Jump to content

[S7 Edge] Η εμπειρία σας από τη μπαταρία

geovass
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

• Απαντήσεις 2,3χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Τελικά μου άλλαξαν πλακέτα.. Και μαζί οθόνη και μπαταρία πάλι!! Προληπτικά σε περίπτωση που είχαν κάποιο θέμα αφού τα είχα ξανά αλλάξει..

Έβαλα τα γέλια μόλις μου το είπαν... Το βάζω να φορτίσει και το βράδυ που θα γυρίσω θα το σετάρω να δούμε τι θα δούμε.. :rolleyes:

Be the change you wish to see in the world! 🧿

Τελικά μου άλλαξαν πλακέτα.. Και μαζί οθόνη και μπαταρία πάλι!! Προληπτικά σε περίπτωση που είχαν κάποιο θέμα αφού τα είχα ξανά αλλάξει..

Έβαλα τα γέλια μόλις μου το είπαν... Το βάζω να φορτίσει και το βράδυ που θα γυρίσω θα το σετάρω να δούμε τι θα δούμε.. :rolleyes:

Εύχομαι αυτήν την φορά να έχεις ξεμπερδέψει και να χαρείς την συσκευή.

iPhone 15 Pro Max - Apple Watch 7 - Mac mini M1 - Airpods Pro 2

Παιδιά καλησπέρα έχω κανένα 4μηνο το "όπλο" και μέχρι τώρα το φορτίζα το βράδυ με τον κανονικό του φορτιστή έχοντας απενεργοποιημένο το "fast charging". Διάβασα όμως ότι επειδή ο αντάπτορας της Samsung είναι από μόνος του fast charging και κλειστό να το έχεις από τις ρυθμίσεις πάλι θα φορτίζει πιο γρήγορα από άλλον φορτιστή. Επειδή όπως είπα το φορτίζω κάθε βράδυ και για να ενισχύσω τη μπαταρία θα ήθελα έναν φορτιστή πιο απλό που να κρατάει η φορτίση στο 5-6ορο. Τι φορτιστή προτείνετε? Λέτε να επηρεάσει αρνητικά τη ζωή της μπαταρίας?

Ευχαριστώ για την οποία απαντήση

Στάλθηκε από το SM-G935F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Παιδιά καλησπέρα έχω κανένα 4μηνο το "όπλο" και μέχρι τώρα το φορτίζα το βράδυ με τον κανονικό του φορτιστή έχοντας απενεργοποιημένο το "fast charging". Διάβασα όμως ότι επειδή ο αντάπτορας της Samsung είναι από μόνος του fast charging και κλειστό να το έχεις από τις ρυθμίσεις πάλι θα φορτίζει πιο γρήγορα από άλλον φορτιστή. Επειδή όπως είπα το φορτίζω κάθε βράδυ και για να ενισχύσω τη μπαταρία θα ήθελα έναν φορτιστή πιο απλό που να κρατάει η φορτίση στο 5-6ορο. Τι φορτιστή προτείνετε? Λέτε να επηρεάσει αρνητικά τη ζωή της μπαταρίας?

Ευχαριστώ για την οποία απαντήση

η διαφορα της γρηγορης με την αργη ειναι λιγα λεπτα, οποτε οντως για να διατηρησεις την μπαταρια σου πιο πολυ καιρο στο μεγιστο βαθμο αποδοσης θα σου προτεινα να πας σε αργο φορτιστη, οπως αυτοι των κινητων σονυ (των παλιων και φθηνων, πχ xperia M), ή γενικα να βρεις εναν να παιζει στα 5volt και 750mah. Υπαρχουν και στα 500 αλλα παραειναι αργο.

