Torres10 Δημοσιεύτηκε November 18, 2014 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε November 18, 2014 Καλησπέρα Πρόσφατα βρήκα δουλειά και σκέφτομαι σιγά σιγά να ψάχνω για δικό μου σπίτι. Μένω Θεσσαλονίκη και θέλω να μου πείτε πόσο είναι το κόστος διαβίωσης ανα μήνα για να δω εάν μου φτάνει ο μισθός μου ώστε να ζήσω μόνη μου...Για περιοχή σπιτιού θέλω Τούμπα.... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mol Δημ. November 18, 2014 Κοινοποίηση Δημ. November 18, 2014 ολα εξαρτωνται απ τον μισθο που παιρνεις και τι θες να κανεις!!! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
FREAK_OF_NATURE Δημ. November 18, 2014 Κοινοποίηση Δημ. November 18, 2014 Για ένα αξιοπρεπές και ασφαλές σπίτι υπολόγισε 180-200 ευρώ(μέσο όρο). Κοινόχρηστα αναλογα την πολυκατοικια, απο 0-30(αν δεν έχουν θέρμανση κεντρική) ΔΕΗ 50-60€ ανά δίμηνο Νερο 20€ ανα τετράμηνο τηλέφωνο ανάλογα τον πάροχο 20-40/μηνα Θέρμανση(αν δεν εχει κεντρικη η πολυκατοικια) και έχει αέριο, γυρω στα 60(?),ανα τρίμηνο νομίζω έρχεται, για να εχεις όλο το χειμώνα ζεστο σπίτι και να μη τη βγάζεις με τις κουβέρτες. Οσο πιο μικρό σπίτι βρεις, τοσο πιο μικρους λογαριασμους θα έχεις. Εξοδα διατροφής, ανάλογα με το τι τρως ;) Παράθεση :love:Μη με αγγίζεις....Κάνω *ΤΖΙΖ* Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
tasos29 Δημ. November 18, 2014 Κοινοποίηση Δημ. November 18, 2014 Εγώ θα έλεγα καλύτερα να μείνεις με γονείς ή κάποιο συγκάτοικο, για να σου μένει και τίποτε στην άκρη.Ανάλογα και με το πόσα παίρνεις φυσικά Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
dtzgr Δημ. November 20, 2014 Κοινοποίηση Δημ. November 20, 2014 Καταρχάς συγχαρητήρια για τη νέα σου δουλειά! Μακάρι να σου αρέσει και να σου πάνε όλα καλά. Λάβε υπόψη σου ότι αν το σπίτι δεν είναι επιπλωμένο θα χρειαστείς και κάποια βασικά έπιπλα και συσκευές, πχ καρέκλες, τραπέζι, κρεβάτι/στρώμα, τηλεόραση (αν βλέπεις) κλπ. Βάλε πρώτα κάτι στην άκρη για να έχεις ένα "μαξιλάρι ασφαλείας" και μετά κάνε τέτοιες κινήσεις. Σκέψου τι θα γίνει σε περίπτωση που αγοράσεις τα παραπάνω, μπεις σε σπίτι (ενδεχομένως έχεις κάνει και συμβόλαιο πχ 12μηνο) και κάτι πάει στραβά με την δουλειά (πχ κλείνει η εταιρία, δεν πληρώνουν στην ώρα τους, δεν σου αρέσει και θες να φύγεις κλπ κλπ). Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
junglist Δημ. November 23, 2014 Κοινοποίηση Δημ. November 23, 2014 Ωραία τα υπόλοιπα, αλλά τι θα τρώει το παλληκάρι; Σημαντικό έξοδο. Θα μου πεις ρυθμίζεται ανάλογα την τσέπη, αλλά και πάλι το σουπερμάρκετ κοστίζει. Παράθεση ONEPLUS 12 16/512gb: rooted Blackview Tab 11 tablet 8/128gb Amazon Fire stick 4k max Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
teotsi Δημ. November 23, 2014 Κοινοποίηση Δημ. November 23, 2014 Ωραία τα υπόλοιπα, αλλά τι θα τρώει το παλληκάρι; Σημαντικό έξοδο. Θα μου πεις ρυθμίζεται ανάλογα την τσέπη, αλλά και πάλι το σουπερμάρκετ κοστίζει. κοπέλα είναι :p Παράθεση could you do it again? ThL W8 Beyond , OnePlus 3T Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Nrg Δημ. November 24, 2014 Κοινοποίηση Δημ. November 24, 2014 (edited) @FREAK με 180-200 στη Τούμπα δε βρίσκεις σπίτι με τη καμία. Εκτός αν μιλάμε για studio (μονόχωρο δηλαδη) σε ανώγειο πισινό όροφο όπου καλύτερα να καθίσεις στο πατρικό σου :P Στο θέμα τώρα, για Τούμπα υπολόγιζε: €250 για μια γκαρσονιέρα 50τμ με αέριο. Μετά έχεις €15/ μήνα κοινόχρηστα , €30 ρεύμα /μήνα €30 αέριο/μήνα μέσο όρο €150 σουπερ μάρκετ. €300 για προσωπικά σου έξοδα Σύνολο κανένα 800άρι και φυσικά όπως σου έιπαν πιο πάνω χρειάζεσαι αρκετά χρήματα για επίπλωση- συσκευές (~€2000) Edited November 24, 2014 by Nrg Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
tasos29 Δημ. November 24, 2014 Κοινοποίηση Δημ. November 24, 2014 (edited) @FREAK με 180-200 στη Τούμπα δε βρίσκεις σπίτι με τη καμία. Εκτός αν μιλάμε για studio (μονόχωρο δηλαδη) σε ανώγειο πισινό όροφο όπου καλύτερα να καθίσεις στο πατρικό σου :P Στο θέμα τώρα, για Τούμπα υπολόγιζε: €250 για μια γκαρσονιέρα 50τμ με αέριο. Μετά έχεις €15/ μήνα κοινόχρηστα , €30 ρεύμα /μήνα €30 αέριο/μήνα μέσο όρο €150 σουπερ μάρκετ. €300 για προσωπικά σου έξοδα Σύνολο κανένα 800άρι και φυσικά όπως σου έιπαν πιο πάνω χρειάζεσαι αρκετά χρήματα για επίπλωση- συσκευές (~€2000) Νομίζω ότι υπερβάλλεις λίγο.Το supermarket μπορείς να το βγάλεις και με ένα κατοστάρικο.Τα προσωπικά έξοδα μπορούν εύκολα να είναι το μισό από όσο υπολόγισες.Μιας και το πιθανότερο είναι πώς θα παίρνει λιγότερα από τα 800 ευρώ. Edited November 24, 2014 by tasos29 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
siciliano Δημ. November 24, 2014 Κοινοποίηση Δημ. November 24, 2014 @FREAK με 180-200 στη Τούμπα δε βρίσκεις σπίτι με τη καμία. Εκτός αν μιλάμε για studio (μονόχωρο δηλαδη) σε ανώγειο πισινό όροφο όπου καλύτερα να καθίσεις στο πατρικό σου :P Με 180-200 βρίσκεις άνετα σπίτι στην Τούμπα. Παρακάτω βάζω μερικά σπίτια που ενοικιάζονται από 150 έως 180 € με φυσικό αέριο, ημιώροφο και πάνω: 1) 150€ 2) 150€ 3) 150€ 4) 180€ Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] dum spiro, spero... Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
junglist Δημ. November 24, 2014 Κοινοποίηση Δημ. November 24, 2014 Νομίζω ότι υπερβάλλεις λίγο.Το supermarket μπορείς να το βγάλεις και με ένα κατοστάρικο.Τα προσωπικά έξοδα μπορούν εύκολα να είναι το μισό από όσο υπολόγισες.Μιας και το πιθανότερο είναι πώς θα παίρνει λιγότερα από τα 800 ευρώ. Κάνεις πλάκα έτσι; 100€ τον μήνα για ένα άτομο για σουπερμάρκετ; Τι θα τρώει; σοκολάτες; Παράθεση ONEPLUS 12 16/512gb: rooted Blackview Tab 11 tablet 8/128gb Amazon Fire stick 4k max Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Arxontas71 Δημ. November 24, 2014 Κοινοποίηση Δημ. November 24, 2014 Κάνεις πλάκα έτσι; 100€ τον μήνα για ένα άτομο για σουπερμάρκετ; Τι θα τρώει; σοκολάτες; Συμφωνώ με τα προαναφερθεντα, επίσης κάποια επιπρόσθετα στοιχεία θα βοηθούσαν, η Τούμπα χωρίζεται σε άνω και κάτω και καταλαμβάνει μια τεράστια έκταση στο πολεοδομικο συγκρότημα με τις ανάλογες διαφορές στις τιμές, επίσης εάν υπάρχουν έξοδα μετακίνησης προς την εργασία, τα προσωπικά έξοδα τα εκτιμώ κοντά στα 300 ευρώ, και συμφωνώ ότι πρέπει να δοθεί μια πίστωση χρόνου τόσο προς την εργασία και την προοπτική αυτής αλλά και στην δημιουργία μιας καβας για καλύτερη διαχείριση :) Παράθεση Samsung Galaxy Z Fold4 5G Phantom Black. Samsung Galaxy Watch5 Pro Titanium 45mm. Samsung Galaxy buds live white. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Xander Δημ. November 24, 2014 Κοινοποίηση Δημ. November 24, 2014 και εγώ πιστεύω ότι το σούπερ μάρκετ δεν πέφτει κάτω από 150.. από την άλλη για προσωπικά έξοδα 300 ευρώ το μήνα μου φαίνονται υπερβολή εκτός αν έχει να συντηρεί αμάξι, βενζίνες κτλ. αν όχι πιστεύω με 150 μια χαρά θα είναι.. απλά θα πρέπει να περιορίσει λίγο τα γαρύφαλλα στα μπουζούκια.. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Arxontas71 Δημ. November 24, 2014 Κοινοποίηση Δημ. November 24, 2014 .. απλά θα πρέπει να περιορίσει λίγο τα γαρύφαλλα στα μπουζούκια.. Επικό.... :p πάντως αν καπνίζει και χρειάζεται και κάρτα για το αστικό πάει το 100ευρο :ninja::ninja: καλό θα ήταν να διαβάσει τις απόψεις μας και να μας δώσει μια συνολική εικόνα, :) Παράθεση Samsung Galaxy Z Fold4 5G Phantom Black. Samsung Galaxy Watch5 Pro Titanium 45mm. Samsung Galaxy buds live white. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
tasos29 Δημ. November 24, 2014 Κοινοποίηση Δημ. November 24, 2014 Αν όχι το supermarket, το φαγητό μια χαρά βγαίνει με 100 ευρώ.Από εκεί και πέρα εξαρτάται τι άλλα πράγματα αγοράζει κανείς από το supermarket. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
manolog3 Δημ. November 25, 2014 Κοινοποίηση Δημ. November 25, 2014 Που φτασαμε, ανθρωποι νεοι με δουλεια να μην μπορουν να συντηρησουν ενα σπιτι μονοι τους. Φιλεναδα, καλο θα ηταν πριν κανεις την κινηση σου να φυγεις (στο ευχομαι οσο πιο γρηγορα να γινει αυτο) να φτιαξεις την καβατζα σου για λιγους μηνες με τη δουλεια, ωστε να εισαι πιο ανετη μετα! (: Παράθεση Πάρε τηλέφωνο τη μοναξιά σου, ή βγες ξανά στο δρόμο της φωτιάς!! Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
junglist Δημ. November 25, 2014 Κοινοποίηση Δημ. November 25, 2014 Έτσι είναι παίδες. Μόνος του δεν πάει κανείς να μείνει στο νοίκι. Εκτός αν το σπίτι είναι τρύπα ή παίρνει πολύ καλό μισθό που στην Ελλάδα είναι εξαίρεση. Όχι ότι στο εξωτερικό είναι καλύτερα. Πάλι 2 άτομα θες για να μοιράζονται τα έξοδα καλύτερα. Παράθεση ONEPLUS 12 16/512gb: rooted Blackview Tab 11 tablet 8/128gb Amazon Fire stick 4k max Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Bayern4 Δημ. November 25, 2014 Κοινοποίηση Δημ. November 25, 2014 Που φτασαμε, ανθρωποι νεοι με δουλεια να μην μπορουν να συντηρησουν ενα σπιτι μονοι τους. Φιλεναδα, καλο θα ηταν πριν κανεις την κινηση σου να φυγεις (στο ευχομαι οσο πιο γρηγορα να γινει αυτο) να φτιαξεις την καβατζα σου για λιγους μηνες με τη δουλεια, ωστε να εισαι πιο ανετη μετα! (: οση καβατζα κ αν κανεις, αν ο μισθος σου δε φτανει για την επιβιωση τοτε θα καταληξεις παλι στην αρχη. Αυτοι ειναι οι μισθοι http://ergatika.gr/sse/egsse/ Παράθεση GreekSupporters | To cult κοινωνικό, πολιτικό και αθλητικό forum Telegram Messenger Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
FREAK_OF_NATURE Δημ. November 25, 2014 Κοινοποίηση Δημ. November 25, 2014 @FREAK με 180-200 στη Τούμπα δε βρίσκεις σπίτι με τη καμία. Εκτός αν μιλάμε για studio (μονόχωρο δηλαδη) σε ανώγειο πισινό όροφο όπου καλύτερα να καθίσεις στο πατρικό σου :P Στο θέμα τώρα, για Τούμπα υπολόγιζε: €250 για μια γκαρσονιέρα 50τμ με αέριο. Μετά έχεις €15/ μήνα κοινόχρηστα , €30 ρεύμα /μήνα €30 αέριο/μήνα μέσο όρο €150 σουπερ μάρκετ. €300 για προσωπικά σου έξοδα έλα να σου νοικιάσω τότε ένα :p Και αν θες κοντά στην παραλία δυάρι,επιπλωμένο με 220. Οπότε μη μου λες για τρύπες και υπόγεια μπουντρούμια. Τα 300 τα βρισκω ΠΟΛΛΑ για προσωπικά έξοδα ενός μήνα. 150 Γ Παράθεση :love:Μη με αγγίζεις....Κάνω *ΤΖΙΖ* Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
manolog3 Δημ. November 25, 2014 Κοινοποίηση Δημ. November 25, 2014 οση καβατζα κ αν κανεις, αν ο μισθος σου δε φτανει για την επιβιωση τοτε θα καταληξεις παλι στην αρχη. Αυτοι ειναι οι μισθοι http://ergatika.gr/sse/egsse/ Φιλε μου συμφωνω, απλως επειδη καποια στιγμη αργα η γρηγορα πρεπει να φυγεις και απο το σπιτι, τουλαχιστον αν εχεις μια καβατζα 6 μηνων εστω και με 500€ το μηνα τουλαχιστον δεν ξεκινας απο μηδενικη βαση. Οτι τα πραγματα ειναι δυσκολα (και θα γινουν χειροτερα) παντως ειναι το μονο σιγουρο. :ninja: Παράθεση Πάρε τηλέφωνο τη μοναξιά σου, ή βγες ξανά στο δρόμο της φωτιάς!! Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
tasos29 Δημ. November 25, 2014 Κοινοποίηση Δημ. November 25, 2014 Φιλε μου συμφωνω, απλως επειδη καποια στιγμη αργα η γρηγορα πρεπει να φυγεις και απο το σπιτι, τουλαχιστον αν εχεις μια καβατζα 6 μηνων εστω και με 500€ το μηνα τουλαχιστον δεν ξεκινας απο μηδενικη βαση. Οτι τα πραγματα ειναι δυσκολα (και θα γινουν χειροτερα) παντως ειναι το μονο σιγουρο. :ninja: Καλά όλα αυτά, αλλά με το βασικό δε θα περισσεύει τίποτα αφού πληρώσεις τα βασικά.Οπότε κάποιο έκτακτο έξοδο (πχ φακελάκι αν αρρωστήσεις) δε θα μπορείς να το καλύψεις.Άρα σε αυτές τις περιπτώσεις αναγκαστικά μένεις στο πατρικό σου ή έστω βρίσκεις κάποιο να συγκατοικήσεις. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Nrg Δημ. November 25, 2014 Κοινοποίηση Δημ. November 25, 2014 (edited) Με 180-200 βρίσκεις άνετα σπίτι στην Τούμπα. Παρακάτω βάζω μερικά σπίτια που ενοικιάζονται από 150 έως 180 € με φυσικό αέριο, ημιώροφο και πάνω: 1) 150€ 2) 150€ 3) 150€ 4) 180€ Αυτά εγώ δεν τα λέω σπίτια πάντως (είναι και studio τα 3 από τα 4). Εμένα η άποψη μου είναι πως αν είναι να φύγει κάποιος από το πατρικό να φύγει και να έχει μια ίδια ή καλύτερη ποιότητα ζωής, αλλιώς να καθίσει σπίτι του. έλα να σου νοικιάσω τότε ένα :p Και αν θες κοντά στην παραλία δυάρι,επιπλωμένο με 220. Οπότε μη μου λες για τρύπες και υπόγεια μπουντρούμια. Τα 300 τα βρισκω ΠΟΛΛΑ για προσωπικά έξοδα ενός μήνα. 150 Γ Κάτω από €250 έχουν σοβαρά (για μένα) κουσούρια, πχ δεν έχουν ασανσέρ, είναι παλιά, έχουν κεντρική θέρμανση ή κλιματιστικό για θέρμανση κλπ. Με €10 τη μέρα τι να πρωτοπληρώσεις; Βενζίνες; εισητήρια; εξόδους; Και τα €150 στο σουπερμαρκετ είναι λίγα για μένα. Πάντως τώρα είναι μια καλή εποχή να νοικιάσεις σπίτι γιατί Ιούνιο-Σεπτέμβριο οι γκαρσονιέρες έχουν €300. Edited November 25, 2014 by Nrg Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
FREAK_OF_NATURE Δημ. November 26, 2014 Κοινοποίηση Δημ. November 26, 2014 oχι απαραίτητα. Γιατί υπάρχει τόσο μεγάλη προσφορά σε σχέση με τη ζήτηση που έχει αναγκάσει όλους τους ιδιοκτήτες να ρίξουνε τιμές. Σπίτι 55τμ που πριν χρόνια, χωρίς ανακαίνιση το νοίκιαζα 320 ευρώ, έχει πέσει στα 220 με πλήρη ανακαίνιση και έπιπλα. όσο για τα 10/μέρα θεωρώ πως αν μετακινείσαι με λεωφορείο και έχεις κάρτα απεριορίστων διαδρομών σου βγαίνει πόσο; 30-35 λεπτά την ημέρα. Για βενζίνες δεν μπορώ να υπολογισω γιατί εξαρτάται και που δουλεύει κανεις, αλλά σίγουρα το καλύτερο θα είναι να βρει ενα σπίτι κοντά στην δουλεια. Για εξόδους οκ. Αν κάποιος προτιμά να βγαίνει κάθε μέρα και να πίνει 2-3 ποτά, τότε ας μείνει με τους δικούς του και να τρώει τα μισά του λεφτά εκεί. Παράθεση :love:Μη με αγγίζεις....Κάνω *ΤΖΙΖ* Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
fantastik7 Δημ. November 26, 2014 Κοινοποίηση Δημ. November 26, 2014 Φιλε μου συμφωνω, απλως επειδη καποια στιγμη αργα η γρηγορα πρεπει να φυγεις και απο το σπιτι, τουλαχιστον αν εχεις μια καβατζα 6 μηνων εστω και με 500€ το μηνα τουλαχιστον δεν ξεκινας απο μηδενικη βαση. Οτι τα πραγματα ειναι δυσκολα (και θα γινουν χειροτερα) παντως ειναι το μονο σιγουρο. :ninja: είναι πολλά τα έξοδα για να ζήσεις μόνος σου και πρέπει να κόψεις από παντού Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
zerokill Δημ. November 26, 2014 Κοινοποίηση Δημ. November 26, 2014 Καλησπέρα Πρόσφατα βρήκα δουλειά και σκέφτομαι σιγά σιγά να ψάχνω για δικό μου σπίτι. Μένω Θεσσαλονίκη και θέλω να μου πείτε πόσο είναι το κόστος διαβίωσης ανα μήνα για να δω εάν μου φτάνει ο μισθός μου ώστε να ζήσω μόνη μου...Για περιοχή σπιτιού θέλω Τούμπα.... Κατσε σπιτι με τους δικους σου.Αν ρωτας το 2014 για το δικο σου κοστος διαβιωσης στα φορουμ το πιθανοτερο ειναι σε 2 μηνες να παιρνεις την μητερα σου να σε βοηθαει στην μετακομιση.Αν δεν παιρνεις 800-900 δεν πας πουθενα μονος. Παράθεση Vodafone:Ανακοινώσεις για συνδρομητές Cosmote: Ανακοινώσεις για συνδρομητές NOVA: Γενικές ανακοινώσεις συνδρομητών. zerokill@mowned.com Οδηγίες προς ναυτιλομένους Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts