Jump to content

Moto X Play

empeiros
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Ευτυχώς φίλε δεν είμαι. Το θέλω κυρίως για επαγγελματική χρήση. Βέβαια ότι παραπάνω έχει μία συσκευή καλό είναι.

Ένα από τα βασικά στοιχεία που με ενδιαφέρει και θα χαλαστώ αν δεν με καλύψει,είναι η μπαταρία.Ίδωμεν!

δε μπορω να φανταστω κατι πιο επαγγελματικο..με μπαταρια tablet και σημα δικτυου οτι καλυτερο υπαρχει...

• Απαντήσεις 853
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

δε μπορω να φανταστω κατι πιο επαγγελματικο..με μπαταρια tablet και σημα δικτυου οτι καλυτερο υπαρχει...

Μέχρι στιγμής η μπαταρία δεν με έχει ενθουσιάσει.Είμαι στη δεύτερη φόρτιση βέβαια. Ελπίζω να βελτιωθεί.:worry:

Στα στατιστικά παρατηρώ να καταναλώνουν ενέργεια εφαρμογές τις οποίες έχω κλέισει. Υπάρχει ρύθμιση να ''σκοτώνει'' τις εφαρμογές μόλις τις κλεινώ εκτός από αυτές που θέλω να συνεχίσουν να τρέχουν; Προέρχομαι από meizu όπου υπήρχε αυτή η δυνατότητα.

Mobile:Nokia 6130 --> Nokia 6230 --> Panasonic GD90 --> HTC P3600 --> Chinese hiphone dual sim --> Samsung E2652 Champ Duos --> Sony Ericsson xperia ray --> Samsung S4 mini duos --> Huawei honor 6(H60-L02) --> Meizu m2 -->Motorola Moto X Play --> Huawei Mate 10 pro --> Oneplus 7T pro

Μέχρι στιγμής η μπαταρία δεν με έχει ενθουσιάσει.Είμαι στη δεύτερη φόρτιση βέβαια. Ελπίζω να βελτιωθεί.:worry:

Στα στατιστικά παρατηρώ να καταναλώνουν ενέργεια εφαρμογές τις οποίες έχω κλέισει. Υπάρχει ρύθμιση να ''σκοτώνει'' τις εφαρμογές μόλις τις κλεινώ εκτός από αυτές που θέλω να συνεχίσουν να τρέχουν; Προέρχομαι από meizu όπου υπήρχε αυτή η δυνατότητα.

λογικα ηταν rootαρισμενο.οπως πολλα κινεζικα εξαλλου.τη σκοτωνε εννοεις κρατωντας πατημενο το back ετσι;τετοιο θα εχεις αν κανεις root μονο.αλλιως αν καθε φορα απενεργοποιεις και ενεργοποιεις την εφαρμογη απο τις ρυθμισεις προγραμματιστη..δε ξερω.θελω να πιστευω οτι εχει περασμενη την 6.0.1 κατευθειαν.δλδ να περαστηκε με τη μια αυτη.αν ηταν 5.1.1 και π.χ με wifi εγινε το update σε 6.0.1 απο αυτους..τοτε γι'αυτο σου τρωει μπαταρια.σε καθε μεγαλη αναβαθμιση που αλλαζει κυριως το πρωτο νουμερο..ειναι νομος να ξανουμε f.reset.

λογικα ηταν rootαρισμενο.οπως πολλα κινεζικα εξαλλου.τη σκοτωνε εννοεις κρατωντας πατημενο το back ετσι;τετοιο θα εχεις αν κανεις root μονο.αλλιως αν καθε φορα απενεργοποιεις και ενεργοποιεις την εφαρμογη απο τις ρυθμισεις προγραμματιστη..δε ξερω.θελω να πιστευω οτι εχει περασμενη την 6.0.1 κατευθειαν.δλδ να περαστηκε με τη μια αυτη.αν ηταν 5.1.1 και π.χ με wifi εγινε το update σε 6.0.1 απο αυτους..τοτε γι'αυτο σου τρωει μπαταρια.σε καθε μεγαλη αναβαθμιση που αλλαζει κυριως το πρωτο νουμερο..ειναι νομος να ξανουμε f.reset.

Μα το κινητό ήταν σφραγισμένο. Όταν το πρωτοάνοιξα έκανε όλη την διαδικασία με τις γνωστές ρυθμίσεις(επιλογή γλώσσας κ.τ.λ)

Με κάνεις και ανησυχώ. Υπάρχει δηλαδή περίπτωση το κινητό να είχε ανοιχτεί και να ξανασφραγιστεί;

Mobile:Nokia 6130 --> Nokia 6230 --> Panasonic GD90 --> HTC P3600 --> Chinese hiphone dual sim --> Samsung E2652 Champ Duos --> Sony Ericsson xperia ray --> Samsung S4 mini duos --> Huawei honor 6(H60-L02) --> Meizu m2 -->Motorola Moto X Play --> Huawei Mate 10 pro --> Oneplus 7T pro

οχι βρε μην ανησυχεις..δε ξερω καθε εταιρία πως περναει τις αναβαθμισεις..παντως εγω παντα κανω f.reset ιπωε και να εχει.

Μόλις πέρασα στο δικό μου firmware από dual sim. Όλα πήγαν καλά χωρίς κανένα πρόβλημα. Παρά του ότι το 2ο slot έχει αριθμό IMEI 0, η κάρτα της Vodafone που έβαλα εκεί λειτουργεί κανονικά και για κλήσεις και για δεδομένα. Η πλάκα είναι πως δεν χρειάστηκε καν να ξεκλειδώσω τον bootloader, και έτσι φαίνεται ακόμη εντελώς εργοστασιακό. Πολύ μ'αρέσει.... :D

Sent from my XT1562

Καλησπέρα σε όλους! Πριν 2 μέρες πήρα καινούργια την εν λόγω συσκευή σε δίκαρτη έκδοση. Είμαι ενα βήμα πριν το βάλω για πώληση καθώς για κάποιο λόγο η μπαταρία (που είναι πολύ σημαντικός παράγοντας για μένα και έπαιξε μεγάλο ρόλο στην επιλογή του κινητού) δεν ανταποκρίνεται στις προσδοκίες μου.Εκανα 2 φορές εργοστασιακή επαναφορά καθώς και clear cache αλλά κάτι ρουφάει την μπαταρία. Έχω βέβαια ανοιχτά πάντα τα δεδομένα το Bluetooth και το GPS (σε υψηλή ακρίβεια) αλλά δεν κάνω ιδιαίτερη χρήση της συσκευής (ούτε βίντεο ούτε παιχνίδια παίζω) Προερχόμενος από Lenovo-Vibe-P1m νιώθω απογοήτευση ως προς την αυτονομία της συσκευής και μόνο (κατά τα άλλα είναι άριστο γρήγορο και πανέμορφο) και επειδή δεν θέλω να μετανιωσω τυχόν πώληση του είπα μήπως κάποιος έχει καμία ιδέα για το τι μπορεί να φταίει ή αν τυχόν στην πορεία στρώσει. Την πρώτη μέρα στα στατιστικά της μπαταρίας μου είχε κορυφή την βέλτιστοποίηση εφαρμογών. Σήμερα μετά από επαναφορά έχει κορυφή την ετοιμότητα κυψέλης. Καμία ιδέα κανείς; Edited by nikler

Καλησπέρα σε όλους! Πριν 2 μέρες πήρα καινούργια την εν λόγω συσκευή σε δίκαρτη έκδοση. Είμαι ενα βήμα πριν το βάλω για πώληση καθώς για κάποιο λόγο η μπαταρία (που είναι πολύ σημαντικός παράγοντας για μένα και έπαιξε μεγάλο ρόλο στην επιλογή του κινητού) δεν ανταποκρίνεται στις προσδοκίες μου.Εκανα 2 φορές εργοστασιακή επαναφορά καθώς και clear cache αλλά κάτι ρουφάει την μπαταρία. Έχω βέβαια ανοιχτά πάντα τα δεδομένα το Bluetooth και το GPS (σε υψηλή ακρίβεια) αλλά δεν κάνω ιδιαίτερη χρήση της συσκευής (ούτε βίντεο ούτε παιχνίδια παίζω) Προερχόμενος από Lenovo-Vibe-P1m νιώθω απογοήτευση ως προς την αυτονομία της συσκευής και μόνο (κατά τα άλλα είναι άριστο γρήγορο και πανέμορφο) και επειδή δεν θέλω να μετανιωσω τυχόν πώληση του είπα μήπως κάποιος έχει καμία ιδέα για το τι μπορεί να φταίει ή αν τυχόν στην πορεία στρώσει. Την πρώτη μέρα στα στατιστικά της μπαταρίας μου είχε κορυφή την βέλτιστοποίηση εφαρμογών. Σήμερα μετά από επαναφορά έχει κορυφή την ετοιμότητα κυψέλης. Καμία ιδέα κανείς;

