Jump to content

Sony Xperia Z3 Compact

alextrela
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Χρονια πολλά, εγώ πήρα γυαλί απο το e-click και ειμαι πολύ ευχαριστημένος αλλά οι ηλίθιοι στο μαγαζί οπου το αγόρασα ξέχασαν να μου πουν πρώτη φόρτιση 8 ωρες με αποτέλεσμα να το αφήσω όσο χρειαζόταν και στη δεύτερη φόρτιση έπεσε 12% σε δυο ωρες με απλή χρήση.Τους το πήγα και μου λενε βάλτο τωρα στην επόμενη και βλέπουμε .Ετσι και μου χάλασε η μπαταρία, την εβαψαν

• Απαντήσεις 5,1χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Χρονια πολλά, εγώ πήρα γυαλί απο το e-click και ειμαι πολύ ευχαριστημένος αλλά οι ηλίθιοι στο μαγαζί οπου το αγόρασα ξέχασαν να μου πουν πρώτη φόρτιση 8 ωρες με αποτέλεσμα να το αφήσω όσο χρειαζόταν και στη δεύτερη φόρτιση έπεσε 12% σε δυο ωρες με απλή χρήση.Τους το πήγα και μου λενε βάλτο τωρα στην επόμενη και βλέπουμε .Ετσι και μου χάλασε η μπαταρία, την εβαψαν

Δεν ισχύουν αυτά που λες. Στο 2015 είμαστε, δε φορτίζουμε ούτε 8ωρο ούτε 24ωρο τη μπαταρία για πρώτη φορά. Όταν γράψει 100% το βγάζεις από την πρίζα. Κάνεις 2-3 κύκλους πλήρους φόρτισης-αποφόρτισης, μετά το "στρώσιμο" αποφεύγεις να την αφήνεις να πέφτει κάτω από 10%, και πλέον η μπαταρία σου είναι κομπλέ. ;)

Now I'm cutting the anchor away, and I won't look back, I'm starting a new life today. Now I see where I belong...

Τοτε γιατι πέφτει τόσο γρήγορα με απλή χρήση και stamina

Τσέκαρε ποιες εφαρμογές έχεις εγκαταστήσει, που πιθανόν να τρέχουν στο παρασκήνιο και περνούν ως εξαίρεση στο stamina, δες και τι έχεις ρυθμίσει σχετικά με συγχρονισμούς κλπ. Αν είναι όλα σεταρισμένα κανονικά, και έχεις ανεξήγητο battery drain, κάνε μία επαναφορά εργοστασιακών. Αν το πρόβλημα επιμείνει, έφυγες σούμπιτος για το σέρβις, μπας και είναι ελαττωματική η μπαταρία και δικαιούσαι αντικατάσταση συσκευής. ;)

Now I'm cutting the anchor away, and I won't look back, I'm starting a new life today. Now I see where I belong...

Εκτός απο viber όλα τα αλλα ειναι του κινητού.Εκανα μεταφορά δεδομένων στην κάρτα και αύριο αν χρειαστεί επαναφορα.Παντως σε 11 λεπτά έχασε 2% χωρίς να κάνω τιποτα

Δεν ισχύουν αυτά που λες. Στο 2015 είμαστε, δε φορτίζουμε ούτε 8ωρο ούτε 24ωρο τη μπαταρία για πρώτη φορά. Όταν γράψει 100% το βγάζεις από την πρίζα. Κάνεις 2-3 κύκλους πλήρους φόρτισης-αποφόρτισης, μετά το "στρώσιμο" αποφεύγεις να την αφήνεις να πέφτει κάτω από 10%, και πλέον η μπαταρία σου είναι κομπλέ. ;)

Η πρωτη φορτιση ειναι σημαντικη και πρεπει να ειναι πανω απο 5 ωρες. Πριν την πρωτη φορτιση η συσκευη δεν ξερει ποια ειναι τα ορια της μπαταριας με αποτελεσμα να αναβει το λαμπακι πληρους φορτισης χωρις ομως η μπαταρια να εχει πιασει το 100%.

Αυτο που λες για το 10% ισχυει.

Ισχυει ακομα πως ειναι καλυτερο για την διαρκεια ζωης της μπαταριας να μην φορτιζεται παντα στο 100%.

Η προταση των κατασκευαστων μπαταριας ειναι φορτισεις απο 10-15% εως 95% οχι 100%.

Η προταση των κατασκευαστων τηλφωνων ειναι η φουλ φορτισεις γιατι αυτο που διαφημιζεται ειναι ο συνολικος χρονος αντοχης της μπαταριας μιας φορτισης και οχι η διαρκεια ζωης της.

