Jump to content

myphone ASK: Γιατί δεν έχετε αγοράσει Windows Phone συσκευή;

valadis.k
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Oι τιμες έχουν πέσει και τώρα είναι ευκαιρία

• Απαντήσεις 378
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Δυο φορές που πήρα Lumia (το 1020 και το 930) ,ξαναγύρισα τρέχοντας σε Android κι ένοιωσα χωρίς πλάκα ότι πήρα ανάσα. Τόσο μεγάλο ζόρι τράβηξα.

Πολύ κακός σχεδιασμός στις περισσότερες εφαρμογές, με κακή ανάλυση και μπόλικες διαφημίσεις και μάλιστα χωρίς δυνατότητα αγοράς. πχ yahoo mail ,το λιγότερο που θα πω είναι τραγικό.

Έχει βέβαια αρκετές καλές εναλλακτικές, αλλά δεν φτάνουν το επίπεδο του Android.

Εκεί δε που βλαστημησα άσχημα ,ήταν στο browsing .Αθλιο, δοκίμασα ότι υπάρχει και δεν υπάρχει, κανένας browser δεν φτάνει τις εναλλακτικές των άλλων λειτουργικών.

Από εκεί και πέρα βέβαια είχε και πολλά θετικά, αλλά δυστυχώς τα αρνητικά σε κάνουν να θες να φύγεις. Δε μπορείς να δεις ούτε πραγματικά στατιστικά για την μπαταρία.

Τέλος πάντων, κάποια στιγμή δεν θα έλεγα ΟΧΙ να τα ξαναδοκιμασω ,αλλά νομίζω θα περάσει πολύς καιρός για να ξανακοιτάξω.

Ακριβώς την ίδια εμπειρία είχα και εγώ μετά από αγορά του Lumia 640, παραλίγο να το πετάξω σε ένα τοίχο όταν χρειαζόμουν άμεσα μια πληροφορία από το internet και το άθλιο browsing του δεν με βοηθούσε καθόλου.

Ας αφήσουμε τους εγωισμούς και ας κοιτάξουμε λίγο τον εαυτό μας.

Case in point, αυτόν τον user πως τον τραβάς από το android προς ένα άλλο OS, στην περίπτωση μας το Wp, αυτό το ερώτημα, δεν βλέπω να το απαντά με πειστικό τρόπο η MS, αυτό λέω.

Άλλο Ballmer κι άλλο Nadella! Άλλο WP7/8 κι άλλο Windows10!!!! Κάτι πιο πιστικό δεν βρησκω! Μένει να δοκιμάσεις και τα Windows 10 μόνο!!!!! Επίσης ποιος σου είπε ότι η MS θα συνεχίσει να κάνει τα ίδια, ότι έκανε με τα 7αρια και το δεσατε όλοι κόμπο, αφού έκανε έτσι με τα 7, το ίδιο θα κάνει και με τα 10! Δεν είναι όμως έτσι!

Samsung Galaxy  A52s 128/6GB 🙂

Να αναφέρω και εγω σαν χρήστης τα τελευταια 2 χρονια wp με 8 ,8.1 και τωρα 10...Αν δεν δοκιμασετε δεν μπορειτε να κρινετε..Λογικο σε καποιους να μην αρεσει,αλλους να μην βολευει..αλλα να μου λετε ότι σας πειραζει που δεν αλλαζει rom με συγχωρειτα είναι λιγο πατατα..το android το σωζει ότι αλλαζεις rom γιατι με τοσο bloatware Που εχει παναγια μου...καταντησαμε να εχουμε κινητα με 8 πυρηνες και 4 gb μνημη για να μην κολλανε όταν τα wp ακομα και μονοπύρηνα με 512 καλα κρατουν,..αφήστε λιγο το Marketing εκτος και δειτε τις ανάγκες σας,,,οχι ότι σας πλασαρουν...το ειδαμε με το IPhone το βλέπουμε και τον τελευταιο καιρο με galaxy s...δεν λεω ότι δεν εχει κακα σημεια το λειτουργικο αλλα ο τυφλος εχθρισμος δεν κανει καλο...Και αν θελετε την αποψη μου το ποιο πληρες λειτουργικο δυστυχως δεν υπαρχει πια...!!!Αν είναι καλα ο Elop...Οποιος ειχε κρατησει 808 στα χερια του με καταλαβαινει...!!!

Σίγουρα η παραμετροποιηση και οι custom rom δεν αποτελούν σοβαρή αιτία.

Όμως τα επιχειρήματα όπως η ακαταλληλοτητα βασικών εφαρμογών, οι ανύπαρκτες δυνατότητες τους σε σχέση με τις αντίστοιχες εκδόσεις που υπαρχουν σε Android & ios, η ταλαιπωρία για να κάνεις απλά καθημερινά πράγματα, είναι αυτά που αποτρέπουν το κοινό από την αγορά ενός WP.

Αυτά είναι που πρέπει να αλλάξει η MS.

Το κοινό έχει συνδέσει τα smartphones με συγκεκριμένες εργασίες που στα WP δεν γίνονται εύκολα και απλά.

Έχω ξαναπεί: θα ανέβουν μόνο όταν προσαρμόσουν στα mobiles τις ευκολίες που διαθέτου τα Windows για pc.

Φιλικά, Κώστας [/b] [ HTC U11, iPad mini 4, iPhone 6, Galaxy S7 Edge, Xiaomi A1, Nexus 5X ,

Μερικές ενστάσεις-απορίες:

1. Είναι Πρώτα τηλέφωνο και μετά Smartphone.

Είναι καθημερινά πράγματα, και κουμπιά επιλογών στις κατάληλες θέσεις. Ένα παράδειγμα. Έχω το Xperia Z2. Πες οτι είμαι στο αμάξι και με πέρνει ένας τηλ και δεν προλαβαίνω να το σηκώσω, κάνω κλικ στην αναπάντητη και θελω να τον καλέσω σε άλλο τηλ μέσα από την επαφή του πχ στο σταθερό του. Ε στο Xperia θα μου βγει η παναγία και θα κάνω 4-5 κλικ και μετα έχει Scrolling... Στα Windows Phone, θα απαντήσω με μια κίνηση.

Γιατί δεν κατεβάζεις άλλη εφαρμογή επαφών; (στο Wp δεν μπορείς να κάνεις κάτι τέτοιο)

2. Τα tiles είναι ανοικτές εφαρμογές ήδη. Αν βάλω 15 tiles στην οθόνη θα είναι σαν να έχω 15 widgets στο android. ΕΜ έλα που στο Android δεν χωράνε 15 widgets στην οθόνη αλλά πρέπει να τα απλώσεις σε περίπου 12 επιφάνειες εργασίας.

Αν τα widget είναι ίδιου μεγέθους με τα tiles, φαντάζομαι δεν χρειάζονται 12 επιφάνειες εργασίας. Τρεις το πολύ, ενώ δύο είναι στο Wp. Μικρή διαφορά δηλαδή.

Και κάποιες ερωτήσεις.

-- όσον αφορά την προβολή πληροφορίας:

1. Ο ρυθμός ανανέωσης είναι ίδιος και στα δύο;

2. Τί είδους πληροφορίες λαμβάνεις εσύ από τα tiles του κινητού σου; (ως παράδειγμα χρήστη)

3. Δεν υπάρχουν αντίστοιχα widget στο Android ή μήπως είναι πιο δύσχρηστα;

-- σχετικά με τις λειτουργίες:

4. Τα tiles είναι διαδραστικά; Θέλω να πώ, εντάξει, ανοίγουν εφαρμογές (και τα απλά εικονίδια του Android το κάνουν αυτό) όμως ενεργοποιούν απλές λειτουργίες; (Χωρίς άνοιγμα εφαρμογής πχ να ανοιγοκλείνω τα δεδομένα σαν διακόπτη.)

-- στο θέμα της ευχρηστίας:

5. Οι επιφάνειες εργασίας κρατούν κάποια εικονίδια σταθερά, στη βάση της οθόνης (εκτός αν το αλλάξεις, γιατί στο Android μπορείς). Δε σου λείπουν τα σταθερά εικονίδια στο Wp;

6. Επίσης, δε σε βολεύει περισσότερο να ξέρεις πόσα swype (ένα ή δύο) θα κάνεις για να βρείς το widget σου σε σχέση με το να πρέπει να το πετύχεις σε ένα κυλιόμενο μενού (που ενδεχομένως να φτάσεις ή να μη φτάσεις στο τέρμα του με ένα swype);

3. Πιο Smooth Scrolling εμπειρία και στο browsing και στο μενού κυρίως λόγω του hardware acceleration.

Τί να σου πώ... Έχω δει με τα μάτια μου Android που πέρα από εξίσου ομαλά είναι και σαφώς πιο γρήγορα.

τα περισσότερα ποστ που διάβασα σχεδόν όλα λένε για το UI των windows phone για την ποιότητα και πληθώρα εφαρμογών σε αυτά συμφωνώ εκεί που έχω μία ένσταση είναι ότι σχεδόν όλοι που τα λένε αυτά έχουν windows στον υπολογιστή τους και δεν πάνε σε linux για ακριβός τους ίδιους λόγους....Περαστικά μας

Στην παραμετροποίηση είναι έτσι όπως το λές: Android <-> Linux, WinMob <-> Windows (αν και το Windows δίνει πολλές επιλογές σε σχέση με το Wm)

Στις εφαρμογές όμως είναι το αντίθετο: Android <-> Windows, WinMob <-> Linux

Δεν υπάρχει αντιστοιχία. Και ευτυχώς δεν υπάρχει και Google στο Linux.

Google, Microsoft, Apple... Choοse a color for your chains.

Για μένα ο λόγος που ο κόσμος δεν αγοράζει wp είναι καθαρά θέμα marketing. Το 70% των χρηστών smartphone χρησιμοποιεί συγκεκριμένο αριθμό εφαρμογών που δν λείπουν από τα WP. Για την ποιότητα τους δεν θα μιλησω παρα το ότι γράφτηκαν κάποιες υπερβολές!

Θεωρω γενικα ότι τα 8.1 είναι πολύ χρηστικό λειτουργικό που αξιοποιεί τέλεια το chipset του κινητού. Το ότι δεν είναι παραμετροποιησιμο δεν με νοιάζει καθόλου. Γιατί απλούστατα ΔΕΝ χρειάζεται παραμετροποιηση! Επισης τα WP είναι πολύ καλά camera phones.

