Jump to content

Moto X Play

empeiros
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Στο skroutz Δεν φαίνεται να υπάρχει αυτή τη στιγμή. Πάντως και το single sim μετατρέπεται σε dual εύκολα, αν δεν το φοβάσαι να το "φλασάρεις". Το μόνο θέμα είναι πως η 2η υποδοχή θα έχει imei 0, πράγμα που ίσως το κάνει σε κάποια δίκτυα να μην λειτουργεί. Στα 3 ελληνικά δίκτυα πάντως δουλεύει κανονικά.

Sent from my XT1562

• Απαντήσεις 853
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

παντως καλη η μπαταρια δε λεω,αλλα σαν 3650 mah δεν αποδιδει.δε ξερω τι φταιει,αλλα δεν ειναι φυσιολογικο να βγαζει ιδιο SOT με tablets 7inch με σχεδον ιδια μπαταρια..και καπου στο xda λεγαν οτι ενα s6 επεφτε πιο λιγο η μπαταρια οταν επαιζε pokemon με το s6..μακαρι να ειναι θεμα software..κανα νεο για το android nougat;

Peace to all

Εγώ δεν έχω παράπονο. Μια φορά που το άφησα να σβήσει, και ενώ το δούλευα με Wi-Fi για δεδομένα (σημαντικό, με mobile data πάει χειρότερα), όταν άνοιξε πήγα να δω τι είχε κάνει, και βλέπω sot 8:45. Επίσης δεν παίζει μόνο ρόλο το μέγεθος της οθόνης, αλλά και η ανάλυση. Αν το 7αρι είναι 720p η λιγότερο μπορεί να είναι λιγάκι άδικη η σύγκριση.

Sent from my XT1562

σωστος.ας πουμε πχ το z3 tzblet compact μου μου βγαζει 10-11 ωρες SOT με 4500 mah και 280 ppi οθονη..νομιζω τα sony κανουν πολυ καλη διαχείριση μπαταριας.θυμαμαι και απο το Ζ1 που ειχα.αλλα ενταξει δε μπορω να πω εχω παραπονο,είμαι ο μοναδικος στη παρεα που παντα εχω σημα στα ζορια και δε ξεμεινα ποτε απο μπαταρια!

Peace to all

Για βελτίωση της ήδη πολύ καλής μπαταρίας δοκιμάστε το aggressive doze και doze on the go του greenify.

Αυτή τη στιγμή το doze στο android 6.0 ενεργοποιείται αν το κινητό μείνει κλειδωμένο και ακίνητο πάνω από 30 λεπτά.

Στο 7.0 θα ενεργοποιείται αν μείνει κλειδωμένο πάνω από 5 λεπτά ακόμα και αν το έχουμε επάνω μας και κινούμαστε.

Με το greenify το doze λειτουργεί όπως στο 7.0

Δεν χρειάζεται root και δουλεύει πραγματικά. Έχω δει βελτίωση πάνω από 25%.

μμμ ευχαριστουμε.αλλα η μεγαλη καταναλωση φαινεται να ειναι κυριως στα δεδομενα κινητου με 3g.με 4g ουτε καν το δοκιμασα!δε μπορω ομως ακομα να καταλαβω αν αυτη η μεγαλη καταναλωση σηματος (idle) που γραφει στα στατιστικα ειναι αληθινη.και αν ειναι αληθινη,γιατι ειναι;επειδη εχουμε καλυτερη ληψη απο ολα τα κινητα;

Peace to all

Η κατανάλωση από το δίκτυο κινητής αν υπάρχει οφείλεται σε κακή λήψη. Επειδή δεν πιάνει καλά το κινητό και προσπαθεί συνέχεια να βρει καλό σήμα εναλλάσει μεταξύ 2g/3g/4g με αποτέλεσμα να τραβάει αρκετή μπαταρία.

From the middle of nowhere to the center of everywhere..

Κινητό: Xiaomi Redmi Note 4

αυτο δεν ισχυει τουλαχ. σε μενα γιατι το εχω με προγραμμα να κανει εναλλαγη σε 3g αυτοματα με το που ανοιξω τα δεδομενα.αλλιως δουλευει μονιμα σε 2g.

Peace to all

Δεν πιστεύω ότι έχεις μεγάλη διαφορά. Η παραπάνω κατανάλωση είναι όταν δουλεύεις τη συσκευή με mobile data, όχι στην αναμονή. Αν κατάλαβα καλά όταν το λειτουργείς είναι σε 3G και στην αναμονή μπαίνει σε 2G.

Sent from my XT1562

ακριβως.βασικα δε ξερω καν αν ειναι σωστο το γραφημα.γιατι καθε φορα στην ετοιμοτητα κυψελης,το ποσοστο mah ειναι σχεδον ιδιο με αυτο της προβολης οθονης!αλλα το περιεργο ειναι οτι οταν ξυπναω το πρωι εχει πεσει κανονικα.δηλαδη 1-2%.

Peace to all

• 3 weeks later...

Μου είχε μπει εδώ και καιρό η ιδέα να το πειράξω. Μιας και πέρασε το πρώτο 6μηνο χωρίς προβλήματα κλπ, σκέφτηκα ότι πιθανότατα δεν έχει κάποιο κατασκευαστικό θέμα για να χρειαστώ εγγύηση κλπ, και είπα να ρισκάρω να το ξεκλειδώσω.

Αφού έγινε root και περάστηκε xposed, πέρασα και τον squid kernel, και άρχισα να παίζω με διάφορα. Έφτιαξα και διακόπτη για το λεγόμενο cluster plug που σου απενεργοποιεί τους μικρούς πυρήνες, κάτι που στην πράξη κάνει το κινητό να δείχνει όντως πολύ πιο γρήγορο. Λογικό μιας και συνήθως δουλεύει με τους μικρούς που για να κάνουν οικονομία στη μπαταρία σέρνονται...

Τελικά είπα να δοκιμάσω με governor τον lionfish και απλά θέτοντας την ελάχιστη συχνότητα στα 800MHz (στους μικρούς), μπας και δε λαγκάρει. Μέχρι στιγμής είμαι εντυπωσιασμένος. 12 ώρες και κάτι από τότε που το φόρτισα έχει 2:20h οθόνη, 15 λεπτά κλήσεων και έχει φτάσει η μπαταρία μόλις στο 70%. Σίγουρα παίζει το ρόλο του και το ότι είναι καθαρό μετά από reset που γίνεται έτσι κι αλλιώς όταν ξεκλειδώνεις bootloader, αλλά νομίζω πως πάει εμφανώς καλύτερα σε όλα. Σε συνδυασμό με τις γνωστές ευκολίες του gravity box, το notification led που ενεργοποιήθηκε και τη γενική απόδοση της συσκευής, έχω λίγο την αίσθηση σαν να άλλαξα τηλέφωνο. Ίσως έπρεπε να το δοκιμάσω νωρίτερα...

Ωραιος!!μπορεις να μας πεις αν γινεται και με τον coffee kernel αυτο με το cluster... Και να δωσεις καποιο link;παντως εξαιρετικη επιλογη καναμε παιδια,απροβληματιστο απο την αρχη!τωρα ειδα λιγο τα χαρακτ. Του android 7 που θα παρουμε και επαθα πλακα!!!

Peace to all

Δεν ξέρω αν γίνεται με άλλον kernel. Δεν το βλέπω να δοκιμάζω κάτι άλλο τώρα που βρήκα αυτό που "με βγάζει" μια χαρά. Όσο για το cluster plug, ένα script είναι. Κατεβάζεις ένα πρόγραμμα kernel adiutor πρώρα. Αναγκάστηκα και πήρα την αγορασμένη έκδοση όπου εκεί σε αφήνει να κάνεις import το συγκεκριμένο script. Αλλά επίσης σε αφήνει πειράξεις ένα σωρό ρυθμίσεις. Ε, εκεί άλλαξα governor(ας πούμε ο τρόπος με τον οποίο γίνεται η εναλλαγή στις ταχύτητες που τρέχει ο κάθε πυρήνας του επεξεργαστή) και έχω το αποτέλεσμα που ανέφερα.

