katergaris1979 Δημ. April 13, 2010 Κοινοποίηση Δημ. April 13, 2010 Γιατί να θέλει να το σταματήσει, πιστέυω πως η εναλλακτική πραγματικότητα είναι η λύση των προβλημάτων τους, για αυτό το πνεύμα της τζουλιετ είπε ότι ο τζακ τα κατάφερε αλλιώς θα έλεγε τα σκ@τωσε :lol: Μα λύση είναι αυτή; Ο Κέιτ φυγάς. Ο Λοκ ανάπηρος πάλι. Η Σαν έγκυος και πυροβολιμένη... Για κάποιους ίσως να είναι καλύτερα, για άλλους όμως όχι. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
stroggoff Δημ. April 13, 2010 Κοινοποίηση Δημ. April 13, 2010 Η Κέιτ φυγάς. Αν θυμάμαι καλά, λέει ότι είναι αθώα. Επίσης δεν έχουμε δει το τέλος της ιστορίας της δεδομένης της συνάντησής της με τον Sawyer. Ο Λοκ ανάπηρος πάλι. Όμως είναι ok με αυτό. Επίσης έχει την Helen (την οποία παντρεύεται), έχει καλές σχέσεις με τον πατέρα του και έχει και την κάρτα του γιατρού καβάντζα που 99% παρακάτω θα χρησιμοποιήσει. Η Σαν έγκυος και πυροβολημένη Νομίζω ότι και η ιστορία της Sun δεν έχει τελειώσει. Πάντως σε αυτή την εκδοχή ο Jin έχει γλιτώσει τη δουλειά του μαφιόζου για χάρη του πατέρα της και η Σαν ποτέ δεν σκέφτηκε να χωρίσει με τον Jin (δεν παντρεύτηκαν μεν, αλλά είναι και στα ... ντουζένια τους δε). Παράθεση patch για ελληνικούς υπότιτλους σε: Monkey Island 1 (Special Edition & VGA CD Beta II), Indiana Jones 3 και LOOM, Grim Fandango Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
hostolis Δημ. April 13, 2010 Κοινοποίηση Δημ. April 13, 2010 Όμως είναι ok με αυτό. Επίσης έχει την Helen (την οποία παντρεύεται), έχει καλές σχέσεις με τον πατέρα του και έχει και την κάρτα του γιατρού καβάντζα που 99% παρακάτω θα χρησιμοποιήσει. Στο τέλος του locke-centric επεισόδιο, την σκίζει την κάρτα και την πετάει... (τουλ. έτσι θυμάμαι) Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
stroggoff Δημ. April 13, 2010 Κοινοποίηση Δημ. April 13, 2010 Στο τέλος του locke-centric επεισόδιο, την σκίζει την κάρτα και την πετάει... (τουλ. έτσι θυμάμαι) Δεν το θυμόμουν αυτό. Αλλά έχεις δίκιο. Τη σχίζει η Helen μπροστά του.. Παράθεση patch για ελληνικούς υπότιτλους σε: Monkey Island 1 (Special Edition & VGA CD Beta II), Indiana Jones 3 και LOOM, Grim Fandango Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
soka Δημ. April 13, 2010 Κοινοποίηση Δημ. April 13, 2010 (edited) Παιδια τι ωρα ελλαδος προβαλλονται τα επεισοδια? Τωρα που ξημερωνει δε παιζει το επεισοδιο? Αντε να το δουμε, καθε ενα αξιζει πολυ απο δω κ μπρος Αυτοι οι κορεατες ειναι οι πιο αδιαφοροι χαρακτηρες. Ενταξει τον Τζιν το συμπαθεις βαρια κ τη Σαν (με το σεναριο που τους υποστηριζει δε γινεται αλλιως) αλλα τα επεισοδια τους δεν εχουν ενδιαφερον. Edited April 13, 2010 by soka Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
doganos Δημ. April 13, 2010 Κοινοποίηση Δημ. April 13, 2010 Νομιζω 4-5 τα ξημερωματα... αντε 6 το πολυ... Παράθεση Samsung S21 Ultra Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
just_a_comment Δημ. April 13, 2010 Κοινοποίηση Δημ. April 13, 2010 (edited) Τι character-centric θα ναι το σημερινο? (κάπου πήρε το μάτι μου έναν τίτλο everybody loves Hugo ισχύει ή κανω λάθος? Υπάρχει ανάκαμψη στα 2 τελευταία και μου επανέρχεται ο ενθουσιασμός...νομίζω οτι μετά από πολύ καιρό (πρώτη φορά για τη φετινή σεζόν) θα ξενυχτήσω για να το δω...ζεστό ζεστό! Edited April 13, 2010 by just_a_comment Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
soka Δημ. April 13, 2010 Κοινοποίηση Δημ. April 13, 2010 Ειναι για τον ευτραφη κυριο Χιουγκο το επεισοδιο κ παιζει να ναι το τελευταιο με κεντρικο ηρωα το Χιουγκο Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
katergaris1979 Δημ. April 13, 2010 Κοινοποίηση Δημ. April 13, 2010 Αν θυμάμαι καλά, λέει ότι είναι αθώα. Επίσης δεν έχουμε δει το τέλος της ιστορίας της δεδομένης της συνάντησής της με τον Sawyer. Όμως είναι ok με αυτό. Επίσης έχει την Helen (την οποία παντρεύεται), έχει καλές σχέσεις με τον πατέρα του και έχει και την κάρτα του γιατρού καβάντζα που 99% παρακάτω θα χρησιμοποιήσει. Νομίζω ότι και η ιστορία της Sun δεν έχει τελειώσει. Πάντως σε αυτή την εκδοχή ο Jin έχει γλιτώσει τη δουλειά του μαφιόζου για χάρη του πατέρα της και η Σαν ποτέ δεν σκέφτηκε να χωρίσει με τον Jin (δεν παντρεύτηκαν μεν, αλλά είναι και στα ... ντουζένια τους δε). Εντάξει οκ, δεν έχουν τελειώσει οι ιστορίες τους, αλλά για την ώρα δε θα λέγαμε ότι είναι και ιδανικά τα πράγματα γι' αυτούς. Το τί θα γίνει (κι αν θα πάνε προς το καλύτερο ή προς το χειρότερο) δεν το ξέρουμε ακόμα. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
THEO_LEGEND Δημ. April 13, 2010 Κοινοποίηση Δημ. April 13, 2010 Τι character-centric θα ναι το σημερινο? (κάπου πήρε το μάτι μου έναν τίτλο everybody loves Hugo ισχύει ή κανω λάθος? Υπάρχει ανάκαμψη στα 2 τελευταία και μου επανέρχεται ο ενθουσιασμός...νομίζω οτι μετά από πολύ καιρό (πρώτη φορά για τη φετινή σεζόν) θα ξενυχτήσω για να το δω...ζεστό ζεστό! Genika τιτλους επεισοδιων μπορεις να δεις εδω Το 15ο επεισοδιο απ οτι βλεπω θα μας πει για τους 2 ασπρομαυρους :D Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] ΤΗΕΟ in normal mode Με εκνευρίζουν οι "στόκοι" Μετά το " Slide Τo Unlock " δεν υπάρχει επιστροφή Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
captum Δημ. April 14, 2010 Κοινοποίηση Δημ. April 14, 2010 Moυ άρεσε! Καταρχήν, μάθαμε επιτέλους τι είναι οι ψίθυροι! :p Kατά τα άλλα, η παράλληλη πραγματικότητα δείχνει να μπαίνει στην τελική ευθεία μετά τις παρεμβάσεις του Desmond. Xάρηκα πολύ την επιστροφή της Libby... Aυτά ως πρώτη εντύπωση. Να δούμε από την άλλη βδομάδα τι λογική θα ακολουθήσουν. Πιθανόν, έτσι όπως έχει γίνει η ιστορία τα flash-sideways να αφορούν πολλούς χαρακτήρες μαζί. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
just_a_comment Δημ. April 14, 2010 Κοινοποίηση Δημ. April 14, 2010 (edited) Genika τιτλους επεισοδιων μπορεις να δεις εδω Το 15ο επεισοδιο απ οτι βλεπω θα μας πει για τους 2 ασπρομαυρους :D Και το 5ο επεισόδιο από τώρα λέγεται "The End" φυσικά...5 επεισόδια μένουν!!:w00t: Για το σημερινό (χτεσινό) εχω να πω ότι μου άρεσε γενικά. Εξακολουθεί βέβαια να μ' ενοχλεί αυτό το πολύ απότομο closure που δίνουν σε μερικά πράγματα κυρίως με την Ιλάνα που είχε την τύχη του Αρζτ, που τη μια στιγμή είναι εκεί και την άλλη...πουφ! αναρωτιέμαι αν αυτό ήταν το αρχικό σχέδιο για τον εν λόγω χαρακτήρα, γιατί από την περσινή σεζόν μας την παρουσίαζαν όλο μυστήριο και περιμέναμε να μάθουμε περισσότερα γι'αυτήν - μα νομίζω οτι ήταν και main cast member φετος, κάνω λάθος?? Πως την αφάνισαν έτσι απότομα ?? Το άλλο μυστήριο που λύθηκε λίγο αδέξια ήταν με τους ψιθύρους...ΟΚ, ήταν η επικρατέστερη θεωρία έτσι κι αλλιώς και κανείς δεν επρόκειτο να εκπλαγεί με την απάντηση αφού όλοι κάτι τέτοιο περιμέναμε, αλλά και πάλι, θα μπορούσαν να το χουν δέσει λίγο καλύτερα με το σενάριο, να υπάρξει ένα κάποιο μυστήριο, ένα climax βρε αδερφέ, όχι έτσι ψυχρά "τώρα που το σκέφτομαι η λύση είναι so-and-so" "ναι ναι δικιο εχεις" και τέλος ! Σε cliffhanger μένει η τύχη του Desmond και του alternative universe Λοκ (πιστεύω ο Ντες το κανε [α] για να του προκαλέσει τις μνήμες μέσω near-death experience ή [β] για να αποτρέψει κάτι από το να πάει στραβά εξ'αιτίας του, όπως στράβωσε το πράγμα εξαιτίας του - εν μέρει τουλάχιστον- στο original timeline) Edit: PS1: Νομίζω οτι ενισχύεται η θεωρία ότι το ξανθό παιδάκι που είχε δει ο Λοκ όταν σκεφτόταν να σκοτώσει το Σώγερ ήταν ο Τζέικομπ μικρός αυτή τη φορά είδε ένα μελαχρινό παιδάκι, που πρέπει να ταν ο ΜΙΒ μικρός και ίσως το ότι είδε αυτόν - και όχι το ξανθό παιδάκι - τον έκανε να προχωρήσει στο να σπρώξει το Ντες μεσα στο πηγάδι. Υποθέτω οτι το όλο "παιχνίδι" ξεκίνησε με αυτά τα δυο παιδάκια, που ίσως κιόλας ήταν αδέρφια PS2 Πολύ love-story-oriented είναι τώρα τελευταία...το μόνο που δεν έχουμε δει ακόμα είναι με ποιόν θα καταλήξει η Κείτ στο alt. timeline...λόγικα με όποιον καταλήξει, αυτός θα ναι και το..."κάρμα" της, μπορούν να παίξουν και στοιχήματα αν θέλετε :p Να πω το Σώγιερ? μαλλον ε? Edited April 14, 2010 by just_a_comment PS Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mplip Δημ. April 14, 2010 Κοινοποίηση Δημ. April 14, 2010 ωραια, το πανε λοιπον οτι υπαρχουν οντως 2 συμπαντα οπου το παραλληλο που βλεπουμε φετος ειναι και το τελικο που δημιουργηθηκε μετα την βομβα και κανεις δε θυμαται εκτος.... Της Λιμπυ , του χιουγκο και του Ντεσμοντ που ειναι ο μονος που μπορει να πηγαινει και στα 2 πανω κατω Ηλιθια εξηγηση, μπλεκει τα παντα, μπλεκει τον καπνο, τον Τζεικομπ, μπλεκει σκουληκοτροπες με καλο και κακο και καθε τεταρτη πρωι νιωθω ανακουφισμενος που η καλυτερη σειρα τοτε, πλεον ειναι μια πατατα και μιση και τελειωνει. Γιατι ειπαμε , δε θα μας κανουν και οτι γουσταρουν οι σεναριογραφοι στο βωμο του (ατυχους...) hype Παράθεση :X Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
soka Δημ. April 14, 2010 Κοινοποίηση Δημ. April 14, 2010 Ειχε 2 μεγαλες εκπληξεις το επεισοδιο κ ηταν πολυ καλο. 5 προβολες ακομα κ τρελαινομαι. Δεν ειμαι για συνεχειες σιριαλ, αυτο καταλαβα. Ειχα δει τις 4 σεζον μαζι κ τωρα μου κακαφαινεται που τα βλεπω ενα ενα. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
just_a_comment Δημ. April 14, 2010 Κοινοποίηση Δημ. April 14, 2010 ωραια, το πανε λοιπον οτι υπαρχουν οντως 2 συμπαντα οπου το παραλληλο που βλεπουμε φετος ειναι και το τελικο που δημιουργηθηκε μετα την βομβα και κανεις δε θυμαται εκτος.... Της Λιμπυ , του χιουγκο και του Ντεσμοντ που ειναι ο μονος που μπορει να πηγαινει και στα 2 πανω κατω στην πορεία όλοι θα το "θυμηθούν" (λογικά δεν είναι σωστός ο όρος αφού αυτοί δεν το χουν ζήσει ποτέ, απλά έχουν "flashes" από το alternative γι'αυτούς/original για μας universe) πρώτος ο Τσάρλυ και μαλλον ταυτόχρονα ο Φάραντει και η Λίμπι, μετά ο Ντέσμοντ, μετά ο Χιούγκο, μετά ο Λοκ και πάει λέγοντας... Πάντως αν δεν ενωθούν με κάποιο τρόπο τα δύο σύμπαντα, σ'αυτό που βλέπουμε ως alternative το μόνο που κυριαρχεί ειναι οι "καρμικοί" έρωτες...τόσο που μου φαίνεται ότι στην τελευταία σκηνή θα δούμε ν' ανεβαίνουν στα σκαλιά της εκκλησίας το Φάραντει με τη Σαρλοτ, το Ντεσμοντ με την Πέννυ, τον Τσάρλι με την Κλερ, το Λοκ με τη Χέλεν, το Τζιν με τη Σαν, το Χιουγκο με τη Λιμπι, το Σαγιντ με τη Νάντια (αν βγει απ τη μέση ο αδερφός του), το Τζακ και το Σώγιερ με την Τζουλιετ και την Κέιτ (το ποιος με ποια παιζεται ακόμα) και όποιο άλλο ζευγάρι μου διαφεύγει και θα τελειώσουν όλα σαν ελληνική ταινία της Φίνος φιλμ! (για να μη σας πω θα τραγουδάνε και το "έλα να πάμε στο νησί η μάνα σου εγώ κι εσύ" στο γλέντι των γάμων τους :p) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
katergaris1979 Δημ. April 14, 2010 Κοινοποίηση Δημ. April 14, 2010 (για να μη σας πω θα τραγουδάνε και το "έλα να πάμε στο νησί η μάνα σου εγώ κι εσύ" στο γλέντι των γάμων τους :p) :lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol: Έγραψες! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
stroggoff Δημ. April 14, 2010 Κοινοποίηση Δημ. April 14, 2010 Νομίζω ότι συνολικά μου άρεσε το επεισόδιο, αν και είχε κάποιες (χοντρές) κακές σκηνές. Αλλά ήταν επεισόδιο Hurley και αυτό μέτρησε υπέρ του. Στα θετικά: + Είχαμε επιστροφή της Libby (επιτέλους!), και ο ρόλος της ήταν καλός. (η ηθοποιός κάνει πολύ καλή δουλειά εδώ κατά τη γνώμη μου). + Ο Desmond δραστηριοποιείται στο sideways σύμπαν και μαθαίνουμε περισσότερα για το τι θέλει να πετύχει. (Αν και δεν καταλαβαίνω αν το τελευταίο με το Locke ήταν μέρος του αρχικού του σχεδίου ή ήταν αντίδραση της στιγμής επειδή στο sideways o Locke (από όσο γνωρίζει αυτός) τον σκότωσε. + Αρκετά καλή/ενδιαφέρουσα η ιστορία του Hurley στο sideways. + Περίεργη η εξέλιξη με τον Desmond στο νησί να πέφτει στο πηγάδι. Σκοτώθηκε; Ζει; Αν σκοτώθηκε πάντως θα μπει αναδρομικά στα αρνητικά του επεισοδίου. Τόσος ντόρος για το ρόλο του στο νησι και τελικά να καταλήγει σε ένα πηγάδι μέσα σε ενάμισο επεισόδιο (και ούτε μισή μέρα σε χρόνο της σειράς). + Ενδιαφέροντα cameo. Ο γιατρός Chang και ο γιατρός στο ψυχιατρείο. Ήταν και ο Dave στο επεισόδιο ή ο παλιος φίλος του Hurley με τους αριθμούς; Γιατί δε θυμάμαι τις φάτσες τους. + Καλό wtf φινάλε. Στα (χοντρά) αρνητικά: - Η Ιλάνα. Είχα αρχίσει να συμπαθώ αυτό το χαρακτήρα (ίσως τον μόνο από τους "νέους" που συμπαθούσα). Και κατά την κλασσική τακτική τους τελευταία, την ξεπάστρεψαν με συνοπτικές διαδικασίες αφήνοντας στον αέρα το flashback της και το γενικότερο ρόλο της. Πάντως η σκηνή μου έβγαλε πολύ γέλιο. Δεν ήξερα τι θα συμβεί, αλλά έτσι όπως κουμάνταρε την τσάντα είχα αρχίσει ήδη να μετράω αντίστροφα για το μπουμ. - Η απάντηση για τους ψιθύρους. Είναι από τις απαντήσεις που φυσικά έχουν συζητηθεί τόσα χρόνια, και ίσως ήταν καλύτερο να αποκαλυφθούν νωρίτερα (η σκηνή παίζει πολύ αστεία πλέον. Σαν να γυρνάει ο Hugo στους θεατές και να λέει, "δηλαδή παιδιά, οι ψίθυροι τόσο καιρό ήταν οι βασανισμένες ψυχές στο νησί". Τέσπα, το πρόβλημα μου με τη λύση αυτή είναι 1) ότι πάλι έχω την εντύπωση ότι ενώ είναι γενική εξήγηση, ΔΕΝ κολλάει με όλες τις περιπτώσεις όπου έχουμε ακούσει τους ψιθύρους και 2) βάζει στον αχταρμά του νησιού και το "purgatory" ή λίμπο. Λέτε στο τέλος η απάντηση να είναι: "Δεν ήταν τίποτα από όσα σκεφτόσασταν... ήταν ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ!!! Lulz! - Λίγος χαμός από νέες απορίες. Ακόμα δεν μπορώ να καταλάβω τον συγχρονισμό μεταξύ των δύο συμπάντων. Ο Desmond του 2004 στο sideways έχει συγχρονιστεί με αυτόν του 2007 στο original? Και στους υπόλοιπους συμβαίνει το ίδιο (και γιατί; ). Και η Libby πως μαθαίνει για το sideways αρχικά; Επειδή είναι wacko ή επειδή έχει σκοτωθεί στο original (αλλά εκεί αυτή είχε σκοτωθεί 1-2 μήνες μετά την πτήση). Αυτά έχω... Παράθεση patch για ελληνικούς υπότιτλους σε: Monkey Island 1 (Special Edition & VGA CD Beta II), Indiana Jones 3 και LOOM, Grim Fandango Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
captum Δημ. April 14, 2010 Κοινοποίηση Δημ. April 14, 2010 - Λίγος χαμός από νέες απορίες. Ακόμα δεν μπορώ να καταλάβω τον συγχρονισμό μεταξύ των δύο συμπάντων. Ο Desmond του 2004 στο sideways έχει συγχρονιστεί με αυτόν του 2007 στο original? Και στους υπόλοιπους συμβαίνει το ίδιο (και γιατί; ). Και η Libby πως μαθαίνει για το sideways αρχικά; Επειδή είναι wacko ή επειδή έχει σκοτωθεί στο original (αλλά εκεί αυτή είχε σκοτωθεί 1-2 μήνες μετά την πτήση). Εδώ ίσως να κολλάει ο υπέρηχος της Claire, που στο επεισόδιο εκείνο με την Kate φαινόταν να έχει ημ/νία Οκτώβριο του 2004 (ενώ είχε γίνει λίγο μετά την προσγείωση της πτήσης 815)... Από την άλλη μπορεί να είναι απλώς ένα χοντρό λάθος... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
stroggoff Δημ. April 14, 2010 Κοινοποίηση Δημ. April 14, 2010 ^^^ Ενδιαφέρον. Δεν είχα δώσει σημασία γιατί νόμιζα ότι ήταν κάτι που τους ξέφυγε. Παράθεση patch για ελληνικούς υπότιτλους σε: Monkey Island 1 (Special Edition & VGA CD Beta II), Indiana Jones 3 και LOOM, Grim Fandango Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
just_a_comment Δημ. April 14, 2010 Κοινοποίηση Δημ. April 14, 2010 Λοιπόν, αυτό ήθελα να το κάνω εδώ και καιρό - και κρατιόμουνα να μην πέσω σε τόσο "κάψιμο" - αλλά μια και σχεδόν φτάσαμε στο τέλος είναι η τελευταία μου ευκαιρία: θέλω να ζωγραφίσω τα timelines όπως τα αντιλαμβάνομαι για να εξηγήσω καλύτερα πως τα βλέπω εγώ και για να δώσω αφορμή για περισσότερες συζητήσεις/ speculations της "τελικής ευθείας". Ιδού λοιπόν: http://img15.imageshack.us/img15/2613/losttimelines.jpg Υπόμνημα: 1: Προϊστορία του νησιού (Αιγύπτιοι, donkey wheel, μικρός Τζέικομπ, μκρός MIB, αρχή "παιχνιδιού" Blackie/MIB, Black Rock) 1-2: Original ακολουθία γεγονότων από την άφιξη της Ντάρμα στο νησί μέχρι την πτώση της 815 (χτίζεται το hatch, γίνονται τα πειράματα με τις αρκούδες, γίνεται το Purge, οι "άλλοι" έχουν προβλήματα με τις εγκύους, έρχεται η Τζουλιετ, ναυαγεί ο Ντεσμοντ στο νησί, πατάει το κουμπι μεχρι τη μέρα που δεν το πατάει) και εκτός νησιού βέβαια (μικρός Τζακ με daddy issues, Κειτ σκοτωνει πατριο, Sawyer ψάχνει "Sawyer", Locke μενει αναπηρος...κλπ κλπ) Και όλους τους επισκέπτεται ο Τζέικομπ 2: 815 πέφτει στο νησί 3 (πράσινη γραμμή): κυλάνε τα γεγονότα στο νησί χωρίς αναταραχές στο χρόνο (γνωρίζονται, βρίσκουν το hatch, βρίσκονται με τους tailies, κοντράρονται με τους "others", φτάνει το Freighter και το ελικοπτερο της Ναόμι στο νησί, φεύγουν οι Ο6 και ο Μπεν γυρίζει τον τροχό. 4 (μωβ γραμμη-συννεφάκι): με το που γυρνάει ο Μπεν τον τροχό αποσυντονίζεται ο χρόνος του νησιού και αρχίζουν τα time skippings, αποτέλεσμα αυτών των "χρονοπηδημάτων" είναι οι γραμμούλες με τον αριθμό 5 5: πολύ σύντομες στιγμές της timeline (δεν ειναι μονο 2 είναι και μερικές ακόμα) που "αλλοιώνονται" λόγω των timetravellers πχ. εκεί που ειναι ο Λοκ τραυματισμένος και έρχεται να τον βρει ο Ρίτσαρντ, εκεί που οι timetravellers λένε στους others να θάψουν το Jughead μέχρι που ο Λοκ ξαναγυρνάει τον τροχό και οι timetravellers σταθεροποιούνται στο σημείο 6b (εποχή της Ντάρμα) για 3 χρόνια 6a: Oι Ο6 ζουν κανονικά τις ζωές τους εκτός νησιού από το 2005 μέχρι το 2008. (Τα ίδια 3 χρόνια που οι υπόλοιποιβρίσκονται στο 6b) 7: 2008: Πέφτει η Ατζίρα στο νησί και στο 7a μένουν Σαν, Μπεν, Λιπίδης και ομάδα Ιλάνα ενώ στο 7b (Ντάρμα, πριν το incident) "προσγειώνονται" οι Τζακ, Κειτ, Χέρλι και Σαγιντ. Καλά μέχρι εδώ. Νομίζω όλοι συμφωνούμε ετσι? Στο 8 έχουμε το "incident" οι Losties προσπαθούν ν' ανατινάξουν τη βόμβα και... (εδώ αρχίζει το debatable part) μάλλον τα καταφέρνουν αλλά ταυτόχρονα "εκτοξεύονται" πίσω (μπρος) στο χρόνο που έπρεπε να βρίσκονται κανονικά δηλαδή στη ροζ γραμμή (9) με τη βόμβα στα χέρια τους να μην έχει σκάσει αλλά με ένα περίεργο ηλεκτρομαγνητικό effect να "περιβάλλει" το νησί. Στο σημείο 10 γεννιέται η δεύτερη φάση ή alternative timeline. Τα ερωτήματα/πιθανές θεωρίες στο σημείο αυτό αφορουν 2 πράγματα: Αν η γέννηση του αλτέρνατιβ τάιμλάιν οδήγησε στο να "σβηστει" το ορίτζιναλ τάιμλάιν (όπως δείχνει η φάση Β) που σημαίνει οτι δεν έχουμε 2 παράλληλα τάιμλάιν αλλά ένα "διορθωμένο" τάιμλάιν όπου το μόνο που απομένει από το παλιό είναι το "ίχνος"/ το "φάντασμά του" που ζει μέσα στις αναμνήσεις των ηρώων στο αλτ. τάιμλάιν και στην περίπτωση αυτή η κατάσταση των αρχικών ηρώων που ζουν στο 2008-2009 (ροζ γραμμή) μας είναι άγνωστη (είναι σα να χει σβηστεί και το δικό τους παρελθόν? μήπως έχουν "εκτοξευτεί" σ' αυτό το νέο τάιμλάιν και το παρελθόν τους δεν υπάρχει πια? Ενώ δηλαδή αυτοί είναι εγκλωβισμένοι στο νησί, κάπου στον έξω κόσμο υπάρχουν οι αλτέρνατιβ εαυτοί τους?). Σε μια εναλλακτική θεωρία (που είναι και η επικρατέστερη), τα δύο τάιμλάιν απλώς συνυπάρχουν παράλληλα, δηλαδή στο ένα σύμπαν συμβαίνουν τα γεγονότα της γραμμής 8-2 (βλ Φάση Α: στο 2 πέφτει η 815) και στο άλλο σύμπαν, παράλληλα, συμβαίνουν τα γεγονότα της γραμμής 10-11 (βλ. Φάση Β: στο 11 η 815 προσγειώνεται στο LAX) . Από το 11 και περα αρχίζουν τα γεγονότα που βλέπουμε φέτος στα flash-sideways και μένει να δούμε τι θα συμβεί στο σημείο με τα ερωτηματικά και αν με κάποιο τρόπο θα συναντηθούν τα τάιμλάιν... Σόρρυ για το γιγαντιαίο ποστ!:O Απλά έχω ορεξούλα για να συζητήσουμε τις τελευταιες θεωρίες πριν το φιναλε... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
stroggoff Δημ. April 15, 2010 Κοινοποίηση Δημ. April 15, 2010 (edited) Χαρά στο κουράγιο σου just_a_comment :) Ενδιαφέρον το σχέδιο με τα timelines. Εγώ είμαι ακόμα της άποψης ότι ισχύει το Whatever Happened Happened, αν και δεν είμαι σίγουρος ότι έχει πια νόημα το αν ισχύει ή όχι για το υπολειπόμενο σενάριο. Εν συντομία πάντως εξηγώ ότι (αυτό που νομίζω είναι πως) υπάρχει ένας τρόπος που έγιναν τα πράγματα. Τελικά όμως, αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα και ένα timeline με τη στενή έννοια (αυτή η τροποποίηση είναι νέο φρούτο, δώρο της 6ης season). Δηλαδή δεν υπήρξε πρώτη και δεύτερη φορά που έγιναν τα γεγονότα. Έγιναν όλα μια φορά και για πρώτη φορά. Το 195x, πάντα (= μια φορά, για πρώτη φορά) είχε εμφανιστεί ένας Locke από το πουθενά που έδωσε μια πυξίδα στο Richard, και το 197x πάντα κάποιοι Losties μπήκαν στην Dharma και μερικά χρόνια αργότερα έγινε το συμβάν (incident) με τη βόμβα. Το 1977. Η Eloise σκότωσε κάποιον που έλεγε που είναι ο γιος της και πήρε το ημερολόγιο του. Λίγο αργότερα η έκρηξη της βόμβας οδήγησε στο διχασμό (διακλάδωση) του timeline σε δύο. Το πρώτο όπως το ξέρουμε εμείς, και το δεύτερο το sideways που βλέπουμε τώρα. Έτσι ενώ μέχρι το 1977 υπήρχε μια ενιαία εκδοχή των πραγμάτων, από το 1977 και μετά δημιουργήθηκαν δύο εκδοχές που άρχισαν να διαφοροποιούνται. Και σύμφωνα με αυτή τη λογική στο sideways ισχύει το "παράδοξο" ότι η Eloise σκότωσε μια εκδοχή του γιου της το 1977, που είχε έρθει από το original timeline, και η οποία εκδοχή δεν πρόκειται να προκύψει ποτέ στο δικό της timeline (γιατί η Eloise πήρε τα αντίστοιχα μέτρα για αυτό -λόγω του ημερολογίου αυτή ξέρει για τα εναλλακτικά γεγονότα στο original- και γιατί το νησί βυθίστηκε). Αντίθετα η Eloise στο original σύμπαν, είναι το τραγικό και αφελές πρόσωπο που έχουμε μάθει. Αυτή που έκανε τα πάντα για να μην αλοιωθεί η έκβαση των πραγμάτων όπως τη γνώριζε από το ημερολογιο και από το ότι σκότωσε το γιο της, ουσιαστικά εξασφαλίζοντας ότι ο γιος της θα πάει στο νησί και τελικά θα τον σκοτώσει αυτή, προκειμένου να μην χαθεί το σύμπαν ή κάτι τέτοιο. (υπάρχουν μερικά hints αυτή τη season ότι η πίστη των others- στους οποίους ανήκει η Eloise- είναι γεμάτη με αοριστολογίες, θρύλους και ράδιο αρβύλα παραδόσεις, και η Eloise είναι θύμα αυτών, όπως και ο Ben σε λιγότερο βαθμό και ο Widmore). Το μόνο (?) πρόβλημά μου είναι γιατί ενώ αυτοί στο sideways έχουν μνήμες/de ja vu από το original, δεν συμβαίνει το αντίστοιχο σε αυτούς στο original. (κάτι που αρχικά -και ίσως ακόμα- μας έκανε να πιστεύουμε ότι το sideways είναι μια "μελλοντική" εξέλιξη των πραγμάτων). Επίσης, ψιλοάσχετο, αλλά διάβασα σε κάποιο post εδώ, για αυτό που είχε πει ο Faraday, ότι στα timetravels το νησί συμπεριφέρεται σαν χαλασμένο πικάπ (ή γρατσουνισμένος δίσκος or something). Δεν είμαι σίγουρος, αλλά αν λάβουμε υπόψιν και όλες τις μαγνητικές ανωμαλίες (ιδιότητες) του νησιού, μήπως τελικά έχουμε ένα περίεργο μηχανισμό "μαγνητοσκόπησης ++" όπου το νησί λειτουργεί σαν μια τεράστια μαγνητική ταινία στην οποία μπορείς να πηγαίνεις μπρος πίσω (lol, πλάκα θα είχε, αλλά μάλλον δεν πολυκολλάει). Edited April 15, 2010 by stroggoff Παράθεση patch για ελληνικούς υπότιτλους σε: Monkey Island 1 (Special Edition & VGA CD Beta II), Indiana Jones 3 και LOOM, Grim Fandango Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
katergaris1979 Δημ. April 15, 2010 Κοινοποίηση Δημ. April 15, 2010 Τα ερωτήματα/πιθανές θεωρίες στο σημείο αυτό αφορουν 2 πράγματα: Αν η γέννηση του αλτέρνατιβ τάιμλάιν οδήγησε στο να "σβηστει" το ορίτζιναλ τάιμλάιν (όπως δείχνει η φάση Β) που σημαίνει οτι δεν έχουμε 2 παράλληλα τάιμλάιν αλλά ένα "διορθωμένο" τάιμλάιν όπου το μόνο που απομένει από το παλιό είναι το "ίχνος"/ το "φάντασμά του" που ζει μέσα στις αναμνήσεις των ηρώων στο αλτ. τάιμλάιν και στην περίπτωση αυτή η κατάσταση των αρχικών ηρώων που ζουν στο 2008-2009 (ροζ γραμμή) μας είναι άγνωστη (είναι σα να χει σβηστεί και το δικό τους παρελθόν? μήπως έχουν "εκτοξευτεί" σ' αυτό το νέο τάιμλάιν και το παρελθόν τους δεν υπάρχει πια? Ενώ δηλαδή αυτοί είναι εγκλωβισμένοι στο νησί, κάπου στον έξω κόσμο υπάρχουν οι αλτέρνατιβ εαυτοί τους?). Αυτή η θεωρία είναι ΠΑΑΑΑΡΑ πολύ ενδιαφέρουσα και μακάρι να ίσχυε, απλώς δε μου κολλάει γιατί έχουμε πολλούς που έχουν πεθάνει στο ορίτζιναλ timeline. Έκτος αν μας πουν οτι αυτοί που έχουν πεθάνει στο νησί δεν έχουν "ίχνος" εκεί και άρα το μόνο που άλλαζει είναι οτι στο νέο timeline δεν έχουν αναμνήσεις. Πολύ μ'αρέσει!!!!! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
bill33 Δημ. April 15, 2010 Κοινοποίηση Δημ. April 15, 2010 Εμενα μου εχει κολλησει στο μυαλο οτι ο Ντεσμοντ ξερει το μελλον,δηλαδη γνωριζει οτι προκειται να συμβει.Η συμπεριφορα του μετα το EMP στο νησι αλλα και η λιποθυμία σου στο σταδιο μου το κολλησαν. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
John_Locke Δημ. April 15, 2010 Κοινοποίηση Δημ. April 15, 2010 Το οτι ο Desmont επιχειρει να σκοτωσει τον Locke,γιατι να μην ειναι πιθανη αντιδραση του,μετα τις οδηγιες του Widmore?Στο νησι,πριν το πειραμα,του ειπε "θα πας πισω για να σκοτωσεις καποιον"..το πρωτο πραγμα που μου ηρθε αυτο ηταν... Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] Forza Ferrari! Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mplip Δημ. April 15, 2010 Κοινοποίηση Δημ. April 15, 2010 το οτι εμφανιζεται παλι το μικρο μουλικο και γελαει και ο ΚΑπνος λεει ... αγνοησε τον , δεν ειδα κανεναν να το σχολιαζει Παράθεση :X Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts