Jump to content

[CAR] Citroen C4

SKALP
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Γεια σας παίδες. Είμαι καινούργιο μέλος της γαλλικής οικογένειας. Το Σάββατο έκλεισα τα C4 SX PACK 1600cc (χρώμα γκρι fer) και το περιμένω στις αρχές της επόμενης εβδομάδας. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον enginekiller για τα link τα οποία με βοήθησαν αρκετά. Ελπίζω να έκανα τη σωστή επιλογή στα μικρομεσαία. Κάθε συμβουλή-πρόταση για το στρώσιμο και τη συντήρηση του αυτοκινήτου είναι ευπρόσδεκτη

καλοταξιδο και καλωσηρθες στο forum.

ειναι λιγο μεγαλη η συζητηση αλλα διαβασε τις προηγουμενες σελιδες εχουν

ενδιαφεροντα πραγματα μεταξυ αυτων λεμε και για το στρωσιμο.

σε καλυπτει και το manual παντως.

Υ.Γ. ελπιζω να μην εχεις τοσες αποριες οσο ο αλλος engine :lol: :lol:

• Απαντήσεις 4,2χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

αααα οι ιαλοκαθαρηστηρες και σε μενα που δεν εχω AUTO οταν σταματαω στα φαναρια και σε μενα χαμηλωνουν στην 1η σκαλα

Dn έχεις auto?Έτσι όπως το βλέπω,φαίνεται πως στην έκδοση SX είναι ένα συνηθισμένο αυτοκίνητο, κ όχι το αποκορύφωμα της τεχνολογίας. Μάλλον προσφέρει τα πολύ βασικά μόνο!!

Γεια σας παίδες. Είμαι καινούργιο μέλος της γαλλικής οικογένειας. Το Σάββατο έκλεισα τα C4 SX PACK 1600cc (χρώμα γκρι fer) και το περιμένω στις αρχές της επόμενης εβδομάδας. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον enginekiller για τα link τα οποία με βοήθησαν αρκετά. Ελπίζω να έκανα τη σωστή επιλογή στα μικρομεσαία. Κάθε συμβουλή-πρόταση για το στρώσιμο και τη συντήρηση του αυτοκινήτου είναι ευπρόσδεκτη

Παρακαλω και καλως ορισες! Α ρε τα στοιχεια που συγκεντρωνω βοηθανε τον κοσμακι... Απο εμενα πηρες το ονομα σου;;; :p Ακομα και την ιδια εκδοση με εμενα πηρες... Οι μισοι εδω μεσα με φωναζουν engine οποτε προβλεπω μπερδεμα... :p Η αληθεια ειναι οτι ειναι λιγο μεγαλη η συζητηση αλλα θα μαθεις πολλα αν τη διαβασεις ολη. Στα γρηγορα για το στρωσιμο να μην περνας τις 3500 στρ. αλλα ουτε και να δουλευεις πολυ χαμηλα. Να αυξανεις τις στροφες ομαλα και οχι με τερμα γκαζι. Οχι ταχυτητες πανω απο 120 με 5η. Αυτα για τα πρωτα 1500χλμ η και λιγο παραπανω αν θες. Μετα αυξανε τις στροφες ωστε να δουλεψει το αυτοκινητο σε ολο το φασμα των στροφων παλι ομως ομαλα και οχι αποτομα. Μην κανεις γρηγορες αλλαγες και πιεζεις το κιβωτιο στην αρχη. Αυτα αν κρατηθεις... Εγω μετα τα 1500... :O Θα σε φακελωσω μολις το παρεις... :D

leftlap το ακουσα αυτο... :shifty: Ειδες ομως ρωταγα και εψαχνα πολυ και τωρα τα βρισκουν αλλοι και τα διαβαζουν... :cool: ;)

Karl και χωρις το auto νομιζω προσδιοριζει με την ταχυτητα τους τους υαλοκαθαριστηρες.

Αυριο θα αρχισω να συντασω το mail για τη Citroen για τα manual που λεγαμε...

EDIT:Εντωμεταξυ εχω προβλημα με το στατικο ηλεκτρισμο. Ηλεκτριζομαι συχνα οταν πιανω την πορτα για να μπω η να βγω. Αυτο μπορει να οφειλεται στις υψηλες ταχυτητες που κινουμαι :p :cool: , στο οτι χρησιμοποιω κουκουλα και καθε μερα τριβεται και ηλεκτριζεται και ελπιζω μονο σε αυτα και οχι σε τιποτα αλλο. Παντως αφου δε γειωνεται αρκετα απο τα ελαστικα πηρα μια γειωση απο εκεινες που βαζουν στα αυτοκινητα μπας και ηρεμησει το φαινομενο αλλα δεν βρισκω που στον κορακα να τη βιδωσω απο κατω στο αυτοκινητο στο πισω μερος....

Dn έχεις auto?Έτσι όπως το βλέπω,φαίνεται πως στην έκδοση SX είναι ένα συνηθισμένο αυτοκίνητο, κ όχι το αποκορύφωμα της τεχνολογίας. Μάλλον προσφέρει τα πολύ βασικά μόνο!!

ετσι ειναι :) :) :) :) :) :)

εχει ομως ποδία

Ρε με αυτη την ποδια!!! :D Αντε να προσθεσω τον engine στη λιστα μιας και το παρηγγειλε(κοιτα να δεις που θα βγω εκτος 10αδας :p ). Βγηκαν τα στοιχεια του Οκτωβριου φτασαμε τους 4038! Προσθεσα σις δοκιμες μια παρουσιαση που ειχε σε εκεινο το ιταλικο site που βρηκε ο Karl στα ιταλικα και μεταφρασμενη καθως και update της listas στο και των πωλησεων. Επειδη μεγαλωσαν τα links καποια μερα απο αυτες θα τα βαλω χωριστα αρχειο αρχειο συμπιεσμενα για να μην εχετε προβλημα στο κατεβασμα αλλα να βρω λιγο χρονο...

update:

Myphone Citroen C4 list:

1. georgesol =====> Αθήνα ===========> 2000 Coupe VTS ============> black
  2. leftpap =======> Αθήνα ===========> 2000 Coupe VTS ============> silver
  3. agiorgitis =====> Τρίπολη ==========> 1600 Hatchback Εxclusive ======> black
  4. elteo ========> Ραφήνα ==========> 1600 Hatchback Exclusive ======> gris fer
  5. eNeRGy ======> Αθήνα ===========> 1600 Hatchback Exclusive ======> gris fer
  6. MPOMPIO =====> Πάτρα ===========> 1600 Hatchback Exclusive ======> gris-icland
  7. Ryback3 ======> ?????? ===========> 1600 Hatchback Exclusive ======> silver
  8. aleksios ======> Κως =============> 1600 Hatchback SX Pack =======> blue oriental
  9. engine =======> Θεσσαλονίκη ======> 1600 Hatchback SX Pack =======> gris fer
  10. enginekiller ====> Πειραιάς-Αχαϊα =====> 1600 Hatchback SX Pack =======> blue oriental
  11. kalste =======> Θεσσαλονίκη =======> 1600 Hatchback SX ===========> gris fer
  12. panikosis1====> Χαλκίδα ===========> 1600 Hatchback SX ===========> silver
  13. ardassa =====> Αθήνα ============> 1600 Coupe VTS =============> gris fer
  14. lakis73 ======> Aθήνα ============> 1600 Coupe VTS =============> silver
  15. orfiso =======> Θεσσαλονίκη =======> 1600 Coupe VTS =============> black
  16. tony78 ======> Aθήνα ============> 1600 Coupe VTS ============> silver
  17. TouchDown ===> Βέροια ===========> 1600 Coupe VTS =============> black
  18. tsipi04 ======> ?????? ============> 1600 Coupe VTS =============> lusifer
  19. georgep800 ==> Iεράπετρα Κρήτης ====> 1600 Coupe VTR Pack ==========> gris fer
  20. mainos ======> Αθήνα ============> 1600 Coupe VTR Pack =========> silver
  21. Matty =======> ?????? ============> 1600 Coupe VTR Pack =========> silver
  22. nkri ========> Αθήνα ============> 1600 Coupe VTR Pack =========> gris fer
  23. keltis =======> Πειραιάς ===========> 1600 Coupe VTR =============> gris fer
  24. KarlBarks ====> Θεσσαλονίκη ========> 1400 Hatchback SX ===========> black
  25. Takis_C4=====> Πύργος-Πάτρα ======> 1400 Coupe VTR ============> silver
  26. rosso========> Αθήνα ============> 1400 Coupe VTR ============> black

Υ.Γ.:Πειτε ρε παιδια και οι υπολοιποι που ειστε στη λιστα απο που ειστε...

Φυσικά το SX δεν είναι το αποκορύφωμα της τεχνολογίας, σε επίπεδο εξοπλισμού είναι μόλις η δεύτερη έκδοση. Πώς γίνεται όμως να ενθουσιάζεται όποιος μπαίνει μέσα;

Εγώ πάντως είμαι παρα πολυ χαρούμενος που έχω αυτό το "συνηθισμένο" αυτοκίνητο.

α δεν σας ειπα τελικα εγινε κανονικα η παραγκελια την περημενω την στεφανη για το λεβιε ταχυτητων 10-12 ευρο μου ειπε . αν και δεν ρωτησα για περαστικα . αμα ειναι τπτ ακριβο θα το περασω μονος μου ;)

δεν μου το φεραν ακομα επειδη κανουν απογραφη στα κεντρικα στην αθηνα και θα περασω απο βδομαδα να το παρω :cool:

Karl, η στεφάνη που παρειγγειλες είναι νικελ γυαλιστερό όπως ακριβώς το νικελ του λεβιέ που γράφει τις ταχύτητες; Γιατί στην φωτογραφία που είχες βάλει νομίζω ότι ήταν ματ και όχι γυαλιστερό. Αν είναι το γυαλιστερό ίδιο με του λεβιέ πέσμου αν μπορείς πως να το ζητήσω γιατί θέλω να το βάλω και εγώ. Είναι μόνο η στεφάνη ή μαζί και το μικρό πλαστικό που φτάνει μέχρι το τασάκι;

Αν θυμάμαι καλά είχες πει ότι ειναι του exclusive; Έτσι να το ζητήσω;

Thanks!

δεν ημουν εγω, αλλα ειναι ενδιαφερουσα λυση αν και λιγο ακριβες.

που τις πουλανε;

Εγω τις εχω βρει στα quick fit στην Αμφιθεας.

Ι need a six month vacation, twice a year.

Ρε παιδια εχω προβληματιστει.Σημερα αναγκαστηκα να περασω απο δρομο με παρα παρα πολυ νερο σαν χειμαρος, με μικρη ταχυτητα και σαν να ακουσα ενα περιεργο θορυβο.Μολις εφτασα σπιτι ανοιξα καπω και ειδα οτι ειχε φυγει-σπασει ολη η ποδια απο κατω.Το αλλο που παρατηρησα ειναι ενας θορυβος στην οπισθεν σαν ρουλμαν.Το πιο ανυσυχητικο ειναι οτι δυσκολευεται να μπει η 1 ταχυτητα.Δεν παει ο μοχλος μεχρι τερμα, μονο στην πρωτη.Μπαινει με 2-3 προσπαθειες.Λετε να μπηκαν νερα στις βαλβολινες?
http://www.musketier.com/assetts/images/c402.jpg

Εμενα δεν εκανε ποτε τιποτα.Λες να παω πρωτα citroen για ελεγχο και μετα να κανω χιλιομετρα.Εχω και γ@μω τα δρομολογια αυριο!!!!

Ρε παιδια εχω προβληματιστει.Σημερα αναγκαστηκα να περασω απο δρομο με παρα παρα πολυ νερο σαν χειμαρος, με μικρη ταχυτητα και σαν να ακουσα ενα περιεργο θορυβο.Μολις εφτασα σπιτι ανοιξα καπω και ειδα οτι ειχε φυγει-σπασει ολη η ποδια απο κατω.Το αλλο που παρατηρησα ειναι ενας θορυβος στην οπισθεν σαν ρουλμαν.Το πιο ανυσυχητικο ειναι οτι δυσκολευεται να μπει η 1 ταχυτητα.Δεν παει ο μοχλος μεχρι τερμα, μονο στην πρωτη.Μπαινει με 2-3 προσπαθειες.Λετε να μπηκαν νερα στις βαλβολινες?

Οπως σου ειπα και στο 4TF και εμενα λογω θερμοκρασιας μαλλον για το πρωτο δεκαλεπτο δε μου μπαινουν ευκολα οι ταχυτητες αλλ οχι κι ετσι. Οσο για την ποδια πριν ειχες; Γιατι το εχουμε ψαξει το θεμα και οι περισσοτεροι δεν εχουν... για τα νερα που λες δεν ξερω κατα ποσο μπορει να γινει αυτο...

Να ρωτήσω κάτι τους "τρίπορτους"..τώρα με την βροχή αντιμετωπίζετε πρόβλημα ορατότητα στο πίσω παρμπρίζ λόγω της ιδιομορφίας της κατασκευής του;Εννοώ που έχει τον καθαριστήρα στο μικρό κομμάτι αντί για πάνω που όπως το βλέπω θα βόλευε καλύτερα..

Engine , δεν εννοω τοσο λιγο δυσκολια.ΜΑΚΑΡΙ να ηταν τοσο!!!!

Οσο για το ερωτημα του Βασιλη , εχω να πω οτι η Γαλλιδα ειναι καλα μελετημενη.Αν ειχαν βαλει στο πανω τζαμι καθαριστηρα θα ηταν ΑΣΚΟΠΟ μιας και δεν θα βελτιωνε την ορατοτητα αφου απο τον εσωτερικο καθρεπτη βλεπεις μονο απο το καθετο τζαμι.

C(4)ύντροφοι, δεν αποφάσισα ακόμη να το κλείσω το Exclusive, μένουν

αρκετές λεπτομέρειες. Πάντως, ενδεικτικά σας στέλνω την μικρή

αναζήτηση που έκανα πρίν βρώ το forum σας. Απλά δείχνει ότι για τα λεφτά

του (ειδικά το EXCLUSIVE) απέχει από τον ανταγωνισμό.

Κρίμα που δεν μπορώ να κάνω attach εικόνες από το excel που τα κρατάω...

Έχουμε και λέμε

C4 Exclusive: Τελευταία τιμή (23/ΝΟΕ/2005) που πήρα ήταν 19270

ΜΕΤΡΗΤΟΙΣ (χωρίς συναγερμό) με τα κλειδιά στο χέρι.

Focus Titanium 1.6: Δεν έχει ESP, BA, αισθητήρες στάθμευσης,

πλύσιμο προβολέων και speed limiter ενώ οι ζάντες είναι 16'', αλλά δίνει

ημιδερμάτινο σαλόνι (όμορφο), mp3, τη γνωστή ανάρτηση, 5 χρονάκια

εγγύηση και βγαίνει γύρω στα 19640 (πάλι χωρίς συναγερμό)

Mazda 3 1.6 Sedan touring clima: Χωρίς ESP, αισθητήρες

στάθμευσης, πλύσιμο προβολέων και speed limiter/cruise control. Παίζει

όμως mp3, έχει γαμάτο πορτ-μπαγκάζ και γιαπωνέζικη μούρη. Αν ισχύει (δεν

μπόρεσα να το ελέγξω) η τρελή έκπτωση που δίνουν μόνο σ' αυτό (3000E),

βγαίνει 18000. Αν πάλι ισχύει η "απλή" έκπτωση, πάει στα 19300

Opel Astra 1.6 Cosmo: Δεν μ' αρέσει η φάτσα του και δεν το έχω

ενημερωμένο, αλλά το αναφέρω. Χωρίς ESP, αισθητήρες, cruise/limiter

κανονικά βγαίνει 20630 εκτός και υπάρχει κάποια "κρυφή" έκπτωση για

μετρητοίς. Περιέργως δίνει 6 χρόνια εγγύηση.

Βασικά, δεν έκανα το post για να σας ζαλίσω με νούμερα. Απλά

παραθέτω τι περνάω τόσο καιρό ψάχνοντας. Φυσικά σιχαμερά :X μοντέλα

(και εμέ) όπως Corollες κλπ ούτε να παραθέτω.

Για να μην γραφω off topic posts για αλλα αυτοκινητα και συγκριτικα κτλ σου εστειλα pm. Οσο για τα excel που λες για στειλε τιποτα απο'δω στο mail μου... :)

Ρε παιδιά, το C4 παίρνει σίγουρα αισθητήρες παρκαρίσματος μπροστά, έτσι δεν είναι;;
http://briefcase.pathfinder.gr/download/383320/234.gif

kanenasanonas ειδικα για το focus titanium 1.6 επειδη το πηρε συναδελφος

ξερω οτι επισης δεν εχει προβολεις xenon αλλα αλογονου. πανε extra

μαζι με το esp αν θυμαμαι καλα πανω απο 1500 €. το μαλλι του ειχε παει με τα extra που εβαλε 21500 € δηλαδη αν εβαζε 2000 ακομα επερνε διλιτρο c4

και με καλυτερο εξοπλισμο αλλα ηθελε 5 πορτες βλεπεις.

Ρε παιδιά, το C4 παίρνει σίγουρα αισθητήρες παρκαρίσματος μπροστά, έτσι δεν είναι;;

Μονο με παραγγελια απο το εργοστασιο. Πηγα εδω να ρωτησω γαια να μου του βαλουν μετα και μου ειπαν αστο καλυτερα... Εκτος οτι θα σου ερθει ο κουκος αηδονι ακομα και αυτοι μου ειπαν οτι ειναι δυσκολο να μπουν γιατι συνδεονται και με οθονες κτλ...

Ελεγξανε το αυτοκινητο παντου.Το σαζμαν εχει μεν 2 ταπες για τις βαλβολινες αλλα η μια ειναι χαμηλα για αδειασμα και η αλλη αντι να ειναι στο πλαι(οπως συνηθηζεται)για να δεις τη σταθμη, ειναι απο πανω και μαλιστα οχι απλα ταπα αλλα βγαζεις την βαλβιδα οπισθεν και το φουλαρεις.Ο τεχνικος πηρε ενα 2λιτρο δοχειο και εβαζε-εβαζε.Του λεω ποσο παιρνει και μου ειπε 1,8λιτρα.Αυτες που βγηκαν δεν εμοιαζε να ειχαν κατι, αλλα μαλλον εγινε δουλεια.Τωρα τη παιρνει την 1η γλυκα.Εψαξα στο manual να βρω ποσοτητα βαλβολινης αλλα ματαια.Ειδωμεν!!!!!!Οσο για την ποδια......60euro περιπου και παραγγελια.Απο τα 90 κμ και πανω κανει θορυβο εμπρος σαν συντονισμος απο τον αερα.Αντε τωρα να κανω ταξιδι. :cry:

Engine υποψιν οτι τοσο κανει η μικρη ποδια. :!:

Ελεγξανε το αυτοκινητο παντου.Το σαζμαν εχει μεν 2 ταπες για τις βαλβολινες αλλα η μια ειναι χαμηλα για αδειασμα και η αλλη αντι να ειναι στο πλαι(οπως συνηθηζεται)για να δεις τη σταθμη, ειναι απο πανω και μαλιστα οχι απλα ταπα αλλα βγαζεις την βαλβιδα οπισθεν και το φουλαρεις.Ο τεχνικος πηρε ενα 2λιτρο δοχειο και εβαζε-εβαζε.Του λεω ποσο παιρνει και μου ειπε 1,8λιτρα.Αυτες που βγηκαν δεν εμοιαζε να ειχαν κατι, αλλα μαλλον εγινε δουλεια.Τωρα τη παιρνει την 1η γλυκα.Εψαξα στο manual να βρω ποσοτητα βαλβολινης αλλα ματαια.Ειδωμεν!!!!!!Οσο για την ποδια......60euro περιπου και παραγγελια.Απο τα 90 κμ και πανω κανει θορυβο εμπρος σαν συντονισμος απο τον αερα.Αντε τωρα να κανω ταξιδι. :cry:

Engine υποψιν οτι τοσο κανει η μικρη ποδια. :!:

Το σασμάν έχει και μια τάπα στο πλάι.

Το ξέρω γιατί στην αρχή το δικο μου είχε διαρροή βαλβολίνης από το σημείο αυτό.

Μου είχαν πεί ότι στο πλάι υπάρχει έξοδος για την ντίζα του στροφόμετρου, όμως στο C4 λόγω του ηλεκτρονικού στοφόμετρου, στο σημείο αυτο έχει τοποθετηθεί τάπα.