Jump to content

Redmi 2

manolisg10
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Ποιό ακριβώς μοντέλο είναι το κατάλληλο, γιατί υπάρχουν 2, το Redmi 2 και το Redmi 2S ή Pro. Επίσης από που θα το παρω με έτοιμη rom στα ελληνικά χωρίς να χρειαστεί να κάνω εγώ κάτι;

Το redmi 2 έχει 1gb ram / 8gb rom, το redmi 2 pro έχει 2gb ram / 16gb rom.

Μπορείς να μας δώσεις link από το κατάστημα για να σου πούμε πιο ακριβώς είναι το κάθε ένα.

• Απαντήσεις 915
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Σε ευχαριστώ πολύ φίλε! Έκανα και εγώ την παραγγελία μου από minideal και τώρα περιμένω...!!! Το ωραίο είναι ότι το είχα ξαναδιαβάσει παλιότερα αλλά νόμιζα ότι δεν έκανε δουλειά! Και γελίος και γρήγορος τρόπος..., τζάμπα το παίδευα τόσο καιρό!

Φίλε Aeras78 και εγώ είχα το ίδιο δίλημα, αλλά τελικά παρήγγειλα από το minideal αυτό που αναφέρει ως redmi 2 (με 2gb ram φυσικά), γιατί η μόνη διαφορά που δείχνει ότι έχουν είναι το χρώμα. Επίσης στο μαύρο, redmi 2, δίνουν δώρο θήκη και προστασία οθόνης! Καλή αγορά!

Οι διαφορές είναι αυτές που σου είπα RAM/ROM. Παίρνεις όποιο σε καλύπτει εσένα (άποψη μου καλύτερα τα 2GB ram).

Επίσης παρατηρώ διαφορές στο 3G π.χ το ένα λέει: 3G: WCDMA: 900/1900/2100MHz - και το άλλο: 3G: WCDMA: 850/1900/2100MHz οπότε πρέπει να πάρεις αναλόγως και με τι δίκτυο χρησιμοποιείς (εταιρία και 2G/3G/4G).

Υπάρχει και FAQ εδώ: http://en.miui.com/thread-78494-1-1.html

Edited by Zenor

Καλησπέρα, θέλω να ρωτήσω αυτό http://www.vickmall.com/xiaomi-redmi-2-red-rice-2-4g-fdd-lte-msm8916-quad-core-2gb-ram-16gb-rom-miui-6-1280-720p-smartphone.html είναι συμβατό με τα ελληνικά δίκτυα?

Καλησπέρα, θέλω να ρωτήσω αυτό http://www.vickmall.com/xiaomi-redmi-2-red-rice-2-4g-fdd-lte-msm8916-quad-core-2gb-ram-16gb-rom-miui-6-1280-720p-smartphone.html είναι συμβατό με τα ελληνικά δίκτυα?

Ναι απλά έλεγξε ότι η εταιρία στην οποία είσαι υποστηρίζει τα παρακάτω αν σε ενδιαφέρει το 3G/4G:

2G: GSM: 900/1800MHz

3G: WCDMA: 900/1900/2100MHz

4G:FDD-LTE(B3 / B7)

Παιδια να κανω μια ερωτηση που μπορεις να βρεις τις μπαντες 3g και 4g καλυπτουν οι εταιρειες στην ελλαδα για να δω αν το συγκεκριμενο με τα 2g ram παιζει εδω για να κανω μια παραγγελεια ..

ΖΤΕ v967s

ONDA V975M rozak v 2.0.1

Παιδιά αν περάσεις την τελευταία ελληνική rom από το xiaomi-miui Hellas ποία έκδοση miui θα έχεις?

Αν δν κανω λαθος 5.9.24

----- προσθήκη μηνύματος 2 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Γνωριζει κανεις με ποιο τροπο μπορω να διαλεξω να πιανει 2G μονο?(Για οικονομια δεδομενων)

Παιδια να κανω μια ερωτηση που μπορεις να βρεις τις μπαντες 3g και 4g καλυπτουν οι εταιρειες στην ελλαδα για να δω αν το συγκεκριμενο με τα 2g ram παιζει εδω για να κανω μια παραγγελεια ..

Πάρε τηλέφωνο την εταιρία και ρώτα.

Αν δν κανω λαθος 5.9.24

----- προσθήκη μηνύματος 2 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Γνωριζει κανεις με ποιο τροπο μπορω να διαλεξω να πιανει 2G μονο?(Για οικονομια δεδομενων)

Ναι υπάρχει επιλογή όπως και στα περισσότερα κινητά.

Settings - SIM Cards & mobile networks - (πατάς στην SIM στην πρώτη επιλογή) - Preferred network type

Μολις ηρθε το κινητο απο vickmall μεσα σε λιγοτερο απο 10 ημερες.. Περιμενω αλλα δυο κινητα απο gearbest, εχει περασει περιπου ενας μηνας αλλα τιποτα ακομα.. :(

Τελοσπαντων, εχω μια απορια. Το λογισμικο φαινετια αρκετα καλο και δε κολλαει. Εχει την 5.5.5.8 beta/ Μολις μου εβγαλε μια εκδοση για αναβαθμιση την 5.6.18 και λεει weekly. Να την βαλω ή να περασω απευθειας την εκδοση απο το ελληνικο forum; Το κινητο προοριζεται για φιλο που δεν εχει καθολου γνωσεις. Αν η εκδοση ειναι beta και γινονται συνεχεια αναβαθμισεις, τοτε δε θα μπορει να τις κανει.

Ποια βηματα να ακολουθησω;

Στο φορουμ βλεπω οτι οι περισσοτεροι βαζουν την 5.9.24 και οχι την 6.3.0 η οποια ειναι και stable, οπως λεει. Για ποιο λογο;

Επισης στην εκδοση του κινητου λεει HM 2LTE CMCC. Ειναι το σωστο μοντελο για να λειτουργει στην Ελλαδα;

Edited by Lux

Βάλτου την 5.9.24, οι περισσότεροι βάζουν αυτή γιατί και οι developer εκδόσεις δεν παρουσιάζουν προβλήματα και είναι σαν stable.

Απλά στις developers βγαίνουν updates κάθε εβδομάδα τα οποία μπορείς να κάνεις disable (το automatic updater δηλαδή) από τα Settings της εφαρμογής Updater που θα βρεις στον φάκελο Tools (στο app drawer) αφού περάσεις την rom. Απλά να κατεβάσεις την σωστή έκδοση γιατί είναι διαφορετικές για τα μοντέλα με 1GB και 2GB RAM.

Το HM 2LTE CMCC δεν λέει κάτι (νομίζω όλα αυτό γράφουν). Το θέμα είναι στο 3G/4G να είναι συμβατό στις συγκεκριμένες συχνότητες του παρόχου (τις οποίες δεν γνωρίζω γι αυτό είπα να τους καλέσετε εσείς). Το Device ID που λέει παρακάτω το βρίσκεις βγάζοντας την μπαταρία (έχει ένα αυτοκόλλητο από κάτω).

Q: How many "Device ID" Redmi 2 have?

A: Redmi 2 is available in 3 different "Device ID". Which are given below :

HM2014811 Is "China Unicom 4G Dual-Sim Version". It Supports These Network Bands/Frequencies:

4G Network : FDD-LTE (B1 / B3); TDD-LTE (B41: 2555-2575 MHz)

3G Network : WCDMA (900 / 1900 / 2100 MHz)

2G network : GSM (900 / 1800 MHz)

HM2014812 Is "China Telecom 4G Dual-Sim Version". It Supports These Network Bands/Frequencies:

4G Network : FDD-LTE (B1 / B3); TDD-LTE (B41: 2635-2655MHz / 2555-2575 MHz)

3G Network : CDMA (2000 / EVDO Rev.A 3G); WCDMA (850 / 1900 / 2100 MHz)

2G network : GSM (900 /1800 / 1900MHz); CDMA1x

HM2014813 Is "China Mobile 4G Dual-Sim Version". It Supports These Network Bands/Frequencies:

4G Network : TDD-LTE (B38 / B39 / B40 / B41: 2555-2655 MHz); FDD-LTE (B3 / B7)

3G Network : TD-SCDMA (1900 / 2100 MHz); WCDMA (850 /1900 / 2100 MHz)

2G network : GSM (900 / 1800 / 1900 MHz)

Edited by Zenor

Οκ την 5.9.24 θα βαλω, αλλα ακομα δε καταλαβα ποια ειναι η διαφορα που εχουν αυτες οι δυο εκδοσεις.. Οποια και να βαλω θα δεχεται εβδομαδιαιο update; Που σημαινει οτι καμια μεχρι στιγμης δεν ειναι stable; Υπαρχουν καποια σοβαρα bugs στην 5.9.24; Δλδ θα χρειαστει καποια στιγμη ο φιλος μου να μου στειλει το κινητο για να του κανω update;

Ο καλυτερος τροπο για Update ειναι μεσω rom ή μεσω recovery; Ωστε να μη χασω και το root.

Εμενα λεει 2014813.

Και οσον αφορα το balanced/performance mode, ποιο να αφησω ως deafault; Το perfomance καει περισσοτερη μπαταρια; Ακομα και σε αναμονη; Παντως στο antutu δε βλεπω διαφορα.

Edited by Lux

Όχι δεν έχει κάποιο πρόβλημα η 5.9.24 (εγώ βέβαια έχω την .18), ή τουλάχιστον δεν διάβασα κάποια αναφορά στο forum.

Μόνο οι Developer roms έχουν εβδομαδιαία updates.

Εδώ είναι η απάντηση: https://xiaomi-miui.gr/community/index.php/Thread/479-%CE%9F%CE%B4%CE%B7%CE%B3%CF%8C%CF%82-%CE%B5%CE%B3%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%AC%CF%83%CF%84%CE%B1%CF%83%CE%B7%CF%82-ROM-Upgrade/?postID=1652#post1652

Στην ουσία οι Developer είναι Beta δηλαδή μπορεί να έχουν κάποια bugs.

Οι Stable δεν έχουν bugs και γίνονται update μέσω OTA κάθε μήνα περίπου.

Απλά αν κάτι αλλάξει σε πιο καινούρια ROM π.χ προστεθεί κάτι καινούριο εσύ θα πρέπει να περιμένεις να βγει η stable...

Οι περισσότεροι απ'ότι διάβασα στο forum δεν αντιμετωπίζουν προβλήματα με τις developer πάντως.

Τέλος αν δεν κάνω λάθος η συγκεκριμένη stable μπορεί να βασίζεται στην MIUI6 ενώ η Developer είναι MIUI7.

Edited by Zenor

Παντως δε κανει καθαρο install απ'οτι ειδα.. Δλδ μου κρατησε μια εφαρμογη που ειχα εγκαταστησει αρχικα, καθως και το e-mail απο το playstore. Θελει καθαρο install ή δεν υπαρχει καποιο προβλημα;

Τα updates γινονται μεσω ota; Χρειαζεται καποιο backup;

Τελος, εχω ενα θεμα με τον φορτιστη. Ειναι πολυ κακης ποιοτητας ο ευρωπαϊκος ανταπτορας που κουμπωνει επανω στον κινεζικο, και οποτε το βαζω στη πριζα, ξεκολλαει και μενει μονος του σε αυτη. Οποτε θελω να αγορασω καποιον αλλο ανταπτορα που να κουμπωνει απευθειας στο καλωδιο usb. Θα χρειαστω καποιο συγκεκριμενο ή μπορω να παρω οποιοδηποτε;

Μπορεί να μου δώσει κάποιος ένα link να το παραγγείλω σε κάποιο χρώμα; ροζ ή μπλε. Το θέλω για την γυναίκα μου. Ευχαριστω

Παντως δε κανει καθαρο install απ'οτι ειδα.. Δλδ μου κρατησε μια εφαρμογη που ειχα εγκαταστησει αρχικα, καθως και το e-mail απο το playstore. Θελει καθαρο install ή δεν υπαρχει καποιο προβλημα;

Τα updates γινονται μεσω ota; Χρειαζεται καποιο backup;

Τελος, εχω ενα θεμα με τον φορτιστη. Ειναι πολυ κακης ποιοτητας ο ευρωπαϊκος ανταπτορας που κουμπωνει επανω στον κινεζικο, και οποτε το βαζω στη πριζα, ξεκολλαει και μενει μονος του σε αυτη. Οποτε θελω να αγορασω καποιον αλλο ανταπτορα που να κουμπωνει απευθειας στο καλωδιο usb. Θα χρειαστω καποιο συγκεκριμενο ή μπορω να παρω οποιοδηποτε;

Ποια rom είχε πάνω και ποια πέρασες; Κανονικά έπρεπε να κάνεις flash από recovery με wipe πρώτα όπως λέει στον οδηγό: https://xiaomi-miui.gr/community/index.php/Thread/5814-%CE%9F%CE%B4%CE%B7%CE%B3%CF%8C%CF%82-%CE%91%CE%BD%CE%B1%CE%B2%CE%AC%CE%B8%CE%BC%CE%B9%CF%83%CE%B7%CF%82-%CE%A5%CE%BB%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CF%83%CE%BC%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CF%8D-MIUI-ROM-2%CE%BF%CF%82-%CE%A4%CF%81%CF%8C%CF%80%CE%BF%CF%82-%CE%BC%CE%AD%CF%83%CF%89-Recovery/

Μετά από αυτό για updates ώστε να μην χάνονται τα δεδομένα, τα περνάς μέσω της εφαρμογής Updater όπως αναφέρει εδώ: https://xiaomi-miui.gr/community/index.php/Thread/5609-%CE%9F%CE%B4%CE%B7%CE%B3%CF%8C%CF%82-%CE%91%CE%BD%CE%B1%CE%B2%CE%AC%CE%B8%CE%BC%CE%B9%CF%83%CE%B7%CF%82-%CE%A5%CE%BB%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CF%83%CE%BC%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CF%8D-MIUI-ROM-1%CE%BF%CF%82-%CE%A4%CF%81%CF%8C%CF%80%CE%BF%CF%82-%CE%BC%CE%AD%CF%83%CF%89-%CF%84%CE%B7%CF%82-ROM/

Αν από Developer θες να πας σε Stable ή άλλη Rom (και το αντίστροφα) τότε πάλι flash από recovery και wipe αφού προηγηθεί backup για να περάσει σωστά η Rom.

Για τον αντάπτορα λογικά πρέπει να πάρεις έναν που να δίνει τα ίδια Volt/Ampere. Και από usb όμως στο PC να το φορτίζεις το ίδιο είναι.

http://www.honorbuy.com/233-xiaomi-redmi-2-pink-color-4g-lte-dual-sim-1gb-ram-8gb-rom-snapdragon-410-quad-core-47inch-ips-miui6-smartphone.html

----- προσθήκη μηνύματος 4 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Εδώ είσαι...

Ευχαριστώ αγορίνα μου

Όταν περνάμε την ROM το Backup είναι υποχρεωτικό ή είναι μόνο για να μην χάσουμε τα αρχεία μας?....δηλαδή εγώ έχει 3 μέρες που έχω το κινητό και δεν του έχω περάσει τίποτα πρέπει να κάνω το Backup?....Ευχαριστώ.

αν δεν εχεις περασει τιποτα, τι αρχεια να χασεις....?

κι εγω πηρα το REDMI 2 PRO πριν 2 μερες, και χτες ειπα να βαλω την τελευταια stable εκδοση (6,3,0). ακολουθωντας τον οδηγο, την περασα, αλλα μου βγαζει συνεχεια ενα

"η διαδικασια com.android.phone εχει σταματησει"....!!!!

εχει συναντησει αλλος αυτο το θεμα..? εχω ρωτησει και στο Miui.gr, και μου ειπαν οτι μαλλον ειναι επειδη περασα stable πανω σε Developer Rom. αλλα το κινητο ειναι μαμα, οπως το αγορασα..!

ειναι δυνατον να ειχε DEV ROM..?

Mobile: XIAOMI REDMI PRO

κι εγω πηρα το REDMI 2 PRO πριν 2 μερες, και χτες ειπα να βαλω την τελευταια stable εκδοση (6,3,0). ακολουθωντας τον οδηγο, την περασα, αλλα μου βγαζει συνεχεια ενα

εχει συναντησει αλλος αυτο το θεμα..? εχω ρωτησει και στο Miui.gr, και μου ειπαν οτι μαλλον ειναι επειδη περασα stable πανω σε Developer Rom. αλλα το κινητο ειναι μαμα, οπως το αγορασα..!

ναι , σε πολλά μαγαζιά περνάνε ό.τι να ναι ρομ για τους πελάτες (π.χ. για να έχουν όλες τις γλώσσες αλλά πολλές φορές οι ρομ που περνάνε είναι ελλείπείς)

Λογικά αν κάνεις wipe από recovery και ξαναπεράσεις την rom θα φτιάξει.