Jump to content

Fashion & Style

termi21
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

• Απαντήσεις 5,5χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Εφόσων υπάρχει το χρήμα (κ να μην υπάρχει δηλαδή υπάρχει η easyjet) την κάνεις για λονδίνο κ έρχεσαι πίσω κομπλέ ^^ Με easyjet πλάκα πλάκα ίσως να σου στοιχίσει κ λιγότερο από τα μεταφορικά :p

Εντάξει 10 ευρώ την παραγγελία δεν είναι τπτ...

Αξίζουν τα ρούχα που έχει το yoox πήρα ακόμα μια βερμούδα μαγιό Paul Frank και ένα μπλουζάκι απίστευτο, περιμένω και άλλα :D

Με την Wind κάνεις πράγματι οικονομία...αφού δεν έχεις ποτέ σήμα, δεν μιλάς, δεν στέλνεις μηνύματα, δεν χρεώνεσαι...

Wind Όσα παίρνει ο άνεμος

SIRHC θες να σου φέρω τίποτα;:D

Όχι ρε, θα πάω μόνος μου και θα πάρω πιο ωραία πράγματα από σένα :shifty:. kthxdie :mad:

Καλησπερα και από εμένα και χρόνια πολλά σε όλους.

Εγώ ψάχνω για eshop με ρούχα armani exchange. To αγαπημένο μου yoox δεν έχει γμτ.

Η ιστοσελίδα δεν πουλάει; By the way, πολύ καλά ρούχα - εξαίρετες τιμές... :)

This blessed plot, this earth, this realm, this England...

William Shakespeare: King Richard II Act 2, Sc 1

London is a state of mind

γεια σου φίλε.

πουλάει, αλλά δεν βρήκα πληροφορίες για αποστολή στην Ελλάδα.

Μάνο και γω ετοιμάζομαι για την 6η παραγγελία.:D:D

Χρόνια πολλά.

Λοιπόν Scotch and Soda πολυ καλά .Έκανα μία εξόρμηση πριν καμια βδομάδα και

ομολογώ ότι μου άρεσαν. Το θράσος όμως σε αμερικάνικες μάρκες εξακολουθεί...Τιμές καμία σχέση με online αμερικάνικα καταστήματα. Προσπαθώ να δικαιολογήσω τις τιμές:

1) Αγοράζουν από τον retailer στην Αμερική τα ελληνικά καταστήματα και πληρώνουν μεγάλους φόρους στο τελωνείο;

2) Τα παίρνουν από τον Ευρωπαίο retailer και μας δουλεύουν κανονικά;

Ξέρεις κανείς πώς γίνεται η διαδικασία; Θα τους την πω την επόμενη φορά στους υπαλλήλους.

E-shop που να πουλα ρουχα Springfield υπαρχει?:O

Βαριέσαι να πας στα Debenhams; :p

Βαριέσαι να πας στα Debenhams; :p

Ασε... Εχω παει σε ολα τα παρατηματα της Κυπρου και δεν βρικα αυτο που ψαχνω στο μεγεθος μου.Συγκεκριμενα ψαχνω για εσσωρουχα springfield size small και δεν καταφερα να βρω τιποτα ολα ηταν ειτε ΧL ειτε L!!!!:(

Maybe you were right

But baby I was lonely

I don't want to fight

I'm tired of being sorry ...:shifty:

Χρόνια πολλά.

Λοιπόν Scotch and Soda πολυ καλά .Έκανα μία εξόρμηση πριν καμια βδομάδα και

ομολογώ ότι μου άρεσαν. Το θράσος όμως σε αμερικάνικες μάρκες εξακολουθεί...Τιμές καμία σχέση με online αμερικάνικα καταστήματα. Προσπαθώ να δικαιολογήσω τις τιμές:

1) Αγοράζουν από τον retailer στην Αμερική τα ελληνικά καταστήματα και πληρώνουν μεγάλους φόρους στο τελωνείο;

2) Τα παίρνουν από τον Ευρωπαίο retailer και μας δουλεύουν κανονικά;

Ξέρεις κανείς πώς γίνεται η διαδικασία; Θα τους την πω την επόμενη φορά στους υπαλλήλους.

Ακου την διαδικασια πως εχει για να ξερεις.

πρωτα απο ολα δεν αγοραζουν απο retailer αλλα απο showrooms ή εκθεσεις που και παλι το ιδιο ειναι(κατι σαν χονδρικη ας πουμε), παντα σε $, και συνηθως με 5 η 10% εκπτωση στις τιμες χονδρικη αναλογα με την μορφη που θα πληρωσουν(αν παρουν απο αντιπρωσωπο να υπολογισεις οτι θα ψωνισουν +10%).

Μετα μεταφορικα,συνηθως επειδη οι παραγγελιες ειναι μικρες και σε πολλες εταιριες προτιμουνται εταιριες courier ( ups,fedex,dhl etc) που χρεωνουν τα κερατα τους για την μεταφορα και συνηθως αυτα τα εξοδα τα πληρωνει ο αγοραστης (δηλαδη αυτος που θα πας εσυ και ο καθενας να αγορασει απο το μαγαζι του)αυτα για την μεταφορα ισχυουν για εταιριες που κανουν εισαγωγες και δεν υπαρχει αποκλειστικος αντιπροσωπος στην Ελλαδα , γιατι τοτε αλλαζει το παραμυθι δηλαδη πεφτουν λιγο οι τιμες των μεταφορικων επειδη συγκεντρωνονται ολες οι παραγγελιες ή γινετε μια μεγαλη συγκεντρωτικη απο τον αντιπροσωπο και κανονιζεται μεταφορα Θαλασσια ( αλλα και παλι τα λεφτα που γλιτωνουν τα κερδιζει ο ενδιαμεσος στο κερδος του που θα εχει δηλαδη ο πελατης του αντιπροσωπου.

Τωρα παλι για την πρωτη περιπτωση (χωρις αντιπροσωπο) ερχονται τα ρουχα στο τελωνειο , και εκει αρχιζει το βαρατε για το Αγιο κερδος.

απο αμερικη θα υπολογισεις 20 με 24%φορο εισαγωγης ( δεν υπαρχει πλαφον ποσου , οσο πιο μεγαλη η εισαγωγη τοσο ανεβαινει και ο φορος.μετα ο Αγιος ΦΠΑ , κοστος εκτελωνισμου ( που εκει αν η εταιρια εχει τον δικο της εκτελωνιστη και υπαρχει συμφωνια ειναι λιγο καλυτερα , αλλα αν η εταιρια ειναι μικρη ή ειναι ενα μικρο μαγαζι που κανει μονο του τις αγορες και εκτελωνισμους τις κανουν οι ανθρωποι των εταιριων κουριερ(εκει να δεις τιμες!!!) , και μετα απο ολα αυτα τα ρουχα πανε στις αποθηκες αυτου που εκανε την εισαγωγη και γινετε η διανομη στα καταστηματα του ή πελατες.

Στην εταιρια γινετε ολη η μαγεια της τιμης ,

εχουμε και λεμε ολο το κοστος της εισαγωγης υπολογιζεται για την καθε εισαγωγη ξεχωριστα , δηλαδη για το καθε τιμολογιο , και προκυπτει ενα συνολικο εξοδο για την εταιρια ενα παραδειγμα

τιμολογιο συνολο αξιας 10.000 ευρω κοστος μεταφορας και εκτελωνισμου χ,το ποσο αυτο το χ επιμεριζεται στα ειδη που υπαρχουν στο τιμολογιο(τα εμπορευματα δηλαδη) και προκυπτει ενα κοστος ανα ειδος τιμη αγορας προιοντος +χ ( επιμερισμενο )= τελικη τιμη αγορας για τον εμπορο και μετα μπαινει το γνωστο Markup (business) ( που αυτο ειναι :a term for the increase in the price of goods to create a profit margin for a business).

εκει καποιες εταιριες αναλογα το κερδος που θελουν να εχουν ( παντα βαση εξοδων ) βασουν και τον αντιστοιχο συντελεστη , θα ακουσεις να λενε με τι markup δουλευεται?? απαντηση 2,7 , που αυτο παει να πει οτι μετα ολη αυτη την παραπανω μαθηματικη ιστορια και που εγραψα το ποσο που βγαινει πολλαπλασιαζεται επι αυτο.

Αρα κοστος ανα ειδος τιμη αγορας προιοντος +χ ( επιμερισμενο(μεταφ-φοροι-εκτελ) )= τελικη τιμη αγορας επι 2,7(markup) = αυτο που θα σκασεις στο ταμειο.

Τωρα δεν δουλευουν ολες οι εταιριες με το ιδιο markup , αλλες επι 2 , αλλες επι 2,5 επι 2,7 αλλες επι 3!!!(τα εχω δει και αυτα και μου πεσαν τα μαλλια) βεβαια καμια φορα αν το προιον εχει ακριβο κοστος σαν αρχικη αγορα μικραινουν το markup για να μην ξεφυγει η τιμη.

Πιστευω να σε βοηθησα ( ελιωσα στο γραψιμο :lol: ) και να τα εγραψα απλα ωστε να ειναι κατανοητα.

Με αυτο τον τροπο που λιγοι καταλαβαινουν θα δεις οτι οι εκτωσεις ειναι απλα ενα ωραιο παραμυθι χωρις δρακο.

Ειμαι μεγαλη ιστορια ολο αυτο το θεμα.

Φιλικα

γεια σου φίλε.

πουλάει, αλλά δεν βρήκα πληροφορίες για αποστολή στην Ελλάδα.

Μάνο και γω ετοιμάζομαι για την 6η παραγγελία.:D:D

Πάω για την 4η και αυτή την φορά γερή :D

Όλα τα έσοδα από το Πάσχα θα πάνε εκεί :P

Με την Wind κάνεις πράγματι οικονομία...αφού δεν έχεις ποτέ σήμα, δεν μιλάς, δεν στέλνεις μηνύματα, δεν χρεώνεσαι...

Ασε... Εχω παει σε ολα τα παρατηματα της Κυπρου και δεν βρικα αυτο που ψαχνω στο μεγεθος μου.Συγκεκριμενα ψαχνω για εσσωρουχα springfield size small και δεν καταφερα να βρω τιποτα ολα ηταν ειτε ΧL ειτε L!!!!:(

Ε τότε πάρε άλλη μάρκα.:happy:

Κάτι σαν Calvin Klein, του Jasper Conran, Sloggi δεν βρίσκεις στα Debenhams;

Ενδιαφέρον alexasso . Το markup το γνώριζα και το υπόλοιπο κομμάτι των φόρων το υπέθετα σε ένα βαθμό. Είχα την εντύπωση ότι ήταν 2.2 .

Για να καταλάβουν και οι υπόλοιποι τι εστί εκτελωνισμός ...Είχα αγοράσει μία ζώνη αξίας 145 $ και επειδή μου την έστειλαν με FedEx από Αμερική, δεσμεύτηκε στο τελωνείο. Έπρεπε να πληρώσω 150 Ευρώ εκτελωνισμό ...Από τα οποία ένα ποσό 60 Ευρω πάει στον εκτελωνιστή. Τι βγάζουν οι άνθρωποι...

Από τότε μόνο με USPS .

Τα Debenhams κάνουν διανομή στην Ελλάδα; Αν ναι, με τι τρόπο και πόσα είναι τα έξοδα αποστολής;:rolleyes:

Όχι αλλά αν έχεις κάποιο φίλο από κύπρο μπορεί να στα στείλει.

Παρεπιπτόντως, είδε κανείς τη πρώτη αντρική συλλογή του mango μετά από 20+ τόσα χρόνια?

Αυτα τα εχω :p. Springfield θελω:lol:

Maybe you were right

But baby I was lonely

I don't want to fight

I'm tired of being sorry ...:shifty:

Αυτα τα εχω :p. Springfield θελω:lol:

Έχει στο Notos Galleries πετάξου :p

Ναι και ειναι αθλια.

+1

Αρκετά κακή ποιότητα...

Έχει στο Notos Galleries πετάξου :p

Κύπρο είναι ο φίλος...

@VeCo Ε χάζι που κάμνουμε, εξού και το smiley στο πετάξου.

@VeCo Ε χάζι που κάμνουμε, εξού και το smiley στο πετάξου.

My bad then! :p

Ετοιμάζομαι να κάνω άλλη μία παραγγελία από το yoox πάντως έχει πάρα πολύ

καλές τιμές και ό,τι έχω πάρει έχει πολύ καλή ποιότητα.

Αλλά είναι σίγουρα αυθεντικά τα ρούχα; Πως γίνεται να έχουν τόσο χαμηλές τιμές;

Απλο. Δεν εχει τπτ απο καινουργιες συλλογες...

Καλα αυτό δεν είναι πρόβλημα...