Jump to content

Moto G (έκδοση 2014)

lewton
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Η μόνη ιδέα που έχω είναι ότι το πήρε πειραγμένο/ρουταρισμένο/με άλλη rom γιατί κανείς με το stock android 4.4 ή 5 δεν έχει αναφέρει ποτέ κάτι παρόμοιο

• Απαντήσεις 4,8χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Δεν δουλεύω αυτή την εποχή και είμαι όλη μέρα με το κινητό στο χέρι. Σχεδόν ποτέ δεν κατάφερα με μια φόρτιση να βγάλω μέχρι να πάω για ύπνο. Μόλις η οθόνη περάσει τις 3 ώρες αρχίζει να ζητάει ρεύμα. Αν Δεν δουλεύω την οθόνη και μιλάω 3 ώρες ούτε 30% δεν μου τρώει. Η οθόνη είναι που το τσακίζει.

Παίδες λογικό είναι. Κι εγώ που έχω ένα Xperia Z για 2ο και το αφήνω καμιά φορά ανοιχτό χωρίς να το χρησιμοποιώ, μου βγάζει μια βδομάδα και βάλε. Το τι κάνει το κινητό είναι δεδομένο. Το πως θα καταναλώσεις την ενέργεια της μπαταρίας, αυτό θα γίνει ανάλογα με το πόσο το δουλεύεις. Είναι δική σου επιλογή αν θα το φας σε 5 ώρες συνεχόμενες αν το δουλεύεις ή σε 1,5 βδομάδα αν το έχεις παρατημένο και το ανοίγεις να κάνεις μια κλήση για 5 λεπτά την ημέρα. Μην σας εκπλήσσει κανένα αποτέλεσμα αν δεν ξέρετε ακριβώς τι χρήση κάνει ο κάτοχος του της συσκευής.

Στα του τηλεφώνου τώρα. Το δικό μου είχε γίνει αισθητά αργό. Και είπα μετά από 1-1,5 μήνα να δοκιμάσω ένα factory reset ακόμη. Αφού το έκανα 2 φορές (για σιγουριά :) ) και άλλες 2 φορές format cache (αν και εδώ που τα λέμε ίσως να μη χρειάζεται γιατί από ότι βλέπω όταν κάνεις factory reset κάνει και format cache), είπα να το σετάρω βάζοντας μόνο ότι πραγματικά δουλεύω. Άφησα και chrome, και facebook και messenger, ενώ σούταρα(απενεργοποίηση) ότι είχε από στοκ και δεν χρησιμοποιώ (google+,photos,hangouts,βιβλία-μουσική-ταινίες google κλπ). Έχω καταφέρει να έχω ένα συρτάρι εφαρμογών με ακριβώς 2 σελίδες, και προς το παρόν πάει πάρα πολύ καλά. Υπάρχει ένα μικρό lag στον dialer αλλά είναι ανεπαίσθητο. Καμία σχέση με πριν. Για να δούμε...

Να σας πω και το άλλο το κουφό που έγινε προχθές. Από την αρχή που είχα βάλει το lollipop δε δούλευε το tethering μέ wi-fi. Συνδεόταν αλλά δεν μπορούσε να κατεβάσει τίποτα. Από ότι βλέπω το ίδιο θέμα έχουν και κάποιοι με το Moto G πρώτης γενιάς. Πριν 2 μέρες λοιπόν το δοκιμάζω για πλάκα, και συνδέω ένα tablet που έχω και δούλευε κανονικά. Όχι μόνο έμπαινε Internet αλλά σε speedtest είχε καλύτερα αποτελέσματα από ότι το ίδιο το κινητό με το ίδιο πρόγραμμα (π.χ. 10Mbps αντί για 6...). Λέω όλα καλά. Εχθές το δοκίμαζα γιατί μου έκανε αποσυνδέσεις στο σπίτι η dsl και δυστυχώς δεν κατάφερα να το κάνω να δουλέψει με τίποτα. Ούτε στον υπολογιστή ούτε στο tablet. Θα κάνω δοκιμές να δω μπας και βρω συμπτωματικά τίποτα. Νομίζω εκείνη την ημέρα είχα παίξει λίγο πιο πριν με την ενεργή σύνδεση δεδομένων, που για λίγο την είχα γυρίσει στη 2η SIM.

Όχι δεν παίζει κανονικά κανένα ρόλο. Ωστόσο έχω την Cosmote κάρτα πρώτη γιατί μόνη στο πρώτο slot ανιχνεύεται από προγράμματα ο αριθμός της SIM, και έτσι μόνο σε αυτή τη θέση δουλεύει το my what's up που σου δείχνει υπόλοιπο, αγοράζεις πακέτα κλπ.

Να σας πω και το άλλο το κουφό που έγινε προχθές. Από την αρχή που είχα βάλει το lollipop δε δούλευε το tethering μέ wi-fi. Συνδεόταν αλλά δεν μπορούσε να κατεβάσει τίποτα. Από ότι βλέπω το ίδιο θέμα έχουν και κάποιοι με το Moto G πρώτης γενιάς. Πριν 2 μέρες λοιπόν το δοκιμάζω για πλάκα, και συνδέω ένα tablet που έχω και δούλευε κανονικά. Όχι μόνο έμπαινε Internet αλλά σε speedtest είχε καλύτερα αποτελέσματα από ότι το ίδιο το κινητό με το ίδιο πρόγραμμα (π.χ. 10Mbps αντί για 6...). Λέω όλα καλά. Εχθές το δοκίμαζα γιατί μου έκανε αποσυνδέσεις στο σπίτι η dsl και δυστυχώς δεν κατάφερα να το κάνω να δουλέψει με τίποτα. Ούτε στον υπολογιστή ούτε στο tablet. Θα κάνω δοκιμές να δω μπας και βρω συμπτωματικά τίποτα. Νομίζω εκείνη την ημέρα είχα παίξει λίγο πιο πριν με την ενεργή σύνδεση δεδομένων, που για λίγο την είχα γυρίσει στη 2η SIM.

Όχι δεν παίζει κανονικά κανένα ρόλο. Ωστόσο έχω την Cosmote κάρτα πρώτη γιατί μόνη στο πρώτο slot ανιχνεύεται από προγράμματα ο αριθμός της SIM, και έτσι μόνο σε αυτή τη θέση δουλεύει το my what's up που σου δείχνει υπόλοιπο, αγοράζεις πακέτα κλπ.

Επειδή είχα το ίδιο πρόβλημα με εσένα, μπορείς να δοκιμάσεις το εξής:

Έχεις βάλει PIN στις κάρτες σου? Αν όχι μπορείς να βάλεις και μετά να κάνεις ένα Restart?

Όσο και να φαίνεται/ακούγεται περίεργο , σε μένα δεν δούλευε το tethering σε καμία κάρτα από την στιγμή που πήρε update σε Lollipop και ο λόγος ήταν ότι δεν είχα βάλει PIN στις κάρτες μου! Μόλις έβαλα PIN και στις 2 κάρτες δούλεψε!

992

Έχω pin από πάντα και στις 2. Κάτι άλλο πρέπει να παίζει. Ψάχνοντας είδα πως κάποιος έλεγε στο apn type να σβήσεις ότι έχει και να το αφήσεις κενό. Ωστόσο μετά από αυτό δεν συνδεόταν το ίδιο το κινητό. Λογικά bug είναι, αλλά ψάχνω μπας και βρω ποια ήταν αυτή η συνθήκη που το έκανε να δουλέψει μια και μοναδική φορά...

edit: Έχω 2 κάρτες sim, what's up στην 1η υποδοχή και cu στη 2η. Με αυτό το συνδυασμό προσπαθούσα και δεν δούλευε εκτός από μια φορά όπως είπα. Μόλις αντίστρεψα τις κάρτες, και όπως ξεκινάει έχω internet από τη cu και δουλεύει κανονικά. Χωρίς να κλείσω το hot-spot, αλλάζω την ενεργή σύνδεση δεδομένων στη 2η sim (what's up). Περιμένω λίγο να εξαφανιστούν τα θαυμαστικά και να βγάλει το H πάνω από το εικονίδιο του σήματος, και δοκιμάζω στον υπολογιστή και εξακολουθεί να λειτουργεί σωστά. Θα μας τρελάνει....

Edited by Mark_K

Για το παλικάρι πιο πάνω που ρώτησε για τα xiaomi piston:

Τα χρησιμοποιώ κανονικότατα και για μουσική, ράδιο αλλά και ως hands free, μην κωλώσεις, να τα παρεις είναι πολύ καλά ακουστικά για τα λεφτά τους και συμβατά με το moto g εκτός από τα πλήκτρα του volume τα οποία λειτουργούν μόνο ως start/stop για κλησεις/μουσική.

Ευχαριστω. Θα κανω αμεσα παραγγελια. Δεν ξερω αν πρεπει να παρω τα V2 ή τα V3 πιστονια, καθως τα τελευταια ειναι φρεσκα και δεν εχουν δοκιμαστει. Αλλα θα μου κανει μεγαλη εντυπωση αν δεν συνεργαζονται με το κινητο (που ακομα δεν εχω παρει στα χερια μου, απο βδομαδα λογικα). Μαλλον αυτα θα παρω.

Ευχαριστω και παλι.

Λοιπόν, μετά από μια πλήρη φόρτιση μετά από το τελευταίο reset που πραγματοποίησα, πάει αρκετά καλύτερα και δεν είναι η ιδέα μου μόνο. Έφτασα τη μπαταρία στο 7% μέσα σε 20 ώρες και κατάφερα 5 ώρες SOT. Ωστόσο νομίζω πως κάτι δεν πάει καλά με τα στατιστικά της μπαταρίας. Δηλαδή στη λίστα μου βγάζει τελευταίες της κλήσεις, με 14 δευτερόλεπτα. Ξέρω πως δεν έχω μιλήσει πολύ, ίσως και λίγο κάτω από μια ώρα σε αυτό το διάστημα, αλλά σε καμία περίπτωση 14 δευτερόλεπτα. Τι να πω...

Έχω μια υποψία σχετικά με το bug του Hot spot. Κάτι πρέπει να παίζει με τις κάρτες sim. Δεν ξέρω αν έχει τύχει και σε κάποιον άλλο, αλλά καμιά φορά, σχετικά σπάνια μπορώ να πω, χάνει το σήμα κάποια από τις 2 κάρτες. Όταν συμβεί αυτό ακόμα και να δουλεύει το hot spot παρατήρησα πως σταματάει(δηλαδή το γνωστό, συνδέεονται οι συσκευές στο wi-fi δίκτυο που φτιάχνει το κινητό αλλά δεν μπορούν να κατεβάσουν δεδεομένα). Σήμερα λοιπόν, και ενώ δεν δούλευε το hot spot, βγάζω τις κάρτες sim και τις τοποθετώ ξανά, με ανοιχτό τηλέφωνο, και χωρίς να κλείσω το hot spot. Και ως εκ θαύματος, ο υπολογιστής μου που είχα συνδεδεμένο εκεί άρχισε να ανοίγει κανονικά σελίδες. Προς το παρόν δουλεύει μια χαρά. Πιστεύω όμως πως αν κάποια στιγμή συμβεί να χάσει κάποια από τις κάρτες σήμα θα σταματήσει να λειτουργεί και θα χρειαστέι επανάληψη της "πατέντας".

σας έχω νεώτερα μόλις κυκλοφόρησε η αναβάθμιση του Android 5.1 (μέγεθος 169.7 MB) στο tablet μου asus google nexus 7 (2013) άρα πολύ σύντομα θα έρθει και στο κινητό motorola moto g (2014)

----- προσθήκη μηνύματος 3 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

εγώ πάντως δεν αντιμετώπισα πρόβλημα με το WiFi Hotspot βέβαια έχω ως SIM1 (COSMOTE WHATSUP) με ενεργοποιημένα τα DATA και SIM2 (WIND F2G) με απενεργοποιημένα τα DATA

Λοιπόν, μετά από μια πλήρη φόρτιση μετά από το τελευταίο reset που πραγματοποίησα, πάει αρκετά καλύτερα και δεν είναι η ιδέα μου μόνο. Έφτασα τη μπαταρία στο 7% μέσα σε 20 ώρες και κατάφερα 5 ώρες SOT. Ωστόσο νομίζω πως κάτι δεν πάει καλά με τα στατιστικά της μπαταρίας. Δηλαδή στη λίστα μου βγάζει τελευταίες της κλήσεις, με 14 δευτερόλεπτα. Ξέρω πως δεν έχω μιλήσει πολύ, ίσως και λίγο κάτω από μια ώρα σε αυτό το διάστημα, αλλά σε καμία περίπτωση 14 δευτερόλεπτα. Τι να πω...

Έχω μια υποψία σχετικά με το bug του Hot spot. Κάτι πρέπει να παίζει με τις κάρτες sim. Δεν ξέρω αν έχει τύχει και σε κάποιον άλλο, αλλά καμιά φορά, σχετικά σπάνια μπορώ να πω, χάνει το σήμα κάποια από τις 2 κάρτες. Όταν συμβεί αυτό ακόμα και να δουλεύει το hot spot παρατήρησα πως σταματάει(δηλαδή το γνωστό, συνδέεονται οι συσκευές στο wi-fi δίκτυο που φτιάχνει το κινητό αλλά δεν μπορούν να κατεβάσουν δεδεομένα). Σήμερα λοιπόν, και ενώ δεν δούλευε το hot spot, βγάζω τις κάρτες sim και τις τοποθετώ ξανά, με ανοιχτό τηλέφωνο, και χωρίς να κλείσω το hot spot. Και ως εκ θαύματος, ο υπολογιστής μου που είχα συνδεδεμένο εκεί άρχισε να ανοίγει κανονικά σελίδες. Προς το παρόν δουλεύει μια χαρά. Πιστεύω όμως πως αν κάποια στιγμή συμβεί να χάσει κάποια από τις κάρτες σήμα θα σταματήσει να λειτουργεί και θα χρειαστέι επανάληψη της "πατέντας".

Edited by Zer0c00L

Xiaomi Poco F3 Pro 8GB/256GB , Xiaomi Poco X3 Pro 8GB/256GB , Xiaomi Redmi Note 10 Pro 8GB/128GB , Xiaomi Redmi Note 9 Pro 8GB/128GB , Xiaomi Redmi Note 8 Pro 6GB/64GB , Huawei P Smart (2019) 3GB/64GB , Lenovo/Motorola Moto G4 Plus (Εκλάπει) , Lenovo Motorola Moto G5S Plus (Εκλάπει) , Xiaomi Redmi Note 4X (Παροπλίστηκε) , Lenovo/Motorola Moto G2 (Χαρίστηκε) , Asus Google Nexus 7 FHD WiFi

COSMOTE (GR)

WIND (GR)

Με εκτίμηση.

Παιδια να ρωτησω λιγο. Δεν λεει το κινητο να μπει στο ιντερνετ..εχω Wind Και εχω κανει ολες τις ρυθμισεις οπως λεει το σαιτ αλλα παλι τπτ....δεν λεει να μπει. Καμια ιδεα??

αυτοπου εχω παρατηρησει με την lollipop ειναι οτι ενω απενεργοποιω το τηλεφωνο,οταν το ανοιγω μου εμφανιζει να ειναι ακομα ανοικτες οι εφαρμογες!το εχω προσεξει αλλος αυτο;:!:

Έτσι είναι στη νέα έκδοση. Μέχρι και οι καρτέλες του chrome εμφανίζονται στις ανοιχτές εφαρμογές.

Έτσι είναι στη νέα έκδοση. Μέχρι και οι καρτέλες του chrome εμφανίζονται στις ανοιχτές εφαρμογές.

Αυτό μπορείτε να το απενεργοποιήσετε για να μην γεμίζει το ιστορικό.

Έχει κανείς θέμα με το bluetooth στο ηχοσυστημα του αυτοκινήτου; Η lollipop έχει πολλά θέματα με το θέμα ανοικτή ακρόαση μέσω bluetooth.
Ι need a six month vacation, twice a year.

Έχει κανείς θέμα με το bluetooth στο ηχοσυστημα του αυτοκινήτου; Η lollipop έχει πολλά θέματα με το θέμα ανοικτή ακρόαση μέσω bluetooth.

Σε Yaris mk3 που το έχω δοκιμάσει δουλεύει μια χαρά. Καμία διαφορά με Kit Kat.

Αυτό μπορείτε να το απενεργοποιήσετε για να μην γεμίζει το ιστορικό.

Ναι, το έχω κάνει ήδη, ευχαριστώ.

Σε Yaris mk3 που το έχω δοκιμάσει δουλεύει μια χαρά. Καμία διαφορά με Kit Kat.

Ρε συ προσπαθώ να κάνω pair με ένα 2 din που έχω στο αμάξι (Erisin ES1096V) και δεν το βλέπει το Motorola με τίποτα. Το visibility είναι on όταν είμαι στα bt settings ?

Ένα feature phone Nokia X2 είδε μια χαρά την Erisin. :wacko:

Ναι, από ότι βλέπω δεν έχει ρύθμιση για visibility και είναι on όταν είσαι στις ρυθμίσεις BT. Αλλά δεν παίζει ρόλο καθώς το τηλέφωνο πρέπει να δει τη μονάδα και όχι το αντίθετο λογικά. Περίεργο που δε δουλεύει. Αν το είχες συνδεδεμένο προ lollipop, δοκίμασες να το αφαιρέσεις εντελώς πρωτού το ξανασυνδέσεις μπας και;

Τώρα που το θυμήθηκα, ο κολλητός μου που έχει το moto g επίσης με lollipop, αγόρασε πριν 2 βδομάδες το νέο Clio, του συνέδεσε το τηλέφωνο ο πωλητής κατά την επίδειξη και λειτουργεί άψογα.

Τώρα την πήρα την οθόνη. Με κιτ κατ στην προηγούμενη που χάλασε για αυτό και την άλλαξα δούλευε μια χαρά.

Από την στιγμή που την βρίσκει το Nokia δεν είναι θέμα οθόνης.

Περίμενε μπας και πάρεις καμία γνώμη ακόμη. Αν δουλεύει στους περισσότερους δεν αποκλείεται να υπάρχει ασυμβατότητα της οθόνης με τη συγκεκριμένη συσκευή. Επίσης δες μπας και υπάρχει κανένα firmware update από τον κατασκευαστή της.

Κ εμένα πάντως σε yaris mk3 στην έκδοση με την touch οθόνη κανει σύζευξη άμεσα!Και μάλιστα και με kit kat έκανε !

Past:Samsung Galaxy SIII,IPhone 4s,Lg G2 Mini, HTC One M8,Motorola Moto G(2014),Samsung Galaxy A5,Iphone 6 Plus,LG V10,Samsung Galaxy S7 Edge,OnePlus 3T, Xiaomi Redmi Note 4,Huawei P10

Current: Huawei Mate 10 Pro

Σχετικά με τον αυξανόμενο ήχο, έχω πρόβλημα στις ειδοποιήσεις γιατί δεν ακούγετε, υπάρχει κάποια λύση να λειτουργεί ο ήχος σε φουλ ένταση από την αρχή;

• The title was changed to Moto G (έκδοση 2014)