Η πρωτη φορτιση ειναι σημαντικη και πρεπει να ειναι πανω απο 5 ωρες. Πριν την πρωτη φορτιση η συσκευη δεν ξερει ποια ειναι τα ορια της μπαταριας με αποτελεσμα να αναβει το λαμπακι πληρους φορτισης χωρις ομως η μπαταρια να εχει πιασει το 100%.

Ισχυει ακομα πως ειναι καλυτερο για την διαρκεια ζωης της μπαταριας να μην φορτιζεται παντα στο 100%.

Η προταση των κατασκευαστων μπαταριας ειναι φορτισεις απο 10-15% εως 95% οχι 100%.

Η προταση των κατασκευαστων τηλφωνων ειναι η φουλ φορτισεις γιατι αυτο που διαφημιζεται ειναι ο συνολικος χρονος αντοχης της μπαταριας μιας φορτισης και οχι η διαρκεια ζωης της.

Εγώ πήρα καινούργιο κινητό πριν μια βδομάδα και μου έδειξε την πρώτη φορά πλήρη φόρτιση μετά από μιάμιση ώρα που είναι και το φυσιολογικό και όλες οι επόμενες φορτίσεις είναι μιάμιση ώρα. Στις καινούργιες μπαταρίες δεν ισχύει αυτό με το οκτώ ώρες. Τα άλλα με τα ποσοστά ναι ισχύουν καλό είναι να μην το αφήνουμε κάτω από 15%. Να και ένα άρθρο http://9volto.gr/blog/proth-fortish-smartphone-iphone-samsung-galaxy-lg-kinhtoy-thlefwnou/

Edited by filkatsxlt
:respect:

Εγω πουθενά στο φυλλάδιο του κινητού δεν είδα οτι η πρώτη φόρτιση πρεπει να είναι 8 ώρες. Στο παλιο μου κινητό όμως που το πήρα πριν 5 περίπου χρόνια το έγραφε. Οσο για τα επίπεδα φόρτισης εχω διαβάσει και για ποσοστά στο 40% η χαμηλή και στο 80% η πλήρης φόρτιση αλλά το σίγουρο είναι οτι δεν πρέπει να κάνουμε συχνά πλήρεις φορτίσεις και αποφορτίσεις.

Ρε παιδιά αν είναι να το χρησιμοποιούμε μόνο για 40% (80-40) ή για 80% (90-10) είναι δώρον αδωρον! Άσε που είναι αδύνατο να κάθομαι να βλέπω ποτέ θα φτάσει στο 80 ή 90% για να το βγάλω. Εγώ ολα τα κινητα τα χρησιμοποιώ μέχρι περίπου το 10% μέσα στη μέρα (και όταν χρειάζεται ακόμα περισσότερο) και τα φορτίζω το βράδυ και μέχρι τώρα δεν είχα κανένα πρόβλημα.

Εγώ πήρα καινούργιο κινητό πριν μια βδομάδα και μου έδειξε την πρώτη φορά πλήρη φόρτιση μετά από μιάμιση ώρα που είναι και το φυσιολογικό και όλες οι επόμενες φορτίσεις είναι μιάμιση ώρα. Στις καινούργιες μπαταρίες δεν ισχύει αυτό με το οκτώ ώρες. Τα άλλα με τα ποσοστά ναι ισχύουν καλό είναι να μην το αφήνουμε κάτω από 15%. Να και ένα άρθρο http://9volto.gr/blog/proth-fortish-smartphone-iphone-samsung-galaxy-lg-kinhtoy-thlefwnou/

Εσένα πέφτει η μπαταρία γρήγορα; Εμένα μέχρι το 80% πέφτει γρήγορα και μετά πιο αργά. Μου είπαν να το φορτίσω 8 ώρες και αν κάνει τα ίδια να το πάω από εκεί. Μου κράτησε 1,5 μέρα με απλή χρήση, χωρίς παιχνίδια. Λες να μου φορτώσουν το λάθος;

----- προσθήκη μηνύματος 5 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Εμένα, λες να χει χαλάσει επειδή δεν μου είπαν για την πρώτη φορτιση. Πάντως 20 λεπτά το χρησιμοποιώ και από το 97 έπεσε στο 93

Όταν φτάσει το 100% να το αφήνετε ένα τέταρτο της ώρας επιπλέον και μετά βγαζεται τον φορτιστή(εφοςον το παρακολούθησε ,αν είναι το βράδυ αφού έχετε πέσει για ύπνο,δεν αποτελεί πρόβλημα εννοείται)

Εγω ετςι κάνω με όλες τις φορητές συσκευές.

Και όπως σωστά αναφέρθηκε να μην το φορτίζεται άδειο εντελώς(15-20% εινςι το καλύτερο)

Επίσης η μπαταρία δείχνει τα δόντια της όταν έχουν γινει 3-4 πλήρες φορτίσεις-απο φορτίσεις.

Σε αναμονή αν τρώει πολύ πχ πάνω απο 5-6% ανα οχτάωρο είναι ανυσηχητικο και οχι σε χρηςη.

Εχω επιστρέψει συσκευη για αυτό το λόγω να μου καταναλώνει 8-10% τα βραδια με τα πάντα κλειστά και αφού εκανα επενεγκατασταση η και με άδεια απο εφαρμογές συσκευη πέρα απο τις μαμισιες.

OnePlus 9 Pro - OnePlus 8T

Εμένα το Z1c τη νύχτα το αφήνω με όλα κλειστά, φωτεινότητα στο ελάχιστο, ανοιχτό το stamina και λειτουργία χαμηλής μπαταρίας, και δε χάνει ούτε 1% μέχρι το πρωί. Αν με τα πάντα κλειστά χάνει πάνω από 2-3% (πόσο μάλλον για 5-10%), τότε σαφώς και κάτι δεν πάει καλά με τη μπαταρία.

Εγω τεινω να δινω βαση σε ξενα αρθρα, μιας και οι Ελληνες συνηθως δεν ξερουν που πανε τα 4.

http://lifehacker.com/5875162/how-often-should-i-charge-my-gadgets-battery-to-prolong-its-lifespan

Καλησπερα κ Χρονια πολλα..Επειδη αυριο θα το παρω κι εγω να ρωτησω για μεταβαση απο το παλιο μου z1 compact θα χρειαστω αλλη καρτα sim?Ευχαριστώ
Poco X3 nfc 6/128

Καλησπερα κ Χρονια πολλα..Επειδη αυριο θα το παρω κι εγω να ρωτησω για μεταβαση απο το παλιο μου z1 compact θα χρειαστω αλλη καρτα sim?Ευχαριστώ

ναι χρειαζεσαι nano σιμ τωρα.

Ρε σεις μην τρελαίνεστε με την μπαταρία, αν είναι να μην ευχαριστιεστε κινητό καλύτερα πάρτε σταθερό τηλέφωνο..είπαμε να μην κάνουμε κακή χρήση με πολλές μικρές φορτίσεις μες την μέρα αλλά όχι και δούλοι της μπαταρίας. Εγώ κάνω το εξής απλό,το φορτίζω το βράδυ και όσο βγάλει μες τη μέρα. Αν φτάσει μέχρι 50-60% να πέσω για ύπνο και δεν έχω ταξίδι την επόμενη το αφήνω κλειστό και βγάζω τη Δεύτερη μέρα άνετα αφού και με την λειτουργία χαμηλής μπαταρίας είσαι κομπλέ για αρκετές ώρες.. Και με ανοιχτά δεδομένα και WiFi.

Τέλος το παν είναι να μην φτάνει συνέχεια στο 0% και να μην είναι συνέχεια στην πρίζα αφού πολλοί τα έχουν όλη μέρα στην πρίζα και έτσι η μπαταρία χαλάει.

Κατά τα άλλα το κινητό μου βγάζει πολύ άνετα δύο μέρες και εύκολα και τρίτη.

Xperience: Nokia 3110,3310, EricssonT65, T68,Z600,k700,k750,k810,G900,C905,nokia N79,N8,xperia ARC S,neo V, P, Τ, Z, Z1, Asus padfone infinity 2, xperia Z1c,M,Galaxy tab S, xperia Z3c, Galaxy S6edge, S7edge, HTC M7, xperia Z5c, G5, S8+, G6, U11, Note 8, OP 5T, Μate 10pro, Lg V30, Galaxy S9+, Note 9, S10+,Zenfone 5z,mate 20 pro,op 7 pro,LG v40,note 10+,p30 pro, xperia 1ii, s20 ultra, s20+, note 20 ultra, LG G8, xperia 5ii,iphone 12 pro max,s21 ultra, OP 9 pro, iphone 13 pro, s22 ultra, a52s 5G, xperia 5iv, a53, s23,s23 ultra, iphone 14 pro, a54, xperia 1v

Εσένα πέφτει η μπαταρία γρήγορα; Εμένα μέχρι το 80% πέφτει γρήγορα και μετά πιο αργά. Μου είπαν να το φορτίσω 8 ώρες και αν κάνει τα ίδια να το πάω από εκεί. Μου κράτησε 1,5 μέρα με απλή χρήση, χωρίς παιχνίδια. Λες να μου φορτώσουν το λάθος;

Εμένα, λες να χει χαλάσει επειδή δεν μου είπαν για την πρώτη φορτιση. Πάντως 20 λεπτά το χρησιμοποιώ και από το 97 έπεσε στο 93

Δεν έχουμε το ίδιο κινητό εγώ πήρα το 930 σε εμένα είναι μια χαρά η μπαταρία και δεν υπάρχει πιθανότητα να σου χαλάσει η μπαταρία γιαυτό το λόγο. Όσο για τον φίλο που δεν εμπιστεύεται τους Έλληνες έχει βγάλει αναλυτικό θέμα για την μπαταρία το myphone πριν κάνα χρόνο εκεί τα λέει όλα αν θες μπορείς να το ψάξεις.

Edited by filkatsxlt
:respect:

ναι χρειαζεσαι nano σιμ τωρα.

Ok,ευχαριστω..Ειμαι αναμεσα σε ασπρο και μαυρο..Τι προτεινετε??

Poco X3 nfc 6/128

Ok,ευχαριστω..Ειμαι αναμεσα σε ασπρο και μαυρο..Τι προτεινετε??

εγω ημουν αναμεσα σε ασπρο και πορτοκαλι και πηρα το πορτοκαλι. τρελλο χρωμα. τοχεις δει απο κοντα?

εγω ημουν αναμεσα σε ασπρο και πορτοκαλι και πηρα το πορτοκαλι. τρελλο χρωμα. τοχεις δει απο κοντα?

Ναι το εχω δει,δεν με τρελλαινει το πορτοκαλι....

Poco X3 nfc 6/128

Λοιπόν, χτες με 8 ώρες χρήση έπεσε από το 100 στο 24 εκ των οποίων μισή ώρα παιχνίδι,πέντε λεπτά φωτογραφίες, δύο ώρες ταινία και όλο το υπόλοιπο ίντερνετ. Σήμερα μέσα σε δύο λεπτά έπεσε στο 99.Τι να κάνω;Το πάω για να το δουν ή όχι

Λοιπόν, χτες με 8 ώρες χρήση έπεσε από το 100 στο 24 εκ των οποίων μισή ώρα παιχνίδι,πέντε λεπτά φωτογραφίες, δύο ώρες ταινία και όλο το υπόλοιπο ίντερνετ. Σήμερα μέσα σε δύο λεπτά έπεσε στο 99.Τι να κάνω;Το πάω για να το δουν ή όχι

Φυσιολογικό μου φαίνεται για τη χρήση που έκανες. Και εμένα μια μέρα με 8 ωρες βαριά χρήση τοσο μου έβγαλε. Αλλα αμα το εχεις στο Stamina και απενεργοποιήσεις οτι δεν σου χρειάζεται (πχ GPS, NFC, Εφαρμογές στο παρασκήνιο) σου βγάζει περισσότερο.

Ναι το εχω δει,δεν με τρελλαινει το πορτοκαλι....

Το θετικό στο μαύρο ειναι οτι το πλαστικό πλαίσιο δεν ειναι εμφανές οσο στο άσπρο ενω στο άσπρο το θετικό είναι οτι οι δακτυλιες στο πισω μέρος δεν ειναι τόσο εμφανείς οσο στο μαύρο. Οπότε κρίνε ανάλογα και αποφάσισε τι προτιμάς.

----- προσθήκη μηνύματος 10 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

εχετε αποψη για καρτα μνημης? πως γινεται να ειναι πιο φθηνη η πιο γρηγορη?

Αμα θες να κανεις εγγραφή 4Κ βιντεο απευθείας στην καρτα να βρεις μια καρτα class 10 με ταχύτητα εγγραφής τουλάχιστον 30mb/s. Ειναι κριμα για να γλυτώσεις μερικά ευρώ να βάλεις μια φθηνή καρτα που να μην εκμεταλλεύεται στο έπακρο τις δυνατότητες του κινητού σου.

Αμα θες να κανεις εγγραφή 4Κ βιντεο απευθείας στην καρτα να βρεις μια καρτα class 10 με ταχύτητα εγγραφής τουλάχιστον 30mb/s. Ειναι κριμα για να γλυτώσεις μερικά ευρώ να βάλεις μια φθηνή καρτα που να μην εκμεταλλεύεται στο έπακρο τις δυνατότητες του κινητού σου.

μα αυτες που δειχνω λενε 45mb/s εγγραφη.. τη μεγαλη διαφορα στην τιμη δεν καταλαβαινψ..μηπως παιζει τιποτα αλλο?

• The title was changed to Sony Xperia Z3 Compact