Jump to content

Ποιοί είναι οι πιο ποιοτικοί και ανθεκτικοί CD/DVD δισκοι;

onefluffycloud
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

@t300:

Τα παρακάτω, αν οι φωτογραφίες είναι σωστές, είναι That's (original Taiyo Yuden Α'διαλογής)

ANA.TAY0006:THAT'S TAIYO YUDEN DVD+R 8X Jewel Case 5 Pack JAPAN MADE

ANA.TAY0005:THAT'S TAIYO YUDEN DVD-R 8X Jewel Case 5 Pack JAPAN MADE

ANA.TAY0013:TAIYO YUDEN DVD-R 8X CAKEBOX 10

ANA.TAY0011:TAIYO YUDEN DVD-R 8X Slim Case 10 Pack COLOR

ANA.TAY0010:TAIYO YUDEN DVD-R 8X CAKEBOX 50

Τα υπόλοιπα είναι φτιαγμένα από την Taiyo Yuden για την Disk Impex Hellas και ίσως όχι τόσο ποιοτικά.

Οπότε στη θέση σου θα επέλεγα κάποιο από τα 5 που αναφέρω στη λίστα παραπάνω (όποιο σε συμφέρει).

• Απαντήσεις 389
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

παιδια μηπως ξερει κανεις κανενα e-shop που να πουλαει cd-r smartbuy σε καλες τιμες?
[sIGPIC][/sIGPIC]

• 3 weeks later...

Δεν ξερω ποιοι απο εσας το εχουν ψαξει το θεμα αλλα μου καρφωθηκε στο μυαλο χθες αν ολη η συλλογη που φτιαχνω παει χαραμι μετα απο 10-20 χρονια λογω φθορας των δισκων...

Αν ισχυει κατι τετοιο τι κανουμε? Περιμενουμε πιο αξιοπιστες λυσεις? Γιατι ακομα και αν υπαρχουν εταιριες που να δινουν εγγυησεις οτι τα δισκακια τους ειναι life time ειναι κατι παραπανω απο σιγουρο πως ουτε οι ιδιοι τα εχουν τεσταρει (ελλειψη χρονου) και πως ακομα και ετσι να ειναι τι θα γινει αν παω εγω η ο καθενας μετα απο 20 χρονια και τους πω οτι μου χαλασαν τα δισκακια...

Μπλεξιμο και αγχος μαζι...

Χμμ δεν θα έλεγα οτι με απασχολεί και πολύ το θέμα... Γιατί πριν καμια 10αριά χρόνια κυριαρχούσαν οι δίσκοι 850 ολόκληρων mb και τώρα αγοράζεις δίσκο 300 GB!!!

Το μόνο αρνητικό στην όλη υπόθεση είναι οτι θα πρέπει να κάνεις τις εγγραφές σου απο τα "παλιά dvd" σε άλλα μέσα αποθηκευσης.

Βέβαια μπορεί και πάνω στο εξάμηνο απο κακή χρήση να παραδωσει πνευμα ενα cd-dvd και εκει είναι που σε ενοχλεί περισσότερο όπως μου συνέβη με ενα cd-rw με τραγούδια.

Υ.Γ. Δώσε χαιρετίσματα στην πατρίδα! 17 χλμ μακρυά σου. :)

http://briefcase.pathfinder.gr/download/534985

εχω το nec 3540 αν θυμαμαι καλα, και εδω και ενα χρονο χρησιμοποιουσα τα ridisc (στην αρχη αγοραζα τα μπε, μετα βγηκανε τα μωβ). Γενικα δεν ειχα σχεδον κανενα προβλημα με την εγγραφη και για αυτο συνεχιζα να το αγοραζω...Προχτες πηγα στην mediacenter να παρω ridisk αλλα μου πανε πως τα μωβ τελειωσανε και εχουνε κατι κανουργια ridisk χρωματος κοκκινου (ridisk extreme γραφανε). Πηρα λοιπον και εγω μια 50αδα....Βαζω το 1ο γραφει μεχρι την μεση και σταματει, βαζω το 2ο τα ιδια, βαζω το 3ο, μου λεει τοποθετησετε ενα αδειο dvd...Οσα δηλ και αν δοκιμασα, η ιδια ιστορια...Τι να κανω; Τους πηρα τηλ και μου ειπανε να πανω να τα αλλαξω...Ελπιζω να μην εχει καποιο προβλημα το dvd-writer, αν οχι, ποια να παρω;

Προφανώς "'επεσες" σε ελλατωματική παρτίδα...

Τα cd που κάηκαν στο γράψιμο δεν τα αντικαθιστούν πάντως(Προσωπική εμπειρία), τα υπόλοιπα μπορείς να τα γυρίσεις πίσω και να πάρεις κάτι άλλο...

Προφανώς "'επεσες" σε ελλατωματική παρτίδα...

Τα cd που κάηκαν στο γράψιμο δεν τα αντικαθιστούν πάντως(Προσωπική εμπειρία), τα υπόλοιπα μπορείς να τα γυρίσεις πίσω και να πάρεις κάτι άλλο...

λογικο ειναι αυτα που καιγονται να μην στα αλλαζουν, το θεμα ειναι οτι ειχα βολευτει με αυτη την μαρκα (ηταν και φτηνα και προβληματα δεν ειχα) και τωρα δεν ξερω ποια να παρω...

λογικο ειναι αυτα που καιγονται να μην στα αλλαζουν, το θεμα ειναι οτι ειχα βολευτει με αυτη την μαρκα (ηταν και φτηνα και προβληματα δεν ειχα) και τωρα δεν ξερω ποια να παρω...

Και εγω τα Ridisc τα μπλε χρησιμοποιω ( εχω γραψει πανω απο 200 ) και τα καινουργια δεν ηταν τοσο αξιοπιστα. Παντως βρηκα ενα site που λεει πως εχει τα παλια και σε παρα πολυ καλη τιμη h-t-t-p//www.dvdr.gr

Κάθε χαρισματικός ξένος μπορεί να είναι όπως ένας σώφρον Έλληνας και κάθε μη συνετός Έλληνας χειρότερος και από έναν Βάρβαρο.

Μέγας Αλέξανδρος

Η μοναδική γλώσσα στον κόσμο είναι η Ελληνική, όλες οι άλλες είναι απλώς τρόπος επικοινωνίας.

• 3 weeks later...
Και εγω τα Ridisc τα μπλε χρησιμοποιω ( εχω γραψει πανω απο 200 ) και τα καινουργια δεν ηταν τοσο αξιοπιστα. Παντως βρηκα ενα site που λεει πως εχει τα παλια και σε παρα πολυ καλη τιμη h-t-t-p//www.dvdr.gr

τελικα κατεληξα στα tdk...εχω γραψει περιπου καμια 25αδα και ειναι ολα οκ :) τα πηρα απο το mediacenter 11,25 ευρω

• 1 month later...
τελικα κατεληξα στα tdk...εχω γραψει περιπου καμια 25αδα και ειναι ολα οκ :) τα πηρα απο το mediacenter 11,25 ευρω

Πλέον τα TDK την 25άδα την έχουν μόνο 10€ προσφορά στο http://www.mediacenter.gr και 5,90€ την 25άδα των CD-R. :w00t:

Εγώ μόνο με TDK έχω μείνει ευχαριστημένος. Πολλά ακούω βέβαια και για τα Taiyo Yuden. ΑΞίζει να τα δοκιμάσω, είναι φθηνότερα από τα TDK;

Πολλά ακούω βέβαια και για τα Taiyo Yuden. ΑΞίζει να τα δοκιμάσω, είναι φθηνότερα από τα TDK;

Αξίζει να δοκιμάσεις τα Taiyo Yuden. Μόνο καλά σχόλια ακούγονται. Δες στο e-shop. Εγώ προτιμώ αυτά που λένε "That's" (αν δεις τις φωτογραφίες), υποτίθεται ότι είναι ό,τι καλύτερο υπάρχει ποιοτικά.

Den 8a katso na asxoli8o allo mages sas eipa kati simfona me tin pira kai tin diki mou pou exo grapsi pano apo 300 diskakia kai apo filo pou kanei clopies kai tis poulaei pano apo 110 komatia tin vdomada. Apo ekei kai pera eipa tin gnomi mou to pos kai pou dinete ta xrimata sas den me apasxoli kai den 8a eprepe fisika!!!

Lipon kali xronia se olous sas kai o neos xronos na sas ferei oti den prolave to 2005 kai pano apo olo igeia se olous sas kai mas!!!

Na eiste kala lipon ta leme stis diafores selides tou forum!!!

Simiosi einai korifi ta TDK alla auto den paei na pei oti einai kai ta mona!! Opos episis den iparxei TDK ektiposimo apo oti exo psaksi!!!

Olo to post eina gia mia sizitisi pou eixame se allo 8ema ----> http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?t=92679 alla o sevastos MOD tin meteferei edo!!!

Never Settle 3...

Ναι, αφού το ανέφερες, η συζήτηση μεταφέρθηκε εδώ γιατί δεν μπορείτε ούτε μια φορά να μείνετε στο θέμα του topic και να απαντήσετε σ'αυτό που ρώτησε ο άνθρωπος.

• 4 weeks later...

Αν κάποιος ΓΝΩΡΙΖΕΙ (και μόνο) κάτι παραπάνω ας μας συμβουλέψει ποια δισκάκια είναι τα καλύτερα. Βεβαίως τα DVD writers είναι επιλεκτικά και το κάθε ένα "προτιμά" δισκάκια συγκεκριμένου κατασκευαστή... αλλά όλα τα δισκάκια ΔΕΝ είναι το ίδιο, ακόμα και τα "επώνυμα".

Ας υποθέσουμε όμως ότι κάποιος αγοράζει έναν οδηγό Plextor, που θεωρούνται ως οι κορυφαίοι της αγοράς.

Ποιό δισκάκι λοιπόν?

Όποιος γελάει όταν όλα πάνε στραβά, έχει βρει κάποιον να "του τα φορτώσει". :rolleyes:

Αν σε ενδιαφερει να γραφεις DATA-MUSIC CDs να παιρνεις η Samsung η Verbatim Super Azo.

Για DVD ταινιες, DATA προτεινω ανεπιφυλακτα τα DVD-R της PRIME ενω για DATA και τα Verbatim.

Τωρα τελευταια αυτες οι 2 ειναι μαυρα χαλια....Καποτε ομως εβγαζαν δισκακια σε δικα τους εργοστασια...Παλιες καλες μερες...

Pira ayta ta verbatim kai telika ine tis TAYON YUDEN meta pou etrexa kapoio programa,alla ine afcoga,alla apo Philips,prota itan paragogis edo stin ollandia tora ine Taiban ,makria,genika protimise TDK i Verbatim

Οδηγίες για τη «Νόσο των πτηνών»

http://img101.imageshack.us/img101/6465/g7su.th.png

paidia ta TDK, ta MAXEL & ta VERBATIM einai ta the best of the best...

Sigekrimena exo grayi giro sta 100 maxel kai akoma kanena den moy exi paroysiasi tipota...kai ta exo kai konta 1 xrono ;)

maxel kai xero yomi (asxeto) :p

Παλια τα δισκακια ηταν καλα....Κοστιζαν περισσοτερο και υπηρχαν πολλα εργοστασια...Τωρα υπαρχουν 3-4 εργοστασια παρασκευης που βγαζουν φτηνα δισκακια...

• 2 weeks later...

Έχω κάποια dvds ΜΜΟRΕ. Από το Nero DVDSpeed δε μου εμφανίζει τον κατασκευαστή τους. Τα έχει ακουστά κανείς;

Επίσης τα Intenso με κατασκευαστή την Optodisk, τι "λένε";

I can't tell you what the Cuore Sportivo is...

You have to see it for yourself.

Εγώ χρησιμοποιώ dvd tayo yuden....κανένα πρόβλημα μέχρι στιγμής!!!

....MMORE σε cd έχω χρησιμοποιήσει παλιότερα...δεν αποδείχτηκαν πολύ καλά!

Επάνω στα cd MMORE γράφει BAYER!!

this is how we do...