Jump to content

Ποιο κινητό βγάζει τις καλύτερες φωτογραφίες; (Νο3)

Κοινοποίηση

Ποια εταιρεία βγάζει τα καλύτερα cameraphones;  

712 members have voted

1. 1. Ποια εταιρεία βγάζει τα καλύτερα cameraphones;

• Apple
      45
    • HTC
      43
    • Huawei
      27
    • Lenovo
      6
    • LG
      123
    • Microsoft / Nokia
      136
    • Motorola
      9
    • Samsung
      206
    • Sony
      46
    • Xiaomi
      24
    • ZTE
      7
    • Meizu
      15
    • ...άλλη εταιρεία
      25

Recommended Posts

Μιας και λέτε για όξυνση και επεξεργασία γενικά ότι κάνουν κακό (η άποψή μου είναι γνωστή, γιαυτό επιμένω στους 2 μεγαλύτερους αισθητήρες με την ελάχιστη επεξεργασία σε κινητά), από τα πιο φυσικά σημερινά είναι το HTC 10 και ακολούθως το Huawei P9 (το P10 δεν ξέρω πως είναι), ενώ τα G5, S7, 950, Pixel, iphone (όλα τα μήλα) όλα αυτά έχουν αρκετή έως υπερβολική επεξεργασία. Απλά σε κάποια είναι πιο ανεκτή (G4, G5, 950), σε κάποια άλλα είναι too much (S7, Pixel)... Η Samsung πάντα είχε παράδοση πάντως στην υπερόξυνση και την υπερβολή με εξαίρεση τα 2 Zoom που είχε βγάλει (S4 και S5/K).

Αναμένω κι εγώ σε κανένα 10ήμερο μια παραγγελία (άργησε αρκετά δυστυχώς), τώρα καλό, κακό δεν ξέρω ακόμη, μόλις βρω λίγο χρόνο πάντως θα το τεστάρω και ίσως το κοντράρω και με τα 808-CM1. Για να δούμε...

Πες μου ότι πήρες το ακυκλοφόρητο?? ??

SEX is like NOKIA (connecting people)

http://i.imgur.com/zWrMLZe.jpg

• Απαντήσεις 13,1χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Το μεσημέρι δεν ήξερες τι σημαίνει και τώρα λίγες ώρες ξαφνικά αργότερα ξέρεις και ποιο βγάζει "λαδοπαστελ" ? Πλάκα έχεις και εσύ και ο Erasmus η Paok για τους παλιούς με τα δέντρα που του s7 τα βλέπει διπλά :lol:

Εκτός από το Google που είναι πολύ χρήσιμο για να λύνεις τέτοιες απορίες, κατάλαβα, δεν είμαι χαζός αλλά ήθελα να πειράξω τον Ddr2 που μου απάντησε με χιούμορ ελπίζω και όχι με ειρωνεία.

Βασίλη, κατέβασα τη φωτογραφία και την είδα στο pc μου σε πλήρες μέγεθος. Τα δέντρα στο βάθος και το χορτάρι μπροστά, είναι μαύρα χάλια από άποψη λεπτομέρειας. Σαν να έχει πάρει κάποιος πράσινη μπογιά και να έχει βάψει. Δεν διακρίνονται δέντρα, φύλλα κλπ, είναι όλα μια μάζα. Κοινώς, λαδοπαστέλ. Ούτε εθελοτυφλώ, ούτε έχω κάποιο πρόβλημα με οποιαδήποτε συσκευή. Αυτό βλέπω, αυτό λέω.

.

η το μονιτορ σου φταιει η τα ματια σου...δεν υπαρχει αλλη εξηγηση :)

η το μονιτορ σου φταιει η τα ματια σου...δεν υπαρχει αλλη εξηγηση :)

ΜΙα χαρα ειναι και τα δυο. Σε 100% η φωτογραφια εχει θεματα.

MyName: Γιάννης.

Samsung s22 ultra ~ Samsung Tab S7 ~ Dell XPS 9350

Σε pixel peep το βλεπω και γω, εχεις δικιο. Βασικα για τοσο μικρο μεγεθος pixel δεν μου κανει εντυπωση. Αλλα γενικα για κινητο θεωρω πως καλα τα πηγε... τοση μικρη λεπτομερια δεν νομιζω να υπαρχουν πολλα κινητα που θα τα πηγαιναν καλυτερα.

το ιδιο σχολιο ειχες κανει μερικα Post πριν για την καμερα του 950...οτι ειχε βγαλει τα δεντρα λαδοπαστελ και χωρις λεπτομερειες.

Δηλαδη οι 2 κορυφαιες καμερες στον κοσμο αυτη τη στιγμη βγαζουν λαδοπαστελ και χωρις λεπτομερεια...μαλιστα.

Συγγνωμη αλλα αυτο το σχολιο μονο εμπαθεια δειχνει και τιποτε αλλο...

Δηλαδη οι 2 κορυφαιες καμερες στον κοσμο αυτη τη στιγμη βγαζουν λαδοπαστελ και χωρις λεπτομερεια...μαλιστα.

Για κινητα μιλαμε. Κοψε κατι :)

Αλλωστε δεν ειπε οτι ειναι κακη η αποδοση του για κινητο. Αυτο που ειδε σχολιασε και μετα το σχολιο του το ειδα και γω. Πισω ειναι σαν εννιαιο το προασινο. Δεν καταλαβαινει φυλλα, κλαδια, χορταρια κλπ. Αυτο εννοεις λαδοπαστελ.

Αν με ρωτησεις ποια ειναι τα top 5 κινητα σε καμερα σιγουρα θα εβαζα μεσα το g5. Δεν λεει κανεις οτι ειναι κακη η καμερα του.

Σε pixel peep το βλεπω και γω, εχεις δικιο. Βασικα για τοσο μικρο μεγεθος pixel δεν μου κανει εντυπωση. Αλλα γενικα για κινητο θεωρω πως καλα τα πηγε... τοση μικρη λεπτομερια δεν νομιζω να υπαρχουν πολλα κινητα που θα τα πηγαιναν καλυτερα.

Δες Ανδρεα τις φωτογραφιες του Νικου (ποστ 9557) και θα δεις ποσο καλυτερα τα πηγε το 950.

Επισης, δες και δειγμα απο το sony z5

https://flic.kr/p/TMmBtu

Δες Ανδρεα τις φωτογραφιες του Νικου (ποστ 9557) και θα δεις ποσο καλυτερα τα πηγε το 950.

Επισης, δες και δειγμα απο το sony z5

https://flic.kr/p/TMmBtu

Και η πρωτη του ποστ που λες ζοριζεται. Δες λιγο τα δεντρα απο πισω.

Οσον αφορα του z5 ειναι πιο κοντα τα δεντρα. Οποτε δεν ειναι δικαιη συγκριση.

Και η πρωτη του ποστ που λες ζοριζεται. Δες λιγο τα δεντρα απο πισω.

Οσον αφορα του z5 ειναι πιο κοντα τα δεντρα. Οποτε δεν ειναι δικαιη συγκριση.

Ε, θα βρω και πιο μακρινες. :)

Να σου πω, στη φωτο του g5 , το χορταρι στο εδαφος, ειναι και αυτο μακρια;;;; Για δες πως φαινεται.

Ε, θα βρω και πιο μακρινες. :)

Να σου πω, στη φωτο του g5 , το χορταρι στο εδαφος, ειναι και αυτο μακρια;;;; Για δες πως φαινεται.

Ναι αυτο ειναι οντως κοντυτερα. Πιστευω ομως οτι ειναι πολυ πυκνο και κοντο οποτε σε αυτους τους μικρους αισθητηρες των κινητων δεν θα μπορουσε να δειξει καλυτερα.

Σε καθε περιπτωση εχεις δικιο παντως.

Σε καθε περιπτωση εχεις δικιο παντως.

Ευτυχως, γιατι ημουν ετοιμος να αλλαξω οθονη. Ή ματια. :lol:

Ευτυχως, γιατι ημουν ετοιμος να αλλαξω οθονη. Ή ματια. :lol:

Μα και μενα δεν μου αρεσει να κανω αρνητικα σχολια. Αλλα απο το να τρεχεις σε οφθαλμιατρο ειπα να σχολιασω. :lol::lol::lol:

Pixel xl

Auto

33989523102_85120af97c_z.jpgIMG_20170406_100106 by ΝΙΚΟΣ Π., on Flickr

34016340671_81c6a2f790_c.jpgIMG_20170406_101138 by ΝΙΚΟΣ Π., on Flickr

Στάλθηκε από το Pixel XL μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Lumia 950 xl

Με συννεφιά...

33181307443_46c9044819_c.jpgWP_20170412_11_22_16_Pro by Nikos Manousakis, on Flickr

Στα ματια μου σε οθονη pc φαινεται Μπομπα, τρομερα χρωματα και λεπτομερεια στα φυτα...ουτε μουσταρδες που μας συνηθίζει η καμερα των wm10 ουτε τιποτα...

Manual Να φανταστω ετσι?

Από την οθόνη που τη βλέπω τώρα (μάπα οθόνη λάπτοπ) βλέπω αρκετή υπερόξυνση στα μπροστά δέντρα, ενώ στο βάθος, περίπου στο κέντρο, το πράσινο των πίσω φυτών φαίνεται σαν λαδομπογιά, χωρίς καθόλου λεπτομέρεια. Δεν ξέρω αν φταίει η οθόνη, κρατάω επιφύλαξη.

@ddr2 ...διαβασε ξανα το σχολιο σου για την φωτο του 950 η οποια ειναι αριστη αλλα καταφερες να της βρεις κουσουρια.

Το ιδιο ακριβως σχολιο εκανες και για τη δικια μου φωτο για την καμερα του G5.

τιποτα δεν ειναι τυχαιο....

Απο dynamic range βλεπω στα ορια το πηγε. Πολυ καλο! Θυμασαι αν ενεργοποιησε hdr?

με hdr+ ειναι...φαινεται στα exif

Απο dynamic range βλεπω στα ορια το πηγε. Πολυ καλο! Θυμασαι αν ενεργοποιησε hdr?

Στο auto ήταν το hdr,απλά,νομίζω πως σχεδόν πάντα τραβάει on όταν το έχεις στο αυτόματο.

Με το ένα χέρι κρατάω το καρότσι με το μωρό και τραβάω με το vol down.

Είναι αρκετά πρόχειρες γρήγορες.Σε μια ακόμη που μου έφυγε λίγο,βγήκε θολή.

Στο auto ήταν το hdr,απλά,νομίζω πως σχεδόν πάντα τραβάει on όταν το έχεις στο αυτόματο.

Με το ένα χέρι κρατάω το καρότσι με το μωρό και τραβάω με το vol down.

Είναι αρκετά πρόχειρες γρήγορες.Σε μια ακόμη που μου έφυγε λίγο,βγήκε θολή.

Μεγαλο μερος της φωτογραφιας ειχε σκια και το υπολοιπο δυνατο ηλιο. Λογικο το οτι ενεργοποιησε το HDR.

Επισης βλεπω οτι εχει μειωθει λιγο το "καρτουνιστικο" που ειχε το HDR+ το nexus 5x/6p (αν και στις ημερησιες ουτε εκεινα ειχαν τοσο θεμα).

Αν εχεις ορεξη, ανεβασε και μερικες ακομα σε μετριο φωτισμο (οχι σκοταδια) που εκει ηταν που με εκνευριζε το αποτελεσμα του hdr+

Μεγαλο μερος της φωτογραφιας ειχε σκια και το υπολοιπο δυνατο ηλιο. Λογικο το οτι ενεργοποιησε το HDR.

Επισης βλεπω οτι εχει μειωθει λιγο το "καρτουνιστικο" που ειχε το HDR+ το nexus 5x/6p (αν και στις ημερησιες ουτε εκεινα ειχαν τοσο θεμα).

Αν εχεις ορεξη, ανεβασε και μερικες ακομα σε μετριο φωτισμο (οχι σκοταδια) που εκει ηταν που με εκνευριζε το αποτελεσμα του hdr+

οταν λες καρτουνιστικο τι εννοεις;

Στάλθηκε από το Nexus 5X μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Κορεσμενα χρωματα και μηδενικη αντιθεση (επειδη φωτιζε τις σκιες). Ενω κανει θαυματα απο αποψη λεπτομεριας και θορυβου δεν το αντεχα γιατι δεν επαυε να ειναι hdr. Για μενα επρεπε να ειχε χωριστα το hdr απο το συστημα multiframe που εχει το οποιο ειναι εντυπωσιακο.

Για οσους τυχον δεν γνωριζουν δεν ειναι απλα multiframe noise reduction αφου τραβα σε χαμηλοτερο shutter speed φωτογραφιες και κραταει την πιο sharp ως βαση... επειτα ακολουθει το mnr οπου με τις υπολοιπες εντοπιζει τι ειναι θορυβος και το αφαιρει.

Κορεσμενα χρωματα και μηδενικη αντιθεση (επειδη φωτιζε τις σκιες). Ενω κανει θαυματα απο αποψη λεπτομεριας και θορυβου δεν το αντεχα γιατι δεν επαυε να ειναι hdr. Για μενα επρεπε να ειχε χωριστα το hdr απο το συστημα multiframe που εχει το οποιο ειναι εντυπωσιακο.

Για οσους τυχον δεν γνωριζουν δεν ειναι απλα multiframe noise reduction αφου τραβα σε χαμηλοτερο shutter speed φωτογραφιες και κραταει την πιο sharp ως βαση... επειτα ακολουθει το mnr οπου με τις υπολοιπες εντοπιζει τι ειναι θορυβος και το αφαιρει.

Αντρέα παρόλο ότι έχουμε διαφωνήσει πολλές φορές χαίρομαι που μπήκες ενεργά και μας λες 5 χρήσιμα πράγματα, περιεκτικα και ουσιώδη αλλά και κατανοητά.

Xperience: Nokia 3110,3310, EricssonT65, T68,Z600,k700,k750,k810,G900,C905,nokia N79,N8,xperia ARC S,neo V, P, Τ, Z, Z1, Asus padfone infinity 2, xperia Z1c,M,Galaxy tab S, xperia Z3c, Galaxy S6edge, S7edge, HTC M7, xperia Z5c, G5, S8+, G6, U11, Note 8, OP 5T, Μate 10pro, Lg V30, Galaxy S9+, Note 9, S10+,Zenfone 5z,mate 20 pro,op 7 pro,LG v40,note 10+,p30 pro, xperia 1ii, s20 ultra, s20+, note 20 ultra, LG G8, xperia 5ii,iphone 12 pro max,s21 ultra, OP 9 pro, iphone 13 pro, s22 ultra, a52s 5G, xperia 5iv, a53, s23,s23 ultra, iphone 14 pro, a54, xperia 1v

Οταν λέμε καρτουνίστικο, ενοούμε οτιδήποτε φεύγει από το φυσικό. Τι σημασία έχει αν είναι HDR και πως το επιτυγχάνει.

Ποιο φυσικό αποτέλεσμα από τα nexus/pixel δεν υπάρχει.

"Ο θόρυβος δεν αποδεικνύει τίποτα. Συχνά, η κότα που έκανε απλά ένα αβγό κακαρίζει λες και έχει γεννήσει έναν αστεροειδή."

Επισκέπτης
This topic is now closed to further replies.
 Κοινοποίηση

• Create New...