Jump to content

ZUK Z1 (by Lenovo)

P_papadis
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

θες πραγματικα να το συνεχισουμε?γνωριζομαστε και απο χτες για να δικαιολογηθει ο τροπος που μιλας?πρωτο ποστ που εκανα ρωτοντας για πληροφοριες ,παραθεσα και οτι βρηκα μετα.το αν υπαρχει αλλιλεγγυη η οχι το ανεφερα γιατι με το που ρωταει καποιος κατι πεφτετε να τον φατε.

θες να συνεχισουμε να μιλαμε για ...τις αφεντιες μας?

..αληθεια ποσο χρονων εισαι?ας τερματιστει εδω...

Εχεις πολυ πλακα. Γυρνα πισω να δεις ποιος το ξεκινησε και προβληματισου. Αντε γεια :X

Phone 15 Pro Max Titanium Blue 256GB iOS 17.1.1

iPhone 13 Black 128GB iOS 17.1.1

iPad mini 8,3" 6th gen Gold 256GB iOS 17.1.1

iPad Pro 11" 4th gen Grey 256GB iOS 17.1.1

Apple watch 7 Black 45mm watchOS 10.1.1

Honor magic 4 Lite Blue 6/128GB Magic UI 4.2 (Android 11)

• Απαντήσεις 939
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Καλησπέρα παιδιά, μπορείτε να μου προτείνετε ενα προγραμμα συχγρονισμού επαφών, sms, call logs, κτλ. με υπολογιστή. Χρησιμοποιούσα το My phone explorer με την προηγούμενη συσκευή αλλά τώρα δεν αναγνωρίζει to zuk.. Ευχαριστώ για το χρόνο σας..

Καλησπέρα παιδιά, μπορείτε να μου προτείνετε ενα προγραμμα συχγρονισμού επαφών, sms, call logs, κτλ. με υπολογιστή. Χρησιμοποιούσα το My phone explorer με την προηγούμενη συσκευή αλλά τώρα δεν αναγνωρίζει to zuk.. Ευχαριστώ για το χρόνο σας..
Για τις επαφες, δεν σου συγχρονιζει το Gmail? Δεν τις εχεις ανεβασμενες εκει ? Αν οχι, νομιζω ειναι η καλυτερη ιδεα ...

Αλιως, δοκιμασε το Airdroid, νομιζω κανει αυτα που θες, το εχω δοκιμασει για να παρω backup. Πρέπει να κατεβασεις το αντιστοιχο apk, να το εγκαταστησεις στη συσκευη σου και μετα να δεις τι μπορει να σου συγχρονισει, αν μπορει, και τι να σου παρει backup κλπ

http://i.imgur.com/HUSYj6h.jpg

Edited by kwnana

Βρήκα τι φταίει και τεμπελιαζε μερικές φορες το double tap to wake και δε δουλευει...

Ειναι η ρύθμιση "prevent accidental wake up" στις ρυθμίσεις οθόνης....

Απνεργεποιηστε το!

Γιατί νεκρωνει την οθόνη, ειδικα αν το εχεις στη τσέπη το κινητό πιο πριν

In the down down of the writing we became robes...

Εχει δοκιμάσει κανείς κάποιο adaptor τέτοιου τύπου ?

http://www.tech-in.gr/usams-adapter-usb-3-1-otg-to-usb-type-c-grey-eu-blister.html

http://www.tech-in.gr/media/catalog/product/cache/1/image/9df78eab33525d08d6e5fb8d27136e95/f/o/foto_00008_1_6.jpg

Εγω πήρα το συγκεκριμένο αφού παρασύρθηκα και απο τη φώτο του zuk και την πάτησα.

Ούτε φορτίζει, ούτε διαβάζει OTG.

Ξέχασα τον φορτιστή στο χωριό και αναγκάστηκα να πάρω απο media ενα φορτιστή LG (5.0V , 3.0A) type USB-C.

Mobile : One+8T

http://www.tech-in.gr/usams-adapter-usb-3-1-otg-to-usb-type-c-grey-eu-blister.html

http://www.tech-in.gr/media/catalog/product/cache/1/image/9df78eab33525d08d6e5fb8d27136e95/f/o/foto_00008_1_6.jpg

Εγω πήρα το συγκεκριμένο αφού παρασύρθηκα και απο τη φώτο του zuk και την πάτησα.

Ξέχασα τον φορτιστή στο χωριό και αναγκάστηκα να πάρω απο media ενα φορτιστή LG (5.0V , 3.0A) type USB-C.

την πατησα κ εγω

σωθηκα με εξτρα καλωδιο USB TYPE C

οι ανταπτορες εχουν θεμα

την πατησα κ εγω

σωθηκα με εξτρα καλωδιο USB TYPE C

οι ανταπτορες έχουν θέμα

Εμενα πάντως φορτιζει ...... Ίσως πιο αργά, αλλα φορτίζει. Το καλύτερο είναι καλώδιο ;)

Εμενα πάντως φορτιζει ...... Ίσως πιο αργά, αλλα φορτίζει. Το καλύτερο είναι καλώδιο ;)

Καλησπερα, παιδια το OTG σε εσας λειτουργει?

Καλησπερα, παιδια το OTG σε εσας λειτουργει?

δεν ξερω

δεν εχω ανταπτορα usb type c

δεν ξερω

δεν εχω ανταπτορα usb type c

πηρα και στικακι usb type c και δεν μου λειτουργει

Τελικά με τον σωστό φορτιστή (2000 mA) φορτίζει με τον adaptor (UsbC - UsbA).

OTG μάλλον η official CM13 δέν έχει.

Εχει η έκδοση Unofficial CyanogenMod 13.0 Nightlies (4K, USB-OTG, OTA, etc)

http://forum.xda-developers.com/zuk-z1/orig-development/unofficial-cm13-t3277885

Mobile : One+8T

Χαιρετώ την παρέα και ιδιαίτερα τους ήρωες που έχουν κάνει το thread τόσο κατατοπιστικό, με πολλές πληροφορίες και οδηγούς!

Λοιπόν, μετά από μια σχετικά κακή εμπειρία με το elephone p3000s, κατέληξα στο zuk z1, και, παρότι έχω το τηλέφωνο μόνο 2 μέρες, δεν κρύβω ότι είμαι ενθουσιασμένος με τη συσκευή μας!

Όμορφη εξωτερικά, γρήγορη στην απόκριση, με δυνατή μπαταρία (με την πρώτη φόρτιση κράτησε 6 ώρες με αναμένη οθόνη και 2,5 ώρες τηλεφωνικές κλήσεις, πριν φτάσει στο 5%).

Ακολουθώντας τις οδηγίες από το σάιτ της cyanogenmod σε συνδυασμό με το βίντεο που έχει ανέβει λίγο παραπάνω, πέρασα την επίσημη cm13 και συγκεκριμένα την nightly της 4/7/2016. Αντιμετώπισα τα εξής προβλήματα: 1) Μετά το unlock του bootloader, δεν έμπαινε με τίποτα στο recovery της cm, αλλά αντίθετα όλη η οθόνη γινόταν μπλε με μία παχιά λευκή γραμμή καθ' ύψος του τηλεφώνου. Μετά το μόνο που μπορούσα να κάνω ήταν επανεκκίνηση κρατώντας πατημένο το κουμπί on/off, οπότε και άνοιγε κανονικά το κινητό. Τελικά πέρασα την twrp, στην οποία έμπαινε κανονικά, οπότε συνέχισα τη διαδικασία από εκεί. 2) Ξέχασα να αντιγράψω στην εσωτερική μνήμη τα google apps πριν κάνω factory reset από το recovery (νομίζω ότι δεν το αναφέρει στο βίντεο), με αποτέλεσμα να ψάχνω πώς κάνεις sideload από το recovery, πράγμα που ευτυχώς το twrp υποστηρίζει, απλώς εν συνεχεία μου έβγαζε ότι έχω παλιό adb και έμπλεξα λίγο με την αναζήτηση νέων drivers. Τελικά όλα καλά. Συμβουλή για όσους ακολουθούν οδηγίες όπως εγώ: διαβάστε από πριν αναλυτικά όλα τα βήματα από το επίσημο σάιτ της cm (και κυρίως από το wiki της συσκευής μας), ακολουθήστε τις κατά γράμμα και αν έχετε πρόβλημα σε οποιοδήποτε σημείο, το google μας λέει πώς να το κάνουμε με εναλλακτικό τρόπο! Πάντως η διαδικασία δεν συστήνετε για άτομα που δεν έχουν καθόλου εμπειρία από φλασαρίσματα ή δεν θέλουν να ταλαιπωρηθούν διαβάζοντας και ψάχνοντας.

Όλα στη rom φαίνονται να πηγαίνουν καλά. Μου αρέσει ειδικά το ξεκλείδωμα με δακτυλικό απότύπωμα, η ένταση του ηχείου, τα χρώματα της οθόνης.

Σημειωτέον πάντως ότι μετά την εγκατάσταση περίπου 25 εφαρμογών και 6-7 ώρες ακατάπαυστης χρήσης του τηλεφώνου, τράβηξε ένα random reboot την ώρα που προσπαθούσα να γράψω το παρόν σχόλιο από τον chrome! Ίδωμεν... Επίσης αρνητικό κάτι που έχουν παρατηρήσει και άλλοι φίλοι παραπάνω, ότι δεν υπάρχει επιλογή αντιστοίχισης συγκεκριμένης επαφής με συγκεκριμένη sim.

Κατά τα άλλα νομίζω ότι χρειάζεται επειγόντως θήκη και tempered glass (έφαγα απόρριψη κάρτας σε αγορά από amazon.de και ebay λόγω capital controls και μάλλον θα χρειαστεί να βγάλω revolut :lol:). Έχετε καμία άποψη για αυτό και αυτό ή οτιδήποτε άλλο από Ελλάδα;

Πολύ ακριβά τα τζαμακια που προτείνεις από Ελλάδα. Βγάλε revolut όπως λες και πήγαινε από aliexpress. Με 5 ευρώ θα πάρεις και θύκη και τζαμακι.

Εγω παλι επειδη εκτιμω αφανταστα τη Nillkin σαν εταιρια για τα tempered glass, προτεινω αυτο https://www.amazon.co.uk/Tempered-Glass-Protector-Z1-5-5-Inch-Smartphone/dp/B016W8UHHE

Για μενα η Nillkin ειναι μονοδρομος :)

Τωρα για θηκη, παιρνεις απο Κινα μερια, απο οπου επιθυμεις εσυ και εισαι αρχηγος. Τα εχουν ολα ακριβα εδω .... ;)

To κινητό με περασμενη τη cm

είναι οτι καλυτερο κυκλοφορεί σε σμαρτφον κάτω απο 220€

Σας το λεει κάποιος που άλλαξε 10 κινητά σε 30 μηνες.....

Συμφωνω. Ο συνδυασμος S/W & H/W ειναι ακτυπητος :D

Συμφωνω. Ο συνδυασμος S/W & H/W ειναι ακτυπητος :D

Έχω παθει πλακα....

Το σκιζω σε χρηση το κινητό.......και δε.μασάει....

Εδώ και η κάμερα με cm πια είναι ΚΟΡΥΦΗ!

Γενικά η CM το απογείωσε το κινητό.....

Άραγε για ποσο καιρό θα το υποστηριζει;;;;;

Έχω παθει πλακα....

Το σίγουρο είναι ότι θα πάρουμε το Android 7. Από εκεί και μετά κανείς δεν ξέρει...

Έχω παθει πλακα....

Εγω για καμερα χρησιμοποιω τη Lenovo Snap it Camera, που τη φλασαρω σε καθε CM Update :p

Με μία έρευνα σε μαγαζιά στην Ομόνοια και στο skroutz για universal θήκη, κατέληξα ότι δεν αξίζει να δώσω ένα 10ευρω για να πάρω ένα χοντροκομμένο κινεζόπραμα. Έτσι περιμένω να φανεί το έμβασμα στη revolut και μάλλον πάω για nillkin κι εγώ, που βλέπω ότι την προτιμούν και στο amazon. Σκέφτομαι όμως να τσιμπήσω το tempered από Ελλάδα, γιατί την φοβάμαι πολύ την οθόνη...

Τώρα, στα της συσκευής (υπενθυμίζω cm13 nightly 4/7/16), είναι η δεύτερη φορά που τη φορτίζω. Μετά από 44 ώρες από την φόρτιση έχω ακόμα 11% μπαταρία με τις δύο sim μέσα, με 7 ώρες και 10 λεπτά screen on, 2,5 ώρες φωνητικές κλήσεις, 33 ώρες ανοιχτό wifi και 8 ώρες 3g/4g.

Απ' ότι βλέπω, την περισσότερη ram την καταναλώνει το λειτουργικό και μετά έρχεται το viber, ενώ το facebook lite που χρησιμοποιώ δεν καταναλώνει καθόλου.

Επίσης, δύο εφαρμογές μου έχουν βγάλει πρόβλημα: 1) Το perfect viewer που έχω για διάβασμα κόμιξ, το οποίο ναι μεν δουλεύει κανονικά στην ανάγνωση και στο μενού του, αλλά κρασάρει κάθε φορά που προσπαθεί να κάνει εισαγωγή τα αρχεία από τον φάκελο που έχω ορίσει στη βιβλιοθήκη του. 2) Το sport24, που ενώ χτες δούλευε κανονικά, σήμερα κάποια στιγμή, χωρίς να το χρησιμοποιώ, έβγαλε μήνυμα ότι κράσαρε και μάλιστα το μήνυμα αυτό εμφανιζόταν συνεχώς ακόμα και όταν πάταγα ok, που σημαίνει ότι η εφαρμογή άνοιγε και κράσαρε συνεχώς. Αναγκάστηκα να απεγκαταστήσω.

Επίσης κέφτομαι να βάλω greenify που στις παλιές μου συσκευές έκανε καλή δουλειά, αλλά λέω να δω ακόμα μερικές μέρες πώς θα πάει η κατανάλωση μπαταρίας και δεδομένων και βλέπουμε.

Καλησπερα παιδια κατοχος και εγω απο σημερα! Με εβγαλε ενημερωση 300ΜΒ περιπου την κανω τωρα εγκατασταση! Δεν προλαβα να το επεξεργαστω και πολυ ακομα το κινητο αλλα αυτην η γραμματοσειρα δεν παλαυεται με τπτ ειδικα στα ελληνικα! πως αλλαζει; Θα επιστρεψω με αποριες (ελπιζω πως οχι αλλα ποτε δεν ξερεις) Θελω λιγο να το μαθω γιατι δουλευω Νοτε 4 και μου φαινεται καπως λοολ! Edited by kostashark

Καλησπερα παιδια κατοχος και εγω απο σημερα! Με εβγαλε ενημερωση 300ΜΒ περιπου την κανω τωρα εγκατασταση! Δεν προλαβα να το επεξεργαστω και πολυ ακομα το κινητο αλλα αυτην η γραμματοσειρα δεν παλαυεται με τπτ ειδικα στα ελληνικα! πως αλλαζει; Θα επιστρεψω με αποριες (ελπιζω πως οχι αλλα ποτε δεν ξερεις) Θελω λιγο να το μαθω γιατι δουλευω Νοτε 4 και μου φαινεται καπως λοολ!

Χμ....δεν βρίσκω κάτι στο μενού, τουλάχιστον για cm13. Μάλλον πρέπει να κατεβάσουμε άλλη μέσα από το Ρυθμίσεις->Θέματα->Γραμματοσειρές. Αν θυμάμαι καλά, στο πρώτο boot που έκανα όταν αγόρασα το κινητό (με την cm rom 12.1 της μαμάς του), με ρώτησε αν θέλω το θέμα της rom ή το βασικό θέμα του android και επέλεξα το δεύτερο, γιατί είχα διαβάσει σχόλια ότι στο πρώτο δεν φαίνεται το τελικό ς.

Καλησπερα παιδια κατοχος και εγω απο σημερα! Με εβγαλε ενημερωση 300ΜΒ περιπου την κανω τωρα εγκατασταση! Δεν προλαβα να το επεξεργαστω και πολυ ακομα το κινητο αλλα αυτην η γραμματοσειρα δεν παλαυεται με τπτ ειδικα στα ελληνικα! πως αλλαζει; Θα επιστρεψω με αποριες (ελπιζω πως οχι αλλα ποτε δεν ξερεις) Θελω λιγο να το μαθω γιατι δουλευω Νοτε 4 και μου φαινεται καπως λοολ!
Φιλε καλως ορισες. Κατ αρχας βαλε CM, δεν θα εχεις τετοια προβληματα. Ουτε γλωσσας, ουτε γραμματοσειρας, ουτε τιποτε. Στη συνεχεια θα μπορεις να βαζεις οποτε θελεις το καινουριο update, που πλεον βγαινουν καθε μερα, με τη συχνοτητα που θες εσυ, και δεν θα περιμενεις ποτε θα βγει για την Cyanogen OS καινουρια ενημερωση. Εγω πλεον περναω το update καθε μερα, χωρις να χανω τιποτε, ουτε σε data, ουτε σε εφαρμογες, ουτε σε ρυθμισεις ....

Εδω μεσα θα βρεις ολες τις οδηγιες πως να περασεις την CM 13.1 (μεχρι και λινκ με video υπαρχουν). Πιστεψε με, μετα θα ησυχασεις ..... ;)

Φιλε καλως ορισες. Κατ αρχας βαλε CM, δεν θα εχεις τετοια προβληματα. Ουτε γλωσσας, ουτε γραμματοσειρας, ουτε τιποτε. Στη συνεχεια θα μπορεις να βαζεις οποτε θελεις το καινουριο update, που πλεον βγαινουν καθε μερα, με τη συχνοτητα που θες εσυ, και δεν θα περιμενεις ποτε θα βγει για την Cyanogen OS καινουρια ενημερωση. Εγω πλεον περναω το update καθε μερα, χωρις να χανω τιποτε, ουτε σε data, ουτε σε εφαρμογες, ουτε σε ρυθμισεις ....

Εδω μεσα θα βρεις ολες τις οδηγιες πως να περασεις την CM 13.1 (μεχρι και λινκ με video υπαρχουν). Πιστεψε με, μετα θα ησυχασεις ..... ;)

Θα το ψαξω καποια στιγμη γιατι δουλευω κιολας και και βαριεμαι να ασχοληθω χαλαρωνω τα απογευματα! Εννοεις να περασω custom ρομ CM ετσι;

Θα το ψαξω καποια στιγμη γιατι δουλευω κιολας και και βαριεμαι να ασχοληθω χαλαρωνω τα απογευματα! Εννοεις να περασω custom ρομ CM ετσι;
Δεν θα την ελεγα Custom, official CyanogenMod ειναι, δες στο xda ..... αλλα και στο site της cyanogenmod :p

• The title was changed to ZUK Z1 (by Lenovo)