Jump to content

MP3 players (τιμές, συγκρίσεις, εντυπώσεις και mini-FAQ)

teorizo
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Υπάρχει επισημασμένο thread στο οποίο συζητάμε για τα mp3 players.

Συνέχεια εκεί :)

τα καλύτερα είναι... δίπλα σας

πρώην συντονιστής συζητήσεων στα fora Windows Phone και Digital Gadgets[sIGPIC][/sIGPIC]

• Απαντήσεις 5,9χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Οπως έγραψα και στο θέμα που άνοιξα και κλειδώθηκε (απόλυτα φυσιολογικό) πήρα το TEAC MP-8000 με 20Gbyte σκληρό δίσκο! (http://www.teac.de/dspd/index.php?cont=products/products.php&prod_id=194&id=10&lang=en)

O player έχει κάποια καλά σημεία π.χ.:

- Μικρές διαστάσεις

- FM RADIO με 24 μνήμες

- Line In

- Mic

- Record / FM Record

- Παίζει AVI - 3GP VIDEO (με ήχο)

- Υποστηρίζει BMP, JPG, GIF εικόνες

- Equalizer 10 περιοχών με presets (μόνο για τα MP3!)

- Καλή αυτονομία (περίπου 10 ώρες) και φόρτιση περίπου σε 3 ώρες

- Στα + και τα παρελκόμενα (δύο ζευγάρια ακουστικών, δερμάτινη θήκη, τροφοδοσία από ρεύμα ή από USB κλπ...

- Από λειτουργία αναγνωρίζεται ως εξωτερικός σκληρός δίσκος και όλα γίνονται με drag'n'drop σε όποιο folder θέλουμε. Δεν έχει κάποιο proprietary λογισμικό διαχείρισης.

Και τώρα τα ΠΟΛΥ ΑΡΝΗΤΙΚΑ!

Βρήκα δύο αρνητικά που αποτελούν και λόγο για να μην το αγοράσεις κανείς! Εχω στείλει email στην ΤΕΑC και δεν μου απάντησε φυσικά κανείς!

- H αναπαραγωγή των mp3 γίνεται με δύο τρόπους: από τον disk explorer ακούγοντας ένα κομμάτι κάθε φορά (κάτι σαν preview) ή με χρήση της εσωτερικής playlist όπου κάνουμε add τραγούδια ή folders. Από την playlist μπορούμε να βγάλουμε (delete) mp3s ή να την αδειάσουμε (clear playlist). Δυστυχώς δεν μπορούμε να φτιάξουμε διαφορετικές playlists και να τις σώσουμε με διαφορετικά ονόματα. Kαι τώρα κρατηθείτε! H μία και μοναδική playlist υποστηρίζει μέχρι 100 Mp3!!! Πάνω από 100 δεν τα βάζει στην playlist!!!!

Δηλαδή αν έχουμε 300 τραγούδια κάνει add τα 100 πρώτα! Ο σκληρός χωράει περίπου 15000 Mp3's τα οποία θα πρέπει να ακούμε 100 τραγούδια, να τα βγάζουμε, να βάζουμε τα επόμενα 100 και κλπ...κλπ...

θεωρώ ότι οι άνθρωποι του Firmware Development της TEAC δεν κουράστηκαν και πολύ. Πήραν ένα firmware από flash mp3 των 512Mb και το προσάρμοσαν σε Mp3 hard disk των 20Gb.

Πάντως είναι και "μάγκες" γιατί στο manual που έχουν στο Internet το αναφέρουν το όριο των 100 mp3! Και έτσι είναι καλυμμένοι ... :mad:

- Ενα άλλο αρνητικό που εντόπισα μόλις σήμερα είναι ότι όταν βάζουμε Mp3 στην playlist ενώ θα έπρεπε να τα βάζει με την σειρά, τα βάζει με ένα πολύ περίεργο τρόπο... Κάποια τραγούδια του τέλους στην αρχή και τα υπόλοιπα είναι στην σειρά κανονικά ... (όλα τα filenames είναι στα Aγγλικά!)

Συμπέρασμα!

Το TEAC αξίζει μόνο για Mixes δηλαδή για "τεράστια Mp3" ώστε τα 100 mp3 να είναι περίπου 10 Gbyte διαφορετικά με 100 κανονικά τραγούδια περίπου 512Mb κάθε φορά.

Πολύ καλό για γυμναστήριο, περπάτημα, τρέξιμο, ποδήλατο γιατί εκεί απασχολούμαστε το πολύ 2-3 ώρες οπότε η playlist των 100 τραγουδιών αρκεί ... :lol:

Αραγε η TEAC θα αλλάξει το firmware ή θα κάνει την "πάπια" ??... :X

υ.γ. οποιαδήποτε άποψη για τα αρνητικά που έχω εντοπίσει είναι ευπρόσδεκτη μπας και τα επιλύσουμε ... :)

=========

NIKOS_VITA

Kala milame tha ta eixa parei POLU ASXHMA!

Ti tous egrapses arage sto mail?

ΘΑΣΟΣ το σμαραγδενιο νησι!

http://www.myphone.gr/gallery/data/500/12161p_goldenbeach1.JPG

Κάνω ότι δεν τα έχω πάρει πολύ άσχημα ... :mad:

Δεν υπάρχει περίπτωση να βρω το δίκιο μου ... :mad:

Στο email που τους έγραψα πολύ απλά τους ρωτάω γιατί υπάρχει το όριο των 100 τραγουδιών και του εξηγώ ότι η λειτουργία αυτή είναι επιεικώς απαράδεκτη.

Εχω κάνει ήδη αρνητικό review στο Epinions.com καθώς τα χώνω και στο CDRINFO.com που το test που κάνει βρίσκει μόνο ένα αρνητικό ... τα κουμπιά!!!

http://www.cdrinfo.com/forum/tm.asp?m=125441

http://www.cdrinfo.com/Sections/Reviews/Specific.aspx?ArticleId=14375&PageId=6

χε!χε! θα τους κλείσω τα μαγαζιά!

Ήδη έχω πάρει 3 email από Επαγγελματίες από το epinions που μου λένε ότι θα το κάνουν θέμα ...

Μόνο η TEAC κοιμάται τον ύπνο του δικαίου ... :mad:

=========

NIKOS_VITA

Πάντως σύμφωνα με το manual του, μπορείς να ακούσεις όλα τα τραγούδια ενός folder στη σειρά, ξεκινώντας από όποιο θες, χωρίς να χρειαστεί να τα βάλεις σε playlist.

Δυστυχώς όχι. Αυτό που λες δεν γίνεται. Από τον Disk Εxplorer υπάρχει η δυνατότητα να μπούμε σε ένα folder και να ακούσουμε τα mp3 ένα-ένα. Aυτό που κάνει στην ουσία είναι να τα βάζει στιγμιαία στην playlist. Αν η Playlist έχει 100 κομμάτια τότε ΔΕΝ τα παίζει!!!! Απίστευτο! :blink:

Επιπλέον την ώρα που παίζει το κομμάτι που ανοίξαμε από τον Explorer όταν τελειώσει δεν πάει στο επόμενο ... Πρέπει να πάμε με τους κέρσορες στο επόμενο τραγούδι και να το τρέξουμε με το play button :!: :blink:

Tι ταλαιπωρία Θεέ μου!!!!

Ήδη κουράστικα με 2 Mp3 τραγουδάκια !!!!!

Είναι για γέλια :lol: ή για κλάμματα :( και firmware πεπόνι !!!! :wacko:

=========

NIKOS_VITA

Τι να σου πω... έτσι όπως το έγραφε εγώ κατάλαβα ότι διαλέγεις ένα και μετά τα παίζει από εκεί και μετά. Φαντάζομαι ότι έχεις ελέγξει τα repeat και την έκδοση του firmware ε;

Oι δυνατότητες Repeat/Normal/Random είναι μόνο κάτω από τον μενού του MP3 Operation δηλαδή της playlist και όχι στο μενού του Disk Explorer. :p

Να φανταστείς ότι στον Disk Explorer τα Button "previous track/next track" παίζουν το ρόλο του μπρος-πίσω στα folder!!!! :lol:

Αν ο developer του Firmware είναι Γερμανός πρέπει να πίνει πολύ μπύρα ... :w00t:

υ.γ. το 1ο πράγμα που άλλαξα ήταν το firmware ... μπας και ...αλλά τζίφος ...

TEAC ... :ρ

=========

NIKOS_VITA

Φίλε υπάρχει μία λύση, κάπως τζαμπατζίδικη αλλά πιστέυω οτι είναι καλύτερη απο την υπάρχουσα κατάσταση, υπάρχει πρόγραμμα το οποίο σου ενώνει τα μπ3 σου, μπορείς να βάλεις και κενά ανάμεσα και να κάνεισ για παράδειγμα κάθε δίσκο σου και τραγούδι, δε ξέρω το πρόγραμμα αλλα μία φορά είχα κατεβάσει ενα τραγούδι-δισκο,.. αν δε βαρίεσαι κι όλας κάνε ηχογραφήσεις τους τίτλους των κομματιών και χώνε τους ανάμεσα.. τσαπατσύλικο αλλα λύση..

Αυτά απο με..:)

Αγγελίες στο Buy & Sell Μόνο..

καλημερα, μια απορια... μου πηραν δωρο το ipod nano απο το Γερμανο (λευκο) αλλα διαπιστωσα απο το site της apple οτι το καινουριο δεν βγαινει σε ασπρο μαυρο αλλα σε αλλα χρωματα... απο οτι καταλαβα εχει διαφορες σε ποιοτητα, και ετσι ειπα να το επιστρεψω για να παρω το καινουριο. Απευθυνθηκα στο Γερμανο αλλα μου ειπαν οτι δεν γνωριζουν τιποτα για το ποτε θα το φερουν. μηπως υπαρχει καμια ενημερωση? το εχω δει ηδη σε αλλα μαγαζια, αλλα ο Γερμανος δεν μου δινει λεφτα πισω...ευχαριστω

Στην Ελλάδα πλέον έχουν έρθει κανονικά και επίσημα, οπότε το πότε θα το φέρει ο Γερμανός μόνο αυτός το ξέρει (αν).

στερεο μου λες ποιες ειναι οι διαφορες μεταξυ του παλιου και του νεου νανο???

εσυ εχεις το ιΠοντ το τριανταρι?

ευχαριστημενος?

Δημήτρης

XS Max 512gb.

ποιες ειναι οι διαφορες μεταξυ του παλιου και του νεου νανο???

Το καινούριο είναι αλουμινιένιο και δεν φθείρεται εύκολα όπως το προηγούμενο. Επίσης το καινούριο βγαίνει σε διάφορα χρώματα και όχι μόνο άσπρο ή μαύρο όπως το παλιό. Έχει καταργηθεί η χωρητικότητα 1GB, ενώ εκτός από 2 & 4GB υπάρχει πλέον και μοντέλο 8GB. Η αντοχή της μπαταρίας τών νέων έχει σχεδόν διπλασιαστεί και τέλος, τα νέα έχουν τη δυνατότητα απευθείας αναζήτησης κομματιού, αντί να το ψάχνεις από τα μενού. Δεν ξέρω αν ξεχνάω κάτι, δεν το έχω πάρει (ακόμα :p ).

-Candygram.

-Candygram, my foot. You get out of here before I call the police. You're the shark, and you know it.

-Wait. I-I'm only a dolphin, ma'am.

marvin ησουν πολυ ακριβης...ακομα τελικα το σκεφτομαι να παρω το τριανταρι η με τα μισα το νανο το 2Γιγα...

απλα φοβαμαι οτι αν παρω το μεγαλο δεν θα το χρειαζομαι τοσο και ειναι κριμα να χαλασω τοσα χρηματα...

ουφ...

τελικα ειμαι πολυ αποφασιστικος τι να πω...

Δημήτρης

XS Max 512gb.

marvin ησουν πολυ ακριβης...ακομα τελικα το σκεφτομαι να παρω το τριανταρι η με τα μισα το νανο το 2Γιγα...

απλα φοβαμαι οτι αν παρω το μεγαλο δεν θα το χρειαζομαι τοσο και ειναι κριμα να χαλασω τοσα χρηματα...

ουφ...

Είναι απλό. Αν σκοπεύεις να το χρησιμοποιήσεις για video, αν έχεις πολλά mp3 που θες να έχεις συνέχεια μαζί ή αν σκοπεύεις να το χρησιμοποιείς συχνά για μεταφορές αρχείων, και τέλος αν θες να βλέπεις τις φωτογραφίες σου στην τηλέοραση θα πάρεις το μεγάλο.

Αλλιώς κάνει και το nano.

Εγώ έχω το nano για καθημερινή χρήση όταν πηγαίνω για τρέξιμο ή περπάτημα ή όταν δεν έχω μαζί μου την τσάντα ώμου, και το μεγάλο για όλες τις άλλες περιπτώσεις, για τα video podcasts και τα tv shows (σύνδεση με τηλεόραση) καθώς και στις διακοπές γιατί μπορεί να κάνει import τις φωτογραφίες από την ψηφιακή οπότε δεν έχω πρόβλημα χώρου.

Πες μας λοιπόν που και πως θα το χρησιμοποιείς περισσότερο και θα σου πούμε ποιό :)

ουφ...

Να σου πω τη δική μου εμπειρία. Είχα πάρει το μαύρο nano 2GB τον Μάρτιο και την Πέμπτη «τσίμπησα» ένα λευκό τριαντάρι από τον Παπασωτηρίου, επειδή έπασχα από έλλειψη χώρου...

Στο nano είχα βάλει 400 τραγούδια, στο video έχω βάλει ήδη 700, έχω τουλάχιστον άλλα τόσα να περάσω και δεν έχω περάσει - ακόμη - ούτε ένα βίντεο...

This blessed plot, this earth, this realm, this England...

William Shakespeare: King Richard II Act 2, Sc 1

London is a state of mind

Φίλε υπάρχει μία λύση, κάπως τζαμπατζίδικη αλλά πιστέυω οτι είναι καλύτερη απο την υπάρχουσα κατάσταση, υπάρχει πρόγραμμα το οποίο σου ενώνει τα μπ3 σου, μπορείς να βάλεις και κενά ανάμεσα και να κάνεισ για παράδειγμα κάθε δίσκο σου και τραγούδι, δε ξέρω το πρόγραμμα αλλα μία φορά είχα κατεβάσει ενα τραγούδι-δισκο,.. αν δε βαρίεσαι κι όλας κάνε ηχογραφήσεις τους τίτλους των κομματιών και χώνε τους ανάμεσα.. τσαπατσύλικο αλλα λύση..

Αυτά απο με..:)

ευχαριστώ AnGeo_7 ...

Εχω κατεβάσει ένα free προγραμματάκι που ενώνει mp3 ... ;)

Eυτυχώς που η μουσική που ακούω (dance) είναι τις περισσότερες φορές Mix sets ... οπότε κάπως διορθώνεται η κατάσταση.

=========

NIKOS_VITA

εγω παιδια θελω ενα ιΠοντ για να ακουω μουσικη ενω διαβαζω (8 ωρες την μερα διαβαζω) και για να το συνδεσω με το αυτοκινητο που εχει ηδη υποδοχη.

απλα ομως εχω 3500 τραγουδια (16γιγα) και επειδη δεν εχω υπολογιστη δικο μου(χρησιμοποιω της αδερφης μου) δεν θελω να την πρηζω...

επισης εχω και φωτογραφικη και με ενδιαφερει να ρωτησω τον στερεο αν απευθειας δεχεται με USB τις φωτο απο την Κανον 750...

ευχαριστω για την βοηθεια...

και αλλη μια ερωτηση...το Nano εχει το search που εχουν και τα νεα κανονικα ιΠοντσ?

Δημήτρης

XS Max 512gb.

Για το μεγάλο σε βλέπω.

:)

Για να δέχονται φωτογραφίες τα μεγάλα (στα nano δεν παίζει) πρέπει να έχεις και το iPod Camera Connector (1, 2, 3), το οποίο είναι ένα τόσο δα πραγματάκι που από τη μία συνδέεται στο iPod και από την άλλη έχει στανταρ USB, βάζεις την κάμερα και περνάει τις φωτογραφίες (και χωρίς να πειράξει την ανάλυσή τους και σου επιτρέπει να τις δεις μετά ή να τις προβάλεις στην τηλεόραση).

Με 16GB μουσικής, καλό θα ήταν να σκεφθείς και το 80GB για να έχεις αρκετό χώρο και για φωτογραφίες, video κλπ, κλπ.

This blessed plot, this earth, this realm, this England...

William Shakespeare: King Richard II Act 2, Sc 1

London is a state of mind

Μια που το συζητάμε αρκετά, να πως φαίνεται το video από το iPod στην τηλεόρασή μου (τα video είναι στα μισά fps από το κανονικό. Επίσης συγχωρείστε μου τον ήχο!)

σας ευχαριστω πολυ για τη βοηθεια σας...προς τα εκει προσανατολιζομαι και εγω..(ο λογος απλος..ειναι ετοιμα να κατεβουν αλλα 10Γιγα απο ξενη μουσικη...μονο ελληνικη ειχα μεχρι τωρα..).ευχαριστω...

Δημήτρης

XS Max 512gb.

Παιδια εσεις που ξερετε καλυτερα πιο mp3 player μου προτεινετε απο αυτα τα δυο??

1)PHILIPS SA1305/02 512MB

2)MP3 CRYPTO UM-400 512MB

@ Nokia 3230 - Nokia 6131 - Nokia E51 - Nokia 5530XM - HTC Desire - Motorola Defy+ - Nexus 5 - Xiaomi Redmi Note 4X - Xiaomi Mi 9T @

Intel i7 4770k/\Gigabyte GA-Z87X-UD4H/\G.SKILL Sniper 2x8GB DDR3/\nVidia GTX 970/\SSD Samsung 850 EVO 250GB/\Enermax Triathlor FC 650W/\DELL U2713HM

το philips μου φαινετε καλυτερο..και σαν αξιοπιστια και σαν συσκευη..δεν ξερω..

το αλλο παιρνει κ φωτος και MP1, MP2, WMA,WMV, ASF