Jump to content

myphone POLL: Είναι απαραίτητο το stylus σε smatphones, phablets ή tablets;

alex_gate_7
 Κοινοποίηση

Είναι απαραίτητο το stylus για τις συσκευές σας;  

624 members have voted

1. 1. Είναι απαραίτητο το stylus για τις συσκευές σας;

• Είναι απαραίτητο σε smartphones
      12
    • Είναι θετικό αν υπάρχει σε smartphones, αλλά όχι απαραίτητο
      87
    • Δεν χρειάζεται να υπάρχει σε smartphones
      104
    • Είναι απαραίτητο σε phablets
      62
    • Είναι θετικό αν υπάρχει σε phablets, αλλά όχι απαραίτητο
      124
    • Δεν χρειάζεται να υπάρχει σε phablets
      30
    • Είναι απαραίτητο σε tablets
      50
    • Είναι θετικό αν υπάρχει σε tablets, αλλά όχι απαραίτητο
      117
    • Δεν χρειάζεται να υπάρχει σε tablets
      34
    • Δεν ξέρω / Δεν απαντώ
      4

Recommended Posts

Μια πολύ καλή υλοποίηση όπου εύχομαι να υπάρξει διάδοχος ήταν το Sony Xperia Z Ultra όπου χρησιμοποιούσες οποιοδήποτε στυλό ή μολύβι ή κάτι άλλο για να σχεδιάσεις ή να κάνεις crop κτλ.

Κάτι τέτοιο το θεωρώ πολύ χρήσιμο και ας μην είναι active s-pen.

Less is more...

• Απαντήσεις 57
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Το πενάκι δεν αντικαθιστά την πληκτρολόγηση.

Τα σημερινά πληκτρόλογια είναι πιο γρήγορα.

Υπάρχουν όμως άλλες εργασίες που με το πενάκι γίνονται ευκολότερα, ταχύτερα και με μεγάλη ακρίβεια.

Σε κάποιον που δεν χρειάζεται τις λειτουργίες αυτές του είναι άχρηστο.

Τις έχω αναφέρει πρόσφατα, δεν χρειάζεται να τις επαναλάβω.

Όποιος ενδιαφέρεται τις βρίσκει στο διαδίκτυο.

Από το 2012 το χρησιμοποιώ συνεχώς είτε σε Note fablet είτε σε Note tablet.

Παρόλο που δεν το χρησιμοποιώ συνεχώς, μου λείπει όταν έχω συσκευή χωρίς αυτό.

Φιλικά, Κώστας [/b] [ HTC U11, iPad mini 4, iPhone 6, Galaxy S7 Edge, Xiaomi A1, Nexus 5X ,

Καμία μα καμία σχέση τα πενάκια της εποχής προ iphone με τις σημερινές υλοποιήσεις.

...ότι και καλά προ iphone τα πενάκια ήταν «χαζά» και μόνο για απλή κατάδειξη, ενώ μετά το iphone δεν κυκλοφορούσε τίποτα εκτός από τύπου s-pen, έτσι;

NOT.

Το ότι η Apple ετοιμάζεται να βγάλει συσκευή με pen είναι η απόδειξη ότι δεν είναι ακριβώς έτσι τα πράγματα.

Επίσης ειναι άλλο πράγμα το active digitizer (δες s-Pen πχ) και άλλο πράγμα τα sticks που ειχαν υλοποιηθεί επί Ericsson P900i (που ακόμα έχω).

Σε κάθε περίπτωση δεν είναι μόνο το pen αλλά και το αν ο κάθε vendor επενδύει σε extensions του O/S, δες πχ Samsung.

Για αυτό άλλωστε έχει πετύχει η σειρά Note.

To ότι η Apple ετοιμάζεται να βγάλει συσκευή με pen (εδώ και πέντε χρόνια. Ακόμα ετοιμάζεται) δεν λέει απολύτως τίποτα. Κι όταν ακόμα τυχόν βγάλει, δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα. Θα είναι μια ακόμα niche συσκευή για μια ισχνή μειοψηφία - που θα το χρησιμοποιεί - και μια ευρεία πλειοψηφία που θα το έχει για λόγους attention whoring καθαρά. Ακριβώς όπως τώρα με την σειρά Note.

H οποία σειρά Note στον κόσμο των smartphones ή και πιο ειδικότερα στον κόσμο του android ή και ακόμα πιο ειδικότερα στην γκάμα της Samsung είναι... τι ακριβώς εκτός από μια μειοψηφία που ουδεμία σχέση έχει με τον καθορισμό των τάσεων και εξελίξεων; Τίποτα παραπάνω. Χρήσιμο για τους λίγους που ξέρνουν τι παίρνουν, άχρηστο για τους πολλούς που είτε δεν ξέρουν, είτε ξέρουν αλλά δεν ενδιαφέρονται.

Καλο να υπαρχει σε smartphone/phablets, σχεδον απαραιτητο σε tablets. το ταμπλετ με τα 2 χερια θα το χρησιμοποιει κανεις ετσι και αλλιως, οποτε ουσιαστικα μεγαλωνει το δακτυλο του χρηστη και του δινει μεγαλυτερη ακριβεια.

images?q=tbn:ANd9GcSajrrZEo6APx0nLGx13EufEf6HGZt6oIMxyclgz-36fQJFB7gC

could you do it again?

ThL W8 Beyond , OnePlus 3T

Θεωρώ ότι είναι χρήσιμο αρκετά θα έλεγα γι'αυτόν που θέλει να το χρησιμοποιεί, είτε σε phablet είτε πολύ περισσότερο σε tablet.

Βέβαια με την κατάλληλη αξιοποίηση και το κατάλληλο software.

Aχρηστο ειναι σε smartphones/phablets/tablets εκτος ισως για καναν επαγγελματια.

Kαποια λιγα πραγματακια ισως τα κανεις πιο ανετα, αλλα προτιμω την 1 στις 100 να κανω το crop και το σημειωμα με τον κλασικο τροπο, παρα να εχω ενα αχρηστο πενακι να καθεται στην συκευη μου (και ολο το bloat και την επιβαρυνση στο κοστος που φερνει)

Ενω λοιπον ειμαι λατρης των phablet, ποτε δεν κοιταξα την Note σειρα.

Πράγματι, το πενάκι σε ένα smartphone είναι περιττό. Δεν χρειάζεται πενάκι για μια οθόνη μεγέθους 5 ιντσών, δεν πρόκειται να χρησιμοποιήσει κάποιος επιχειρηματίας το smartphone του για να κάνει ένα σχέδιο ή κάτι τελος πάντων που θα τον βοηθήσει στην δουλειά του και χρειάζεται πενάκι. Ούτε βέβαια σε phabet. Σε ένα tablet όμως ενδέχεται να τον εξυπηρετήσει στο να δώσει κάποια λεπτομέρεια ή να κρατήσει κάποιες σημειώσεις, καθότι και το μέγεθος της οθόνης του tablet ενδείκνυται.

Πράγματι, το πενάκι σε ένα smartphone είναι περιττό. Δεν χρειάζεται πενάκι για μια οθόνη μεγέθους 5 ιντσών, δεν πρόκειται να χρησιμοποιήσει κάποιος επιχειρηματίας το smartphone του για να κάνει ένα σχέδιο ή κάτι τελος πάντων που θα τον βοηθήσει στην δουλειά του και χρειάζεται πενάκι. Ούτε βέβαια σε phabet. Σε ένα tablet όμως ενδέχεται να τον εξυπηρετήσει στο να δώσει κάποια λεπτομέρεια ή να κρατήσει κάποιες σημειώσεις, καθότι και το μέγεθος της οθόνης του tablet ενδείκνυται.

άμα θες να σχεδιάσεις πάνω στην οθόνη υπάρχουν πιο απλές λύσεις και συνάμα πιο αποτελεσματικές λύσεις από το να πας μέσω Τριπόλεως με το πενάκι, π.χ. ασύρματο ΒΤ ή ενσύρματο OTG ποντίκι. Άκόμα κι αν η συσκευή δεν είναι Note.

Το μοναδικό πράγμα στον κόσμο που κάνει μόνο το πενάκι και δεν υπάρχει πουθενά αλλού, είναι το να κρατάει την οθόνη καθαρή από αποτυπώματα.

Όλες οι άλλες λειτουργίες, δόξα τον Θόρ, μπορούν να γίνουν είτε εύκολα είτε δύσκολα και με άλλους τρόπους.

Διάβαζα έναν φίλο πιο πάνω, θέλει λέει να κρατάει σημειώσεις όταν μιλάει στο τηλέφωνο. Ρε φιλαράκο, smartphone έχεις. Call Recording και λύνεται το πρόβλημα σου. Δηλαδή άμα σε πάρει η γυναίκα σου και σου πει μια λίστα σούπερ μάρκετ τί θα της πεις? Μια στιγμή να βγάλω το πενάκι να γράψω τις πατάτες και τα κολοκύθια? Ή "στείλτα μου σε μήνυμα"?

Δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά... Είχα Note 2 και Note 3. Ξέρω από πενάκια. Δηλαδή τόσα χρόνια πως κρατάγατε σημειώσεις? Είτε με SMS στον εαυτό μας, είτε παίρνοντας μια φωτογραφία (πχ αγγελίες στο δρόμο) είτε τέλος πάντων με κάποιο screenshot της οθόνης.

Άρα καλό είναι το πενάκι για να κάνεις μόστρα, αλλά δε χρειάζεται.

@hierophant

Το τερμάτησες!

Σεβαστή η γνώμη σου, αλλά δεν σημαίνει ότι ο τρόπος που λειτουργεις εσύ, είναι και ο ιδανικός για τους υπόλοιπους και πρέπει να το υιοθετήσουν όλοι!

Ο καθένας βολευεται με τον τρόπο του!

Αν ο φίλος από μια συζήτηση μισης ώρας, θέλει να κρατήσει ορισμένες σημειώσεις και να κάνει και 2-3 σκιτσάκια ή πίνακες ή οτιδήποτε άλλο, δεν καταλαβαίνω γιατί θα πρέπει να ηχογραφήσει όλη την κουβέντα. Όταν λέμε κρατάμε σημειώσεις, δεν είναι απαραίτητα μόνο για την λίστα της λαϊκής, όπου και εκεί υπάρχουν διάφοροι μέθοδοι.

Less is more...

Δεν είναι ανάγκη να υπάρχει σε smartphones.

Είναι θετικό αλλά όχι απαραίτητο στα phablets.

Δεν χρειάζεται να υπάρχει σε tablets.

Η γνώμη μου.

Η υπομονή είναι πικρή,αλλά ο καρπός της είναι γλυκός.

Αν όλα τα smartphones είχαν τις ειδικές λειτουργίες που διαθέτουν οι συσκευές της σειράς Note, πιστεύω θα ήταν 100% απαραίτητο. Γενικότερα όμως, δεν θα με χάλαγε αν υπήρχε σε κάθε smartphone, έστω και χωρίς αυτές.

Το πενάκι μια αρκετά χρήσιμη λειτουργία από το να γράφεις να ζωγραφίζεις και τόσες άλλες χρήσεις, ποτέ δεν κατάλαβα γιατί έπρεπε σε συσκευές με οθόνη αφής να το καταργήσουν, ίσως εδώ να φταίει η apple που το είχε κάνει θέμα στο πρώτο iPhone σαν αναχρονιστικό πάντως θα έπρεπε να υπάρχει σε όλα, τι και αν κάποιοι δεν θα το χρησιμοποιήσουν υπάρχουν και αυτοί που το νοσταλγούν αυτά που έκαναν σε έξυπνα κινητά που έχουν μεγάλα δάχτυλα που είναι ζωγράφοι
http://th828.photobucket.com/albums/zz209/junnie23/th_superman-logo-pic.jpg

Για εμένα είναι πολύ βολικό και στο Note 3 και στο Note 10.1 2014 .Μια που το έφερε η κουβέντα ...ακούσατε αν η LG θα βγάλει κάποιοo tablet σε διαστάσεις 10" και με 4G με τεχνολογία ANYPEN? Έχει βγάλει σε 8" αλλά μου φαίνεται μικρό...

Αν πάρω πενάκι για το Mate 7 που έχω θα χρησιμεύσει καθόλου η θα παίξω κανα 10 λεπτο και θα το παρατήσω; Δεδομένου οτι το πενάκι χρησιμεύει σε συσκευές οπως το Note που έχουν λειτουργίες για αυτό.,,

Διάβαζα έναν φίλο πιο πάνω, θέλει λέει να κρατάει σημειώσεις όταν μιλάει στο τηλέφωνο. Ρε φιλαράκο, smartphone έχεις. Call Recording και λύνεται το πρόβλημα σου. Δηλαδή άμα σε πάρει η γυναίκα σου και σου πει μια λίστα σούπερ μάρκετ τί θα της πεις? Μια στιγμή να βγάλω το πενάκι να γράψω τις πατάτες και τα κολοκύθια? Ή "στείλτα μου σε μήνυμα"?

Δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά... Είχα Note 2 και Note 3. Ξέρω από πενάκια. Δηλαδή τόσα χρόνια πως κρατάγατε σημειώσεις? Είτε με SMS στον εαυτό μας, είτε παίρνοντας μια φωτογραφία (πχ αγγελίες στο δρόμο) είτε τέλος πάντων με κάποιο screenshot της οθόνης.

Άρα καλό είναι το πενάκι για να κάνεις μόστρα, αλλά δε χρειάζεται.

Μιας και αναφέρεσαι σε μένα να σου απαντήσω πολύ απλά λέγοντας ότι δεν είναι απαραίτητο αλλά χρήσιμο. Έκανα μια κλήση από τον δρόμο για να κλείσω κάποια εισιτήρια και μου είπαν να σημειώσω κωδικούς. Μου έλυσε τα χέρια το Note γιατί απλά τράβηξα το Spen και σημείωσα αυτά που μου είπαν στο τσακ μπαμ. Δεν είπα ότι ανακάλυψα την Αμερική ούτε ότι δεν μπορώ να ζήσω χωρίς αυτό. Με την λογική σου τι να το κάνω το smartphone αφού μπορώ να μιλάω με ένα απλό dumbphone να σημειώνω σε χαρτί να τραβάω φώτο με την Dslr και να στέλνω απαντώ σε mail με το laptop. Αν κάνει κάτι τη ζωή μου πιο εύκολη δε βρίσκω το λόγο να μη το χρησιμοποιώ.

@hierophant

Το τερμάτησες!

Σεβαστή η γνώμη σου, αλλά δεν σημαίνει ότι ο τρόπος που λειτουργεις εσύ, είναι και ο ιδανικός για τους υπόλοιπους και πρέπει να το υιοθετήσουν όλοι!

Ο καθένας βολευεται με τον τρόπο του!

Αν ο φίλος από μια συζήτηση μισης ώρας, θέλει να κρατήσει ορισμένες σημειώσεις και να κάνει και 2-3 σκιτσάκια ή πίνακες ή οτιδήποτε άλλο, δεν καταλαβαίνω γιατί θα πρέπει να ηχογραφήσει όλη την κουβέντα. Όταν λέμε κρατάμε σημειώσεις, δεν είναι απαραίτητα μόνο για την λίστα της λαϊκής, όπου και εκεί υπάρχουν διάφοροι μέθοδοι.

Ακριβώς αυτό.

Και εγώ ειμαι της άποψης ότι όχι μόνο δεν είναι απαραίτητο το πενακι αλλά είναι και αχρειαστο σε phablet. Έχω 4-5 γνωστούς που έχουν note 3 και το πενάκι το βγάζουν καθαρά και μόνο για εφέ. Ή μόνη χρησιμότητα για εμένα είναι σε tablet με windows.

Στο ταμπλετ που είχα πάρει δώρο πενάκι μαζί με τ ην θήκη, δεν το χρησιμοποίησα πάνω από μια μέρα. Ίσως σ' ένα phablet να ήταν χρήσιμο; Δεν είμαι σίγουρη. Αυτό μόνο εάν μιλάς στο τηλ και θες να σημειώσεις κάτι.

zaf_4 σημαίνει ΖΑΦΕΙΡΑ!

Xiaomi Pocophone F1

Έκανα μια κλήση από τον δρόμο για να κλείσω κάποια εισιτήρια και μου είπαν να σημειώσω κωδικούς. Μου έλυσε τα χέρια το Note γιατί απλά τράβηξα το Spen και σημείωσα αυτά που μου είπαν στο τσακ μπαμ. Δεν είπα ότι ανακάλυψα την Αμερική ούτε ότι δεν μπορώ να ζήσω χωρίς αυτό. Με την λογική σου τι να το κάνω το smartphone αφού μπορώ να μιλάω με ένα απλό dumbphone να σημειώνω σε χαρτί να τραβάω φώτο με την Dslr και να στέλνω απαντώ σε mail με το laptop. Αν κάνει κάτι τη ζωή μου πιο εύκολη δε βρίσκω το λόγο να μη το χρησιμοποιώ.

Ακριβώς αυτό.

Σου ξανά-επαναλαμβάνω-πάλι έχεις τη λύση του Call Recording. Αν οδηγούσες δηλαδή τί θα έκανες? Θα τράβαγες πενάκι? Ηχογραφείς την κλήση και μετά την ξανακούς. Με έχει σώσει άπειρες φορές.

Το παράδειγμα που έφερες να κουβαλάς dump phone, DSLR, laptop είναι ατυχές. Δεν είπα κάτι τέτοιο.

Εν κατακλείδι για να συνεννοηθούμε, θεωρώ, εγώ προσωπικά (και δεν το γενικεύω για αυτονόητους λόγους) ότι το πενάκι εξυπηρετεί τόσο, όσο να κουβαλάς μαζί σου στυλό και μπλοκάκι. Προσωπικά δεν έχει τύχει ποτέ να χρειαστώ στυλό και μπλοκάκι στο δρόμο, άρα θεωρώ ότι το πενάκι μου είναι άχρηστο. Ή σχεδόν άχρηστο, μιας και δεν υπάρχει άλλος τρόπος να χειρίζεσαι το τηλέφωνο και να κρατάς και την οθόνη του καθαρή ταυτόχρονα.

Σου ξανά-επαναλαμβάνω-πάλι έχεις τη λύση του Call Recording. Αν οδηγούσες δηλαδή τί θα έκανες? Θα τράβαγες πενάκι? Ηχογραφείς την κλήση και μετά την ξανακούς. Με έχει σώσει άπειρες φορές.

Το παράδειγμα που έφερες να κουβαλάς dump phone, DSLR, laptop είναι ατυχές. Δεν είπα κάτι τέτοιο.

Εν κατακλείδι για να συνεννοηθούμε, θεωρώ, εγώ προσωπικά (και δεν το γενικεύω για αυτονόητους λόγους) ότι το πενάκι εξυπηρετεί τόσο, όσο να κουβαλάς μαζί σου στυλό και μπλοκάκι. Προσωπικά δεν έχει τύχει ποτέ να χρειαστώ στυλό και μπλοκάκι στο δρόμο, άρα θεωρώ ότι το πενάκι μου είναι άχρηστο. Ή σχεδόν άχρηστο, μιας και δεν υπάρχει άλλος τρόπος να χειρίζεσαι το τηλέφωνο και να κρατάς και την οθόνη του καθαρή ταυτόχρονα.

Με αφορμή τη τοποθέτηση σου απλά να επισημάνω ότι ο καθένας έχει προσωπικές απόψεις, κοινώς όπως εσυ θεωρείς το call recording μια πολύ καλή λύση , εγώ πχ απλά δεν τη χρησιμοποιώ ποτέ, αντίθετα το s-pen λύνει τα προβλήματά μου όχι μόνο στη περιπτωση του φίλου αλλά και σε πάρα πολλές άλλες.

Από την άλλη φυσικά, αν δεν ήταν αυτή η περίπτωση δεν θα είχα Note εδώ και κάτι χρόνια.

Our greatest weakness lies in giving up. The most certain way to succeed is always to try just one more time -- Thomas A. Edison

Μπορεί να μην ειναι απαραίτητο σε όλους ..αλλα σε εμένα ειναι και απαραίτητο και χρήσιμο ...γλίτωνα πολύ χρόνο και με πολύ ευκολία έγραφα τις δεκάδες απαραίτητες καταχωρήσεις της δουλειάς μου γλιτώνοντας τα σημειωματάρια που χρησιμοποιώ αυτήν την στιγμή ..ειναι ο μόνος λόγος που σκέφτομαι να ξαναμεταπηδηξω στην σειρά νοτε απο το μήλο που έχω τώρα !!

Στα smartphone από 5.5ιντσες και κάτω δεν είναι εύχρηστο. Στα phablet είναι χρήσιμο και στα Tablet επίσης. Άμα δεν το χρειάζεται κάποιος δεν υπάρχει λόγος να πάρει κινητό με πενάκι οπότε δεν αξιζει να πληρώσει πάρα πάνω χρήματα.

Η πλάκα είναι ότι οι περισσότεροι που λένε απόλυτα όχι στο πενάκι, δεν είχαν ποτέ note.

Παιδιά κάποιους τους διευκολύνει. Για να απαντήσετε θα πρέπει να μπείτε σ αυτήν την φιλοσοφία η να πείτε εμένα δεν μου χρειάζεται γιατί δεν χρησιμοποιώ memo, δεν σκιτσάρω, δεν γράφω παρατηρήσεις πάνω σε κείμενα φωτογραφίες κλπ, δεν μου χρειάζεται το απόλυτα γρήγορο copy paste κειμένων κλπ κλπ.

Έχετε δει κάποιους με το γραφείο τους γεμάτο πολύχρωμα χαρτάκια?

Ξέρετε ότι πολλοί χρειάζονται στην δουλειά τους να φωτογραφιζουν ένα προϊόν που παράγουν, να δείχνουν πάνω στην φώτο σημεία και να γράφουν παρατηρήσεις?

Ξέρετε ότι κάποιοι χρειάζονται να σκιτσάρουν πρόχειρα κάτι και να εξηγήσουν σ αυτούς που το στέλνουν τι θέλουν ακριβώς?

Ξέρετε ότι κάποιοι θέλουν να υπογραμισουν κάποια σημεία σ ένα επαγγελματικό mail και να γράψουν δίπλα κάποιες χειρογραφες σημειώσεις?

Αν νομίζετε ότι αυτά γίνονται δύσκολα σε μια οθόνη 5.7" απλά δεν γνωρίζετε πόσο εύκολα και γρήγορα γίνεται.

Γι αυτό λέω ότι γίνεστε κατηγοριματικά αρνητικοί σε κάτι επειδή δεν βρίσκετε χρησιμότητα σ αυτά που κάνετε εσείς και νομίζετε ότι όλοι έχουν τις ίδιες ανάγκες με σας.

Το σίγουρο είναι ότι χρειάζεται σε λίγους και ότι πολλοί που θα το χρειάζονταν δεν ξέρουν πόσα θα μπορούσαν να κάνουν.

Φιλικά, Κώστας [/b] [ HTC U11, iPad mini 4, iPhone 6, Galaxy S7 Edge, Xiaomi A1, Nexus 5X ,

Εν προκειμένω δηλαδή μου λες ότι θα ήταν ευκολότερο για μένα να πατήσω call Record και μετά που θα πήγαινα να πάρω τα εισιτήρια και θα μου ζητούσε τους κωδικούς ο υπάλληλος θα του έλεγα "μισό να ακούσω την κλήση. Γράφεις λίγο αυτά που θα σου λεω?" Άλλο το να μη χρησιμοποιείς κάτι άλλο να το βγάζεις άχρηστο επειδή η συσκευή σου δεν το έχει. Η επειδή πολύ απλά δεν το χρειάστηκες ποτέ. Εάν οδηγώ και δεν έχω ακουστικά ή Bluetooth δεν απαντάω στο τηλέφωνο. Διάβασε και αυτά που λέει ο @Te_Salat και θα καταλάβεις.