βρισκειθς απάντηση. Αλλα είναι λογικό, λιγότεροι χρηστες γενικα, μικρότερη βάση δεδομένων σε λύσεις

- To MIX, ως συσκευή που δεν είναι για εκτός Κίνας, δεν υποστηρίζει την μπάντα 800 του 4G (μία από τις τρεις μπάντες 4G που χρησιμοποιούνται στην Ελλάδα). Στην πράξη, εγώ δεν έχω δει να υστερεί σε λήψη 4G στην Αττική σε σχέση με κινητό που είχα πριν που υποστήριζε και τις τρεις μπάντες. Πιο έξω δεν ξέρω τι γίνεται.

Παρα πολλες συσκευές δεν έχουν την 800αρα, αλλα προς το παρόν δεν βλέπω να υπάρχει πρόβλημα..... Ίσως αργότερα όταν υιοθετήσουν όλοι αυτή τη μπάντα για το $G να υπάρξει .....

Γενικά το MIX είναι μια πολύ όμορφη και καλή συσκευή, αλλά και το IPHONE 7 PLUS είναι μια καλή συσκευή και δεν νομίζω ότι υπάρχει λόγος να την αλλάξεις. Αν σε τρώει η τσέπη σου και ντε και καλά πρέπει να ξοδέψεις, σε Android εξέτασε και το S8+ το οποίο μπορεί να υστερεί σε σχέση με το MIX σε συντελεστή εντυπωσιασμού αλλά ίσως έχει καλύτερη ισορροπία ντιζάιν και πρακτικότητας.

Όλα είναι θέμα προσωπικού γούστου και απόφασης. Εμενα μου αρέσει ιδιαιτερα το MIX, απεχθάνομαι τα Samsung, μια και η εταιρία ακολουθεί στερεότυπα, όπως και οι περισσότερες. Απλα το ΜΙΧ αυτή τη στιγμή αποτελεί το "κάτι άλλο" και αξίζει της προσοχής ...... Αν δεν είχε τόσο υψηλη τιμή, τώρα θα σου μιλούσα ως κάτοχος ..... Έτσι αρκούμαστε στο ταπεινό, πλην τίμιο και ικανοποιητικότατο Mi Max

Ούτε εγώ πολυσυμπαθώ τα samsung αλλά κατά βάση λόγω software, το hardware είναι νομίζω καλό.

Το S8+ έχει και αυτό μεγάλη οθόνη (6.2") και ανάλογο λόγο οθόνης προς σώμα (84%) αλλά έχει τα εξής πλεονεκτήματα:

- Εγγύηση και σέρβις

- Πολύ καλύτερη κάμερα

- Καλύτερη οθόνη (QHD AMOLED)

- Νεότερης γενιάς επεξεργαστή (835 vs 821)

Δεν είναι τόσο πρωτοποριακό όσο το MIX, αλλά για πολλούς μπορεί να είναι καταλληλότερο.

Edited by Nikos2k5

Ούτε εγώ πολυσυμπαθώ τα samsung αλλά κατά βάση λόγω software, το hardware είναι νομίζω καλό.

Το S8+ έχει και αυτό μεγάλη οθόνη (6.2") και ανάλογο λόγο οθόνης προς σώμα (84%) αλλά έχει τα εξής πλεονεκτήματα:

- Εγγύηση και σέρβις

- Πολύ καλύτερη κάμερα

- Καλύτερη οθόνη (QHD AMOLED)

- Νεότερης γενιάς επεξεργαστή (835 vs 821)

Δεν είναι τόσο πρωτοποριακό όσο το MIX, αλλά για πολλούς μπορεί να είναι καταλληλότερο.

Υπάρχει βεβαια και μια διαφορα τιμής πλέον, αρκετά σοβαρή (Samsung Galaxy S8+ 4gb / 64gb – τιμή 929 ευρώ, Xiaomi Mi Mix 6gb / 256 gb – τιμή 629 ευρώ) Edited by kwnana

Υπάρχει βεβαια και μια διαφορα τιμής πλέον, αρκετά σοβαρή (Samsung Galaxy S8+ 4gb / 64gb – τιμή 929 ευρώ, Xiaomi Mi Mix 6gb / 256 gb – τιμή 629 ευρώ)

Σωστό

/////

Καλημέρα και Χρόνια πολλά...Κάτοχος και εγώ από προχθές του θηρίου...6gb/256gb...Φοβερό τηλέφωνο...Με ξενίζει λίγο το ακουστικό με τον τρόπο που ακούγεται αλλά είναι θέμα συνήθειας....

