Jump to content

Επιλογή (πολύ) φθηνού smartphone

lepetitdiavol
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλους!

Όπως λέει και ο τίτλος, ψάχνω για ένα ΠΟΛΥ φθηνό smartphone. Το ταβάνι είναι στο 80άρι συμπεριλαμβανομένων μεταφορικών. Αγορά αυστηρά από Ελλάδα γιατί το κινητό που είχα μέχρι τώρα (Nokia 110 νομίζω) μόλις μας άφησε χρόνους, κι είπα ν'αναβαθμιστώ εισερχόμενος στον κόσμο των smartphones. Εντελώς πληροφοριακά, αρκετά παλιότερα είχα ένα αρχαίο ZTE Blade κι ένα επίσης αρχαίο huawei (8650 νομίζω) τα οποία κράτησαν αρκετά μπορώ να πω.

Προφανώς και δεν αναζητώ τεράστιες επιδόσεις από κινητά σε τέτοιο budget, το μόνο που θα'θελα είναι προφανώς να μην αρχίζει να χαλάει ώστε να μπαίνω στην άκρως κουραστική διαδικασία στείλε πίσω-να δούμε τι έχει-ξαναπάρτο-ξαναχάλασε και πάλι απ'την αρχή, και δευτερευόντως μεγάλη και ευκρινή (και στον ήλιο) οθόνη, ώστε να χρησιμοποιηθεί ει δυνατόν και ως GPS.

Κατά τ'άλλα, παιχνίδια δεν παίζω, δεν καίγομαι στα social media όλη μέρα, κανα-δυο εφαρμογές να χρησιμοποιήσω και browsing, οπότε δεν νομίζω πως είμαι απ'τους απαιτητικούς χρήστες. Παρ'όλα αυτά, σαφέστατα θα εκτιμούσα την έλλειψη κολλημάτων και υπερθέρμανσης, όπως είχαν τα παλιότερα smartphones που είχα, που με την παραμικρή πλοήγηση στο ίντερνετ η μπαταρία άντεχε μια ώρα και στο κινητό έψηνες λουκάνικα!

Αυτή την στιγμή, με ένα ψαξιματάκι έχω στα υπ'όψιν τα εξής:

Blackview A8

HomTom HT7

Cubot Rainbow

Alcatel Pixi 4 (5)

Huawei Honor Y5 (αν κι έχω την εντύπωση πως στον υπόλοιπο κόσμο το λένε Ascend!)

χωρίς φυσικά ν'αποκλείω κάποια άλλη, καλύτερη πρόταση.

Να σημειώσω, τέλος, πως αρχικά για κάποιο φθηνό Lumia σκεφτόμουν αλλά με την απόσυρσή τους (απ'ότι ακούγεται) και λόγω του χαμηλότατου budget, μάλλον θα'μαι καλύτερα με android (συν προφανώς και την πληθώρα εφαρμογών για android, έναντι της λεγόμενης λειψυδρίας των Windows).

Ευχαριστώ προκαταβολικά για οποιαδήποτε απάντηση και σχωράτε με για το... "σεντόνι"!

μην καταληξεις με ενα underpowered κινητο που θα σου σπαει τ@@

αποκλειεις εντελως απο κινα? αν οχι δες

http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?t=442824

μην καταληξεις με ενα underpowered κινητο που θα σου σπαει τ@@

αποκλειεις εντελως απο κινα? αν οχι δες

http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?t=442824

Υποθέτω πως με την χαλαρή χρήση για την οποία προορίζεται το υποψήφιο κινητό δεν θα με προβληματίσει ώστε να το νιώσω πραγματικά underpowered. Υποθέτω βεβαίως... Για Κίνα το αποκλείω και λόγω εργασίας που χρειάζομαι κάτι όσο το δυνατόν συντομότερα αλλά και λόγω έστω κάποιος υποτυπώδους εγγύησης με κάποιο μαγαζί εντός Ελλάδος.

Είναι όλες οι συσκευές που ανέφερα τόσο άσχημες;

Παραθέτω λινκ απο σιτε, αν δεν επιτρέπεται ας σβηστεί

http://youhou.gr/X5-Pro-Black

5 ευρω παραπανω απο το budget και υποθετω πως θα υπαρχει μαγαζι youhou κοντα σου για να το παραλαβεις. Το καλυτερο που βρηκα κοντα στο budget σου.

Πιστεύω, για την χρήση που θέλεις, η καλύτερη επιλογή σε αυτά τα λεφτά, είναι το Lumia 550.

edit: Συγνώμη, τώρα είδα ότι δεν ενδιαφέρεσαι για windows κινητό.

Edited by kratous

http://www.skroutz.gr/s/9259167/Ulefone-U007-8GB.html

----- προσθήκη μηνύματος 95 δευτ. μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Παραθέτω λινκ απο σιτε, αν δεν επιτρέπεται ας σβηστεί

http://youhou.gr/X5-Pro-Black

5 ευρω παραπανω απο το budget και υποθετω πως θα υπαρχει μαγαζι youhou κοντα σου για να το παραλαβεις. Το καλυτερο που βρηκα κοντα στο budget σου.

Συγγνώμη, αλλά γιατί να υπάρχει κατάστημα κοντά του;

Oukitel C3

Blackview A8

Το Α8 πιο στιβαρή κατασκευή.

Μη κοιτάς για μενα HomTom... (σκοτεινή οθόνη, κατανάλωση μπαταρίας που κυρίως οφείλεται στο Notification Led, "χαμηλό" ηχείο)

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Honda SH150i

Kymco GTi-300i

Kymco Xciting 400i

Kymco K-XCT 300i

Sym Symphony SR-50

Συγγνώμη, αλλά γιατί να υπάρχει κατάστημα κοντά του;

Το μπέρδεψα με το κατάστημα you.gr, just a misunderstanding.

http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?t=443110&utm_source=dlvr.it&utm_medium=facebook

Καλή περίπτωση για φτηνό smartphone, το έχω πάρει στην σύζυγο. Αξιόπιστο, αποτελεσματικό, μεγάλη μπαταρία.

Stay alive, keep riding

Nokia 7110 > Sony Er. Z1010 > Nokia N95 > Nokia 701 > iNew V3 > LG V10 > 1+ 8 pro

Χάρης

Ευχαριστώ για τις προτάσεις παιδιά, θα τα κοιτάξω όλα! Για το Doogee X5 pro βλέπω ακούγονται πολύ καλά πράγματα, είναι όντως τόσο καλό;

Κατά τ'άλλα, το budget ανέβηκε γύρω στο 100άρι, οπότε μάλλον πάμε για κάτι καλύτερο. Και κάπου εκεί έρχομαι να ρωτήσω και κάτι ακόμα. Αξίζει να κοιτάξω για μεταχειρισμένο ή παραείναι "λαχείο" και να προτιμήσω κάτι καινούριο; Αυτή την στιγμή ανέστησα ένα αρχαίο blade που κουτσοδουλεύει ακόμα αλλά κι αυτό δεν είναι για πολλά οπότε η αγορά από εξωτερικό δεν υφίσταται ως λύση.

Και πάλι ευχαριστώ! :)

Οκ, ας το αποφύγω τότε καλύτερα το μεταχειρισμένο, δεν βρίσκομαι Αθήνα-Θεσ/νίκη που υπάρχουν οι περισσότερες επιλογές. Απ'αυτά που είδα πάντως, το Oukitel U7 Plus φαίνεται άψογο. Μάλλον για 'κει πάω.

! Για το Doogee X5 pro βλέπω ακούγονται πολύ καλά πράγματα, είναι όντως τόσο καλό;

ένα αρχαίο blade που κουτσοδουλεύει ακόμα αλλά κι αυτό δεν είναι για πολλά οπότε η αγορά από εξωτερικό δεν υφίσταται ως λύση.

Και πάλι ευχαριστώ! :)

εχουμε 3 στην οικογενεια και ολοι κανουν την δουλεια τους χωρις κολληματα / καλη μπαταρια / καλη φωτο για δεδομενα αντροιντ αγορασμένα ελλαδα με 2 ρονια υποστηριξη. Εγω τα πηρα στα 130 πριν 1 χρονο, τωρα είναι χωμα οι τιμες.

συζυγος ηθελε πιο γρηγορο / κορη ηθελε να κυνηγαει ποκεμον / ξαδελφη για σοσιαλ μηντια παιχνιδακια

Το μαξ που ειπανε παραπανω φαινεται πιο καλο στα χαρτια, λογω μπαταριας και θηκης

Εγω εχω ΛΟΥΜΙΑ640

Edited by ELTASSOS

Το Ulefone U007 το αγόρασα για γνωστό. Δεν άκουσα κάποιο παράπονο απο τον Αύγουστο. Τίμιο κινητό.

Θα συμφωνήσω, πολύ τίμια επογη και Ίσως την καλύτερη κάμερα σε αυτά τα χρήματα. Το ζήτημα είναι που θα το βρούμε Γιατί και εγώ το ψάχνω και είναι out of stock στα γνωστά κινεζομάγαζα. Μόνο aliexpress το έχω βρει.

Sent from my Huawei Mate S using Tapatalk

The day is my enemy, the night my friend

Δες και το Cubot Note S. Ιδιαίτερα δοκιμασμένη συσκευή με πολλά reviews και εδώ στο forum και στο skroutz. Υπάρχει και ελληνική αντιπροσωπία της Cubot στην Ελλαδα που είναι ιδιαίτερα σημαντικό.

Επίσης έχει το πλεονέκτημα των 2gb RAM και 16gb αποθηκευτικό. Στα 95€ περίπου...