Jump to content

Sony Xperia Z5

konstantinoslp
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Καλημέρα. Έβαλα το pc companion σύνδεσα το Ζ5 αλλά το μήνυμα που λαμβάνω είναι πως έχει την τελευταία έκδοση.Αλλά το κινητό έχει ακόμη την 5.1.1

Υπομονή. Θα έρθει.

[sIGPIC][/sIGPIC]

• Απαντήσεις 2,4χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Δυστυχώς στη συγκεκριμένη σειρά της Sony το αυτόματο δεν κάνει καλή δουλειά σε συνθήκες περιορισμένου φωτισμού παρόλο την εξαιρετική ποιότητα του φακού. Μέγα φάουλ της εταιρίας μιας και οι περισσότεροι θέλουν να ανοίγουν την κάμερα και απλά να αποθανατίζουν στιγμές το συντομότερο δυνατό. Κάποιοι ικανοποιούνται με το manual αλλά κακά τα ψέματα... κινητό είναι, όχι επαγγελματική κάμερα.

Γιαννη, και στο αυτοματο το βραδυ , τα αποτελεσματα ειναι καλα, αν αναλογιστει κανεις το υψηλο iso ππυ χρησιμοποιειται.

Ο φακος ποιοτικα ειναι αριστος, αλλα δεν εχει προσανατολισμο στη βραδυνη φωτογραφιση. Αυτο, σε συνδυασμο με την ελλειψη ois δυσκολευουν τα πραγματα.

Η ημερησιες φωτο, ειναι αλλη φαση, εκει ειναι εξαιρετικο.

MyName: Γιάννης.

Samsung s22 ultra ~ Samsung Tab S9 ~ Asus ZenBook 14

Γιαννη, και στο αυτοματο το βραδυ , τα αποτελεσματα ειναι καλα, αν αναλογιστει κανεις το υψηλο iso ππυ χρησιμοποιειται.

Ο φακος ποιοτικα ειναι αριστος, αλλα δεν εχει προσανατολισμο στη βραδυνη φωτογραφιση. Αυτο, σε συνδυασμο με την ελλειψη ois δυσκολευουν τα πραγματα.

Η ημερησιες φωτο, ειναι αλλη φαση, εκει ειναι εξαιρετικο.

Ο φακός θα έλεγα ότι είναι κάτω του μετρίου σε καθαρότητα και κακός στην ομοιομορφία λόγω του έντονου θολωματος στα άκρα. Μου έκανε μεγάλη εντύπωση που μια Sony επέλεξε τόσο χάλια οπτικά!

Το βράδυ και σε κλειστούς χώρους τι θα έλεγες πως να το χρησιμοποιούμε ;

Το βράδυ χρησιμοποιείς από 8mp και κάτω, κυρίως τα έτοιμα σκηνικά, "νυχτερινό σκηνικό" & "πορτραίτο νύχτα" και προσπάθησε να εχεις σταθερό χέρι ή να βάλεις το κινητό κάπου σταθερά γιατί το άνοιγμα κλειστρου έχει μεγάλο χρονο. Αν στο αυτόματο σου ανιχνεύσει αυτά τα σκηνικά ακόμα καλύτερα ειδικά αν σου εμφανίσει το σύμβολο με το τρίποδο κάτω δεξιά αντί το ανθρωπακι.

Ο φακός θα έλεγα ότι είναι κάτω του μετρίου σε καθαρότητα και κακός στην ομοιομορφία λόγω του έντονου θολωματος στα άκρα. Μου έκανε μεγάλη εντύπωση που μια Sony επέλεξε τόσο χάλια οπτικά!

Ο φακος ειναι ευρυγωνιος και ειναι λογικο και επομενο να εχει καποια παραμορφωση στα ακρα.

Ο φακος και το συστημα εστιασης ειναι πολυ καλα. Αλλα οταν τραβας βραδυ με 1200 iso, τι να περιεμενεις??

Δες τι βιντεο τραβαει το βραδυ και θα καταλαβεις την ποιοτητα του φακου.

Ο φακος ειναι ευρυγωνιος και ειναι λογικο και επομενο να εχει καποια παραμορφωση στα ακρα.

Ο φακος και το συστημα εστιασης ειναι πολυ καλα. Αλλα οταν τραβας βραδυ με 1200 iso, τι να περιεμενεις??

Δες τι βιντεο τραβαει το βραδυ και θα καταλαβεις την ποιοτητα του φακου.

Δεν λέω για την παραμόρφωση αλλά για την ανάλυση, και στα άκρα είναι θολος. Ή παραμόρφωση ναι είναι φυσιολογική λόγω ευρυγωνιου. Υπάρχουν thread εκατοντάδες σελίδες στο XDA και Sony talk για την θολούρα του φακου. (Το βράδυ στο video δεν καταλαβαίνεις τίποτα, εκεί όλα θολώνουν ούτως ή αλλως. Σε καλό φως και μέρα το καταλαβαίνεις)

Δεν λέω για την παραμόρφωση αλλά για την ανάλυση, και στα άκρα είναι θολος. Ή παραμόρφωση ναι είναι φυσιολογική λόγω ευρυγωνιου. Υπάρχουν thread εκατοντάδες σελίδες στο XDA και Sony talk για την θολούρα του φακου. (Το βράδυ στο video δεν καταλαβαίνεις τίποτα, εκεί όλα θολώνουν ούτως ή αλλως. Σε καλό φως και μέρα το καταλαβαίνεις)

Τι να σου πω, δεν παρατηρω καμια "περιεργη" θολουρα στα ακρα, περαν της φυσιολογικης παραμορφωσης λογω ευρυγωνιου. Εχω ανεβασει καποιες φωτο και σε αυτο το νημα και στο νημα με τις φωτογραφιες, δεν βλεπω καποιο προβλημα.

Για βράδυ χρησιμοποιηστε την FV5 camera, με την αναβάθμιση σε 6.0 έχει ανοίξει το manual και δίνει και shutter speed.. πάει μέχρι 1/10 βέβαια αλλά τα αποτελέσματα είναι καλύτερα απο τη στοκ κάμερα κατα τη γνώμη μου.

Για βράδυ χρησιμοποιηστε την FV5 camera, με την αναβάθμιση σε 6.0 έχει ανοίξει το manual και δίνει και shutter speed.. πάει μέχρι 1/10 βέβαια αλλά τα αποτελέσματα είναι καλύτερα απο τη στοκ κάμερα κατα τη γνώμη μου.

Μεχρι 1/10 δινει και η open camera που ειναι δωρεαν ;)

ναι αλλά δεν έχει επιλογή για RAW;)

Αλλο αυτο!:cool:

ναι αλλά δεν έχει επιλογή για RAW;)

Μα δε δίνει raw η Sony ούτως ή άλλως! Από τις δοκιμές που εχω κάνει ,την καλύτερη φωτό την δίνει η μαμά εφαρμογή της κάμερας παντως.

Υπάρχει κανένα τρικ για την μπαταρία βγάζω 4,30 ώρες οθόνη με stamina σε 5.1.1 μόνο με χρήση wifi και τα δίκτυα πάντα σε 2g νομίζω ότι θα έπρεπε να πηγαίνει καλύτερα μιας και η οθόνη είναι 1080p,στην αναμονή είναι εξαιρετικό δεν νομίζω να υπάρχει εφαρμογή που τρώει την μπαταρία.

Mε σταμινα ανοιχτο εβγαζα 4μιση με 5μιση ωρες μεσο ορο με ανοιχτο 3g και wifi και φωτεινοτητα στο τερμα και αυτοματο. Με 5.1.1.

Απο χθες εβαλα την ΜΜ και εχει μεγαλη διαφορα βλεπω,ειδικα οταν δεν χρησιμοποιειται η συσκευη κανει αριστη διαχειριση σαν iphone.

[sIGPIC][/sIGPIC]

ΤΗΕΟ in normal mode

Με εκνευρίζουν οι "στόκοι"

Μετά το " Slide Τo Unlock " δεν υπάρχει επιστροφή

Mε σταμινα ανοιχτο εβγαζα 4μιση με 5μιση ωρες μεσο ορο με ανοιχτο 3g και wifi και φωτεινοτητα στο τερμα και αυτοματο. Με 5.1.1.

Απο χθες εβαλα την ΜΜ και εχει μεγαλη διαφορα βλεπω,ειδικα οταν δεν χρησιμοποιειται η συσκευη κανει αριστη διαχειριση σαν iphone.

Άρα βελτιώνεται με την marshmallow;

----- προσθήκη μηνύματος 37 δευτ. μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Εγώ μέχρι 3.30 και κάτι ώρες έχω καταφέρει! :)

Κάνεις πιο βαριά χρήση από μένα φίλε

Η MM βελτιωνει την αυτονομια, ειδικα την αναμονη, οπως ειπωθηκε.

Τι γίνεται με τον καιρό παιδιά το έχω ρυθμίσει στην τοποθεσία που είμαι και βγάζει από μέρος

Καλημέρα σε όλους

Έχω μερικές απορίες,αν μπορεί κάποιος να βοηθήσει

Τι κάρτα μνήμης πρέπει να πάρω, u1 ή u3?

Κάποιο καλό τζάμι προστασίας που προτείνετε ?

Ακόμα, βίντεο που τραβάμε, 30fps ή 60?

Ευχαριστώ

Τελικά φόραγε μια SanDisk ultra u1

Το κακό είναι ότι την έβγαλα να την δω και τώρα το κινητό δεν την βλέπει!

Πάλι τα κατάφερα!!

Καμία ιδέα ??

Τελικά φόραγε μια SanDisk ultra u1

Το κακό είναι ότι την έβγαλα να την δω και τώρα το κινητό δεν την βλέπει!

Πάλι τα κατάφερα!!

Καμία ιδέα ??

Μαλλον την εβαλες αναποδα (το πανω κατω). Try again!

Το βιντεο στα 60 fps ειναι πραγματικα εκπληκτικο, νομιζεις οτι θα μπεις μεσα στην οθονη. Αλλα θα παρατηρησεις οτι σε συνθηκες πολυ χαμηλου φωτισμου, η ρυθμιση των 30 fps προσφερει καπως καλυτερη φωτεινοτητα. Οποτε, σε καλο φωτισμο προτιμουμε 60 και σε πολυ χαμηλο φωτισμο προτιμουμε 30. Ακομα και στα 60 παντως η καμερα ειναι φωτεινοτερη , απο οτι σε αλλα τηλεφωνα στα 30. (πχ iphone 6sπου εχω συγκρινει). Αυτο ειναι στα συν της συσκευης.

Μια καρτα uhs 1 ειναι υπεραρκετη για 4Κ βιντεο, απο εκει και περα εσυ αποφασισεις σε ποια θα επενδυσεις. Εγω εχω αγορασει μια sandisk 64gb uhs3 που τωρα εχει περιπου 35 ευρω, δηλαδη οχι κατι πολυ ακριβο, ειμαι ομως πολυ γρηγορη.

Για τζαμακι, προτεινω να αγορασεις και για πισω. Εγω δεν εχω κατι ιδιαιτερο, αλλα καλο θα ηταν να εχει οσοψπερισσοτερη προστασια απο δακτυλιες γινεται (ολαιοφοβικη επιστρωση).

Edited by ddr2

και κάτι άλλο για γρηγορότερη κάμερα:

settings --> apps --> show system και κάντε disable to "Photo Analyzer" (μια σαχλαμάρα για να ανιχνεύει τα πρόσωπα κτλ για το "Album" της sony)

η κάμερα ανοίγει πιο γρήγορα και ο χρόνος μεταξύ φωτογραφιών μειώνεται πάρα πολύ.

• The title was changed to Sony Xperia Z5