Jump to content

Fashion & Style


termi21
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

μάγκες το luisa απαράδεκτο, έχω κάνει παραγγελία από Παρασκεύη και ακόμα το δέμα δεν έχει κουνηθεί από ιταλία, όταν έρθω στα καλά μου θα τους γράψω ένα mail και θα φάνε τρελές παναγίες, έχω ξενερώσει τόσο άσχημα που σκευτομαι να τους πω να την ακυρώσουνε αν και έχει πληρωθεί με paypal..

 

τις τελευταιες ημερες υπαρχουν καθυστερησεις ειναι σχεδον γενικο το φαινομενο

 

απο τη μια ειναι οι γιορτες (αναμενομενες) και απο την αλλη -που δεν το περιμεναν- ειναι ο πολυ κακος καιρος που υπαρχει στη Δ.Ευρωπη (ακομα και στην Ιταλια) και εχει προξενησει προβληματα στις μεταφορες

 

γινονται αυτα...

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 5,5χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Απλά να πω οτι αν δεν ξέρεις να ψωνίσεις Αθήνα, ας μην το κάνεις, απλά.

Εννοώ δλδ να ξέρεις κόσμο για να μπορέσει να σου κάνει μια έκπτωση της προκοπής, τώρα, γιατί αν περιμένεις τις εκπτώσεις θα έχουν φύγει όλα τα καλά.

Στο luisa δεν είχα ποτέ καθηστέρηση και ήταν πάντα πιο γρήγορα απο το yoox.Αλλά εδώ και καιρό κάνει μαμακίες στις εκπτώσεις και δε πολυψωνίζω (περσινα dsq τα έχει ακόμα με 30% :wacko: ).

Μιας και λέμε για εκπτώσεις, ξέρουμε πότε αρχίζουν επίσημα στην Αθήνα;

Link to comment
Share on other sites

Επειδή δεν έχω αγοράσει ποτέ από χώρες εκτός Ε.Ε. ...τα μεταφωρικά(ups κλπ) πώς και που τα πληρώνω?? όταν το παραλάβω?
Link to comment
Share on other sites

Καλά Χριστούγεννα ,χρόνια πολλά .

 

Τα λεγε ο παλιός:

 

Τοποθετήστε στο yoox τον κωδικό MERRYOOXMAS .-25% στα καλοκαιρινά .Καλές γιορτές !

Link to comment
Share on other sites

Καλησπερα παιδια και χρονια πολλα.

Ισως εχει ξαναειπωθει η ερωτηση που θα κανω αλλα επειδη ειναι πολλες οι σελιδες για να ψαξω θα ρωτησω(ισως ξανα)...:p

 

Που μπορω να βρω καταστημα που να εχει ρουχα marc ecko στην θεσσαλονικη?

Γνωριζετε καποιο?

Ευχαριστω:)

Link to comment
Share on other sites

Καλημερα, μια ερωτηση ρε παιδια

τα προιοντα nike που πουλανε στα sprider ειναι αυθεντικα? η ελλατωματικα?

Link to comment
Share on other sites

Μαϊμου δεν ειναι! Παλια και ισως καποια ελαττωματικα να υπαρχουν αλλα μην φανταστεις οτι με το που το βαλεις θα διαλυθει. Συνηθως ειναι μια λαθος ραφη, κατι στραβο σε σταμπα, κατι τετοια!
Link to comment
Share on other sites

james,το κουπόνι για το -25 δυστυχως σταματησε να λειτουργει :( έχεις κανενα αλλο μήπως?

 

Όχι προς το παρόν ,πλην του -10% σε προσωπικούς λογαριασμούς.Το -25% ίσχυε μόνο για τις 25/12 ,αν και έγινε παράταση λόγω της διαφοράς ώρας μεταξύ των χωρών.Πάντως σχεδόν κανείς δεν αγόρασε με αυτό το κουπόνι,εξαιτίας της κακής οργάνωσης από πλευράς yoox.Έστειλαν κυρίως σε γυναίκες τον κωδικό ,ενώ μπορούσε να χρησιμοποιηθεί από όλους το MERRYOOXMAS. Οι πραγματικές εκπτώσεις θα ξεκινήσουν από την άλλη βδομάδα με το -60% στις 5/1 μάλλον.

Link to comment
Share on other sites

ok james,θα κανω order με 10%(εχω κουπονακι)Να σε ρωτησω,το express delivery ειναι ΟΝΤΩΣ express οσο λενε?(1-3 μερες γραφουν!)
Link to comment
Share on other sites

Στο luisa εκπτώσεις σε όλα πια.Απογοητευμένος φυσικά γιατί ή έχουν μόνο 30% ή έχουν φύγει τα ρούχα.Ε δεν πρόλαβα ρε παιδιά γιορτές είναι και τρέχω. :mad:
Link to comment
Share on other sites

Φωτογραφίες άγνωστων ανθρώπων (αλλά και μερικών celebrities) στους δρόμους του Μιλάνο,Στοκχόλμης , Λονδινου κλπ.

 

http://www.thefashionist.se

 

check κάθε μήνα .

Link to comment
Share on other sites

Ριξτε και εδω μια ματια : http://www.iloveeshopping.com/

Πιστευω οτι εχει καλες πληροφοριες...........

(Διαβαστε τι γραφει για το asos.com !!!!!!!!)

Link to comment
Share on other sites

Ριξτε και εδω μια ματια : http://www.iloveeshopping.com/

Πιστευω οτι εχει καλες πληροφοριες...........

(Διαβαστε τι γραφει για το asos.com !!!!!!!!)

 

πέρασε το asos σε επισκεψιμότητα το yoox?μπράβο...πάντως στην Ελλάδα το yoox πρώτο στο γράφημα :)...Λίγο λογικό ,γιατί εκτός Ε.Ε. το asos θα υπερισχύει με το ταχυδρομείο ,ενώ το yoox με τις ταχυμεταφορές εκτός Ε.Ε. "πονάει" πολύ. Επίσης new generations προτιμούν asos εννοείται και κάτι πολύ βασικό η παρουσίαση των ρούχων .Μακάρι να μην προχωρήσει σε αυτό το επίπεδο και το yoox ,γιατί ζήτω που καήκαμε μετά ...Δε θα προλαβαίνουμε να βλέπουμε sold out items...

 

Διάβασα και αυτό .7 million clicks per month και δεν είναι το μεγαλύτερο online shop το yoox; Μάλλον αναφέρονται στα κέρδη ,όπου ίσως υπερισχύει το asos ( ; ) ή στην επισκεψιμότητα των τελευταίων μηνών. Πάντως ,το asos άνετα παρκάρεται σε μία από τις αποθήκες του yoox :) .Τώρα που έκανε και εισαγωγή στο Ιταλικό χρηματιστήριο...

Το 1ο 3μήνο του 2009 οι online πωλήσεις ρούχων ήταν διπλάσιες από όλο το 2008...

Link to comment
Share on other sites

Πάντως για το link για πως ντύνονται. Καλό είναι να πέρνουμε ιδέες και οχι να αντιγράφουμε.Αν βγάζαν φώτο εμένα στο site,ε, να αντιγράφατε, αλλά τους άλλους, ουχί. :cry:

Επίσης τα Moschino έχουν τελειώσει εδώ και καιρό σαν μάρκα.Δεν κάνουν ούτε για high ούτε για low budget.Ειδικά τα μπλουζάκια μην τα πάρει κανείς με χαρά και τα περιφέρει γιατί δεν...

Link to comment
Share on other sites

...ενώ τα dsq που νομίζεις έχουν καταλήξει...Ζούμε στην Αθήνα και δεν έχουμε αντιληφθεί τι συμβαίνει στην επαρχία και σε πόλεις όπως η Θεσσαλονίκη και το Ηράκλειο, όπου εκεί ο ανταγωνισμός και η επίδειξη δίνουν και παίρνουν σε βαθμό τρέλας...

 

 

10 μεγάλα λάθη των Ελλήνων (και όχι μόνο) στα ρούχα:

 

1. Φοράμε τα ρούχα για τους άλλους ,όχι για τον εαυτό μας (και τα δύο φύλα,αλλά κυρίως οι γυναίκες). Το ρούχο πρώτα απ'όλα καλό είναι να το φοράμε για εμάς ,να νοιώθουμε ωραία και όχι για να κάνουμε επίδειξη ,φαινόμενο που παρατηρείται κυρίως στην επαρχία και πόλεις ,αλλά και σε μερικά προάστια της Αθήνας. Υπερφορτωμένα ρούχα,τεράστιες στάμπες της μάρκας ,στρας,τραγικοί συνδυασμοί σε μεγάλη συχνότητα μας κάνουν να δείχνουμε τουλάχιστον κιτς.

Το να ρίξει το ένα φύλο το άλλο στο κρεβάτι δεν πρέπει να γίνεται αυτοσκοπός στο ντύσιμο.Εξάλλου πολλές φορές το μοδάτο look του νεοπλουτισμού κάνει αδύνατη την προσέγγιση του άλλου φύλου ,οδηγεί σε snob καταστάσεις και ναρκισσισμό.

2. Φοράμε ό,τι βλέπουμε να κυκλοφορεί πολύ σε περιοδικά,tv ,clubs κλπ , με αποτέλεσμα να μας δημιουργούνται ανάγκες που οδηγούν στον υπερκαταναλωτισμό.Δεν είναι όλα τα ρούχα για όλους και δεν έχουμε όλοι σώμα μοντέλου ,για να τα φορέσουμε. Ρούχο το οποίο είναι "πολύ της μόδας" στη χώρα μας ουσιαστικά έχει φύγει από τη μοδά τουλάχιστον 6 μήνες πριν ,γι' αυτό είναι ανούσιο να ακολουθούμε πιστά τη μόδα ,αφού κάθε 6μηνο αλλάζουν οι τάσεις.

3. Διατηρούμε παλαιομοδίτικο στιλ που φοράγαμε 6-7 χρόνια πριν και δείχνουμε αναχρονιστικοί αγοράζοντας τα ίδια και τα ίδια ρούχα σε είδος και σε μάρκες. Ενώ η εποχή μας τρέχει με 1000 δείχνουμε μια εμμονή σε στιλ που έχει τελειώσει εδώ και καιρό, χωρίς να πειραματιζόμαστε σε τίποτα καινούργιο. Ο συντηρητισμός και η επανάληψη κουράζει .

4. Δεν έχουμε αντιληφθεί ότι τα ρούχα και οι μάρκες που αγοράζουμε τα φοράνε κυρίως χώρες του ανατολικού μπλοκ. Η Δυτική Ευρώπη έχει κάνει τεράστια βήματα τα τελευταία χρόνια σε στιλ και μάρκες σε αντίθεση με τις ανατολικές χώρες που κάποιοι πλούτισαν απότομα και βγάζουν τα απωθημένα τους σε πεθαμένα στιλ και brand names. Ο Έλληνας πολλές φορές κάνει μπαμ όταν κυκλοφορεί στο εξωτερικό και διακρίνεται από χιλιόμετρα στο ντύσιμο .

5. Κοιτάμε πρώτα τη μάρκα και μετά το στιλ. Το στιλ δε χρειάζεται υψηλό budget ,σε αντίθεση με τη μάρκα που πρέπει να αδειάσεις πολλά χρήματα στο "καζανάκι" της μόδας...Συχνά κάθε μάρκα πρεσβεύει κάποιο ιδιαίτερο στιλ ,το οποίο μας εγκλωβίζει ,όταν επιλέγουμε με επιμονή τα ίδια και τα ίδια.

6. Τρέχουμε στην Ιταλία ,για ν'αγοράσουμε πολλά made in china ρούχα ιταλικών οίκων από τις φθηνές σειρές τους.

7. Φοράμε από την κορυφή ως τα νύχια πανάκριβα ρούχα . Το σωστό στιλ,κατά τη γνώμη μου, το πετυχαίνει κάποιος όταν το "σπάει" από τη μέση και κάτω ή από τη μέση και πάνω. Δηλαδή ,όταν συνδυάζουμε κάτι πολύ φθηνό με κάτι πιο ακριβό, πετυχαίνουμε το ωραίο ντύσιμο.

8. Αποφεύγουμε να ντυθούμε κλασικά και προτιμάμε το casual ντύσιμο. Το κλασικό ντύσιμο ήταν και θα είναι η καλύτερη ,οικονομικότερη και πιο εύκολη λύση, γιατί είναι πάντα στη μόδα. Ειδικά με κάποιες σύγχρονες και μικρές προσθήκες , το κλασικό είναι και το πιο πετυχημένο look. Τα καλά κλασικά ρούχα είναι επένδυση,γιατί αντέχουν στο χρόνο και αξίζουν πολλές φορές τα λεφτά τους.

9. Δεν τολμάμε να ρίξουμε μια ματιά σε καινούργιες και ανερχόμενες μάρκες, που ίσως μας "ανοίξουν" τα μάτια στο ντύσιμο .Οι νέες προτάσεις είναι το κλειδί ,για να αναθεωρήσουμε τις απόψεις μας για το στιλ,τι είναι "in" και τι είναι "out".

10. Παίρνουμε τα ρούχα στα σοβαρά. Ρούχα οver the top ,too much , με δόση ειρωνείας,glamour σαν αυτά που παρουσιάζονται από γαλλικούς/ιταλικούς οίκους αξίζει να τα τολμάμε που και που ,αρκεί να μπορούμε να τα υποστηρίζουμε.

 

 

Να σημειώσω ότι όλα τα παραπάνω δεν αποτελούν προσωπική επίθεση σε κανέναν ,το κείμενο που έγραψα ήταν αποθηκευμένο στο word εδώ και καιρό και σε πάνω από τα μίσα από τα παραπάνω λάθη έχω υποπέσει και εγώ. Εννοείται ότι πρόκειται για προσωπικές απόψεις.

Τέλος, κατά τη γνώμη μου η νέα γενιά των 15-20 ντύνεται μακράν καλύτερα από τους μεγαλύτερους καθώς και οι Ελληνίδες σε σχέση με τους Έλληνες έχουν κάνει μεγάλα βήματα προόδου στο ντύσιμο.

Link to comment
Share on other sites

παιδια ξερετε που μπορω να βρω firetrap ρουχα στην ελλαδα,κατα προτιμηση jean

Όσοι θυσιάζουν στοιχειώδεις ελευθερίες για λίγη ασφάλεια, δεν αξίζουν ούτε ελευθερία ούτε ασφάλεια.

Μη πάντα επίστασθαι προθύμεο, μη πάντων αμαθής γένη.

Link to comment
Share on other sites

James δε διαφώνω με αυτά που έγραψες.Εκτός οτι το ακριβό πρέπει να το σπάσουμε με πολύ φτηνό, ή και το αντίθετο αν θες.

Επίσης συμφωνώ για τα dsq.Γι'αυτό και κοιτάω μόνο τα jean που για εμένα είναι το φόρτε τους (αν και τα κάνανε ψηλοσκατά και εκεί στη s/s 2010) και το μπλουζάκι dsq που έλεγα οτι θέλω θα το έπερνα ανεξαρτήτος μάρκας.

Λες να ρίξουν σήμερα (Τριτη) τίποτα τιμές στο yoox;

Link to comment
Share on other sites

+1 για το 7. :p

 

Φυσικά στη δική μου περίπτωση ντύνομαι τόσο κλασσικά που δεν κάνει καμία διαφορά. :)

This blessed plot, this earth, this realm, this England...

William Shakespeare: King Richard II Act 2, Sc 1

 

London is a state of mind

Link to comment
Share on other sites

vkb δεν τα γράψα για σένα ούτε για το φίλο παραπάνω ,συμφωνώ με αυτά που είχες γράψει εννοείται και να προσθέσω ως σχεδιαστές τους εκτιμώ τους dsquared ,γι αυτό και είμαι αυστηρός :).

Λοιπόν,δεν το περίμενα να δώσετε πολύ βάση στο 7 ,αλλά με τα υπόλοιπα :). Για το 7 το χω ψάξει αρκετά (ώρες επι ωρών)online ,έχω πειραματιστεί και πάνω μου και όλοι στο εξωτερικό που φοράνε πανάκριβα ρούχα κάνουν το ίδιο.Ίσως δεν το έθεσα και πολύ σωστά τεκμηριωμένα.Ίσως όχι ακριβώς από τη μέση και πάνω ή κάτω ,αλλά συνδυασμός φθηνών και ακριβών ρούχων.Κάθε φορά που ντυνόμουν από πάνω ως κάτω με ακριβά outfits δεν πετύχαινα αυτό που ήθελα,αντίθετα αν φόραγα ακριβά παπούτσια ,jeans και ένα t-shirt των 30 ευρώ όλα ήταν ok.Επίσης όταν φόραγα ακριβά jackets κάτι δεν πήγαινε καλά με τα παπούτσια και το παντελόνι το επώνυμο σε αντίθεση με κάτι πιο προσιτό.

Αυτό που παρατηρώ στο εξωτερικό με όσους ντύνονται με ρούχα άνω των 3000 ευρώ ,πάντα σπάνε το look .Δηλαδή πχ οι καλοντυμένες γυναίκες μπορεί να φοράνε ακριβό jacket και από μέσα ένα H&M ή uniclo .Επίσης ένα jean cheap Monday με ένα Balmain jacket αξίας 15.000 ευρω. Έχω παρατηρήσει επίσης στους άντρες ,ειδικά στους υπαλλήλους boutiques,μπορεί να φοράνε το πανάκριβο jacket σε συνδυασμό με παπούτσια των 70 ευρω ή τα παπούτσια των 500+ ευρώ με jean τύπου asos και ένα απλό t-shirt πχ με ένα φουλάρι . Επίσης ένα jil sander jacket με converse παπούτσια ...Ξέρω ότι ακούγεται περίεργο,αλλά το αποτέλεσμα είναι πολύ καλό και σίγουρα θέλει πολύ δουλειά ,για να το πετύχεις.Το παρατήρησα και σήμερα που πετάχτηκα στα μαγαζιά (καλά τιμές στο Θεό και πολλά περσινά κομμάτια ,αλλά αυτό το έχουμε αναλύσει εδώ και καιρό) .

Υπάρχουν sites που ποστάρουν πολλά "ψώνια" online φωτογραφίες τους με ακριβά ρούχα "head to toe". Μιλάω για παπούτσια αξίας 1000 ευρώ (αντρικά...) ,jeans ~300, knitwear 500+,scarves 300,δερμάτινα 3000+.Το αποτέλεσμα σχεδόν πάντα είναι τραγικό, γιατί ο συνδυασμός ακριβών ρούχων θέλει πολύ ταλέντο. Αντίθετα υπάρχουν πολλοί /πολλές που ποστάρουν συνδυασμό φθηνών με πανάκριβων και δεν ξέρω πως το πετυχαίνουν,αλλά δείχνουν super.

Εξαίρεση ίσως αποτελεί το formal ντύσιμο όπου εκεί τα ρούχα πάνε set πάνω κάτω.

Link to comment
Share on other sites

Γενικότερο σχόλιο:

 

1. Φοράμε τα ρούχα για τους άλλους ,όχι για τον εαυτό μας (και τα δύο φύλα,αλλά κυρίως οι γυναίκες).[...]

 

Καλά έκανες και το έβαλες πρώτο, είναι από τα μεγαλύτερα λάθη που κάνουν μερικοί. Συμφωνώ απόλυτα.

 

2. Φοράμε ό,τι βλέπουμε να κυκλοφορεί πολύ σε περιοδικά,tv ,clubs κλπ , με αποτέλεσμα να μας δημιουργούνται ανάγκες που οδηγούν στον υπερκαταναλωτισμό.Δεν είναι όλα τα ρούχα για όλους και δεν έχουμε όλοι σώμα μοντέλου ,για να τα φορέσουμε. Ρούχο το οποίο είναι "πολύ της μόδας" στη χώρα μας ουσιαστικά έχει φύγει από τη μοδά τουλάχιστον 6 μήνες πριν ,γι' αυτό είναι ανούσιο να ακολουθούμε πιστά τη μόδα ,αφού κάθε 6μηνο αλλάζουν οι τάσεις.

 

Επίσης συμφωνώ απόλυτα. Καλά τα περιοδικά και οι τηλεοράσεις κλπ. για ιδέες, αλλά το προσωπικό στυλ είναι αυτό που μας διαχωρίζει από τους άλλους. Δεν πάνε όλα σε όλους, δεν μπορούν όλοι να υποστηρίξουν όλα και όσο γρηγορότερα το αντιληφθούμε τόσο το καλύτερο.

 

3. Διατηρούμε παλαιομοδίτικο στιλ που φοράγαμε 6-7 χρόνια πριν και δείχνουμε αναχρονιστικοί αγοράζοντας τα ίδια και τα ίδια ρούχα σε είδος και σε μάρκες. Ενώ η εποχή μας τρέχει με 1000 δείχνουμε μια εμμονή σε στιλ που έχει τελειώσει εδώ και καιρό, χωρίς να πειραματιζόμαστε σε τίποτα καινούργιο. Ο συντηρητισμός και η επανάληψη κουράζει .

