Jump to content

Mozilla Firefox - The «Ultimate» thread

eLeKtriK EyE
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

• 2 weeks later...
Είμαι νέος στον Firefox... χρησιμοποιούσα τον Maxthon αλλά τελευταία μου κολλάει. Δεν μου πολυάρεσε που ο Firefox δεν έχει τα βασικά extensions μεσα και πρέπει να ψάξω για να τα κατεβάσω. Για gestures ενδιαφέρομαι... τι μου προτείνετε; Ποιά άλλα extensions είναι must-have?

Είμαι νέος στον Firefox... χρησιμοποιούσα τον Maxthon αλλά τελευταία μου κολλάει. Δεν μου πολυάρεσε που ο Firefox δεν έχει τα βασικά extensions μεσα και πρέπει να ψάξω για να τα κατεβάσω. Για gestures ενδιαφέρομαι... τι μου προτείνετε; Ποιά άλλα extensions είναι must-have?

Genikos h kyria phgh sou gia extensions einai to official site tou firefox,

https://addons.mozilla.org/

Edw 8a vreis ta panta! Grapse sto search "Gestures" kai 8a vreis poly pragma.

Egw genikos xrhsimopoiw ta parakatw:

Clear Fields

:: Xrhsima koumpakia pou ka8arizoun address kai search box

Tab Mix Plus

:: O kalyteros parametropoihths twn Tabs

DownThemAll!

:: Download Manager pou einai ensomatomenos ston firefox kai se apallasei apo 3ous managers opws to flashget

Epishs xrhsimopoiw to Google Sync to opoio sygxronizei (me encryption) Bookmarks, passwords, cookies, history kai ta tabs pou exeis anoixta me tous servers ths Google! Etsi, an gia kapoio logo xaseis tis ry8miseis tou Firefox, h ama katseis se kapoio allo pc kai 8es tis dikes sou ry8miseis, vazeis afto to extension kai sou ta epanaferei ola opws akrivos htan! :D

to vriskeis edw: http://www.google.com/tools/firefox/browsersync/

Genika pantws yparxoun kai alla poly kala extensions ta opoia mporeis na vreis ama kaneis mia mikrh anazitish sto addons.mozilla.org :)

Sorry gia ta greeklish, edw pou ka8omai twra den exw ellhnika distixws :(

ΦΦΦ... είναι λίγο πιο γρήγορος από τον Maxthon.... αλλά μου φαίνεται πολύ δύσχρηστος. Θα μου πάρει πολύ χρόνο για να τον στήσω όπως θέλω.

Καθόλου δύσχρηστος! Κι εγώ είχα μια εποχή Maxthon.

Είναι το πρώτο στήσιμό του. Μετά κατεβάζεις το Mozbackup του κάνεις ένα backup σε όλα και δεν τον ξαναστήνεις ποτέ.

Ι need a six month vacation, twice a year.

Καθόλου δύσχρηστος! Κι εγώ είχα μια εποχή Maxthon.

Είναι το πρώτο στήσιμό του. Μετά κατεβάζεις το Mozbackup του κάνεις ένα backup σε όλα και δεν τον ξαναστήνεις ποτέ.

Είναι μερικά κινέζικα σάιτς με livescore που λειτουργούν άψογα μόνο με Maxthon και μάλιστα με ποπ απ ενημέρωση σε όποιο παράθυρο κι αν είσαι. Μόνο για αυτό ο Maxthon ο οποίος είναι αρκετά βαρύς κι αυτός (σαν τον ΙΕ).

Ξέρει κανείς αν κυκλοφορεί κανένα καλό εργαλείο για την ταξινόμηση των σελιδοδεικτών;

Εκτός από το "διαχείριση σελιδοδεικτών" του ίδιου του firefox, που δεν μπορώ να πω ότι είναι πολύ πρακτικό. Για την ακρίβεια ήταν κάποτε πρακτικό. Τώρα που τα bookmarks έχουν γίνει κάτι χιλιάδες, δεν μπορώ να κάνω και πολλά πράγματα. Και αν υπάρχει κάτι για την εύρεση των "νεκρών" σελιδοδεικτών.

Θέλω να πηγαίνω από το ένα tab στο άλλο πηγαίνοντας στην γραμμή που είναι στα tabs και κουνώντας τη ροδέλα του ποντικιού όπως στο Maxthon. Πώς το κάνω αυτό στον firefox?

Επίσης θέλω να κάνω μιά ομάδα από bookmarks να ανοίγει με ένα mouse gesture. Πώς γίνεται;

Η εκκίνηση του firefox μου φαίνεται πιο αργή από του Maxthon πάντως.

Θέλω να πηγαίνω από το ένα tab στο άλλο πηγαίνοντας στην γραμμή που είναι στα tabs και κουνώντας τη ροδέλα του ποντικιού όπως στο Maxthon. Πώς το κάνω αυτό στον firefox?

Επίσης θέλω να κάνω μιά ομάδα από bookmarks να ανοίγει με ένα mouse gesture. Πώς γίνεται;

Αυτό με την ροδέλα γίνεται με extension το οποίο δεν θυμάμαι τώρα.

Όσο για τα bookmarks, αν τα έχεις ταξινομήσει σε φακέλους, δεξί κλίκ στον φάκελο και open in tabs ή πιο απλά μεσαίο κλικ.

[sIGPIC][/sIGPIC]

Αυτό με την ροδέλα γίνεται με extension το οποίο δεν θυμάμαι τώρα.

Too many tabs 0.5.4 :)

Και με το Tab Mix Plus. :p Εκτός και αν είναι το All in One Gestures που έχω επίσης; :O

Samsung Galaxy A52s 5G (SM-A5288/DS)

Samsung Galaxy Watch5 Pro (SM-R920)

★ ★ ★ ★ ★ ★ ★

Ξέρει κανείς αν κυκλοφορεί κανένα καλό εργαλείο για την ταξινόμηση των σελιδοδεικτών;

Εκτός από το "διαχείριση σελιδοδεικτών" του ίδιου του firefox, που δεν μπορώ να πω ότι είναι πολύ πρακτικό. Για την ακρίβεια ήταν κάποτε πρακτικό. Τώρα που τα bookmarks έχουν γίνει κάτι χιλιάδες, δεν μπορώ να κάνω και πολλά πράγματα. Και αν υπάρχει κάτι για την εύρεση των "νεκρών" σελιδοδεικτών.

Κανείς που να έχει μια απάντηση σ' αυτό;

Αυτόματη ταξινόμηση θέλεις αν κατάλαβα καλά;

Όχι αυτόματη. Καλύτερη. Και εύρεση των νεκρών σελιδοδεικτών.

Υπάρχουν ανάλογα εργαλεία για τα favorites του ΙΕ. Για firefox δεν βρήκα κάτι.

Όσο για τα bookmarks, αν τα έχεις ταξινομήσει σε φακέλους, δεξί κλίκ στον φάκελο και open in tabs ή πιο απλά μεσαίο κλικ.

Αυτό το ήξερα, αλλά δεν είναι αυτό που θέλω. Αν απαντούσες σε μένα.

Για να αλλάζεις τα tabs με τη ροδέλα του ποντικιού έτσι όπως αναφέρεις γίνεται με ένα extension, το tab mix plus και είναι εδώ. Το άλλο που λες εγώ δε το γνωρίζω..

[sIGPIC][/sIGPIC]

Thanks για την βοήθεια... σχεδόν τον έστησα όπως ήθελα... μία ακόμα ερώτηση θέλω το νέο tab να ανοίγει δίπλα στο ενεργό tab και όχι τέρμα δεξια. Δεν το βρήκα σαν επιλογή ούτε στο Tab Mix Plus ούτε στο All in One Gestures

Thanks για την βοήθεια... σχεδόν τον έστησα όπως ήθελα... μία ακόμα ερώτηση θέλω το νέο tab να ανοίγει δίπλα στο ενεργό tab και όχι τέρμα δεξια. Δεν το βρήκα σαν επιλογή ούτε στο Tab Mix Plus ούτε στο All in One Gestures

Tab Mix Plus Options-->Tab Opening και τσεκάρεις το πρώτο κουτάκι (Open new tabs next to current one)

Παίδες εδω και 2-3 μέρες αντιμετωπίζω το εξής πρόβλημα.Στην αρχή δεν δουλευαν τα extension του ForecastFox και αυτό του Gmail.

To περίεργο είναι πρίν λίγο που κοίταξα,έχουν εξαφανιστεί απο τη λίστα με τα extensions σαν να τα εχω απεγκαταστήσει δηλαδή.

Πως μπορεί να έγινε αυτό;:confused:

http://img404.imageshack.us/img404/9686/bestiolnv6nd7.gif