Jump to content

myphone ASK: Γιατί δεν έχετε αγοράσει Windows Phone συσκευή;


valadis.k
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

σκεφτομαι να αγορασω το 535 αλλα δεν θα το παρω για μενα αλλα για την γυναικα μου που την μονη εφαρμογη που θελει ειναι το fb και θα ησυχάσω απο τον πιτσιρικα που παιρνει συνεχεια το s3 mini και δεν την αφηνει καθολου μπαταρια και απλος ετσι να δω πως ειναι ενα wp

Το fb στα win, ειναι για τον φουτσο σε σχεση με android, ios. Αμα θες fb ΔΕΝ πας σε win, απο αυτο και μονο. Ολοι κλαίγονται, οσοι ειχαν android πρωτα..

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 378
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Θεόστραβα πάει κάτι το οποιο δεν σου αρέσει. Όχι επειδή διαβάζεις στατιστικές στο ίντερνετ. Με την ιδια λογική, γιατί είσαι χρηστης Note και όχι iPhone το οποιο εχει καλύτερες πωλήσεις; Κατι δεν πάει στραβά και εκεί;

Το Note είναι συσκευή που κατηγοριοποιείται κάτω από το οικοσύστημα του android. Και μιας και που συζητάμε περι λειτουργικών, νομίζω πως κάπου εκει καταλαβαίνεις το λάθος που κάνεις στον τρόπο σκέψης σου.

Σε κάθε περίπτωση η επιλογή μου πάει ως εξής :

α. Λειτουυργικό που να μου δίνει επιλογές και ελευθερία

β. Οικοσύστημα που να έχω πληθώρα συσκευών

Από τα παραπάνω 2 επέλεξα το Note γιατί έχει το Android που καλύπτει το (α.) και το (β.) και έχει επίσης και κάποια εξτρα που δεν τα βρίσκω πουθενά ενώ παράλληλα με βοηθούν σε κάποια πράγματα που κάνω. Και εννοείται, σε σχέση με την Apple, ουτε για ανέκδοτο δεν με εξυπηρετεί.

Και η apple βγάζει συσκευές για πάρτη της, και η Σαμσουνγκ πάει να κανει το ίδιο με το ΤΙΖΕΝ. Δεν είναι παράλογη αυτη η τακτική. Όσο για τα χρήματα που έχεις δώσει, είναι λογικο η κρίση σου να επηρεάζεται όταν έχεις δώσει τόσα λεφτά. Ακόμα και να έλεγες ότι τα WP είναι καλύτερα, είναι πολυ δύσκολο να πετάξεις έτσι 150€ ότι και αν κερδίζεις από το λειτουργικο.

Η διαφορά ειναι ότι η Samsung παράλληλα ειναι με διαφορά ο μεγαλύτερος vendor και σε συσκευές αλλά και σε κέρδη στο android. Αν ποτέ αυτό που λες περί tizen (κοινώς να φύγει από to android) γινει, θα τα ξαναπούμε αλλά επέτρεψέ με να το χαρακτηρίσω επιστημονική φαντασία ,γιατί business wise δεν στέκει.

 

Τι σχέση εχει το τι θέλει να κανει η καθε εταιρεία με το αν σε ικανοποιει ενα προϊόν; Εσύ πριν αγοράσεις ενα προϊόν διαβάζεις τις παρουσιάσεις του τμήματος μάρκετινγκ; Και άλλες εταιρίες έχουν χάσει τον προσανατολισμο τους και την ταυτότητα τους και προσπαθούν να κανουν πελάτες αυτούς που μέχρι πρόσφατα χλεύαζαν δείχνοντας ότι όχι μονο target group δεν έχουν αλλα ότι αρπάξει ο πωπος τους, αλλα αυτο δεν σε εμποδίζει νσ είσαι πελάτης τους.

Η ερώτηση ειναι φιλοσοφικού μη πω ρητορικού περιεχομένου. Θεωρω οτι απλά δεν έχει συγκεκριμένη στοχευση και αυτό ειναι μέρος του προβλήματος. Και σε απάντηση αυτού που ρωτάς, προφανώς και αν βλέπω μια MS που μη πω τι κάνει, σιγά μην ρίξω χρήματα σε ένα οικοσύστημα που αύριο μπορεί να μην υπάρχει.
Our greatest weakness lies in giving up. The most certain way to succeed is always to try just one more time -- Thomas A. Edison
Link to comment
Share on other sites

δεν παω μονο για το fb αλλα επειδη διαβαζω οτι δεν εχει πολλες εφαρμογες και θα ησυχασω απο τον πιτσιρικα(11 ετων) να παιρνει το κινητο της μανας του και να του αλαζει τα φοτα οπως κανει στο s3
Link to comment
Share on other sites

Αν και δεν τα έχω χρησιμοποιήσει σαν δικά μου κινητά, έχω μερικά σχόλια να κανω για 2 κινητά φίλων.

 

Το ένα ήταν με amoled οθόνη, μάλλον το 730 ή 735. Αυτό μου είχε κάνει καλή εντύπωση η οθόνη του, και το γεγονός ότι το led flash που είχε, ήταν σχετικά θερμό χρώμα(σε αντίθεση με τα cold white ή pure white στην καλύτερη που έχουν τα περισσότερα), έκανε μεγάλη διαφορά στην απόδοση χρωμάτων σε σχέση με το δικό μου Xperia P και ένα Samsung S4 mini , ένα βράδυ που χρησιμοποιούσαμε τα κινητά μας σαν φακούς, φαντάζομαι αντίστοιχα θα βοηθά πολύ και στις φωτογραφίες. Μπορεί συνολικά να μην έχει τα top specs, αλλά μια τέτοια λεπτομέρεια για μένα τουλάχιστον δείχνει ότι έχει προσεχθεί το κινητό στο να αποδίδει σωστά. Αυτό δεν σημαίνει ούτε top score σε benchmarks, ούτε ότι κερδίζει σε αντιπαραθέσεις specs, στην πράξη όμως ότι κάνει το κάνει σωστά. (Δε μου κάνει εντύπωση καθώς είναι Nokia άσχετα με το λειτουργικό της microsoft)

 

Το άλλο ήταν ένα "ταπεινό" 520, ούτε flash, ούτε καν μπροστά camera. Αρκετά καλή οθόνη όμως για τα λεφτά του, και αρκετά καλό ηχείο. Το κινητό ότι και αν έκανες δεν laggare ιδιαίτερα και γενικά δεν προβλημάτιζε.

 

Προσωπικά δε θα μπορούσα να έχω κανένα από τα 2. To πρώτο με εντυπωσίασε με 2-3 thought through πραγματάκια (730). Το δεύτερο (520) αν και δεν με εντυπωσίασε του αναγνωρίζω ότι δουλεύει απροβλημάτιστα ενώ είναι τόσο φτηνό. Σαν συσκευές τις θεωρώ σίγουρα άνω του μετρίου, και προς το πολύ κάλο (αν και δεν εχω δει πολλές) απλά εμπιστεύομαι το όνομα Nokia. Σαν λειτουργικό όμως προσωπικά μου φαίνεται επιεικώς απαράδεκτο σε σύγκριση με Android και IOS που τυχαίνει να έχω δουλέψει. Πιστεύω κάνει περισσότερο για άτομα που αφενός δεν θέλουν να ξοδέψουν πολλά για κινητό αλλά θέλουν να μην laggarei και δεύτερον ίσως δεν έχουν εμπειρία από smartphone πχ μεγάλοι σε ηλικία που περνάνε από κινητό σε smartphone.

 

Σίγουρα παίζει ρόλο το πόσο κλειστό είναι σαν λειτουργικό, όπως και η τραγική εμφάνιση για τα γούστα μου καθώς και η μικρή σχετικά ποικιλία εφαρμογών και η χειρότερη συνήθως εμφάνιση τους σε σχέση με την ίδια εφαρμογή σε android ή ios και έχουν ακόμα τόσο μικρο μερίδιο στην αγορά

Edited by summit1_1
Link to comment
Share on other sites

σιγά μην ρίξω χρήματα σε ένα οικοσύστημα που αύριο μπορεί να μην υπάρχει.

Ωραία η προφητεία σου! Να σου πω τώρα και τη δικιά μου; Όχι μόνο θα υπάρχει, αλλά θα μεγαλώνει κιόλας!!!!! ;)

Samsung Galaxy  A52s 128/6GB 🙂

Link to comment
Share on other sites

Ωραία η προφητεία σου! Να σου πω τώρα και τη δικιά μου; Όχι μόνο θα υπάρχει, αλλά θα μεγαλώνει κιόλας!!!!! ;)

 

Δεν ξέρω τη προφητεία που την είδες .. αυτο που λέω ειναι ιδιαίτερα συγκεκριμένο και έχει να κάνει με θέματα targeting.

Οταν δεν εκπέμπεις εμπιστοσύνη (και sorry η MS σε ότι αφορά τα WP δεν εκπέμπει και αυτό ειναι απο τα βασικά της θέματα σε ότι αφορα το γιατί δεν παει ο κόσμος σε αυτή), μη περιμένεις ποσοστά να ανέβουν.

 

Από κει και πέρα, προφανώς ειναι στο θέμα της MS να κάνει σοβαρά βήματα προς την αλλαγή της κατάστασης αυτής.

Our greatest weakness lies in giving up. The most certain way to succeed is always to try just one more time -- Thomas A. Edison
Link to comment
Share on other sites

Μετοχές δεν έχω ούτε σε Google ούτε σε Microsoft ! Την δουλειά μου να κάνω θέλω και αφού πέρασα από όλα τα τηλέφωνα λόγο δουλειάς εμένα στα ws και ο λόγος είναι απλός, απλό μενού και κάνει ότι θέλω απλά τηλέφωνα ,email ,browser και Skype . Με το android και μετά το 5 lollipop κόντεψε να ξεχάσω να περνώ τηλέφωνα με τα bugs που είχε και δεν είχα κακό τηλέφωνο ένα 1plus . Τώρα με το 930 έχω ξεχάσει τα restarting δουλεύει απροβλημάτιστα! Για το iPhone δεν θα πω γιατί έχω το 4s οπότε δεν θα είμαι αντικειμενικώς !
Link to comment
Share on other sites

Όταν είσαι seasoned android user (αλλάζεις κινητό δηλαδή ανά συχνά διαστήματα, αν κατάλαβα καλά. Ειδάλλως διόρθωσε με) τότε δεν μπορείς να πέις λες ότι οι περίσσοτεροι χρήστες δεν έχουν χρήμα για πειράματα (συμφωνώ στο ότι δεν έχουν χρόνο όμως). Μπορούμε να συγκρινούμε ένα κινητό στα περίπου 150 ευρώ γιατί (τουλάχιστον τον τελέυταιο χρόνο) δεν νομίζω ο κόσμος να δώσει παραπάνω, και που θα το κρατήσει και 2-3 χρόνια. Το να έχεις ένα Note και να λες ότι "σέβομαι τα λεφτά μου", και μετά απο λίγο ότι "οι περισσότεροι χρήστες δεν έχουν χρήματα για πειράματα" δεν είναι στυλ λογικής για μένα. Δοκίμασε να κάνεις τη δουλειά σου με ένα Android των 150 ευρώ out of the box, και μετά να έρθεις να συζητήσουμε για το λειτουργικό και τα λάθη του (που πρώτος εγώ θα σου τα πώ παρακάτω). Και εγώ αν είχα το Note θα έλεγα ότι τα WinPh είναι πάρα πολύ πίσω, αλλά δείτε και λίγο τον κόσμο που δεν παίρνει κινητά με 600+ ευρώ, ούτε έχει επιδοτήσεις τρελές.
Μπλέκουμε πολλά πράγματα...

α. Γιατί να προσπαθήσω να κάνω τη δουλειά μου με κινητώ low end όταν μπορώ (και δεν ντρέπομαι να το πω) να τη κάνω με κινητώ των 600+ euro ? Καλώς ή κακώς από εποχές πριν smartphones πάντα στόχευα σε ακριβά κινητά. Μάζευα χρήματα και τα έπερνα, και αυτο κάνω ακόμα. Καλώς ή κακώς με ενδιαφέρει το συγκεκριμένο range συσκευών και με αυτό δουλεύω.

Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν καταλαβαίνω αυτούς που δουλευουν lower end συσκευές, και θα προσθέσω ότι προφανώς ο καθένας κάνει τις επιλογές του με βάση αυτό που τον καλύπτει καλύτερα.

β. Σε σχέση με το Note 3 , το έχω πάρει (αν θυμάμαι καλά) το 14 Μάρτιο και αυτό μετά που έσπασα την οθόνη του Note 2, αλλιώς δεν είχα κανέναν σκοπό αφού το Note 2 απλά ήταν υπέροχο (ακόμα το έχω). To Note 3 με καλύπτει άψογα, εξού και γιατί δεν πήγα στο 4αρι, και αν πάω στο 5άρι θα ειναι μόνο αν μου δινει πραγματικά πράγματα που θα με κάνουν να πάω. Διαφωνώ με αυτό που λες.. φυσικά και σέβομαι τα λεφτά μου αλλιώς θα είχα πάει σε Note 4, χωρίς να έχω ψάξει το αν υπάρχει λόγος. Σέβομαι τα λεφτά μου και για αυτό δεν πήγα. Σέβομαι τα λεφτά μου και ΑΝ πάω στο 5άρι θα ειναι γιατί θα έχει κάτι που θα με κάνει να πάω. Είδομεν.

γ. Σε ότι αφορά το θέμα του seasoned user, είναι υποκειμενικό το θέμα. Πχ. seasoned user ειναι και ένας χρήστης android που ξεκίνησε από το 1.6 και έκανε καμια 1000ρια roots και ξεσκίστηκε στα flashαρίσματα και δεν ξέρω και γω τί, πριν καταλήξει στο Note 2 να σταματήσει επειδή απλά θεώρησε ότι δεν υπάρχει λόγος. Seasoned user ειναι και αυτός που έχει 2 συσκευες, μια εκ των οποίων απλά τη σκίζει στις custom rom, για να βρει το τέλειο setup (αλλά στη πραγματικότητα, απλά δεν υπάρχει το τέλειο setup). Case in point, αυτόν τον user πως τον τραβάς από το android προς ένα άλλο OS, στην περίπτωση μας το Wp, αυτό το ερώτημα, δεν βλέπω να το απαντά με πειστικό τρόπο η MS, αυτό λέω.

Edited by aroutis
Our greatest weakness lies in giving up. The most certain way to succeed is always to try just one more time -- Thomas A. Edison
Link to comment
Share on other sites

Είναι ΙΕΡΟΣΥΛΙΑ να συγκρίνει κανείς τα windows, τα οποία ομολογουμένως έχουν μάλλον τις πιο όμορφες αισθητικά συσκευές με το OS10.

 

Αδερφέ, ξαναδιάβασε το ποστ μου και πες μου αν κάνω κάποια σύγκριση λειτουργικών.....

SEX is like NOKIA (connecting people)

http://i.imgur.com/zWrMLZe.jpg

Link to comment
Share on other sites

Σιγά μην ρίξω χρήματα σε ένα οικοσύστημα που αύριο μπορεί να μην υπάρχει.

Και για το 2012, τα ίδια λέγανε (καταστροφή κόσμου κτλ) αλλά τίποτα δεν έγινε...

 

----- προσθήκη μηνύματος 9 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

 

Ωραία η προφητεία σου! Να σου πω τώρα και τη δικιά μου; Όχι μόνο θα υπάρχει, αλλά θα μεγαλώνει κιόλας!!!!! ;)

Ούτε ο Daily Prophet να ήταν...

Link to comment
Share on other sites

Δεν πήρα επειδή ακούω τους opinion leaders να λένε ότι δεν είναι καλό.

 

Πια διαφωνώ από όταν χρησιμοποίησα το 520. Δεν είναι για τους πολύ προχωρημένους χρήστες που θέλουν customization και ατελείωτη ποικοιλία εφαρμογών. Είναι για όσους θέλουν κάτι έτοιμο να ικανοποιεί τον πολύ κόσμο. Κυρίως τηλέφωνο μου φαίνεται, απ'ότι υπολογιστής (σε σχέση με το Android).

Έχει και πολύ καλή ποιότητα εξατημάτων.

Κάνε το καλό, και άσε το WiFi της γιαγιάς ανοικτό 🙂
Φορητότητα προς Frog

Link to comment
Share on other sites

Και για το 2012, τα ίδια λέγανε (καταστροφή κόσμου κτλ) αλλά τίποτα δεν έγινε.

Σίγουρα δείχνει πιο αξιόπιστη πλέον η μς, αλλά θύμισε μου τι έγινε με τα wp7.

Link to comment
Share on other sites

Spoiler! Ακολουθεί ποστ εμπάθειας (ομολογώ ότι στο 1ο ποστ μου ήμουν αρκετά ευγενικός με το σχετικό ΟS)

Αν μου χαρίζανε 200 ευρω θα έπαιρνα με κλειστά μάτια το...808 pureview. Η Μιcrosoft κλείνοντας όλες τις υπηρεσίες της ΝΟΚΙΑ για το σύμπιαν (και αφού το έθαψε με ψευδείς δηλώσεις ότι δεν βελτιώνεται πλέον στέλνοντας τους devs σε άλλα ΟS) αν και είχε υποσχεθει ότι δεν θα το έκανε ως το 2016 με έκανε να αντιπαθήσω παραπάνω αυτό το έκτρωμα αισθητικής/Κουασιμόδος των λογισμικών που ήθελε να πλασάρει σαν διάδοχο.

Πώς να πιάσουν μεγαλύτερο ποσοστό? Να έχει το Ν8 και το 808 αυτόματη φωτεινότητα και το Λουμια 630 της μάνας μου να μην έχει σαν σύγχρονη συσκευή!Να έχει το Συμπιαν το καλύτερο σετάρισμα λογαριασμών email+widget και να αμφιβάλλεις για τoν εαυτό σου όταν προσπαθείς να σετάρεις οutlook email account στο 630...Μην μιλήσω για το "μαμά" widget RSS feeds του Symbian που ακόμα και στο Android έπρεπε να βρω 3rd party app.

Υ.Γ:Και αν δεν είχα πάρει το 808 θα επιδιόρθωνα τον έρωτα μου Ν8 και τα υπόλοιπα στην τσέπη.

Edited by spiros2021

Nokia 808 Pureview, iPad Air 4th gen(2020), Apple iPhone 13 Pro Max, iWatch Ultra

Link to comment
Share on other sites

Σίγουρα δείχνει πιο αξιόπιστη πλέον η μς, αλλά θύμισε μου τι έγινε με τα wp7.

Ξέρεις φαντάζομαι ότι ο πυρήνας των WP7 δεν είναι ίδιος με αυτόν στα 8.

 

----- προσθήκη μηνύματος 5 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

 

Να έχει το Συμπιαν το καλύτερο σετάρισμα λογαριασμών email+widget και να αμφιβάλλεις για τoν εαυτό σου όταν προσπαθείς να σετάρεις οutlook email account στο 630....

 

Δηλαδή δε μπορούσες να πας ρυθμίσεις> λογαριασμοί και να κάνεις Log In.....

Link to comment
Share on other sites

Τα τηλέφωνα είναι εξωτερικά σχεδιαστικά δραματικά τα απόλυτα ίδια...με τα ίδια χρωματα και υλικά! Ουσιαστικά αλλάζοντας τηλέφωνο, παίρνεις το ίδιο και στο ίδιο χρώμα, με ακαθόριστες αναβαθμίσεις... Τα τουβλάκια της microsoft είναι απελπιστικός σχεδιασμός... Όσο για όλα τα υπόλοιπα απλά δεν σε ενδιαφέρουν...έχεις "χορτάσει" από τις υπόλοιπες "πρωτοτυπίες"! Δεν είναι δε τυχαίο, ότι η προσχώρηση της ΝΟΚΙΑ στο mobile 8, σήμανε και το τέλος της στο mobile! Μάλλον οι ιθύνοντες πρέπει να προβληματιστούν και να εμπνευστούν διαφορετικά.... αλλιώς το φιδάκι της ΝΟΚΙΑ θα τους κατασπαράξει αργά ή γρήγορα! Edited by ion83
http://banners.wunderground.com/banner/gizmotemp/global/stations/16716.gif
Link to comment
Share on other sites

-Γιατί έχουμε 2015 και ακόμα δεν έχουν να προσφέρουν ένα πλήρως smart mobile OS. Ας μας πούνε με windows phone 8.1 πως συνδέονται με στατική ip. 2015 αυτά....

 

-Γιατί αγοράσαμε windows phone συσκευή το 2012 όταν προσπαθούσαν να μας πείσουν πως είναι έτοιμοι με ολοκληρωμένο λειτουργικό. Ε δεν ήταν, έτσι εγώ και πολλοί χρήστες ανα τον κόσμο αφού έχασαν λεφτά, δεν επέστρεψαν ξανά σε αυτό το λειτουργικό. Τώρα και έτοιμο προιόν να παρουσιάσουν, έχω συνηθίσει το android και έχω αγοράσει καμια 100€ εφαρμογές σε αυτό. Αργα για να με κάνουν να αλλάξω.

 

-Γιατί έχουν πάνω απο χρόνο να βγάλουν ναυαρχίδα και αξιόλογη συσκευή, προφανώς γιατί δεν έχουν ιδέα απο marketing. Πιστεύουν οτι ο κόσμος σε αυτό το χρονικό διάστημα αγοράζει Note 4, Note 5, Galaxy S6, Nexus 6, Lg G4, iPhone 6-6+ , και ξαφνικά όταν θυμιθεί η MS να βγάλει συσκευή, θα τρέξουν να την αγοράσουν.

 

-Γιατί το 2.7% (ούτε καν 3 που λένε πολλοί, υπάρχουν τα επίσημα νούμερα δημοσιευμένα) έχει ως συνέπεια οι developers να μην καίγονται για συχνά και χρήσιμα update στις εφαρμογές τους, ενώ πολλοί developers δεν γράφουν καν εφαρμογές για wp.

 

-Γιατί είναι από τις πιο αργές εταιρείες σε ανάπτυξη λογισμικού!! Είναι δυνατόν να πρέπει να φτάσει Σεπτέμβριος - Οκτώβριος 2015 για να καταφέρει αυτή η εταιρεία να βάλει την δυνατότητα να συνδεθείς σε rooter με static ip? Είναι δυνατόν να περιμένουμε ακόμα το Notification center? Να χρειάζεται να φτάσει το 2013 για να μπει το auto rotation on/off στην οθόνη?

 

Ξέρεις φαντάζομαι ότι ο πυρήνας των WP7 δεν είναι ίδιος με αυτόν στα 8.

 

Σίγουρα δείχνει πιο αξιόπιστη πλέον η μς, αλλά θύμισε μου τι έγινε με τα wp7.

 

Και ο πυρήνας των 10 δεν έχει καμια σχέση με των 8, όμως την παίρνουν την αναβάθμιση τα 8αρια....

 

Με τα wp7 έγινε κάτι το φοβερό... Έβγαλαν καινούργια κινητά, έσπρωξαν κόσμο να τα αγοράσει και μετά τα άφησαν με ελάχιστες κακές εφαρμογές και με ένα αστείο update. Αυτά στο νέο ξεκίνημα που ήθελαν να αρχίσουν να τραβούν κόσμο... Μιλάμε από τις πλέον έξυπνες κινήσεις...

Edited by impreza_sti

Τhere is nothing more powerful than the human being itself ,

 

Οι φωτογραφικές μου στιγμές --> flickr - instagram :!:

 

Oneplus 5 - 128GB

Link to comment
Share on other sites

Αυτά τα τουβλάκια δεν μπορώ να τα χωνέψω με τίποτα!!!

Περί ορέξεως...κολοκυθόπιτα

Link to comment
Share on other sites

σιγά μην ρίξω χρήματα σε ένα οικοσύστημα που αύριο μπορεί να μην υπάρχει.

 

Ωραία η προφητεία σου! Να σου πω τώρα και τη δικιά μου; Όχι μόνο θα υπάρχει, αλλά θα μεγαλώνει κιόλας!!!!! ;)

 

Τα Windows Mobile παντως επαψαν να υπαρχουν. Εγκαταλειφθηκαν. Τα Windows Phone 7x επισης. H ιστορια ειναι σε βαρος της MS. Και αυριο αν εγκαταλειψει τα Windows 10 για να προωθησει κατι αλλο, θα το κανει, μη νομιζεις οτι θα σε ρωτησει.

Link to comment
Share on other sites

Κάποια στιγμή έχω σκοπό να τα δουλέψω. Έστω και σαν δεύτερη συσκευή όταν πεθάνει ο γερολυκος που δεν καταλαβαίνει προσωρινά τίποτα(galaxy nexus). Πάντως από την στιγμή που η Microsoft δίνει τις υπηρεσίες της στο Android τόσο απλόχερα και έχοντας τόσες ελλείψεις στο δικό της market πολύ δύσκολα θα δελεάσει κάποιον να αλλάξει οικοσύστημα. Ας ελπίσουμε ότι με τα w10 θα αλλάξει όλο αυτό και θα υπάρξει ενδιαφέρον από τους developers να υπάρξει λίγο ανταγωνισμός γιατί και η Google με το μονοπώλιο που υπάρχει έχει επαναπαυθει.

P.s. Πάντως γι αυτούς που λένε ότι το android στις συσκευές κάτω των 150€ είναι τραγικο, παιδιά μπορεί κάποτε να ήταν. Πλέον υπάρχουν συσκευές (πχ moto e) που για τον απλό χρήστη δουλεύουν απροβλημάτιστα

Link to comment
Share on other sites

Ειχα το htc trophy 7. To μονο που με εκνευριζε ειναι οτι ολα τα εκανα μεσω του zune. Δηλαδη να περασω τις φωτογραφιες κλπ.. Κατα τα αλλα λειτουργει ακομα εξαιρετικα σαν συσκευη.

- Πολυ λιγες ηταν οι εφαρμογες. Μαλιστα το skype ενω υπηρχε εξαφανιστηκε απο το playstore (windows 7.8) τελευταια αναβαθμιση. Αυτα ειναι απαραδεκτα και ετσι απο εδω και περα μονο ANDROID και ποτε ξανα windows.

Link to comment
Share on other sites

Κανονικα το ερωτημα επρεπε να ειναι: γιατι εχετε αγορασει windows phone και να απευθυνοταν στο 3%, οι λογοι να αγορασεις ειναι πολυ πιο λιγοι απο τους λογους που σε αποτρεπουν απο μια αγορα :lol:

Αν και έχω και Android και Windows Phone...

Θα σου πω τα πραγματικά συν ενός Windows Phone.

 

1. Είναι Πρώτα τηλέφωνο και μετά Smartphone.

Είναι καθημερινά πράγματα, και κουμπιά επιλογών στις κατάληλες θέσεις.

Ένα παράδειγμα. Έχω το Xperia Z2. Πες οτι είμαι στο αμάξι και με πέρνει ένας τηλ και δεν προλαβαίνω να το σηκώσω, κάνω κλικ στην αναπάντητη και θελω να τον καλέσω σε άλλο τηλ μέσα από την επαφή του πχ στο σταθερό του.

Ε στο Xperia θα μου βγει η παναγία και θα κάνω 4-5 κλικ και μετα έχει Scrolling...

Στα Windows Phone, θα απαντήσω με μια κίνηση.

 

2. Τα tiles είναι ανοικτές εφαρμογές ήδη.

Αν βάλω 15 tiles στην οθόνη θα είναι σαν να έχω 15 widgets στο android. ΕΜ έλα που στο Android δεν χωράνε 15 widgets στην οθόνη αλλά πρέπει να τα απλώσεις σε περίπου 12 επιφάνειες εργασίας.

 

Τα tiles δεν είναι "εικονίδια με Notification" εμφανίζουν τον πάτο τους από πληροφορίες.

 

3. Πιο Smooth Scrolling εμπειρία και στο browsing και στο μενού κυρίως λόγω του hardware acceleration.

