Jump to content

thdervenis

Members
  • Δημοσιεύσεις

    37
  • Εγγραφή

  • Αξιολογήσεις

    0%

Everything posted by thdervenis

  1. Κυκλοφόρησε νέο firmware P905XXUABPG4 για το NotePRO 12.2 LTE (SM-P905), μέγεθος 1.3 GB, στις 24/08/2016 Το προηγούμενο ήταν πέρσι το Σεπτέμβριο. http://www.sammobile.com/firmwares/download/89300/P905XXUABPG4_P905EURABOG1_EUR/
  2. 2 χρόνια που το έχω δεν μου έχει συμβεί. Θα καθάριζαν dalvik/cache και αν δεν έστρωνε factory reset πριν το πάω για service (1η δουλειά που θα κάνει και το service) Sent from my OnePlus Two using Tapatalk.
  3. Είχα δοκιμάσει το Popcorn. Αυτό κάνει stream κυρίως από το Yify που είναι MPEG4 και ήχος Stereo (τα υποστηρίζει natively). Τις άλλες δεν τις έχω δοκιμάσει αλλά φαντάζομαι ισχύει το ίδιο. Πράγματι δεν καταλώνει τίποτα και είναι αξιόπιστο αν είναι υποστήριζομενος ο video/audio codec. ----- προσθήκη μηνύματος 4 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου ----- Σου προτείνω να το πάρεις. Ακολούθησε τις οδήγιες που γράφω για stream ταινιών από το οικιακό σου δίκτυο. Για ό,τι ιντερνετικό είναι "κανόνι" (YouTube, Netflix, Spotify, Photos etc). Όσον αφορά εξωτερικό Media Player δεν θα έπαιρνα, έχω ήδη αλλά δεν το χρησιμοποιώ, άλλο ένα remote control και ένα σωρό μενού. Δεν θα έπαιρνα ούτε Smart Tv (άλλο που δεν βρίσκεις πάνω από τις 32"). Κάποιο από τα streaming Sticks στην HDMI και τελειώνεις φθηνά και future proof.
  4. Αν κάνεις stream Dolby/DTS (ταινίες που έχουν AC3, Dolby, DTS στο όνομα τους) και η τηλεόραση σου δεν έχει Dolby decoder όπως μία παλιά δική μου Samsung δεν θα έχεις ήχο. Στην περίπτωση αυτή: Από Android: Από το BubbleUPnP πηγαίνεις στην επιλογή Chromecast και ξετσεκάρεις AC3 Passthrough και Preserve Multichannel Audio. Έτσι θα στείλει Stereo ήχο στο Chromecast και θα έχεις κανονικά ήχο. Από Windows: Κατεβάζεις το Chrome extension με όνομα Videostream και κάνεις stream τα πάντα από τα Windows στο Chromecast. Αυτό στέλνει μόνο stereo. Επίσης το Netflix στις ταινίες έχει option αν θέλεις Stereo ή Dolby ήχο. Διάλεξε Stereo αν δεν έχεις ήχο. Το YouTube, Spotify κτλ ούτως ή άλλως είναι Stereo. ----- προσθήκη μηνύματος 17 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου ----- Το έχω συνδέσει στο HMDI μίας παλιάς Samsung και παίζει ήχο Stereo (και από Windows και από Android), δες την παραπάνω απάντηση μου για το πως το έχω κάνει. Εκεί που θα φας "ήττα" με το Chromecast δεν είναι στον ήχο, αυτό ρυθμίζεται, αλλά στο video που δεν παίζει Xvid/DivX. Εκεί θέλει transcoding. Αν έχεις XVid/DivX video σε Windows τότε θα "σωθείς" με το Videostream for Windows (όλα τα υπόλοιπα γονατίζουν την CPU). Αν τα έχεις σε κάνα tablet Android όπως εγώ τότε "κάηκες", τα Android devices δεν είναι αρκετά δυνατά για να κάνουν transcoding (σε Snapdragon 800 που έχω γίνεται με διακοπές). Ή μην κάνεις stream από το Android ταινίες XVid-DivX όσο μπορείς, έτσι προσπαθώ να κάνω εγώ, μόνο h264 ή mpeg4. Όπως έγραψα και στη αξιολόγηση στο Skroutz αν έχεις ήδη Smart TV και δεν έχεις προβλήματα δεν θα σου δώσει κάτι παραπάνω. Αν έχεις προβλήματα (από τις πρώτες Smart TV που οι κατασκευαστές έχουν σταματήσει να δίνουν update, ή σου κάνει νερά το DLNA όπως εμένα) τότε είναι μία καλή και φθηνή αγορά. Είναι αξιόπιστο. Όσον αφορά τα Roku και Αmazon δεν κυκλοφορούν στην Ελληνική αγορά και μπορεί (δεν ξέρω) να είναι κλειδωμένα για χρήση από IP εξωτερικού. Επίσης θέλει πάντα Internet για να δουλέψει, ακόμη και αν δεν κάνετε stream από το Internet. (σε αντίθεση με το DLNA) Αν δεν είχε το περιορισμό του XVid/DivX (για licensing λόγους προφανώς), θα δίνα 5 στα 5 τύφλα να 'χουν τα DLNA και οι Smart TV.
