just_a_comment Δημ. April 15, 2010 Κοινοποίηση Δημ. April 15, 2010 Εν συντομία πάντως εξηγώ ότι (αυτό που νομίζω είναι πως) υπάρχει ένας τρόπος που έγιναν τα πράγματα. Τελικά όμως, αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα και ένα timeline με τη στενή έννοια (αυτή η τροποποίηση είναι νέο φρούτο, δώρο της 6ης season). Δηλαδή δεν υπήρξε πρώτη και δεύτερη φορά που έγιναν τα γεγονότα. Έγιναν όλα μια φορά και για πρώτη φορά. Το 195x, πάντα (= μια φορά, για πρώτη φορά) είχε εμφανιστεί ένας Locke από το πουθενά που έδωσε μια πυξίδα στο Richard, και το 197x πάντα κάποιοι Losties μπήκαν στην Dharma και μερικά χρόνια αργότερα έγινε το συμβάν (incident) με τη βόμβα. Το 1977. Η Eloise σκότωσε κάποιον που έλεγε που είναι ο γιος της και πήρε το ημερολόγιο του. Λίγο αργότερα η έκρηξη της βόμβας οδήγησε στο διχασμό (διακλάδωση) του timeline σε δύο. Το πρώτο όπως το ξέρουμε εμείς, και το δεύτερο το sideways που βλέπουμε τώρα. Ναι, νομίζω οτι η θεωρία σου είναι πολύ λογική και πειστική. Προϋποθέτει βέβαια ότι η γραμμή του χρόνου, με κάποιο τρόπο είναι έτοιμη (με αρχή μέση και τέλος), τουλάχιστον για μας ως παρατηρητές, από πάντα, και ουσιαστικά δεν υπάρχει "ροή" αλλά μια δεδομένη σειρά από γεγονότα (σαν "κουτάκια" στη σειρά). Αυτό όμως "σκοντάφτει" λίγο όταν φτάνουμε στα γεγονότα πριν το incident, δηλαδή οι Τζακ, Κειτ, Σωγιερ κλπ ήταν πάντα μέλη της Ντάρμα στο παρελθόν? Και τι είναι αυτό που στο αρχικό σύμπαν εμπόδισε το Τζακ να έχει σχέδιο να ανατινάξει το νησί και τι είναι αυτό που έκανε τα γεγονότα που είδαμε εμείς στο τέλος της προηγ. σεζόν να είναι διαφορετικά από αυτά που κανονικά είχαν συμβεί και που κανονικά είχαν οδηγήσει στο χτίσιμο του hatch (αν δεχτούμε οτι πάντα υπήρχε ένας Τζακ στη Ντάρμα το 1977) το οτι εμφανιζεται παλι το μικρο μουλικο και γελαει και ο ΚΑπνος λεει ... αγνοησε τον , δεν ειδα κανεναν να το σχολιαζει πώς! πώς! δεν είπαμε οτι το μελαχρινό παιδάκι (εμφανίζεται οταν ο ψευτοΛοκ πάει να σκοτώσει το Ντες) πρέπει να ναι το διδυμο αδερφάκι του ξανθού παιδακίου (που εμφανιστηκε όταν ο ψευτοΛοκ πήγε να σκοτώσει το Σώγιερ) - βασικά είναι το ίδιο παιδακι (ίδιος ηθοποιός) αλλά νομίζω οτι η διαφορά χρώματος στα μαλλιά παραπέμπει και πάλι στη διαφορά άσπρου-μαύρου: my guess είναι ότι τα δύο παιδάκια είναι ο Τζέικομπ και ο ΜΙΒ μικρά, που ήταν αδέρφια (το χω ξαναπει αυτό) και ξεκίνησαν αυτό το "παιχνίδι" τους από μικρά - κάποιο ρόλο θα παιζε και η μάνα τους που όπως έχει πει ο ψευτοΛοκ/ΜΙΒ ήταν τρελή :shifty: Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
YpNoS Δημ. April 15, 2010 Κοινοποίηση Δημ. April 15, 2010 ..θα δούμε ν' ανεβαίνουν στα σκαλιά της εκκλησίας το Φάραντει με τη Σαρλοτ, το Ντεσμοντ με την Πέννυ, τον Τσάρλι με την Κλερ, το Λοκ με τη Χέλεν, το Τζιν με τη Σαν, το Χιουγκο με τη Λιμπι, το Σαγιντ με τη Νάντια (αν βγει απ τη μέση ο αδερφός του), το Τζακ και το Σώγιερ με την Τζουλιετ και την Κέιτ (το ποιος με ποια παιζεται ακόμα) και όποιο άλλο ζευγάρι μου διαφεύγει και θα τελειώσουν όλα σαν ελληνική ταινία της Φίνος φιλμ! (για να μη σας πω θα τραγουδάνε και το "έλα να πάμε στο νησί η μάνα σου εγώ κι εσύ" στο γλέντι των γάμων τους :p) Πονταρω :O Παράθεση Dream big and dare to fail.. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
msntina Δημ. April 15, 2010 Κοινοποίηση Δημ. April 15, 2010 (edited) Το οτι ο Desmont επιχειρει να σκοτωσει τον Locke,γιατι να μην ειναι πιθανη αντιδραση του,μετα τις οδηγιες του Widmore?Στο νησι,πριν το πειραμα,του ειπε "θα πας πισω για να σκοτωσεις καποιον"..το πρωτο πραγμα που μου ηρθε αυτο ηταν... Πότε το είπε αυτό;ευκαιρία μου εδωσες να δω πάλι το επεισόδιο:happy: ο Γουιντμορ του είπε οτι θα χρειαστεί να κάνεις μια θυσία αλλιως θα πεθάνουμε όλοι... Μαλλον ο Ντεσμοντ εχει δει το μέλλον παλι και ξέρει τι κάνει:cool: Το παιδακι γιατι μου φάνηκε μεγαλύτερο σε ηλικία απο το ξανθό;;:wacko: δεν νομίζω οτι είναι ο ιδιος ηθοποιος αλλα καποιος εφηβος με πιο σκούρα μαλλια αλλα μοιάζουν και τα δυο παιδια με τον Τζεϊκομπ γιάυτο τους διάλεξαν και πιστευω οτι ειναι το ιδιο που σε λίγες μέρες μεγάλωσε και σε λίγα επεισόδια μπορεί να δούμε τον Τζεικομπ και πάλι όπως ηταν...:ninja: και πιστευω γέλασε γιατι χαρηκε που ηρθε ο Ντεσμοντ(ο Γουαλας;;;; )κι εχει σχέδιο και ξέρει για την ικανοτητα του να βλέπει το μελλον και ο ψευτοΛοκ δεν μπορει να τον σκοτώσει γιατι δεν το επιτρεπουν οι κανόνες οπως του ειπε για τον Σογιερ την πρωτη φορα που τον ειδαμε... (τελικα ειδα στο lostpedia οτι ειναι το ιδιο παιδι...βρε πως μεγαλώνουν τα ατιμα σε μερικους μήνες....lol αλλα συνεχίζω να πιστευω οτι είναι ο Τζεικομπ που αναστήθηκε κάπως... ) Ο Χερλυ τι βρηκε στο σακουλάκι;;;μηπως τις ασπρομαυρες πέτρες που ειχαν οι δύο μούμιες στις σπηλιές;;αν ειναι αυτες σίγουρα θα χρειαστούν παρακάτω.... Τα ερωτήματα/πιθανές θεωρίες στο σημείο αυτό αφορουν 2 πράγματα: Αν η γέννηση του αλτέρνατιβ τάιμλάιν οδήγησε στο να "σβηστει" το ορίτζιναλ τάιμλάιν (όπως δείχνει η φάση Β) που σημαίνει οτι δεν έχουμε 2 παράλληλα τάιμλάιν αλλά ένα "διορθωμένο" τάιμλάιν όπου το μόνο που απομένει από το παλιό είναι το "ίχνος"/ το "φάντασμά του" που ζει μέσα στις αναμνήσεις των ηρώων στο αλτ. τάιμλάιν και στην περίπτωση αυτή η κατάσταση των αρχικών ηρώων που ζουν στο 2008-2009 (ροζ γραμμή) μας είναι άγνωστη (είναι σα να χει σβηστεί και το δικό τους παρελθόν? μήπως έχουν "εκτοξευτεί" σ' αυτό το νέο τάιμλάιν και το παρελθόν τους δεν υπάρχει πια? Ενώ δηλαδή αυτοί είναι εγκλωβισμένοι στο νησί, κάπου στον έξω κόσμο υπάρχουν οι αλτέρνατιβ εαυτοί τους?). Ωραια θεωρία αλλα δεν θα'θελα να μείνει στο τελος το αλτ σύμπαν με το νησί βυθησμένο...δεν πολυσυμπαθω αυτο το "αλλο" σύμπαν και ας φαίνονται όλα ωραία...ισως μου θυμίζει οτι δεν θα ξαναδούμε το νησί και θα μείνει κάπου κρυμένο για πάντα...:( Edited April 15, 2010 by msntina Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
stroggoff Δημ. April 15, 2010 Κοινοποίηση Δημ. April 15, 2010 (edited) Προϋποθέτει βέβαια ότι η γραμμή του χρόνου, με κάποιο τρόπο είναι έτοιμη (με αρχή μέση και τέλος), τουλάχιστον για μας ως παρατηρητές, από πάντα, και ουσιαστικά δεν υπάρχει "ροή" αλλά μια δεδομένη σειρά από γεγονότα (σαν "κουτάκια" στη σειρά). Ακριβώς :happy: Αυτό όμως "σκοντάφτει" λίγο όταν φτάνουμε στα γεγονότα πριν το incident, δηλαδή οι Τζακ, Κειτ, Σωγιερ κλπ ήταν πάντα μέλη της Ντάρμα στο παρελθόν? Και τι είναι αυτό που στο αρχικό σύμπαν εμπόδισε το Τζακ να έχει σχέδιο να ανατινάξει το νησί και τι είναι αυτό που έκανε τα γεγονότα που είδαμε εμείς στο τέλος της προηγ. σεζόν να είναι διαφορετικά από αυτά που κανονικά είχαν συμβεί και που κανονικά είχαν οδηγήσει στο χτίσιμο του hatch (αν δεχτούμε οτι πάντα υπήρχε ένας Τζακ στη Ντάρμα το 1977) Εφόσον το timeline είναι ενιαίο μέχρι την βόμβα το 1977, ο Jack και οι υπόλοιποι ήταν μέλη της Dharma (το οποίο σκοντάφτει ίσως αν αποδειχθεί ότι ο Chang στο sideways σύμπαν δε θυμάται καθόλου τον Sawyer ή τον Miles να του λέει πως είναι ο γιος του πχ, αλλά κατά τη γνώμη μου, μάλλον θα δούμε παρακάτω πως ο Chang την έχει αυτή την ανάμνηση). Κατά τα άλλα η έκρηξη της βόμβας είναι το Incident και για τα δύο κλαδιά του timeline που προέκυψαν. Στο πρώτο ήταν η αιτία να χτιστεί το hatch, αλλά να μπει και ο μηχανισμός με το κουμπί και το failsafe που ενεργοποίησε πολύ αργότερα ο Desmond, και στο δεύτερο πιθανότατα ήταν η αιτία να αποσταθεροποιηθεί το νησί και να βουλιάξει. (όλα αυτά είναι υποθέσεις φυσικά, και θα πρέπει να μας τα πουν στη σειρά για να ισχύουν). Ο Χερλυ τι βρηκε στο σακουλάκι;;;μηπως τις ασπρομαυρες πέτρες που ειχαν οι δύο μούμιες στις σπηλιές;;αν ειναι αυτες σίγουρα θα χρειαστούν παρακάτω.... Σε μένα το μυαλό μου πήγε στα διαμάντια που είχε βρει ο Miles. Όμως η πιο καλή άποψη (και πιο ταιριαστή) που διάβασα είναι πως πρόκειται για το σακουλάκι που είχε μαζί της η Ιλάνα και στο οποίο είχε βάλει τις στάχτες του Jacob. Edited April 15, 2010 by stroggoff Παράθεση patch για ελληνικούς υπότιτλους σε: Monkey Island 1 (Special Edition & VGA CD Beta II), Indiana Jones 3 και LOOM, Grim Fandango Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Balantis7 Δημ. April 18, 2010 Κοινοποίηση Δημ. April 18, 2010 Βρήκα ένα βίντεο που δείχνει την στιγμή της πτώσης στο νησί από διαφορετικά μέτωπα ταυτόχρονα. Έχει κ αρκετές κομμένες σκηνές! Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