Μου ήρθε με μία μαγειρεμένη κινεζική 8.0.7.0.0.... Και φυσικά η αλλαγή κρίνεται απαραίτητη...Αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι αν η διαδικασία είναι η κλασική με το φλασαρισμα μέσω mi suite και αίτηση ξεκλειδωματος.... Ή έχει άλλο τρόπο; Π.Χ. εγκαθιστοντας το zip στο τηλέφωνο και γίνεται απ'ευθειας από εκει....Όπως όταν αλλάζεις από stable σε dev και αντίστροφα...

Επίσης όταν το καλοκαίρι είχα το 3 pro είχα κάνει αίτηση ξεκλειδωματος και μου είχε εγκριθεί αλλά δεν την χρησιμοποίησα ποτέ...Υπάρχει περιπτωση να ισχύει αυτή ή να κάνω καινούργια; Ευχαριστώ

Καλημέρα και Χρόνια πολλά...Κάτοχος και εγώ από προχθές του θηρίου...6gb/256gb...Φοβερό τηλέφωνο...Με ξενίζει λίγο το ακουστικό με τον τρόπο που ακούγεται αλλά είναι θέμα συνήθειας....

Μου ήρθε με μία μαγειρεμένη κινεζική 8.0.7.0.0.... Και φυσικά η αλλαγή κρίνεται απαραίτητη...Αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι αν η διαδικασία είναι η κλασική με το φλασαρισμα μέσω mi suite και αίτηση ξεκλειδωματος.... Ή έχει άλλο τρόπο; Π.Χ. εγκαθιστοντας το zip στο τηλέφωνο και γίνεται απ'ευθειας από εκει....Όπως όταν αλλάζεις από stable σε dev και αντίστροφα...

Επίσης όταν το καλοκαίρι είχα το 3 pro είχα κάνει αίτηση ξεκλειδωματος και μου είχε εγκριθεί αλλά δεν την χρησιμοποίησα ποτέ...Υπάρχει περιπτωση να ισχύει αυτή ή να κάνω καινούργια; Ευχαριστώ

Καλησπερα, χρονια πολλα, καλη Ανασταση!!!

Καλοριζικο και καλομιλητο!!! Θα ακολουθησεις την κλασσικη διαδικασια, χρησιμοποιωντας την εγκριση ξεκλειδωματος που ηδη εχεις παρει, δε χρειαζεται καινουρια αιτηση για τον ιδιο λογαριασμο mi. Πρωτα θα περασεις China Stable η Dev, θα ξεκλειδωσεις bootloader και μετα περνας την ελληνικη ROM η οποια αλλη εσυ επιθυμεις, και βρεις, φυσικα!!

Τι γνώμη έχετε για τη κάμερα του, σε σχέση με τις καλύτερες όπως του S7, lg g5, iPhone και?

Sent from my SM-T810 using Tapatalk

Κατ'αρχας Χριστος Ανεστη και χρονια πολλα σε ολους με υγεια πανω απο ολα!Θα ηθελα να κανω δυο ερωτησεις εκ μερους ενος φιλου που σκεφτεται για το Mi Mix .Επειδη δε το κατεχει με σκαλισματα σε ROM , το κινητο ερχεται με global εκδοση στα Ελληνικα και αναβαθμισεις ΟΤΑ?Τελος ,επειδη χρησιμοποιει δυο sim καρτες (η μια για ιντερνετ και η αλλη για ομιλια), θα μπορει να της λειτουργει ταυτοχρονα?Δε ξερω αν αυτο ειναι η λεγομενη active λειτουργια.Σας ευχαριστω

Τι γνώμη έχετε για τη κάμερα του, σε σχέση με τις καλύτερες όπως του S7, lg g5, iPhone και?

Sent from my SM-T810 using Tapatalk

Δεν είναι καλή σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού

Δεν έχει OIS

Εννοείται ότι αν η χρήση της φωτογραφικής είναι η πιο βασική λειτουργία, παίρνεις άλλη συσκευή (pixel)

https://www.dxomark.com/Mobiles

...Θα ηθελα να κανω δυο ερωτησεις εκ μερους ενος φιλου που σκεφτεται για το Mi Mix .Επειδη δε το κατεχει με σκαλισματα σε ROM , το κινητο ερχεται με global εκδοση στα Ελληνικα και αναβαθμισεις ΟΤΑ?

Την γλώσσα την επιλέγεις κατά το σετάρισμα στην πρώτη εκκίνηση.

Δεν είναι απαραίτητο ότι θα έχει την official global έκδοση, εξαρτάται από που το έχει παραγγείλει

Αν δεν έχει την official global, μπορεί να την βάλει από εδώ:

http://en.miui.com/download-317.html

ΟΤΑ θα λαμβάνει, αλλά ας μην περιμένει μηνιαία OTA όπως στα Google Nexus. Μέχρι τώρα δεν έχει υπάρξει κανένα OTA στην official Global. Επίσης δεν έχει υπάρξει καμία Global Developer ρομ όπως υπάρχουν εβδομαδιαίως σε άλλες συσκευές xiaomi (πολύ μικρή βάση χρηστών για να κάτσουν να ασχοληθούν)

...Τελος ,επειδη χρησιμοποιει δυο sim καρτες (η μια για ιντερνετ και η αλλη για ομιλια), θα μπορει να της λειτουργει ταυτοχρονα?Δε ξερω αν αυτο ειναι η λεγομενη active λειτουργια.Σας ευχαριστω

Στην active έχεις δυο tranceivers που λειτουργούν ανεξάρτητα (σπάνιο να συναντήσεις συσκευές με dual active)

To mix έχει dual stand-by

Υποθέτω ότι μπορεί να γίνει αυτό που λες, αλλά πιθανώς όχι ταυτόχρονα (όταν μιλάει στην SIM2 δεν θα λειτουργούν τα data στην SIM1)

Αλλά δεν το έχω δοκιμάσει

Την γλώσσα την επιλέγεις κατά το σετάρισμα στην πρώτη εκκίνηση.

Δεν είναι απαραίτητο ότι θα έχει την official global έκδοση, εξαρτάται από που το έχει παραγγείλει

Αν δεν έχει την official global, μπορεί να την βάλει από εδώ:

http://en.miui.com/download-317.html

ΟΤΑ θα λαμβάνει, αλλά ας μην περιμένει μηνιαία OTA όπως στα Google Nexus. Μέχρι τώρα δεν έχει υπάρξει κανένα OTA στην official Global. Επίσης δεν έχει υπάρξει καμία Global Developer ρομ όπως υπάρχουν εβδομαδιαίως σε άλλες συσκευές xiaomi (πολύ μικρή βάση χρηστών για να κάτσουν να ασχοληθούν)

Καλημέρα και Χρόνια πολλά...

Η official global που δίνεται από πάνω μπαίνει στο κινητό με τον τρόπο που περιγράφεται στο σάιτ της MIUI;;; Μέσω updater λέει και όχι μέσω mi pc suite και ξεκλείδωμα...

ΥΓ. Να απαντήσω λοιπόν μιας και το δοκίμασα...Πέρασα λοιπόν την Global official που δίνει ο φιλος μας Νικος μέσω updater...Όμορφα και ωραία...Μισή ωρίτσα πήρε...Ήμουν με unoficial rom 8.0.7.0.0...

Όλα καλά...Και Ελληνικά πλήρως μέσα και όλα δουλεύουν ρολόι...Βέβαια καλό είναι πάντα να έχουμε ένα μπακ απ στον υπολογιστή και έτοιμες όλες τις εφαρμογές που χρειάζονται σε περίπτωση που κάτι πάει λάθος...

Τώρα ψάχνοντας την συσκευή είδα στο μενού των προγραμματιστών μία επιλογή που λέει "Κατάσταση Ξεκλειδωματος MI" και γράφει "Ξεκλειδωτο"....Στον bootloader αναφέρετε;;;

Edited by Expendable

Καλημέρα και Χρόνια πολλά...

Η official global που δίνεται από πάνω μπαίνει στο κινητό με τον τρόπο που περιγράφεται στο σάιτ της MIUI;;; Μέσω updater λέει και όχι μέσω mi pc suite και ξεκλείδωμα...

Χρόνια πολλά

Το σάιτ λέει για τρεις μεθόδους, η πρώτη εκ των οποίων είναι με το updater.

H δεύτερη μέθοδος είναι μέσω RECOVERY και η τρίτη μέσω FASTBOOT:

http://en.miui.com/a-234.html

Επειδή το πιο πιθανό είναι να έχει κάποια unofficial ROM κάποιου ενδιάμεσου Κινέζου, ας ακολουθήσει την τρίτη μέθοδο.

Sent from my MI MIX using Tapatalk

Χρόνια πολλά

Το σάιτ λέει για τρεις μεθόδους, η πρώτη εκ των οποίων είναι με το updater.

H δεύτερη μέθοδος είναι μέσω RECOVERY και η τρίτη μέσω FASTBOOT:

http://en.miui.com/a-234.html

Επειδή το πιο πιθανό είναι να έχει κάποια unofficial ROM κάποιου ενδιάμεσου Κινέζου, ας ακολουθήσει την τρίτη μέθοδο.

Sent from my MI MIX using Tapatalk

Έκανα τροποποίηση στο παραπάνω ποστ μου...Την πέρασα με την πρώτη μέθοδο ...Αναίμακτα!!!!

...Τώρα ψάχνοντας την συσκευή είδα στο μενού των προγραμματιστών μία επιλογή που λέει "Κατάσταση Ξεκλειδωματος MI" και γράφει "Ξεκλειδωτο"....Στον bootloader αναφέρετε;;;

Αυτό φαντάζομαι δεν έχει επιλογή ενεργοποίησης on/off ε?

Μάλλον σε αυτό που λες αναφέρεται

Μια άλλη άλλη επιλογή "OEM unlocking" δεν την έχει ε?

Αυτό φαντάζομαι δεν έχει επιλογή ενεργοποίησης on/off ε?

Μάλλον σε αυτό που λες αναφέρεται

Μια άλλη άλλη επιλογή "OEM unlocking" δεν την έχει ε?

Όχι δεν έχει επιλογή...Μόνο αναφέρει ότι είναι ξεκλειδωτη η συσκευή...

Άλλη επιλογή δεν βλέπω....

Όχι δεν έχει επιλογή...Μόνο αναφέρει ότι είναι ξεκλειδωτη η συσκευή...

Άλλη επιλογή δεν βλέπω....

Μάλλον σε αυτό αναφέρεται ότι είναι ξεκλείδωτος ο bootloader

Αφού δεν τον ξεκλείδωσες εσύ, ήταν ξεκλείδωτος εξαρχής

Μπορείς να επιβεβαιώσεις την κατάσταση του bootloader με την εντολή fastboot oem device-info

----- προσθήκη μηνύματος 3 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Λογικά θα σου βγάλει τα εξής:

c:\Program Files\ADB platform-tools>fastboot oem device-info

...

(bootloader) Device tampered: false

(bootloader) Device unlocked: true

(bootloader) Device critical unlocked: true

(bootloader) Charger screen enabled: false

(bootloader) Display panel:

OKAY [ 0.078s]

finished. total time: 0.078s

Μάλλον σε αυτό αναφέρεται ότι είναι ξεκλείδωτος ο bootloader

Αφού δεν τον ξεκλείδωσες εσύ, ήταν ξεκλείδωτος εξαρχής

Μπορείς να επιβεβαιώσεις την κατάσταση του bootloader με την εντολή fastboot oem device-info

----- προσθήκη μηνύματος 3 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Λογικά θα σου βγάλει τα εξής:

c:\Program Files\ADB platform-tools>fastboot oem device-info

...

(bootloader) Device tampered: false

(bootloader) Device unlocked: true

(bootloader) Device critical unlocked: true

(bootloader) Charger screen enabled: false

(bootloader) Display panel:

OKAY [ 0.078s]

finished. total time: 0.078s

Θα το δοκιμάσω αργότερα και θα σου πω...

Πάντως η official global stable 8.2.1.0 ,για όσους αναρωτιούνται , υποστηρίζει πλήρως τα Ελληνικά...

Ελεγξε, αν ο bootloader ειναι κλειδωμενος, οπως γραφει πιο πανω, αφου βαλεις το κινητο σε fastboot mode. Παντως ειναι παραξενο, που με unofficial ROM , μπορεσες και δουλεψε ο updater. Σε μενα οχι.

Ελεγξε, αν ο bootloader ειναι κλειδωμενος, οπως γραφει πιο πανω, αφου βαλεις το κινητο σε fastboot mode. Παντως ειναι παραξενο, που με unofficial ROM , μπορεσες και δουλεψε ο updater. Σε μενα οχι.

Το έχω ξανακάνει σε redmi note 3 pro (2 συσκευές) και σε note 4...Γνωρίζοντας τους κινδύνους και είχα έτοιμα τα εργαλεία για φλασαρισμα αν κάτι πήγαινε στραβά...

Απλός κατέβασα την Ρομ σε υπολογιστή και την πέρασα σε φάκελο στο κινητό...

Εμένα μου φαίνεται λίγο λογικό...Εφόσον τα κινεζομαγαζα περνάνε δικές τους ρομ τόσο εύκολα ...να μπορείς να γυρίσεις το ίδιο εύκολα σε offficial....

Και τελικά ο bootloader είναι Ξεκλειδωτος σε αυτή την συσκευή...

Αν τον αφήσω έτσι υπάρχει πρόβλημα...Σκέφτομαι αργότερα να του περάσω την Ελληνική Ρομ (δεν ξέρω πότε)...Γιατί στις official δεν βλέπω μεγάλη κίνηση...Ούτε official global dev δεν έχει...