Jump to content

Δορυφορικός εξοπλισμός - Συνδέσεις, εγγραφές κ.α. τεχνικά προβλήματα

KostasV
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

• 6 months later...
  • Απαντήσεις 89
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Ειμαι συνδρομητης Nova και χθες αγορασα ενα DVD-R Sony H510 με σκληρο δισκο. Η συνδεσμολογια που εχω κανει ειναι scart απο Nova Panasat σε Sony line-in, scart απο line-out Sony σε τηλεοραση, και optical απο DVD σε AV Marantz ενισχυτη. επισης εχω κεραια για τα επιγεια καναλια που την εβαλα κατευθειαν στη τηλεοραση. Η απορια μου ειναι οτι δεν μπορω να κανω συγχρονισμο στα καναλια του DVD-R τα καναλια της Nova παρα μονον ενα, αυτο που βλεπει ο αποκωδικοποιητης. Τι δεν εκανα καλα; Καποιος που να ξερει απο ηλεκτρονικα μπορει να βοηθησει;

Αυτό που θέλεις δεν γίνεται. Αυτό που μπορείς να κάνεις, όταν θέλεις να γράψεις κάτι από τη Nova είναι:

-Να συντονίζεις τον Panasat στο κανάλι που θέλεις να γράψεις (απ' ευθείας είτε με τον χρονοδιακόπτη)

-Να προγραμματίζεις την εγγραφή από το DVDR την κατάλληλη ώρα στο line στο οποίο έχεις συνδέσει τη Nova.

Δυστυχώς, αν θέλεις να γράφεις πολλά κανάλια με προγραμματισμό στη Nova, πρέπει να αγοράσεις δέκτη με σκληρό δίσκο.

Ποτέ μην λογομαχείς με έναν βλάκα... Θα σε ρίξει στο επίπεδό του και θα σε νικήσει λόγω πείρας.

Αυτό που θέλεις δεν γίνεται. Αυτό που μπορείς να κάνεις, όταν θέλεις να γράψεις κάτι από τη Nova είναι:

-Να συντονίζεις τον Panasat στο κανάλι που θέλεις να γράψεις (απ' ευθείας είτε με τον χρονοδιακόπτη)

-Να προγραμματίζεις την εγγραφή από το DVDR την κατάλληλη ώρα στο line στο οποίο έχεις συνδέσει τη Nova.

Δυστυχώς, αν θέλεις να γράφεις πολλά κανάλια με προγραμματισμό στη Nova, πρέπει να αγοράσεις δέκτη με σκληρό δίσκο.

Ευχαριστω φιλε μου για την ενημερωση.

Να ζητήσω κι εγώ μιά βοήθεια;

Ποια είναι η σωστή συνδεσμολογία για σύνδεση TV-Video- DVD-R (παντού υπάρχουν scart);

Το ρωτάω γιατί έχω ένα πρόβλημα όταν πάω να αντιγράψω από video σε DVD.

Thanks!

[sIGPIC][/sIGPIC]....a dozen summers against the world....

• 5 months later...

Δε το πιστεύω αυτό ρε παιδιά... Χτες κόπηκε το ρεύμα για μερικές ώρες (Νέα Σμύρνη) Όταν επανήλθε, ο αποκωδικοποιητης της Νοβα είχε 3 χρωματιστά λαμπάκια ανάμενα, που όπως μου είπε η ευγενική κυρία στο τηλέφωνο σημαίνει ότι κάηκε...

Και καλά ως εδώ...

Της λέω τι κάνουμε τώρα?

Και οι εναλλακτικές που έχω είναι:

Α)Δίνω 75 ευρώ για να αγοράσω ένα επισκευασμένο αποκωδικοποιητη με 3 μήνες εγγύηση

Β)Δίνω 75 ευρώ για να φτιάξουν το δικό μου

Γ) Διακόπτω τη συνδρομή μου, ξεκινάω καινούργια, μου δίνουν νέα κάρτα και νέο αποκωδικοποιητη για 119 ευρώ.

Δεν είναι τρελές οι χρεώσεις της επισκευή? Δεν ίνα γελοίο το Γ? Της λέω οκ, να δώσω 119 και να πάρω νέο μηχάνημα? Γιατί να μπαίνουμε σε όλες αυτές τις διαδικασίες που και για εσάς έχουν κόστος?

Be the change you want to see in the world.

Mahatma Gandhi

Η πολιτική τους είναι όντως απαράδεκτη.

Εννοείται ότι το γ) εσένα συμφέρει, γιατί το μηχάνημα που θα πάρεις θα έχει ολόκληρη την εγγύηση (τουλάχιστον 1 χρόνο, κανονικά πρέπει 2).

Αν θέλεις να ξαναπάρεις Panasat, τότε ση θέση σου θα έκανα το γ).

Εαν καταφέρεις και το συνενοηθείς (πχ. με κάποιο προϊστάμενο), ότι γιατί να μπαίνουμε στη διαδικασία διακοπής/ενεργοποίησης, και όχι να πληρώσω 119 για τον καινούργιο δέκτη, θα είναι και πιο εύκολο για σένα.

Αλλά το να δώσεις τα 75 για να έχεις τόσο μικρή εγγύηση δεν το προτείνω, γιατί στην επόμενη διακύμανση της ΔΕΗ θα έχεις πάλι τα ίδια (το είχα πάθει και εγώ με τον Panasat, απλά ήμουν τυχερός που δεν είχε λήξει η εγγύηση).

Αν τώρα δε θέλεις Panasat, ευκαιρία να πάρεις έναν ποιοτικό δέκτη (Humax κτλ). Βέβαια θα κοστίσει περισσότερο.

Γενικά οι Panasat και τα Filmnet boxes δεν έχουν τα καλύτερα τροφοδοτικά... γι'αυτό τα παθαίνουν αυτά με το ρεύμα.

Η πολιτική τους είναι απαράδεκτη όσον αφορά το Γ να υποθέσω έτσι;Γιατί για το θέμα των 75ε και για την εγγύηση δεν μπορείς να τους καταλογίσεις και πολλά.

Το να το πάρεις και να το φτιάξεις μόνος σου ,εκτός nova εννοώ δεν παίζει σαν λύση;

Δε το σκεφτηκα καθολου.

Τι κερδιζω παιρνωντας εναν αλλο αποκωδηκοποιητη?

ποιον προτινετε?

Mahatma Gandhi

Ό,τι και να επιλέξεις μην ξεχάσεις να πάρεις την ειδική συσκευή που προσφέρει ασφάλεια στις διακυμανσεις του ρεύματος...Ειναι δε γνωστό πως το δις εξαμαρτείν...:whistle:
http://banners.wunderground.com/banner/gizmotemp/global/stations/16716.gif

ενα σπιτι με UPS πρεπει να γεμισω μου φαινεται...

Στους υπολογιστες υπαρχει ηδη (ευτυχως), αντε να δουμε που αλλου....

Mahatma Gandhi

• 2 weeks later...
  • 4 months later...
Σκεφτομαι να παρω ενα DVD-R με σκληρο δισκο. Εχω NOVA και θα ηθελα να ρωτησω καποια πραγματα. Θα μπορω ενω βλεπω ενα καναλι στο ΝΟΒΑ πχ SSport ταυτοχρονα να γραφω μια ταινια απο το FILMNET λογω του HDD?.

Σκεφτομαι να παρω ενα DVD-R με σκληρο δισκο. Εχω NOVA και θα ηθελα να ρωτησω καποια πραγματα. Θα μπορω ενω βλεπω ενα καναλι στο ΝΟΒΑ πχ SSport ταυτοχρονα να γραφω μια ταινια απο το FILMNET λογω του HDD?.

Kατά πάσα πιθανότητα όχι διότι χρειάζεσαι διπλό δορυφορικό δέκτη. Θα μπορείς να γράφεις εκτός NOVA ή το κανάλι στο οποίο είναι συντονισμένη η NOVA.

Μια λύση είναι ένας αποκωδικοποιητής με διπλό δέκτη και σκληρό δίσκο σαν αυτόν που θα αρχίσει να δίνει η ίδια η NOVA (νομίζω μάλιστα ότι θα έχει 3πλο δέκτη) σε λίγο καιρό. Το μειονέκτημα του είναι πως δε γράφει σε DVD.

Μπορείς να βρεις πληροφορίες στις τελευταίες σελίδες του σχετικού θέματος της NOVA.

-Candygram.

-Candygram, my foot. You get out of here before I call the police. You're the shark, and you know it.

-Wait. I-I'm only a dolphin, ma'am.

H λύση ακούει στο όνομα pvr δορυφορικός δέκτης και με κάποιες μικροπαραχωρήσεις θα κάνει αυτό που θές.

Μακρυά από το καινουριο μηχάνημα της νόβα.Χωρις κάρτα άχρηστο με κάρτα δυσκίνητο

[sIGPIC][/sIGPIC]

Άραχθος-Λίμνη Πουρναρίου

• 3 weeks later...
H λύση ακούει στο όνομα pvr δορυφορικός δέκτης και με κάποιες μικροπαραχωρήσεις θα κάνει αυτό που θές.

Μακρυά από το καινουριο μηχάνημα της νόβα.Χωρις κάρτα άχρηστο με κάρτα δυσκίνητο

τι εννοεις λεγοντας παραχωρησεις?ωστοσο τον ειδα κι εγω αυτον τον pvr και μου αρεσε αξιζει ομως?

Η υπομονή είναι πικρή,αλλά ο καρπός της είναι γλυκός.

Οι παραχωρήσεις αφορούν στο σημείο που ο δέκτης της νοβα έχει τρία tuner ένω οι υπόλοιποι του εμπορίου είναι με δύο.Πάντως επιμένω μακρυά από το νταβατζιλίκι της νόβα που χαρακτηρίζει υπηρεσία την δυνατότητα εγγραφής σε σκληρό δίσκο και έχουν το θράσος να ζητουν 7,5€ τον μήνα επιπλέον της απαράδεκτης μηνιαίας συνδρομής.

Ψάξε για κάτι καλύτερο πχ arion δέκτης pvr.

Kαι μην ξεχνάς ο δέκτης χωρις την κάρτα της Νόβα είναι άχρηστος και δεν δέχεται κάρτα από άλλη υπηρεσία (πεταμένα 400-500€)

[sIGPIC][/sIGPIC]

Άραχθος-Λίμνη Πουρναρίου

Αν δεν κάνω λάθος, η πατάτα της Nova έχει 2 tuners. Και ο δικός μου δύο έχει και κάνει ότι και της Nova: Εγγραφή δύο καναλιών και παρακολούθηση τρίτου. Μάλιστα είχα έναν Echostar, πάλι με δύο tuners που έγραφες 4 κανάλια και παρακολουθούσες πέμπτο.

Μακρυά από την απατεωνιά της Nova!

To δίνει πανάκριβα, ζητάει και νταβατζηλίκι 7.5Ε και μόλις λήξει η συνδρομή είναι άχρηστος! :mad:

Ποτέ μην λογομαχείς με έναν βλάκα... Θα σε ρίξει στο επίπεδό του και θα σε νικήσει λόγω πείρας.

Εχει 3 tuners.Κατα τα άλλα ένας ακόμα πατάτασατ

Δίκιο έχεις, έχει τρία tuners.

Κατά τα άλλα είναι ένας ΜΕΓΑΛΟΣ ΠΑΤΑΤΑσατ! :lol:

ρε παιδια για help me γιατι κολλησα,πως αντιγραφω απο τον δεκτη στο dvdr?εχω ενα pioneer.

ενα digitalbox

Συνδέεις με scart την έξοδο video του δορυφορικού δέκτη με την scart που έχεις ελεύθερη στο dvdrecorder και από εκεί(pioneer) διαλέγεις την είσοδο που θα κάνεις την εγγραφή(av1)

[sIGPIC][/sIGPIC]

Άραχθος-Λίμνη Πουρναρίου

Ok thanks φιλε μου να σαι καλα.