just_a_comment Δημ. April 18, 2010 Κοινοποίηση Δημ. April 18, 2010 Βρήκα ένα βίντεο που δείχνει την στιγμή της πτώσης στο νησί από διαφορετικά μέτωπα ταυτόχρονα. Έχει κ αρκετές κομμένες σκηνές! άψογο!! δεν το χα δει! :up: Δεν είναι "κομμένες σκηνές", είναι από τα mobisodes...;) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
doganos Δημ. April 18, 2010 Κοινοποίηση Δημ. April 18, 2010 mobisodes = ? Παράθεση Samsung S21 Ultra Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
just_a_comment Δημ. April 18, 2010 Κοινοποίηση Δημ. April 18, 2010 mobisodes = ? "Lost: Missing Pieces is a series of 13 mobisodes/webisodes which were released weekly on Verizon mobile phones and six days later on ABC.com between November 6, 2007 and February 4, 2008. Running between 1:22–3:27 in length, each mobisode fills in a narrative gap somewhere in the timeline from the first three seasons. " ;) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
hostolis Δημ. April 18, 2010 Κοινοποίηση Δημ. April 18, 2010 πώς! πώς! δεν είπαμε οτι το μελαχρινό παιδάκι (εμφανίζεται οταν ο ψευτοΛοκ πάει να σκοτώσει το Ντες) πρέπει να ναι το διδυμο αδερφάκι του ξανθού παιδακίου (που εμφανιστηκε όταν ο ψευτοΛοκ πήγε να σκοτώσει το Σώγιερ) - βασικά είναι το ίδιο παιδακι (ίδιος ηθοποιός) αλλά νομίζω οτι η διαφορά χρώματος στα μαλλιά παραπέμπει και πάλι στη διαφορά άσπρου-μαύρου: my guess είναι ότι τα δύο παιδάκια είναι ο Τζέικομπ και ο ΜΙΒ μικρά, που ήταν αδέρφια (το χω ξαναπει αυτό) και ξεκίνησαν αυτό το "παιχνίδι" τους από μικρά - κάποιο ρόλο θα παιζε και η μάνα τους που όπως έχει πει ο ψευτοΛοκ/ΜΙΒ ήταν τρελή :shifty: Jacob και Esau, τα αδέρφια της Π. διαθήκης, ο οποίος Jacob εξαπάτησε τον τυφλό πατέρα του μετά απο προτροπή της μάνας του ωστε να πάρει αυτός την ευλογία του πρωτότοκου (πρωτότοκος ήταν ο Ησαύ). Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
doganos Δημ. April 18, 2010 Κοινοποίηση Δημ. April 18, 2010 Δηλαδη τον Καπνο τον λενε Esau ? :P Παράθεση Samsung S21 Ultra Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
show Δημ. April 18, 2010 Κοινοποίηση Δημ. April 18, 2010 Μονο εγω βαριεμαι να βλεπω ολους τους πεθαμενους στο παραλληλο συμπαν; :rolleyes: Τι νοημα εχει ολο αυτο; Οκ το εχουμε καταλαβει οτι ολοι οι χαρακτηρες συνδεονται με καποιο τροπο... παρακατω!:mad: Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