Πιστεύω ότι ο κόσμος πρέπει να το τολμήσει και να πάρει wp. Δεν θα βγει ζημιωμένος. Μπορεί να έχει στα χέρια του μια εξαιρετική συσκευή με λίγα χρήματα.

Υ.Γ Έγινε λόγος για το design τους ως αρνητικό. Δηλαδή τα Samsung ποσο πιο όμορφα είναι?

Αυτο που περιγραφεις δεν ειναι περιεργο, ουτε οξυμωρο. Απολυτα φυσιολογικο ειναι. Το Linux στα PC ειναι σαν τα WP στα κινητα. Απολυτη αναλογια. Και το android στα κινητα ειναι σαν τα windows στα PC (προς το παρον). Kι εκει απολυτη αναλογια.

Οσο τα windows phone πανε θεσσαλονικη μεσω τριπολεως, τοσο θα ειναι κολλημενα στο 2,7% με πτωτικες τασεις και τοσο ακομα κι ολοι αυτοι που εχουν windows στο PC τους θα τα φτυνουν.

Μμμ, όχι ακριβώς πλέον μιας και σε linux μπορείς να κάνεις τα πάντα και ίσως και καλύτερα. Φυσικά εξαιρούνται λογιστικά προγράμματα τύπου ERP κλπ και φυσικά τα παιχνίδια.

Προσωπικά δουλεύοντας linux από το 2006 , πλέον δυσκολεύομαι πολύ να πάω σε περιβάλλον windows. Μπαίνω μόνο όταν θέλω να δουλέψω απαραιτήτως το photoshop.

[sIGPIC][/sIGPIC]

flickr-htc one black

cyber gull

Μπλέκουμε πολλά πράγματα...

α. Γιατί να προσπαθήσω να κάνω τη δουλειά μου με κινητώ low end όταν μπορώ (και δεν ντρέπομαι να το πω) να τη κάνω με κινητώ των 600+ euro ? Καλώς ή κακώς από εποχές πριν smartphones πάντα στόχευα σε ακριβά κινητά. Μάζευα χρήματα και τα έπερνα, και αυτο κάνω ακόμα. Καλώς ή κακώς με ενδιαφέρει το συγκεκριμένο range συσκευών και με αυτό δουλεύω.

Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν καταλαβαίνω αυτούς που δουλευουν lower end συσκευές, και θα προσθέσω ότι προφανώς ο καθένας κάνει τις επιλογές του με βάση αυτό που τον καλύπτει καλύτερα.

β. Σε σχέση με το Note 3 , το έχω πάρει (αν θυμάμαι καλά) το 14 Μάρτιο και αυτό μετά που έσπασα την οθόνη του Note 2, αλλιώς δεν είχα κανέναν σκοπό αφού το Note 2 απλά ήταν υπέροχο (ακόμα το έχω). To Note 3 με καλύπτει άψογα, εξού και γιατί δεν πήγα στο 4αρι, και αν πάω στο 5άρι θα ειναι μόνο αν μου δινει πραγματικά πράγματα που θα με κάνουν να πάω. Διαφωνώ με αυτό που λες.. φυσικά και σέβομαι τα λεφτά μου αλλιώς θα είχα πάει σε Note 4, χωρίς να έχω ψάξει το αν υπάρχει λόγος. Σέβομαι τα λεφτά μου και για αυτό δεν πήγα. Σέβομαι τα λεφτά μου και ΑΝ πάω στο 5άρι θα ειναι γιατί θα έχει κάτι που θα με κάνει να πάω. Είδομεν.

γ. Σε ότι αφορά το θέμα του seasoned user, είναι υποκειμενικό το θέμα. Πχ. seasoned user ειναι και ένας χρήστης android που ξεκίνησε από το 1.6 και έκανε καμια 1000ρια roots και ξεσκίστηκε στα flashαρίσματα και δεν ξέρω και γω τί, πριν καταλήξει στο Note 2 να σταματήσει επειδή απλά θεώρησε ότι δεν υπάρχει λόγος. Seasoned user ειναι και αυτός που έχει 2 συσκευες, μια εκ των οποίων απλά τη σκίζει στις custom rom, για να βρει το τέλειο setup (αλλά στη πραγματικότητα, απλά δεν υπάρχει το τέλειο setup).

Το θέμα είναι ότι εσύ καλά κάνεις. Και εγώ στη θέση σου το Note θα έπαιρνα. Απλά ο μέσος χρήστης, όπως το παιδί που με κουρεύει και η κοπέλα του, δεν θα πάρουν κινητό με 350+ ευρώ. Θα πάρουν με λιγότερα απο 200. Οπότε σε αυτούς τι τους λες να πάρουν? Το moto e,g και τα λοιπά. Οκ..! Πες ότι δεν τους αρέσει το σχέδιο του κινητού. Ποια επιλογή κινητού που να δουλεύει άψογα έχουν? Τα WinPh. Το λειτουργικό είναι φτιαγμένο αρχικά για να σου προσφέρει επειρία χρήσης, άκοπη. Δεν χρειάζεται να ασχολείσαι μαζί του. Κάνει ότι θέλεις γρήγορα και απλά.

Case in point, αυτόν τον user πως τον τραβάς από το android προς ένα άλλο OS, στην περίπτωση μας το Wp, αυτό το ερώτημα, δεν βλέπω να το απαντά με πειστικό τρόπο η MS, αυτό λέω.

Αυτό τον user δεν θα τον τραβήξει ποτέ, γιατί έχει μάθει να χειρίζεται αλλιώς το κινητό του. Απλά πράγματα. Θα έρθει ο φίλος μου με το S4 και θα μου πεί όταν πάρει Winph "πως αλλάζω rom, γιατί αυτή δε μου αρέσει..". Αυτός έκανε λάθος που πήγε σε αυτά τα τηλέφωνα. Θα κάνει τη δουλειά αλλά θα του τη σπάει, και μετά απο λίγο θα αλλάξει. Όμως, ο κουρέας που έγραφα παραπάνω, δεν θα μου κάνει τέτοια ερώτηση. Ο μέσος και απλός χρήστης δεν θα ρωτήσει πολλά, γιατί στην τελική θέλει ένα κινητό και να παίζει angry birds. Το καλύτερο που έχουν να βάλουν στα WIndows Phone, για μένα, είναι διαδραστικά πλακάκια και καλύτερη ποιότητα εφαρμογών. Σε όλα τα άλλα, και ειδικά με τα 10αρια, εμένα με ικανοποιούν, αφού αισθητικά αν μπείτε στο νήμα με την lockscreen και homescreen, θα δείτε πολύ ωραία πράγματα που έχουμε κάνει με τα παιδιά.

SE k700i - w810i, NOKIA 5310 express music, HTC TynII (Kaiser), SE Xperia mini, Google Nexus S, Nokia Lumia 930, HTC One M8 (Gunmetal Gray), MS Lumia 950 XL White, HTC 10, LG G6, Samsung Galaxy S9

Όμορφες γερές στιβαρές συσκευές (τουλάχιστον όσες εχω δοκιμάσει).

Το λειτουργικό δεν μου αρέσει, μόνο την μαυρίλα του μενού γουσταρω!

Θα το σκεφτόμουν αρκετό καιρό για να παρω ένα wp.

Siemens C10 - Νokia 3210 - Νokia 3330 WAP - Νokia 3510i - Sharp GX15 VF - SE V800 VF - SE K750i VF - SE X10 Mini pro - Moto G 1gen - Xiaomi Pocopocopocopoco F1 😮 - Huawei Y5 2018 :classic_wacko: - Nothing Phone 1:classic_love:

Το θέμα είναι ότι εσύ καλά κάνεις. Και εγώ στη θέση σου το Note θα έπαιρνα. Απλά ο μέσος χρήστης, όπως το παιδί που με κουρεύει και η κοπέλα του, δεν θα πάρουν κινητό με 350+ ευρώ. Θα πάρουν με λιγότερα απο 200. Οπότε σε αυτούς τι τους λες να πάρουν? Το moto e,g και τα λοιπά. Οκ..! Πες ότι δεν τους αρέσει το σχέδιο του κινητού. Ποια επιλογή κινητού που να δουλεύει άψογα έχουν? Τα WinPh. Το λειτουργικό είναι φτιαγμένο αρχικά για να σου προσφέρει επειρία χρήσης, άκοπη. Δεν χρειάζεται να ασχολείσαι μαζί του. Κάνει ότι θέλεις γρήγορα και απλά.

Αυτό τον user δεν θα τον τραβήξει ποτέ, γιατί έχει μάθει να χειρίζεται αλλιώς το κινητό του. Απλά πράγματα. Θα έρθει ο φίλος μου με το S4 και θα μου πεί όταν πάρει Winph "πως αλλάζω rom, γιατί αυτή δε μου αρέσει..". Αυτός έκανε λάθος που πήγε σε αυτά τα τηλέφωνα. Θα κάνει τη δουλειά αλλά θα του τη σπάει, και μετά απο λίγο θα αλλάξει. Όμως, ο κουρέας που έγραφα παραπάνω, δεν θα μου κάνει τέτοια ερώτηση. Ο μέσος και απλός χρήστης δεν θα ρωτήσει πολλά, γιατί στην τελική θέλει ένα κινητό και να παίζει angry birds. Το καλύτερο που έχουν να βάλουν στα WIndows Phone, για μένα, είναι διαδραστικά πλακάκια και καλύτερη ποιότητα εφαρμογών. Σε όλα τα άλλα, και ειδικά με τα 10αρια, εμένα με ικανοποιούν, αφού αισθητικά αν μπείτε στο νήμα με την lockscreen και homescreen, θα δείτε πολύ ωραία πράγματα που έχουμε κάνει με τα παιδιά.

Με την ίδια λογική θα σου πω και γω ότι μπορεί ναι μη τους αρέσει ο σχεδιασμός των Windows κινητών. .. θέμα επιλογών είναι ρε παιδιά.

Our greatest weakness lies in giving up. The most certain way to succeed is always to try just one more time -- Thomas A. Edison

Ξέρεις φαντάζομαι ότι ο πυρήνας των WP7 δεν είναι ίδιος με αυτόν στα 8.

Αααααα δηλαδή υπάρχει δικαιολογία!

Γιατί να απασχολούν οι πυρήνες τον πελάτη...; Λοιπόν πάμε πάλι: θύμισε μου τι έγινε με τα wp7.

Ο άλλος λέει ότι είναι πρώτα τηλέφωνα και μετά smartphone τα wp... Ότι ναναι.

Έχω το 925 και το 1020 εδώ και ενάμιση χρόνο περίπου...

Κάνω αυτά που χρειάζομαι όταν τα χρειάζομαι...

Γρήγορα και εύκολα..

Δεν θα τα άλλαζα..

Με το αντρόιντ 12 μήνες βαρέθηκα να ρυθμίζω.. και να ρυθμίζω και ξανά μανά...

Τα δικά μου τα σέταρα..* σε μιά ωρίτσα και έκτοτε έχω ξεμπερδέψει... κι όλα τα πλακάκια που χρησιμοποιώ σε μιά οθόνη..

Απλά πράγματα...

Ναι είναι ωραίο να έχεις ένα τηλέφωνο ακριβώς στα μέτρα και να παίζεις με ρομ με γιούι και τα συναφή... δεν λέω...

Αλλά τι να το κάνω... αποφάσισα να κάνω πέντε δέκα πράγματα με το τηλέφωνο...

Τα κάνω μου φτάνουν είμαι μια χαρά...

Ναι οι εφαρμογές για κάποιους είναι θέμα υπαρκτό... για μένα πάλι όχι...

Τις ανάγκες μου τις καθορίζω εγώ όχι οι άλλοι...

Για τα πολλά... έχω το λάπτοπ...

*μια ωρίτσα το καθένα... και πολύ είναι...

ΔΕΝ ΗΞΕΡΕΣ ... ΔΕΝ ΡΩΤΑΓΕΣ...

Nokia 2110, 2600c, 3120c, 3230, 3410, 3510i, 6070, 6110, 6150, 6210, 6220c, 6230, 6310i , 6510, 6600, 7110, 7650, 8110, 8110i, Ν70, E 66, C5, C5-03, 500, 700, Ν 86, C3-00, Lumia 920, Ν8, Lumia 925, Lumia 1020 , ΔΕΝ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ :mad:

1. Με το Moto G δε παίζει Angry Birds;

2. Τί γίνεται όταν δεί κάτι στο κινητό του διπλανού και σε ρωτήσει, "εγώ πώς το κάνω αυτό;"..; Κι αν δει κάτι ακόμα; Κι αν δεί και κάτι άλλο; Τί θα του πείς;

Να 'σαι σίγουρος ότι και (αυτοί οι λίγοι) εναπομείναντες "απλοί χρήστες" θέλουν κάτι από τις εξτρά δυνατότητες του Android. Απλά δεν το ξέρουν. Θέμα ενημέρωσης είναι.

Έχω το 925 και το 1020 εδώ και ενάμιση χρόνο περίπου... Κάνω αυτά που χρειάζομαι όταν τα χρειάζομαι... Γρήγορα και εύκολα..

Δεν θα τα άλλαζα.. Με το αντρόιντ 12 μήνες βαρέθηκα να ρυθμίζω.. και να ρυθμίζω και ξανά μανά... Τα δικά μου τα σέταρα..* σε μιά ωρίτσα και έκτοτε έχω ξεμπερδέψει... κι όλα τα πλακάκια που χρησιμοποιώ σε μιά οθόνη.. Απλά πράγματα... Ναι είναι ωραίο να έχεις ένα τηλέφωνο ακριβώς στα μέτρα και να παίζεις με ρομ με γιούι και τα συναφή... δεν λέω... Αλλά τι να το κάνω... αποφάσισα να κάνω πέντε δέκα πράγματα με το τηλέφωνο... Τα κάνω μου φτάνουν είμαι μια χαρά...

Ναι οι εφαρμογές για κάποιους είναι θέμα υπαρκτό... για μένα πάλι όχι... Τις ανάγκες μου τις καθορίζω εγώ όχι οι άλλοι... Για τα πολλά... έχω το λάπτοπ... *μια ωρίτσα το καθένα... και πολύ είναι...

Με το Android δεν τα έκανες; Ποιο είχες κι ήθελε τόση ρύθμιση;

Edited by Stratosnen
Google, Microsoft, Apple... Choοse a color for your chains.

Το να βάλεις android apps στο Windows Phone, γίνετε (λίγο περίπλοκο για την ώρα).... http://wmpoweruser.com/how-to-install-android-apps-on-windows-10-mobile/

1. Με το Moto G δε παίζει Angry Birds;

2. Τί γίνεται όταν δεί κάτι στο κινητό του διπλανού και σε ρωτήσει, "εγώ πώς το κάνω αυτό;"..; Κι αν δει κάτι ακόμα; Κι αν δεί και κάτι άλλο; Τί θα του πείς;

Να 'σαι σίγουρος ότι και (αυτοί οι λίγοι) εναπομείναντες "απλοί χρήστες" θέλουν κάτι από τις εξτρά δυνατότητες του Android. Απλά δεν το ξέρουν. Θέμα ενημέρωσης είναι.

Να σου απαντήσω και εγώ με ερωτήσεις γιατί μάλλον δεν κατάλαβες το νόημα της απάντησης στο άλλο παιδί (που απο ότι είδα το έπιασε με τη μια). Τι θα γίνει όταν μου πεί "Άγγελε, κολλάει πολύ ρε φίλε το κινητό, τι να το κάνω?" "Άγγελε, τελειώνει γρήγορα η μπαταρία ρε φίλε, τι να κάνω?" Ξέρεις τι θα του πώ ε? Φέρε να το κάνουμε ένα root και να του κάνω και δύο τρία πραγματάκια και θα έχεις άλλο κινητό. Εσύ μπορεί φίλε μου να έχει όλο το χρόνο να ασχολείσαι με το κινητό σου. Εγώ όμως όχι, και όποιος μου λέει ότι χρειάζεται του προτείνω το ανάλογο κινητό (έναν φίλο μου τον έστειλα σε Galaxy Alpha 5 γιατί του άρεσε και ήθελε το 930 και δεν το έβρισκε στον Κωτσόβολο). Δεν έχω κάτι με το Android. Ίσα ίσα. Αλλά δεν μπορώ να λέτε όλοι ότι "δεν έχει αυτό, δεν έχει το άλλο" και να μη προτείνετε κάτι πέρα απο το "νά κάνει αυτό που κάνει και το Android". Είναι ένα διαφορετικό λειτουργικό, και οι περισσότεροι δεν το έχουν δουλέψει παρά μόνο για λίγο και βγάλανε άποψη και δεν μπορούν να προτείνουν κάτι. Έχει Windows feedback και πολλές απο τις προτάσεις τις ενσωμάτωσαν. Ποια άλλη εταιρία στο έκανε? H samsung που βγάζει όλες τις καρτούλες και γίνεται χαμός? Η HTC (που είναι η αγαπημένη μου) που δεν αλλάζει σχέδιο? Η LG μόνο που άλλαξε το G3 και αυτό λόγω του ότι δεν έκανε πωλήσεις. Για να μη πούμε για την Google που φοβάται τόσο την Microsoft δεν της δίνει άδεια να βάλει εφαρμογές στο δικό της λειτουργικό.

Οι απλοί χρήστες είναι πολλοί περισσότεροι απο ότι νομίζεις. Δουλεύω σε τέτοιο μαγαζί και ο αριθμός είναι μεγάλος. Το θέμα είναι γιατί να του προτείνω ένα κινητό που πρέπει εγώ μετά να το επιβλέπω, και να μη του δώσω απο την αρχή ένα που θα δουλεύει κομπλέ? Θα κολλάει? Θα τελειώνει η μπαταρία? Δεν μπορεί να δεί ένα βίντεο στο youtube? Δεν μπορεί να μιλήσει στο viber ή στο Whatsapp? Οκ, δεν θα μπορεί να αλλάξει κανάλι στην τηλεόραση με το κινητό. Τι να κάνουμε. Νομίζω δεν θα τον ενοχλήσει και ιδιαίτερα. Δεν καταλαβαίνετε ότι τα περισσότερα πράγματα που κάνει το Android δεν χρειάζεται να γίνουν στα WinPh απο την αρχή. Το μόνο πρόβλημα είναι στις εφαρμογές και τις δυνατότητες τους, προς το παρόν. Οτιδήποτε άλλο είναι θέμα γούστου και εμφάνισης του λειτουργικού.

Edited by AgelosMo
SE k700i - w810i, NOKIA 5310 express music, HTC TynII (Kaiser), SE Xperia mini, Google Nexus S, Nokia Lumia 930, HTC One M8 (Gunmetal Gray), MS Lumia 950 XL White, HTC 10, LG G6, Samsung Galaxy S9

Γιατι δεν δοκίμασα μεχρι τώρα:

1) Λειτουργικο που κρύβει τις επιλογές για χάρην της απλότητας (too simplistic for me λοιπον)

2) Store.... πέραν 5-10 εφαρμογών εχει σοβαρες ελειψεις, και τα paid apps ειναι αρκετα ποιο ακριβα απο τα αντιστοιχα σε android (σορρυ, πρεπει να θέσω ενα πηχυ συγκρισης)

3) Αρκετά ακριβά τα "καλα" μοντέλα οταν λανσάρονται... σε τιμές ακομα ποιο ψηλές του εγκατεστημενου ανταγωνισμου. Αν θες να μπεις σε μια αγορά, δεν μπαίνεις πουλώντας αερα...

4) Δεν συνεργάζεται με το Google Cloud, δεν εχω τρόπο συνεχούς sync* με το Google cloud (πχ στις επαφες-calendar), δεν υποστηριζονται εφαρμογες Google... πχ Hangouts...

* = δεν εννοω απλά να δει επαφές ή calendar... αλλα να τα κανει sync με το MS cloud, για να εχει κανεις μια κεντρικη διαχειριση.

Current status: Galaxy S7 Duos, HP Spectre X360, Synology DS215j

Άσχημο (για εμένα)

δεν παραμετροποιείται

δεν έχει σοβαρές εφαρμογές

είναι περισσότερο feature παρά smart phone

2 προσπάθειες έκανα και τις 2 τις πέταξα .

Πρέπει να αλλάξει ΡΙΖΙΚΑ για να το ξανασκεφτώ

Ας επιχειρήσουμε...

Γιατι δεν δοκίμασα μεχρι τώρα:

1) Λειτουργικο που κρύβει τις επιλογές για χάρην της απλότητας (too simplistic for me λοιπον)

2) Store.... πέραν 5-10 εφαρμογών εχει σοβαρες ελειψεις, και τα paid apps ειναι αρκετα ποιο ακριβα απο τα αντιστοιχα σε android (σορρυ, πρεπει να θέσω ενα πηχυ συγκρισης)

3) Αρκετά ακριβά τα "καλα" μοντέλα οταν λανσάρονται... σε τιμές ακομα ποιο ψηλές του εγκατεστημενου ανταγωνισμου. Αν θες να μπεις σε μια αγορά, δεν μπαίνεις πουλώντας αερα...

4) Δεν συνεργάζεται με το Google Cloud, δεν εχω τρόπο συνεχούς sync* με το Google cloud (πχ στις επαφες-calendar), δεν υποστηριζονται εφαρμογες Google... πχ Hangouts...

* = δεν εννοω απλά να δει επαφές ή calendar... αλλα να τα κανει sync με το MS cloud, για να εχει κανεις μια κεντρικη διαχειριση.

Για το 4 φταίει καθαρά η Google που δεν δίνει σωστή πρόσβαση...

Για το 4 φταίει καθαρά η Google που δεν δίνει σωστή πρόσβαση...

Να τα βρει η ms με τη Google. ..

Και τέλος πάντων τον χρήστη τον ενδιαφέρει λες ?

Our greatest weakness lies in giving up. The most certain way to succeed is always to try just one more time -- Thomas A. Edison

Όσο τα εχω δουλέψει απο φίλους μου φαίνονται πολύ smooth σε αντίθεση με τα android.

Αλλά εδώ και 5 χρόνια ειμαι ευχαριστημένος χρήστης iOS όποτε δεν εχω σκεφτεί να αλλάξω και να πάω σε κάποιο άλλο λειτουργικό.

Ίσως να τα δοκίμαζα άμα έφευγα απο iOS μιας και τα android παρόλο τη βελτίωση τους δεν με βολεύουν καθόλου. (Δεν τα λέω κακά, απλά εμένα προσωπικά δεν με βολεύουν καθόλου)

τα κλειστα wp δε σας αρεσουν

αλλά προτιματε τα windows στον υπολογιστη σας.

παραλογισμος

εχουν καμια σχεση πχ τα 7 που εχω με τα w.p.?

:ninja:

Και τέλος πάντων τον χρήστη τον ενδιαφέρει λες ?

H Microsoft έχει κάνει πολλές προσπάθειες αλλά η Google είναι αμετάκλητη....

Κατά την γνώμη μου δεν υπάρχουν απλοί χρήστες...

Υπάρχουν χρήστες που ξέρουν τι θέλουν...

Και χρήστες που ακολουθούν χρήστες... για να κάνουν αυτά που κάνουν και οι άλλοι... τα χρειάζονται η όχι...

Με το Android δεν τα έκανες; Ποιο είχες κι ήθελε τόση ρύθμιση;

Μέχρι να μάθω τι ρόλο παίζει κάθε μία από τις απειρες ρυθμίσεις... έπαιξα χωρίς να θέλω...

Μέχρι να καταλάβω ότι μόνο το ρουτ με σώζει πέρασαν δυο τρεις μήνες..

και άλλοι τρείς μέχρι να κάνω το σωστό ρουτ και να "σκοτώσω" τα περιττά... και κάνω δυο ακόμη μέχρι να βρώ τις εφαρμογές που κάνουν αυτό που θέλω.. όπως το θέλω...

Νισάφι....

Υ.Γ. Από άποψη και θέση δεν χρησιμοποιώ φατσοβιβλίο, βάιμπερ, γουατς απ, μεσεντζερ κλπ...

Αν θέλω να μοιραστώ κάτι, θα το μοιραστώ συγκεκριμένα άτομα... με μέηλ, με μπλουτούθ από κοντά η με σμς...

Μόνο τουίτερ χρησιμοποιώ.. από ΜΚΔ (μεσα κοινωνικής δικτύωσης)

Για τα πολλά είπαμε υπάρχει το λάπτοπ...

ΔΕΝ ΗΞΕΡΕΣ ... ΔΕΝ ΡΩΤΑΓΕΣ...

Nokia 2110, 2600c, 3120c, 3230, 3410, 3510i, 6070, 6110, 6150, 6210, 6220c, 6230, 6310i , 6510, 6600, 7110, 7650, 8110, 8110i, Ν70, E 66, C5, C5-03, 500, 700, Ν 86, C3-00, Lumia 920, Ν8, Lumia 925, Lumia 1020 , ΔΕΝ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ :mad:

εχουν καμια σχεση πχ τα 7 που εχω με τα w.p.?

Closed source και τον ιδιο kernel που δεν μπορεις να τον πειραξεις!

Ααα και δεν εχουν custom roms!:p

----- προσθήκη μηνύματος 17 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Ναι βρε,ειδιως τωρα με τα windows 10(universal apps) στα PC&Tables και τη μεταφορα των δικων της εφαρμογων στα αλλα λογισμικα,σιγα μη τρεξει να βαλει μπελα(google apps) στα ποδια της,με το ζορι!:lol:

Edited by ector7

Να σου απαντήσω και εγώ με ερωτήσεις γιατί μάλλον δεν κατάλαβες το νόημα της απάντησης στο άλλο παιδί (που απο ότι είδα το έπιασε με τη μια). Τι θα γίνει όταν μου πεί "Άγγελε, κολλάει πολύ ρε φίλε το κινητό, τι να το κάνω?" "Άγγελε, τελειώνει γρήγορα η μπαταρία ρε φίλε, τι να κάνω?" Ξέρεις τι θα του πώ ε? Φέρε να το κάνουμε ένα root και να του κάνω και δύο τρία πραγματάκια και θα έχεις άλλο κινητό. Εσύ μπορεί φίλε μου να έχει όλο το χρόνο να ασχολείσαι με το κινητό σου. Εγώ όμως όχι, και όποιος μου λέει ότι χρειάζεται του προτείνω το ανάλογο κινητό (έναν φίλο μου τον έστειλα σε Galaxy Alpha 5 γιατί του άρεσε και ήθελε το 930 και δεν το έβρισκε στον Κωτσόβολο). Δεν έχω κάτι με το Android. Ίσα ίσα. Αλλά δεν μπορώ να λέτε όλοι ότι "δεν έχει αυτό, δεν έχει το άλλο" και να μη προτείνετε κάτι πέρα απο το "νά κάνει αυτό που κάνει και το Android". Είναι ένα διαφορετικό λειτουργικό, και οι περισσότεροι δεν το έχουν δουλέψει παρά μόνο για λίγο και βγάλανε άποψη και δεν μπορούν να προτείνουν κάτι. Έχει Windows feedback και πολλές απο τις προτάσεις τις ενσωμάτωσαν. Ποια άλλη εταιρία στο έκανε? H samsung που βγάζει όλες τις καρτούλες και γίνεται χαμός? Η HTC (που είναι η αγαπημένη μου) που δεν αλλάζει σχέδιο? Η LG μόνο που άλλαξε το G3 και αυτό λόγω του ότι δεν έκανε πωλήσεις. Για να μη πούμε για την Google που φοβάται τόσο την Microsoft δεν της δίνει άδεια να βάλει εφαρμογές στο δικό της λειτουργικό.

Οι απλοί χρήστες είναι πολλοί περισσότεροι απο ότι νομίζεις. Δουλεύω σε τέτοιο μαγαζί και ο αριθμός είναι μεγάλος. Το θέμα είναι γιατί να του προτείνω ένα κινητό που πρέπει εγώ μετά να το επιβλέπω, και να μη του δώσω απο την αρχή ένα που θα δουλεύει κομπλέ? Θα κολλάει? Θα τελειώνει η μπαταρία? Δεν μπορεί να δεί ένα βίντεο στο youtube? Δεν μπορεί να μιλήσει στο viber ή στο Whatsapp? Οκ, δεν θα μπορεί να αλλάξει κανάλι στην τηλεόραση με το κινητό. Τι να κάνουμε. Νομίζω δεν θα τον ενοχλήσει και ιδιαίτερα. Δεν καταλαβαίνετε ότι τα περισσότερα πράγματα που κάνει το Android δεν χρειάζεται να γίνουν στα WinPh απο την αρχή. Το μόνο πρόβλημα είναι στις εφαρμογές και τις δυνατότητες τους, προς το παρόν. Οτιδήποτε άλλο είναι θέμα γούστου και εμφάνισης του λειτουργικού.

κάνεις ένα λάθος πάνω στη λογική που μπαίνεις για τις συγκρίσεις.

Το οτι στο android έχεις τη δυνατότητα να επέμβεις περισσότερο στο να προσαρμόσεις ή να βελτιώσεις κάποια πράγματα, όπως πχ τη μπαταρία που λες, δε συνεπάγεται οτι είναι απαραίτητο ή αναγκαίο για έναν απλό χρήστη για τη χρήση που περιγράφεις ούτε μπαίνει έτσι αυθαίρετα ως αρνητικό σε μια σύγκριση με ένα wp.

Το οτι με ρουτ μπορείς να βελτιώσεις τη μπαταρία της συσκευής σου και να φτάσεις σε ένα καλύτερο επίπεδο από αυτό που είναι ΔΕ σημαίνει οτι σε μια σύγκριση με ένα wp είναι χειρότερη και στα wp είναι όλα μια χαρά.

Αν αύριο η ms μου δώσει τη δυνατότητα να βελτιώσω τη μπαταρία μου με τον χ,ψ τρόπο δε σημαίνει οτι η μπαταρία μου μέχρι τώρα ήταν αρνητικό στοιχείο και υπήρχε αυτή η ανάγκη για να μπεί σε σύγκριση με άλλο λειτουργικό/συσκευή

συζητάτε από χτες για ανάγκη παραμετροποίησης στο android για ένα απλό χρήστη ώστε να το φέρει στα μέτρα του, σε σύγκριση με wp δε χρειάζεται τίποτα... ποια ακριβώς παραμετροποίηση πρέπει να κάνει δλδ ένας απλός χρήστης android για να χρησιμοποιήσει τη συσκευή του για τηλ, youtube, viber κτλ;

Πως ακριβώς στηρίζεται η άποψη οτι τα wp δεν χρειάζεται να προσαρμόσεις τίποτα(ενώ παράλληλα δε έχεις και την δυνατότητα σε κάποιο βαθμό) ενώ σε android είναι αναγκαίο για να κάνεις την ίδια δουλειά;

Νομίζω συγχέεται η δυνατότητα με την αναγκαιότητα σε μεγάλο βαθμό στις συγκρίσεις που γίνονται.