  5. Έβαλα την Βραζιλιάνικη 6.0 στο κινητό μου, Root + Xposed + RRO Layers Ολοήμερη χρήση εδώ και 2 μέρες. Τεράστια βελτίωση σε σχέση με τη 5.0.2. Το Bluetooth Audio δεν κάνει πλέον διακοπές (αντίστοιχο της CM με επιπλέον Apt-X) Όταν ανοίγει ο Chrome δεν σκοτώνονται όλα τα υπόλοιπα apps (γύρω στα 3 παραμένουν active) Πολύ καλύτερο multitasking, λιγότερα Redraws ... και χωρίς τα bug της CM (χαμηλός ήχος ακρόσης, δεν ανάβει η οθόνη στις κλήσεις, random reboots) Η γενικότερη αίσθηση της Stock 6.0 είναι όπως η Stock 4.4.4, σταθερή, χωρίς bugs και ικανοποιητικό multitasking (αν και η 4.4.4 είναι πιο snappy) Αξίζει. ΥΓ: To Titanium Backup δεν λειτουργεί πλήρως, πχ δεν έκανε restore Bluetooth Pairings, WiFi Access Points etc
  6. Ήμουν σε stock Lollipop 5.0.2 (άθλια), είχα για πολύ καιρό CM12.1 και παράγωγα (unstable), έχω γυρίσει πλεόν σε stock KitKat, όπως θα έπρεπε να λειτουργεί το κινητό εξ' αρχής. Μετά την απογοήτευση της 5.0.2 δεν περιμένω πολλά από την 6.0
  7. Κανένα πρόβλημα ούτε εδώ με την 5.0.2. Με Ελληνική de-Odexed ROM, rooted και Xposed.
  8. Για όσους έχουν το LTE μοντέλο (SM-P905) έχει βγει η Ελληνική έκδοση με Lollipop: http://www.sammobile.com/firmwares/database/SM-P905/
  9. Η stock 5.0.2 είναι χάλια, τεράστιο lag και κλείνει τις εφαρμογές στο background, πχ το Spotify όταν ανοίγω τον Chrome (έτσι ήταν και το CM12.0). Ούτε λόγος για τον dialer. Έχω την CM12.1, πολύ καλή, κάνει το κινητό να πετάει αλλά έχει το εξής σοβαρό πρόβλημα που το αντιμετωπίζουν και άλλοι: Κάποιες φορές όταν δέχεται κλήση δεν ανάβει η οθόνη, ούτε με το Power button, χάνω την κλήση και μόνη λύση είναι το reboot.
  10. Μπορεί να βοηθήσει κάποιος; Που μπορούμε να βρούμε την Κορεάτικη; Στο Sammobile.com δεν την βρίσκω για το SM-P905.
  11. Αξίζει, από τις καλύτερες αγορές που έχω κάνει.
  12. Υπάρχει διαθέσιμη στο xda με οδηγίες, το έχω κάνει πολλές φορές. http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=3054303
  13. Θα περιγράψω την δική μου λύση στο πρόβλημα του tethering. Στην εταιρική Vodafone που χρησιμοποιώ (data only) το tethering δεν λειτουργεί με την Motorola Stock ROM (KitKat ή LP). Η ίδια συμπεριφορά με την ίδια SIM σε iPad (όχι όμως σε Samsung TW ROMs). Αυτό συμβαίνει διότι το λειτουργικό "λέει" στον provider αν γίνεται tethered η σύνδεση και ανάλογα με το συμβόλαιο data plan, μπορεί να το κόβει. Η λύση είναι custom ROM, οι οποίες out of the box δεν στέλνουν αυτή την πληροφορία στον provider (είναι μάλιστα και "selling point"), ή ROOT την Stock ROM με τις παρακάτω ρυθμίσεις: Στο /system/build.prop προσθήκη των γραμμών: net.tethering.noprovisioning=true ro.mot.tether_dun_required=0 Στις ρυθμίσεις του APN: Τύπος APN: default, supl,dun Δεν χρειάζονται τα παραπάνω για CM based ROMs (χρησιμοποιώ την CM12.1) Για το Moto G 2014.
  14. Δυστυχώς το δοκίμασα και 2η φορά μέσα στο ΣΚ και το ίδιο πρόβλημα με την SIM (Cosmote). Βέβαια πάντα με TWRP recovery και Root. Διάβασα και κάποια άρθρα παραπάνω, μετά την επιστροφή μου σε KitKat και πράγματι η TWRP recovery προκαλεί πρόβλημα με TouchWiz ROMs στα δίκτυα και θέλει κάποια edits σε config αρχεία. Ισως το δοκιμάσω ξανά το επόμενο ΣΚ, μόνο και μόνο γιατί μου αρέσει να το σκαλίζω, κατά τα άλλα δεν βρήκα να μου δίνει κάτι διαφορετικό, όπως έγραψα και στο review λίγο διαφορετικά χρώματα και λίγο πιο flat UI.
  15. Για εμένα το κύριο κριτήριο σε κινητό πλέον είναι η ROM να είναι AOSP based και να υπάρχουν after market ROMs. Το Moto G 2014 ικανοποιεί αυτά κριτήρια. Φορτωμένο με CM 12.1 "πετάει", με μεγάλη διαφορά από την Motorola Stock ROM (KitKat ή Lollipop). Δεν είναι τόσο η διαφορά μεταξύ Stock και CM όσο το AOSP Android 5.1.1 έναντι των υπόλοιπων. Σε 5.1.1 μπορώ να τρέχω 12 εφαρμογές ταυτόχρονα χωρίς redraws ενώ με τις προηγούμενες εκδόσεις (kitkat ή lollipop, Motorola ή CM αρχίζουν τα redraws μετά την 5η εφαρμογή). Αυτό δεν το πετυχαίνω ούτε στο NotePRO 12.2 με 3GB RAM (όπου δεν υπάρχουν AOSP based ROMs). Το κινητό μου το βλέπω και σαν "παιχνίδι" που με ευχαριστεί να το "σκαλίζω" και με το Moto G 2014 έχω χορτάσει. Το έχω 5 μήνες και θα το ξανάπερνα, αφού το πλησιέστερο που μπορώ να βρω είναι το Nexus που είναι πολύ ακριβότερο.
  16. Έβαλα την Ιταλική Lollipop και ξαγύρισα σε KitKat. Έγραψα ένα review στο xda και ένας Αμερικανός που την δοκίμασε και μου απάντησε στα ίδια συμπεράσματα με εμένα κατέληξε.
  17. Είναι γενικότερο θέμα με την συσκευή, σε 3 Moto G 2014 που έχουν πέσει στα χέρια μου είναι εμφανές, αλλά δεν είναι τα ίδια σημεία και στα 3. Συμβαίνει και σε ακριβότερες συσκευές όπως τα Motorola Nexus, από ό,τι έχω δει στα reviews του YouTube.
  18. Είπα να μοιραστώ τα καλά νέα για όσους δεν το έχουν δει ακόμη. Το Xposed βγήκε σε alpha version για Lollipop, http://forum.xda-developers.com/xposed/official-xposed-lollipop-t3030118 Το δοκίμασα στο Moto G 2nd Gen XT1068, φαίνεται να λειτουργεί μια χαρά. Κάποια από τα modules δεν δουλεύουν αλλά δεν φταίει το Xposed, ήδη άρχισαν οι ενημερώσεις για lollipop.
  19. Αν είναι rooted μπορείς να δοκιμάσεις να βάλεις στο build.prop τα: ro.securestorage.support=false wlan.wfd.hdcp=disable Προσοχή αν υπάρχουν ήδη μην τα βάλεις δύο φορές. Αν δεν στρώσει, όπως το δικό μου αλλά για WiFi Direct θέμα, backup (όχι από recovery, πχ Titanium ή Helium) και factory reset.
  20. Samsung και ξερό ψωμί! (και Snapdragon/Exynos). Πήρα το κινέζικο THL 5000 και το έχω μετανιώσει. Το GPS για τα μπάζα, tethering με Vodafone δεν κάνει, αλλά με Cosmote κάνει. Τι να πω; Να πω πως δεν τα διάβαζα αλλά είπα να το ρισκάρω και έχασα. Samsung! LG! Motorola!
  21. Μάλλον στον 1ο εξάμηνο του 2015, δες αυτό για το τι να περιμένεις. http://forum.xda-developers.com/galaxy-note-pro-12/general/touchwiz-5-0-t2992020
  22. Mάλλον όχι, εκτός αν το παιχνίδι έχει on line account στον οποίο συνδέεσαι και μπορεί να γίνει restore από εκεί. Το factory reset διαγραφεί το /data partition όπου και βρίσκεται η αποθηκευμένη πρόοδος του παιχνιδιού. Αν το device είναι rooted μπορείς να χρησιμοποιήσεις το Titanium Backup που κάνει αυτό που θέλεις με το Restore.
  23. Pixel Media Server από το Google Play. Το χρησιμοποιώ μήνες. Δωρεάν και αξιόπιστο. Μαζί με το SubLoader για να κατεβάζει υπότιτλους και να τους κάνει rename όπως την ταινία.
  24. Καλύτερο smartphone: Samsung Galaxy S5 Καλύτερο tablet: Samsung Galaxy Note Pro 12.2 LTE
  25. Στα αμερικανικά firmwares δεν λειτουργούν τα WiFi channels 12, 13, 14. Στο router μου που τον έχω στο 13 δεν μπορεί να συνδεθεί. Αντιστοίχως αν βρεθείς πότε σε καφετέρια/ξενοδοχείο/φίλο με τέτοια ρύθμιση. Θα πρέπει να το κάνεις root και να αλλάξεις settings στο system. Ή να κάνεις flash το ελληνικό firmware (άλλα δεν θα έχεις OTA, που αν ξέρεις να κάνεις flash firmwares δεν πειράζει)
×
×
  • Create New...