Jump to content

ADSL in a box by Forthnet: Σχόλια - Εντυπώσεις

Κοινοποίηση

Recommended Posts

• Απαντήσεις 558
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Hallo! να κανω κ εγω μια ερωτηση? αν παρω το in a box tis forthnet, μετα τη ληξη του 3μηνου μπορω να παρω συνδρομη απο αλλη εταιρια (sparknet) χωρις να αλλαξω εξοπλισμο?
Σας ευχαριστώ όλους για την πολύτιμη βοήθειά σας :)

Χωρίς να αλλάξεις εξοπλισμό μπορείς, αλλά για να κόψεις τη forthnet θα πρέπει να κόψεις και το ADSL (αφού τα πήρες πακέτο) και να κάνεις από την αρχή αίτηση στον ΟΤΕ.

Παρακαλούνται τα fanboys των Samsung, Sony, Microsoft να σταματήσουν να μου γράφουν πμ με προσβολές γιατί γέμισε το inbox και πλέον δε θα τα λαμβάνω.

[sIGPIC][/sIGPIC]

phra shmera ADSL in a box ths forthnet!

to prwi esteila me FAX ta stoixeia pou zhtousane....

auth thn stigmh apofasisa na parw ena thlefwno sto Customer Service kai sygekrimena sto tmhma pwlhsewn afou prin syndethw mou eipane na epikoinwnw mono me auto to noumero....

mexri stigmhs perimenw sthn anamonh 21 lepta!

me EDIT tha sas enhmerwsw telika posh wra mou phre sthn anamonh!

+bobb -=azor=-

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος kinhtomania (13 Δεκ. 2004 , 17:16)

phra shmera ADSL in a box ths forthnet!

to prwi esteila me FAX ta stoixeia pou zhtousane....

auth thn stigmh apofasisa na parw ena thlefwno sto Customer Service kai sygekrimena sto tmhma pwlhsewn afou prin syndethw mou eipane na epikoinwnw mono me auto to noumero....

mexri stigmhs perimenw sthn anamonh 21 lepta!

me EDIT tha sas enhmerwsw telika posh wra mou phre sthn anamonh!

Έτυχε... Εγώ όποτε πήρα δεν περίμενα πάνω από 5-7 λεπτά

ολα καλα και αγια αυτα : εγω ομως εχω μια απορια

ενταξει τα 150 ευροπουλα + φπα. Μεσα στους 3 μηνες δωρεαn adsl ths forthnet, ο οτε δεν θα χρεωνει τα 20€ καθε μηνα?

Μετα απο επικοινωνια με το τμημα πωλησεων τησ forthnet, μου τα μασαγε λιγακι η κοπελα.

εχω την εντυπωση (και διορθωστε με αν κανω λαθος) οτι ο οτε χρεωνει κανονικα.

Ειναι ετσι?

epeidh epakolouthisan kai alla post anti na kanw edit to grafw edw...

telika sta 25 lepta shkwsane to thlefwno...

epeidh o filos mas mousi eipe sta 5-7 lepta thelw na pw oti exei dikaio en merh.

exw parei kyriakh prwi prin kana mhna kai to shkwsane se 10 defterolepta.

shmera to prwi sta 8 lepta.

alla prin apo ligo me kourasane :p

@prince_b file mou plhrwneis gia treis mhnes MONO gia to kouti pou bgenei 170 euro mazi me to FPA peripou. Sto Ote apolytws tipota. Meta thn parodo 3 mhnwn oti theleis esy mporeis na kaneis. na diakopseis, na kaneis syndesh aoristou etc etc

kai na rwthsw ta paidia pou phrane adsl in a box... poses meres merimenate?

+bobb -=azor=-

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος prince_b (13 Δεκ. 2004 , 17:48)

ενταξει τα 150 ευροπουλα + φπα. Μεσα στους 3 μηνες δωρεαn adsl ths forthnet, ο οτε δεν θα χρεωνει τα 20€ καθε μηνα?

Μετα απο επικοινωνια με το τμημα πωλησεων τησ forthnet, μου τα μασαγε λιγακι η κοπελα.

Ειναι ετσι?

Κάνεις λάθος. Το In-A-Box περιλαμβάνει:

-3μηνη σύνδεση Forthnet Fast Internet ADSL (ISP)

-3μηνη σύνδεση Forthnet ADSL Lines (Γραμμή ADSL του ΟΤΕ)

-Usb Modem κτλ κτλ

Είναι σίγουρο αυτό που σου λέω γιατί κι εγώ το In-A-Box έχω

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος kinhtomania (13 Δεκ. 2004 , 17:59)

kai na rwthsw ta paidia pou phrane adsl in a box... poses meres merimenate?

17 μέρες ακριβώς (13 εργάσιμες). Υπήρχε απ' ότι μου είπαν ένα πρόβλημα στον ΟΤΕ με την ενεργοποίηση της γραμμής από Θεσσαλονίκη

Αυτοί λένε ότι γίνεται σε 10-12 εργάσιμες

Για τρεις μήνες δεν πληρώνεις απολύτως τίποτε πέρα από την αξία του κουτιού. Μετά τους τρεις μήνες ανανεώνεις αν θες και πληρώνεις ΜΟΝΟ στη FORTHnet το πάγιο της γραμμής (19,9 με ΦΠΑ=23,48 ευρώ κάθε μήνα) συν την αξία της συνδρομής που είναι ανάλογα με τις προσφορές. πχ με την προσφορά 6+4 μήνες 256 δίνεις 144,43 ευρώ και σου έρχεται ο μήνας 23,48+ 14,43=37,91 ευρώ τελική με ΦΠΑ. Καθόλου άσχημα.

Αν υπολογίσεις και το τρίμηνο βγαίνει ότι (αν αποκλείσουμε μειώσεις στα 19,9 του παγίου) για 13 μήνες πληρώνει κάποιος συνολικά:

175,82 για το in-a-box και τρεις μήνες dsl

37,91 ευρώ το μήνα για τους 10 μήνες μετά το τρίμηνο=379,25 ευρώ τελική

Άρα στους 13 μήνες έχει κάποιος πληρώσει 555€ δηλαδή 42,7 ευρώ το μήνα τελική με ΦΠΑ και με τον εξοπλισμο πληρωμένο.

Για κάποιον που δεν θέλει να δώσει 100 ευρώ για μόντεμ dsl ή δεν έχει παρά έναν μόνο υπολογιστή στο σπίτι νομίζω ότι είναι εξαιρετικά συμφέρον.

Αν κάποιος δεν θέλει in-a-box και θελήσει να βάλει adsl σπίτι του για ένα χρόνο θα πρέπει να πληρώσει (θα βάλω την ίδια προσφορά στα 256 για να έχουμε καλή σύγκριση):

ISP: 144,43

Ενεργοποίηση ΟΤΕ: 41,29

Πάγιο ΟΤΕ 10 μηνών: 234,82

μοντεμ adsl (το φθηνότερο): 57,82

Άρα για 10 μήνες Internet 256 με την "κλασική" οδό θα πληρώσω συνολικά 478,36 δηλαδή 47,83 ευρώ το μήνα όλα μέσα (μοντεμ, ΦΠΑ κλπ)

Συμπέρασμα: Μακροπρόθεσμα η διαφορά είναι αστεία (47,8 έναντι 42,7 ευρώ με φθηνότερο το in-a-box που όμως έχει κατώτερο μόντεμ). Απλά με το in-a-box γλιτώνει κάποιος τη διαδικασία μέσω ΟΤΕ κλπ, απλά αγοράζει το κουτί και περιμένει. Διαλέγεις και παίρνεις.

Τέλος, κάποιος που θα αγοράσει "αορίστου" 384 από ΟΤΕΝΕΤ (δεν προσφέρει 256) θα πληρώνει 35,6 το μήνα (πάγιο ISP) συν όλα τα προηγούμενα άρα οι 10 μήνες θα του έρθουν άπό 69 ευρώ έκαστος!!

http://www.projectforum.com/img/maclogo.gifSwitched to Mac

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος prince_b (13 Δεκ. 2004 , 17:48)

Ειναι ετσι?

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος prince_b (13 Δεκ. 2004 , 17:55)

ki egw etsi pisteyw chris

:!: :!: :blink:

Τι έχουμε εδώ; :alien:

Παρακαλούνται τα fanboys των Samsung, Sony, Microsoft να σταματήσουν να μου γράφουν πμ με προσβολές γιατί γέμισε το inbox και πλέον δε θα τα λαμβάνω.

[sIGPIC][/sIGPIC]

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος OveLix (13 Δεκ. 2004 , 19:21)

Για τρεις μήνες δεν πληρώνεις απολύτως τίποτε πέρα από την αξία του κουτιού. Μετά τους τρεις μήνες ανανεώνεις αν θες και πληρώνεις ΜΟΝΟ στη FORTHnet το πάγιο της γραμμής (19,9 με ΦΠΑ=23,48 ευρώ κάθε μήνα) συν την αξία της συνδρομής που είναι ανάλογα με τις προσφορές. πχ με την προσφορά 6+4 μήνες 256 δίνεις 144,43 ευρώ και σου έρχεται ο μήνας 23,48+ 14,43=37,91 ευρώ τελική με ΦΠΑ. Καθόλου άσχημα.

Αν υπολογίσεις και το τρίμηνο βγαίνει ότι (αν αποκλείσουμε μειώσεις στα 19,9 του παγίου) για 13 μήνες πληρώνει κάποιος συνολικά:

175,82 για το in-a-box και τρεις μήνες dsl

37,91 ευρώ το μήνα για τους 10 μήνες μετά το τρίμηνο=379,25 ευρώ τελική

Άρα στους 13 μήνες έχει κάποιος πληρώσει 555€ δηλαδή 42,7 ευρώ το μήνα τελική με ΦΠΑ και με τον εξοπλισμο πληρωμένο.

Για κάποιον που δεν θέλει να δώσει 100 ευρώ για μόντεμ dsl ή δεν έχει παρά έναν μόνο υπολογιστή στο σπίτι νομίζω ότι είναι εξαιρετικά συμφέρον.

Αν κάποιος δεν θέλει in-a-box και θελήσει να βάλει adsl σπίτι του για ένα χρόνο θα πρέπει να πληρώσει (θα βάλω την ίδια προσφορά στα 256 για να έχουμε καλή σύγκριση):

ISP: 144,43

Ενεργοποίηση ΟΤΕ: 41,29

Πάγιο ΟΤΕ 10 μηνών: 234,82

μοντεμ adsl (το φθηνότερο): 57,82

Άρα για 10 μήνες Internet 256 με την "κλασική" οδό θα πληρώσω συνολικά 478,36 δηλαδή 47,83 ευρώ το μήνα όλα μέσα (μοντεμ, ΦΠΑ κλπ)

Συμπέρασμα: Μακροπρόθεσμα η διαφορά είναι αστεία (47,8 έναντι 42,7 ευρώ με φθηνότερο το in-a-box που όμως έχει κατώτερο μόντεμ). Απλά με το in-a-box γλιτώνει κάποιος τη διαδικασία μέσω ΟΤΕ κλπ, απλά αγοράζει το κουτί και περιμένει. Διαλέγεις και παίρνεις.

Τέλος, κάποιος που θα αγοράσει "αορίστου" 384 από ΟΤΕΝΕΤ (δεν προσφέρει 256) θα πληρώνει 35,6 το μήνα (πάγιο ISP) συν όλα τα προηγούμενα άρα οι 10 μήνες θα του έρθουν άπό 69 ευρώ έκαστος!!

Κατ' αρχήν να πω (αν και είναι το ίδιο στην ουσία) ότι το in-a-box είναι 384 όχι 256 (για τους τρεις μήνες μιλάω). Βασικά το καλό του Box είναι στην αρχή (γλυτώνεις σχεδόν 100 ευρώ αν υποθέσουμε ότι θα αγόραζες έτσι κι αλλιώς ένα modem της ίδιας αξίας με το Crypto που έχει μέσα το Box). Οπότε συμφέρει ακόμη και αν αγοράσεις αργότερα ένα router. Μετά τους 3 μήνες οι χρεώσεις είναι κανονικές όπως αν δεν έπαιρνες το Box.

Εγώ πιστεύω ότι ο μόνος λόγος για να μην το πάρει κάποιος είναι αν θέλει αργότερα να αλλάξει provider (πρέπει να σκάσει τα 34,90+ΦΠΑ και να περιμένει πάλι για ενεργοποίηση από τον ΟΤΕ).

οταν βαζεις το adsl in a box, και περνανε οι τρεις μηνες, μετα οταν το ανανεωνεις για αλους 3(+1 δωρο) μετα ο λογαριασμος του ΟΤΕ, ερχεται ανα μηνα? ή κανονικα ανα 2 μηνες με (23,50 χ 2=47€) παγιο?

Αν έχεις το ιν-ε-μποξ και ανανεώσεις μετά το τρίμηνο, πληρώνεις στη Φορθνετ το παγιο της γραμμης δηλαδη τα 19,9 ευρω το μηνα. Δεν έχεις να κάνεις με τον ΟΤΕ καθόλου. Δεν ξέρω όμως κάθε πότε γίνονται οι πληρωμές.
http://www.projectforum.com/img/maclogo.gifSwitched to Mac

paidia akousa apo pollous oti o Ote eixe energopoihsei thn grammh dsl kai meta apo 2/3 meres eidopoihsane thn forthnet oti thn energopoihsane. Autoi opws perigrafoune katalavane thn energopoihsh epeidh anapse to lampaki.

peite kai emena re pedia....

poio lampaki?

panw sto crypto to modem?

ekshghste mou gia na kserw kai egw na koitaw pote energopoiihtike h grammh!

euxaristw poly!

+bobb -=azor=-

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος kinhtomania (14 Δεκ. 2004 , 13:33)

paidia akousa apo pollous oti o Ote eixe energopoihsei thn grammh dsl kai meta apo 2/3 meres eidopoihsane thn forthnet oti thn energopoihsane. Autoi opws perigrafoune katalavane thn energopoihsh epeidh anapse to lampaki.

peite kai emena re pedia....

poio lampaki?

panw sto crypto to modem?

ekshghste mou gia na kserw kai egw na koitaw pote energopoiihtike h grammh!

euxaristw poly!

Όχι στο Crypto. Το Crypto δεν έχει τέτοιο λαμπάκι. Μάλλον μιλάνε για άλλο modem. Στο Crypto για να καταλάβεις αν ενεργοποιήθηκε θα ανοίξεις το ADSL Control Panel (εκείνο που όταν το ανοίγεις λέει Line Down) και αν σου βγάλει Connection Established σημαίνει ότι η γραμμή έχει ενεργοποιηθεί.

Επίσης γι' αυτό με τους 3+1 δώρο, αυτό ισχύει μόνο για τις 256 συνδέσεις. Αν συνεχίσεις με 384 δεν έχει δώρο

re paidia....mia erotiksi k ego...pira to adsl-in a box panathema me prin tsekaro to foroum..dil ti vlakeia einai auti na plironeis kathe fora energopoiisi adsl otan allazeis provider?imarton pou leei k o georgiou.k mia erotisi...an aposundeomai apo adsl mas parehei i forthnet pstn?kserei kapoios?.k kati akomi...ego pou thelo modem me ethernet ti mporo na kano?uparhoun tetoia stin agora ?giati koitaksa sto plaisio k ehei mono usb..thanks
οτι ποναει δεν σημαινει πως αξιζει κιολας.....

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος doctor-gio (15 Δεκ. 2004 , 11:00)

re paidia....mia erotiksi k ego...pira to adsl-in a box panathema me prin tsekaro to foroum..dil ti vlakeia einai auti na plironeis kathe fora energopoiisi adsl otan allazeis provider?imarton pou leei k o georgiou.k mia erotisi...an aposundeomai apo adsl mas parehei i forthnet pstn?kserei kapoios?.k kati akomi...ego pou thelo modem me ethernet ti mporo na kano?uparhoun tetoia stin agora ?giati koitaksa sto plaisio k ehei mono usb..thanks

Δεν χρειάζεται να πληρώνεις ενεργοποίηση κάθε φορά που αλλάζεις ISP, αλλά μια φορά αν αλλάξεις ISP και το βρίσκω πολύ λογικό αφού στην ουσία την ενεργοποίηση σου την κάνει δώρο η Forthnet.

Ναι, μπορείς να χρησιμοποιήσεις τη σύνδεση και σαν PSTN με το username και τον κωδικό σου (καλείς τον αριθμό της Forthnet 8962588888 νομίζω)

Μπορείς να πάρεις αν θέλεις Ethernet, φυσικά και πουλάνε (και καλύτερα να το κάνεις). Εγώ πήρα το Alcatel Speedtouch 530 από τον ΟΤΕ (49+ΦΠΑ) ή μπορείς να κοιτάξεις και στο http://www.e-shop.gr ή και σε άλλα γνωστά καταστήματα

Αυτά... :cool:

Χθές ενεργοποιήθηκε η σύνδεσή μου(αίτηση 2/12).Μια απορία έχω.η γραμμή είναι pstn και αγόρασα το in-a-box για pstn.Το λειτουργικό όμως αναφέρει το μόντεμ σαν isdn!!Να σημειωθεί οτι συνδέομαι κανονίκα(40-41Κbps).Λέτε να μου έκανε ο ΟΤΕ isdn την γραμμή;.("πόρτες" ελεύθερες υπήρχαν απ'οτι έδειξε η σελίδα του ΟΤΕ για pstn)