 

Εδώ διαφωνώ εν μέρει. Μερικές φορές είναι και θέμα προσωπικού στυλ το να εμμένεις σε πράγματα που ξέρεις ότι σου ταιριάζουν. Συμφωνώ όμως πως εάν πραγματικά ενδιαφέρεσαι για τη μόδα και το στυλ πρέπει να παρακολουθείς τις τάσεις (που εξ άλλου δεν είναι μόνο για το τι φοράς, αλλά και για το πως το φοράς - στενές γραμμές στα κοστούμια κλπ.).

 

4. Δεν έχουμε αντιληφθεί ότι τα ρούχα και οι μάρκες που αγοράζουμε τα φοράνε κυρίως χώρες του ανατολικού μπλοκ. Η Δυτική Ευρώπη έχει κάνει τεράστια βήματα τα τελευταία χρόνια σε στιλ και μάρκες σε αντίθεση με τις ανατολικές χώρες που κάποιοι πλούτισαν απότομα και βγάζουν τα απωθημένα τους σε πεθαμένα στιλ και brand names. Ο Έλληνας πολλές φορές κάνει μπαμ όταν κυκλοφορεί στο εξωτερικό και διακρίνεται από χιλιόμετρα στο ντύσιμο .

 

Συμφωνώ επίσης. Όμως υπάρχει ένα ελαφρυντικό, το γεγονός πως στην Ελλάδα δεν έχουμε πρόσβαση σε νέες μάρκες όπως έχουν λ.χ. στο Λονδίνο ή το Παρίσι. Χρειάζεται πολύ περισσότερο ψάξιμο, οπότε οι πλείστοι προτιμούν τις ασφαλείς - ή «ασφαλείς» - επιλογές.

 

5. Κοιτάμε πρώτα τη μάρκα και μετά το στιλ. Το στιλ δε χρειάζεται υψηλό budget ,σε αντίθεση με τη μάρκα που πρέπει να αδειάσεις πολλά χρήματα στο "καζανάκι" της μόδας...Συχνά κάθε μάρκα πρεσβεύει κάποιο ιδιαίτερο στιλ ,το οποίο μας εγκλωβίζει ,όταν επιλέγουμε με επιμονή τα ίδια και τα ίδια.

 

Συμφωνώ επίσης.

 

6. Τρέχουμε στην Ιταλία ,για ν'αγοράσουμε πολλά made in china ρούχα ιταλικών οίκων από τις φθηνές σειρές τους.

 

Επίσης. Prada/D&G/Armani/Ferre/whatever να 'ναι, κι ότι να 'ναι.

 

7. Φοράμε από την κορυφή ως τα νύχια πανάκριβα ρούχα . Το σωστό στιλ,κατά τη γνώμη μου, το πετυχαίνει κάποιος όταν το "σπάει" από τη μέση και κάτω ή από τη μέση και πάνω. Δηλαδή ,όταν συνδυάζουμε κάτι πολύ φθηνό με κάτι πιο ακριβό, πετυχαίνουμε το ωραίο ντύσιμο.

 

Απάντησα πιο πάνω. Πιστεύω όμως πως το θέμα είναι να ξέρεις να συνδυάζεις αυτά που φοράς, είτε κοστίζουν 10, είτε 1000 ευρώ. Δεν σημαίνει ότι εάν φορέσεις κάτι που κάνει 1000 ευρώ με φτηνά παπούτσια λ.χ. ή το αντίθετο, θα είσαι καλοντυμένος...

 

8. Αποφεύγουμε να ντυθούμε κλασικά και προτιμάμε το casual ντύσιμο. Το κλασικό ντύσιμο ήταν και θα είναι η καλύτερη ,οικονομικότερη και πιο εύκολη λύση, γιατί είναι πάντα στη μόδα. Ειδικά με κάποιες σύγχρονες και μικρές προσθήκες , το κλασικό είναι και το πιο πετυχημένο look. Τα καλά κλασικά ρούχα είναι επένδυση,γιατί αντέχουν στο χρόνο και αξίζουν πολλές φορές τα λεφτά τους.

 

Ν' αγιάσει το στόμα (γράψιμο) σου. Δεν έχω να προσθέσω κάτι.

 

9. Δεν τολμάμε να ρίξουμε μια ματιά σε καινούργιες και ανερχόμενες μάρκες, που ίσως μας "ανοίξουν" τα μάτια στο ντύσιμο .Οι νέες προτάσεις είναι το κλειδί ,για να αναθεωρήσουμε τις απόψεις μας για το στιλ,τι είναι "in" και τι είναι "out".

 

Βλ. 4.

 

10. Παίρνουμε τα ρούχα στα σοβαρά. Ρούχα οver the top ,too much , με δόση ειρωνείας,glamour σαν αυτά που παρουσιάζονται από γαλλικούς/ιταλικούς οίκους αξίζει να τα τολμάμε που και που ,αρκεί να μπορούμε να τα υποστηρίζουμε.

 

Συμφωνώ. :)

This blessed plot, this earth, this realm, this England...

William Shakespeare: King Richard II Act 2, Sc 1

 

London is a state of mind

Link to comment
Share on other sites

vkb δεν τα γράψα για σένα ούτε για το φίλο παραπάνω ,συμφωνώ με αυτά που είχες γράψει εννοείται και να προσθέσω ως σχεδιαστές τους εκτιμώ τους dsquared ,γι αυτό και είμαι αυστηρός :).

Λοιπόν,δεν το περίμενα να δώσετε πολύ βάση στο 7 ,αλλά με τα υπόλοιπα :). Για το 7 το χω ψάξει αρκετά (ώρες επι ωρών)online ,έχω πειραματιστεί και πάνω μου και όλοι στο εξωτερικό που φοράνε πανάκριβα ρούχα κάνουν το ίδιο.Ίσως δεν το έθεσα και πολύ σωστά τεκμηριωμένα.Ίσως όχι ακριβώς από τη μέση και πάνω ή κάτω ,αλλά συνδυασμός φθηνών και ακριβών ρούχων.Κάθε φορά που ντυνόμουν από πάνω ως κάτω με ακριβά outfits δεν πετύχαινα αυτό που ήθελα,αντίθετα αν φόραγα ακριβά παπούτσια ,jeans και ένα t-shirt των 30 ευρώ όλα ήταν ok.Επίσης όταν φόραγα ακριβά jackets κάτι δεν πήγαινε καλά με τα παπούτσια και το παντελόνι το επώνυμο σε αντίθεση με κάτι πιο προσιτό.

Αυτό που παρατηρώ στο εξωτερικό με όσους ντύνονται με ρούχα άνω των 3000 ευρώ ,πάντα σπάνε το look .Δηλαδή πχ οι καλοντυμένες γυναίκες μπορεί να φοράνε ακριβό jacket και από μέσα ένα H&M ή uniclo .Επίσης ένα jean cheap Monday με ένα Balmain jacket αξίας 15.000 ευρω. Έχω παρατηρήσει επίσης στους άντρες ,ειδικά στους υπαλλήλους boutiques,μπορεί να φοράνε το πανάκριβο jacket σε συνδυασμό με παπούτσια των 70 ευρω ή τα παπούτσια των 500+ ευρώ με jean τύπου asos και ένα απλό t-shirt πχ με ένα φουλάρι . Επίσης ένα jil sander jacket με converse παπούτσια ...Ξέρω ότι ακούγεται περίεργο,αλλά το αποτέλεσμα είναι πολύ καλό και σίγουρα θέλει πολύ δουλειά ,για να το πετύχεις.Το παρατήρησα και σήμερα που πετάχτηκα στα μαγαζιά (καλά τιμές στο Θεό και πολλά περσινά κομμάτια ,αλλά αυτό το έχουμε αναλύσει εδώ και καιρό) .

Υπάρχουν sites που ποστάρουν πολλά "ψώνια" online φωτογραφίες τους με ακριβά ρούχα "head to toe". Μιλάω για παπούτσια αξίας 1000 ευρώ (αντρικά...) ,jeans ~300, knitwear 500+,scarves 300,δερμάτινα 3000+.Το αποτέλεσμα σχεδόν πάντα είναι τραγικό, γιατί ο συνδυασμός ακριβών ρούχων θέλει πολύ ταλέντο. Αντίθετα υπάρχουν πολλοί /πολλές που ποστάρουν συνδυασμό φθηνών με πανάκριβων και δεν ξέρω πως το πετυχαίνουν,αλλά δείχνουν super.

Εξαίρεση ίσως αποτελεί το formal ντύσιμο όπου εκεί τα ρούχα πάνε set πάνω κάτω.

Δωσαμε βαση στο 7 γιατι στα αλλα συμφωνουμε 100%:up:

Εμενα με καλυψες με την απαντηση σου, θα προσπαθησω να το εφαρμοσω κιολας για να δω τα αποτελεσματα.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

Ανακοινώσεις



×
×
  • Create New...