willyd Δημ. December 27, 2004 Κοινοποίηση Δημ. December 27, 2004 Επιτέλους ήρθε ο οδηγός που περιμέναμε! The Athenian's Souvlaki Survival Guide (από έναν Αθηναίο που κόντεψε να μείνει πολές φορές νηστικός στη Θεσσαλονίκη) Πίνακας αντιστοιχιών: Αθήνα (μόνο; )..............................Θεσσαλονίκη (και όχι μόνο) Καλαμάκι χοιρινό...........................Σουβλάκι χοιρινό Καλαμάκι κοτόπουλο......................Σουβλάκι κοτόπουλο Σουβλάκι με καλαμάκι....................Σουβλάκι με πίτα Σουβλακι με γύρο..........................Γύρος Πίτα Σουβλάκι κεμπάπ, μπιφτέκι,κλπ.......Πίτα κεμπάπ, μπιφτέκι, κλπ Ψωμάκι με γύρο............................Σάντουιτς με γύρο Ψωμάκι με καλαμάκι......................Σάντουιτς με σουβλάκι κ.τ.λ. Παραδείγματα προς αποφυγή: 1. Είπα θα το ρίξω έξω και θα φάω πολύ Ζήτησα : 3 σουβλάκια απ' όλα Αποτέλεσμα (αφού ο ψήστης γελούσε κάτω από τα μουστάκια του) : 3 καλαμάκια με 3 φέτες ψωμί. Τελικά δεν θα το ρίξω και πολύ έξω σήμερα Τι έκανα λάθος; Ενοούσες πίτα + κρέας οπότε σύμφωνα με τον πίνακα έπρεπε να πεις "Σουβλάκι πίτα" 2. Είπα δεν θα φάω πολύ γιατί είχα πάει ουζου μέλαθρον το μεσημέρι Ζήτησα : 3 καλαμάκια Απότέλεσμα : "Θες και κοκακολες με τα καλαμάκια σου" και "Φίλε από Αθήνα είσαι;" Τι κοκακόλες λέει αυτός και πως κατάλαβε πως είμαι από Αθήνα στο κούτελο μου το γράφει; Τα να χρησιμοποιείς τη λέξη "καλαμάκι" είναι σαν να το γράφει στο κούτελο (δες πίνακα) 3.Δεν μπορεί τώρα θα το πετύχω Ζήτησα : Ένα σουβλάκι με καλάμακι και ένα σουβλάκι με γύρο. Αποτέλεσμα : Μία πίτα και ένα καλαμάκι τυλιγμένο μέσα.Καλαμάκι για αναψυκτικό. Σαν να μην έφτανε αυτό ο σουβλατζής πήρε ένα μυτερό ξυλάκι κάρφωσε τρία κομμάτια γύρο και μου λέει "Κερασμένο από το μαγαζί" ύστερα πέφτει στο πάτωμα από τα γέλια και εγώ κοιτάω σα χαζός. Αμέσως μετά ακούω "Φίλε Αθηναίος είσαι;" Ασε κατάλαβα να δω τον πίνακα... 4.Λοιπόν έμαθα τον πίνακα απ' έξω και ανακατωτά και κάτι μου λέει ότι θα φάμε καλά σήμερα Ζήτησα : 2 Σουβλακια με πίτα χωρίς τζατζίκι Αποτέλεσμα : "Φίλε είσαι από την Αθήνα ετσι;" Μα γιατι, γιατί τι είπα πάλι;;;; (πάλι goodys θα τη βγάλω γμτμ) Μα καλά σου λέει. Στην Θεσσαλονίκη δεν είναι στάνταρ το τζατζίκι. Ανήκει στις διάφορες σαλάτες που μπορείς να βάλεις στη πίτα σου όπως τυροκαυτερή, τυροσαλάτα, ανίθικη και πολλές άλλες. Συνήθως χρεώνεται εξτρα. Το στάνταρ (που δεν χρεώνεται) εξτρα είναι η κετσαπ/μουστάρδα 5. Ζήτησα : Ένα σουβλακι με γύρο σε ψωμάκι με πατάτες κομπλέ χωρίς τζατζίκι με κέτσαπ και μουστάρδα παρακαλώ Αποτέλεσμα : "Φίλε Ολυμπιακός είσαι;" 6. Δεν μπορώ να θυμάμαι τον πίνακα, μπερδεύομαι, δεν υπάρχει άλλος τρόπος να συνενοηθώ με τον ψηστη που (κάνει ότι) δεν καταλαβαίνει; Βεβαίως ζήτα : "Ένα σουβλάκι με καλαμάκι χωρίς τζατζίκι και χωρίς σχόλια" Καλές γιορτές! Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
bomber21 Δημ. December 27, 2004 Κοινοποίηση Δημ. December 27, 2004 Χαχα!!Μαματος! Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gsis Δημ. December 27, 2004 Κοινοποίηση Δημ. December 27, 2004 Καλησπέρα..να ρωτήσω αν ζητήσει κανέις μια λεμονάδα κι ένα καλαμάκι στην αθήνα τί θα πάρει?(Αν δεν κάνω λαθος μια γκαζόζα κι ένα σουβλάκι...) :-) ΑΡΗ ΜΟΥ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΣΟΥ ΤΕΛΕΙΩΜΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ... Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
aggelopas Δημ. December 27, 2004 Κοινοποίηση Δημ. December 27, 2004 Ξεχασατε την Πατρα οπου σουβλακι=πιτα (σκετο)!! Mutilator :shifty: Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
redcon Δημ. December 27, 2004 Κοινοποίηση Δημ. December 27, 2004 Επισης ξεχασατε το μπουκοβο που δεν εχουν εδω. Αργοτερα θα σας κανω οδηγο θεσ/νικης για τα σχετικα. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ahill2 Δημ. December 27, 2004 Κοινοποίηση Δημ. December 27, 2004 Μα αυτή είναι και η μαμακία :mad: όταν είσαι βόρεια το παίζουνε και κινέζοι δηλαδής με η χωρίς σχόλια ... εδώ όταν παραγγείλεις δεν ακούω κανένα σχόλιο είτε το πείς σουβλάκι πίτα ή οτιδήποτε άλλο τεσπα,η ουσία είναι μία το σουβλάκι είναι μαμάτο :D :happy: γιαμ γιαμ :whistle: Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
FREAK_OF_NATURE Δημ. December 27, 2004 Κοινοποίηση Δημ. December 27, 2004 χμ...σουβλακι ειναι η πιτα?αυτο πρωτη φορα το ακουω και μοθ φαινεται λιγουλακι αστειο... εγο σουβλακι λεω το κρεας(χοιρινο)που ειναι περασμενο σε ξυλακι...μιαμ μιαμ :love:Μη με αγγίζεις....Κάνω *ΤΖΙΖ* Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
jane_butterfly Δημ. December 27, 2004 Κοινοποίηση Δημ. December 27, 2004 KANONIKAAAAA! kalamaki= soublaki :D :D :lol: :p ston nomo attikis sinithizetai otan lene soublaki na ennooun APOLAAA :p diladi pita me giro xoirino ktl Bebaios stin filtati makedonia soublaki= kalamaki ( attiki) :D mias kai katagomai apo to kilkis otan pigaino ekei opos katalabainetai dimiourgeitai ena mikro problimataki :D :wacko: :blink: ama theleis ena soublaki tha pas kai tha peis... "1 pita giro please" to sosto einai soublaki=kalamaki ( auto pou psinoume you know sta karbouna eniote :p ) Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
araxtos Δημ. December 27, 2004 Κοινοποίηση Δημ. December 27, 2004 σουβλάκι=καλαμάκι για μένα ! Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
teokeh Δημ. December 27, 2004 Κοινοποίηση Δημ. December 27, 2004 Αρχικό Μήνυμα από το μέλος redcon (27 Δεκ. 2004 , 02:28) Ασε ρε συ. Πολυ μου λειπει ο γυρος της πατριδας. Μολις παω Θεσ/νικη παω καρφωτος Διαγωνιο και χτυπαω 1 γυρο και 1 σουτζουκακια. Την αλλη μερα παω για σουβλακια στα χειροποιητα στην Αγ. Δημητριου. Προσοχη μονον εκει αν παει κανεις και πει καλαμακι η κρεας διοτι ειναι ΠΑΟΚτζηδες της Θ4 και ειναι λιγο επικινδυνο. :D Μιά που φαίνεται ότι δεν γνωρίζεις, και ένα απο τα βασικά στην Θεσσαλονίκη είναι ότι ΠΟΤΕ δεν τρώς απο το κέντρο, σου προτείνω την επόμενη φορά να πας Κρήνη στην πλατεία Σκρά και θα φας απο το FOOD PLAZA. Δεν θα σου πω πολλά γιατί το μαγαζί δεν χρειάζεται διαφήμιση, πήγαινε και θα με θυμηθείς. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
amelidis Δημ. December 27, 2004 Κοινοποίηση Δημ. December 27, 2004 Πω πω!!! Εκει εφαγα σημερα το βραδυ... :D Τι να πει κανεις γι' αυτο το μαγαζι!! Απο την στιγμη που εκλεισε η "Κληματαρια" (μιλαω για το μαγαζι στην Παυλου Μελα) οπου και ειχε Γυρο στα ΚΑΡΒΟΥΝΑ και οχι στο υγραερι, νομιζω πως εκει πλεον παιζει ο καλυτερος!! ΑΛΛΑ προσοχη σε οσους σκοπευουν να το επισκευπτουν...το μαγαζι δεν εχει γυρο αργα το βραδυ... Καθε μερα γυρο στις 12 ο γυρος τελειωνει απο την καταναλωση!! :up: Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
redcon Δημ. December 27, 2004 Κοινοποίηση Δημ. December 27, 2004 Τα καλυτερα φαγαδηκα ηταν στο κεντρο. Οπως λεει ο φιλος η Κληματαρια ηταν η κορυφη. Στα καρβουνα εχει ακομα στη Τουμπα ενα μικρο μαγαζι απεναντι απο το Λυκειο. Σουτζουκακι σαν του Αριστον δεν θα βγουν ποτε. Θα παω και σε αυτο που λες οταν ανεβω. Οπως και ο Ξενοφωντας και τα Βομβιδια. Και ο γιατρος της πεινας. Το κεντρο εχει την παραδοση. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
MIB Δημ. December 28, 2004 Κοινοποίηση Δημ. December 28, 2004 na kanw mia erwtisi? apo pou bgike (glosologika) i ekfrasi oti soublaki einai olwn twn eidwn ta kreata mesa stis pites?! So this is how liberty dies, with thunderous applause Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Kaveiros Δημ. December 28, 2004 Κοινοποίηση Δημ. December 28, 2004 Αρχικό Μήνυμα από το μέλος MIB (28 Δεκ. 2004 , 03:42) na kanw mia erwtisi? apo pou bgike (glosologika) i ekfrasi oti soublaki einai olwn twn eidwn ta kreata mesa stis pites?! Από πουθενά.......Απλά επικράτησε λόγω συνήθειας όπως για παράδειγμα λέμε "θα πιω έναν νες καφέ" το οποίο ουσιαστικά είναι φίρμα (μάρκα) και όχι είδος καφέ. Είναι λάθος, όμως επικράτησε, τι να κάνουμε τώρα; :) Επίσης, έχω πάει σχεδόν σε όλη την Ελλάδα, την καλύτερη πίτα με γύρο (γυρόπιτα) την έφαγα στην Κρήτη (Ηράκλειο)!!!!!! :!: If you can't change the world, change yourself, but if you can't change yourself then change the world Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
paoki4 Δημ. December 28, 2004 Κοινοποίηση Δημ. December 28, 2004 Δηλαδη ρε παιδες αν το δουμε αντικειμενικα πιο σωστο (ασχετα πως εχουμε συνιθισει) δεν ειναι να λες αυτο που θες ακριβος ετσι οπως το θες?π.χ. θελω 2 πιτα/ψωμακι γυρο απολα με τζατζικι(Σαλονικα) η θελω 2 σουβλακια κρεας κομπλε(Αθηνα)?????Δηλαδη φιλε αθηναιε τι θελεις?σουβλακι η κρεας?αν σουβλακι θες χοιρινο η κοτοπουλο?με πιτα η ψωμακι?κρεας τι κρεας? Η κριση δικια σας...Οσο για την ποιοτητα και νοστιμια οντως εχοθμε καλυτερο φαγητο στο βορρα αλλα και στην αθηνα εχουν κατι μαγαζια που μαμανε και δερνουνε,μιλαμε για πολυ καλο φαγητο.... Παντως οποιος φιλος αθηναιος ανεβει καμια εκδρομουλα προσ τα πανω ας περασει απο DEVIDO στην μαρτιου να δει τι θα πει σαλονικιοτικο φαι Καλες γιορτες και καλη χρονια σε ολους Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Ivan Δημ. December 28, 2004 Κοινοποίηση Δημ. December 28, 2004 Μόνο το "καλαμάκι" χοιρινό :) :D http://www.myphone.gr/gallery/data/500/2586coollogo_com_2530885.gif MyPhOnE--->ThE--->UnWiReD--->ReVoLuTiOn---> Subaru Impreza WRX STi http://www.myspace.com/hacksti_edessa Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
lewton Δημ. December 28, 2004 Κοινοποίηση Δημ. December 28, 2004 Τι φρίκη ήταν αυτή που έφαγα διαβάζοντας το θέμα; Κέτσαπ στο σουβλάκι; :!: (έστω στο γύρο! :lol: ) Και λένε για μας.... Aλλά κι ο άλλος ο Αθηναίος; (ναι willyd, για σένα λέω). Αν και πρέπει να σε ευχαριστήσω για τις οδηγίες (μην πάθω τα ίδια αν πάω στους βάρβαρους) είπες και το κουφό: "Είπα θα το ρίξω έξω και θα φάω πολύ - Ζήτησα 3 σουβλάκια απ' όλα". Δηλαδή αυτό είναι το πολύ; :blink: :blink: :wacko: Ιεροσυλία να φας κάτω από 4 σουβλάκια! :D Παρακαλούνται τα fanboys των Samsung, Sony, Microsoft να σταματήσουν να μου γράφουν πμ με προσβολές γιατί γέμισε το inbox και πλέον δε θα τα λαμβάνω. [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
dane Δημ. December 28, 2004 Κοινοποίηση Δημ. December 28, 2004 Αρχικό Μήνυμα από το μέλος gkr41 (27 Δεκ. 2004 , 00:17) Όταν πεις "σουβλάκι", εννοείς by default σουβλάκι με χοιρινό. Αν θες σουβλάκι με κοτόπουλο πχ, θα πεις "κοτοσουβλάκι" ή "σουβλάκι με κοτόπουλο" poli sostos kai an 8elis me gyro les "pita gyro" 3 soublakia ma pola 3 soublakia dipla kai 3 pita gyro.. Η Samsung έχει Πελάτες, Η Apple έχει οπαδούς !!! Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
dane Δημ. December 28, 2004 Κοινοποίηση Δημ. December 28, 2004 Αρχικό Μήνυμα από το μέλος lewton (28 Δεκ. 2004 , 11:02) Τι φρίκη ήταν αυτή που έφαγα διαβάζοντας το θέμα; Κέτσαπ στο σουβλάκι; :!: (έστω στο γύρο! :lol: ) Και λένε για μας.... sorry afto ine 138riko e8imno ston ebro kai stin germania ida tetia aidia pou sto prosferoun gia soublaki. ase pou stin germania ine toso toubla kai den kseroun ti ine diplo soublaki ki otan tous to eksigisis sou lene san M....es "afto den tilegete ti mou les ??" Η Samsung έχει Πελάτες, Η Apple έχει οπαδούς !!! Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
dane Δημ. December 28, 2004 Κοινοποίηση Δημ. December 28, 2004 Αρχικό Μήνυμα από το μέλος panos_thassos (27 Δεκ. 2004 , 14:47) Sta poio polla soublatzidika stin A8ina, arnountai na sou valoun kai opoia salata 8es mesa stin pita. Exw tuxi polles fores pou zitaw anti gia tzatziki i to 'sos' pou vazoun mesa, na mou valoun tyrokafteri (na mou ti xrewsoun den exw provlima) kai mou lene oti den ginetai....imarton sorry gia ta pola mazemena post alla den pirazi :happy: sorry diladi ego pou ime alodapo an mou pis pita me salata 8a sou ébaza marouli. akou eki salata . mimpos aggourosatata ??? :wacko: :blink: :wacko: :worry: Η Samsung έχει Πελάτες, Η Apple έχει οπαδούς !!! Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Woca Δημ. December 28, 2004 Κοινοποίηση Δημ. December 28, 2004 Δηλαδη στην Θεσσαλονικη πρεπει να ζητησεις μια ''Πιτα (με) γυρο με τζατζικι χωρις κετσαπ και μουσταρδα'' για να σου φερουν ενα ''Σουβλακι απ' ολα''; Ποιο φαινεται πιο λογικο; :confused: Απλως και οι δυο κανουμε καποια λαθη: Πιτα (με) γυρο* - Σουβλακι H πιτα που περιεχει γυρο, ντοματα, κρεμμυδι, τζατζικι, αλατι και κοκκινο πιπερι *Ομοιως με ''σουβλακι/καλαμακι'' (βλ. παρακατω), με μπιφτεκι, σουτζουκακι κ.λπ. αλλαζει και η ονομασια σε πιτα (με) σουβλακι/καλαμακι, πιτα (με) μπιφτεκι, πιτα (με) σουτζουκακι κ.λπ. Λαθος Αθηναιων: Oνομασια - Αντι για πιτα (με) γυρο το ονομαζουν ''σουβλακι'' διευκρινιζοντας στον ψηστη τι ειδος κρεατος επιθυμουν. Λαθος Θεσσαλονικων: Συνταγη - Δεν βαζουν στη πιτα (με) γυρο τζατζικι αλλα κετσαπ και μουσταρδα. Παρατηρειται επισης το φαινομενο της παραληψης της φρασης/λεξης πιτα (με) γυρο/σουβλακι δηλ. ''2 γυρο απ'ολα'' ή ''2 απ'ολα'' αντιστοιχως Σουβλακι - Καλαμακι Το χοιρινο κομμενο σε κομματακια περασμενο απο ενα μυτερο ξυλακι προφανως θα επρεπε να ονομαζεται σουβλακι απο το υποκοριστικο της σουβλας Λαθος Αθηναιων: Το ονομαζουν καλαμακι αφου εχουν πρωτα δωσει το κανονικο ονομα του πλεον καλαμακιου στη πιτα (με) γυρο βαφτιζοντας το σουβλακι Λαθος Θεσσαλονικων: Κανενα λαθος σε αυτον τον τομεα. Σωστη ονομασια - σωστη συνταγη Διαφορες παραποιησεις Υπαρχουν διαφορες παραποιησεις στη πιτα (με) γυρο/στο σουβλακι. Ανα περιοχες συνηθιζεται η προσθηκη διαφορων αλλων υλικων οπως γιουρτι, κετσαπ, μουσταρδα, λαχανο, τυροσαλατα, μαρουλι κ.λπ. στο εδεσμα. Βεβαια αυτο εχει ως συνεπεια την αυξηση γευσης και τιμης και την παραποιηση του αυθεντικου εδεσματος. :) http://i39.tinypic.com/ojjlzk.gif Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
KCB Δημ. December 28, 2004 Κοινοποίηση Δημ. December 28, 2004 Αρχικό Μήνυμα από το μέλος minovg (27 Δεκ. 2004 , 01:52) Εγώ ξέρω ότι σουβλάκι είναι το χοιρινό που είναι "καρφωμένο" σε ένα ξυλάκι. Τονίζω το χοιρινό. Καλαμάκι λέω εγώ αυτό που πίνουμε τον φραπέ. :cool: Ερχόμενος Αθήνα όπως είπε πολύ σωστά ο φίλος Δημήτρης κατάλαβα ότι σουβλάκι είναι κάθετι που ψήνεται σε ψητοπωλείο και το τρως στο χέρι... :confused: Διάβασα όλο το θέμα και δεν ξέρω γιατί αλλά μ'έπιασε μια λιγούρα. Ακριβώς αυτή είναι η απάντηση που θα έδινα κι εγώ. Ακούς εκεί καλαμάκι :p Όντως μόνο για φραπέ και κανένα χυμό είναι. :p KCB Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Bayern7 Δημ. December 28, 2004 Κοινοποίηση Δημ. December 28, 2004 Αρχικό Μήνυμα από το μέλος Woca (28 Δεκ. 2004 , 17:21) Λαθος Θεσσαλονικων: Συνταγη - Δεν βαζουν στη πιτα (με) γυρο τζατζικι αλλα κετσαπ και μουσταρδα. Aυτό δεν είναι λάθος. Είναι καθαρά θέμα προτίμησης. Εγώ το θέλω το πιτόγυρο μου με πατάτες και κρεμμύδι μόνο. Είμαι λάθος;. Δεν υπάρχει λάθος στη συνταγή. Ο καθένς όπως το προτιμάει. Οπότε καταλήγουμε. Αθήνα: 2 λάθη Θεσσαλονίκη: Κανένα. ΑΘΗΝΑ VS ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 0 - 2 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ahill2 Δημ. December 28, 2004 Κοινοποίηση Δημ. December 28, 2004 Αρχικό Μήνυμα από το μέλος Bayern7 (28 Δεκ. 2004 , 20:06) Aυτό δεν είναι λάθος. Είναι καθαρά θέμα προτίμησης. Εγώ το θέλω το πιτόγυρο μου με πατάτες και κρεμμύδι μόνο. Είμαι λάθος;. Δεν υπάρχει λάθος στη συνταγή. Ο καθένς όπως το προτιμάει. Οπότε καταλήγουμε. Αθήνα: 2 λάθη Θεσσαλονίκη: Κανένα. ΑΘΗΝΑ VS ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 0 - 2 Bayern φίλε μου μάλλον κατάλαβες λάθος το τί είπε ο Woca το τί θές εσύ μέσα ή δεν θές στην προκειμένη περίπτωση είναι δικό σου θέμα αλλά απο την άλλη όταν πας και πάρεις ένα με απ'όλα στην Αθήνα-Θεσσαλονίκη τότε η Θεσσαλονίκη είναι λάθος γιατί βάζει μουστάρδα-κέτσαπ αντί του κλασικού τζατζικιού ;) Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mj23 Δημ. December 28, 2004 Κοινοποίηση Δημ. December 28, 2004 Το τι θελεις εσυ δεν παει να πει οτι ειναι και το σωστο.. :whistle: Η αυθεντικη συνταγη ειναι γυρος, ντοματα, κρεμμυδι, τζατζικι, αλατι και κοκκινο πιπερι , οπου και να βρισκεσαι στην Ελλαδα... :D Εξου και στις φωτογραφιες :p των promotion παρουσιαζεται ετσι... :worry: Οι φυλακες και τα δικαστηρια θα γινουν παιδικες χαρες, και οταν δικαστεις απο τον χειροτερο σου εαυτο θα προδωθεις. Και θα προδωσεις. Και θα φυλακιστεις. Και θα αναγκαστεις να ομολογησεις. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts