VeCo Δημ. June 2, 2007 Κοινοποίηση Δημ. June 2, 2007 Νέο βιβλίο: A new Richard Bachman novel titled Blaze will be released in the U.S. and U.K. on June 12th. The German edition will be available in August, the Italian in October, the Polish edition in November, the Dutch edition on October 16th and the Spanish edition will be in the fall of 2008 (no month given yet). We do not have information at this time for other languages. Νέα ιστορία (Esquire US Edition, July issue) A long story entitled "The Gingerbread Girl" will be the centerpiece of Esquire Magazine's July issue, on stands June 15th. A short synopsis follows: In the emotional aftermath of her baby's sudden death, Em starts running. Soon she runs from her husband, to the airport, down to the Florida Gulf and out to the loneliest stretch of Vermillion Key, where her father has offered the use of a conch shack he has kept there for years. Em keeps up her running - barefoot on the beach, sneakers on the road - and sees virtually no one. This is doing her all kinds of good, until one day she makes the mistake of looking into the driveway of a man named Pickering. Pickering also enjoys the privacy of Vermillion Key, but the young women he brings there suffer the consequences... Και φυσικά η ταινία: And on June 22nd, 1408 starring John Cusack and Samuel L. Jackson will make its U.S. theater release. This is an adaptation of the short story, "1408", which can be found in the collection titled Everything's Eventual. Από τη newsletter του stephenking.com Παράθεση This blessed plot, this earth, this realm, this England... William Shakespeare: King Richard II Act 2, Sc 1 London is a state of mind Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
VeCo Δημ. October 5, 2007 Κοινοποίηση Δημ. October 5, 2007 Τώρα στο Mega το "Dreamcatcher", μία από τις πέντε καλύτερες μεταφορές βιβλίων του King στον κινηματογράφο. Παράθεση This blessed plot, this earth, this realm, this England... William Shakespeare: King Richard II Act 2, Sc 1 London is a state of mind Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
stroggoff Δημ. October 6, 2007 Κοινοποίηση Δημ. October 6, 2007 Τώρα στο Mega το "Dreamcatcher", μία από τις πέντε καλύτερες μεταφορές βιβλίων του King στον κινηματογράφο. Σοβαρά τώρα αληθεύει αυτό; Δεν έχω διαβάσει το βιβλίο αλλά την ταινία τη βρήκα απαίσια. Παράθεση patch για ελληνικούς υπότιτλους σε: Monkey Island 1 (Special Edition & VGA CD Beta II), Indiana Jones 3 και LOOM, Grim Fandango Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
VeCo Δημ. October 6, 2007 Κοινοποίηση Δημ. October 6, 2007 Σοβαρά τώρα αληθεύει αυτό; Δεν έχω διαβάσει το βιβλίο αλλά την ταινία τη βρήκα απαίσια. Γιατί απαίσια; Παράθεση This blessed plot, this earth, this realm, this England... William Shakespeare: King Richard II Act 2, Sc 1 London is a state of mind Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
stroggoff Δημ. October 6, 2007 Κοινοποίηση Δημ. October 6, 2007 έχει περάσει λίγος καιρός από τότε που το είδα, αλλά θυμάμαι χαρακτηριστικά μια γενική αποστροφη προς το όλο θέμα με την οντότητα και το πως "γενιόταν" και τις γραφικές σκηνές ή υπόνοια σκηνών που αυτό συνεπαγόταν. Η ταινία πάντως θυμάμαι ότι ξεκινούσε με ενδιαφέρουσα δυναμική. Η παρέα από φίλους με περίεργες ιδιότητες. Δεν μπορώ να πω ότι μπορώ να θυμηθώ όλη την πλοκή του έργου ωστόσο. Εκεί που άρχισαν να ξεκληρίζονται κάπου έχασα εντελώς ενδιαφέρον και παρακολουθούσα για να πω ότι το είδα. Θυμάμαι μια σχετικά σύντομη (; ) και ανούσια παρουσία του Freeman που με έκανε να αναφέρω ένα αστείο για το ρόλο των μαύρων ηθοποιών στις ταινίες του King (βλέπε Shining). Παράθεση patch για ελληνικούς υπότιτλους σε: Monkey Island 1 (Special Edition & VGA CD Beta II), Indiana Jones 3 και LOOM, Grim Fandango Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Xourxoulitsos Δημ. October 6, 2007 Κοινοποίηση Δημ. October 6, 2007 Τώρα στο Mega το "Dreamcatcher", μία από τις πέντε καλύτερες μεταφορές βιβλίων του King στον κινηματογράφο. Εμένα ψιλοχοντροlame μου είχε φανεί όταν την είχα δει (και το imdb φαίνεται να συμφωνεί μαζί μου):p Παράθεση http://img515.imageshack.us/img515/4932/moodswf6.jpg Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
DesertSMisSRaiN Δημ. October 6, 2007 Κοινοποίηση Δημ. October 6, 2007 Εμένα ψιλοχοντροlame μου είχε φανεί όταν την είχα δει (και το imdb φαίνεται να συμφωνεί μαζί μου):p Φαντάσου πως είναι οι άλλες! Τo Dreamcatcher δεν ήταν καλή ταινία, γιατί δεν ήταν και ιδιαίτερα καλό βιβλίο. Εδώ υπήρχαν πολύ καλύτερα βιβλία του και καταστράφηκαν όταν έγιναν ταινίες, αυτό θα αφήναν όρθιο; :p Παράθεση "Our lives are not our own. From womb to tomb, we are bound to others, past and present. And by each crime and every kindness, we birth our future." Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Bayern7 Δημ. October 6, 2007 Κοινοποίηση Δημ. October 6, 2007 Εμένα ψιλοχοντροlame μου είχε φανεί όταν την είχα δει (και το imdb φαίνεται να συμφωνεί μαζί μου):p +1 :) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
jog Δημ. October 6, 2007 Κοινοποίηση Δημ. October 6, 2007 Φαντάσου πως είναι οι άλλες! Τo Dreamcatcher δεν ήταν καλή ταινία, γιατί δεν ήταν και ιδιαίτερα καλό βιβλίο. Εδώ υπήρχαν πολύ καλύτερα βιβλία του και καταστράφηκαν όταν έγιναν ταινίες, αυτό θα αφήναν όρθιο; :p Συμφωνώ 100% :) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
VeCo Δημ. October 6, 2007 Κοινοποίηση Δημ. October 6, 2007 έχει περάσει λίγος καιρός από τότε που το είδα, αλλά θυμάμαι χαρακτηριστικά μια γενική αποστροφη προς το όλο θέμα με την οντότητα και το πως "γενιόταν" και τις γραφικές σκηνές ή υπόνοια σκηνών που αυτό συνεπαγόταν. Αυτό θύμιζε όντως άλλου τύπου ταινίες, αλλά ok, I could go with that... Η ταινία πάντως θυμάμαι ότι ξεκινούσε με ενδιαφέρουσα δυναμική. Η παρέα από φίλους με περίεργες ιδιότητες. Δεν μπορώ να πω ότι μπορώ να θυμηθώ όλη την πλοκή του έργου ωστόσο. Εκεί που άρχισαν να ξεκληρίζονται κάπου έχασα εντελώς ενδιαφέρον και παρακολουθούσα για να πω ότι το είδα. Θυμάμαι μια σχετικά σύντομη (; ) και ανούσια παρουσία του Freeman που με έκανε να αναφέρω ένα αστείο για το ρόλο των μαύρων ηθοποιών στις ταινίες του King (βλέπε Shining). Η αλήθεια είναι πως η ταινία χαλάει με την εμφάνιση του εξωγήινου, αλλά εμμένω στην άποψη μου... Εμένα ψιλοχοντροlame μου είχε φανεί όταν την είχα δει (και το imdb φαίνεται να συμφωνεί μαζί μου):p Who gives a sh*t about imdb (το παράχ*σα :p)... Φαντάσου πως είναι οι άλλες! Τo Dreamcatcher δεν ήταν καλή ταινία, γιατί δεν ήταν και ιδιαίτερα καλό βιβλίο. Εδώ υπήρχαν πολύ καλύτερα βιβλία του και καταστράφηκαν όταν έγιναν ταινίες, αυτό θα αφήναν όρθιο; :p Ως προς το βιβλίο συμφωνώ. Δεν είναι από τα καλύτερα του Κινγκ εννοείται. Συμβαίνει όμως κάτι πολύ περίεργο με τις ταινίες που βασίζονται σε βιβλία του Κινγκ. Πολύ σπάνια ταινία η οποία μένει πιστή στο βιβλίο είναι καλή, ενώ αυτές που «ξεστρατίζουν» κατά κάποιον τρόπο, μπορεί να γίνουν εξαιρετικές (όπως λ.χ. η «Λάμψη»). Ο λόγος που λέω ότι είναι μία από τις πέντε καλύτερες μεταφορές βιβλίου του Κινγκ, έχει να κάνει με το γεγονός πως μένει πολύ κοντά σχετικά στο βιβλίο. :) Παράθεση This blessed plot, this earth, this realm, this England... William Shakespeare: King Richard II Act 2, Sc 1 London is a state of mind Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
aimilios Δημ. October 6, 2007 Κοινοποίηση Δημ. October 6, 2007 Συμβαίνει όμως κάτι πολύ περίεργο με τις ταινίες που βασίζονται σε βιβλία του Κινγκ. Πολύ σπάνια ταινία η οποία μένει πιστή στο βιβλίο είναι καλή, ενώ αυτές που «ξεστρατίζουν» κατά κάποιον τρόπο, μπορεί να γίνουν εξαιρετικές (όπως λ.χ. η «Λάμψη»).Θα διαφωνήσω σε αυτό το σημείο. Το The Stand («Κοράκι» στα ελληνικά), για το οποίο έχουμε γράψει και πρίν, ήταν πιστή μεταφορά του βιβλίου και ήταν πολύ επιτυχημένο. Θα μου πεις βέβαια, και με το δίκιο σου, ότι ήταν μίνι σειρά και όχι ταινία. Μπορεί να είναι και θέμα (κινηματογραφικού) χρόνου. Παράθεση Samsung Galaxy A52s 5G (SM-A5288/DS) Samsung Galaxy Watch5 Pro (SM-R920) ★ ★ ★ ★ ★ ★ ★ Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
jog Δημ. October 6, 2007 Κοινοποίηση Δημ. October 6, 2007 Θα διαφωνήσω σε αυτό το σημείο. Το The Stand («Κοράκι» στα ελληνικά), για το οποίο έχουμε γράψει και πρίν, ήταν πιστή μεταφορά του βιβλίου και ήταν πολύ επιτυχημένο. Θα μου πεις βέβαια, και με το δίκιο σου, ότι ήταν μίνι σειρά και όχι ταινία. Μπορεί να είναι και θέμα (κινηματογραφικού) χρόνου. Ξέρετε να υπάρχει πουθενά αυτή η ταινία.Την θέλω πολύ :cry: τορρεντάδικα dvd club κτλ Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Xourxoulitsos Δημ. October 6, 2007 Κοινοποίηση Δημ. October 6, 2007 Ξέρετε να υπάρχει πουθενά αυτή η ταινία.Την θέλω πολύ :cry: τορρεντάδικα dvd club κτλ Κυκλοφορεί σε torrent χρόνια, αλλά δεν ξέρω αν θα βρεις εύκολα seeders πλέον. Παράθεση http://img515.imageshack.us/img515/4932/moodswf6.jpg Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
jog Δημ. October 6, 2007 Κοινοποίηση Δημ. October 6, 2007 Κυκλοφορεί σε torrent χρόνια, αλλά δεν ξέρω αν θα βρεις εύκολα seeders πλέον. Ναι δυστυχώς.... :cry: Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
DesertSMisSRaiN Δημ. October 6, 2007 Κοινοποίηση Δημ. October 6, 2007 Ως προς το βιβλίο συμφωνώ. Δεν είναι από τα καλύτερα του Κινγκ εννοείται. Συμβαίνει όμως κάτι πολύ περίεργο με τις ταινίες που βασίζονται σε βιβλία του Κινγκ. Πολύ σπάνια ταινία η οποία μένει πιστή στο βιβλίο είναι καλή, ενώ αυτές που «ξεστρατίζουν» κατά κάποιον τρόπο, μπορεί να γίνουν εξαιρετικές (όπως λ.χ. η «Λάμψη»). Ο λόγος που λέω ότι είναι μία από τις πέντε καλύτερες μεταφορές βιβλίου του Κινγκ, έχει να κάνει με το γεγονός πως μένει πολύ κοντά σχετικά στο βιβλίο. :) Ωστόσο σκέψου το και αλλιώς. Κάποτε ο King έγραφε όπως και ότι γούσταρε. Η Λάμψη για παράδειγμα, ήταν ένα εξαιρετικό βιβλίο που είχε την τύχη να μεταφερθεί στην μεγάλη οθόνη με έναν εξίσου εξαιρετικό πρωταγωνιστή. Από την άλλη οι όποιες αλλαγές έγιναν, είναι απόλυτα λογικές: δεν μπορείς να χωρέσεις ένα τόσο μεγάλο βιβλίο σε 1-2 ώρες ταινίας. Και αυτό είναι πολύ λογικό επειδή τότε ο King δεν έγραφε με την προοπτική πως τα βιβλία του θα γίνουν ταινίες! Πλέον οι μεταφορές είναι πιο πιστές γιατί και ο ίδιος ο King έχει προσαρμόσει τον τρόπο που γράφει για να είναι όσο πιο "ανώδυνη" γίνεται η μεταφορά τους στον κινηματογράφο... Για να μην πω δηλαδή πως τα περισσότερα από τα τελευταία βιβλία του (με εξαίρεση ίσως την ενδιαφέρουσα παρένθεση του Lisey's Story) είναι γραμμένα απλά και μόνο για να γίνουν ταινίες (π.χ. το ανεκδιήγητο Cell). Άλλωστε (κατά την ταπεινή μου άποψη) οι καλύτερες στιγμές του King (συγγραφικά πάντα) είναι στο παρελθόν. Δύσκολα θα ξαναγράψει κάτι αντάξιο του Green Mile, του Stand, του Salem's Lot ή του Shining. Παράθεση "Our lives are not our own. From womb to tomb, we are bound to others, past and present. And by each crime and every kindness, we birth our future." Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Xourxoulitsos Δημ. October 6, 2007 Κοινοποίηση Δημ. October 6, 2007 Η Λάμψη για παράδειγμα, ήταν ένα εξαιρετικό βιβλίο που είχε την τύχη να μεταφερθεί στην μεγάλη οθόνη με έναν εξίσου εξαιρετικό πρωταγωνιστή. Ok ο πρωταγωνιστής, αλλά κυρίως ο σκηνοθέτης! Παράθεση http://img515.imageshack.us/img515/4932/moodswf6.jpg Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
DesertSMisSRaiN Δημ. October 6, 2007 Κοινοποίηση Δημ. October 6, 2007 Ok ο πρωταγωνιστής, αλλά κυρίως ο σκηνοθέτης! Well, yeah. That too. Παράθεση "Our lives are not our own. From womb to tomb, we are bound to others, past and present. And by each crime and every kindness, we birth our future." Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
VeCo Δημ. October 6, 2007 Κοινοποίηση Δημ. October 6, 2007 Θα διαφωνήσω σε αυτό το σημείο. Το The Stand («Κοράκι» στα ελληνικά), για το οποίο έχουμε γράψει και πρίν, ήταν πιστή μεταφορά του βιβλίου και ήταν πολύ επιτυχημένο. Θα μου πεις βέβαια, και με το δίκιο σου, ότι ήταν μίνι σειρά και όχι ταινία. Μπορεί να είναι και θέμα (κινηματογραφικού) χρόνου. Δεν λέω πως πρέπει να ξεφύγουν από το βιβλίο για να έχουν επιτυχία. Απλά λέω πως πολύ συχνά συμβαίνει αυτό. Το Κοράκι ήταν εξαιρετική μίνι σειρά... Ωστόσο σκέψου το και αλλιώς. Κάποτε ο King έγραφε όπως και ότι γούσταρε. Η Λάμψη για παράδειγμα, ήταν ένα εξαιρετικό βιβλίο που είχε την τύχη να μεταφερθεί στην μεγάλη οθόνη με έναν εξίσου εξαιρετικό πρωταγωνιστή. Από την άλλη οι όποιες αλλαγές έγιναν, είναι απόλυτα λογικές: δεν μπορείς να χωρέσεις ένα τόσο μεγάλο βιβλίο σε 1-2 ώρες ταινίας. Και αυτό είναι πολύ λογικό επειδή τότε ο King δεν έγραφε με την προοπτική πως τα βιβλία του θα γίνουν ταινίες! Οι αλλαγές στην Λάμψη δεν ήταν μόνο λόγω κινηματογραφικού χρόνου, αλλά ευτυχώς δεν ήταν μεγάλες. Κατά τα άλλα συμφωνώ. Πλέον οι μεταφορές είναι πιο πιστές γιατί και ο ίδιος ο King έχει προσαρμόσει τον τρόπο που γράφει για να είναι όσο πιο "ανώδυνη" γίνεται η μεταφορά τους στον κινηματογράφο... Για να μην πω δηλαδή πως τα περισσότερα από τα τελευταία βιβλία του (με εξαίρεση ίσως την ενδιαφέρουσα παρένθεση του Lisey's Story) είναι γραμμένα απλά και μόνο για να γίνουν ταινίες (π.χ. το ανεκδιήγητο Cell). Συμφωνώ απόλυτα και δεν έχω να σχολιάσω τίποτα. :) Άλλωστε (κατά την ταπεινή μου άποψη) οι καλύτερες στιγμές του King (συγγραφικά πάντα) είναι στο παρελθόν. Δύσκολα θα ξαναγράψει κάτι αντάξιο του Green Mile, του Stand, του Salem's Lot ή του Shining. +1000000000000 Αυτά που αναφέρεις είναι συγγραφικά έπη, δεν είναι βιβλία... Ok ο πρωταγωνιστής, αλλά κυρίως ο σκηνοθέτης! Well, yeah. That too. Όχι και that too! Μέγιστοι και οι δύο... Παράθεση This blessed plot, this earth, this realm, this England... William Shakespeare: King Richard II Act 2, Sc 1 London is a state of mind Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Xourxoulitsos Δημ. November 25, 2007 Κοινοποίηση Δημ. November 25, 2007 Απόψεις για το Mist? Προσπαθώ να κρατήσω low expectations αλλά βλέπω ενα 8αράκι στο imdb και αρχίζω να ψιλο-ενθουσιάζομαι. Είναι και σε σκηνοθεσία του Darabont. Αν και το trailer μου είχε φανεί same ol',same ol'. Παράθεση http://img515.imageshack.us/img515/4932/moodswf6.jpg Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
DesertSMisSRaiN Δημ. November 25, 2007 Κοινοποίηση Δημ. November 25, 2007 Στο metacritic.com έχει μέσο όρο γύρω στο 59. Χμμμ... Για ταινία τρόμου καλούτσικο είναι βέβαια και αν συνυπολογίσουμε πως δεν είναι και ιδιαίτερα αξιόλογες οι παραγωγές από βιβλία του King συνήθως, δεν πρέπει να είναι άσχημο... Αλλά ακόμα είναι νωρίς. Είναι σε ποιότητα CAM...οπότε αναμονή! Παράθεση "Our lives are not our own. From womb to tomb, we are bound to others, past and present. And by each crime and every kindness, we birth our future." Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
VeCo Δημ. November 26, 2007 Κοινοποίηση Δημ. November 26, 2007 Μακάρι να είναι κάτι το διαφορετικό, έχουμε καιρό να δούμε καλή μεταφορά βιβλίου του Κινγκ... Παράθεση This blessed plot, this earth, this realm, this England... William Shakespeare: King Richard II Act 2, Sc 1 London is a state of mind Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Xourxoulitsos Δημ. November 26, 2007 Κοινοποίηση Δημ. November 26, 2007 Ο Darabont σκηνοθέτησε και τα Shawshank Redemption & Green Mile, οπότε... Παράθεση http://img515.imageshack.us/img515/4932/moodswf6.jpg Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
VeCo Δημ. November 26, 2007 Κοινοποίηση Δημ. November 26, 2007 Ο Darabont σκηνοθέτησε και τα Shawshank Redemption & Green Mile, οπότε... Οπότε τουλάχιστον αυτό είναι ένα θετικό στοιχείο... Παράθεση This blessed plot, this earth, this realm, this England... William Shakespeare: King Richard II Act 2, Sc 1 London is a state of mind Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
b744pilot Δημ. November 26, 2007 Κοινοποίηση Δημ. November 26, 2007 Stand by me.Just :respect:! Απ τις καλύτερες ταινίες πιστεύω Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
just_a_comment Δημ. November 26, 2007 Κοινοποίηση Δημ. November 26, 2007 Stand by me.Just :respect:! Απ τις καλύτερες ταινίες πιστεύω +1000!:) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts