Jump to content

Ποιο κινητό βγάζει τις καλύτερες φωτογραφίες; (Νο3)

Κοινοποίηση

Ποια εταιρεία βγάζει τα καλύτερα cameraphones;  

712 members have voted

1. 1. Ποια εταιρεία βγάζει τα καλύτερα cameraphones;

• Apple
      45
    • HTC
      43
    • Huawei
      27
    • Lenovo
      6
    • LG
      123
    • Microsoft / Nokia
      136
    • Motorola
      9
    • Samsung
      206
    • Sony
      46
    • Xiaomi
      24
    • ZTE
      7
    • Meizu
      15
    • ...άλλη εταιρεία
      25

Recommended Posts

• Απαντήσεις 13,1χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Επιτηδες το κανει . Θα ποσταρει παπαδες μετα με το 950 :p

Aστειευομαι.

Αλλα ειναι αξιο αποριας που δεν αναφερει πως βγαζει τετοιες αναλυσεις. Δεν θυμαμαι να εχω ξαναδει 4442 pixels στη μεγαλη πλευρα.

14.5mpx εχει παει πλεον.

Σωστή παρατήρηση.

4032 είναι η max διάσταση, εκτός και αν έχει τροποποιηθεί με κάποιο πρόγραμμα που κάνει resize...

"Ο θόρυβος δεν αποδεικνύει τίποτα. Συχνά, η κότα που έκανε απλά ένα αβγό κακαρίζει λες και έχει γεννήσει έναν αστεροειδή."

Επιτηδες το κανει . Θα ποσταρει παπαδες μετα με το 950 :p

Μπα είμαι σίγουρος πως έκανε ανταλλαγή το 950 με το Nexus και το έχει ήδη μετανοιώσει αλλά δε θα το παραδεχτεί ποτέ! :lol:

- There is no place like 127.0.0.1 -

Σωστή παρατήρηση.

4032 είναι η max διάσταση, εκτός και αν έχει τροποποιηθεί με κάποιο πρόγραμμα που κάνει resize...

H εφαρμογη λεγεται cortex camera και κανει πολλαπλες ληψεις...κατι σαν Night mode δηλαδη.

Με τέτοιου είδους εφαρμογές μιλάμε για επεξεργασμένη φωτογραφία πια. Ξεφεύγουμε απο τις δυνατότητες του κινητού, Όχι οτι είναι κακό, αλλά δεν είναι μέτρο σύγκρισης οι φωτογραφίες.
HP 5710 θα την θυμάμαι πάντα...

Με τέτοιου είδους εφαρμογές μιλάμε για επεξεργασμένη φωτογραφία πια. Ξεφεύγουμε απο τις δυνατότητες του κινητού, Όχι οτι είναι κακό, αλλά δεν είναι μέτρο σύγκρισης οι φωτογραφίες.

Καμια σχεση με επεξεργασια...οτι κανει το Night mode του LG G4, G5 το ιδιο κανει και αυτη η καμερα.

Και για να παω ακομα παραπερα το hdr+ της Google κανει ακριβως το ιδιο πραγμα.

Κανει 12 ληψεις και με ειδικους αλγοριθμους βγαζει την τελικη φωτο.

Οποτε το σχολιο σου ειναι μακραν ακυρο.

Τα παραπανω ισχυουν και για σενα @sfortis

Καμια σχεση με επεξεργασια...οτι κανει το Night mode του LG G4, G5 το ιδιο κανει και αυτη η καμερα.

Και για να παω ακομα παραπερα το hdr+ της Google κανει ακριβως το ιδιο πραγμα.

Κανει 12 ληψεις και με ειδικους αλγοριθμους βγαζει την τελικη φωτο.

Οποτε το σχολιο σου ειναι μακραν ακυρο.

Τα παραπανω ισχυουν και για σενα @sfortis

Κοίτα να δεις που θα βρεθούν και μερικοί ακόμα άκυροι σαν και εμένα που υποστηρίζω ακριβώς το ίδιο με τον Keras.

Περίεργο πράγμα, όλοι άκυροι εκτός από έναν.

Σαν και το ανέκδοτο με εκείνον που πήγαινε ανάποδα στην εθνική και νόμιζε ότι πήγαιναν οι άλλοι....

Ακυρώνεις όλη τη δουλειά σου Paok με αυτή την συμπεριφορά και μας κάνει να φανταζόμαστε πιθανή επεξεργασία που μπορεί να έχουν και άλλες φωτογραφίες στο πρόσφατο παρελθόν...

Edited by babill2004
"Ο θόρυβος δεν αποδεικνύει τίποτα. Συχνά, η κότα που έκανε απλά ένα αβγό κακαρίζει λες και έχει γεννήσει έναν αστεροειδή."

Η αληθεια ειναι οτι οι δυνατοτητες του κινητου ειναι αντιστοιχες του sw που χρησιμοποιει.

Το Hw ειναι δεδομενο.

Παρολαυτα προσωπικα μιλωντας δε χαλιεμαι οτι και αν κανει καποιος ακομα και αν τις πειραζει στο photoshop στο pc αρκει να το αναφερει ..και αν εχει ορεξη να λεει και τι εκανε.

Πχ και τις εικονες του aptaliko θα ηθελα να μαθω πως τις παιρνει μιας και δεν εχει την παραμικρη πληροφορια στο exif.

Οχι οτι αμφισβητω οτιδηποτε και αν κανει..απλα για τη γνωση.

Ποιος ο λόγος τότε να μην χρησιμοποιείται το HDR+ του κινητού εφόσον κάνει ίδια δουλειά? για να βλέπουμε τι κάνει το κινητό υπό φυσιολογικές καθημερινές συνθήκες? Νομίζω Αυτή είναι η ουσία του τοπικ..

Στάλθηκε από το Nexus 6P μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Κοίτα να δεις που θα βρεθούν και μερικοί ακόμα άκυροι σαν και εμένα που υποστηρίζω ακριβώς το ίδιο με τον Keras.

Σαν και το ανέκδοτο με εκείνον που πήγαινε ανάποδα στην εθνική και νόμιζε ότι πήγαιναν οι άλλοι....

Ακυρώνεις όλη τη δουλειά σου Paok με αυτή την συμπεριφορά και μας κάνει να φανταζόμαστε πιθανή επεξεργασία που μπορεί να έχουν και άλλες φωτογραφίες στο πρόσφατο παρελθόν...

@babil

Ξερεις τι σημαινει η λεξη επεξεργασια?

Επεξεργασια λοιπον σημαινει το εξης ¨

Αυτο που βγαινει απο την καμερα το παιρνω και με καποιο τριτο προγραμμα το αλλοιωνω.

Αυτο που ανεβασα εγω ειναι αυτο που βγηκε απο την καμερα.

----- προσθήκη μηνύματος 116 δευτ. μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Ποιος ο λόγος τότε να μην χρησιμοποιείται το HDR+ του κινητού εφόσον κάνει ίδια δουλειά? για να βλέπουμε τι κάνει το κινητό υπό φυσιολογικές καθημερινές συνθήκες? Νομίζω Αυτή είναι η ουσία του τοπικ..

Σε τετοια πλανα το Hdr+ εχει υπερβολικο θορυβο (chroma noise)...πρεπει να την εχω βγαλει και με Hdr+

Ψάξε μόνος σου φίλε μου καλύτερα το τι κάνει το HDR+ και το κάθε HDR+ και ότι άλλο, να έχεις γνώση ο ίδιος και μην παίρνεις τοις μετρητοίς οτι γράφεται εδώ μέσα.

Φίλε babill2004 πολλά έχουμε δει εδώ, έχουμε βαρεθεί να λέμε τα ίδια, θεωρώ οτι ο καθένας καταλαβαίνει. Αν δεν καταλαβαίνει, όπως είχε πει και κάποιος σοφός, δεν θα καταλάβει και να του εξηγήσεις, οπότε μην κουράζεσαι γιατί είναι άσκοπο. Στο κάτω κάτω, μεγάλα παιδιά είμαστε, όποιος θέλει ανεβάζει οτι θέλει εδώ, είτε αναφέροντας στοιχεία είτε κρύβοντάς τα ή τροποποιώντας τα και κρίνεται η αξιοπιστία του αυτόματα απο αυτούς που ασχολούνται.

Edited by keras
HP 5710 θα την θυμάμαι πάντα...

Καταλαβαινεις τι ακριβως ισχυριζεσαι εδω περα?

Οτι ολες οι φωτο που εχουν ανεβει σε αυτο το thread και δεν προερχονται απο τη stock καμερα του καθε κινητου...ειναι επεξεργασμενες.

Δηλαδη οτι εχει ανεβει εδω περα απο Proshot, open camera, Oneshot camera, manual camera, AZ camera Και πολλες αλλες ειναι επεξεργασμενο.

Αυτο ισχυριζεται ο κυριος keras

Δηλαδή, αν εγώ πάρω μια συσκευή που δεν έχει κυκλοφορήσει και πολύ, και της βάλω μια εφαρμογή φωτογραφίας που στις ρυθμίσεις της έχει πιο κορεσμένα χρώματα πχ, και γω δεν επέμβω εκ των υστέρων, δε θα δώσω λανθασμένη εντύπωση του πώς τραβάει η κάμερα? Ειδικά δε, όταν δεν ενημερώνω για τις λεπτομέρειες της λήψης?

Εσύ ο ίδιος θεώρησες προϊόν επεξεργασίας πορτραιτου του 5χ που είχα ανεβάσει, χωρίς καν να φαίνεται τίποτα στο exif.

Το hdr+ είναι feuture της google και επισημαίνεται στο exif...

Δεν είναι κακό να εκμεταλευτουμε μια 3rd party εφαρμογή αν αυτή δίνει καλύτερα αποτελέσματα, πρέπει όμως και να ενημερώνουμε τον συμφορουμίτη που θα τη θεωρήσει δεδομένη για ένα κινητό.

@paok4270 έχουμε αναφέρει πολλές φορές ότι πρέπει να αναφέρετε πως τραβήχτηκε μια φωτογραφία, αν είναι auto ή manual και με ποια εφαρμογή. Νομίζω εσύ θα έπρεπε να το γνωρίζεις πολύ καλά με τόσες φωτογραφίες που ανεβάζεις για να μην δίνεις και πάτημα για περιττά σχόλια.

Από εκεί και πέρα στους υπόλοιπους που έπεσαν να κράξουν την δουλειά, να αναφέρω και εγώ όπως πολύ σωστά ειπώθηκε πως το να τραβάμε φωτογραφίες με third party εφαρμογές δεν είναι κακό ούτε και θεωρούνται επεξεργασμένες. Τόσες φωτογραφίες έχουν ανεβεί από άλλες εφαρμογές. Αν υπήρχε πρόβλημα θα είχε γίνει και παρατήρηση.

Σε λίγο θα αναφέρουν μερικοί ότι όποιος δεν είναι με επίσημη έκδοση λειτουργικού στο android βγάζει επεξεργασμένες φωτογραφίες! :down:

Χαλαρώστε λίγο μερικοί και ειδικά όσοι έχετε ιστορικό.

Μείνετε στο θέμα. Οποιοδήποτε άλλο σχόλιο/παρατήρηση θα διαγραφεί.

Edited by navi55

@paok4270 έχουμε αναφέρει πολλές φορές ότι πρέπει να αναφέρετε πως τραβήχτηκε μια φωτογραφία, αν είναι auto ή manual και με ποια εφαρμογή. Νομίζω εσύ θα έπρεπε να το γνωρίζεις πολύ καλά με τόσες φωτογραφίες που ανεβάζεις για να μην δίνεις και πάτημα για περιττά σχόλια.

Από εκεί και πέρα στους υπόλοιπους που έπεσαν να κράξουν την δουλειά, να αναφέρω και εγώ όπως πολύ σωστά ειπώθηκε πως το να τραβάμε φωτογραφίες με third party εφαρμογές δεν είναι κακό ούτε και θεωρούνται επεξεργασμένες. Τόσες φωτογραφίες έχουν ανεβεί από άλλες εφαρμογές. Αν υπήρχε πρόβλημα θα είχε γίνει και παρατήρηση.

Σε λίγο θα αναφέρουν μερικοί ότι όποιος δεν είναι με επίσημη έκδοση λειτουργικού στο android βγάζει επεξεργασμένες φωτογραφίες! :down:

Χαλαρώστε λίγο μερικοί και ειδικά όσοι έχετε ιστορικό.

Μείνετε στο θέμα. Οποιοδήποτε άλλο σχόλιο/παρατήρηση θα διαγραφεί.

Αυτο το δεχομαι...που δεν ανεφερα με ποια εφαρμογη τραβηχτηκε η φωτο.

Εσείς οι τυχεροί με το G5 μήπως έχετε πάρει και το module της κάμερας να μας πείτε αν βοηθάει στο να βγάζεις καλύτερες φώτο?

Huawei Mate S (auto)

27120672895_bc563dd65a_c.jpgIMG_20160518_173809 by zananiro, on Flickr

27026042242_29bae448b1_c.jpgIMG_20160518_173029 by zananiro, on Flickr

The day is my enemy, the night my friend

LG G5 αυτόματο στο χέρι

27083394776_cd75a6c42f_c.jpg

Αυτο που βλεπω εγω εδω ειναι το εξης

1.Περιορισμενο ευρος χρωματων.

2.Θορυβος δεν υπαρχει αλλα εχουν αφαιρεθει πολλες λεπτομερειες απο το επιθετικο Noise reduction.

3..Απο πανω εχει προστεθει sharpening για να δωσει αυτη την ψευδαισθηση της λεπτομερειας,

4.το manual φαινεται να ειναι πολυ ανωτερο

Αυτο που βλεπω εγω εδω ειναι το εξης

1.Περιορισμενο ευρος χρωματων.

2.Θορυβος δεν υπαρχει αλλα εχουν αφαιρεθει πολλες λεπτομερειες απο το επιθετικο Noise reduction.

3..Απο πανω εχει προστεθει sharpening για να δωσει αυτη την ψευδαισθηση της λεπτομερειας,

4.το manual φαινεται να ειναι πολυ ανωτερο

Πως ξερεις τι ευρος χρωματων υπηρχε?

Το night mode δεν ειναι για να αντικαταστησει το iso50.(αν αυτο εννοεις manual mode).

Μια χαρα κανει (και αυτο) τη δουλεια του και ειναι απλα για να αντικαταστησει ληψεις με κλειστρο με κλειστρο ~1/10 και iso στο θεο...οχι iso @50 και κλειστρο στο θεο.

Παρτε και ενα μεγαλο ευρος χρωματων...

27095238886_b7c6d09827_z.jpg2016-05-20_02-29-33 by Thanasis Liontiris, on Flickr

[sIGPIC][/sIGPIC]

ΤΗΕΟ in normal mode

Με εκνευρίζουν οι "στόκοι"

Μετά το " Slide Τo Unlock " δεν υπάρχει επιστροφή

Το night mode δεν ειναι για να αντικαταστησει το iso50.(αν αυτο εννοεις manual mode).

Μια χαρα κανει (και αυτο) τη δουλεια του και ειναι απλα για να αντικαταστησει ληψεις με κλειστρο με κλειστρο ~1/10 και iso στο θεο...οχι iso @50 και κλειστρο στο θεο.

Δε συμφωνω...3 χρωματα βλεπεις.Ενα μπεζ , το μπλε του ουρανου και το πρασινο που ειναι off εντελως.

Το αυτοματο του g4 εβγαζε καλυτερα

Εσείς οι τυχεροί με το G5 μήπως έχετε πάρει και το module της κάμερας να μας πείτε αν βοηθάει στο να βγάζεις καλύτερες φώτο?

οχι φιλε μου εγω τουλάχιστον δεν το εχω εξοπλίσει

Huawei Mate S (auto)

πολύ ωραίες.. θα τις ήθελα με hdr όμως

πες τα Χρυσόστομε..

Tην ιδια εικονα θα επαιρνες και με το g4 ..

Τα δυο τους δεν διαφερουν ουτε στο ελαχιστο απο οσα εχω δει.

Γενικα αν δεν εισαι στο ιδιο σημειο την ιδια στιγμη δεν μπορεις να κρινεις περι χρωματων σε μια τυχαια φωτο.

Θελει μια εμπειρια να δεις πως αλλαζουν και με αλλο φωτισμο και με αλλη ενταση. Αν εχεις παιξει με hue-saturation-luminance θα καταλαβεις γιατι καπως ετσι δουλευει παντου και παντα.

Μη περιμενεις το πρασινο της ημερας ή το πρασινο που βλεπεις στη πλατεια σου να ειναι το ιδιο παντου σε οποιαδηποτε αλλη φωτο.

Δε λεω οτι σιγουρα ηταν ετσι ..ουτε οτι ολα κινητα θα εβγαζαν το ιδιο πραμα. Απλα αφηνω το ενδεχομενο να μη μπορει να γινει κατι θεαματικα καλυτερο απο αλλο κινητο στην ιδια ληψη.

(προσωπικα θα προτιμουσα dng να δω τι θα μπορουσε να γινει χρωματικα εκ των υστερων).

edit

Λιγο levels στο photoshop απλα για να δω αν μπορει να γινει κατι καλυτερο στο jpg.

(και ολιγη απο nr αλλα κυριως για το χρωματικο της υποθεσης το ανεβαζω)

27067761081_d1aeb37f22_c.jpg27083394776_9e4d99591b_o copy by Nick Al, on Flickr

(κλασσικα ..αν ενοχλει , μου λετε και την κατεβαζω)

Edited by xteacher

Επισκέπτης
This topic is now closed to further replies.
 Κοινοποίηση

• Create New...