Jump to content

Mozilla Firefox - The «Ultimate» thread

eLeKtriK EyE
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Η Mozilla ξεκίνησε την διάθεση της πρώτης beta έκδοσης του νέου add-on Weave Sync. Δύο χρόνια μετά την πρώτη παρουσίαση του (ως σχεδίου) το Weave Sync ήρθε προκειμένου να συγχρονίζει αγαπημένες ιστοσελίδες, κωδικούς καθώς και το ιστορικό επισκέψεων του χρήση ανάμεσα σε διάφορα προγράμματα πλοήγησης και διαφορετικές συσκευές. Τα δεδομένα αυτά αποστέλλονται στην Mozilla και είναι διαθέσιμα για επανάκτηση όποτε θελήσει ο χρήστης να τα χρησιμοποιήσει εκ νέου.

Σύμφωνα με τις υποσχέσεις της Mozilla το Weave Sync θα είναι γρήγορο, απλό και όχι ιδιαίτερα ενοχλητικό στην χρήση του.

Η βασική ιδέα είναι να επιτρέπεται στον χρήση να αλλάζει συσκευές συνεχίζοντας την πλοήγηση στο διαδίκτυο στην επόμενη συσκευή από εκεί ακριβώς που την άφησε στην προηγούμενη. Δηλαδή ο χρήστης που αφήνει 2-3 tabs ανοιχτά στην μία συσκευή, να μπορεί να τα ανοίξει και πάλι στην επόμενη αυτόματα.

Αν χρησιμοποιείτε Firefox 3.5 (ή και την beta του 3.6) μπορείτε να δοκιμάσετε την χρήση του Weave Sync αν και και πρέπει να σημειώσετε πως είναι ακόμα σε beta έκδοση και ενδέχεται να αντιμετωπίσετε προβλήματα με άλλα add-on.

http://mozillalabs.com/weave/2009/11/16/first-beta-of-weave-sync-add-on-now-available/

http://briefcases.pathfinder.gr/download/597036If you are not paying for it, you're not the customer; you're the product being sold.

• 2 weeks later...

H Mozilla υπόσχεται μεγάλες ταχύτητες στον Firefox 3.7

Εν αναμονή του επερχόμενου Firefox 3.6 και λίγες μόνο ημέρες μετά τη δέσμευση της Microsoft για υψηλές επιδόσεις στον Internet Explorer 9, οι άνθρωποι της Mozilla προχώρησαν σε ανακοινώσεις σχετικά με τον Firefox 3.7 που θα κυκλοφορήσει σε λίγους μήνες. Ο νέος Firefox θα διαθέτει υποστήριξη Direct2D, κάτι που αναμένεται να βελτιώσει σημαντικά τις επιδόσεις του σε υπολογιστές που τρέχουν σε περιβάλλον Windows.

Η υποστήριξη Direct2D σημαίνει πρακτικά ότι το rendering των περιεχομένων μιας σελίδας γίνεται με τη βοήθεια της κάρτας γραφικών. Οι έως τώρα μετρήσεις στην alpha έκδοση του Firefox 3.7 αφήνουν πολλές υποσχέσεις. Σε δημοφιλή sites με απαιτητικό περιεχόμενο, όπως το Facebook και το Twitter, οι χρόνοι που απαιτούνται για την εμφάνιση της σελίδας πέφτουν περίπου στο μισό. Βέβαια, σε σελίδες που αποτελούνται κυρίως από κείμενο [π.χ. Wikipedia] τα οφέλη είναι περιοσμένα.

Επιπλέον, το Direct2D αναμένεται να ομαλοποιήσει στο μέγιστο βαθμό το scrolling, κάτι που αναμένεται να εκτιμήσουν δεόντως όλοι οι χρήστες του browser. Όλα αυτά θα ισχύουν για τις τελευταίες εκδόσεις των Windows [Vista, 7] και σε περίπτωση που υπάρχει κάρτα γραφικών συμβατή με την τεχνολογία DirectX 10.

Η έκδοση 3.7 του Firefox αναμένεται να διατεθεί στο κοινό το Μάιο ή τουν Ιούνιο του 2010.

Πηγή: bit-tech

Ήδη χρησιμοποίησα τον ΒΕΤΑ και μπορώ να πω ότι είναι κάπως πιο γρήγορος από τον 3.5. Άντε να δούμε!

Ρε παιδιά ένα πρόσθετο που κάνει την εργαλειοθήκη των σελειδοδεικτών να φένονται μόνο τα εικονίδια (favicons) και όχι το κείμενο (όταν περνάς το ποντίκι να φαίνετε το κείμενο) πως λέγετε?

έχω φάει το τόπο!

The "unwired" revolution began...

_http://www.myphone.gr/forum/image.php?type=sigpic&userid=6201&dateline=1272991407

Τα cookies πως μπορω να τα ενεργοποιησω?δεν μπορω να τα βρω..

Εργαλεια->Επιλογες , καρτελα 'Απορρητο'.

http://i278.photobucket.com/albums/kk85/babis91/th_ff3c.jpg

@ Nokia 3230 - Nokia 6131 - Nokia E51 - Nokia 5530XM - HTC Desire - Motorola Defy+ - Nexus 5 - Xiaomi Redmi Note 4X - Xiaomi Mi 9T @

Intel i7 4770k/\Gigabyte GA-Z87X-UD4H/\G.SKILL Sniper 2x8GB DDR3/\nVidia GTX 970/\SSD Samsung 850 EVO 250GB/\Enermax Triathlor FC 650W/\DELL U2713HM

• 2 weeks later...

Χτες αναβαθμισα στην 3.5.6! μου εκανε κατι θεματακια με τα Java & Flash αλλα μετα το περασμα τους παλι, ολα οκ!

Ας ελπισουμε οτι θα ειναι λιγο καλυτερα τα πραγματα απο την 3.5.5 που δν μου αφησε κ τις καλυτερες εντυπωσεις!

Shit Happens!!!

εγω γυρισα στην 3.0.15 γιατι μου φαινεται μας δουλευουν εκει στην αλεπου....ολο κατι χειροτερευει οσο βγαινουν καινουργιες εκδοσεις...

ποιό είναι το καλύτερο plugin για να κατεβάζω video απο youtube?

η παιδεία απλά... https://www.ipedia.gr

η γνώμη σου μετράει... https://www.24net.gr

εγω γυρισα στην 3.0.15 γιατι μου φαινεται μας δουλευουν εκει στην αλεπου....ολο κατι χειροτερευει οσο βγαινουν καινουργιες εκδοσεις...

Δλδ τι προβληματα γιατι εγω μεχρι σημερα δεν ειχα ποτε κανενα προβλημα σε καμια ενημερωση, εκτος απο μια φορα που ενα προσθετο δεν ηταν συμβατο.

Δλδ τι προβληματα γιατι εγω μεχρι σημερα δεν ειχα ποτε κανενα προβλημα σε καμια ενημερωση, εκτος απο μια φορα που ενα προσθετο δεν ηταν συμβατο.

ξαφνικα σε σελιδες που επισκεπτομαι συχνα κρασαρε ο firefox !

Και εγώ απορώ. Ποιο ακριβώς είναι το πρόβλημα με την 3.5;

ξαφνικα σε σελιδες που επισκεπτομαι συχνα κρασαρε ο firefox !
Μαζί γράψαμε. Εγώ δεν παρατήρησα κολλήματα πάντως... Κάποιο παράδειγμα site να δούμε αν είναι δικό σου το πρόβλημα ή γενικό;

Samsung Galaxy A52s 5G (SM-A5288/DS)

Samsung Galaxy Watch5 Pro (SM-R920)

★ ★ ★ ★ ★ ★ ★

Και εγώ απορώ. Ποιο ακριβώς είναι το πρόβλημα με την 3.5;

Μαζί γράψαμε. Εγώ δεν παρατήρησα κολλήματα πάντως... Κάποιο παράδειγμα site να δούμε αν είναι δικό σου το πρόβλημα ή γενικό;

Σωστος για πες μας καποιο site που κρασαρε.

Eγω πιστευω παντως οτι πρεπει να ειναι ατομικα τα προβληματα κσι οχι της Version tou Firefox.

9.8 φορές στις 10 που σας κρασάρει ο firefox, είναι πρόβλημα δικό σας (του υπολογιστή σας ή του setup σας ή και των 2) και όχι της αλεπούς...!

Και, για να το εξειδικεύσω ακόμα περισσότερο, πιθανότατα κάποιου προσθέτου.

★ ★ ★ ★ ★ ★ ★

Πάντως περιμένω να δω πότε θα μου διορθωθεί στον Mozilla να μην βγάζει στο facebook μήνυμα ότι λείπει κάποιο Plugin, παρόλο που έχω εγκαταστήσει το Flash, java και ό,τι άλλο μπορεί να χρειάζεται.

Ακόμα και σε καινούριο λειτουργικό δεν έχει αλλάξει κάτι..

ONEPLUS 12 16/512gb: rooted

Blackview Tab 11 tablet 8/128gb

Amazon Fire stick 4k max

Πάντως περιμένω να δω πότε θα μου διορθωθεί στον Mozilla να μην βγάζει στο facebook μήνυμα ότι λείπει κάποιο Plugin, παρόλο που έχω εγκαταστήσει το Flash, java και ό,τι άλλο μπορεί να χρειάζεται.

Ακόμα και σε καινούριο λειτουργικό δεν έχει αλλάξει κάτι..

το quicktime σου λείπει...το έχεις βάλει..??:)

ποιό είναι το καλύτερο plugin για να κατεβάζω video απο youtube?

DownloadHelper

1-Click YouTube Video Download 1.1

http://www.myphone.gr/gallery/data/500/ZXRFlame.jpg

• 3 weeks later...

Κυκλοφόρισε η 3.6 RC1 έκδοση του firefox.

Όσοι πιστοί, μπορείτε να την κατεβάσετε και δοκιμάστε από την επίσημη ftp τοποθεσία της Mozilla: ftp://ftp.mozilla.org/pub/mozilla.org/firefox/nightly/3.6rc1-candidates/build1/win32/el/

"Η χειρότερη άρνηση, η μεγαλύτερη απελπισία, είναι να φουντάρεις στον τόπο σου και να ζεις με τις αναμνήσεις..."

Νίκος Καββαδίας

βρε παιδια εντελως ξαφνικα απο προχθές ο μοζιλα μου κολλάει σε site οπως το myphone που εχει "χιόνια" και σε site με παιχνιδια οπως το facebook.......

κολαει το μαους δεν μπορω να τα πατησω...τιποτα....και μετα απο δευτερόλεπτα ξεκολλάει.......

μερικες φορες δεν μπορω να τον κλεισω....καθολου μαλιστα....

εχω windows 7 αρχικα δεν ειχα κανενα προβλημα....

εβγαλα εβαλα java κτλ και παλι τα ιδια....

υπαρχει καμια ασυμβατότητα με τα windows 7 και δεν το εχω παρει ακομη χαμπαρι.....?

στο internet explorer ολα δουλευουν ρολοι......:confused:

• 2 weeks later...
αύριο 21 Ιανουαρίου η τελική έκδοση 3.6...:) (9:00PST)

Νίκο τι σημαίνει τελική έκδοση, δηλαδή δεν θα υπάρξει άλλη?

Τελική (final) = όχι πια δοκιμαστική (beta).

★ ★ ★ ★ ★ ★ ★