Jump to content

[Επίσημο] Nokia Lumia 730

stendor
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

γιατί δε κοίταξες για κάποιο lumia 640, κυκλοφορούν ακόμη.

Έχω ένα L640 στο συρτάρι με σπασμενη οθόνη που έχω αλλάξει 2 φορες, λόγω ελαττωματικού ανταλακτικου. Δεν θέλω να μπω στη διαδικασία να περιμένω τρίτη φορά κλπ.

Από την άλλη το L730/735 με τραβάει περισσότερο λόγω πιο μικρού μεγέθους , με σχεδόν το ίδιο hardware, απλά αναρωτιέμαι αν η οθόνη του θα είναι το ίδιο καλή με του 640..

Το πήρα γιατί ήταν μια ξεκάθαρα χαμηλή τιμή. Στην ουσία τζάμπα. Σκεφτόμουν και για καινούριο 650, αλλά μετά αποφάσισα, πως αν δώσω χρήματα για καινούριο, θα είναι μόνο για το 950, που πλέον είναι σε τιμή χώμα, ενώ παράλληλα βρίσκεις μεταχειρο με λιγότερα από 180€ ..

Sent from mTalk

• Απαντήσεις 647
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Έχω ένα L640 στο συρτάρι με σπασμενη οθόνη που έχω αλλάξει 2 φορες, λόγω ελαττωματικού ανταλακτικου. Δεν θέλω να μπω στη διαδικασία να περιμένω τρίτη φορά κλπ.

Από την άλλη το L730/735 με τραβάει περισσότερο λόγω πιο μικρού μεγέθους , με σχεδόν το ίδιο hardware, απλά αναρωτιέμαι αν η οθόνη του θα είναι το ίδιο καλή με του 640..

Το πήρα γιατί ήταν μια ξεκάθαρα χαμηλή τιμή. Στην ουσία τζάμπα. Σκεφτόμουν και για καινούριο 650, αλλά μετά αποφάσισα, πως αν δώσω χρήματα για καινούριο, θα είναι μόνο για το 950, που πλέον είναι σε τιμή χώμα, ενώ παράλληλα βρίσκεις μεταχειρο με λιγότερα από 180€ ..

Sent from mTalk

Όσο αφορά την οθόνη είναι AMOLED, ClearBlack (καλύτερη από του 640 )και είναι σίγουρο πως θα μείνεις απόλυτα ευχαριστημένος.

Samsung galaxy s8 duos. Surface Pro 4. DOD LS430W.

Έφτασε το εργαλείο! Οκ, έχω πάθει πλάκα από την ποιότητα της οθόνης. Το μόνο που με χαλάει είναι λίγο το καπάκι και μάλλον θα ψάξω για μαύρο ή μπλε.

Τα 10αρια έχουν κάτσει εξαιρετικά. Και πάει σφεντόνα το εργαλείο! Θα γυρίσω με ενημέρωση.

Sent from mTalk

Με την ευκαιρια να ρωτησω.Σας εχουν κατσει καλα τα 10αρια?Γιατι εγω ειχα θεμματα διαφορα.

Και μένα είχε διάφορα θέματα ώσπου έκανα επαναφορά κι έστρωσε

Με την ευκαιρια να ρωτησω.Σας εχουν κατσει καλα τα 10αρια?Γιατι εγω ειχα θεμματα διαφορα.

Μέχρι στιγμής δεν έχω παρατηρήσει το παραμικρό. Τα tiles δουλεύουν κανονικότατα, δεν έχω πουθενά πρόβλημα. Στη gallery ρολαρει μια χαρά, δεν κολλάει στο ζουμ. Ούτε έχω θέμα με τις her. Τώρα, δεν ξέρω αν υπάρχει κάτι που δε το έχω δει.

ΥΓ: Μόνο θέμα, το βίντεο που στα 1080p/30fps με ενεργοποιημένη την ψηφιακή σταθεροποίηση, κάνει κάτι κολλήματα κατά το γράψιμο, που ωστόσο δεν είναι διακριτά μετά που βλέπεις τι τράβηξες.

Sent from mTalk

Μέχρι στιγμής δεν έχω παρατηρήσει το παραμικρό. Τα tiles δουλεύουν κανονικότατα, δεν έχω πουθενά πρόβλημα. Στη gallery ρολαρει μια χαρά, δεν κολλάει στο ζουμ. Ούτε έχω θέμα με τις her. Τώρα, δεν ξέρω αν υπάρχει κάτι που δε το έχω δει.

ΥΓ: Μόνο θέμα, το βίντεο που στα 1080p/30fps με ενεργοποιημένη την ψηφιακή σταθεροποίηση, κάνει κάτι κολλήματα κατά το γράψιμο, που ωστόσο δεν είναι διακριτά μετά που βλέπεις τι τράβηξες.

