Jump to content

[CAR] Citroen C4

SKALP
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Φαντάζομαι απαντάς σε μένα. Πόσο αξιόπιστες είναι οι πληροφορίες σου ; Είσαι στο χώρο ;

δουλευω 10 χρονια στη bmw στα ανταλλακτικα , τα αμορτισερ που φοραει το αυτοκινιτο πισω θα τα αλλαξουνε μου το ειπε συναδελφος απο τι citroen

• Απαντήσεις 4,2χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

to odigisa sto dioniso... vouno... strofilikia... zesti asfaltos...

exei anoxes... einai proodeftiko... alla sto orio fevgei kai poli kai apotoma...

de me fovise... alla den einai kai gia poli grigores diadromes... ektos an einai poli malaka lastixa ta michelin... giati den exo sinithisei se malaki goma...

anartiseis pantos exei poli kales... kai exoun kali armonia me ta 17aria... sto prosopiko mou gousto de xtipousan...

Εκεινα τα λαστιχα της michelin (energy) ρε παιδια που εχει απ'οτι ξερω ειναι πολυ πατατα. Δεν μπορει να ερθει και με τιποτα αλλο; Ασε που ενω ειναι 205 δε φαινονται ουτε σαν 175! Επισης μηπως εχει κανενας το service manual του C4 1.6;

Επισης εφοσον θα παρω την SX Pack για το C4 δεν εχει ζαντες και λεω να μην τις παρω απο τη citroen αλλα απο κανενα λαστιχα ωστε να μου βγουν πιο φτηνες. Πρεπει να ξερω ομως διαστασεις τις ζαντας που βαζει η citroen δηλαδη εκτος απο το 16" θελω φαρδος και λογικα χρειαζεται και offset ή κατι αλλο; Ξερει κανενας τις citroen τι ειναι;

Όντος, ένα sevice manual ή εγχειρίδιο του C4 σε ηλεκτρονική μορφή θα βοηθούσε πολύ. Υπάρχει περίπτωση να τα βρούμε πουθενά σε pdf-doc κλπ?

edit: ΟΚ, υπάρχει εγχειρίδιο του C4 στο μουλάρι... Τώρα πρέπει να μάθω και γαλλικά για να το διαβάσω...:D

http://arcadia.ceid.upatras.gr/arkadia/thumbs/places/agiorgit/agiorg5p.jpg

Ρωτησα τον πωλητη για σερβις κτλ και μου ειπε αλλαγη λαδιων και φιλτρου 47 ευρω καθε 10.000χλμ, μικρο σερβις στα 30Κ και μεγαλο στα 60Κ.

Μαζεψα τις ερωτησεις μου για το αυτοκινητο:

1)αισθητηρες παρκαρισματος μπροστα:

Ηθελα να ρωτησω τον κατοχο που εβαλε και αισθητηρες παρκαρισματος για μπροστα: Λειτουργουν συνεχεια ακομα και οταν κινησαι αναμεσα σε αυτοκινητα και με μεγαλη ταχυτητα(εθνικη κτλ) η οταν κινησε ανα μεσα σε στενα παρκαρισμενα αυτοκινητα πχ θα χτυπαει ολη την ωρα; Που ακριβως μπαινουν μπροστα; Φαινονται ασχημα; Δεν εχει τυχει να κολησσει κανα μυγακι μπροστα και να χτυπαει συνεχεια; Απενεργοποιουνται ξεχωριστα απο τους πισω; Καμια φωτο παιζει;

2)Ο κοφτης στις ποσες στροφες ειναι;

3)Ζαντες:

Εφοσον θα παρω την SX Pack για το C4 δεν εχει ζαντες και λεω να μην τις παρω απο τη citroen αλλα απο κανενα λαστιχα ωστε να μου βγουν πιο φτηνες και να εχω περισσοτερες επιλογες. Εντωμεταξυ ενω βλεπω στο site της citroen τιμη για 16αρες 353 ευρω ο πωλητης μου ειπε καμια 800αρα! Πρεπει να ξερω ομως διαστασεις τις ζαντας που βαζει η citroen δηλαδη εκτος απο το 16" θελω φαρδος και λογικα χρειαζεται και offset ή κατι αλλο; Ξερει κανενας τις citroen τι ειναι ή που να το βρω;

4)Λάστιχα:

Εκεινα τα λαστιχα michelin energy που ερχονται τα c4 απ'οτι ξερω ειναι πολυ πατατα. Δεν μπορει να ερθει και με τιποτα αλλο,εχω επιλογες; Ασε που ενω ειναι 205/55(ετσι νομιζω) δε φαινονται ουτε σαν 175!Εχει βαλει κανενας τιποτα αλλα(εχω ανοιξει και ξεχωριστο θεμα βεβαια);

5)Επισης μηπως εχει κανενας το service manual του C4 1.6;

6)Απο ανταλακτικα πως ειναι οι τιμες στην Citroen;

Ρωτησα τον πωλητη για σερβις κτλ και μου ειπε αλλαγη λαδιων και φιλτρου 47 ευρω καθε 10.000χλμ, μικρο σερβις στα 30Κ και μεγαλο στα 60Κ.

Σε φίλη με C4 1,4 πήρανε προχτές για την πρώτη αλλαγή λαδιών μαζί με το φίλτρο 80Ε. :down:

Alfa Romeo - La cosa piu bella

1)αισθητηρες παρκαρισματος μπροστα:

Ηθελα να ρωτησω τον κατοχο που εβαλε και αισθητηρες παρκαρισματος για μπροστα: Λειτουργουν συνεχεια ακομα και οταν κινησαι αναμεσα σε αυτοκινητα και με μεγαλη ταχυτητα(εθνικη κτλ) η οταν κινησε ανα μεσα σε στενα παρκαρισμενα αυτοκινητα πχ θα χτυπαει ολη την ωρα; Που ακριβως μπαινουν μπροστα; Φαινονται ασχημα; Δεν εχει τυχει να κολησσει κανα μυγακι μπροστα και να χτυπαει συνεχεια; Απενεργοποιουνται ξεχωριστα απο τους πισω; Καμια φωτο παιζει;

de fenontai asxima... toulaxisto sto gri skouro pou pira ego.

leitourgoun sinexeia alla energopoiountai peripou apo tous 25-30pontous kai sou xtipaei opos oi piso... kai fenontai stin othoni oi mpares opos tous piso...

de nomizo na kinise SE KANENA dromo toso konta me ena aftokinito giati stin ousia de vlepeis pou teleionei o profilaktiras meta tous 40 pontous apostasi...

xtipaei poli spania... sinithos mono sto parkarisma alla kai spania se kamia strofi mesa se stenakia kleista... kai otan xtipisei (epeidi to timoni kovei poli) kalitera pigene pio arga giati mporei na ton gratzouniseis... parexoun osi voitheia prosferoun kai oi piso... tipota parapano tipota ligotero...

μην πειραξει τις αναρτισεις πεσ τους να γρασαρουν τα τσιμουχακια και κανε λιγο υπομονη σε λιγο καιρο θα φερουν τα καινουργια αμορτισερ και θα τα αλαξεισ στην εγγυηση οπως τον εσωτερικο καθρευτη

αυτο που λες να το ρωτησω στην αντιπροσοπια που το αγωρασα ?

Αν δλδ θα αλλαχτουνε οι αναρτησεις μεσα στην εγγυηση ???? το προβλημα ειναι στο τακ τακ που ακουγετε η εχει τπτ αλλο δλδ να προκαλεσει προβλημα στην ευσταθεια του αυτοκινητου μηπος η κληση προς τα δεξια ειναι απο αυτο ?

με τον καθρεπτη τι παιζει αυτο που απο την ζεστη και πευτει ? ειναι και αυτος για αλλαγμα ο αυτοματος που σκουρενει μονος του η και ο απλος ?

τι αλλο α παραγκειλα και συναγιαρμο μαζι της σιτροεν και μου ειπαν οτι ενεργοποιητε με το κλειδι αλλα πως δεν καταλαβα . α μαλον θα παραγκειλω και ενα 2ο κλειδακι (σουγια) και για τον αδερφο μου για να μπορουμε να εχουμε τον συναγιαρμο και οι 2 80 ευρα μου ειπανε .

ξερετε τι μετανιοσα που δεν εβαλα το ESP ο μονος λογος που δεν το εκανα ειναι οτι δεν ειχε σε μαυρο . αν το παραγκελνα θα αργουσε . οποτε λεο ε σιγα 1,4 ειναι θα επιβιωσω και χωρις αυτο . (500 ευρο εχτρα ηταν )

Εχτες ειδα καποιον που ειχε παρει C4 1.6 SX Pack απο το Γεναρη και ειχε πανω και ESP και αισθητηρες και Ζαντες 17" και μου ειπε οτι δεν ηταν εξτρα αλλα τα ειχε πανω. Εχουν αλλαξει οι εκδοσεις απο τοτε; Υπηρχε και τοτε exclusive η η SX Pack ηταν η ποιο πλουσια;

Αληθεια η προσφορα των 2000 ευρω απο ποτε ισχυει;

Πιστευω πως ειναι καλυτερα. Εκτος του οτι αν θα εχεις προβλημα με πειρακια στην αρχη θα ειναι μεγλαη ταλαιπωρια, ακομα και το λιγο που κερδιζεις και σε δυναμη θα σε βοηθαει να μην πιεζεις περισσοτερο το αυτοκινητο.

tha rotiso kai sthn antiprosopia tha diabaso kai ta enxiridia akai tha krino analoga .

na sas rotiso kati poy den dieykrinisa sthn antiprosopia ?

oi kathrepes pos rithmizontai hlekrika ?mhpos anadiplonontai kiolas ? peira to hatchback sx 1,4

Εχτες ειδα καποιον που ειχε παρει C4 1.6 SX Pack απο το Γεναρη και ειχε πανω και ESP και αισθητηρες και Ζαντες 17" και μου ειπε οτι δεν ηταν εξτρα αλλα τα ειχε πανω. Εχουν αλλαξει οι εκδοσεις απο τοτε; Υπηρχε και τοτε exclusive η η SX Pack ηταν η ποιο πλουσια;

Όταν ήρθε στην Ελλάδα το C4 (συγκεκριμένα παρουσιάστηκε 3 Δεκεμβρίου) είχαν έρθει κάποια μοντέλα (προπαραγγελίας όπως λέγονται) τα οποία είχαν κάποια στοιχεία παραπάνω από τα επίπεδα εξοπλισμού στα οποία ανήκαν (όπως το ESP που αναφέρεις). Είχα δει κι εγώ στην έκθεση στον Μερκουράκη τέτοιο μοντέλο (1.6 VTR Pack με ESP).

Oι εντυπώσεις μου από ταξιδάκι μέχρι την Β. Ελλάδα με το Cruise Control όλα τα λεφτά, από τα πιο ξεκούραστα ταξίδια.

Αυτό που με νευρίασε στους Greek Roads ήταν το κοπάνημα του ημιάκαμπτου στις λακκούβες, τρελό ξενέρωμα.

Αισίως 6.400 χλμ από τον Μάρτιο...και σίγουρα θέλω ζυγοστάθμιση και ευθυγράμμιση λογικά και τα δύο, μου είπαν λόγω δρόμων - μεγάλων ζαντών (ζυγοστάθμιση) .

Στο θέμα της ευθυγράμμισης διάβασα στους 4Τ τεύχος Αυγούστου ότι είναι λογικό σε ένα καινούριο αυτοκίνητο το οποίο έχει σεταριστεί από το εργοστάσιο σε ιδανικές συνθήκες με το πέρασμα των σκληρών χλμ εν Ελλάδι να χρειάζεται ευθυγράμμιση.

Ρωτώ στην επίσημη αντιπροσωπεία κάνουν ευθυγράμμιση-ζυγοστάθμιση και αν γνωρίζει κάποιος κόστος...;Πρέπει να πληρώσω ή μπορούν να μου το εκλάβουν στα πλαίσια της εγγύησης;

Ι need a six month vacation, twice a year.

Ρε γαμωτο αυτο το κοπανημα το φοβομουν πολυ ειναι τοσο ενοχλητικο; Δυστυχως στο τεστ που εκανα δεν το πολυκοιταξα αυτο και συγκρινα κυριως με το corolla που εχω. Τοσο ενοχλητικο ρε γαμωτο; Εγω το παιρνω αντι για focus επειδη δεν πιστευα οτι εχει τοσο μεγαλη διαφορα σε αυτον τον τομεα που να πληρωσω 3000 παραπανω. KarlBacks δεν ειναι ηλεκτ, αναδιπλωμενοι οι καθρεπτες. tony78 αυτος ομως το πηρε 19000 οσο κανει τωρα η sx pack χωρις την εκπτωση. Ανεβηκαν μετα τοσο οι τιμες που χωρις αυτα(αισθητηρες,esp,ζαντες) κανει το ιδιο;

Τις περισσότερες φορές είναι άνετο, απλά σε λακκούβες πηγάδια τα οποία δεν προλαβαίνεις να τα αποφύγεις....ακούς έναν ντουπ αρκετά αποκρουστικό.

Και σκέψου φορώ 16άρα αλουμινίου, φαντάζομαι τα παιδιά με τις 17άρες...

16αρες σιδερενιες η αλουμινιου; Τι φαρδος εχουν και τι διασταση ελαστικων φορας;

Γεια σας παιδιά , έχω μερικές ερωτήσεις όσον αφορά το c4 γιατί ενδιαφέρομαι για το vts το 1.6 ή το δίλιτρο επειδή δεν έχω προλάβει ακόμα δυστυχώς να πάω στον Χανιαδάκη.

Έχει καλή ηχομόνωση ; Οδηγικά πώς είναι ;Στρίβει καθόλου;Απο επιταχύνσεις και ρεπρίζ τι λέει;Πάντως από καταναλώσεις βλέπω σκίζει.

Ως προς τον εξοπλισμό , το σύστημα πλοήγησης το έχει βάλει κανείς;

Έχει έγχρωμη οθόνη και υποστηρίζει gps;

Το ηχοσύστημα με τα 10 ηχεία δεν νομίζω να αξίζει.Τι λέτε;

καλά 4 μέρες έλειψα και γέμισαν τόσες σελίδες;

Γεια σας παιδιά , έχω μερικές ερωτήσεις όσον αφορά το c4 γιατί ενδιαφέρομαι για το vts το 1.6 ή το δίλιτρο επειδή δεν έχω προλάβει ακόμα δυστυχώς να πάω στον Χανιαδάκη.

Έχει καλή ηχομόνωση ; Οδηγικά πώς είναι ;Στρίβει καθόλου;Απο επιταχύνσεις και ρεπρίζ τι λέει;Πάντως από καταναλώσεις βλέπω σκίζει.

Ως προς τον εξοπλισμό , το σύστημα πλοήγησης το έχει βάλει κανείς;

Έχει έγχρωμη οθόνη και υποστηρίζει gps;

Το ηχοσύστημα με τα 10 ηχεία δεν νομίζω να αξίζει.Τι λέτε;

Η ηχομόνωση σίγουρα θα σε ικανοποιήσει και αν είσαι φανατικός της ησυχίας

βάζεις και τα πλευρικά τζάμια ασφαλείας και μπαίνεις στο χρηματοκιβώτιο. Οδηγικά (εχω το 2.0): οι αναρτήσεις ευχάριστη έκπληξη πολύ σφιχτές για μαμά citroen, χωρίς να κουράζουν και να ακούγονται, το αυτοκίνητο παίρνει κλίση στις στροφές λόγω βάρους και μεγάλων διαδρομών όμως είναι ουδέτερο, στα πάρα πολλά δεν μπορώ να πω ακόμα, η κατευθυντικότητα άριστη με τιμόνι ελαφρύ. ο κινητήρας τραβάει απο χαμηλά και γραμμικά σε αντίθεση με το saxo vts και σίγουρα είναι πιο γρήγορο στις ρεπρίζ για να έχεις μέτρο σύγκρισης. κατανάλωση στα 850 χλμ μέχρι τώρα σε ρυθμό στρωσίματος

8,4 λτ/100 χλμ. Το σύστημα πλοήγησης δεν αξίζει πρώτα απ'όλα όταν ρώτησα δεν είχαν χάρτες ελλάδας για το plotter,με την έγχρωμή οθόνη να κάνει 3000 € !!

Αντίθετα το ηχοσύστημα αξίζει η διαφορά ποιότητας και δύναμης είναι πολύ μεγάλη, + mp3 και το ότι δεν χρειάζεται να το βελτίωσεις αργότερα, να σου ξηλωνουν το αυτοκίνητο οι μαστρομήτσοι και να αρχίζουν τα τριξίματα.

energy έκανες την καταμέτρηση ηχείων; πιστεύω τα 2 που δεν βλέπω είναι επειδή στις πόρτες είναι διπλά ;

Paidia apo tin antiprospopeia mou eipan pos to amaxi tha erthei se 10 ergasimes meres. Giati thelei toso poli ? Mou eipan pos briskete se apothiki stin Magoula Attikis. Mipws argei giati prepei na to ektelwnisoun prwta? Giati apo athina gia na erthei Xanthi to fortoneis to prwi kai to apogeuma einai edw!!!! Toso diskolo einai? Esas se poso kairo irthe? Peite den mporw na perimenw!!! Thelw to C4 mou :P

Mάθε στην ζωή σου να μην είσαι ανυπόμονος!:p

Τόσο κάνει και να 'σαι και ευχαριστημένος που είναι ετοιμοπαράδοτο, τι να πουν και άλλοι που τα περιμένουν μήνες όχι μέρες...

Γεια χαρά. Εγώ έχω πάρει το 1.6 VTR και σκεφτόμουν να βάλω το cd changer που δίνει η αντιπροσωπεία. Καλά το είδα και είναι γαμάτο ! Μπαίνει ανάμεσα στις μποστινές θέσεις , εκεί που έχει το armrest. Παίρνει 5 cd και από εμφάνιση σκίζει. Μήπως ξέρει κανένας πόσο θα μου στοιχίσει , και βασικά αν παίζει MP3 ;

Ευχαριστώ.

Χειρότερος από έναν κακό άνθρωπο είναι ένας βλάκας κακός άνθρωπος ...:cry:

Και τα δύο λύθηκαν, ως παροδικά (παροδικές vs. διαρκείς χαρακτηρίζονται οι βλάβες)(αλλά δεν ερμηνεύτηκαν...). Πώς;;; Με.... reboot!! του αυτοκινήτου...από τη μίζα εννοώ. Με το κλειδί...

Eννοεις σβηνω, βγαζω το κλειδι, βαζω το κλειδι, βαζω μπροστα=reboot??? (μηπως σε εχω ξαναρωτησει?)

και ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ:

Αν βαλω εξτρα τους μπροστα αισθητηρες παρκαρισματος, θα βλεπω και το εικονειδιο στην οθονη ή μονο μπιπ μπιπ θα ακουω παλι ??? (εχω το exclusive)

Kαποιος απο εδω μεσα τους εχει βαλει νομιζω.