Jump to content

[CAR] Citroen C4

SKALP
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

• Απαντήσεις 4,2χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος popolaros ( 3 Δεκ. 2004 , 14:54)

kai giati na doso basi ston ΣΧ και να μη δωσω βαση και σε αλλους????

Σε ποιους άλλους; Ποιοι μίλησαν αρνητικά για το C4;. :rolleyes:

Αυτό που είπα εγώ άλλωστε είναι να περιμένουμε να αποκτήσουμε προσωπική γνώμη. ;)

Alfa Romeo - La cosa piu bella

Σημερα πηγα εκανα test-drive to C4 1600, 5-πορτο, SX pack (με μεταλλικο χρωμα, πινακιδες κτλ.) τιμη 18.250 Euro. Ειναι μια εκδοση πριν το exclusive.

Καταρχην απ' εξω ειναι πολυ ομορφο, αναλογα βεβαια τα γουστα ειναι αυτο. Εχει πλαινο φλας, οχι πανω στον καθρεφτη οπως εχουν VW, Mercedes, αλλα στο κολωνακι του καθρεφτη.

Μπαινω μεσα και μου προκαλει μεγαλη εντυπωση :) τα υφασματα και τα υλικα των καθισματων και των επενδυσεων στις πορτες. Δεν εχω ξαναδει τετοια ποιοτητα ουτε σε αυτοκινητα πανακριβα. Πραγματικα ειναι πανω του αναμενομενου...και ωραια φωτεινα χρωματα, γκρι και μπεζ αυτα που ειδα εγω. Αριστα στις ταπετσαριες. ;)

Εχει πολλες θηκες για μικροαντικειμενα, μαλακά ποιοτικα πλαστικα στο ταμπλο. ;)

Απο μεσα, εμφανισιακα-τεχνολογικα ειναι μακραν μπροστα απο τα υπολοιπα της κατηγοριας.

Μεσα ειναι η χαρα του gadget-ακια. Παντου διακοπτες, ολες οι ενδειξεις ψηφιακες, 3 οθονες για να βλεπεις (κλιματισμο, radio, ταχυτητα). Διακοπτες πανω στο τιμονι σε θεσεις εκει που πρεπει.

Τo τιμονι μου φανηκε καπως μεγαλο, θα μου πειτε, αλλιως τοσοι διακοπτες που θα χωρουσαν.

Εχει μεχρι και speed-limiter!! :blink: Δηλαδη να βαλεις οριο ταχυτητας στον εαυτο σου, πχ. 60km/h για μεσα στην πολη και πανω απο 60, να μην πηγαινει που να το σανιδωνεις! :blink:

Φρενα πολυ καλα. Τωρα, στην οδηγηση μου εδωσε την εντυπωση του Golf. "Στιβαρο, βαρυ" αυτοκινητο.

Αρνητικα: Βασικα απο οδηγηση δεν εχω να πω κατι, γιατι με ενα test-drive δεν μπορεις να τα δεις ολα.

α) Μου φανηκε λιγο περιεργο το κιβωτιο ταχυτητων. Σε αλλα αυτοκινητα, ειναι λες και γλιστραει ο λεβιες οταν μπαινει η ταχυτητα, τοσο "γλυκα" κουμπωνει. Στο C4, δεν ειχα αυτην την αισθηση, ιδιως στην πρωτη-δευτερα. Ισως παλι ηταν επειδη το αμαξι ειναι καινουργιο και δεν δουλευτηκε σχεδον καθολου το κιβωτιο-συμπλεκτης.

β) Επισης, στην εκδοση που αναφερω δεν εχει ζαντες αλουμινιου, τη στιγμη που τα υπολοιπα αυτοκινητα τις εχουν standard σε αναλογη εκδοση. Ειναι επιπλεον 600 Euro στη Citroen.

Standard ζαντες αλουμινιου εχει μονο η πολυ πλουσια εκδοση, exclusive.

Δεν ξερω βεβαια αν συμφερει να βαλεις ζαντες με 600 Euro της Citroen ή να πας σε μια ζαντοελαστικη και να αγορασεις απο 'κει.

γ) To radio-CD με 6 ηχεια που ερχονται τα C4, δεν παιζει mp3!:( :cry:

Για mp3 player της JBL με 10 ηχεια, θελουν 800 Euro, τη στιγμη που στο Opel Astra κανει επιπλεον 50 Euro!!

Θα μου πειτε, πας να βγαλεις απο τη μυγα ξυγκι.

Παντως, μου αρεσε παααρα πολυ. :happy: Οσοι σκεφτονται new car ή εχουν την ευκαιρια, ας πανε να το δουνε.

Σεβομαι πολυ τον φιλο popolaros, αλλα τελικα ειναι και τι σου κανει κλικ. Οπως με μια γκομενα που σ' εχει τρελανει και οι φιλοι σου, σου λενε παρατην, θα σε καταστρεψει!! :p :D

http://new.koolart.co.uk/catalog/images/1822.jpg

http://www.msprotege.com/vbb225/images/smilies/drive.gif

My love for you insatiable, not superficial

You 'LL never waLk aLone!

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος Ryback3 ( 3 Δεκ. 2004 , 18:35)

Εχει μεχρι και speed-limiter!! :blink: Δηλαδη να βαλεις οριο ταχυτητας στον εαυτο σου, πχ. 60km/h για μεσα στην πολη και πανω απο 60, να μην πηγαινει που να το σανιδωνεις! :blink:

Το speed limiter σε κόβει ή απλά σε προειδοποιεί; Κι αν σου χρειαστεί η επιτάχυνση κάποια στιγμή και το έχεις ξεχάσεις στο on μου ακούγεται επικίνδυνο. ;)

Όπως και να'χει μου θύμισε το καμπανάκι της Alfa για αντίστοιχες περιπτώσεις το οποίο είχα ρυθμίσει στα 200km/h για να μην μου σπάει συχνά τα νεύρα. :D

οταν ειδα την καταναλωση στο φυλλαδιο νομιζα οτι ηταν ορθογραφικο λαθος . . . :rolleyes:
http://briefcase.pathfinder.gr/download/WilliamBlake/18998/362856/0/d.jpg

To ειδα και εγω χτες απο κοντα! Μπορω να πω οτι ψαρωσα απο την πρωτη ματια! Αυτο που ειδα το ειχαν τα παιδια του car n driver μαλλον για long test, δεν ρωτησα κιολας! Μηπως το εσωτερικο εχασε λιγο σε ποιοτητα σε σχεση με την xantia ας πουμε ή ειναι ιδεα μου?

Μ'αρέσει που στήσαμε ολόκληρη κουβέντα για τον ημιάκαμπτο άξονα όταν διαβάζω ότι το αμάξι έχει ESP το οποίο ενεργοποιείται αυτόματα μετά τα 50km/h. :wacko:

Eχει κανεις να μου δωσει κανενα URL με φωτογραφιες για αυτο το αυτοκινητο γιατι στο Google μου βγαζει συνεχεια το c4 sport... :( :mad:

Ευχαριστω Σπυρο.Δεν μπορω να αποφασισω αν μου αρεσει ή οχι...Απο τα πλαγια μου αρεσει πολυ,απο μπροστα οχι τοσο...

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος popolaros ( 5 Δεκ. 2004 , 15:58)

bomber ti anxonese esi megale mou????? pires makran poli kalitero amaksi :) :) :) :)

Αυτο να λεγεται! ;) Απιστευτη η ΑLFA!Αλλα εχουμε και αλλα παιδια στην οικογενεια! :p Κατι πρεπει να παρουν και αυτα! :p

Afou diabasa me endiaferon oles tis apopseis as pw ki egw th dikh mou...

Katarxhn odhgw Xsara edw kai 4,5 xronia...Einai epishs to prwto mou autokinhto.Thelw na to allajw MONO KAI MONO epeidh meta apo ligo kairo den tha ajizei oso ena dvd eggrafhs...

Mesa sta upopshfia montela einai kai to C4...

Sta uetika tou gia mena:ejwterikos sxediasmos,ONTWS kalos ejoplismos (oxi arketos allla poiotikos) sta lefta tou.(se liga autokinhta pairneis xenon me 20000- mesa...),sxetika fthno sth sunthrhsh tou tha einai (mallon)...

ALLA...an skeftw tis empeiries mou me th Xsara FOBAMAI na skeftw oti tha einai ligotero euxaristo,ekfrastiko,dunamiko,neuriko (an kai 1.4 h mpoumpou) sto dromo...FOBAMAI na skeftw oti pali kapoio lampaki apo aerosako (poso mallon twra pou gemisame lampakia!!!) tha arxisei na anabosbhnei xwris stamathmo...

Ola auta pou mono osoi htan h einai katoxoi ths Xsara h akoma kai Alfa(ws pros ton dromo...) mporoun na ta laboun upopsin tous kai tha dwsoun mia deuterh skepsh sto zhthma...

Pistepste me,oi dikes mou skepseis exoun ftasei stis 120....

Kai me ton Popolaro tha aneboun ki allo...

Perimenw apopseis...

VULPES

• 3 weeks later...

Εγώ πάντως αν έπαιρνα τώρα, αυτή τη στιγμή αμάξι , μάλλον θα το επέλεγα. Το 3πορτο πάντως είναι κουκλα.

Αυτά.

:X

Η γνωμη μου ειναι παντως οτι σε σχεση με το Mazda 3 ειναι αρκετα πιο πισω... Το 3αρι ειναι αλλου!! Προχθες πηραμε τις αντιπροσωπιες την μια μετα την αλλη και τα βλεπαμε... Mazda, Renault, Citroen, Toyota και δεν συμαζευεται.!!! Ειναι και ορισμενα πραγματα που με χαλασαν πολυ στο C4..ενα απο τα οποια ηταν ο πινακας οργανων (στροφομετρο, ταχυμετρο κλπ) του οποιοου η θεση και το στυλ δεν μου αρεσε... Εγω θελω τα παντα μπροστα μου και πανω απο το τιμονι! Ακομα με "ξινισε" το γεγονος οτι για να βαλεις δερματινα καθισματα εισαι υποχρεωμενος να βαλεις ενα ολοκληρο πακετο το οποιο περιλαμβανει και διαφορα αχρηστα εξτρα!

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος alfista ( 3 Δεκ. 2004 , 21:02)

Το speed limiter σε κόβει ή απλά σε προειδοποιεί; Κι αν σου χρειαστεί η επιτάχυνση κάποια στιγμή και το έχεις ξεχάσεις στο on μου ακούγεται επικίνδυνο. ;)

to speed limiter de se afinei na pas pano apo tin kathorismeni taxitita pou tou exeis dilosei... ektos an sanidoseis to gazi... tote leitourgei aftomata san kick down sta aftomata... opote kai mporeis na kaneis kanonika tin prosperasi sou... klp klp

Στο C4 υπάρχει η δυνατότητα να επιλέξεις πλήρες Hi-Fi σύστημα της JBL με MP3 Player, 10 ηχεία, ενισχυτή και subwoofer με συνολική επιβάρυνση 700 Ευρώ. Πιστεύετε ότι αξίζει τον κόπο δεδομένου ότι γίνεται ειδική παραγγελεία με καθυστέρηση τουλάχιστον 2,5 μήνες στην παράδωση ή με τα ίδια περίπου χρήματα μπορείς να βάλεις κάτι καλύτερο όποια στιγμή το θελήσεις;

Καλή χρονιά σε όλους!

to sistima tis jbl to akousa stin kentriki antiprosopia se ena 3porto...

einai pragmatika katapliktiko...

me 700euro de tha valeis tipota aftis tis poiotitas...

de tha taraksei ti geitonia... alla poiotika pragmatika aksizei me oles tis endikseis stin othoni tou aftokinitou...

kai sinarmologeite galia... opote ksexnate kai extra tripes... subwoofer pou trone xoro sto portbagaz... klp klp...

einai leitourgiko me teleia poiotita...

Φίλε eNeRGy,

Ξέρεις αν συμπεριλαμβάνεται και το CD-Changer στην τιμή;

Ή πρέπει να σκάσεις άλλα 400 Ευρώ;

Γιατί έτσι πάει 700+400=1100 Ευρώ και δεν λέει με τίποτα.

Δεν διευκρινίζεται καλά στο site της Citroen.

Σε ευχαριστώ για την άμεση απάντησή σου!

Στα αυτοκινητα οτιδηποτε μαμισιο ειναι παντα καλυτερο!! Ακομα περισσοτερο βεβαια οταν προκειται και για ολοκαινουριο αμαξι... Δωσε τα 700ευρω και κανε 2 μηνες παραπανω υπομονη!! Ουτως η αλλς το αμαξι θα το εχεις να το χαιρεσαι για χρονια!

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος orfiso ( 2 Ιαν. 2005 , 18:02)

Φίλε eNeRGy,

Ξέρεις αν συμπεριλαμβάνεται και το CD-Changer στην τιμή;

Ή πρέπει να σκάσεις άλλα 400 Ευρώ;

Γιατί έτσι πάει 700+400=1100 Ευρώ και δεν λέει με τίποτα.

Δεν διευκρινίζεται καλά στο site της Citroen.

Σε ευχαριστώ για την άμεση απάντησή σου!

to cd-changer den einai stin timi.. alla eksalou... einai kai logiko... giati ti na to kaneis to cd changer... afou me mp3 osa diskakia tha exeis sto cd-changer (pou den ipostirizei mp3) tha ta exeis kai me to parapano se 1 kai mono mp3 diskaki...

gia skepsou to...

me tin mp3 ekdosi... ipologize oti me mia thikoula 10cd... tha exeis xiliades kommatia opote to cd changer tha einai apla askopo, de tha to xrisimopoieis kai mono varos tha sou prosthetei! :)

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος amelidis ( 2 Ιαν. 2005 , 18:09)

Στα αυτοκινητα οτιδηποτε μαμισιο ειναι παντα καλυτερο!!

de tha simfoniso... kalitero den einai, apla me 700 euro einai teleio!...

me ena mp3ofono alpine 600euro... enisxites kamia 1000euro.. kana sub kicker 700euro... kai ixeia 300euro... tha deis kai esi oti to mamisio den einai kalitero... kai otan ola afta ta vreis sto ebay sto 1/4 tis timis stin ellada... pistepseme... ta mamisia den einai panta kalitera... kai an de me pisteveis.. to fevrouario kateveno me to amaksi ellada... mporeis na to akouseis! :p :whistle: