Jump to content

Δωρεάν τηλεφωνήματα σε Ευρώπη-ΗΠΑ!

Κοινοποίηση

Recommended Posts

• Απαντήσεις 1,2χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Άλλο τα πακέτα και άλλο η ταχύτητα. Ένα πακέτο μπορεί να είναι μικρό ή μεγάλο. Το voip χρησιμοποιεί μικρά πακέτα γιαυτό και υπάρχει το πρόβλημα. HTTP,FTP χρησιμοποιούν μεγαλύτερα πακέτα και γιαυτό φαινομενικά δεν υπάρχει και εκεί πρόβλημα.
[sIGPIC][/sIGPIC]

Άλλο τα πακέτα και άλλο η ταχύτητα. Ένα πακέτο μπορεί να είναι μικρό ή μεγάλο. Το voip χρησιμοποιεί μικρά πακέτα γιαυτό και υπάρχει το πρόβλημα. HTTP,FTP χρησιμοποιούν μεγαλύτερα πακέτα και γιαυτό φαινομενικά δεν υπάρχει και εκεί πρόβλημα.

Έλα όμως που το ATM χρησιμοποιεί πακέτα σταθερού μεγέθους οπότε εκ των πραγμάτων η ρύθμιση ταχύτητας μπορεί να γίνει μόνο ρυθμίζοντας τον μέγιστο αριθμό πακέτων ανά δευτερόλεπτο.

Flying is easy, just throw yourself at the ground and miss...

Έλα όμως που το ATM χρησιμοποιεί πακέτα σταθερού μεγέθους οπότε εκ των πραγμάτων η ρύθμιση ταχύτητας μπορεί να γίνει μόνο ρυθμίζοντας τον μέγιστο αριθμό πακέτων ανά δευτερόλεπτο.

Ναι αλλά η γραμμή συγχρονίζετε σε μία ταχύτητα X! Αυτή η τιμή X δεν μπορεί ξεπεραστεί όσα πακέτα και να σου δίνει!!:)

Συγνώμμη, αλλα κάνεις λάθος. Στο adslgr υπάρχει ολόκληρο θέμα με αναλύσεις πάνω στο πρόβλημα αυτό.

http://www.adslgr.com/forum/showthread.php?t=25276

[sIGPIC][/sIGPIC]

Θέλω... ένα ασύρματο USB τηλέφωνο που να είναι Voip, αλλά και να χτυπάει και στις κανονικές μου κλήσεις του ΟΤΕ. Μπορώ; :p

Θέλω... ένα ασύρματο USB τηλέφωνο που να είναι Voip, αλλά και να χτυπάει και στις κανονικές μου κλήσεις του ΟΤΕ. Μπορώ; :p

minovg NAI! mporeis! apla agorase enan usb pstn adaptora kai vale panw

thn kanonikh asirmath thlefwnikh sou siskeuh! autos o adaptoras sindeetai

me usb me ton ypologisth sou kai sindeetai kai me thn grammh tou OTE kai

etsi sthn idia siskeuh exeis kai voip kai kanonikh grammi OTE! sthn selida http://www.onevoip.gr des leptomeries! :)

minovg NAI! mporeis! apla agorase enan usb pstn adaptora kai vale panw

thn kanonikh asirmath thlefwnikh sou siskeuh! autos o adaptoras sindeetai

me usb me ton ypologisth sou kai sindeetai kai me thn grammh tou OTE kai

etsi sthn idia siskeuh exeis kai voip kai kanonikh grammi OTE! sthn selida http://www.onevoip.gr des leptomeries! :)

Πολύ καλό αυτό ακριβώς ζητάω! Έχω ήδη ασύρματο τηλέφωνο αλλά για την ISDN γραμμή μόνο. Θέλω να το συνδέσω να παίρνει και μέσω Voip. Αλλά δε το βλέπω κάπου στο σάιτ αυτό. Μόνο USB συσκευές βλέπω. :confused:

Πολύ καλό αυτό ακριβώς ζητάω! Έχω ήδη ασύρματο τηλέφωνο αλλά για την ISDN γραμμή μόνο. Θέλω να το συνδέσω να παίρνει και μέσω Voip. Αλλά δε το βλέπω κάπου στο σάιτ αυτό. Μόνο USB συσκευές βλέπω. :confused:

sto site anaferetai ws "EasyBlue Box". usb syskeuh einai!

sto site anaferetai ws "EasyBlue Box". usb syskeuh einai!

Α ναι το βρήκα. :D

http://www.onevoip.gr/pro_easybluebox.htm

Όμως δε μας λέει τιμές... Πόσο κάνει αυτό;

EDIT: Άσε το βρήκα στο ΠΛΑΙΣΙΟ. Έχει 60€. Πολύ καλή τιμή πιστεύω. :w00t:

EasyBlue Box ΠΛΑΙΣΙΟ

Όμως δε μ'αρέσει που λέει PSTN... Για ISDN άλλο είναι; :confused:

minovg exw rwthsei kai se alla katasthmata! kai egw 60eurw to agorasa.

sindeetai panw sto netmod se analogikh grammi kai pairnei panw tou

opoiadhpote pstn siskeuh.giati esena h asirmath siskeuh sou den einai pstn?

:blink:

Το ασύρματο τηλέφωνο είναι κανονικά της SIEMENS, απλά η γραμμή μου είναι ISDN με Netmod. Έτσι πως το λέει κατάλαβα ότι είναι μόνο για PSTN συνδέσεις, αλλά βλακεία σόρυ τώρα το κατάλαβα. Eννοούσε PSTN συσκευές και όχι γραμμή από ΟΤΕ. :O

Εχω δοκιμάσει κατ΄επανάληψη μέσω του Η/Υ μου (σύνδεση 128/384) το evoice της HOL με οικτρά αποτελέσματα. Η φωνή ερχόταν με καθυστέρηση δευτερολέπτων και κατά πακέτα, όσο για την ποιότητα...

Οταν όμως καλώ κάποιον μέσω τηλεφώνου (πάλι με το evoice, με τη γνωστή πληκτρολόγηση των 25 ψηφίων...) τα αποτελέσματα είναι στις περισσότερες φορές εξαιρετικά.

Προφανώς το πρόβλημα οφείλεται στην Α.ΡΥ.Σ, την οποία σκέφτομαι να αναβαθμίσω (μόνο και μόνο για Voip, καθώς κατά τ΄άλλα με καλύπτει πλήρως) σε 256/1024 Kbps.

Το ερώτημά μου είναι το εξής:

Εάν αναβαθμίσω την Α.ΡΥ.Σ για VoiP, ο επιπλέον όγκος δεδομένων υπολογίζεται στο σύνολο του όγκου της συνδρομής Internet που έχω στην Forthnet (Volume 1G);

Εάν δεν υπολογίζεται, τη βγάζω με μία απλή αναβάθμιση από 128/384 σε 256/1024, που είναι ¨σχετικά¨ φθηνή.

Εάν υπολογίζεται, χρειάζεται εκτός από την αναβάθμιση της Α.ΡΥ.Σ, να πάω από το Volume 1G σε κάποιο πρόγραμμα flat rate, ανεβάζοντας υπερβολικά το κόστος.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων και ζητώ συγνώμη αν έχει απαντηθεί το ερώτημα, αλλά όσο κι αν έψαξα δε βρήκα απάντηση.

Α ναι το βρήκα. :D

http://www.onevoip.gr/pro_easybluebox.htm

Όμως δε μας λέει τιμές... Πόσο κάνει αυτό;

EDIT: Άσε το βρήκα στο ΠΛΑΙΣΙΟ. Έχει 60€. Πολύ καλή τιμή πιστεύω. :w00t:

EasyBlue Box ΠΛΑΙΣΙΟ

Όμως δε μ'αρέσει που λέει PSTN... Για ISDN άλλο είναι; :confused:

Δώσε κάτι παραπάνω και πάρε ένα ΑΤΑ.

Με αυτό που αναφέρεις δεσμεύεις κάποιον υπολογιστή να είναι συνέχεια ανοιχτός.

Δώσε κάτι παραπάνω και πάρε ένα ΑΤΑ.

Με αυτό που αναφέρεις δεσμεύεις κάποιον υπολογιστή να είναι συνέχεια ανοιχτός.

Nαι αυτό σκέφτηκα... Με την προτροπή του Nrg κλείνω προς Linksys PAP2... Στην ίδια τιμή βγαίνει, μόνο που αυτή τη στιγμή είναι out of stock. :cry:

Τους έστειλα mail, ελπίζω να μου απαντήσουν σύντομα.

Πρόκειται για το παρακάτω προϊόν, ελπίζω να το εγκρίνετε.

Linksys PAP2

Δοκίμασα το easy blue box αλλά είναι χάλια . Εχω γραμμή 384/128 και με το μικρόφωνο και τα ηχεία έχω πολύ καλύτερο ήχο από οτι με το easy blue bΟΧ

ΑΠΟΦΥΓΕΤΕ ΝΑ ΤΟ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ

Δοκίμασα το easy blue box αλλά είναι χάλια . Εχω γραμμή 384/128 και με το μικρόφωνο και τα ηχεία έχω πολύ καλύτερο ήχο από οτι με το easy blue bΟΧ

Πάν'το πίσω. Έχεις εγγύηση. ;)

Nαι αυτό σκέφτηκα... Με την προτροπή του Nrg κλείνω προς Linksys PAP2... Στην ίδια τιμή βγαίνει, μόνο που αυτή τη στιγμή είναι out of stock. :cry:

Linksys PAP2

Και γώ θέλω να το κάνω αυτό αλλά αναφέρθηκε ότι οι μετατροπείς ΑΤΑ δεν είναι απόλυτα συμβατοί με όλα τα voip προγράμματα και επειδή δεν γνωρίζω αν αυτό αληθεύει, ας μας πεί κάποιος με σχετική εμπειρία.

Πάντως είναι χίλιες φορές προτιμότερο να μην δεσμεύουμε υπολογιστή ώστε μόνο με το modem ανοιχτό να γίνεται η δουλειά μας.

iPhone XS-Max 256GB | iPhone 7 128GB | Xiaomi Redmi Note 3 32GB

Και γώ θέλω να το κάνω αυτό αλλά αναφέρθηκε ότι οι μετατροπείς ΑΤΑ δεν είναι απόλυτα συμβατοί με όλα τα voip προγράμματα και επειδή δεν γνωρίζω αν αυτό αληθεύει, ας μας πεί κάποιος με σχετική εμπειρία.

Πάντως είναι χίλιες φορές προτιμότερο να μην δεσμεύουμε υπολογιστή ώστε μόνο με το modem ανοιχτό να γίνεται η δουλειά μας.

Το δοκίμασαν αρκετά παιδιά από adslgr και λένε ότι είναι μια χαρά με Voipbuster και skype. Ε αυτά μας ενδιαφέρουν βασικά, μη σου πω μόνο το πρώτο. :p

Ναι αλλά η γραμμή συγχρονίζετε σε μία ταχύτητα X! Αυτή η τιμή X δεν μπορεί ξεπεραστεί όσα πακέτα και να σου δίνει!!:)

Μικρή λεπτομέρεια:

Αναφέρεσαι σε IP πακέτα, ο περιορισμός δεν είναι σε IP πακέτα στο ATM (δεν θα είχε νόημα να είναι σε IP πακέτα) αλλά σε Cells του ATM. Απλά μαθηματικά, το κάθε cell είναι 53 bytes και το ωφέλιμο φορτίο είναι 48 bytes δηλαδή 384 bits για να έχεις 384 kbps χρειάζεται να έχεις ένα περιορισμό στα 1000 cells /sec (384 bits * 1000 /sec = 384kb/sec).

Το πρόβλημα, όπως έχει ήδη ειπωθεί, είναι όταν στέλνεις πολλά μικρά πακέτα IP. Αυτό δεν είναι όμως κάτι που ευθύνεται ο ΟΤΕ μια και δεν υπάρχει άλλος λογικός τρόπος να περιοριστεί η ταχύτητα στο ATM από το να περιοριστεί η ποσότητα των cells/sec (μια και είναι σταθερού μεγέθους). Απο κει και πέρα το πρόβλημα εμφανίζεται έντονα στα υπερφορτωμένα DSLAM γιατί όταν η χωρητικότητα της γραμμής που συνδέει το DSLAM με τα κεντρικά καλυφθεί τα επιπλέον cells απλά απορρίπτονται. Γι αυτό και το πρόβλημα είναι πιο έντονο σε ώρες αιχμής.

Flying is easy, just throw yourself at the ground and miss...

mipos eisai ligo eristikos? kai egw exw parei to bluebox kai einai mia xara.

sthn grammi 384 eixa ka8isterhsh gia thn opoia eu8inotan h grammi kai oxi

to box.twra ekana thn grammi 512 kai to bluebox paizei mia xara me voipbuster xwris ka8olou ka8isterish. :) kai me to bluebox mporeis na exeis

sthn idia siskeuh voip kai grammi OTE!

Linksys PAP2

Συμφωνώ με το minovg... Μή δεσμεύεστε σε USB!... πάρτε ένα ATA να έχετε το κεφάλι σας ήσυχο!

Μικρή λεπτομέρεια:

Αναφέρεσαι σε IP πακέτα, ο περιορισμός δεν είναι σε IP πακέτα στο ATM (δεν θα είχε νόημα να είναι σε IP πακέτα) αλλά σε Cells του ATM. Απλά μαθηματικά, το κάθε cell είναι 53 bytes και το ωφέλιμο φορτίο είναι 48 bytes δηλαδή 384 bits για να έχεις 384 kbps χρειάζεται να έχεις ένα περιορισμό στα 1000 cells /sec (384 bits * 1000 /sec = 384kb/sec).

Το πρόβλημα, όπως έχει ήδη ειπωθεί, είναι όταν στέλνεις πολλά μικρά πακέτα IP. Αυτό δεν είναι όμως κάτι που ευθύνεται ο ΟΤΕ μια και δεν υπάρχει άλλος λογικός τρόπος να περιοριστεί η ταχύτητα στο ATM από το να περιοριστεί η ποσότητα των cells/sec (μια και είναι σταθερού μεγέθους). Απο κει και πέρα το πρόβλημα εμφανίζεται έντονα στα υπερφορτωμένα DSLAM γιατί όταν η χωρητικότητα της γραμμής που συνδέει το DSLAM με τα κεντρικά καλυφθεί τα επιπλέον cells απλά απορρίπτονται. Γι αυτό και το πρόβλημα είναι πιο έντονο σε ώρες αιχμής.

Εμένα που το πρόβλημα είναι έντονο ΟΛΟ το 24ορο?? Ακόμα και στις 5 το πρωί.......... :mad:

Εμένα που το πρόβλημα είναι έντονο ΟΛΟ το 24ορο?? Ακόμα και στις 5 το πρωί.......... :mad:

Κάνε αναβάθμιση τη γραμμή σου σε 512 (μόνο τη γραμμή από ΟΤΕ). 4€ παραπάνω το μήνα, αλλά θα έχεις αποτέλεσμα. ;)

Το δοκίμασαν αρκετά παιδιά από adslgr και λένε ότι είναι μια χαρά με Voipbuster και skype. Ε αυτά μας ενδιαφέρουν βασικά, μη σου πω μόνο το πρώτο. :p

Το LinkSyS PAP, όπως και όλα τα ΑΤΑ δεν είναι συμβατά με το Skype.

Το Skype υποστηρίζεται από συγκεκριμένα ΑΤΑ, που θέλουν τον υπολογιστή ανοιχτό, και τα ΑΤΑ αυτά παίζουν ΜΟΝΟ με Skype συνήθως και όχι με άλλες εταιρείες.