Φίλε μου, είμαι ακριβώς στην ίδια θέση με σένα. Περίμενα περισσότερα από την μπαταρία και στις δύο πρώτες φορτίσεις δεν τα είδα.

Περιέργως στην τρίτη φόρτιση ( έγινε χθες το βράδυ) τα πράγματα φαίνονται βελτιωμένα. Με όλα ανοιχτά, με 2G όμως και οι δύο κάρτες βρίσκομαι τώρα που γράφω στο 55% με 3,5 ώρες οθόνης (Internet, viber) και σκάλισμα του κινητού.

Ίσως να φταίει το ότι φόρτισα το κινητό με φορτιστή 2Α από το Honor 6.

Τι να πω. Πάντως λέω να του δώσεις μερικές μέρες περιθώριο. Εγώ τουλάχιστον αυτό θα κάνω.

Ελπίζω να συμβεί κάτι ανάλογο και στο δικό μου. Θα του δώσω λίγες μέρες μήπως και στρώσει. Ο φορτιστής δεν νομίζω να έχει τόση σημασία. Και εγώ με Samsung 2.0 το φορτισα. Θα δοκιμάσω πάντως και με μικρότερο να δω. Κάπου διάβασα ότι μπορεί να φταίει ο nova launcher και από χθες το έκανα απεγκατάστααη αλλά επειδή το δουλεύω σε όλες τις συσκευές που είχα με δυσκολεύει η μετάβαση.. Πάντως χθες βράδυ στις 00:30 το άφησα με 49% και το πρωί στις 7 ήταν 41% με όλα ανοιχτά (wifi GPS Bluetooth) νομίζω υποφερτό ποσοστό κατανάλωσης.

Η μπαταρία είναι μεγάλη, αλλά το ίδιο και η οθόνη, οπότε η αυτονομία του είναι απλά καλή, και έχει να κάνει με τη χρήση. Εγώ που το δουλεύω πολύ, το φορτίζω συνήθως μια φορά την ημέρα. Έχω τα πάντα ανοιχτά, αλλά στο σπίτι δουλεύει με Wi-Fi. Με τέτοια χρήση βάζω 6-7 ώρες οθόνης μέχρι να πάει στο 10-15%. Όταν είμαι περισσότερο έξω και δουλεύει με δεδομένα κινητής, τότε έχω περί τις 4,5-5 ώρες οθόνης, πράγμα που μου φαίνεται λογικό. Πάντα με περίπου μια ώρα κλήσεων την ημέρα. Κάποιος που δεν το δουλεύει πολύ μπορεί να φτάσει και τις 2 ημέρες αυτονομίας.

Σχετικά με την μετατροπή του single sim σε dual. Δοκίμασα κάρτες what's up,cu και free2go στο 2ο slot (που έχει imei 0 υπενθυμίζω) και δουλεύουν όλες κανονικά. Δεν μπορώ να ξέρω τι συμπεριφορά θα έχει σε κάρτες από συμβόλαια, μιας και δεν έχω πρόσβαση σε κάποια τέτοια που να είναι nano sim, αλλά σε καρτοκινητά φαίνεται να μην υπάρχει θέμα.

Sent from my XT1562

δυνεβη σε κανεναν να μην εχει ηχο το εξωτερικο ηχειο;δεν ακουγοταν μια μερα οταν με επαιρναν.δοκιμαζω τους ηχους να δω τι παιζει,παλι τπτ.κανω επανεκινηση,ολα καλά..περιεργο...

Δεν μου ακούγεται καλό... Αν μπορείς κάνε ένα factory reset για να σιγουρέψεις ότι δεν είναι software θέμα.

Edit: δεν το διάβασα καλά αρχικά, νόμιζα ότι έχεις ακόμη πρόβλημα....

Sent from my XT1562

ναι,μου το έκανε μονο μια φορα.περιεργο.και ειχα μονο 10 μερες που περασα την τελευταια 6.0.1 (με το 19.2mb update) με καθαρη εγκατάσταση..ας ελπισουμε οτι ηταν λογισμικο θεμα και οχι κακο ηχειο...

Μιας και το ανέφερες, τι αριθμό build έχει η τελευταία που πέρασες;

Sent from my XT1562

Ωραία. Ακριβώς το ίδιο έχει και το ασιατικό firmware που πέρασα εγώ για να το κάνω dual sim.

Sent from my XT1524

ναι.μια χαρα πανε ολα.σημερα φλασαρα και εναν καινουριο kernel που βγηκε γθα καλη μπαταρία και ειδοπ. LED.για να δούμε..

Είναι φυσιολογικό πρώτο σε κατανάλωση μπαταρίας να είναι το wifi;

Είναι το γνωστό bug με το wi-fi που υπάρχει ακόμα μέχρι και στην 6.0.1 έκδοση του Android. Έχω διαβάσει διάφορες ενέργειες που μπορείς να κάνεις για να το αποφύγεις, (clear cache, factory reset, απενεργοποίηση τοποθεσίας κλπ), αλλά εκτός από το να κόψεις τον εντοπισμό τοποθεσίας μέσω δικτύων(με αυτό σχετίζεται μάλλον) δεν έχει κάτι μόνιμα αποτελέσματα, μιας και μετά από λίγο εμφανίζεται ξανά.

Εμπειρικά βρήκα τον εξής τρόπο να το αποφεύγω. Το bug "ενεργοποιείται" αν ανοιγοκλείνεις το wi-fi. Και παύε να έχει επίδραση αν κάνεις restart. Εν ολίγοις, άσε το wi-fi μόνιμα ανοιχτό. Αν αναγκαστείς να το κλείσεις και να το ανοίξεις ξανά, κάνε restart εκείνη τη στιγμή. Έχω παρατηρήσει πως αν έχει ξεκινήσει να τρώει μπαταρία και εμφανίζεται στα στατιστικά της τελευταίας, αλλά είναι ακόμη χαμηλά - έστω ότι έχει τραβήξει χ mAh - , μετά από restart παραμένει να έχει καταναλώσει Χ και δεν αυξάνεται. Και φυσικά όσο προχωράει ο χρόνος που λειτουργεί το τηλέφωνο πέφτει όλο και πιο χαμηλά μέχρι που εξαφανίζεται από τη λίστα. Έτσι κάνω εγώ τουλάχιστον και το έχω αποφύγει.

Δεν είναι πρόβλημα του τηλεφώνου, είναι καθαρά bug του Android για αυτό και εμφανίζεται και σε άλλες συσκεύες, μέχρι και σε Nexus.

παιδια ποτε δε μου το εβγαλε αυτο...μεσα στις επιλογες προγραμματιστη αν πατε εχει κατι που λεει για το wifi..παιξτε λιγο με εκεινα οπως εγω και δειτε..

Υποθέτω εννοείς αυτά :

Screenshot_20160720_121822.png

Δεν νομίζω να έχουν να κάνουν. Άλλωστε, αν δεν κάνω λάθος, οι ρυθμίσεις εκεί πέρα επιστρέφουν στο default μετά από restart.

Το δικό μου το είχε αυτό το πρόβλημα και με την 6.0 και με την 6.0.1. Το ίδιο επίσης και άλλο Motorola με 6.0.

Μήπως το δουλεύεις κυρίως με mobile data και το Wi-Fi δεν το ανοιγοκλείνεις ποτέ;

Sent from my XT1562

Είναι το γνωστό bug με το wi-fi που υπάρχει ακόμα μέχρι και στην 6.0.1 έκδοση του Android. Έχω διαβάσει διάφορες ενέργειες που μπορείς να κάνεις για να το αποφύγεις, (clear cache, factory reset, απενεργοποίηση τοποθεσίας κλπ), αλλά εκτός από το να κόψεις τον εντοπισμό τοποθεσίας μέσω δικτύων(με αυτό σχετίζεται μάλλον) δεν έχει κάτι μόνιμα αποτελέσματα, μιας και μετά από λίγο εμφανίζεται ξανά.

Εμπειρικά βρήκα τον εξής τρόπο να το αποφεύγω. Το bug "ενεργοποιείται" αν ανοιγοκλείνεις το wi-fi. Και παύε να έχει επίδραση αν κάνεις restart. Εν ολίγοις, άσε το wi-fi μόνιμα ανοιχτό. Αν αναγκαστείς να το κλείσεις και να το ανοίξεις ξανά, κάνε restart εκείνη τη στιγμή. Έχω παρατηρήσει πως αν έχει ξεκινήσει να τρώει μπαταρία και εμφανίζεται στα στατιστικά της τελευταίας, αλλά είναι ακόμη χαμηλά - έστω ότι έχει τραβήξει χ mAh - , μετά από restart παραμένει να έχει καταναλώσει Χ και δεν αυξάνεται. Και φυσικά όσο προχωράει ο χρόνος που λειτουργεί το τηλέφωνο πέφτει όλο και πιο χαμηλά μέχρι που εξαφανίζεται από τη λίστα. Έτσι κάνω εγώ τουλάχιστον και το έχω αποφύγει.

Δεν είναι πρόβλημα του τηλεφώνου, είναι καθαρά bug του Android για αυτό και εμφανίζεται και σε άλλες συσκεύες, μέχρι και σε Nexus.

Ευχαριστώ για την άμεση απάντηση. Το δοκίμασα και φαίνεται να έστρωσε όπως είπες.

Off topic: Η μετάφραση στα ελληνικά σε κάποια σημεία του μενού ρυθμίσεων είναι εντελώς λάθος. Το γύρισα σε αγγγλική γλώσσα για να ξέρω τι μου γίνεται.

http://forums.androidcentral.com/moto-x-play/630902-moto-x-play-facing-wifi-battery-drainage-issue-after-6-0-marshmallow-update.html

Κατοχος εδω και λιγο καιρο του 3 gen μεσα σε μια βδομαδα μεταπηδησα sto xplay..... απιστευτο κινητο και το πηρα σε καλη τιμη ,ξανακριβηνε.

την πρωτη μερα αντιμετοπησα και εγω το θεμα με την μπαταρια,βρηκα ομως την λυση που παραθετω και....εκτοξευση εφτασα και τις 5 μερες με χρηση ως τηλεφωνο,ως smartphone χωρις ομως παιχνιδια βγαζει ανετα 3 μερες,χρονο που δεν εχω δει σε κανενα απο τα smart που ειχα

Tα είχα δοκιμάσει όλα αυτά. Ήμουν χαρούμενος που εξαφανιζόταν αλλά σε 1-2 βδομάδες να'σου πάλι πίσω το wi-fi στη λίστα. Είμαι πεποισμένος ότι αυτό που διορθώνει δραστικά το πρόβλημα είναι απλά μια επανεκκίνηση.

Όσο για την αυτονομία, οι ημέρες είναι καθαρά υποκειμενικό. Για να έχουμε κάτι μετρήσιμο θέλουμε screen on time και χρόνο που πραγματοποίησε τηλεφωνήματα. Προσωπικά βγάζω 1 με 1,5 ημέρα. Αλλά έχω αν το εξαντλήσω 6+ ώρες οθόνη και 1 ώρα κλήσεων και νομίζω ότι είναι καλά. Χώρια που δεν αφήνω τη μπαταρία να αδειάσει ποτέ εντελώς. Και στο 30% να είναι το βάζω να φορτίσει πολλές φορές. Κακό δεν κάνει.

Για την υψηλή κατανάλωση μπαταρίας από το WiFi δοκιμάστε να απενεργοποιήσετε το WiFi scanning μέσα από τις ρυθμίσεις της τοποθεσίας πάνω δεξιά (έχει κάτι τελείες).

Sent from my m2 note using Tapatalk