ενταξει το εκανα,απλως στα στατιστικα που βγαζει και απο τους μικρους πυρηνες το deep sleep περιεργο..να κανω και κατι αλλο για το deep sleep?θελω να πω κοιμαται στην ελαχιστη συχνοτητα,η πρεπει να την αλλαξω χειροκινητα μηπως ειναι μεγαλη εφ'οσον δλδ δουλευουν οι 4 μεγαλοι πυρηνες πλεον...;

Peace to all

Τι να σου πω. Εγώ αν το ενεργοποιήσω αυτό τότε κλείνει τους μικρούς.

Screenshot_20160930_144453.png

Sent from my XT1562

https://uploads.tapatalk-cdn.com/20160930/576c985dfc2fb5ce32149bdd8afeb3df.jpg

Εννοω αυτο δλδ.αλλα νομιζω ειναι οκ γιατί κ μενα μ λεει οτι ειναι απενεγ.σα να φαινεται καπως πιο αμεσο το κινητο πλεον παντως..

Έχω την δίκαρτη συσκευή δύο μήνες περίπου. Έχω αποφασίσει να την ρουτάρω(κυρίως για την ενεργοποίηση του led) , δίχως να έχω καμία προηγούμενη εμπειρία. Έχοντας διαβάσει κάποιους οδηγούς, δεν παύω να έχω αναστολές για το αν θα τα καταφέρω καθώς αρκετές ορολογίες μου είναι αγνωστες. Όσο αστείο και αν ακούγεται σε κάποιους, θα εκτιμούσα μια καθοδήγηση από όποιον έχει τον χρόνο.

Ευχαριστώ.

Mobile:Nokia 6130 --> Nokia 6230 --> Panasonic GD90 --> HTC P3600 --> Chinese hiphone dual sim --> Samsung E2652 Champ Duos --> Sony Ericsson xperia ray --> Samsung S4 mini duos --> Huawei honor 6(H60-L02) --> Meizu m2 -->Motorola Moto X Play --> Huawei Mate 10 pro --> Oneplus 7T pro

Κατεβάζεις αυτό. Είναι ένας συμπιεσμένος φάκελος που έχω βάλει μέσα οτιδήποτε θα χρειαστείς για να το κάνεις root, να περάσεις kernel που υποστηρίζει notification led και xposed framework(είναι κρίμα να μην το βάλεις).

Θα αναφέρω όλα τα στάδια που πέρασα για να το βάλω στο δικό μου. Δεν αντιμετώπισα πρόβλημα. Είναι αυτονόητο πως όποιος το ακολουθήσει το κάνει με δική του ευθύνη και δεν ευθύνομαι εγώ αν κάτι πάει στραβά.

Αρχικά θέλει ξεκλείδωμα. Αν έχουμε δεδομένα παίρνουμε backup.

Εγκαθιστούμε τους οδηγούς USB για Motorola(Motorola device manager), και το madb(minimal adb fastboot) από αυτό που επισυνάπτω. Βολεύει να αντιγράψεις τον φάκελο madb που θα τον έχεις στον φάκελο με τα προγράμματα στο root path του δίσκου, οπότε τα αρχεία που περιέχει να είναι στη διαδρομή C:\madb π.χ. Επίσης αντιγράφουμε μέσα σε αυτόν το φάκελο το logo.bin και το twrp-lux-3.0.2-r3.img, και μετανομάζουμε το τελευταίο σε recovery.img.

Ανοίγουμε ένα command prompt(Πλήκτρο των Windows+R και δίνουμε cmd). Γράφουμε cd\madb (αν το έχουμε στο C:).

Με κλειστή τη συσκευή κρατάμε πατημένα power+vol. up για λίγα δευτερόλεπτα μέχρι να μας βγάλει στο fastboot menu. Συνδέουμε το κινητό με το καλώδιο στο USB του υπολογιστή.

Για δοκιμή δίνουμε την εντολή fastboot devices. Αν εμφανίσει από κάτω το σειριακό αριθμό της συσκευής μας όλα είναι εντάξει και μπορούμε να προχωρήσουμε.

Πάμε εδώ : https://motorola-global-portal.custhelp.com/app/standalone/bootloader/unlock-your-device-a

Χρειάζεται κάποια εγγραφή ή sign in με google id.

Aκολουθούμε τις οδηγίες.

Στην ουσία δίνουμε στο command prompt που είμαστε την εντολή fastboot oem get_unlock_data.

Θα μας βγάλει 5 γραμμές. Κάνουμε και τις 5 επιλογή, αντιγραφή, και τις κάνουμε επικόλληση σε ένα αρχείο κειμένου. Εκεί σβήνουμε τις λέξεις (bootloader) καθώς και τα κενά ενδιάμεσα για να καταλήξουμε σε ένα μακρύ κωδικό που τον δίνουμε στη φόρμα της motorola, και μετά από λίγο μας έρχεται e-mail με τον κωδικό που χρειαζόμαστε για το ξεκλείδωμα.

Αφού τον αποκτήσουμε δίνουμε την εντολή fastboot unlock oem ######## (όπου οι διέσεις βάζουμε τον κωδικό που μας εστάλη).

Περιμένουμε λίγο και αφού κάνει επανεκκίνηση θα έχει ξεκλειδώσει. Θα βγάλει και το σχετικό μήνυμα στην αρχή αντί για το γνωστό logo της motorola.

Για να το φτιάξουμε κλείνουμε τη συσκευή και μπαίνουμε ξανά σε fastboot mode με τον ίδιο τρόπο όπως και πριν.

Αφού έχουμε συνδεδεμένο το τηλέφωνο και το βλέπει, δίνουμε στη γραμμή εντολών fastboot flash logo logo.bin

Στη συνέχεια περνάμε την custom recovery που είναι απαραίτητο για να γίνει root.

Δίνουμε στη γραμμή εντολών fastboot flash recovery recovery.img

Σε αυτό το σημείο έχουμε τελειώσει με τα πιο βασικά που χρειάζεται να περαστούν από τον υπολογιστή. Τα υπόλοιπα τα περνάμε μέσω recovery. Αφού κάνουμε ένα restat μπαίνουμε στο fastboot menu, και εκεί με τα πλήκτρα έντασης επιλέγουμε να ξεκινήσει σε recovery και επιβεβαιώνουμε την επιλογή με το power.

Αν όλα έχουν πάει καλά, θα ξακινήσει την twrp recovery αντί για την εργοστασιακή του android.

Εδώ καλό είναι να κάνεις ένα restart αφού ανοίξει το τηλέφωνο συνδέδεσέ το με το καλώδιο και πέρασε του τα zip για τον kernel και το root (squid_kernel_r17κλπ και BETA_supersu_v2.62) στην εσωτερική μνήμη. Αν θες πέρνα και τα 2 αρχεία για το xposed. Κάπου υπάρχει η πιθανότητα να σου ζητήσει να αναβάμιση το supersu, νομίζω πως έλεγαν πως δεν πρέπει να επιλέξεις να την κάνει.

Για το root μπες recovery επέλεξε Install και το BETA_supersu. Για τον kernel το αντίστοιχο.

Αν δεν δουλεύει το Led, μέσα στο φάκελο που επισυνάπτω έχω και ένα αρχείο κειμένου με τις οδηγίες όπως και 2 μικρά αρχειάκια που χρειάζεται.

Για xposed πρώτα κάνε εγκατάσταση το apk, και μετά ξεκίνα σε recovery και install το άλλο.

Γενικά τα έγραψα λίγο γρήγορα. Καλό θα ήταν να διαβάσεις και άλλους οδηγούς παράλληλα και να κοιτάς και αυτό για την περίπτωση που κολλήσεις.

Κατεβάζεις αυτό. Είναι ένας συμπιεσμένος φάκελος που έχω βάλει μέσα οτιδήποτε θα χρειαστείς για να το κάνεις root, να περάσεις kernel που υποστηρίζει notification led και xposed framework(είναι κρίμα να μην το βάλεις).

Θα αναφέρω όλα τα στάδια που πέρασα για να το βάλω στο δικό μου. Δεν αντιμετώπισα πρόβλημα. Είναι αυτονόητο πως όποιος το ακολουθήσει το κάνει με δική του ευθύνη και δεν ευθύνομαι εγώ αν κάτι πάει στραβά.

Αρχικά θέλει ξεκλείδωμα. Αν έχουμε δεδομένα παίρνουμε backup.

Εγκαθιστούμε τους οδηγούς USB για Motorola(Motorola device manager), και το madb(minimal adb fastboot) από αυτό που επισυνάπτω. Βολεύει να αντιγράψεις τον φάκελο madb που θα τον έχεις στον φάκελο με τα προγράμματα στο root path του δίσκου, οπότε τα αρχεία που περιέχει να είναι στη διαδρομή C:\madb π.χ. Επίσης αντιγράφουμε μέσα σε αυτόν το φάκελο το logo.bin και το twrp-lux-3.0.2-r3.img, και μετανομάζουμε το τελευταίο σε recovery.img.

Ανοίγουμε ένα command prompt(Πλήκτρο των Windows+R και δίνουμε cmd). Γράφουμε cd\madb (αν το έχουμε στο C:).

Με κλειστή τη συσκευή κρατάμε πατημένα power+vol. up για λίγα δευτερόλεπτα μέχρι να μας βγάλει στο fastboot menu. Συνδέουμε το κινητό με το καλώδιο στο USB του υπολογιστή.

Για δοκιμή δίνουμε την εντολή fastboot devices. Αν εμφανίσει από κάτω το σειριακό αριθμό της συσκευής μας όλα είναι εντάξει και μπορούμε να προχωρήσουμε.

Πάμε εδώ : https://motorola-global-portal.custhelp.com/app/standalone/bootloader/unlock-your-device-a

Χρειάζεται κάποια εγγραφή ή sign in με google id.

Aκολουθούμε τις οδηγίες.

Στην ουσία δίνουμε στο command prompt που είμαστε την εντολή fastboot oem get_unlock_data.

Θα μας βγάλει 5 γραμμές. Κάνουμε και τις 5 επιλογή, αντιγραφή, και τις κάνουμε επικόλληση σε ένα αρχείο κειμένου. Εκεί σβήνουμε τις λέξεις (bootloader) καθώς και τα κενά ενδιάμεσα για να καταλήξουμε σε ένα μακρύ κωδικό που τον δίνουμε στη φόρμα της motorola, και μετά από λίγο μας έρχεται e-mail με τον κωδικό που χρειαζόμαστε για το ξεκλείδωμα.

Αφού τον αποκτήσουμε δίνουμε την εντολή fastboot unlock oem ######## (όπου οι διέσεις βάζουμε τον κωδικό που μας εστάλη).

Περιμένουμε λίγο και αφού κάνει επανεκκίνηση θα έχει ξεκλειδώσει. Θα βγάλει και το σχετικό μήνυμα στην αρχή αντί για το γνωστό logo της motorola.

Για να το φτιάξουμε κλείνουμε τη συσκευή και μπαίνουμε ξανά σε fastboot mode με τον ίδιο τρόπο όπως και πριν.

Αφού έχουμε συνδεδεμένο το τηλέφωνο και το βλέπει, δίνουμε στη γραμμή εντολών fastboot flash logo logo.bin

Στη συνέχεια περνάμε την custom recovery που είναι απαραίτητο για να γίνει root.

Δίνουμε στη γραμμή εντολών fastboot flash recovery recovery.img

Σε αυτό το σημείο έχουμε τελειώσει με τα πιο βασικά που χρειάζεται να περαστούν από τον υπολογιστή. Τα υπόλοιπα τα περνάμε μέσω recovery. Αφού κάνουμε ένα restat μπαίνουμε στο fastboot menu, και εκεί με τα πλήκτρα έντασης επιλέγουμε να ξεκινήσει σε recovery και επιβεβαιώνουμε την επιλογή με το power.

Αν όλα έχουν πάει καλά, θα ξακινήσει την twrp recovery αντί για την εργοστασιακή του android.

Εδώ καλό είναι να κάνεις ένα restart αφού ανοίξει το τηλέφωνο συνδέδεσέ το με το καλώδιο και πέρασε του τα zip για τον kernel και το root (squid_kernel_r17κλπ και BETA_supersu_v2.62) στην εσωτερική μνήμη. Αν θες πέρνα και τα 2 αρχεία για το xposed. Κάπου υπάρχει η πιθανότητα να σου ζητήσει να αναβάμιση το supersu, νομίζω πως έλεγαν πως δεν πρέπει να επιλέξεις να την κάνει.

Για το root μπες recovery επέλεξε Install και το BETA_supersu. Για τον kernel το αντίστοιχο.

Αν δεν δουλεύει το Led, μέσα στο φάκελο που επισυνάπτω έχω και ένα αρχείο κειμένου με τις οδηγίες όπως και 2 μικρά αρχειάκια που χρειάζεται.

Για xposed πρώτα κάνε εγκατάσταση το apk, και μετά ξεκίνα σε recovery και install το άλλο.

Γενικά τα έγραψα λίγο γρήγορα. Καλό θα ήταν να διαβάσεις και άλλους οδηγούς παράλληλα και να κοιτάς και αυτό για την περίπτωση που κολλήσεις.

Φίλε Mark_K είσαι φοβερός.

Μόνο που με έπιασε πονοκέφαλος με όλα αυτά.:wacko:

Θα προσπαθήσω και αν δεν τα καταφέρω, θα ζητήσω βοήθεια από κάποιον να βρεθούμε από κοντά.Κερνάω και φαγητό!:D

Mobile:Nokia 6130 --> Nokia 6230 --> Panasonic GD90 --> HTC P3600 --> Chinese hiphone dual sim --> Samsung E2652 Champ Duos --> Sony Ericsson xperia ray --> Samsung S4 mini duos --> Huawei honor 6(H60-L02) --> Meizu m2 -->Motorola Moto X Play --> Huawei Mate 10 pro --> Oneplus 7T pro

Λοιπόν, νομίζω ότι πάει μια χαρά. 24 ώρες μετά τη φόρτιση και έχω 5 ώρες και 20 λεπτά οθόνης, 25 λεπτά κλήσεων και η μπαταρία στο 20%. Στην ουσία το μόνο που έχω αλλάξει είναι να θέσω governor lionfish και στα 2 σετ και στους μικρούς ελάχιστη συχνότητα 800MHz. Το βράδυ το έβαλα σε flight mode με 39% και όταν σηκώθηκα 6-7 ώρες μετά ήταν στο ίδιο ποσοστό. Πολύ μ'αρέσει....

Sent from my XT1562

Θα πάρουμε nougat και επίσημα πλέον.

http://techblog.gr/mobile/motorola-smartphones-to-update-to-android-nougat-3652/

ναι βρε παιδια αυτο ςχει διατυπωθει πριν μηνες ηταν σιγουρο.το κακο ειναι οτι το λογισμικο θα το αναλαβει η lenovo και η οχι η google πλεον..

Peace to all

Και γιατί είναι πρόβλημα αυτό; Κατά 99% καθαρό android είναι. Χώρια που από την αρχή που βγήκε το τηλέφωνό μας παίζει να μην είχε να κάνει σε τίποτα με τη Google. Κατά τα άλλα, θα μας βγάλει λίγο το λάδι μέχρι να κυκλοφορήσει. Εγώ δεν μπορώ να αναβαθμίσω(πειραγμένο + αλλαγή περιοχής για dual sim) οπότε θα πρέπει να περιμένω να ανέβουν στο xda images για καθαρό φλασάρισμα, οπότε καλό 2017....

Sent from my XT1562