Jump to content

[Επίσημο] Windows 10 Mobile Series

niotheros
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Viber χρησιμοποιώ μόνο με ένα άτομο, δεν έχω αρκετό δείγμα για να μιλήσω, αλλά τουλάχιστον με αυτόν τον έναν μια χαρά τα πάει. Ούτε ειδοποιήσεις κόβει, ούτε κολλάει σε κάποια από αυτές. Κολλήματα έτρωγε (όταν έδειχνε συνέχεια τον αριθμό 1) όταν βγήκε η Universal εφαρμογή, κάτι το οποίο δείχνει ότι ήταν θέμα της εφαρμογής.

WhatsApp χρησιμοποιώ όλη μέρα. Ποτέ δεν είχα πρόβλημα με το tile.

Messenger μέτρια χρήση. Η αλήθεια είναι ότι ορισμένες φορές δείχνει ειδοποίηση ενώ έχω δει το μήνυμα. Όποτε πάντως έρχεται μήνυμα δείχνει και ειδοποίηση.

Facebook δεν το παρακολουθώ. Ειδοποιήσεις δείχνει αλλά δεν ξέρω αν είναι σημερινές ή προπέρσινες.

Skype Preview και αυτό ενώ έχω δει τα μηνύματα εξακολουθεί κάποιες φορές να δείχνει ότι υπάρχουν νέα.

Email ποτέ μα ποτέ δεν είχα πρόβλημα με το live tile.

Calendar πάλι ποτέ δεν είχα πρόβλημα.

Καιρός υπάρχουν φορές όπου το tile δεν ανανεώνεται και δείχνει απλά το σήμα της εφαρμογής. Ίσως να φταίει το γεγονός ότι δεν την ανοίγω ποτέ και την θεωρεί ώς μη χρησιμοποιούμενη και την αδρανοποιεί; Θυμάμαι ότι στα 7 και στα 8 υπήρχε αυτή η λειτουργία. Δεν ξέρω αν συνεχίζει και στα 10άρια

News/Sports δεν τα χρησιμοποιώ καθόλου.

Δεν έχω καμία διάθεση να πω ότι έχετε άδικο όσοι διαμαρτύρεστε και ότι κάτι κάνετε λάθος, αλλά όπως εσείς θέλετε να γράφετε τις δικές σας εμπειρίες, επιτρέψτε και σε εμάς να γράψουμε τις δικές μας. Το κινητό μου είναι ένα 735 το οποίο έφαγε factory reset όταν πέρασα τα 10άρια.

Τα Windows Phone ήταν αποτυχία!!!

• Απαντήσεις 9,5χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Επαναφορά του τηλεφωνου στα 8.1 χωρις καρτα sim μεσα και format της καρτας sd.

Γλωσσα τηλ. αφησα αυτή που εβγαλε σαν πρωτη επιλογή(αγγλικα ΗΠΑ) σε εμενα.

Μετα πηγα στα 10 μα τον γνωστο τροπο. Στην 107 hardreset. Υστερα περασα και την επομενη εκδοση που είναι η τελευταια επισημη.

Λογαριασmο Microsoft εβαλα στα 8.1 όταν μου ζητησε γιατι δεν κατεβαιναν εφαρμογες χωρις αυτόν.

Στα 10 στην εκδοση 107 μετα το hardreset δεν εβαλα και παραδόξως οι εφαρμογες κατεβηκαν.

Αφου τελειωσαν ολες οι ενημερώσεις περασα την ελληνικη γλωσσα και ρυθμισα την χωρα και την περιοχη σε ελλαδα ελληνικα και κατεβασα και την προβλεψη πληκτρολογιου.

Μολις περασα τα ελληνικα αμεσως ενημερωθηκαν ξανα οι περισσοτερες εφαρμογες.(Εδώ πιστευω είναι ολο το θεμα)

Μετα περασα τον λογαριασμο Microsoft και την καρτα sim.

Εγω ειχα κανει ένα σωρο επαναφορες ετσι όμως ποτε.

Edited by st1313

Εμένα το 830 λειτουργεί όπως η δικια σου συσκευή, χωρίς να κάνω τίποτα από τα παραπάνω ποτέ! ;)

Samsung Galaxy  A52s 128/6GB 🙂

Δεν έχω καμία διάθεση να πω ότι έχετε άδικο όσοι διαμαρτύρεστε και ότι κάτι κάνετε λάθος, αλλά όπως εσείς θέλετε να γράφετε τις δικές σας εμπειρίες, επιτρέψτε και σε εμάς να γράψουμε τις δικές μας. Το κινητό μου είναι ένα 735 το οποίο έφαγε factory reset όταν πέρασα τα 10άρια.

Κανείς δεν επιμένει ότι έχει δίκιο η μία ή η άλλη πλευρά.

Σε διαφορετικές συσκευές όμως λογικό να περιμένεις και διαφορετική λειτουργία.

Στις ίδιες όμως;

Για αυτό ήθελα να δω και την χρήση που κάνει.

Γιατί και εγώ αν διαγράψω όλες τις "απαιτητικές" εφαρμογές από το 640,μια χαρά θα πάει.

Xiaomi 12 Pro

Στις ίδιες όμως;

Γιατί και εγώ αν διαγράψω όλες τις "απαιτητικές" εφαρμογές από το 640,μια χαρά θα πάει.

Όλα εκτος από τις εφαρμογες του facebook

Όλα εκτος από τις εφαρμογες του facebook

το όλα είναι υποκειμενικό.

τέλος πάντων,ξεφύγαμε πάλι.

Xiaomi 12 Pro

το όλα είναι υποκειμενικό.

τέλος πάντων,ξεφύγαμε πάλι.

Παντως αν εχεις χρονο δοκιμασε αυτά που γραφω πιο πισω και πες μου αν εφτιαξε καθολου το τηλεφωνο σου.

Παντως αν εχεις χρονο δοκιμασε αυτά που γραφω πιο πισω και πες μου αν εφτιαξε καθολου το τηλεφωνο σου.

δεν έχω γράψει ποτέ,ότι δεν τα έχω δοκιμάσει.;)

Κάθε πιθανή λύση κλπ.

Τα ίδια προβλήματα σύντομα η αργότερα,πάντα σκάνε μύτη.

Πάντα.

Xiaomi 12 Pro

Στις ίδιες όμως;

Μόνο που εδώ στην ίδια συσκευή (640) έχουν διαφορετικές λειτουργίες! Σε άλλους δουλεύει καλά και σε άλλους όχι. ;)

Τα live tiles δεν εχουν καποιο bug σε επιπεδο λειτουργικου. Οτι περιεχομενο (εικονα - τιτλους - κειμενο) και να τους στειλει μια εφαρμογή θα το απεικονισουν ακαριαια. Αυτο που περιγραφει καποιος φιλος παραπανω ως καθυστέρηση ειναι οτι πχ η εφαρμογή καιρού τρεχει καποιο background task μια φορα πχ καθε μισαωρο για να κατεβασει τις πληροφοριες καιρου και να καλεσει την ενημερωση και αυτο για οικονομια μπαταριας. Πολλες φορες δε επειδη αυτες οι ενημερωσεις εχουν low priority αν το κινητο την ωρα που ειναι να τρεξει το background task κανει κατι αλλο μπορει να μην του επιτρεψει καν να τρεξει.

Τα live tiles δεν εχουν καποιο bug σε επιπεδο λειτουργικου. Οτι περιεχομενο (εικονα - τιτλους - κειμενο) και να τους στειλει μια εφαρμογή θα το απεικονισουν ακαριαια. Αυτο που περιγραφει καποιος φιλος παραπανω ως καθυστέρηση ειναι οτι πχ η εφαρμογή καιρού τρεχει καποιο background task μια φορα πχ καθε μισαωρο για να κατεβασει τις πληροφοριες καιρου και να καλεσει την ενημερωση και αυτο για οικονομια μπαταριας. Πολλες φορες δε επειδη αυτες οι ενημερωσεις εχουν low priority αν το κινητο την ωρα που ειναι να τρεξει το background task κανει κατι αλλο μπορει να μην του επιτρεψει καν να τρεξει.

Εμενα ποτε δεν είχαν πρόβλημα τα live tiles στα 10. Όλα live τα δείχνει!

Δέχομαι ότι μπορεί να είναι έτσι.

Τότε όμως ποιο είναι το νόημα του live tile;

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

ok whatever, δεν θα κάτσω εδώ να διαφωνήσω. Αυτό που έγραψα παραπάνω ήταν απλα μπορείς να τα ενημερώνεις όσο συχνά επιλέγεις ως προγραμματιστής.

Μόνο που εδώ στην ίδια συσκευή (640) έχουν διαφορετικές λειτουργίες! Σε άλλους δουλεύει καλά και σε άλλους όχι. ;)

Φυσικά,αφού ο καθένας κάνει διαφορετική χρήση.

Xiaomi 12 Pro

Όταν λέμε live tile, μην περιμένετε πως η ανανέωση θα είναι ανά δευτερόλεπτο, κάθε δευτερόλεπτο.

Κάτι τέτοιο, και δεν έχει νόημα, και θα καθιστούσε το τηλέφωνο άχρηστο (μπαταρία για 2 ώρες με το ζόρι), και θα σας έπινε τα data για πλάκα.

Άλλες εφαρμογές/υπηρεσίες (καιρός, μπαταρία, news) στο μισάωρο, άλλες πιο συχνά (mail ανάλογα τη χρήση ή κάθε πότε ο χρήστης το έχει ορίσει), άλλες ίσως και πιο αραιά.

Στον καιρό ειδικά, ο οποίος είναι internetοκαιρός, τί περιμένετε ακριβώς?

Να ρίχνει έξω μια ψιχάλα των 5', να σας τη δείχνει και καπάκι να απεικονίζει και την ηλιοφάνεια? Πιστεύετε ότι η αντίστοιχη μητρική υπηρεσία έχει ενημερωθεί και έχει στείλει και τα updates?

Να καταλάβω την κριτική όταν οι ενημερώσεις στα social κολλάνε/δεν φεύγουν/δεν έρχονται/χάνονται, αλλά να ξέρουμε και λιγάκι τι λέμε.

Επίσης, τις ρυθμίσεις παρασκηνίου-μπαταρίας, όσοι τις έχετε πειράξει, ξέρετε τί ακριβώς έχετε πειράξει?

Όσο για τις ατελείωτες επαναφορές από backup, δεν χρειάζεται να αναλύσουμε γιατί δεν έχουν νόημα, πιστεύω.

"All apps start with their background activity set to Managed by Windows. This allows the system to determine the most effective balance of background activity to battery savings depending on how the user interacts with their apps."

Όποιος αντιμετωπίζει προβλήματα με την ανανέωση των tiles μπορεί να πάει στις ρυθμίσεις της μπαταρίας και να επιλέξει στις συγκεκριμένες εφαρμογές να τρέχουν συνέχεια στο background. Μία εξήγηση που μπορώ να δώσω είναι ότι ενδεχομένως ορισμένοι χρήστες να έχουν εγκατεστημένες δεκάδες εφαρμογές οι οποίες λόγο διαχείρισης από το λειτουργικό να μην ανανεώνονται όλες στα επιθυμητά διαστήματα.

Και εδώ ένα κείμενο που απευθύνεται σε developers για όποιον θέλει να δει σε βάθος πως λειτουργεί η διαχείριση των windows

https://blogs.windows.com/buildingapps/2016/08/01/battery-awareness-and-background-activity/#b2EELjofOiiFGJ77.97

Τα Windows Phone ήταν αποτυχία!!!

Όταν λέμε live tile, μην περιμένετε πως η ανανέωση θα είναι ανά δευτερόλεπτο, κάθε δευτερόλεπτο.

Κάτι τέτοιο, και δεν έχει νόημα, και θα καθιστούσε το τηλέφωνο άχρηστο (μπαταρία για 2 ώρες με το ζόρι), και θα σας έπινε τα data για πλάκα.

Άλλες εφαρμογές/υπηρεσίες (καιρός, μπαταρία, news) στο μισάωρο, άλλες πιο συχνά (mail ανάλογα τη χρήση ή κάθε πότε ο χρήστης το έχει ορίσει), άλλες ίσως και πιο αραιά.

Στον καιρό ειδικά, ο οποίος είναι internetοκαιρός, τί περιμένετε ακριβώς?

Να ρίχνει έξω μια ψιχάλα των 5', να σας τη δείχνει και καπάκι να απεικονίζει και την ηλιοφάνεια? Πιστεύετε ότι η αντίστοιχη μητρική υπηρεσία έχει ενημερωθεί και έχει στείλει και τα updates?

Να καταλάβω την κριτική όταν οι ενημερώσεις στα social κολλάνε/δεν φεύγουν/δεν έρχονται/χάνονται, αλλά να ξέρουμε και λιγάκι τι λέμε.

Επίσης, τις ρυθμίσεις παρασκηνίου-μπαταρίας, όσοι τις έχετε πειράξει, ξέρετε τί ακριβώς έχετε πειράξει?

Όσο για τις ατελείωτες επαναφορές από backup, δεν χρειάζεται να αναλύσουμε γιατί δεν έχουν νόημα, πιστεύω.

Βασικά αυτή είναι και η λογική του tile. Υπάρχει κάποιο trigger που το καθορίζει ο δημιουργός της εφαρμογής πότε θα γίνει η ανανέωση το οποίο μπορεί να είναι η άφιξη ενός push notification, κάποιο χρονικό διάστημα, η αλλαγή τοποθεσίας , το κλικάρισμα ενός μενού από τον χρήστη ή οτιδήποτε άλλο θέσει ως trigger και γίνεται η ανανέωση του tile. Έχει την δυνατότητα να θέσει και κάποιο expire που το tile θα σταματήσει να απεικονίζει την πληροφορία, έχει την δυνατότητα να επιλέξει το μικρό tile να μην δείνχει τίποτε και το μεγάλο να δείχνει κάτι και γενικά το tile θα συμπεριφερθεί όπως το προγραμμάτισες να συμπεριφερθεί. Τουλάχιστον διαβάζοντας λίγο το documentation και βάζοντας το tile σε μια δοκιμαστική εφαρμογή που είχα φτιάξει να απεικονίζει διάφορα πράγματα δεν είδα ποτέ να του λέω να κάνει κάτι και να κάνει κάτι διαφορετικό. Bug θα έλεγα ότι είδα αν έγραφα στον κώδικα πάρε αυτές τις 4 φώτος, γράψε από πάνω σαν τίτλο την περιγραφή τους, πέτα τες στο tile και άρχισε να το περιστρέφεις και δεν το έκανε.

Edited by georgb

Οι ίδιοι κάθε φορά που νομίζετε ότι μπορείτε να κάνετε ένα τόπικ άνω κάτω μόνοι σας. Απορώ γιατί καθεστε και τα γράφετε αφού ξέρετε ότι θα σβηστούν σε λίγη ώρα. Τζάμπα χαλάτε τα πληκτρολόγια.

Επιστρέφουμε στο θέμα μας :!:

Powerd by OnePlus 7 Pro

Seems legit....:wacko:

Ελπίζω να διορθωθούν τα θέματα στην rs2.

Αν δεν όμως,εκεί να δω τι θα λέμε πάλι,και θα ψάχνουμε πάλι να λέμε ποιος ξέρει τι και πως.

Edited by Chryssostomos

Xiaomi 12 Pro

Seems legit....:wacko:

Ελπίζω να διορθωθούν τα θέματα στην rs2.

Αν δεν όμως,εκεί να δω τι θα λέμε πάλι,και θα ψάχνουμε πάλι να λέμε ποιος ξέρει τι και πως.

(όταν γράφετε κάτι,πείτε και ονόματα μην ντρέπεστε)

Ξερεις το αστειο ειναι οτι στα 640 εχουν μεινει καποια περιεργα κουσουρια που δεν εχουν διορθωθει απο πριν το καλοκαιρι..τα λεω απο τοτε..και ειμαι πεπεισμενος δυστυχως πως δεν τους ενδιαφερει να τα φτιαξουν .. και οτι μετα την rs2 θα μεινουν ξεχασμενα αυτα τα κινητα..

Edited by impreza_sti

το 640xl,το κρατάω ακόμα,γιατί μου αρέσει σαν κινητό.

Βέβαια κάνω λίγα και συγκεκριμένα πράγματα μαζί του πλέον.

Αν δεν διορθωθούν μερικά πράγματα που με ενοχλούν,δεν θα το δουλεύω πια.

Xiaomi 12 Pro

Σχετικά με το ρυθμό ανανέωσης των live tiles. Όταν το έψαχνα πολύ με τα wp, νομίζω στα 8.1 το είχα βρει, ότι ο πιο "συχνός" ρυθμός τους είναι το μισάωρο. Γι' αυτό και κανένα live tile ρολογιού δε λειτουργεί σωστά.
Huawei Nova 5T

Δηλαδή σε μένα που το live tile του καιρού δεν ανανεώνεται μόνο του,παρά μόνο αν μπω στην εφαρμογή, πρέπει να κάνω format στο τηλέφωνο και μάλιστα μετά να το στήσω με "ειδικό" τρόπο;

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

Δηλαδή σε μένα που το live tile του καιρού δεν ανανεώνεται μόνο του,παρά μόνο αν μπω στην εφαρμογή, πρέπει να κάνω format στο τηλέφωνο και μάλιστα μετά να το στήσω με "ειδικό" τρόπο;

Κι εγώ που δεν έκανα κάτι το ιδιαίτερο γιατί λειτουργούν όλα τα live tiles κανονικά; ;)