DesertSMisSRaiN Δημ. April 18, 2010 Κοινοποίηση Δημ. April 18, 2010 Μονο εγω βαριεμαι να βλεπω ολους τους πεθαμενους στο παραλληλο συμπαν; :rolleyes: Τι νοημα εχει ολο αυτο; Οκ το εχουμε καταλαβει οτι ολοι οι χαρακτηρες συνδεονται με καποιο τροπο... παρακατω!:mad: παρακάτω έχει άλλα 6 επεισόδια που πρέπει να γεμίσουμε κάπως (γιατί ποιός να μπαίνει τώρα στη διαδικασία να απαντάει στα ερωτηματικά που δημιουργούσε συνεχώς για 6 σεζόν; ) και έτσι, μετά το flashback και τo flashforward σου πετάμε και ένα sideways, για να μην έχεις καμία αμφιβολία πως... δεν έχουμε πλέον κάτι άλλο να κάνουμε μέχρι να τελειώσει η σειρά. Ααα, εκτός από το να πετάξουμε και 2-3 βιβλικά πρόσωπα για να το κάνουμε και λίγο πιο πιασάρικο το αναπάντητο ερώτημα του "τι διάολο νησί είναι αυτό; " Προσωπικά, πέρα από όλα τα άλλα παλαβά έχω πραγματικά κουραστεί να βλέπω το ίδιο συνεχώς σκηνικό: Αβεβαιότητα για τη συνέχεια > εμφάνιση ενός ΑΚΥΡΟΥ χαρακτήρα > εναλλάξ ατάκες του στυλ "Πρέπει κάτι να σου δείξω/ Ξέρω τι πρέπει να κάνουμε/ Ακολούθησέ με ξέρω που πρέπει να πάμε" χωρίς ΚΑΜΙΑ περαιτέρω εξήγηση ή λογική συνέχεια > επόμενη αβεβαιότητα. ΥΓ: Το Lost μου αρέσει γιατί είναι έξυπνο, μυστηριώδες και γιατί οι δημιουργοί του το αγαπάνε αρκετά ώστε να βάζουν hints και easter eggs για να "πειράζουν" τους fans του. Δε μου αρέσει ωστόσο να ακούω για έξι σεζόν τις ίδιες ατάκες ή οι ήρωες να βρίσκουν τη λύση/να βρίσκονται μπροστά στο επόμενο πρόβλημα με ΑΚΡΙΒΩΣ τον ίδιο τρόπο. Παράθεση "Our lives are not our own. From womb to tomb, we are bound to others, past and present. And by each crime and every kindness, we birth our future." Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
just_a_comment Δημ. April 21, 2010 Κοινοποίηση Δημ. April 21, 2010 Πολύ καλό επεισόδιο! Αρχίζει και δένει το πράγμα...και νομίζω οτι σταμάτησαν πια να δημιουργούνται ερωτήματα (καιρος ηταν) :up: Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mplip Δημ. April 21, 2010 Κοινοποίηση Δημ. April 21, 2010 much ado about nothing καμια πρωτοτυπια, παλι μπλεκονται στο αλλο συμπαν, εδω τα ιδια παντελακο μου τα ιδια παντελη μου ανυπομονω να τελειωσει η πιο μεγαλη μπουρδα της τηλεορασης για φετος Παράθεση :X Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
doganos Δημ. April 21, 2010 Κοινοποίηση Δημ. April 21, 2010 Πολυ καλο επεισοδιο! :) !! Παράθεση Samsung S21 Ultra Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
soka Δημ. April 21, 2010 Κοινοποίηση Δημ. April 21, 2010 Αλλες 4 προβολες. Αν η εξηγηση για το ασπρο κ το μαυρο ειναι μεταφυσικη θα ξενερωσω, εκτος αν πλασαριστει ομορφα Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
hostolis Δημ. April 21, 2010 Κοινοποίηση Δημ. April 21, 2010 Το επεισόδιο λέγεται The Last Recruit... δηλαδή... ο Jack θα γίνει όπως ο Σαγίντ; Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
just_a_comment Δημ. April 21, 2010 Κοινοποίηση Δημ. April 21, 2010 (edited) Το επεισόδιο λέγεται The Last Recruit... δηλαδή... ο Jack θα γίνει όπως ο Σαγίντ; Μπα...δε νομιζω, αυτό που καταλαβαίνω εγώ είναι οτι ήταν ο τελευταίος που διάλεξε (ή διαλέχτηκε από) στρατόπεδο. Βέβαια, 2 παρατηρήσεις: 1. Δεν είναι απαραίτητο οτι ο Τζακ είναι 100% του Λοκ (παρόλο που πρέπει να δώσουμε ιδιαίτερη σημασία στην Κλέρ που είπε ότι "απ τη στιγμή που τον αφησες να σου μιλήσει είσαι μαζί του" πρβλ. και τον Κινέζοντα που είχε πει στο Σαγιντ να σκοτώσει το ψευτο-Λοκ πριν προλάβει να του μιλήσει). Ομως ο Τζακ υποτίθεται οτι γύρισε πίσω - επέλεξε να μη φύγει με το Σωγιερ - ακριβώς για να πάει κόντρα στη θέληση του fakeLocke. 2. Εγώ πάω με το Χέρλι (μακράν ο αγαπημένος μου χαρακτήρας εδώ και τουλάχιστον 3 σεζόν-για να μην πω απ την αρχη- btw) που, με αναφορά στο StarWars :up: είπε ότι μπορεί να υπάρχει σωτηρία απ' τη "σκοτεινή πλευρά". Και γι' αυτό δεν έχω ξεγράψει τελείως το Sayid - ο οποίος δεν ξέρουμε αν τελικά σκότωσε το Ντες, ή αν ο τελευταίος κατάφερε να τον "ταρακουνήσει" και να τον συνεφέρει στον παλιό του εαυτό ή τουλάχιστον να τον κάνει να αρχίσει να γυρνάει προς "το σωστό το δρόμο". Εξάλλου και η "bad hair" Κλερ νομίζω ότι έχει καλές πιθανότητες να ξαναγίνει νορμαλ... Edited April 21, 2010 by just_a_comment Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
lefkal Δημ. April 22, 2010 Κοινοποίηση Δημ. April 22, 2010 Ρε παιδιά μόνο εγώ έφαγα κόλλημα με το πηγάδι του ντεσμοντ? Πως γίνεται όταν πέταξε ο φλοκ τη δάδα μέσα το πηγάδι "να μην είχε πάτο" και τώρα να βλέπουμε τον ντεσμοντ στα 2 μέτρα βάθος είναι λάθος που τους ξέφυγε ή κάτι άλλο? Παράθεση http://briefcase.pathfinder.gr/download/317490 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
lakis73 Δημ. April 22, 2010 Κοινοποίηση Δημ. April 22, 2010 συνμφωνω με τον mplip^ εχει καταντηση σαπουνοπερα,αντι να απαντησουν σε τοοοοσα στελνουν μια τον ενα απο εδω μια τον αλλον απο εκει Παμε για πολυ πατατα τελος Παράθεση http://www.myphone.gr/gallery/data/500/3523c4_vts_1_61.JPG Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
just_a_comment Δημ. April 22, 2010 Κοινοποίηση Δημ. April 22, 2010 Ρε παιδιά μόνο εγώ έφαγα κόλλημα με το πηγάδι του ντεσμοντ? Πως γίνεται όταν πέταξε ο φλοκ τη δάδα μέσα το πηγάδι "να μην είχε πάτο" και τώρα να βλέπουμε τον ντεσμοντ στα 2 μέτρα βάθος είναι λάθος που τους ξέφυγε ή κάτι άλλο? Μόλις ξαναείδα τη σκηνή απ το επεισόδιο που λες, με το Λοκ και το Ντέσμοντ στο πηγάδι για να σιγουρευτώ: Καταρχάς είναι νύχτα και γι' αυτό δε φαίνεται αν υπάρχει/δεν υπάρχει πάτος, όταν όμως ο Λοκ πετάει την αναμένη δάδα μέσα, τότε ακούγεται το πλατς αρκετά νωρίς οπότε δε μας δίνεται τόσο η αίσθηση οτι είναι πολύ βαθύ (όντως ίσως το περιμένουμε λίγο βαθύτερο, αλλά σίγουρα όχι αβυσσαλέο). Απ' την άλλη έχει πει ο Λοκ οτι το σκάψαν με τα χέρια τους αυτοι που το έφτιαξαν οπότε εκ των πραγμάτων δεν μπορούσε να ναι απύθμενο - λογικά σταμάτησαν όταν βρήκαν νερό αντί για απαντήσεις...Και τέλος, όταν πέφτει ο Ντες και η κάμερα παίρνει από κάτω την πτώση του πάλι δε δίνεται η εντύπωση οτι πέφτει απαραίτητα σε κάτι πολύ βαθύ (αν και, για να διατηρηθεί το cliffhanger, δε μας τη δείχνουν ολοκληρωμένη την πτώση βέβαια) ;) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
YpNoS Δημ. April 22, 2010 Κοινοποίηση Δημ. April 22, 2010 Υποκλινομαι.. http://ramnousia.blogspot.com/2010/04/lost.html Παράθεση Dream big and dare to fail.. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
sakis Δημ. April 22, 2010 Κοινοποίηση Δημ. April 22, 2010 Και πάμε για τη σύγκλιση... όλοι οι χαρακτήρες συναντιούνται και έρχονται εγγύτερα και στις δύο διαστάσεις. (δεν βάζω spoilers, πιστεύω το έχουμε δει όλοι οι ενδιαφερόμενοι ως τώρα :)) Είναι σχεδόν προφανές ότι τα δύο σύμπαντα εκτυλίσσονται παράλληλα (δεν ξέρω βέβαια πώς θα ταιριάξουν το ότι το ένα εκτυλίσσεται το 2004 και το άλλο το 2007) και οι χαρακτήρες "αγγίζουν" τους άλλους τους εαυτούς όταν δέχονται κάποιο σοκ, είτε συναισθηματικό είτε φυσικό. Έτσι, ο Τσάρλι ενώ πνίγεται βλέπει την Κλαιρ, ο Χέρλυ φιλάει την Λίμπυ και θυμάται την άλλη πλευρά, η Σαν του 2007 μετά το χτύπημα στο κεφάλι αγγίζει τον εαυτό της στο εναλλακτικό όπου δεν γνωρίζει Αγγλικά - ενώ η Σαν του εναλλακτικού αναγνωρίζει τον Λοκ μετά τον πυροβολισμό της, ο Λοκ στο ασθενοφόρο αναφέρει την Έλεν ως το άτομο που "επρόκειτο να παντρευτεί" και όχι "πρόκειται να παντρευτεί", ο Ντέσμοντ μετά το ηλεκτρομαγνητικό σοκ πιθανώς ξέρει τα πάντα σε αμφότερες τις διαστάσεις και έχει αποκτήσει ένα χαζοχαρούμενο χαμόγελο και στις δύο, και ο Τζακ μετά την οβίδα που έσκασε δίπλα του πιθανώς και αυτός βίωσε κάτι αντίστοιχο. Σε 2 βδομάδες τώρα η συνέχεια... Παράθεση sakis for the masses, θου for the few Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
just_a_comment Δημ. April 22, 2010 Κοινοποίηση Δημ. April 22, 2010 (edited) Υποκλινομαι.. http://ramnousia.blogspot.com/2010/04/lost.html :up: Το κομμάτι με τη γάτα του Schrödinger είναι έξυπνο αλλά διαφωνώ στο κομμάτι που λέει για τον παρατηρητή: αν όντως δεχτούμε την πιθανότητα να είναι κάτι τέτοιο, ο εξωτερικός παρατηρητής θα πρεπε να είναι έξω και από τα δύο σύμπαντα...το οποίο είναι δύσκολο γιατί μιλάμε για δύο ολόκληρα σύμπαντα και όχι απλώς για ένα κουτί με πεπερασμένες διαστάσεις. Σίγουρα ο παρατηρητής δεν είναι ο Ντέσμοντ ή ο Γουίτμορ πχ. γιατί και οι δύο υπάρχουν και στα δύο σύμπαντα σε διαφορετικές "εκδοχές" ανάλογα με τον αν εξεράγη ή όχι η βόμβα, δεν είναι έξω από αυτά. Ίσως θα μπορούσαν να θεωρηθούν ως παρατηρητές οι "αιώνιοι", "θεοι" Τζέικομπ και ΜΙΒ, που έτσι κι αλλιώς τους έχουμε δει να μιλάνε σα να πρόκειται για ένα πείραμα...αλλά κι αυτό είναι κάπως δύσκολο γιατί κι αυτοί είναι "μέσα στο κουτί" αφού βρίσκονται πάνω στο νησί του Original Timeline. Τελικά, δηλαδή, εμείς (οι θεατές) είμαστε οι μόνοι που μπορούμε να λειτουργήσουμε ως "παρατηρητές" αλλά αυτό δημιουργεί ένα άλλο παράδοξο, αφού το σύμπαν του λοστ είναι fictional μόνο για μας αλλά όχι για τους χαρακτήρες του (εχτός αν μας δώσουν καμιά παλαβη..."interactive" απάντηση τύπου "Κόσμος της Σοφίας") ;) Απ την άλλη βέβαια, υπάρχει και το πρόβλημα της "ανάμνησης" του Ο.Τ/line από τους χαρακτήρες του Alter. T/l ine το οποίο δεν προβλέπεται από την εξήγηση με τη γάτα... Όσο για το "παραδοξο του παππού" δε βλέπω που είναι το παράδοξο...μια χαρά μπορώ να ταξιδέψω στο παρελθόν, να σκοτώσω τον παππού μου και με το που θα πεθάνει ο παππούς μου θα εξαφανιστώ κι εγώ αφού το μέλλον θα χει αλλάξει και δε θα χω γεννηθεί ποτέ :rolleyes: (νομίζω το χω δει να γίνεται σε διάφορες sci-fi σειρες και ταινίες). Εκτός αν αυτό το παράδοξο είναι το "κλειδί" για τη δημιουργία του παράλληλου σύμπαντος: όταν εγώ σκοτώνω τον παππού μου στο παρελθόν, δε γίνεται να εξαφανιστώ (γιατί υπάρχω και αυτό δεν "ξε-γινεται") αυτή η δραστική αλλαγή όμως στο τάιμλάιν, δημιουργεί αναγκαστικά ένα αλτέρνατιβ τάιμ λάιν στο οποίο όντως δεν πρόκειται να γεννηθώ ποτέ. Έτσι, όταν εγώ γυρίσω πίσω στο παρόν, για μένα δε θα χει αλλάξει τίποτα, οι γονείς μου θα ναι ακόμα παντρεμένοι κλπ. αλλά θα χει δημιουργηθεί ένα άλλο σύμπαν με εντελώς άλλες εξελίξεις για το οποίο εγώ δε θα χω ιδέα... PS vvv όχι, κι εγώ πάντα ήθελα να κάνω πείραμα με το χωροχρόνο, πάρε μαζί και τη J-Lo απ την υπογραφή σου και πάμε :p Edited April 22, 2010 by just_a_comment Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mplip Δημ. April 22, 2010 Κοινοποίηση Δημ. April 22, 2010 Υποκλινομαι.. http://ramnousia.blogspot.com/2010/04/lost.html ναι λογικο ειναι συμφωνα με τα οσα γινονται , αλλα και παλι πως θα κανουν μια τοσο βαρια θεωρία κατανοητη απο καθε εναν θεατη της σειρας, που μπορει να εχει επιπεδο ιδιοφυιας 60 εως 180? οποτε αναποφευκτα , επιστημη θα συναντησει και λιγο τη μυθολογια γιατι αυτη πουλαει καλυτερα υγ. Μονο εγω ειμαι που θελω να κανω κανα πειραμα χωροχρονου? :p Παράθεση :X Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts