Jump to content

Moto G (έκδοση 2014)

lewton
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Καλά νέα! Στην Ινδία κυκλοφόρησε η 6 για τα 2nd gen. Αν θέλετε γραφτείτε σε αυτό το γκρουπ για να δείτε τα σχετικά.

Edit: Τελικά πρόκειται για soak test!

http://s24.postimg.org/7xp7iaw3l/12241301_10153839735936414_1224702372897126569_n.jpg http://s1.postimg.org/53qxyqrp7/11219062_10153839940881414_608884906551760869_n.jpg

Edited by Conception

• Απαντήσεις 4,8χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Τελικά έκανα επαναφορά και τα ξαναπέρασα όλα από την αρχή και η κατανάλωση της μπαταρίας έστρωσε. Όλα μια χαρά, έχασα μόνο μια ολόκληρη ώρα εχθές για την όλη διαδικασία.

Νίκος

00-05 Audi S3 Oettinger...Gone But Not Forgotten

06-14 Porsche 911 C4 Exclusive Sportpack...Absolut Driving Machine!!!

14-... Straight Six Open Top Sliding Machine ///

Κάποια νέα σχετικά με το πολυαναμενόμενο update...

http://www.techdroider.com/2015/11/marshmallow-make-moto-g-2nd-gen-infinitely-better.html

Κάποια νέα σχετικά με το πολυαναμενόμενο update...

http://www.techdroider.com/2015/11/marshmallow-make-moto-g-2nd-gen-infinitely-better.html

Κραταω μικρο καλαθι..

η lolipop το κατεστρεψε.

αυτο που πηραμε πριν λιγο καιρο το επεστρεψε στα κανονικα του

θα περιμενω πριν την περασω εαν και οποτε βγει.

Αν θέλεις DropBox Account με πρόσθετα 250MB κάνε κλικ εδώ http://db.tt/W0JQVsoS

ceron θα την πάρουμε λογικά Δεκέμβρη η Γενάρη. Η αλήθεια είναι ότι το κινητό πάει πολύ καλά με την τελευταία αναβάθμιση που έδωσαν αλλά πιστεύω ότι θα βελτιωθεί ακόμα περισσότερο με την 6. Θα μάθουμε σύντομα...

Καλημέρα! Χθες λόγω μιας ατυχης στιγμής το κινητό της αραββωνιαστικιας μου έπεσε στην άσφαλτο με την οθόνη και η οθόνη έσπασε. Το θετικό της υπόθεσης είναι ότι παρόλο το πολύ έντονο σπάσιμο, το touch λειτουργεί μια χαρά οπότε λογικά δεν πειραχτηκε digitizer και η οθόνη δείχνει τα πάντα κανονικότατα, οπότε αν εξαιρέσεις το σπάσιμο, το κινητό λειτουργεί τέλεια. Υποθέτω ότι αυτό σημαίνει ότι έσπασε μόνο κάτι σαν μπροστινό προστατευτικο τζάμι? Ελπίζω ότι επισκευαζεται χωρίς αλλαγή ολόκληρης της οθόνης και άρα πιο φθηνά, σωστά? Αύριο θα πάω στα public όπου και είχε αγοραστεί να ρωτήσω το κόστος. Μήπως έχει κανείς ιδέα πόσο μπορεί να κυμανθει?

Το digitizer είναι αυτό που σου έσπασε. Απλά δεν έχει υποστεί τέτοια ζημιά ώστε να μην λειτουργεί. Στο ebay σαν ανταλλακτικό το βλέπω από 25 ευρώ περίπου. Tώρα εδώ μπορεί να ζητάνε 2 και 3 φορές τόσα, +εργασία. Αν πιάνουν τα χέρια σου φτιάξε το μόνο σου. Ή ψάξε για κάποιον γνωστό που μπορεί.

edit: αυτό που σου δείχνω έχει και οθόνη μαζί, αλλά όσα βλέπω στο ebay είναι στο ίδιο στυλ, οπότε ίσως πάνε πακέτο lcd + digitizer. Επίσης ίσως χρειάζεται και κάποια ταινία για να κολλήσει αφού αφαιρεθεί το παλιό.

Edited by Mark_K

ceron θα την πάρουμε λογικά Δεκέμβρη η Γενάρη. Η αλήθεια είναι ότι το κινητό πάει πολύ καλά με την τελευταία αναβάθμιση που έδωσαν αλλά πιστεύω ότι θα βελτιωθεί ακόμα περισσότερο με την 6. Θα μάθουμε σύντομα...

Ήμουν σε stock Lollipop 5.0.2 (άθλια), είχα για πολύ καιρό CM12.1 και παράγωγα (unstable), έχω γυρίσει πλεόν σε stock KitKat, όπως θα έπρεπε να λειτουργεί το κινητό εξ' αρχής.

Μετά την απογοήτευση της 5.0.2 δεν περιμένω πολλά από την 6.0

Πάντως βγήκε σήμερα οδηγός στο general του xda για το πώς θα περαστεί η leaked 6.0 βραζιλιάνικη OTA στο dual sim ευρωπαϊκό. Τον ακολουθησα κατά γράμμα και αυτή τη στιγμή γράφω από την επίσημη marshmallow. Όλα δουλεύουν όπως πρέπει. Προφανώς όμως απαιτεί ξεκλειδωτο bootloader, άρα όσοι χρειαζεστε την εγγύηση, καλύτερα να περιμένετε.

Αρχείο που αναβαθμίζει περνάει και με κλειδωμένο bootloader. Ωστόσο κάποιος που το είχε κάνει έτσι στην προηγούμενη μεγάλη αναβάθμιση (από 4.4.4 σε 5.0.2), θυμάμαι πως αντιμετώπισε κάποιο πρόβλημα.

Όντως δεν απαιτείται ξεκλείδωτος bootloader τελικά, καθώς είναι εντολές από fastboot και όχι από custom recovery. Να αναφέρω σαν εμπειρία χρήσης, τουλάχιστον από χτες το βράδυ, την πολύ βελτιωμένη χρήση της μπαταρίας, καθώς σε idle όλο το βράδυ δεν έχασε ούτε 1% (το είχα αφήσει στο 66% από τις 10 το βράδυ ως το πρωί στις 7 που το ξαναδούλεψα). Προφανώς το doze κάνει καλή δουλεία στο standby.

Όντως δεν απαιτείται ξεκλείδωτος bootloader τελικά, καθώς είναι εντολές από fastboot και όχι από custom recovery.

Δεν ξέρω για το τελευταίο, αλλά το παλαιότερο Update που είχε κάνει κάποιος capture από την Ινδία, ήταν ένα αρχείο ίδιο με αυτό που θα κατέβαζε η συσκευή όταν ερχόταν η ώρα της για ΟΤΑ. Το αντέγραφες στη στο τηλέφωνο και έκανες έλεγχο για ενημέρωση, το έβρισκε και προχωρούσε στην εγκατάσταση. Το είχα δοκιμάσει όταν είχε βγει, αλλά τελευταία στιγμή δίστασα και το ακύρωσα. Αν το νέο περνάει με fastboot, ίσως μιλάμε για κάτι διαφορετικό;

Όσον αφορά τη ραμ, έχει πολύ λιγότερη ελεύθερη και από το πρώτο boot μάλιστα. Όμως αυτό υποθέτω ότι συμβαίνει επειδή αξιοποιεί το λειτουργικό όλη την υπάρχουσα μνήμη και δεν την αφήνει απλά να κάθεται.

http://s7.postimg.org/ip0lz786z/Screenshot_20151123_134156.png

----- προσθήκη μηνύματος 5 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Δεν ξέρω για το τελευταίο, αλλά το παλαιότερο Update που είχε κάνει κάποιος capture από την Ινδία, ήταν ένα αρχείο ίδιο με αυτό που θα κατέβαζε η συσκευή όταν ερχόταν η ώρα της για ΟΤΑ. Το αντέγραφες στη στο τηλέφωνο και έκανες έλεγχο για ενημέρωση, το έβρισκε και προχωρούσε στην εγκατάσταση. Το είχα δοκιμάσει όταν είχε βγει, αλλά τελευταία στιγμή δίστασα και το ακύρωσα. Αν το νέο περνάει με fastboot, ίσως μιλάμε για κάτι διαφορετικό;

Ουσιαστικά φλασαρεις μέσω fastboot την εργοστασιακή βραζιλιάνικη 5.0.2, μπουταρεις, αντιγραφεις στο root της εσωτερικής μνήμης ένα OTA update της 5.0.2 το οποίο φλασαρεις από το στοκ recovery, ξανά μπουταρεις και αντιγραφεις το OTA της βραζιλιάνικης 6αρας που περνάει πάλι από στοκ recovery. Τέλος, μέσω fastboot, φλασαρεις και τα modem τα ευρωπαϊκά για να παίζουν οι κεραίες. Αυτά εν συντομία.

Το digitizer είναι αυτό που σου έσπασε. Απλά δεν έχει υποστεί τέτοια ζημιά ώστε να μην λειτουργεί. Στο ebay σαν ανταλλακτικό το βλέπω από 25 ευρώ περίπου. Tώρα εδώ μπορεί να ζητάνε 2 και 3 φορές τόσα, +εργασία. Αν πιάνουν τα χέρια σου φτιάξε το μόνο σου. Ή ψάξε για κάποιον γνωστό που μπορεί.

edit: αυτό που σου δείχνω έχει και οθόνη μαζί, αλλά όσα βλέπω στο ebay είναι στο ίδιο στυλ, οπότε ίσως πάνε πακέτο lcd + digitizer. Επίσης ίσως χρειάζεται και κάποια ταινία για να κολλήσει αφού αφαιρεθεί το παλιό.

Σ'ευχαριστώ πολύ φίλε Mark! Πέρασα από 2-3 repair shops σήμερα και όλοι μου είπαν γύρω στα 100 για επισκευή αλλά όταν τους είπα για να τους προμηθεύσω εγώ το digitizer με την lcd μου είπαν ότι θα μου πάρουν μόνο 15 ευρώ για τα εργατικά οπότε μάλλον έτσι θα το κάνω.

Αυτό που μου έστειλες στο link μου προτείνεις να πάρω? Είμαι ψιλοάσχετος σε θέμα ebay

Ουσιαστικά φλασαρεις μέσω fastboot την εργοστασιακή βραζιλιάνικη 5.0.2, μπουταρεις, αντιγραφεις στο root της εσωτερικής μνήμης ένα OTA update της 5.0.2 το οποίο φλασαρεις από το στοκ recovery, ξανά μπουταρεις και αντιγραφεις το OTA της βραζιλιάνικης 6αρας που περνάει πάλι από στοκ recovery. Τέλος, μέσω fastboot, φλασαρεις και τα modem τα ευρωπαϊκά για να παίζουν οι κεραίες. Αυτά εν συντομία.

Αυτό είναι άλλο εντελώς, και λογικά δεν γίνεται χωρίς ξεκλείδωτο bootloader. Ίσως αν περιμένει κανείς να πάρουν OTA από κάποια περιοχή που έχει συμβατή συσκευή για να μη χρειάζεται να πειράξεις τα modem, και απλά να περνάς το update θα είναι καλύτερα.

Σ'ευχαριστώ πολύ φίλε Mark! Πέρασα από 2-3 repair shops σήμερα και όλοι μου είπαν γύρω στα 100 για επισκευή αλλά όταν τους είπα για να τους προμηθεύσω εγώ το digitizer με την lcd μου είπαν ότι θα μου πάρουν μόνο 15 ευρώ για τα εργατικά οπότε μάλλον έτσι θα το κάνω.

Αυτό που μου έστειλες στο link μου προτείνεις να πάρω? Είμαι ψιλοάσχετος σε θέμα ebay

Δες και αυτό που έχει ελαφρώς καλύτερο feedback ο πωλητής και με περισσότερες συναλλαγές.

Μπορεί σαν ανταλλακτικό να μην είναι OEM Motorola, αλλά δεν θα έχεις κάποιο θέμα. Αν ήθελες να πάρεις αυθεντικό ανταλλακτικό(και σε διαβεβαίωναν αυτοί που ζητάνε 100€ ότι πρόκειται για τέτοιο), νομίζω πως δε συμφέρει οικονομικά η επισκευή, καθώς είσαι κοντά στα ποσό που κοστίζει ένα τέτοιο σε καλή κατάσταση ως μεταχειρισμένο.

Δες και αυτό που έχει ελαφρώς καλύτερο feedback ο πωλητής και με περισσότερες συναλλαγές.

Μπορεί σαν ανταλλακτικό να μην είναι OEM Motorola, αλλά δεν θα έχεις κάποιο θέμα. Αν ήθελες να πάρεις αυθεντικό ανταλλακτικό(και σε διαβεβαίωναν αυτοί που ζητάνε 100€ ότι πρόκειται για τέτοιο), νομίζω πως δε συμφέρει οικονομικά η επισκευή, καθώς είσαι κοντά στα ποσό που κοστίζει ένα τέτοιο σε καλή κατάσταση ως μεταχειρισμένο.

Η αλήθεια είναι ότι κι εγώ πιστεύω ότι δεν αξίζει με τίποτα 100 ευρώ για ανταλλακτικό, όταν πχ με ~180 ευρώ αγοράζεις το καινούριο μοντέλο.

Έριξε μια ματιά η κοπέλα μου που είναι πιο σχετική με ebay και βρήκε αυτόν που έχει πουλήσει 125 τέτοια κομμάτια και έχει και αυτός αρκετά καλό rating σε πολύ καλή τιμή.

http://www.ebay.com/itm/For-Motorola-Moto-G-2nd-Gen-XT1063-LCD-Screen-Display-Digitizer-Touch-Assembly-/201344804030?hash=item2ee115e4be:g:RcsAAOSwrklU88vV

Τι λες, πως σου φαίνεται?

EDIT: Και κάτι ακόμα. Υπάρχει ακόμα πρόβλημα με τις αγορές στο ebay λόγω capital control? Πήγα να αγοράσω κάτι άλλο πριν λίγο και δεν μου δέχεται ούτε πιστωτική ούτε paypal. Κάποιος φίλος που μπορεί να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει ότι δεν μπορούν να γίνουν αγορές?

Edited by hondacivic_s

Ναι, προχώρα το.

Αν βρεθεί πιστωτική American Express της Alpha Bank αγοράζει κανονικά από eBay μέσω paypal. Εγώ έτσι το δουλεύω. Εχθές ψώνισα τελευταία φορά ένα digitizer για άλλο μοντέλο. 2 άλλες που έχω (Visa και Master) πριν από 1-1,5 μήνα που δοκίμαζα δεν περνούσαν με τίποτα. Τώρα δεν ξέρω, δεν έχω δοκιμάσει με αυτές τελευταία.

τα "capital controls" εν μερει εχουν αρθει καθως επιτρεπονται συναλλαγες με το εξωτερικο εως 500 ευρω την ημερα ανα φυσικο προσωπο απλα ισως το paypal ακομα να μην εχουν ενημερωθει τα συστηματα του

εχω κανει συναλλαγες με εξωτερικο με την πιστωτικη/χρεωστικη της τραπεζας πειραιως.

εγω παντως για το motorola moto g (2014) περιμενω να μπει η εκδοση 6 του android και στο motorola moto g (2015) να πεσει η τιμη στο οριο των 200 ευρω που δινω για συσκευη.

Xiaomi Poco F3 Pro 8GB/256GB , Xiaomi Poco X3 Pro 8GB/256GB , Xiaomi Redmi Note 10 Pro 8GB/128GB , Xiaomi Redmi Note 9 Pro 8GB/128GB , Xiaomi Redmi Note 8 Pro 6GB/64GB , Huawei P Smart (2019) 3GB/64GB , Lenovo/Motorola Moto G4 Plus (Εκλάπει) , Lenovo Motorola Moto G5S Plus (Εκλάπει) , Xiaomi Redmi Note 4X (Παροπλίστηκε) , Lenovo/Motorola Moto G2 (Χαρίστηκε) , Asus Google Nexus 7 FHD WiFi

COSMOTE (GR)

WIND (GR)

Με εκτίμηση.

:)Γεια σας

Εχω το Moto G 2 XT-1068 with Android 5.0.2 and system 22.56.3 titan_retaildsds.retaildsdsall.en.03.reteu

Δεν εχω κανει root την συσκευη

Εχω ξεκλειδωσει το bootloader

Αν μπορει καποιος να μου δωσει αναλυτικες οδηγιες για relock bootloader

Μηπως ξερετε αν παρει την εκδοση 6.0 η συσκευη μου ?

και αν μπορει με ξεκλειδωτο bootloader να γινει αναβαθμηση ΟΤΑ η εκδοση 6.0 η πρεπει να το κλειδωσω:):)

Ευχαριστώ εκ τον προτέρων

Παιδιά, ο ήχος κλήσης σε σας ακούγεται από την αρχή; Εμένα όταν με καλεί κάποιος, κάνει δόνηση για 2 δευτερόλεπτα περίπου και μετά έρχεται ο ήχος (μαζί με την δόνηση), κάποιες φορές όμως έτυχε να ακουστεί κανονικά. Γι΄αυτό ρωτάω μήπως παίζει κάτι με τα ηχεία, αν και ό,τι άλλο έχω δοκιμάσει (μουσική, βίντεο) ακούγεται κανονικά.

Παιδιά, ο ήχος κλήσης σε σας ακούγεται από την αρχή; Εμένα όταν με καλεί κάποιος, κάνει δόνηση για 2 δευτερόλεπτα περίπου και μετά έρχεται ο ήχος (μαζί με την δόνηση), κάποιες φορές όμως έτυχε να ακουστεί κανονικά. Γι΄αυτό ρωτάω μήπως παίζει κάτι με τα ηχεία, αν και ό,τι άλλο έχω δοκιμάσει (μουσική, βίντεο) ακούγεται κανονικά.

Και μένα το ίδιο και δυστυχώς δεν άλλαξε ούτε με την marshmallow όπως το βλέπω τώρα. :(

Και μένα το ίδιο και δυστυχώς δεν άλλαξε ούτε με την marshmallow όπως το βλέπω τώρα. :(

Το σκέφτηκα κι εγώ μήπως είναι θέμα software. Απλώς μου έκανε εντύπωση γιατί για κάνα διήμερο χτυπούσε κανονικά και χωρίς να έχω πειράξει κάποια ρύθμιση! Αναλαμπή... ποιός ξέρει; :confused:

θέλω να βάλω marshmallow, ποία δοκιμασμένη έχουμε να δοκιμάσω? είμαι rooted

Προς το παρόν μπορείς να βάλεις σε custom τη CM13. Έχει συνεχή ανάπτυξη και καθημερινές nightly εκδόσεις, έστω και ανεπίσημες ακόμα. Αλλιώς πας για την επίσημη βραζιλιάνικη που κυκλοφόρησε.

• The title was changed to Moto G (έκδοση 2014)