Jump to content

Τροποποιήσεις / Βελτιώσεις για το Huawei Nexus 6P

djkostas20
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Κοίτα προς το παρόν δεν έχω θέμα τώρα θα ενεργοποιησω ξανά το google now που έχει άμεση σχέση με το google play service να δω αυτό που απενεργοποιησα είναι να μην μένει ξύπνια η εφαρμογή και όχι να μην τρέχει στο backgroud ή στην εκκίνηση

Στάλθηκε από το Nexus 6P μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

----- προσθήκη μηνύματος 3 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Νομίζω το είχε φτιάξει από το 4.0 ή 4.1 ο nathanchance στον Flash kernel αυτό με το 2% αν θυμάμαι καλά. Είχε δοκιμάσει κάποια λύση δλδ. Την οποία την βλέπω και εγώ με 4.2 που έχω και Nitrogen 24/12 που έχω. Μακάρι να συνεχίσει τα updates ο George καθώς για τα δικά μου γούστα η Krexus ηταν ότι ήθελα σε custom. Μόνο τα απολύτως απαραίτητα customization.

Εμένα άρεσε η krexus είχε σαν αναμονή μικρή κατανάλωση αλλά όταν έπαιζες άστα να πάνε 2.5 ώρες οθονη

• Απαντήσεις 1,1χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Παιδιά για καλύτερη μπαταρία χωρίς αλλαγη kernel τι προτεινετε?

Nitrogen ή Pure Nexus?

Double tube to wake έχουν και οι δυο?

Κώστας

Παιδιά για καλύτερη μπαταρία χωρίς αλλαγη kernel τι προτεινετε?

Nitrogen ή Pure Nexus?

Double tube to wake έχουν και οι δυο?

Χωρίς να είμαι σίγουρος νομίζω δεν έχει καμία dt2w. Μόνο dt2s. Μπορεί να κάνω και λάθος. Η nitrogen τουλάχιστον έχει μόνο για sleep.

Google Pixel 9 Pro XL

Θέλεις κερνελ να το υποστηρίζει. Είδες αν αυτοί που έρχονται οι ρομ το υποστηρίζουν?

Το δικό μου έσβησε και έβγαλε αυτά τα στατιστικά

https://uploads.tapatalk-cdn.com/20170109/3d2782c993c163aad98858d8f939e344.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/20170109/c7dec9774572c488781057d7084d609d.jpg

Μεχρι το 50% έβγαλε 3 ώρες οθόνη και από 50%-0% μόλις 1.5 παραπάνω παρόλο που η χρήση ήταν παρόμοια.

Οι υπόλοιποι έχετε ομοιόμορφη κατανάλωση στην μπαταρία?

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

Θέλεις κερνελ να το υποστηρίζει. Είδες αν αυτοί που έρχονται οι ρομ το υποστηρίζουν?

Το δικό μου έσβησε και έβγαλε αυτά τα στατιστικά

Μεχρι το 50% έβγαλε 3 ώρες οθόνη και από 50%-0% μόλις 1.5 παραπάνω παρόλο που η χρήση ήταν παρόμοια.

Οι υπόλοιποι έχετε ομοιόμορφη κατανάλωση στην μπαταρία?

Τι κερνελ φοράς;;flash???

Edited by navi55

Δηλαδή πάω για αλλαγή μπαταρίας;;4 μηνών συσκευή;;

Προσωπικά ποτέ δεν τα πίστευα αυτά! Αλλά και πάλι. Βλέπεις διαφορά στην μπαταρία σου?

Google Pixel 9 Pro XL

Ρε παιδιά, βλέπω συνέχεια τέτοια ποστ και ειλικρινά θέλω να ρωτήσω. Χαίρεστε τη συσκευή σας; τη δουλεύετε όπως θέλετε και όταν πέφτει η μπαταρία τη φορτίζετε; ή βάζετε εφαρμογές μέτρησης μπαταρίας και χρήσης και κοιτάτε συνέχεια εκεί; Απλή ερώτηση χωρίς να θέλω να θίξω συνφορουμιτες. Απλά μου φαίνεται περίεργο χωρίς να υπάρχει κραχτο πρόβλημα όπως πχ το σβήσιμο στο 30 50%, να ασχολούμαστε με τόση ανάλυση σε διαφορετικές χρήσεις κιόλας.

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

OnePlus 5 | Galaxy nexus i9250 maguro

OOS | DU 11.2

Kernel : Flash 1.27 | stock

Root MagiskSU

Recovery : Twrp 3.2.0.0 | Twrp 3.2.0.0

Ρε παιδιά, βλέπω συνέχεια τέτοια ποστ και ειλικρινά θέλω να ρωτήσω. Χαίρεστε τη συσκευή σας; τη δουλεύετε όπως θέλετε και όταν πέφτει η μπαταρία τη φορτίζετε; ή βάζετε εφαρμογές μέτρησης μπαταρίας και χρήσης και κοιτάτε συνέχεια εκεί; Απλή ερώτηση χωρίς να θέλω να θίξω συνφορουμιτες. Απλά μου φαίνεται περίεργο χωρίς να υπάρχει κραχτο πρόβλημα όπως πχ το σβήσιμο στο 30 50%, να ασχολούμαστε με τόση ανάλυση σε διαφορετικές χρήσεις κιόλας.

Συμφωνώ απόλυτα. Άν σε κάποιον δεν του φτάνει η μπαταρία τότε δεν του κάνει η συσκευή. Το πόσο βγάζει ο καθένας μας είναι σχετικό και έχει να κάνει με 1000 παράγοντες. Μην περιμένει κανείς επειδή άλλαξε έναν Kernel ή μία rom να δει ξαφνικά από 3ωρα να βγάζει 5ωρα και 6ωρα. Να μην τρελαθούμε... Το θέμα είναι να την χαίρεσαι τη συσκευή σου. Εαν όχι τότε παίρνεις άλλη.

Google Pixel 9 Pro XL

Προσωπικά ποτέ δεν τα πίστευα αυτά! Αλλά και πάλι. Βλέπεις διαφορά στην μπαταρία σου?

Έχω μέσω όρο 4 ώρες οθόνη με αρκετή χρήση και όλους τους συχρονισμους ενεργούς,2 emails φωτεινότητα στο 50% ,wifi και 4g 12 ώρες την ημέρα.Με custom stock 7.1.1 based ROM χωρίς κάποια μοντα για την μπαταρία.Θεωρω ότι είναι καλά.Απλα ρώτησα "ρητορικά" σε περίπτωση που αληθεύει κάτι τέτοιο μήπως έκανα αντικατάσταση της μπαταρίας μέσα στο 6 μηνο που ισχύει η εγγύηση της(αν δεν κάνω λάθος).

Φίλε το χαίρομαι πάρα πολύ το Nexus μου, ειλικρινά.Απο περιεργια έβαλα την εφαρμογή και ο λόγος που ρώτησα είναι απλά αυτός που αναγράφω στο από πάνω σχόλιο στον φίλο.

Edited by Tsarli

Έχω μέσω όρο 4 ώρες οθόνη με αρκετή χρήση και όλους τους συχρονισμους ενεργούς,2 emails φωτεινότητα στο 50% ,wifi και 4g 12 ώρες την ημέρα.Με custom based ROM χωρίς κάποια μοντα για την μπαταρία.Θεωρω ότι είναι καλά.Απλα ρώτησα "ρητορικά" σε περίπτωση που αληθεύει κάτι τέτοιο μήπως έκανα αντικατάσταση της μπαταρίας μέσα στο 6 μηνο που ισχύει η εγγύηση της(αν δεν κάνω λάθος).

Φίλε το χαίρομαι πάρα πολύ το Nexus μου, ειλικρινά.Απο περιεργια έβαλα την εφαρμογή και ο λόγος που ρώτησα είναι απλά αυτός που αναγράφω στο από πάνω σχόλιο στον φίλο.

Δεν νομίζω να δεχόντουσαν καν να την αλλάξουν έτσι και αλλιώς. Ακόμα και να έχει πέσει, δεν ξέρω αν υπάρχει κάποιος όρος που να αναφέρει ότι αν πέσει x% μέσα στο 6μηνο γίνεται αντικατάσταση. Για να γίνει αυτό θα πρέπει να κριθεί ελαττωματική και να προκαλεί δυσλειτουργία της συσκευής που από τα νούμερα σου όπως λες δεν φαίνεται.

Google Pixel 9 Pro XL

Γι αυτό έγγραψα "μήπως" ....και "αν ισχύει"

Σύμφωνω και γω ότι τα νούμερα είναι καλά.Αρα ή οι εφαρμογές αυτές είναι αναξιόπιστες(πολύ πιθανόν) ή μέσα σε λίγους μήνες η μπαταρία χάνει ένα αξιόλογο ποσοστό της αρχικής της απόδοσης (πιο πιθανό αυτό). Τέλος πάντως όπως και να έχει θα κάνω μία ερώτηση στο service και αν δεν γίνει κάτι θα συνεχίσω όπως και πρίν και όλα καλά.

Και που είναι το πρόβλημα το τι γράφω πχ εγώ για την μπαταρία όποιον δεν ενδιαφέρει δεν απαντά απλά. Και επειδή δηλαδή δε κάποιους κλείνει η μπαταρία στο 50 ℅ δεν πρέπει εγώ να ενδιαφερθω για το αν η μπαταρία μου έχει κάνει κοιλιά εντός 5 μηνων πχ ; Μπορει να πει κάποιος την γνώμη του απλά για να βοηθησει χωρίς σάλτσες και εξυπνάδες. Εγώ μπορει να είναι τελείως άσχετος και να θέλω να μάθω αν όμως βλέπω τέτοιες απαντήσεις δεν υπάρχει λόγος να κάνω ερωτήσεις εδώ πέρα. Το λέω γενικά αυτό

Και που είναι το πρόβλημα το τι γράφω πχ εγώ για την μπαταρία όποιον δεν ενδιαφέρει δεν απαντά απλά. Και επειδή δηλαδή δε κάποιους κλείνει η μπαταρία στο 50 ℅ δεν πρέπει εγώ να ενδιαφερθω για το αν η μπαταρία μου έχει κάνει κοιλιά εντός 5 μηνων πχ ; Μπορει να πει κάποιος την γνώμη του απλά για να βοηθησει χωρίς σάλτσες και εξυπνάδες. Εγώ μπορει να είναι τελείως άσχετος και να θέλω να μάθω αν όμως βλέπω τέτοιες απαντήσεις δεν υπάρχει λόγος να κάνω ερωτήσεις εδώ πέρα. Το λέω γενικά αυτό

Όλοι θέλουν να βοηθήσουν εδώ. Δεν γράφουμε για να κάνουμε τους έξυπνους, δεν έχουμε κάτι να κερδίσουμε. Από εκεί και πέρα, αν θεωρείς ότι διαβάζοντας τι λέει μια εφαρμογή από το Play store για τη διάρκεια της μπαταρίας είναι επαρκές στοιχείο για να αρχίσουμε τη συζήτηση επί του θέματος χωρίς άλλες πληροφορίες τότε με συγχωρείτε για την παρέμβαση. Εγώ νόμιζα ότι για να πω αν έχει πρόβλημα, έπρεπε να ξέρω ποιες εφαρμογές έχει, ποιους συγχρονισμούς ανοιχτούς, πόσες ώρες έβγαζε πριν πόσες τώρα, αν είναι στοκ ή Custom κλπ. Μάλλον λάθος θα έκανα. Συγνώμη και πάλι. Πάμε παρακάτω.

OnePlus 5 | Galaxy nexus i9250 maguro

OOS | DU 11.2

Kernel : Flash 1.27 | stock

Root MagiskSU

Recovery : Twrp 3.2.0.0 | Twrp 3.2.0.0

Η μπαταρία ενημερωτικά έχει 1 χρόνο εγγύηση. Έχω ρωτήσει στην Αρβατο.

Όλοι θέλουν να βοηθήσουν εδώ. Δεν γράφουμε για να κάνουμε τους έξυπνους, δεν έχουμε κάτι να κερδίσουμε. Από εκεί και πέρα, αν θεωρείς ότι διαβάζοντας τι λέει μια εφαρμογή από το Play store για τη διάρκεια της μπαταρίας είναι επαρκές στοιχείο για να αρχίσουμε τη συζήτηση επί του θέματος χωρίς άλλες πληροφορίες τότε με συγχωρείτε για την παρέμβαση. Εγώ νόμιζα ότι για να πω αν έχει πρόβλημα, έπρεπε να ξέρω ποιες εφαρμογές έχει, ποιους συγχρονισμούς ανοιχτούς, πόσες ώρες έβγαζε πριν πόσες τώρα, αν είναι στοκ ή Custom κλπ. Μάλλον λάθος θα έκανα. Συγνώμη και πάλι. Πάμε παρακάτω.

Η συγκεκριμένη εφαρμογή πέρα ότι λέει για την κατανάλωση στο κομμάτι που αναφέρεται το παιδί και εγώ έχει να κάνει με την χωρητικότητα σε mAh εμένα πχ μου βγάζει από 3450 3000 και κάτι ψιλά. Και αναρωτιέμαι αν έχει θέμα γενικά το κινητό με μπαταρία και αν λάβω υπόψην το σχόλια σου περί κλείσιμο συσκευής από μπαταρία κλπ τότε ίσως να έχει να κάνει επίσης με τις κυψέλες να χάνουν πχ το φορτίο και το κινητό να σβήνει. Φυσικά και είμαι ευχαριστημένος με το κινητό απλά όταν το αγοράζεις μετά συναντάς λεπτομέρειές και θες να τις λύσεις όσο μπορείς. Αν δει κάποιος τα μηνύματα μου πιο πάνω έχω γράψει πως βελτιωσα κάπως την μπαταρία. Φίλε μου συγνώμη αλλά δεν φταει το σχόλιο σου φταίω εγώ που πριν το φίλο το ανέφερα , για το θέμα μπαταριας μιλάω, διότι θα μπορούσα να το πω στο γενικό θέμα για το κινητό και όχι εδώ και κλείνοντας έπρεπε να δείξω περισσότερο κατανοήσει μιας και στο γραπτό μήνυμα δεν φαίνεται το ύφος και σε παραξηγησα

Παιδιά ή Nitrogen στα downloads έχει και το Firmware download: N4F26J.img. Πρέπει να γίνει εγκατάσταση και αυτό; Αν ναι, μετά τη ρομ; Τι ακριβώς είναι αυτό, το vendor; Τα φώτα σας please..
Κώστας

Φίλε αν βάλεις την τελευταία θέλει και το vendor img, πρώτα flash rom,gaps και μετά το vendor img δες στο YouTube για να καταλάβεις δεν είναι δύσκολο

Φίλε αν βάλεις την τελευταία θέλει και το vendor img, πρώτα flash rom,gaps και μετά το vendor img δες στο YouTube για να καταλάβεις δεν είναι δύσκολο

Σε ευχαριστώ φίλε, ξέρω πως γίνεται αλλά επειδή δε γράφει τι είδους IMG ειναι, είπα να ρωτήσω μη κάνω καμιά πατάτα.

Κώστας

Η συγκεκριμένη εφαρμογή πέρα ότι λέει για την κατανάλωση στο κομμάτι που αναφέρεται το παιδί και εγώ έχει να κάνει με την χωρητικότητα σε mAh εμένα πχ μου βγάζει από 3450 3000 και κάτι ψιλά. Και αναρωτιέμαι αν έχει θέμα γενικά το κινητό με μπαταρία και αν λάβω υπόψην το σχόλια σου περί κλείσιμο συσκευής από μπαταρία κλπ τότε ίσως να έχει να κάνει επίσης με τις κυψέλες να χάνουν πχ το φορτίο και το κινητό να σβήνει. Φυσικά και είμαι ευχαριστημένος με το κινητό απλά όταν το αγοράζεις μετά συναντάς λεπτομέρειές και θες να τις λύσεις όσο μπορείς. Αν δει κάποιος τα μηνύματα μου πιο πάνω έχω γράψει πως βελτιωσα κάπως την μπαταρία. Φίλε μου συγνώμη αλλά δεν φταει το σχόλιο σου φταίω εγώ που πριν το φίλο το ανέφερα , για το θέμα μπαταριας μιλάω, διότι θα μπορούσα να το πω στο γενικό θέμα για το κινητό και όχι εδώ και κλείνοντας έπρεπε να δείξω περισσότερο κατανοήσει μιας και στο γραπτό μήνυμα δεν φαίνεται το ύφος και σε παραξηγησα

Οποιαδήποτε μπαταρία χάνει ζωή όσο την χρησιμοποιείς. Ξεκινάμε από αυτό. Επίσης οποιαδήποτε φορά κάνουμε πλήρη κύκλο φόρτισης δλδ 100% ή αν θέλετε πάνω από 80-85% μείωνουμε πάλι πολύ περισσότερο την ζωή της μπαταρίας. Μειώνουμε τους λεγόμενους κύκλους φόρτισης. Η μπαταρία ιδανικά πρέπει να λειτουργεί 30-80%. Οτιδήποτε έξω από αυτά την καταπονεί περισσότερο. Αλλά αυτά αν τα πάμε στην θεωρία. Στην πράξη σε ένα κινητό αυτό ίσως το δεις μετά από 1,5-2 χρόνια και άρα οι πολλοί δεν το παίρνουν χαμπάρι καθώς αλλάζουν πιο σύντομα ή εκείνη την περίοδο. Το πόσο ακριβώς πέφτει, πόσο χάνει και λοιπά ελεύθερο είναι το google για όλους μας να βρούμε και να κάνουμε τους υπολογισμούς.

Γενικότερα η μπαταρία είναι ένα τεράστιο θέμα. Το οποίο πέραν ότι είναι καθαρά στη χρήση του καθενός μας αν θέλουμε να το εξετάσουμε πιο hardwareικα τότε απαιτεί τεχνικές γνώσεις οπότε και η κουβέντα βαραίνει και δεν υπάρχει και λόγος να το Από την στιγμή πάντως που είτε δεν κλείνει είτε δεν έχει ραγδαία πτώση στο ποσοστό της(όχι από κάποια εφαρμογή) είτε δεν υπάρχουν περίεργες απενεργοποίσεις π.χ. στο 50% να σβήνει τότε θεωρητικά οι πιθανότητες ελαττώματος σε αυτήν είναι ελάχιστες.

Επίσης μπαταρία δεν έρχεται στην ονομαστική της τιμή από το εργοστάσιο. Σε καλές περιπτώσεις να είναι στο 95+% της ονομαστικής χωρητικότητας. Μία μέση τιμή ας πούμε 93%!!! Αυτό δεν θεωρείται ελαττωματική μπαταρία σαν σημείωση. Δλδ σχεδόν 300 κάτω και άρα κοντά 3150mah. Ας πούμε 3200. Μία πτώση επιπλέον 10% σε περίπου 250 κύκλους φόρτισης(8μήνες) είναι κάτι που μπορεί να συμβεί. Δλδ θα φτάσει κοντά στο 80%. Ας πούμε λοιπόν 85%. αυτό μεταφράζεται σε 2900-2950. Ακόμα λιγότερους κύκλους να έχεις κάνει θα μιλάμε για ένα 86-87% ίσως οπότε 3000mAh. Επίσης η πτώση δεν είναι γραμμική. Δεν σημαίνει ότι πέφτει 1% κάθε 25 κύκλους. Μπορεί να πέσει 5% ή 7% μετά από 150 ή ακόμα και μετά από 50 κύκλους. Ακόμα άλλο φόρτιση στο 100% από το 60% και άλλο από το 30% και άλλο από το 10-15%. Κάθε ένα καταπονεί περισσότερο την μπαταρία.

Αυτά είναι θεωρητικά νούμερα. Απλώς ένα δείγμα να καταλάβει κάποιος.

Οπότε ένα πράγμα θες. Πόσο έβγαζες, πόσο βγάζεις τώρα! Εαν δεις τρελά drain τότε εξετάζεις πρώτα το λειτουργικό. Εαν εκεί δεν έχει τίποτα τότε πας για hardware θέμα.

Edited by djkostas20

Google Pixel 9 Pro XL

matrixios3650 καλη αναμονή.

Με τι ρομ - κέρνελ είσαι;

Xiaomi Mi5 White 32GB

matrixios3650 καλη αναμονή.

Με τι ρομ - κέρνελ είσαι;

Φίλε είμαι Nitro OS με flash κερνελ 4.2. Αλλά έχω υποχρονισμενο και τους 2 πυρήνες και από λοιπές ρυθμίσεις έχω ενεργό το hotpluging όπως επίσης και το bluedroid wake lock από το ex manager. Ακόμα μεσα από της ρυθμίσεις της ρομ έχω απεργοποιησει από τα app permission το keep awake στο Google play service και στο πλαίσιο υπηρεσιών Google. Τέλος αν πας σε κάποια ποστ ποιο πίσω θα δεις ποια wakelock έχω κάνει block από wake lock blocker. Στην συγκεκριμένη ρομ έχω επίσης και safenet pass παρόλο που είναι root αν παίζεις Πόκεμον η το θες για Android pay