Jump to content

Honor 5X

ovelix5
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Για όσους δεν έχει έρθει ακόμη η ΟΤΑ (μιλάμε πάντα για την EU έκδοση KIW-L21)

1. Αναβαθμίστε στην έκδοση Β140 (από τον updater του κινητού)

2. Κατεβάστε το αρχείο http://update.hicloud.com:8180/TDS/data/files/p3/s15/G79/g0/v53563/f1/full/update.zip

3. Δημιουργήστε ένα folder με την ονομασία dload στην SD Card ή στην internal storage του κινητού και αντιγράψτε το αρχείο εκεί

4. Settings -> Updater -> menu -> Local Update -> Incremental Update

5. Όταν τελειώσει η διαδικασία θα έχετε την έκδοση Β330 (Marshmallow)

Nokia 5110, Nokia 8210, Nokia 7250, E-Ten Glofiish X500, Samsung SGH-ZV60, Acer Neotouch F1, Samsung Galaxy Nexus, Samsung Duos 1182, LG Nexus 5, Microsoft Lumia 640 DS, Doogee X5 Pro, Honor 5X, OnePlus 5, Honor 20 Lite, Samsung S21+

• Administrators
Για όσους δεν έχει έρθει ακόμη η ΟΤΑ (μιλάμε πάντα για την EU έκδοση KIW-L21)

1. Αναβαθμίστε στην έκδοση Β140 (από τον updater του κινητού)

2. Κατεβάστε το αρχείο http://update.hicloud.com:8180/TDS/data/files/p3/s15/G79/g0/v53563/f1/full/update.zip

3. Δημιουργήστε ένα folder με την ονομασία dload στην SD Card ή στην internal storage του κινητού και αντιγράψτε το αρχείο εκεί

4. Settings -> Updater -> menu -> Local Update -> Incremental Update

5. Όταν τελειώσει η διαδικασία θα έχετε την έκδοση Β330 (Marshmallow)

Μπήκε στο πρώτο post. ;)

Modpic.gif

Ένας δεύτερος τρόπος:

Κάνεις update την built-in εφαρμογή Hicare κ επιλέγεις OS upgrade early adopters που έχει στην αρχική οθόνη.

Στην συνέχεια το system update σε ενημερώνει κανονικά για το διαθέσιμο update κ προχωράς αυτόματα στην εγκατάσταση του Marshmallow.

Το έβαλα χθες χωρίς πρόβλημα.

• 4 weeks later...
  • 3 months later...
Μαλλον θα το δωσω για αυτο τον λογο.Δεν μπορει να κανει εγκατάσταση χαρτων με τιποτα.Ενω εγκαθιστα κανονικα την εφαρμογή.Κριμα κ ειναι ωραιο κινητο...

• 7 months later...

Καλημέρες σε όλους.

Ήθελα να ανοίξω (ως νέος) στο site και εγώ ένα θέμα που με προβλημάτισε.. πολύ. Πήρα και εγώ ένα κινητό απο.... Κίνα, Ηuawei honor 5x. Το τηλέφωνο μου ήρθε και δούλεψε μια χαρά στα Ελληνικά δίκτυα :D. Βέβαια όπως γνωστόν... μου ζήτησε απο την πρώτη μέρα update σε android6 (είχε 5.1) και ..... το έκανα. Μετά απο 10 μέρες, το κοιτάζω το πρωί και... είχε χάσει το σήμα του :confused: ( οι υπόλοιπες εφαρμογές οκ). Όπως καταλαβένετε... ξεμείναμε. Όλα τα κινέζικα το κάνουν αυτό ή είμαι ο μοναδικός τυχερός?

....και αλλαγή sim και επαν. εργ. ρυθμίσεων, τζίφος... Απλά σκέφτομαι μήπως απο το update άλλαξε η rom :(

----- προσθήκη μηνύματος 11 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Απο ότι είδα άλλο frimware έγραφε η συσκευή, ο κινέζος άλλη είχε βάλει( για να δουλεύει σε Ελλάδα) και το update τα :shoot:

Δεν νομίζω να είχε λόγο να βάλει άλλη ρομ, εδώ και χρόνια το emui υποστηρίζει Multilanguage σε όλες τις συσκευές και με τις μπάντες που υποστηρίζει το,κινέζικο 5χ δεν υπάρχει πρόβλημα να παίξει Ελλάδα. Επίσης αν είχε άλλη πειραγμενη ρομ δεν θα έκανε update.

Βασικά Αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να περάσεις με καθαρή εγκατάσταση την τελευταία διαθέσιμη επίσημη ρόμ. Αν δεν φτιάξει, τότε μάλλον είναι πρόβλημα hardware, οπότε μιλάς με τον πωλητή για επιστροφή κινητού και αποζημίωση ή αντικατάσταση. Από που το αγόρασες?

Sent from my Huawei Mate S using Tapatalk

Edited by zananiro
The day is my enemy, the night my friend

Αγορά απο ...Κίνα (WillVast- Aliexpress). Το πρόβλημα μου είναι ότι δεν γνωρίζω απο εγκαταστάσεις :whistle:... Το μόνο που έχω εντοπίσει είναι ότι στο πίσω μέρος γράφει μια frimeware KIW-CL00, στο site τους έλεγαν ότι περνάνε μια international KIW-L21C185B140 android 5.1 emui 3.1 (μάλλον δημιούργημα απο Πακιστάν, η HUAWEI έχει την KIW-L21C185B130) και ότι δεν πρέπει να κάνεις update λόγω προβλημάτων που ίσως να δημιουργηθούν (μετά το διάβασα....). Και απ΄ότι καταλαβαίνω τα china τηλέφωνα rootτάροντε για να έρθουν Ελλάδα.

Τώρα κατάλαβα τι έγινε. Σε κινέζικο μοντέλο σου πέρασαν ρομ για το Ευρωπαϊκό μοντέλο. Οπότε με το update χάθηκαν τα imei και γι αυτό δεν έχεις σήμα.

Αφού πίσω γράφει kiw cl00, τότε αυτό είναι το μοντέλο και αν βρεις τη ρόμ μπορείς εύκολα να την περάσεις. Το πρόβλημα είναι ότι και να την περάσεις δεν σημαίνει ότι σίγουρα θα επανέλθει το ΙΜΕΙ ώστε να δουλεύουν οι sim.

Εγώ θα σου έλεγα να μιλήσεις με το μαγαζι, σίγουρα θα έχει τύχει και σε άλλον και θα σου πουν τι πρέπει να κάνεις.

Sent from my Huawei Mate S using Tapatalk

Μου φαίνεται πολύ λογικό αυτο που λες, και εγώ δεν νομίζω να είναι hardware.. Το παράξενο είναι ότι το έπαθε μετά απο 10 μέρες απο το update. Η επικοινωνία με τον τεχνικό τους είναι σχεδόν ανύπαρκτη. Για 6 μέρες του γράφω τι συμβαίνει, του έστειλα video και έχει κολλήσει με το "αν το τηλέφωνο είχε πρόβλημα εξ' αρχής που μου το έστειλαν" :dash:. Γι' αυτό έγραψα στο forum μήπως βγάλω άκρη, καθώς οι πιο πολλοί που γράφετε το site είστε πιο σχετικοί απο μένα. Αν έχει συμβεί σε κάποιον κάτι τέτοιο και σε άλλη μάρκα... θα μου ήταν χρήσιμο. Να ξέρω αν πρέπει να ζητήσω απο τον κινέζο ακόμα και την .. rom?

Μου φαίνεται πολύ λογικό αυτο που λες, και εγώ δεν νομίζω να είναι hardware.. Το παράξενο είναι ότι το έπαθε μετά απο 10 μέρες απο το update. Η επικοινωνία με τον τεχνικό τους είναι σχεδόν ανύπαρκτη. Για 6 μέρες του γράφω τι συμβαίνει, του έστειλα video και έχει κολλήσει με το "αν το τηλέφωνο είχε πρόβλημα εξ' αρχής που μου το έστειλαν" :dash:. Γι' αυτό έγραψα στο forum μήπως βγάλω άκρη, καθώς οι πιο πολλοί που γράφετε το site είστε πιο σχετικοί απο μένα. Αν έχει συμβεί σε κάποιον κάτι τέτοιο και σε άλλη μάρκα... θα μου ήταν χρήσιμο. Να ξέρω αν πρέπει να ζητήσω απο τον κινέζο ακόμα και την .. rom?

Απ' όσο είδα λίγο που googlara, το εν λόγω μοντέλο για κάποιο λόγο δεν έχει multi language rom, πολύ περίεργο, λογικά θα το έβγαλαν για κάποια εταιρία κινητής μόνο για Κίνα. Δες στο xda, έχει οδηγίες. Θα πρέπει να το κάνεις debrand και μετά να περάσεις την ευρωπαική ρομ. Λογικά αυτό έκανε και ο κινέζος, οπότε το κινητό είναι ήδη debranded, απλά με το update που έκανες κάποιο πρόβλημα δημιουργήθηκε και έχασες τα IMEI. Το πιο απλό που έχεις να κάνεις είναι να περάσεις ξανά τη ρομ που ήδη έχεις, αλλά να έχεις υπόψιν ότι μπορεί να το μπρικάρεις. Γι αυτό το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να προσπαθήσεις να συνεννοηθείς με τον κινέζο μήπως και βγάλεις κάποια άκρη.

Edited by zananiro

Αυτό κατάλαβα και εγώ. Μίλησα με τον κινέζο και μου είπε ότι δεν του έχει ξανασυμβεί κάτι τέτοιο:shock: και αν έχω στην πόλη μου κατάστημα που να μπορεί να το φτιάξει:dance:. Καταλαβαίνεις τι περνάω. Ένας φίλος ξεκλειδώνει imei σε iphone... θα το δει. Αν δεν γίνει δουλειά, λέω να ζητήσω την rom απο τον κινέζο (KIW-L21C185B140) γιατί δεν την βρήσκω... ΠΟΥΘΕΝΑ.

• The title was changed to Honor 5X