Sent from mTalk

Καλά αυτο το τελευταίο σε όλους το κάνει μετά την τελευταία αναβάθμιση της κάμερας! Στην επόμενη μπορεί να στρώσει κι αυτό!

Samsung Galaxy  A52s 128/6GB 🙂

Καλά αυτο το τελευταίο σε όλους το κάνει μετά την τελευταία αναβάθμιση της κάμερας! Στην επόμενη μπορεί να στρώσει κι αυτό!

Ναι, όμως δεν καταλαβαίνω προς τι δημιουργείται θέμα, από τη στιγμή που όταν βλέπεις το βίντεο δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα! Κατά τα αλλα, τα πάντα δουλεύουν υποδειγματικά. Τρομερή εντύπωση μου έκανε το κλείδωμα του gps, που κλειδώνει ακαριαία σε εσωτερικούς χώρους. Η δοκιμή πετυχε λοιπόν. Δεν βλέπω ΚΑΝΕΝΑ απολύτως λογο για να πάω σε Android, ενώ δε μπορώ να καταλάβω προς τι όλη αυτη η γκρίνια τελικά; Εχω 3 wp στο σπίτι, τα οποία δουλεύουν μια χαρά, χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα.

ΥΓ: Σε όλα τα 10αρια μπηκαν με clean install, ενώ χρησιμοποιώ μια Kingston 32gb class-10, χωρίς πρόβλημα..

Sent from mTalk

Ναι, όμως δεν καταλαβαίνω προς τι δημιουργείται θέμα, από τη στιγμή που όταν βλέπεις το βίντεο δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα! Κατά τα αλλα, τα πάντα δουλεύουν υποδειγματικά. Τρομερή εντύπωση μου έκανε το κλείδωμα του gps, που κλειδώνει ακαριαία σε εσωτερικούς χώρους. Η δοκιμή πετυχε λοιπόν. Δεν βλέπω ΚΑΝΕΝΑ απολύτως λογο για να πάω σε Android, ενώ δε μπορώ να καταλάβω προς τι όλη αυτη η γκρίνια τελικά; Εχω 3 wp στο σπίτι, τα οποία δουλεύουν μια χαρά, χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα.

ΥΓ: Σε όλα τα 10αρια μπηκαν με clean install, ενώ χρησιμοποιώ μια Kingston 32gb class-10, χωρίς πρόβλημα..

Sent from mTalk

Η μεγάλη γκρίνια πέφτει από τους κατόχους 640, που έχουν πολλά προβλήματα με τα 10άρια!

Αλλά εδώ θα ξεφύγουμε απ' το θέμα!

Κι εγώ για το 730 πήγαινα όταν ήταν να έρθουν. Αλλά πρώτα ήρθε το 830 και έτσι κατέληξα σ' αυτό, μιας και το 730 δεν είχε έρθει Ελλάδα ακόμη! Ενώ στην αγορά βγήκαν μαζί! Το ήθελα για την amoled οθόνη του και την 5αρα μπροστινή! Αλλά δυστυχώς δεν ήταν διαθέσιμο στη χώρα μας τότε! :(

Το κινητό είναι θηρίο. Και εγώ το έχω σχεδόν 1.5 χρόνο τώρα και δεν υπάρχει κανένα παράπονο. Με clean install όλα δουλεύουν ρολόι και δεν έχω αντιμετωπίσει ούτε ένα από τα προβλήματα που αναφέρονται κατά καιρούς. Βεβαίως, είμαι στην επίσημη έκδοση και δεν πειραματίζομαι με Preview. Μέχρι και η μπαταρία του ακόμα δουλεύει όπως την πρώτη ημέρα, αν και την προσέχω και ποτέ δεν το αφήνω να φορτίζει όλο το βράδυ.
Τα Windows Phone ήταν αποτυχία!!!

Παιδιά ψάχνομαι τώρα για πίσω κάλυμμα στο ebay. Κάποιοι γράφουν ότι το καπάκι έχει nfc. Επειδή εγώ έχω το L735 που υποστηρίζει nfc, και με ενδιαφέρει (η ασύρματη φόρτιση όχι και τόσο), πρέπει να πάρω συγκεκριμένο καπάκι; Τέλος πάντων, έχει σχέση το nfc με το καπάκι μας, ή να πάρω ο,τι θέλω;

Sent from mTalk

Παιδιά ψάχνομαι τώρα για πίσω κάλυμμα στο ebay. Κάποιοι γράφουν ότι το καπάκι έχει nfc. Επειδή εγώ έχω το L735 που υποστηρίζει nfc, και με ενδιαφέρει (η ασύρματη φόρτιση όχι και τόσο), πρέπει να πάρω συγκεκριμένο καπάκι; Τέλος πάντων, έχει σχέση το nfc με το καπάκι μας, ή να πάρω ο,τι θέλω;

Sent from mTalk

Το καπάκι έχει σχέση με την ασύρματη φόρτιση μόνο, όχι με nfc!

Sent from mTalk

Έχει κανονικά και nfc και ασύρματη φόρτιση. Ψάξε για καπάκια του 735 ταιριάζουν κανονικά και στο 730.

Έχει κανονικά και nfc και ασύρματη φόρτιση. Ψάξε για καπάκια του 735 ταιριάζουν κανονικά και στο 730.

Α ναι; Αυτό δεν το ήξερα!

Αυτό ισχύει για όλα που έχουν ασύρματη φόρτιση ή μόνο για τα 730;

Α ναι; Αυτό δεν το ήξερα!

Αυτό ισχύει για όλα που έχουν ασύρματη φόρτιση ή μόνο για τα 730;

Νομίζω και το δικό σου έχει nfc. Μπες στο επίσημο site της Microsoft και δες τα χαρακτηριστικά του τηλ σου.

Εμενα και με επαναφορα τα ιδια εκανε.Οποτε εκανα rollback στα 8,1 και δουλευει αψογα.Εκανε καμια αναβαθμιση τελευταια?

Επειδή το δούλεψα λιγάκι στα 8.1 (επειδή έτσι εφτασε) μπορώ να σου πω ότι ΔΕΝ υπάρχει λόγος να μένεις σε αυτά. Τα 10αρια δουλεύουν ΆΨΟΓΑ! Μιλάμε κοιτάζει στα μάτια οποιοδήποτε androειδες μέχρι 150-200€. Μέχρι στιγμής δεν έχω βρει ΟΥΤΕ ΕΝΑ ψεγάδι. Όλα πετανε, η μπαταρία μια χαρά για τη μέρα με αρκετή χρήση, όλες οι λειτουργίες αψογες.

Νομίζω και το δικό σου έχει nfc. Μπες στο επίσημο site της Microsoft και δες τα χαρακτηριστικά του τηλ σου.

Μήπως μπερδευτήκαμε; Το 730 νομίζω δεν έχει ούτε NFC, ούτε ασύρματη φόρτιση. Τα έχει το 735. Η ασυρματη φόρτιση έχει να κάνει με το καπάκι. To NFC έχει;;;

Sent from mTalk

Το δικό μου έχει nfc! Νόμιζα ότι είναι μέσα στη συσκευή, όχι στο καπάκι! Στο καπάκι είναι η ασύρματη φόρτιση μόνο. Έτσι νομίζω....

Τι να το κάνεις στο καπάκι το nfc;

το 730 έχει nfc, για ασύρματη φόρτιση όμως χρειάζεται άλλο καπάκι.

αυτό που δε καταλαβαίνω είναι οι δύο επαφές που έχει στο υπάρχον καπάκι, γιατί είναι;

το 730 Δεν εχει ασυρματιση φορτιση ότι καπακι και να του βαλετε

το 735 εχει ασυρματη φορτιση

NFC εχουν ΚΑΙ τα δύο

δειτε τις διαφορες

730

http://images.fonearena.com/blog/wp-content/uploads/2014/09/Nokia-Lumia-730-Dual-SIM_fonearena-009.jpg

735

http://blogs-images.forbes.com/ewanspence/files/2014/10/forbes_lumia735_02.jpg?width=960

• 5 weeks later...

Καλησπερα σε ολους παιδια. Εκανα αναβαθμιση σε ενα lumia 730 απο 8.1 σε windows 10 και εχω 2 προβληματα

1. Οταν χρησιμοποιω τη καμερα φαινεται να μην λειτουργει το shutter priority. Δηλαδη αν κουμπωσω μια ταχυτητα (πχ 4 δευτερολεπτα εκθεση) το αγνοει και τραβα φωτογραφια στις default ρυθμισεις. Αντιθετα αν αφησω το shutter στο auto και πειραξω το iso (πχ σε χαμηλο φωτισμο να βαλω iso 100) τοτε ανεβαζει το χρονο εκθεσης κανονικα μεχρι 4 δευτερολεπτα.

2. Οταν πατησω απο τη καμερα να μπω στις φωτογραφιες (μεσω του μικρου εικονιδιου που εχει) πολλες φορες δειχνει για λιγο τη φωτογραφια και μετα μαυριζει η εικονα. Αν ομως προσπαθησω να παιξω και να κινηθω στις φωτογραφιες (swipe αριστερα-δεξια) καποια στιγμη την εμφανιζει κανονικα.

Αυτα τα προβληματα τα εχει τοσο οταν εκανα το update σε 10 οσο και οταν εκανα και τα υπολοιπα update που ακολουθουσαν (πλεον βγαζει οτι ειμαι στη τελευταια εκδοση). Δοκιμασα να βαλω τη lumia camera απο το store και οταν την πρωτοανοιγω δουλευει κανονικα οπως παλια το shutter priority. Οταν ομως παω να ξαναμπω δεν με αφηνει και μου βγαζει μηνυμα να μπω στην "καλυτερη" καμερα της microsoft. Το μηνυμα αυτο το συνεχιζει ακομα και οταν αλαλξω τη default camera στις ρυθμισεις. Κοιταξα μηπως μπορουσα να σβησω το app της microsoft camera αλλα δεν εχει επιλογη απεγκαταστασεις (προφανως λογω app συστηματος).

Καμια ιδεα;

Καλησπερα σε ολους παιδια. Εκανα αναβαθμιση σε ενα lumia 730 απο 8.1 σε windows 10 και εχω 2 προβληματα

1. Οταν χρησιμοποιω τη καμερα φαινεται να μην λειτουργει το shutter priority. Δηλαδη αν κουμπωσω μια ταχυτητα (πχ 4 δευτερολεπτα εκθεση) το αγνοει και τραβα φωτογραφια στις default ρυθμισεις. Αντιθετα αν αφησω το shutter στο auto και πειραξω το iso (πχ σε χαμηλο φωτισμο να βαλω iso 100) τοτε ανεβαζει το χρονο εκθεσης κανονικα μεχρι 4 δευτερολεπτα.

2. Οταν πατησω απο τη καμερα να μπω στις φωτογραφιες (μεσω του μικρου εικονιδιου που εχει) πολλες φορες δειχνει για λιγο τη φωτογραφια και μετα μαυριζει η εικονα. Αν ομως προσπαθησω να παιξω και να κινηθω στις φωτογραφιες (swipe αριστερα-δεξια) καποια στιγμη την εμφανιζει κανονικα.

Αυτα τα προβληματα τα εχει τοσο οταν εκανα το update σε 10 οσο και οταν εκανα και τα υπολοιπα update που ακολουθουσαν (πλεον βγαζει οτι ειμαι στη τελευταια εκδοση). Δοκιμασα να βαλω τη lumia camera απο το store και οταν την πρωτοανοιγω δουλευει κανονικα οπως παλια το shutter priority. Οταν ομως παω να ξαναμπω δεν με αφηνει και μου βγαζει μηνυμα να μπω στην "καλυτερη" καμερα της microsoft. Το μηνυμα αυτο το συνεχιζει ακομα και οταν αλαλξω τη default camera στις ρυθμισεις. Κοιταξα μηπως μπορουσα να σβησω το app της microsoft camera αλλα δεν εχει επιλογη απεγκαταστασεις (προφανως λογω app συστηματος).

Καμια ιδεα;

Καλησπερα, λοιπον πρωτα απο ολα πια ακριβως εκδοση εχεις αυτη την στιγμη σε λειτουργικο και εφαρμογη της καμερας?

Αυτο με το shutter που δεν σου λειτουργει ειναι παραξενο, απο την αλλη τωρα αυτο που τραβας και μαυριζει η εικονα πολλες φορες αφοτου τραβηξεις φωτογραφια συμβαινει εδω και καιρο σχεδον σε ολα τα lumia της κατηγοριας μας..το ιδιο και στο 640 ακριβως..αρα ειναι κακος προγραμματισμος της εφαρμογης που κανει κουλα αρκετες φορες(μαυριζει τις φωτο οταν πας να τις δεις,αργει να κανει αποθηκευση την φωτογραφια, σβηνει μονη της κλπ)..και δυστυχως δεν μπορεις πλεον να λειτουργεις μονιμα την lumia camera γιατι θα στην σβηνει καθε φορα που θα την βαζεις..

• 3 months later...

γνωρίζει κανείς αν αυτό το στικάκι μπορεί να δουλέψει στο lumia 730;

http://www.e-shop.gr/sandisk-ultra-dual-drivev2-32gb-usb-30-micro-usb-sddd2-032g-gam46-p-PER.577020

γνωρίζει κανείς αν αυτό το στικάκι μπορεί να δουλέψει στο lumia 730;

http://www.e-shop.gr/sandisk-ultra-dual-drivev2-32gb-usb-30-micro-usb-sddd2-032g-gam46-p-PER.577020

απο οσο ξερω ουτε τα 8αρια ουτε τα 10ρια υποστηριζουν usb otg ,δεν ξερω μηπως αλλαξε κατι τωρα προσφατα στα 10αρια

Settings > Wi-Fi & Internet > Private DNS > dns.adguard.com