 

4. Πιο άμεσο άνοιγμα εφαρμογών. Θέλω να ανοίξω τα mail μου, ανοίγω τα Mail στα Windows Phone (σε διπύρινο κινητό με 1 gb ram) και ταυτόχρονα ανοίγω τα mail στο Android Με τα 3gb ram και τον τετραπύρινο 801... Ε είναι ποιο γρήγορο το lumia. Και πάλι έρχομαι στο εξής ζήτημα...ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ των επιλογων! Το να κανω reply forward mail ειναι πιο "αμεσο".

 

Οι ελλείψεις εφαρμογών δεν είναι τεράστιες αλλα είναι πολυυυ πιο πίσω σε έκδοση από τις αντίστοιχες του Android. Πχ το Facebook είναι νομίζω 2 χρόνια πίσω.

 

Γενικά όμως σαν στήσιμο λειτουργικού είναι έτη φωτός πιο μπροστά από τους υπόλοιπους κυρίως γιατί είναι λιγότερο ενεργοβόρο και πιο εργονομικά φτιαγμένο για το χέρι και όλα είναι μελετημένα να είναι σε θέσεις που βολεύουν τη γρήγορη και άμεση χρήση εν κινήση. Λογικό αν σκεφτείς οτι φτιάχτηκε ...χρόνια μετά το Android!

Το Shop είναι θέμα.

 

Επειδή όμως οοοοτι και να γίνει το shop θα βρει το δρόμο του γιατί κάθε μέρα καλύπτει χιλιόμετρα, θεωρώ πως θα υπάρξει τεράστια ανάπτυξη στους χρήστες μέσα στην επόμενη 2ετία.

Εγώ το επόμενο μου κινητό θα είναι Windows.

Link to comment
Share on other sites

Κλασσικοί Έλληνες που είμαστε... πριν το καλο καταλάβουμε, το νήμα έγινε Windows Phone vs Android/iOS. Όμως το ερώτημα του νήματος είναι "Γιατί δεν έχετε αγοράσει Windows Phone συσκευή;". Και ρωτάνε εμάς, τους χρήστες του myphone.gr, όχι τον γείτονα, ότι τον παππού που δε ξέρει, ή τις ανίδεες μάζες αγοραστών εκεί έξω.

Βασική συσκευή: Xiaomi Redmi Note 5 Global (whyred) -- OS: MiUI 10 Global Beta (Android 8.1)

Εφεδρική συσκευή: Xiaomi Redmi Note 4 Global (mido) -- OS: LineageOS 15.1 (Android 8.1)

Δίκτυο: WIND

Link to comment
Share on other sites

τα περισσότερα ποστ που διάβασα σχεδόν όλα λένε για το UI των windows phone για την ποιότητα και πληθώρα εφαρμογών σε αυτά συμφωνώ εκεί που έχω μία ένσταση είναι ότι σχεδόν όλοι που τα λένε αυτά έχουν windows στον υπολογιστή τους και δεν πάνε σε linux για ακριβός τους ίδιους λόγους....Περαστικά μας

εγώ πάντος θα υπερβώ τα πιστεύω μου λόγο linux και η επόμενη συσκευή μου θα είναι με windows phone

http://th828.photobucket.com/albums/zz209/junnie23/th_superman-logo-pic.jpg
Link to comment
Share on other sites

εκεί που έχω μία ένσταση είναι ότι σχεδόν όλοι που τα λένε αυτά έχουν windows στον υπολογιστή τους και δεν πάνε σε linux για ακριβός τους ίδιους λόγους....Περαστικά μας

 

Αυτο που περιγραφεις δεν ειναι περιεργο, ουτε οξυμωρο. Απολυτα φυσιολογικο ειναι. Το Linux στα PC ειναι σαν τα WP στα κινητα. Απολυτη αναλογια. Και το android στα κινητα ειναι σαν τα windows στα PC (προς το παρον). Kι εκει απολυτη αναλογια.

Οσο τα windows phone πανε θεσσαλονικη μεσω τριπολεως, τοσο θα ειναι κολλημενα στο 2,7% με πτωτικες τασεις και τοσο ακομα κι ολοι αυτοι που εχουν windows στο PC τους θα τα φτυνουν.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

Ανακοινώσεις



×
×
  • Create New...