Xperience: Nokia 3110,3310, EricssonT65, T68,Z600,k700,k750,k810,G900,C905,nokia N79,N8,xperia ARC S,neo V, P, Τ, Z, Z1, Asus padfone infinity 2, xperia Z1c,M,Galaxy tab S, xperia Z3c, Galaxy S6edge, S7edge, HTC M7, xperia Z5c, G5, S8+, G6, U11, Note 8, OP 5T, Μate 10pro, Lg V30, Galaxy S9+, Note 9, S10+,Zenfone 5z,mate 20 pro,op 7 pro,LG v40,note 10+,p30 pro, xperia 1ii, s20 ultra, s20+, note 20 ultra, LG G8, xperia 5ii,iphone 12 pro max,s21 ultra, OP 9 pro, iphone 13 pro, s22 ultra, a52s 5G, xperia 5iv, a53, s23,s23 ultra, iphone 14 pro, a54, xperia 1v

η διαφορα της γρηγορης με την αργη ειναι λιγα λεπτα, οποτε οντως για να διατηρησεις την μπαταρια σου πιο πολυ καιρο στο μεγιστο βαθμο αποδοσης θα σου προτεινα να πας σε αργο φορτιστη, οπως αυτοι των κινητων σονυ (των παλιων και φθηνων, πχ xperia M), ή γενικα να βρεις εναν να παιζει στα 5volt και 750mah. Υπαρχουν και στα 500 αλλα παραειναι αργο.

Εννοείς εκεί που γράφει output να είναι 5v σωστά? Έχω βρει από ένα παλιό κινητό αυτό εδω....κανει?1d4c43e9cfb5443f534b9c6863ee658d.jpg

Όλοι οι φορτιστές 5V είναι (εκτός εάν είναι ταχυφορτιστές αλλά εσένα σε ενδιαφέρει απλός φορτιστής με σταθερή τάση).

Αυτό που κοιτάς είναι τα 550mA. Αυτή είναι η έξοδος του φορτιστή.

5V*0.55A (550mA)=2.75 Watt

Με αυτόν πιστεύω θα θές 8-9 ώρες για να φορτίσεις.

Edited by pavlidisc

Όλοι οι φορτιστές 5V είναι (εκτός εάν είναι ταχυφορτιστές αλλά εσένα σε ενδιαφέρει απλός φορτιστής με σταθερή τάση).

Αυτό που κοιτάς είναι τα 550mA. Αυτή είναι η έξοδος του φορτιστή.

5V*0.55A (550mA)=2.75 Watt

Με αυτόν πιστεύω θα θές 8-9 ώρες για να φορτίσεις.

Αυτός μια χαρά αργή φόρτιση δεν θα κάνει με σταθερή τάση? Τον δοκίμασα μια φορά...4.30 ώρες γράφει η συσκευή αλλά κάπου στο 6ωρο κάνει

Εάν δεν κάνω λάθος (εάν δεν είναι έτσι ας με διορθώσει κάποιος) οι ισχύς του μαμά φορτιστή είναι

9V, 1.67A δηλαδή 15watt

ή

5V, 2A δηλαδή 10watt.

Λογικά λοιπόν εσύ με 2,75watt θα φορτίζεις 4 φορές πιό αργά απο την ... κανονική αργή φόρτιση (10watt).

Δεν έχω διαβάσει κάπου να επηρεάζει αρνητικά η αργή φόρτιση. Γενικά πάντως ξέρω αρκετό κόσμο που επειδή βολεύεται να φορτίζει βράδυ, χρησιμοποιεί αργούς φορτιστές. Είναι σίγουρα καλύτερο να φορτίζεις 10 ώρες, παρά να φορτίζεις 3 ώρες και τις υπόλοιπες 7 η συσκευή να "υπερφορτίζει".

Εάν δεν κάνω λάθος (εάν δεν είναι έτσι ας με διορθώσει κάποιος) οι ισχύς του μαμά φορτιστή είναι

9V, 1.67A δηλαδή 15watt

ή

5V, 2A δηλαδή 10watt.

Λογικά λοιπόν εσύ με 2,75watt θα φορτίζεις 4 φορές πιό αργά απο την ... κανονική αργή φόρτιση (10watt).

Δεν έχω διαβάσει κάπου να επηρεάζει αρνητικά η αργή φόρτιση. Γενικά πάντως ξέρω αρκετό κόσμο που επειδή βολεύεται να φορτίζει βράδυ, χρησιμοποιεί αργούς φορτιστές. Είναι σίγουρα καλύτερο να φορτίζεις 10 ώρες, παρά να φορτίζεις 3 ώρες και τις υπόλοιπες 7 η συσκευή να "υπερφορτίζει".

Χρηστο εχω διαβασει οτι η πολυ αργη φορτιση δεν ειναι καλη. Τωρα τι ειναι πολυ αργη δεν ξερω, αλλα πχ κατι powerbanks Που ζοριζονται να μεταφερουν ρευμα στο κινητο πχ, κατι παλια που πρωτοκυκλοφορησαν κτλ δεν κανουν καλο. Επισης μου το εχουν πει και ανθρωποι του χωρου μιας και εχω μιλησει με ηλεκτρολογους της ΔΕΗ σε καποιο σεμιναριο, ασχετο με μπαταριες, αλλα ειναι ανρθωποι που κανουν και ερευνα και γνωριζουν 5 πραγματα.

Xperience: Nokia 3110,3310, EricssonT65, T68,Z600,k700,k750,k810,G900,C905,nokia N79,N8,xperia ARC S,neo V, P, Τ, Z, Z1, Asus padfone infinity 2, xperia Z1c,M,Galaxy tab S, xperia Z3c, Galaxy S6edge, S7edge, HTC M7, xperia Z5c, G5, S8+, G6, U11, Note 8, OP 5T, Μate 10pro, Lg V30, Galaxy S9+, Note 9, S10+,Zenfone 5z,mate 20 pro,op 7 pro,LG v40,note 10+,p30 pro, xperia 1ii, s20 ultra, s20+, note 20 ultra, LG G8, xperia 5ii,iphone 12 pro max,s21 ultra, OP 9 pro, iphone 13 pro, s22 ultra, a52s 5G, xperia 5iv, a53, s23,s23 ultra, iphone 14 pro, a54, xperia 1v

Χρηστο εχω διαβασει οτι η πολυ αργη φορτιση δεν ειναι καλη.

Κοίτα, 100 άρθρα να διαβάσεις πάνω στο θέμα "φόρτιση μπαταρίας", 200 απόψεις θα βρείς.

Τι σίγουρο είναι οτι η ταχεία φόρτιση επηρεάζει αρνητικά την μακροχρόνια υγεία της μπαταρίας. Εάν θέλει υγιή μπαταρία για μεγάλο διάστημα, κόβεις την ταχεία φόρτιση. Εννοείται οτι εάν φορτίσεις μία στις τόσες με ταχεία δεν θα γίνει κάτι κακό. Αλλά η συνεχόμενη χρήση σίγουρα ρίχνει την απόδοση κατακόρυφα.

Και αυτό, όχι γιατί φορτίζει γρήγορα, αλλά γιατί κατά την φόρτιση ανεβάζει θερμοκρασία. Η υψηλή θερμοκρασία στις μπαταρίες είναι επιβεβαιωμένος εχθρός τους. Εξού και αυτό που λέμε οτι το καλοκαίρι καλό είναι να φορτίζεις το κινητό χωρίς θήκες κλπ...για να μπορεί η μπαταρία να αποβάλει θερμοκρασία.

Όσο πιο κρύα φόρτιση λοιπόν, τόσο το καλύτερο.

Προσωπικά, φορτίζω με τον μαμά φορτιστή στην απλή φόρτιση. 10 watt δηλαδή. Και αυτά είναι πολλά. Δεν είναι λίγα. Θα δεις ότι το καλοκαίρι (εγώ δεν έχω περάσει ακόμα καλοκαίρι με το S7) η θερμοκρασία θα ανεβαίνει πολύ κατα την φόρτηση. Θα προτιμούσα να φόρτιζα με έναν 5V,1A (δηλαδή 5watt) αλλά εκεί θα πιάσουμε σίγουρα 5ωρο και βάλε (δεν το έχω δοκιμάσει...θα το δοκιμάσω...έχω ένα μπριζάκι iPhone 5V,1A).

Απο την άλλη...προσωπική άποψη...όλα αυτά τα θεωρητικά είναι καλά...αλλά σε "αγχώνουν" δίχως λόγο. Η τεχνολογία των μπαταριών είναι τέτοια που 300 κύκλους φόρτισης θα στους βγάλουν ότι και να γίνει. Το έτος (και βάλε) δηλαδή θα το βγάλουν χαλαρά. Ε...εάν έχεις μείνει με την ίδια συσκευή...δίνεις ένα μικρό ποσό και την αντικαθιστάς. Καλή η προσεχτική φόρτιση δηλαδή, αλλά δεν χρειάζεται να γίνει και εμμονή. :)

Για μένα : φορτίζεις όπως γουστάρεις, σε ότι ποσοστό γουστάρεις αρκεί η φόρτιση να είναι όσο το δυνατόν κρύα. Τον χειμώνα μπορεί με 10watt να είσαι κρύος. Το καλοκαίρι όμως θα ζεσταθεί...ε τότε φόρτιζε με 5watt. Εσύ το καθορίζεις αυτό...με γνώμονα το πόσο ζεσταίνεται η συσκευή κατά την φόρτιση. Το καλοκαίρι φόρτιζε χωρίς θήκη και εάν δείς οτι η θερμοκρασία ανεβαίνει πολύ (με 5watt αποκλείεται να ζεσταθεί) , βάλε την συσκευή κατά την φόρτιση σε κάτι δροσερό (πλακάκια ας πούμε) ώστε να φεύγει η θερμοκρασία της. Μία φορά τον μήνα άστο να πιάσει πάτο (5-10%) και φόρτισε 100% + 20 λεπτά (εδώ τα 5watt θα κάνουν ιδανική ολική φόρτιση...αλλά μπορεί να γεννήσεις μέχρι να πιάσεις το 100%!!). Με όλα τα παραπάνω μπορεί να κερδίσεις κάτι σε κύκλους φόρτισης, εφόσον σε ενδιαφέρει η υγεία της μπαταρίας.

Edited by pavlidisc

Ευχαριστώ πολύ παιδιά για τις απαντήσεις. Εχω και εγώ ένα μπριζακι από iPhone που τείνει 1Α θα δοκιμάσω με αυτό.

Ξέρει κανείς αν μπορούμε να αλλάξουμε το Samsung account?

Ή να καταργήσουμε το παλιό και να κάνουμε νέο

Γίνεται?

Πάλι τα ίδια.. Δεν μπορώ να καταλάβω.

Όταν αλλάζεις πλακέτα. Δεν αλλάζουν τα πάντα στο τηλέφωνο? Μένει κάτι ίδιο από την παλιά που περνάει στο καινούριο? Τι στο καλό φταίει δεν μπορώ να καταλάβω!!

Πάλι τα ίδια.. Δεν μπορώ να καταλάβω.

Αν είναι δυνατόν!!!! :mad:

Λές να είναι drain από τον scaner δαχτυλικού αποτυπώματος; Απ' ότι κατάλαβα...μόνο αυτό έμεινε που δεν σου άλλαξαν (και η κάμερα).

Δεν τον βγάζεις εκτός μπάς και...:(

Εκτυπώνω όλα τα χαρτιά του service να τα στείλω στη samsung! Θα γίνει χαμός! Με έχουν ταλαιπωρήσει απίστευτα!! Ότι και να είναι αφού δεν το βρίσκουν οφείλουν να μου το αντικαταστήσουν! Δεν θα δουλέυω τη συσκευή με τις μισές λειτουργίες της επειδή αυτοί είναι βλάκες!! :mad::mad:

Συγνώμη που μιλάω σε αυτό τον τόνο. Προφανώς απευθύνομαι στη samsung.. Έχω τρελαθεί πια με αυτό το κινητό..

Εκτυπώνω όλα τα χαρτιά του service να τα στείλω στη samsung! Θα γίνει χαμός! Με έχουν ταλαιπωρήσει απίστευτα!! Ότι και να είναι αφού δεν το βρίσκουν οφείλουν να μου το αντικαταστήσουν! Δεν θα δουλέυω τη συσκευή με τις μισές λειτουργίες της επειδή αυτοί είναι βλάκες!! :mad::mad:

Συγνώμη που μιλάω σε αυτό τον τόνο. Προφανώς απευθύνομαι στη samsung.. Έχω τρελαθεί πια με αυτό το κινητό..

Έχεις ΑΠΟΛΥΤΟ δίκιο... :(

Φιλε αν είναι δυνατόν, ειλικρινά δεν έχω δει τέτοια περίπτωση ξανα.

Τι άλλο δηλαδή να φταίει, δεν μπορώ να το εξηγήσω αυτό.

Κρίμα για την ταλαιπωρία μια τόσο εξαιρετική συσκευή.

Παιδιά χθες κατέβασα την nougat και παρολο που έκανα επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων και έριξα και την ανάλυση της οθόνης σε full hd η μπαταρία έχει χειροτερέψει. Εχω απενεργοποιήσει τις περισσότερες ρυθμίσεις που τρώνε μπαταρία όπως το να ψάχνει αυτοματα για wifi και bluetouth οταν είναι κλειστά αλλά και πάλι τίποτα. Ξέρετε τι άλλο μπορώ να κάνω;

Παιδιά χθες κατέβασα την nougat και παρολο που έκανα επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων και έριξα και την ανάλυση της οθόνης σε full hd η μπαταρία έχει χειροτερέψει. Εχω απενεργοποιήσει τις περισσότερες ρυθμίσεις που τρώνε μπαταρία όπως το να ψάχνει αυτοματα για wifi και bluetouth οταν είναι κλειστά αλλά και πάλι τίποτα. Ξέρετε τι άλλο μπορώ να κάνω;

Να περιμένεις 2-3 μέρες να στρώσει το καινούριο λειτουργικό. Μετά, βλέπεις αν συνεχιστεί η χειρότερη αυτονομία

Στάλθηκε από το XT1635-02 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Να περιμένεις 2-3 μέρες να στρώσει το καινούριο λειτουργικό. Μετά, βλέπεις αν συνεχιστεί η χειρότερη αυτονομία

Στάλθηκε από το XT1635-02 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Ευχαριστώ πολύ φίλε

Άλλο ένα δείγμα μόνο με data.

Εκτός από της πρώτες 4 ώρες εκτός ρεύματος που ήταν μόνο με σήμα κινητής.

Σε αυτές τις 4 ώρες έμεινε στο 100%.

Μετα μόνο Data συνεχόμενα.

Aod off.

Fhd.

Bluetooth + τοποθέτηση κλειστά όπως πάντα!

Και πάλι εξαιρετικά θεωρώ.

https://www.dropbox.com/sh/stpo1ir4ad9q5em/AAATUiAgdruhcFyMzuBN7cX3a?dl=0

kountouraN

Kαλησπερα!Θα ηθελα να ρωτησω εσάς που βγάζετε από 7 ωρες οθόνη και πάνω,σε ποιο σημείο την έχετε την φωτεινότητα?Μπορειτε να κανετε screenshot τήν μπάρα?

έχετε το factory widget του καιρου στην επιφάνεια εργασίας?

Aντώνης

Kαλησπερα!Θα ηθελα να ρωτησω εσάς που βγάζετε από 7 ωρες οθόνη και πάνω,σε ποιο σημείο την έχετε την φωτεινότητα?Μπορειτε να κανετε screenshot τήν μπάρα?

έχετε το factory widget του καιρου στην επιφάνεια εργασίας?

εντος κλειστου χωρου οπου και βλεπεις καλυτερα την οθονη εγωω την εχω λιγο ποιο πισω απο την μεση περιπου,,εξωτερικους χωρους το ανεβαζω αρκετα!! 7 ωρες περιπου βγαζει οταν κατεβει το ποσοστο κατω απο τα 10% και φυσικα ασχολησαι με την συσκευη αρκετα! τον καιρο τον εχω κανονικα,,αλλα με ενημερωση χειροκινητη!!

Αύριο θα είμαι Θεσσαλονίκη και κανόνισα επίσκεψη Microtech για αλλαγή μπαταρίας. Η κοπέλα στο τηλέφωνο μου είπε να κάνουμε ένα check πρώτα και μετά βλέπουμε αν όντως χρειαστεί αλλαγή προχωράμε. Με λίγο ψάξιμο Xda πολλοί ανέφεραν το ίδιο ότι δηλαδή μετά τον 1 χρόνο χρήσης η απόδοση της μπαταρίας μειώθηκε δραματικά. Ένας μάλιστα είχε Screenshot με το Accubatterry με το οποίο στην παλιά μπαταρία του έβγαζε χωρητικότητα ~2600 και με την νέα κανονικά στα 3600. Δεν την πολυπιστεύω βέβαια την εφαρμογή αλλα από περιέργεια και μόνο σε μένα λέει 2338mah!! Αύριο με την καινούρια θα ξανά μετρήσω και θα δούμε αν δουλεύει ή όχι.

• The title was changed to [S7 Edge] Η εμπειρία σας από τη μπαταρία