Jump to content

[Google Nexus 6] Τροποποιήσεις/Βελτιώσεις

gnt
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

παιδες, για να ξεκινησουμε το παιχνιδι με τη συσκευη αυτη, ηρθε με την μανισια 6.0 και φυσικα ξεκλειδωσα τον bootloader αλλα διαβαζα για ρουτ στην 6.0 και λιγο τα εχασα να πω την αληθεια, θεωρειτε οτι ειναι καλυτερο να παω πισω στην 5.1 να ρουταρω αυτην περνωντας twrp και τα σχετικα?

Δεν χρειάζεται να πας στην 5.1

Χρειάζεται απλώς μια από τις τελευταίες εκδοσεις του superSU (π.χ. 2.52) και ένα ελαφρώς τροποποιημένο boot.img (shamu-mra58k-boot.zip)

Μπορείς να το κανεις με το Nexus Root Toolkit v2.0.5

• Απαντήσεις 1χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

ευχαριστω για την προτροπη αλλα αλλο πραγμα ρωτησα. Να κανω την μεθοδο του chainfire http://www.xda-developers.com/chainfire-releases-root-for-android-6-0-without-modifying-system/ ή να παω πισω στην 5.1 και να προχωρησω με το κλασσικο τροπο?

Σου πρότεινα την παραπάνω ρομ επειδή έγραψες ότι τα "έχασες" λίγο με τη μέθοδο του chainfire. Μπορείς να ρουταρεις και με αυτή τη μέθοδο, εύκολη είναι. Εναλλακτικά μπορείς και με NRT ή μόνος σου, περνώντας με τη σειρά twrp, modified boot.img και Su.

Ωραία ωραία ευχαριστώ πολύ, ανυε να το καπνισουμε το εργαλείο λίγο
All it takes is a swipe...

Πολύ κουλά πράγματα σήμερα... Με Chroma 1/11 εδω και τρείς μέρες χωρίς κανένα θέμα. Σήμερα από το πρωί 2-3 random restarts και αργότερα μάυρη μαυρίλα, ξύπνησε μονο με hard reset 10 sec. Ποτέ δεν είχα τέτοια θέματα με αυτή τη συσκευή.

Εγινε καμια περιεργη αναβαθμιση άραγε; Το ειχε άλλος το θεμα αυτό;

Siemens S6 (1998), Siemens C25 (1999), Motorola T2288 (2000), Nokia 8310 (2001), Nokia 5510 (2003), Sony Ericsson S700 (2005), Sony Ericsson W760i (2008), Motorola Droid (2010), Google (Samsung) Nexus S (2011), Google (Samsung) Galaxy Nexus (2012), Google (LG) Nexus 4 (2013), iPhone 5S (2014), Google (Motorola) Nexus 6 (2014), iPhone 6S (2016), LG G6 (2017), Huawei P20 Pro (2018)

Μήπως έβαλες/έτρεξες/αναβάθμισες κάποια εφαρμογή και σου δημιούργησε το πρόβλημα;

Δεν έχω τη Chroma, αλλά αν έπαιζε καλά για μερικές μέρες, δύσκολο να σου κάνει τόσα προβλήματα μαζεμένα.

Μήπως έβαλες/έτρεξες/αναβάθμισες κάποια εφαρμογή και σου δημιούργησε το πρόβλημα;

Δεν έχω τη Chroma, αλλά αν έπαιζε καλά για μερικές μέρες, δύσκολο να σου κάνει τόσα προβλήματα μαζεμένα.

Αυτό σκέφτηκα αρχικά αλλά δε βλέπω καμιά "ύποπτη" εφαρμογή στις πρόσφατα αναβαθμισθείσες, παρά μόνο το Google. Εκτός κ κάποιες (πχ. Google Services) δεν εμφανιζονται σε αυτόν τον κατάλογο μέσω Play. Θα το παρατηρήσω να δω γιατι ήταν συνεχόμενο, πολύ περίεργο.

Siemens S6 (1998), Siemens C25 (1999), Motorola T2288 (2000), Nokia 8310 (2001), Nokia 5510 (2003), Sony Ericsson S700 (2005), Sony Ericsson W760i (2008), Motorola Droid (2010), Google (Samsung) Nexus S (2011), Google (Samsung) Galaxy Nexus (2012), Google (LG) Nexus 4 (2013), iPhone 5S (2014), Google (Motorola) Nexus 6 (2014), iPhone 6S (2016), LG G6 (2017), Huawei P20 Pro (2018)

Αυτό σκέφτηκα αρχικά αλλά δε βλέπω καμιά "ύποπτη" εφαρμογή στις πρόσφατα αναβαθμισθείσες, παρά μόνο το Google. Εκτός κ κάποιες (πχ. Google Services) δεν εμφανιζονται σε αυτόν τον κατάλογο μέσω Play. Θα το παρατηρήσω να δω γιατι ήταν συνεχόμενο, πολύ περίεργο.

Και εμένα μου έκανε κάτι κουλά η chroma. Έβαλα Pure με λιγότερα customs settings βέβαια αλλά είναι πολύ πιο σταθερή

Και εμένα μου έκανε κάτι κουλά η chroma. Έβαλα Pure με λιγότερα customs settings βέβαια αλλά είναι πολύ πιο σταθερή

Το περιεργο ειναι οτι 3 μερες ητανε μια χαρα κ ξαφνικα σημερα απο το πουθενα τα εκανε τα κολπα. Μετα ηρεμησε παλι κ περιμενω να την παρατηρησω τις επομενες μερες...

Παιδιά τη βοήθεια σας παρακαλώ, σήμερα το απογευμα το αγορασα και ειπα να του περάσω μέσω toolkit την 6 και να το ρουταρω, ξεκλείδωσα τον bootloader και δεν μπουτάρει, δείχνει συνέχεια την οθόνη με το πρασινο android...

Edit: Μπουτάρισε τελικά αλλά έκανε υπερβολικά πολύ ωρα

Edited by leftis69

Όποιος είναι root μέσω του τροποποιημένου boot.img του chainfire, και θέλει να βάλει το τελευταίο 6 (Build MRA58R) που απότι φαίνεται έχει μόνο διορθώσεις ασφαλείας, μπορεί να περάσει μόνο το system.img από το Factory Image.

(Θα χρειαστεί και εγκατάσταση πάλι του superSU 2.52 από το TWRP)

Επειδή σήμερα παρέλαβα το τηλέφωνο και θέλω να το κάνω root και να βάλω custom recovery, από ποια έκδοση του Android είναι προτιμότερο; Αυτή τη στιγμή έχω 5.02 και μου ήρθε αναβάθμιση για 5.1 αλλά μέχρι στιγμής δεν την έκανα. Με την 5.02 να το κάνω root ή μέσω κάποιας άλλης έκδοσης; Κάποιο link;
ANDROID DEVICES: OnePlus 7 Pro / ONEPLUS 6T / ONEPLUS 5T / ONEPLUS 3T / MOTOROLA NEXUS 6 / LG G2 / LG OPTIMUS G / LG E960 NEXUS 4 / GOOGLE NEXUS 7 / GOOGLE GALAXY NEXUS / NEXUS S (BY SAMSUNG) / NOKIA 5800 / SAMSUNG WAVE / SAZEM MY V-65

Επειδή σήμερα παρέλαβα το τηλέφωνο και θέλω να το κάνω root και να βάλω custom recovery, από ποια έκδοση του Android είναι προτιμότερο; Αυτή τη στιγμή έχω 5.02 και μου ήρθε αναβάθμιση για 5.1 αλλά μέχρι στιγμής δεν την έκανα. Με την 5.02 να το κάνω root ή μέσω κάποιας άλλης έκδοσης; Κάποιο link;

Nexus root toolkit

Από την τελευταία

Ευχαριστώ. Εννοείς να του περάσω 6 και μετά;
ANDROID DEVICES: OnePlus 7 Pro / ONEPLUS 6T / ONEPLUS 5T / ONEPLUS 3T / MOTOROLA NEXUS 6 / LG G2 / LG OPTIMUS G / LG E960 NEXUS 4 / GOOGLE NEXUS 7 / GOOGLE GALAXY NEXUS / NEXUS S (BY SAMSUNG) / NOKIA 5800 / SAMSUNG WAVE / SAZEM MY V-65

Ευχαριστώ. Εννοείς να του περάσω 6 και μετά;

Θα του περάσεις την 6.0.0 ΜRA58K. Aυτό έκανα εγώ και μετά μου ήρθε η MRA58R OTA

Και μετά να του κάνω root;

Και μετά να του κάνω root;

Αν του κάνεις root στο 5.1.1, μετά θα ξαναχρειαστεί να του κάνεις root στο 6

Οπότε κάνε του μια κι έξω στο 6

Μπορείς είτε να χρησιμοποιήσεις το NEXUS ROOT TOOLKIT είτε να το κάνεις χειροκίνητα

(δες παραπάνω που αναφέρεται ότι χρειάζεται να βάλεις ένα τροποποιημένο boot.img και το superSU 2.52)

Λίγο για να τα ξεκαθαρίσω στο μυαλό μου. Γιατί ήδη του έκανα root και του έβαλα twrp και χωρίς να κάνω καμία αναβάθμιση, είμαι με Android 5. Τώρα δηλαδή, αν περάσω custom 6 θα χρειαστεί να ξανακάνω root τη συσκευή. Γιατί θυμάμαι με το Nexus 4, από 5.1.1 έβαλα 6 και ήταν μια χαρά ρουταρισμένο.

Λίγο για να τα ξεκαθαρίσω στο μυαλό μου. Γιατί ήδη του έκανα root και του έβαλα twrp και χωρίς να κάνω καμία αναβάθμιση, είμαι με Android 5. Τώρα δηλαδή, αν περάσω custom 6 θα χρειαστεί να ξανακάνω root τη συσκευή. Γιατί θυμάμαι με το Nexus 4, από 5.1.1 έβαλα 6 και ήταν μια χαρά ρουταρισμένο.

Ναι, λογικά θα χρειαστεί. Κάνε την αναβάθμιση σε 6 και δες αν παραμένει root

Ναι, λογικά θα χρειαστεί. Κάνε την αναβάθμιση σε 6 και δες αν παραμένει root

Τώρα είμαι με root στη rom που είχε το κινητό, δηλαδή Android 5 (μου έχει έρθει η 5.1.1 αλλά δεν την έχω κάνει). Μου λες δηλαδή όπως είμαι ρουταρισμένος και με custom recovery να κάνω την αναβάθμιση; Θεωρώ ότι θα κολλήσει το κινητό. Ενδιαφέρομαι, να πάω για αρχή είτε στην 5.1.1 είτε στην 6 (αν γίνεται απευθείας) με custom. Σε αυτό ρωτάω, αν φλασάρω μήπως χάνεται το ρουτ και χρειάζεται πάλι να το ρουτάρω

Σε Chroma έχετε παρατηρήσει να μην ανάβει μόνη της η οθόνη όταν βγάζεις το κινητό από το αυτί για να τερματίσεις την κλήση;

Τώρα είμαι με root στη rom που είχε το κινητό, δηλαδή Android 5 (μου έχει έρθει η 5.1.1 αλλά δεν την έχω κάνει). Μου λες δηλαδή όπως είμαι ρουταρισμένος και με custom recovery να κάνω την αναβάθμιση; Θεωρώ ότι θα κολλήσει το κινητό. Ενδιαφέρομαι, να πάω για αρχή είτε στην 5.1.1 είτε στην 6 (αν γίνεται απευθείας) με custom. Σε αυτό ρωτάω, αν φλασάρω μήπως χάνεται το ρουτ και χρειάζεται πάλι να το ρουτάρω

Αν ενδιαφέρεσαι να πας στην 5.1.1 ή στην 6 με custom, δες αν η custom rom για την οποία ενδιαφέρεσαι υπάρχει (με βάση την 5.1.1 ή την 6)

Είναι σίγουρο ότι είναι custom αυτή που έχεις?

Είναι λίγο περίεργο που έχεις custom recovery (TWRP), custom rom, root, και παρόλα αυτά σου ήρθε αναβάθμιση

Δεν έχω custom rom, έχω την εργοστασιακή όπως το παρέλαβα και απλά εγώ το ρούταρα και έβαλα twrp. Και έχω στις ειδοποιήσεις την 5.1.1 την οποία και δεν κατέβασα, γιατί θέλω να πάω κατευθείαν σε custom. Αυτό που θέλω να ξέρω, είτε σε 5.1.1 είτε σε 6 φλασάρω κανονικά ή θα έχω πρόβλημα οπότε χρειάζεται κάτι άλλο να κάνω;

Δεν έχω custom rom, έχω την εργοστασιακή όπως το παρέλαβα και απλά εγώ το ρούταρα και έβαλα twrp. Και έχω στις ειδοποιήσεις την 5.1.1 την οποία και δεν κατέβασα, γιατί θέλω να πάω κατευθείαν σε custom. Αυτό που θέλω να ξέρω, είτε σε 5.1.1 είτε σε 6 φλασάρω κανονικά ή θα έχω πρόβλημα οπότε χρειάζεται κάτι άλλο να κάνω;

Δεν το καταλαβαίνω αυτό το κατευθείαν

Η πιο λογική σειρά είναι να βάλεις την 6 (για την οποία δεν θα σου έρθει ota όσο έχεις custom recovery και root) και μετά βάλε ότι θες

Ποια custom rom θες?

Ακόμα δεν έχω αποφασίσει τι θα περάσω, απλά το ζήτημά μου είναι αν μπορώ από την 5 να πάω σε 5.1 ή 6 διατηρώντας το root.

• The title was changed to [Google Nexus 6] Τροποποιήσεις/Βελτιώσεις